Γιατί όχι το ημερολόγιο των Μάγιας; Είναι μια καλύτερη ερώτηση. Διαφορετικό από το Γρηγοριανό ημερολόγιο, το ημερολόγιο των Μάγιας δεν είναι επαναλαμβανόμενοι κύκλοι που όλοι βασίζονται στις φυσικές κινήσεις μέσα στο χώρο και διάστημα. Το ημερολόγιο των Μάγια είναι κύκλοι, μέσα στους κύκλους, δείχνοντας στην ανθρωπότητα τη προοδευτική κίνηση προς τα επάνω, στο σκαρφάλωμα προς την ενότητα, και συνειδητή συν/δημιουργία.
Τι είναι συνείδηση;
Συνείδηση είναι η επαγρύπνηση ότι είμαστε σε επαγρύπνηση. Κάθε φορά που παρατηρείς τον εαυτό σου να παρατηρεί κάτι, εμπερεώνεις τη δική σου συνείδηση. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις συνειδήσεις τους αποφεύγοντας άλλα αυτοκίνητα στο δρόμο και ανοίγοντας πόρτες αντί να πέφτουν πάνω τους. Αλλά όταν παρατηρείτε τον εαυτόν σας να παρατηρεί κάτι, τότε έχετε την εμπειρία της συνείδησής σας.
Τι είναι ένα ημερολόγιο;
Ένα ημερολόγιο είναι το απόλυτο κεντρικό σημείο σε κάθε πολιτισμό. Οτιδήποτε σε αυτό το πολιτισμό έχει να κάνει με αυτό το ημερολόγιο. Ημερομηνίες από χρέη, λογαριασμών, πότε θα έπρεπε να είσαι στη δουλειά, πόσο χρονώ είσαι. Όλα αυτά τα πράγματα έχουν σχέση με το ημερολόγιο.
Συμπεριλαμβανομένου και την αξίας μέτρησης της προσφοράς σου.Πόσα είδη μπορείς να παράγεις μέχρι τη Τετάρτη; Αυτό είναι η αξία σου. Όλα έχουν σχέση με το ημερολόγιο. Ένα ημερολόγιο είναι η συμφωνία της κοινωνίας ενός πολιτισμού σε τι ημέρα ή ώρα είναι. Αυτό είναι το απόλυτα νεκρό κέντρο από οποιουδήποτε πολιτισμού τη συνείδηση. Η συνείδησή σου για το τι ήταν πριν, ή τι θα έρθει στο μέλλον όλα έχουν σχέση με το ημερολόγιό μας.
Η συνείδησή σας προσανατολίζετε από δύο απόψεις. Μία άποψη είναι μιά απόφαση στο πως είναι τα πράγματα. Μια από αυτές τις απόψεις είναι ο χρόνος και η άλλη ο χώρος. Χρόνος και χώρος είναι η προσανατόλιση της συνείδησης. Λειτουργεί ακριβώς εδώ και πάντα. Σε κάποια στιγμή είχατε την άποψη να είστε σε ένα συγκεκριμένο χώρο. Έτσι ήτα σε όλη σας τη ζωή. Χρόνος και χώρος, χρόνος και χώρος, χρόνος και χώρος.
Ακόμα διαφορετικές περιοχές έχουν διαφορετική συνείδηση απόάλλες περιοχές. Όταν ήσασταν στο σχολείο, μάθατε ότι άνθρωποι σε διαφορετικές περιόδους χρόνου, θα είχαν καθολικά μια διαφορετική συνείδηση από αυτή που χρησιμοποιήτε σήμερα. Κάποιος στον 15ο αιώνα θα είχε μια διαφορετική συνείδηση από εσάς, έτσι δεν είναι;
Υπάρχουν πράγματα που δεν θα ταίριαζαν με τη συνείδησή τους από αυτά που χρησιμοποιήτε κάθε μέρα.
Υπήρχαν επίσης καθορισμένα πράγματα που έπρεπε να κάνουν κάθε μέρα, που δε θα ταίριαζαν στη συνείδησή σας με τόση άνεση... για παράδειγμα το κουβάλημα του νερού. Έτσι διαφορετικοί χρόνοι έχουν διαφορετικό προσανατολισμό της συνείδησης όπως και οι διαφορετικοί χώροι. Αυτός ο προσανατολισμός από χρόνο και χώρο είναι μια λειτουργία που εδραιώνει το σημείο της οπτικής σου. Το οπτικό σου σημείο είναι το σημείο που βλέπεις το σύμπαν. Το οπτικό σου σημείο είναι απόλυτα ιερό, για ένα απλό λόγο.
Είσαι ο μόνος που μπορείς να το έχεις. Σε όλες τις μορφές ζωής και σε ολόκληρο το σύμπαν, είσαι το μόνο άτομο που μπορεί να έχει το οπτικό σου σημείο. Οι άνθρωποι μπορεί να έρθουν σε συμφωνία μαζί σου, αλλά δεν μπορούν να έχουν το δικό σου. Και στα σίγουρα παρατήρησες ότι δεν μπορείς να αφήσεις το δικό σου.Έτσι είναι πολύ σημαντικό να καταλάβης ότι αυτή η πληροφορία δεν έχει να κάνει με το να αλλάξει ή να διαμορφώση το οπτικό σου σημείο. Αυτή είναι δικιά σου δουλειά. Πρόκειται μόνο να τροφοδοτήσω την οπτική σου και μετά κάνεις με αυτό οτιδήποτε θελήσης.
Υπάρχει μόνο ένας κύριος νόμος στο σύμπαν. Αυτός ο νόμος είναι Σε ότι δίνεις προσοχή σε αυτό γίνεσαι συνειδητός. Δεν έχει σημασία αν είσαι παιδί, παρατηρώντας τα μερμήγκια στο χώμα, και αυτό είναι που δίνεις τη προσοχή σου. Ή αν είσαι ένα πολυδιάστατο ον κοιτώντας έξω πάνω από πέντε σύμπαντα. Σε αυτό που δίνεις προσοχή είναι αυτό που συνειδητοποιήσε... πάντα.
Οι άνθρωποι μιλάνε για ελεύθερη βούληση, υπάρχει μόνο μία άσκηση για την ελεύθερη βούλησή σου επίσης. Αυτή είναι η εκλογή σου, του ότι σε τι πρόκειτε να δώσης τη προσοχή σου. Είναι πάντα στην επιλογή σου. Γιατί μερικοί άνθρωποι μπορούν να αντέξουν περισσότερο πόνο από άλλους; Το παρατήρησες, όλοι την έχουμε. Μερικοί συνεχίζουν να ζουν με στραμπουλιγμένο αστράγαλο και άλλοι δε μπορούν να κάνουν ένα παραπάνω βήμα. Μερικές φορές δίνεις περισσότερη προσοχή στοπόνο, μερικές φορές δίνεις προσοχή σε άλλα πράγματα... και οιανού εκλογή ήταν; Λοιπόν σε όλες τις περιστάσεις, η ελεύθερη θέλησή σου πρήζετε σε τι διαλέγεις να δώσης προσοχή.
Τα Ιερογλυφικά των Μάγια
Τα ιερογλυφικά των Μάγια αντιπροσωπεύουν δια φορετικές εκδοχές της δημιουργίας. Κάθε μέρα σημαδεύετε από ένα από τους 20 διαφορετικούς γλύφους το οποίο σου δίνει την εκδοχή αυτής ειδικά ημέρας. Ξέροντας πάνω σε ποιό γλύφο γεννήθηκες μπορείς να ξεχωρίσεις τη δικιά σου ειδικότερη εκδοχή το οποίο βοηθά τους ανθρώπους να βρούνε το σκοπό τους σε αυτή τη ζωή. Στον πολιτισμό των Μάγια θα ονοματιζόταν κάποιος με βάση τη μέρα που γεννήθηκε (Τόνος + Γλύφος: π.χ. " 2 Σκύλος ή Oc"), και χρησιμοποίησαν αυτό το σύστημα επιτυχώς για 5.000 χρόνια μέχρι που οι Καθολικοί τους κατέκτησε και κατέστρεψε το πολιτισμό τους. Ο κάθε γλύφος είναι επίσηςένα από τα 4 χρώματα. Τα χρώματα των Ιερογλυφικών. Οι γλύφοι είναι όλοι χρωματισμένοι από 4 ειδικά χρώματα. Είναι όλα το ίδιο χρώμα, και όλα έχουν μια ειδική ερμηνεία όπως και οι Γλύφοι. Ξέροντας το χρώμα του Γλύφου σου μπορείς να καταλάβεις τι είδος σύνδεσης εσύ και κάποιος άλλος θα έχετε ξέροντας το χρώμα του Γλύφου του/της. Μπορείτε να βρήτε αν θα έχετε Καθοδηγητική/Ενδυναμωτική, Υποστηριξκτική/Άνετη, Προκλητική/Υπεύθηνη, Έκπληξη/Μυστυριακή σχέση με αυτό το άτομο. Συνεχίζοντας με το ημερολόγιο των Μάγια μπορείς να διακρίνης τι είδος ημέρας θα έχειςξέρονατας επίσης το χρώμα του γλύφου της ημέρας.Ξέροντας αυτό μπορείς να προετοιμαστής καλύτερα για το είδος της ημέρας που θα έχεις. Αν γίνει συνήθεια η ημερομηνία του ημερολογίου των Μάγια στη καθημερινή ζωή, γίνετε εύκολο να καταλάβετε τους κύκλους και το σκοπό τους και τόσο περισσότερο συντονίζετε η συνείδησή σας μέσα στους κύκλους. Η μόνη ελεύθερη βούληση που μπορούμε να εκφράσουμε είναι το σε τι θα δώσουμε τη προσοχή μας.
Σε τι δίνουμε τι προσοχή μας σε αυτό γινόμαστε συνειδητοί.
- Ίαν Ξελ Λάνγκολντ
Οι Τόνοι των Μάγιας
Σαν τα Ιερογλυφικά των Μάγιας , έτσι και ο κύκλος των Τόνων, αλλά αντί για 20 υπάρχουν 13 Τόνοι που αντιπροσωπεύονται από τα νούμερα από το 1 ως το 13. Οι Τόνοι είναι προθέσεις, περισσότερο παρά εκδηλώσεις της δημιουργίας. Ξέροντας τη πρόθεση μιας συγκεκριμένης ημέρας μπορείτε να διακρίνετε το τύπο της πρόθεσης αυτή η ημέρα θα περικλείη. Ξέροντας τον Τόνο της ημέρας που γεννηθήκατε μπορείτε εύκολα να διακρίνετε ποιά είναι η δική σας πρόθεση στη ζωή.
Ξέροντας τον Τόνο σας και τον Γλύφο σας μπορείτε εύκολα να καταλάβετε τη πρόθεση και την εκδήλωση που διαλέξατε να αποκτήσετε υπόσταση. Αυτή η μέρα αντιπροσωπεύει το ποιός/ά είσαστε, και τι διαλέξατε να παρουσιάσετε σαν πρόθεση και εκδήλωση της δημιουργίας για αυτή τη ζωή.
Οι Δεκατριάδες
Μία Δεκατριάδα είναι ένα κύκλος 13 ημερών των 13 Τόνων των Μάγια, που ξεκινανε οι μέρες τους με τον Τόνο 1. Οι Μάγια είχαν ένα 260 ημερών ημερολόγιο που λέγοταν Τζολκίν το οποίο περιλαμβάνει 13 20ήμερους κύκλους (λέγονται Uinals ένας κύκλος των 20 ημερών δηλ. ένας κύκλος των Γλύφων) και 20 13ήμερους κύκλους (λέγονται Δεκατριάδες ή Trecenas, οι κύκλοι των Τόνων). Καθε Δεκατριάδα κυριαρχείτε από τον Γλύφο που αρχίζει αυτόν τον 13ήμερο κύκλο. Ξέροντας τον Γλύφο που συμπίπτη με τον Τόνο 1 της ημέρας που αρχίζει τον κύκλο, μπορείτε εύκολα να διακρίνετε το τι αυτή η Δεκατριάδα θα εκπροσωπεί.
Μένοντας σε εγρήγορση για το τύπο των εμπειριών που θα έχετε και με καλύτερη κατανόηση αυτής της πορείας μπορείτε εύκολα να το αποδεχτήτε για αυτό που είναι. Μένοντας σε εγρήγορση, αρχίζετε να κατανοήτε ότι όλοι αυτοί οι κύκλοι είναι μόνο μέρος της μακρύτερης πορείας της εξέλιξης της συνείδησης.
Το Τζολκιν Ημερολόγιο
Το Τζόλκιν ημερολόγιο είναι ένα 260 -ημερών ημερολόγιο, και σημαίνει 'μέτρημα των ημερών'. Είναι βασισμένο σε 13 Προθέσεις της Δημιουργίας (Τόνοι) και 20 Εκδηλώσεις της Δημιουργίας (Γλύφοι).
Κάθε μέρα έχει το δικό της ειδικό τόνο, και το δικό της ειδικό Γλύφο που προσδιορίζετε σε αυτή. Οι 13 Τόνοι εναλλάσονται καθημερινά, σε ένα 13 - ήμερών κύκλο που επίσης αναφέρετε σαν 'Τρετσένα ή Δεκατριάδα'. Οι 20 Γλύφοι εναλλάσονται επίσης καθημερινά, σε ένα δικό τους 20 ημερών κύκλο που αναφέρετε σαν ένα 'Ουίναλ (-Uinal)'.
Στο ημερολόγιο το Τζολκιν, οι ημέρες αρχίζουν από πάνω αριστερά, και πάνε κάτω στη σειρά των 20 ημερών. Κάθε σειρά είναι ένα Ουίναλ, και όπως θα δείτε στον κλάδο για το ημερολόγιο του Τζολκιν, πρόσθεσα ένα γραφικό από το Τζολκιν ημερολόγιο να σας βοηθήση να το κατανοήσετε καλύτερα, όπως και μερικά άλλα οπτικά βοηθήματα. Οραματισμοί είναι το κλειδί ;-)
ΠΗΓΗΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.