Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Τι συμβαίνει στο μυαλό ενός δολοφόνου


Πώς λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος τις στιγμές της αφαίρεσης μιας ανθρώπινης ζωής.

Το κακό δεν είναι εύκολο να γίνει. Αλλά δεν θέλει και πολύ για να γίνει. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Social Cognitive and Affective Neuroscience, ανέλυσε, περιέγραψε και εξήγησε το πώς λειτουργεί ένας φυσιολογικός ανθρώπινος εγκέφαλος σε μια πράξη δολοφονίας. Εκούσιας, ακούσιας, εν θερμώ ή εν ψυχρώ και αδίστακτης. Τα συμπεράσματά της είναι κάτι περισσότερο από χρήσιμα. Θα μπορούσε να τα χαρακτηρίσει κανείς και ως διαπιστώσεις «ζωής ή θανάτου».

Ο νευρώνες του κακού υπάρχουν μέσα σε κάθε ανθρώπινο μυαλό
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει φτιαχτεί με έναν κώδικα συμπόνιας, ενοχής και ενσυναίσθησης του πόνου που μπορεί να προκαλέσει διαπράττοντας ένα έγκλημα.

Και ενώ το γιατί κάποιοι ψυχοπαθείς γίνονται φονιάδες έχει ήδη διερευνηθεί και καθοριστεί από την επιστήμη (κυρίως, εξαιτίας της έλλειψης φαιάς ουσίας στον πρόσθιο προμετωπιαίο φλοιό και στις κροταφικές περιοχές, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Archives of General Psychiatry»), εντούτοις, για τους απλούς, καθημερινούς ανθρώπους που σκοτώνουν τη γυναίκα τους, τα παιδιά τους ή τον πρώτο τυχαίο που βρέθηκε στο δρόμο τους, τα πράγματα είναι πολύπλοκα.

Τροχαίο στην Ιξιά - Σε κρίσιμη κατάσταση ο οδηγός

Η εικόνα ίσως περιέχει: άτομα κάθονται, μοτοσικλέτα και υπαίθριες δραστηριότητες

Τροχαίων συνέχεια... για το νησί της Ρόδου. Άσχημο τροχαίο κοντά στις 23:00 στην περιοχή της Ιξιάς, στην Φανερωμένη.

Οδηγός μηχανής συγκρούστηκε με ΙΧ, αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν