Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Δεκαπλάσιος ο κίνδυνος ανακοπής για ασθενείς με σοβαρή Covid-19

Δεκαπλάσιος ο κίνδυνος ανακοπής για ασθενείς με σοβαρή Covid-19

Οι ασθενείς με Covid-19 που έχουν σοβαρά συμπτώματα και εισήχθησαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου (ΜΕΘ) έχουν δέκα φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να πάθουν ανακοπή ή καρδιακή αρρυθμία, σε σχέση με τους υπόλοιπους νοσηλευόμενους ασθενείς με κοροναϊό που έχουν πιο ελαφρά κλινική εικόνα.

Αυτό αναφέρει νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη τη σχετική δημοσίευση της οποίας έκαναν οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, στο καρδιολογικό περιοδικό «Heart Rhythm Journal».

Τρεις μονόλογοι του φονιά

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Warhol-electric-chair-122222-1024x750.jpg


1) εσωτερικός μονόλογος
Δεν είναι ότι φοβάμαι να πεθάνω όχι δεν με νοιάζει και τόσο πολύ αυτό ο θάνατος δεν με νοιάζει ο θάνατος με νοιάζει που δεν θα ζω αυτό με νοιάζει με νοιάζει που δεν είμαι δεν θα είμαι κάτι
θα ξημερώσει όπου να ‘ναι θα ξημερώσει και πλησιάζει η ώρα πια το φαγητό δεν το φαγα ήταν αηδία τους είπα να φέρουν μελιτζάνες με σάλτσα τ’ αγαπημένο μου τους είπα γιατί είναι το τελευταίο που θα φάω τους ζήτησα μελιτζάνες αλλά να είναι τηγανιτές σε μπόλικο λάδι και μετά από πάνω η σάλτσα έτσι γίνονται κι αυτοί έφεραν ένα σίχαμα κάτι άθλια πράγματα βρασμένα σε σάλτσα μέσα σαν τα αποφάγια του γουρουνιού του αηδία δεν τα τρώω κι ας είναι τα τελευταία αλλά λίγο μπορεί να φάω γιατί δεν θα φάω πάλι δεν θα ξαναφάω γιατί να το κάνω δεν έφταιγα ούτε τα κορίτσια γιατί να
ακούστηκαν έρχονται έρχονται ξημέρωσε; έρχονται θεέ μου δεν είμαι έτοιμος δεν πρόλαβα να φάω δεν είμαι έτοιμος δεν ήθελα να το κάνω θεέ μου συγχώρεσε με δεν ήθελα έρχονται γιατί γιατί γιατί να είμαι έτσι γιατί να είναι έτσι οι άλλοι γιατί να είμαι γιατί
κουραστηκα καλύτερα να τελειώνει κουράστηκα

Βότανα για τη θεραπεία της ακμής, των ουλών και των σημαδιών της.

“Το θυμάρι αποδεικνύεται αποτελεσματικότερο από τα συμβατικά αντιβακτηριδιακά φάρμακα και πιθανότατα μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή φυσική εναλλακτική θεραπεία για την ακμή”
Τα εκχυλίσματα του θυμαριού θα μπορούσαν να είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για την ακμή του δέρματος, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε σε συνέδριο του Society for General Microbiology στο Δουβλίνο.
Το δέρμα μας είναι τόσο μοναδικό όσο και εμείς.
Και όπως υπάρχουν συστατικά, τρόφιμα και καταστάσεις που ο οργανισμός αρνείται να τα δεχθεί και τα προβλήματα εμφανίζονται.
Τα προβλήματα αυτά, τις περισσότερες φορές, κάνουν γνωστή την παρουσία τους πρώτα-πρώτα από το δέρμα μας με τη μορφή ακμής,
εκζεμάτων,
φλεγμονών και οιδημάτων.
Για την θεραπεία της ακμής και την επούλωση ουλών της υπάρχουν πολλές δημοφιλείς φυσικές θεραπείες, εκείνο που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι κάποιες φυσικές θεραπείες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αποφέρουν αποτελέσματα και σίγουρα χρειάζεται περισσότερη υπομονή.
Υπάρχουν βέβαια και θεραπείες, όπως οι θεραπείες με βάση το θυμάρι,
την καλέντουλα και το μύρο που θεραπεύουν άμεσα.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Leeds Metropolitan εξέτασαν την επίδραση των εκχυλισμάτων θυμαριού, καλέντουλας και μύρου στο βακτήριο Propionibacterium acnes, το οποίο προκαλεί την ακμή μολύνοντας τους πόρους του δέρματος.
Η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι όλα τα παρασκευάσματα εξολόθρεψαν το βακτήριο μετά από έκθεση πέντε λεπτών, με το θυμάρι να είναι το αποτελεσματικότερο από τα τρία.
Επιβεβαίωσαν ότι το θυμάρι έχει μεγαλύτερη αντιβακτηριακή δράση από το κύριο δραστικό συστατικό που υπάρχει στις περισσότερες χημικές κρέμες κατά της ακμής.
Η dr Margarita Gomez-Escalada, η επικεφαλής του πρώτου ερευνητικού προγράμματος, είχε εξηγήσει:

Νους και ψυχή Νους και σώμα Έρως και Ψυχή


- Για τα όνειρα τί γνώμη έχεις
- Τί είναι τα όνειρα...


Αναλόγως χωρίζονται σε αστρικά όνειρα της σελήνης και σε γηινα

Στα αστρικά όνειρα έχεις πολλές δυνατότητες

Έχεις καλύτερο σώμα

Πετάς

Δεν χτυπάς

Ενώ στα γήινα όνειρα αισθάνεσαι όπως με την σάρκα

- Γιατί είναι προφητικά ?
- Βλέπω όνειρα αλληγορικά με συμβολισμούς και μου βγαίνουν


Αναλόγως αλλά είναι προφητικά για σένα και άλλα άνευ σημασίας

Όλα είναι μοίρα

Όλα προδιαγεγραμμένα
....

- Εννοείς πεπρωμένο σε κάθε ενσάρκωση ?


Ναι. Μόνον ο Νους είναι υπεράνω της μοίρας

Η μοίρα σου δημιουργεί γεγονότα

Για να πάθεις ότι παθαίνεις

Σύμφωνα με τις επιλογές σου

Ότι δώσεις αυτό θα πάρεις

Ναρκωτικά & Αστρικές Παγίδες

Ναρκωτικά & Αστρικές Παγίδες

Ναρκώνονται με νοητικές μαγνητοφωνήσεις

Τα ναρκωτικά, στη καλύτερη περίπτωση, ανοίγουν απλώς ένα παράθυρο στο αστρικό πεδίο. Σπάζουν το αιθερικό τείχος και εξαναγκάζουν τη συνείδηση να περάσει μέσα απ’ αυτό το άνοιγμα στον αστρικό κόσμο, έναν κόσμο φανταστικό, γεμάτο θυμαπάτες, απατηλά χρώματα και μορφές. Κανένα ναρκωτικό δεν μπορεί να ανεβάσει τη συνείδηση ψηλότερα από το αστρικό πεδίο. Γνωρίζουμε ότι το αστρικό είναι το πεδίο της αυταπάτης και οποιοσδήποτε αιχμαλωτίζεται εκεί, δυσκολεύεται να επιστρέψει στο φως της πραγματικότητας.

Μερικοί άνθρωποι λένε ότι μετά από χρήση ναρκωτικών έγιναν δημιουργικοί. Ισχυρίζονται ότι έλαβαν καινούργια έμπνευση και κουράγιο να την εκφράσουν. Αυτό μπορεί να είναι αλήθεια, αλλά δεν γνωρίζουν από ποιο πεδίο και από ποια πηγή προέρχεται αυτή η έμπνευση. Μπορεί να προέρχεται από τον μηχανικά αντιδραστικό νου, όπου είχε καταστραφεί. Τα όσα διαβάζουμε και ακούμε συχνά εγγράφονται μηχανικά στον αντιδραστικό νου και αργότερα εκφράζονται με νέες μορφές και χρώματα.

Μερικοί ναρκομανείς λένε ότι αντιλαμβάνονται μια τέτοια ομορφιά μορφών και χρωμάτων, που δεν μπορεί να εκφραστεί με λόγια. Αυτό είναι αλήθεια. Βλέπουν «ανεξήγητες» μορφές και χρώματα, γιατί η συνείδησή τους δεν είναι ακόμα έτοιμη να λειτουργήσει στο πεδίο όπου έχουν εισέλθει. Τα ναρκωτικά δεν αναπτύσσουν τη συνείδηση, αλλά επηρεάζουν το μηχανισμό (το νου και τον εγκέφαλο) και ανοίγουν ένα ρήγμα ανάμεσα στο αστρικό πεδίο και στον εγκέφαλο. Μέσα απ’ αυτό το ρήγμα η αδύναμη συνείδηση κοιτάζει σε έναν εντελώς καινούργιο κόσμο.

Εναρμόνιση με το αιθερικό σώμα του πλανήτη

Ενεργειακές συνδέσεις και πώς μας επηρεάζουν - Όμορφη Ζωή

Στο αιθερικό σώμα του πλανήτη υπάρχει ένα πρότυπο ορθών πράξεων. 

Εάν εκτελείτε οποιοδήποτε πρότυπο ορθών πράξεων, αυτή η ενέργεια ρέει σε εσάς, σας εξευγενίζει και μεταμορφώνει ολόκληρο το σώμα σας. 

Οι ορθές πράξεις είναι εξίσου σημαντικές με την ορθή ομιλία. 

Τα βρώμικα αστεία, οι ανόητες, κουτές συζητήσεις καταστρέφουν το φυσικό-αιθερικό σώμα σας. 

Οι άνθρωποι μπορεί να σπάνε πλάκα κάνοντας αστεία, λέγοντας ιστορίες, αλλά δεν ξέρουν τι κάνουν στον εαυτό τους. 

Οι κίνδυνοι που διατρέχουμε όταν “καταπίνουμε” το θυμό μας

Οι κίνδυνοι που διατρέχουμε όταν "καταπίνουμε" το θυμό μας ...

Όσον αφορά τη διαχείριση θυμού γίνονται αρκετές παρεξηγήσεις για το ποιά άτομα μπορούν να ωφεληθούν από μια συμβουλευτική διαχείρισης θυμού. Μία από αυτές τις παρεξηγήσεις είναι ότι μόνο σε περιπτώσεις που κάποιος εμπλακεί με το νόμο, έχει προβλήματα στη δουλειά του ή σοβαρά προβλήματα στις σχέσεις του λόγω έκφρασης θυμού θα σκεφτόταν κάποιος να επισκεφτεί κάποιον ειδικό. Δυστυχώς πολλά άτομα νιώθουν έντονο θυμό ή οργή αλλά δεν το εκφράζουν. Παρόλο που εξωτερικά μπορεί να μην φαίνονται θυμωμένοι, μέσα τους “βράζουν”. Αυτό το αίσθημα ονομάζεται εσωτερικευμένος θυμός. Ο εσωτερικευμένος θυμός ενισχύεται σε οικογένειες και κουλτούρες όπου απαγορεύεται η έκφραση αρνητικών συναισθημάτων, ειδικά ο θυμός. Τέτοια άτομα κρατούν το θυμό μέσα τους και δεν τον εκφράζουν.
Ενώ τείνουμε να κρίνουμε τη σοβαρότητα του θυμού με βάση τι αντίκτυπο έχει στον εξωτερικό κόσμο οι ειδικοί λένε ότι ο εσωτερικευμένος θυμός επιδρά αρνητικά στην ψυχική και σωματική μας υγεία. Σπάνια οι περισσότεροι από εμάς θα σκεφτόμασταν να δούμε κάποιον ειδικό για θυμό που έχουμε “θάψει” μέσα μας.
Σύμφωνα με έρευνες η χρόνια εσωτερίκευση θυμού όπως η δυσαρέσκεια ανυπομονησία ευερεθιστότητα (να επηρεαζόμαστε ψυχολογικά με το παραμικρό, η γκρίνια κ.α. ελαττώνουν τα χρόνια ζωής. Ταυτόχρονα η εσωτερίκευση θυμού μπορεί να προκαλέσει αυξημένη πίεση, καρδιαγγειακές παθήσεις, καρκίνο, κατάθλιψη, άγχος και να επηρεάσει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Πως διαχειρίζονται οι περισσότεροι την εσωτερίκευση θυμού;

Πώς ν’ αποφύγετε τη διάσπαση προσοχής σ’ έναν κόσμο που την ενισχύει


Από τον Nir Eyal
Μετάφραση: Σωτηρία Κακαγιά
Η διάσπαση της προσοχής είναι η κατάρα της σύγχρονης εποχής. Η προσοχή μας διασπάται συνεχώς από τα κινητά τηλεφώνα και την οθόνη του υπολογιστή μας, τα παιδιά, τους συναδέλφους. Είναι πραγματικά δύσκολο να επικεντρωθεί κάποιος σε μια δουλειά – ή σε ένα άτομο – για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Αν μη τι άλλο, ο κόσμος γίνεται ολοένα και περισσότερο ένα μέρος που δεν μας αφήνει να συγκεντρωθούμε. Η τεχνολογία εξαπλώνεται ολοένα και περισσότερο. Αν πάντως ελπίζετε ότι οι εταιρείες τεχνολογίας θα αλλάξουν τις μεθόδους τους και το αφεντικό σας τελικά θα μάθει να σέβεται το χρόνο σας, μάλλον θα χρειαστεί να περιμένετε περισσότερο απ’ όσο είστε διατεθειμένοι. Καλύτερα λοιπόν να εξοπλιστείτε με εφόδια για να διαχειριστείτε τη διάσπαση της προσοχής σας με στρατηγικές που μπορείτε να εφαρμόσετε άμεσα. Εξάλλου,
ΠΑΡ’ ΟΛΟ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΙ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ Σ’ ΕΣΑΣ, Ο ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ.
Τι σημαίνει διάσπαση προσοχής και γιατί είναι επιβλαβής;
Ας δούμε αρχικά τον ορισμό της διάσπασης της προσοχής. Διάσπαση της προσοχής είναι «η διαδικασία διακοπής της προσοχής» και «ένα ερέθισμα ή μια εργασία που αποσπά την προσοχή μας από την εργασία που προηγουμένως είχε τραβήξει το ενδιαφέρον μας». Με άλλα λόγια, οι περισπασμοί μας απομακρύνουν από αυτό που θέλουμε να κάνουμε, είτε πρόκειται να ολοκληρώσουμε μια εργασία στο σπίτι ή στη δουλειά, ν’ απολαύσουμε το χρόνο με ένα αγαπημένο μας πρόσωπο ή να κάνουμε κάτι που μας ευχαριστεί.
Σε περίπτωση που η διάσπαση της προσοχής μάς γίνει συνήθεια, δεν θα μπορούμε να παραμείνουμε εστιασμένοι ώστε να έχουμε δημιουργικότητα στην επαγγελματική και προσωπική μας ζωή. Ακόμα χειρότερα, αν απομακρυνόμαστε συνεχώς από τους φίλους και την οικογένειά μας εξαιτίας των περισπασμών, θα χάσουμε την ευκαιρία να καλλιεργούμε τις σχέσεις μας τις οποίες έχουμε ανάγκη για την καλή μας ψυχολογική κατάσταση.
Μήπως αναγνωρίζετε κάποιον από τους παρακάτω επιβλαβείς περισπασμούς;

Ο φόβος δεν είναι ο τρόπος για να έχεις μια όμορφη ζωή!


Το μόνο σταθερό σε αυτόν τον κόσμο είναι η αλλαγή. Όλα είναι ρευστά και όλα μπορούν να αλλάξουν. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια μικρή στιγμή. Μια διαφορετική στιγμή που η Ζωή χαμογελώντας τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια μας...

Ένα δευτερόλεπτο και όλα αλλάζουν.
Όλοι το ξέρουμε αυτό. 
Η Αλλαγή είτε το θέλουμε είτε δεν το θέλουμε έρχεται Πάντα και αυτό που έχει σημασία δεν είναι τι συμβαίνει ούτε το πώς συμβαίνει αλλά το πώς μπορούμε να το διαχειριστούμε.


Πόσο δυνατός/η είσαι όταν η ζωή φέρνει τα πάνω κάτω;
Πόσο ανθεκτικός είσαι;
Πόσο εύκολα μπορείς να προσαρμοστείς στη ζωή σου και να αλλάξεις κατεύθυνση χωρίς να αντιστέκεσαι και χωρίς να εμμένεις στο παλιό;
Αυτό έχει σημασία. 

Και η Δύναμη είναι μια εσωτερική ποιότητα που σε οδηγεί στην Ελευθερία.

Πολλοί άνθρωποι που προσπαθούν να ελέγξουν το κάθε τι στη ζωή τους, τον εαυτό τους, τους άλλους, την ίδια την Ζωή, καταρρέουν ακόμα και σε μια μικρή αλλαγή.

Το να ελέγχεις όμως δεν είναι τρόπος όμορφης ζωής!
Το να παραδίνεσαι στον φόβο δεν είναι τρόπος όμορφης ζωής!

Κανένας δεν μπορεί να σε σώσει, αν εσύ δεν θέλεις να σώσεις τον εαυτό σου



«Σα δεν φτάσει ο άνθρωπος στην άκρη του γκρεμού, δεν βγάζει στην πλάτη του φτερούγες να πετάξει…»  – Καζαντζάκης
Έχει χιλιοειπωθεί αλλά πρέπει να το εμπεδώσεις:
Κανένας δεν μπορεί να σώσει κανέναν.
Κανένας δεν θεραπεύει κανέναν.
Μόνο ο ίδιος ο άνθρωπος σώζει και επιλέγει να θεραπεύσει τον εαυτό του. Γιατί ακόμα κι αν σωθεί ή θεραπευτεί από το σύμπτωμα, η ρίζα θα το ξαναδημιουργήσει. Οι γύρω είναι απλά καταλύτες κίνητρα ή ερεθίσματα. Μόνο ο ίδιος άνθρωπος μπορεί να ενεργοποιήσει το “φτάνει πια” της μεταμόρφωσης. Μέχρι τότε, απλά είναι ένα δοχείο που ό,τι νερό και να του ρίχνεις, θα χάνεται απ’ τις τρύπες που δημιούργησε εκείνος, η ζωή ή κάποιες καταστάσεις. Μια μπαταρία που θα παίρνει, μόνο για να αδειάζει λίγο πιο κάτω.
Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι πως καμία άβυσσος δεν έχει βυθό.
Άβυσσος = ἀ- (ά- στερητικό) + βυσσός (βυθός)

Μπορεί τα ρούχα να συγκαλύψουν έναν ανόητο, αλλά τα λόγια του θα τον αποκαλύψουν: ΑΙΣΩΠΟΣ



Όταν ο Αίσωπος διατύπωνε με το σατιρικό ύφος του τους συμβολικούς του μύθους ο κόσμος είχε ήδη βρει τον μεγαλύτερο παραμυθά του. Τα ανθρωπόμορφα σε χαρακτηριστικά προσωπικότητας ζώα του θα μεγάλωναν γενιές και γενιές παιδιών στα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, με τα μικρά αφηγήματά του, διατυπωμένα με λιτή συντομία, να διακρίνονται για τον ηθικοδιδακτικό τους ρόλο.
Ο ίδιος δεν έγραψε βέβαια ούτε λέξη, προτιμώντας να διηγείται τις ιστορίες του προφορικά. Και πιθανότατα, αν κρίνουμε από το φημολογούμενο τέλος του, είχε δίκιο να μην απαθανατίζει γραπτά τις άβολες αλήθειες των μύθων του. Ο αισώπειος μύθος είναι μια σύντομη αφήγηση παραδειγματικού χαρακτήρα που αντλεί στοιχεία από τη λαϊκή σοφία αλλά και τη φιλοσοφική κριτική. Ένα σύντομο περιστατικό δηλαδή με πρωταγωνιστές ζώα συνήθως -αλλά και ανθρώπους ή θεούς κάποιες φορές-, το οποίο χρησιμεύει για να εξάρει ή να στηλιτεύσει χαρακτήρες και συμπεριφορές.
Λέγεται ότι ο πρώην δούλος στάλθηκε στο Μαντείο των Δελφών από τον βασιλιά Κροίσο για να πάρει χρησμό, αυτός ωστόσο τα έψαλε στους ιερείς κατηγορώντας τους ότι εξαπατούσαν τον κόσμο! Κι έτσι καταδικάστηκε στα γρήγορα σε θάνατο και ρίχτηκε από την κορφή του Παρνασσού, καθώς τα λεγόμενά του ενοχλούσαν πολλούς.

Μάρω Βαμβουνάκη «Δε μένεις εκεί όπου δε σε θέλουν...»

Μάρω Βαμβουνάκη «Δε μένεις εκεί όπου δε σε θέλουν...»

[…] Δε μένεις εκεί όπου δε σε θέλουν.
Είναι από τα λόγια που λειτουργούν μέσα μου σαν έξοδος κινδύνου, σαν σημαιάκια περηφάνιας.
Η περηφάνια δεν έχει να κάνει με την ταπείνωση, δεν είναι αντίθετη.
Θα έλεγα μάλιστα πως η ταπείνωση, όπως και η σεμνότητα, είναι πάντοτε αξιοπρεπείς.
Ταπείνωση μεταξύ άλλων σημαίνει πως σέβομαι βαθιά τα αισθήματα του άλλου, και ακόμη πιο πολύ τα αισθήματα του προς το δικό μου πρόσωπο.
Δεν επιτρέπεται να τα αγνοήσω να τα διαστρέψω. Να τα επιβάλω.
Ο εξευτελισμός της επιμονής λοιπόν περισσότερο πιθανό είναι να κρύβει εγωισμό παρά ταπείνωση, περισσότερο δύναμη, διαστροφική έστω των πραγμάτων δύναμη, παρά αδυναμία, όπως τείνουν να νομίζουν οι επίμονοι.
Δε μας επιτρέπεται λοιπόν να επιβάλλουμε την παρουσία μας, τη γνώμη μας, τη βοήθειά μας, τη λατρεία μας, αν ο άλλος δεν το θέλει.

ΚΑΘΕ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΥΣΙΚΑ, ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ!


Ένα πείραμα που έγινε πριν από καιρό στα εργαστήρια της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών έχει ανατρέψει προ πολλού όλο το κατεστημένο πλαίσιο των πεποιθήσεών μας για τον άνθρωπο και τον κόσμο, καθώς και το κατεστημένο πλαίσιο των επιστημών υγείας. 


Πιο συγκεκριμένα, οι Ρώσοι επιστήμονες και ερευνητές Poponin και Gariaev, μελετώντας τη συμπεριφορά σε επίπεδο ταλαντώσεων του ανθρώπινου DNA που βρισκόταν μέσα σε ένα διάλυμα, μέσω ενός ειδικού φασματογράφου («φασματογράφου συσχέτισης φωτονίων από πηγές laser»), παρατήρησαν το λεγόμενο φαινόμενο «Phantom DNA», δηλαδή το φαινόμενο του «φαντάσματος DNA». 


Στα πειράματα αυτά πιστοποιήθηκε από τους ερευνητές ότι ο κενός χώρος εντός του φασματογράφου, στον οποίο είχε τοποθετηθεί το δείγμα DNA για να υποστεί τη διαδικασία διέγερσης και φασματογραφικής απεικόνισής του με ακτίνες laser, μετά την φυσική απομάκρυνση του δείγματος DNA, συνέχισε να έχει τις ίδιες ακριβώς ιδιότητες που απεικονίζονταν στο φάσμα όταν το δείγμα DNA βρισκόταν ακόμη κατά φυσικό τρόπο στη συγκεκριμένη θέση. 

Τύψεις και αναθεώρηση της υπόθεσης της μητροκτονίας


Οι μέρες κυλούσαν και η ψυχική αρρώστια του Ορέστη δεν έδειχνε σημάδια υποχώρησης, αλλά συνέχιζε να περνά από τους ίδιους δρόμους, της νηφαλιότητας και της παράνοιας, και να τον ρίχνει στο στρώμα, με το κορμί του να πονά παντού, και αυτόν να ζητά εξηγήσεις από το θεό που τον «εξαπάτησε» με το χρησμό του.
Η Ηλέκτρα με τον Πυλάδη στιγμή δεν έφυγε από δίπλα του, τον φρόντιζε ως μητέρα, που δεν είχαν, τον παρηγορούσε για τη λύτρωση, που θα τον έβρισκε γρήγορα, ενώ έπνιγε τα δάκρυα στο βυθό των ματιών της..
Έπαυσε πλέον να βασανίζονται από την εικόνα της επαχθέστατης σφαγής και τάχθηκε ολοκληρωτικά στην ίαση αυτής της καταραμένης νόσου, που έδεσε χειροπόδαρα τον αδελφό της και δεν τον άφηνε να ζήσει.
Αυτή η νόσος των τύψεων τού έτρωγε τα σωθικά, τις περισσότερες ώρες, και λίγες ανάσες του έδινε, την ώρα του ύπνου, ή όταν άκουγε τα σοφά της λόγια και τη βαριά φωνή του Πυλάδη.

Ο λαός του Άργους γνώριζε τη νόσο του διαδόχου και συμμεριζόταν τη θλίψη, που επικρατούσε στο παλάτι, και αγωνιούσε κυρίως για τον Ορέστη και τη γιατρειά του.
Είχαν κλείσει την υπόθεση της μητροκτονίας και είχαν αθωώσει ουσιαστικά και τους δύο θύτες με τη στάση τους και την αποδοχή τους.
Επισκέπτονταν άλλωστε τ’αδέλφια, να πληροφορηθούν για την υγεία τους και να συνδράμουν, οι γεροντότεροι από το συμβούλιο των αρχόντων, με τις συμβουλές τους στη διοίκηση της πόλης.

ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΧΤΥΠΑΝΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΗΠΑ ΠΑΡΑΛΥΟΥΝ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ

Σε όλο τον πλανήτη υπάρχουν σημάδια ότι ο 3ος Παγκόσμιος πόλεμος ...

BENJAMIN FULFORD 22/6/2020

ΗΕταιρία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, που τώρα διανύει τον τέταρτο μήνα χρεοκοπίας της, γίνεται όλο και πιο δυσλειτουργική και σπαράζεται από εσωτερικές διαμάχες. Αυτό άφησε κενό ισχύος σε όλο τον κόσμο και εγείρει τη σκιά ξεσπάσματος πολλών τοπικών πολέμων.
Εντωμεταξύ, οι διαπραγματεύσεις Ανατολής-Δύσης για αντικατάσταση της Εταιρίας ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον με κάτι πιο λειτουργικό, έχουν κολλήσει καθώς οι εκπρόσωποι των Ασιατών προσποιούνται τους «ασθενείς» για να αποφύγουν νέες συζητήσεις. Μέλη της στρατιωτικής τάξης ΜΑΥΡΟΣ ΗΛΙΟΣ προειδοποιούν πως κάτι τέτοιο θα είχε πιθανό αποτέλεσμα τη συνδυασμένη από ΗΠΑ, Ινδία, Ιαπωνία και Ρωσία επίθεση εναντίον της Κίνας, αν παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα ανεπιτήρητη.
Η έγερση των διεθνών εντάσεων έρχεται καθώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποσύρει τώρα ή μειώνει τη στρατιωτική της παρουσία στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Ισραήλ, τη Γερμανία και αλλού. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ το κάνει εξ αιτίας ενός συνδυασμού αποτυχημένων εκστρατειών, απομονωτισμού και έλλειψης κονδυλίων.
Η μεγαλύτερη πτώση από την αποδιοργάνωση των ΗΠΑ συνεχίζει να φαίνεται στη Μέση Ανατολή, όπου η μείωση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ οδηγεί σε μια πολυμέτωπη προσπάθεια επανεγκαθίδρυσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η Τουρκία τώρα διεξάγει κατακτητικούς (επανακτητικούς;) πολέμους στο Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη και την Υεμένη.
Τουρκικές στρατιωτικές πηγές αναφέρουν πως επιτεύχθηκε συμφωνία με το Ιράν να μοιραστεί η Μέση Ανατολή. Το Ιράν θα πάρει τα τμήματα των Σία (Shia) του Ιράκ και της Συρίας. Ωστόσο, η Τουρκία εμπλέκεται εμμέσως σε έναν πόλεμο ενάντια στο Ιράν στην Υεμένη, με πραγματικό έπαθλο τον έλεγχο των πετρελαιοπαραγωγικών εκτάσεων της Σαουδικής Αραβίας στις ως επί το πλείστον περιοχές των Σία που συνορεύουν με την Υεμένη. Οπότε η Τουρκία τώρα εκ των πραγμάτων ζητάει τον έλεγχο της Σαουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου, της Λιβύης και του Ισραήλ, λένε οι πηγές.

COVID-19 & ΙΔΕΟΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ: «ΖΟΥΣΑ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΕΤΣΙ»!

Γράφει: η Ειρήνη Τζελέπη, Συμβουλευτική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Pg.Dipl., MSc., City University, Λονδίνο, irini.tzelepi@yahoo.gr


Όπως όλοι γνωρίζουμε τα μέτρα περί της μη διασποράς του covid-19 έχουν επιβάλλει σε όλους μας πολλές νέες συνήθειες καθημερινής υγιεινής, όπως είναι, για παράδειγμα, το πλύσιμο των χεριών, η αντισηψία, ο καθαρισμός των επιφανειών, των προϊόντων που αγοράζουμε κοκ. Ο φόβος να μην κολλήσουμε τον ιό έχει σαφώς οδηγήσει όλους μας να γινόμαστε υπερβολικοί κάποιες φορές τσεκάροντας διαρκώς τι ακουμπήσαμε, πλένοντας τα χέρια μας τόσο συχνά που κάποιες φορές τα τραυματίζουμε κιόλας, κρατώντας  αποστάσεις από τους άλλους κοκ. Νιώθουμε διαρκώς μια αγωνία και μια επαγρύπνηση για τον ιό, για εστίες μόλυνσης, για ανθρώπους που πλησιάζουν πολύ κοντά και μπορεί να μας κολλήσουν και, φυσικά, ένα άγχος ότι μπορεί να νοσήσουμε…
«Εγώ ζούσα ανέκαθεν έτσι», θα μας έλεγε στο σημείο αυτό ένα  άτομο που πάσχει από συμπτώματα ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής, ιδιαίτερα, μάλιστα εάν αυτά επικεντρώνονται σε θέματα μικροβίων, καθαριότητας/ μόλυνσης κοκ. 

Κορυφαίες τεχνικές για την αντιμετώπιση της επιθετικής οδήγησης

Οι οδηγοί στόλων περνούν πολύ χρόνο στους δρόμους και συναντούν εχθρικούς οδηγούς είναι ένας από τους κινδύνους της δουλειάς τους, οπότε η ύπαρξη τεχνικών για την ασφαλή αντιμετώπιση των επιθετικών οδηγών είναι απαραίτητη.

Κορυφαίες τεχνικές για την αντιμετώπιση της επιθετικής οδήγησης
Οι επιθετικοί οδηγοί μπορούν να βρεθούν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας στους δρόμους, αλλά ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και τις διακοπές, όταν οι δρόμοι είναι πιο συνωστισμένα με τους ταξιδιώτες. Οι αυξημένοι χρήστες του οδικού προγράμματος σημαίνουν περισσότερη επισκεψιμότητα και, ως αποτέλεσμα, πιο ερεθισμένες κινητήριες δυνάμεις. Πράγματι, μια έκθεση του Ιδρύματος AAA για την οδική ασφάλεια διαπίστωσε ότι σχεδόν το 80% των οδηγών των ΗΠΑ παραδέχθηκε ότι εξέφρασε σημαντικό θυμό, επιθετικότητα ή οδική οργή κατά την οδήγηση τουλάχιστον μία φορά το περασμένο έτος.
 

Μην δίνετε σημασία

Μερικοί επιθετικοί οδηγοί θα καταφεύγουν σε καταχρηστική γλώσσα και χειρονομίες, και ενώ αυτό είναι δυσάρεστο για όλους στο δρόμο, είναι η συμπεριφορά που παραβλέπεται καλύτερα. Μην κάνετε επαφή με τα μάτια και μην προσπαθείτε να συζητήσετε με τον οδηγό, καθώς αυτό μπορεί να κάνει την κατάσταση χειρότερη.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

EΠΙΘΕΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ & ΒΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Γράφει: η Ειρήνη Τζελέπη, Συμβουλευτική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Pg.Dipl., MSc., City University, Λονδίνο, irini.tzelepi@yahoo.gr


Τα περιστατικά επιθετικής οδήγησης και εκδήλωσης βίας στους δρόμους διαρκώς αυξάνονται, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τον άμεσο περιορισμό αυτού του φαινομένου: Οδηγοί που τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, που παραβιάζουν το κόκκινο ή αλλάζουν λωρίδες κυκλοφορίας χωρίς προειδοποίηση, που χειρονομούν ή, δυστυχώς, πολύ συχνά χειροδικούν. Τα ερωτήματα που τίθενται επιτακτικά αφορούν τον τρόπο που οι συγκεκριμένοι οδηγοί αντιλαμβάνονται την οδήγηση, το αυτοκίνητο, τον εαυτό τους ως οδηγό και, το πιο σημαντικό, τη διαδικασία με την οποία «χάνουν τον έλεγχο» θέτοντας σε κίνδυνο τους ίδιους, τους συνεπιβάτες τους αλλά και τους άλλους οδηγούς στο οδόστρωμα.
Χάσαμε την μπάλα...πατριώτη! - Μάνος Δασκαλάκης - Νέα Κρήτη

Μέσα στη δύσκολη καθημερινότητα του κυκλοφοριακού προβλήματος αλλά και στον πολύτιμο χρόνο που σπαταλά κάθε οδηγός καθημερινά στο τιμόνι είναι γεγονός ότι εύκολα θα εντοπίζονταν περιστατικά επιθετικής οδήγησης που συνέβησαν μπροστά στα μάτια μας χτες, σήμερα, λίγο πριν… O οδηγός που τρέχει με υπερβολική ταχύτητα μέσα στην πόλη, που αλλάζει λωρίδα κυκλοφορίας μη δίνοντας σήμα, που καταδιώκει άλλο αυτοκίνητο ή περνά τη διάβαση με κόκκινο, αδιαφορώντας βέβαια για τις επιπτώσεις! Οι περισσότεροι oδηγοί σε αυτές τις περιπτώσεις θα επέρριπταν τις ευθύνες στους άλλους… Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι δεν συνειδητοποιούν την επικινδυνότητα των εγχειρημάτων τους και την επιθετικότητα που τους διακρίνει. Τα πράγματα γίνονται πιο τραγικά όταν η επιθετικότητα αυτή εξελιχθεί σε κανονικό «ανθρωποκυνηγητό» μεταξύ των δύο οδηγών, οι οποίοι μπορεί να καταδιώξουν ο ένας τον άλλον, να κατέβουν από το αυτοκίνητό τους και να χειροδικήσουν ή να χρησιμοποιήσουν άλλα επικίνδυνα μέσα για την επίλυση της διαφοράς τους!

ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΟΔΗΓΟΥ - ΟΔΗΓΗΣΗ – ΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ (Μέρος Τρίτο)

… Μα βλέπετε εδώ την φωτογραφία από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου; Παντού χυμένο γιαούρτι, στις πόρτες, στα καθίσματα, παντού. Μα πάνε και οδηγούν τρώγοντας; Δεν θα αποσπαστεί η προσοχή τους από την οδήγηση;…
Διάλογος με τον Διοικητή της Τροχαίας Κρήτης,
 Χρυσό Εμμανουήλ  στο πλαίσιο Διεθνούς Συνεδρίου 22-23/10/2015, Ηράκλειο
Κρήτης.


Don't be a Dummy "THUMBY" . Don't text and drive
https://www.dosomething.org/campaigns/thumb-wars?source=campaigns

Κινητό κι οδήγηση; Όχι, γιατί δεν μπορούμε το... multitasking ...

Ο στόχος αυτού του κεφαλαίου είναι να απαντήσει στην ερώτηση «Τι είναι η οδήγηση και τι απαιτεί;» εξετάζοντας τις παρακάτω ενότητες: Κίνηση μυών και οδήγησηΓνωστικές λειτουργίες και οδήγησηΠροσοχή και οδήγηση, Απόσπαση προσοχής και οδήγησηΣυναίσθημα, Συμπεριφορά & Οδήγηση, καταλήγοντας προς ένα
συνθετικό μοντέλο κατανόησης της οδηγικής συμπεριφοράς βασιζόμενο στη γνωστικοσυμπεριφοριστική προσέγγιση.

Τι είναι η οδήγηση και τι απαιτεί;

Σύμφωνα με τους Gibson και Crooks (1938), η οδήγηση είναι η κίνηση μέσα στον χώρο, διαμέσου ενός οχήματος, προς έναν προορισμό. Το κυριότερο μέρος της δραστηριότητας συνίσταται στον καθορισμό της ταχύτητας και της κατεύθυνσης του οχήματος με σεβασμό στους χωρικούς περιορισμούς (το οδικό δίκτυο) και με στόχο την αποφυγή σύγκρουσης με τα όποια εμπόδια (άλλα οχήματα ή πεζούς) μέχρι τον επιθυμητό προορισμό. 

Γυναικεία εγκληματικότητα – Το τέλος της ασυλίας του θηλυκού εγκλήματος


 Του Ηλία Παπαναστασίου Τρία απανωτά εγκλήματα με γυναικεία σφραγίδα συνέβησαν στον τελευταίο μήνα.
Το πρώτο έγκλημα – που συγκλονίζει ακόμη – είναι η περίπτωση του βιτριολισμού από γυναίκα αντίζηλο σε βάρος άλλης γυναίκας.
Συγκλονίζει όχι μόνο η μεθόδευση και οργάνωση όλου του εγκλήματος αλλά και το ψυχολογικό υπόβαθρο της δράστου.

«Δεν σε σκοτώνω αλλά σου καταστρέφω για όλη σου τη ζωή το 90% του γυναίκειου “όπλου” που είναι το πρόσωπο. Σε κάνω να υποφέρεις φρικτά για πάντα.»

Παράλληλα συγκλονίζει η παρανοϊκή/ψυχωτική συμπεριφορά της δράστου και η βεβαιότητά(;) της για την σχέση του θύματος με τον συγκεκριμένο άνδρα.

Θυμηθήκαμε όλοι ένα παλιό γυναικείο όπλο που λέγεται βιτριόλι και το χρησιμοποιούσαν οι «εξαπατηθείσες» – πάντα εντός εισαγωγικών– από τους άνδρες.

Σε πολύ μικρή ηλικία ο υποφαινόμενος θυμάται διηγήσεις της μητέρας του για βιτριολισμένους άνδρες στη μέση του δρόμου, θύματα μιας απίστευτης εκδικητικότητας και εμπάθειας. Αυτή η – καθαρά– γυναικείου τύπου εκδικητικότητα ήταν πολύ συνηθισμένη περίπου μέχρι την δεκαετία του 1980.

Πάντως, χαρακτηριστικό της υπόθεσης είναι πως όλη η Ελλάδα σίγησε και δεν ακούστηκε ούτε κιχ από τις συνηθισμένες φεμινιστικές κραυγές περί «Πατριαρχίας», «Άνδρα βιαστή», «Αρσενικού κτήνους» και άλλα πολλά ων ουκ εστι αριθμός.

Σιγή ιχθύος από τις Φεμινιστικές Οργανώσεις, την Γενική Γραμματεία Ισότητας και όλες τις κρατικοδίαιτες «λεβέντισσες» που φαντάζονται παντού «Πατριαρχικά εγκλήματα». Βλέπετε, η υπόθεση αφορούσε δυο γυναίκες και το θύμα ήταν γυναίκα. Εδώ ποιος φταίει; Πάλι η «Πατριαρχία», ο «σεξισμός» και η «Φαλλοκρατία»; Θα τοποθετηθούμε παρακάτω για το τι πραγματικά φταίει, λίγη υπομονή.
Το δεύτερο έγκλημα – στη Θεσσαλονίκη– αφορούσε την απαγωγή της δεκάχρονης Μαρκέλλας από φίλη του οικογενειακού της περιβάλλοντος. Η φίλη μας βγαίνει λεσβία που θώπευε και μακιγιάριζε το παιδί που ήταν σε κατάσταση νάρκης ενώ στην οικογένεια της Μαρκέλλας λείπει ο πατέρας και το περιβάλλον της οικογένειας της θεωρείται προβληματικό.

Η δράστης – γυναίκα κοκκινομάλλα, 33 ετών– κατηγορείται συν τοις άλλοις και για βιασμό. Κατηγορούνται και οι –αθώες, ως συνήθως– γυναίκες για βιασμό; Δεν είναι βιαστές μόνο τα «Περιφερόμενα καθάρματα και γουρούνια» που πάντα – μα πάντα– είναι οι άνδρες;

Μήπως πρέπει να είμαστε «ανεκτικοί» στις παιδόφιλες γυναίκες μόνο και μόνο επειδή είναι γυναίκες; Μιλάτε σοβαρά; Όταν ο υποφαινόμενος αναρτούσε στο προσωπικό του ιστολόγιο επιστημονικές και επίσημες έρευνες Δυτικών Κρατών για τον μεγάλο αριθμό βιασμών από γυναίκες σε βάρος των ανδρών, κάνεις δεν ενοχλούνταν. Αυτά θεωρούνταν «γραφικά» πράγματα γιατί απλά «οι γυναίκες δεν βιάζουν»μας έλεγαν.