Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

"Ποιοι και τι είδους είναι οι Θεοί, μιλούν μόνον σε όσους δύνανται να το γνωρίσουν"


 "Είναι άξιο αναζήτησης το γιατί οι παλαιότεροι άφησαν αυτούς τους λόγους και χρησιμοποίησαν μύθους. Πρώτα ας αναζητήσουμε πώς ωφελούμαστε από τους μύθους χωρίς να έχουμε την διάνοια αργή. Το ότι οι μύθοι είναι θεϊκοί μας το λένε αυτοί που τους χρησιμοποίησαν, γιατί και οι θεόληπτοι ποιητές και οι άριστοι φιλόσοφοι και όσοι κατέδειξαν τις ιερές τελετές και οι ίδιοι οι Θεοί στους χρησμούς τους χρησιμοποίησαν μύθους.

Ας αναζητήσουμε γιατί είναι θείοι οι μύθοι της φιλοσοφίας.


Επειδή, λοιπόν, όλα τα όντα χαίρονται με την ομοιότητα και αποστρέφονται την ανομοιότητα, έπρεπε και οι λόγοι για τους Θεούς να είναι όμοιοι με τους Θεούς, ώστε να γίνονται αντάξιοι της ουσίας των Θεών και να προδιαθέτουν ευνοϊκά τους Θεούς έναντι εκείνων που εκφράζουν αυτούς τους λόγους, κάτι που θα γινόταν μόνον μέσω των μύθων. Οι μύθοι μιμούνται τους ίδιους τους Θεούς ως προς το ρητό και το άρρητο, το αφανές και το φανερό, το σαφές και το απόκρυφο χαρακτηριστικό τους, αλλά και ως προς την αγαθότητα των Θεών γιατί, όπως ακριβώς οι Θεοί έπλασαν κοινά για όλους τα αισθητά αγαθά, ενώ έπλασαν τα νοητά μόνον για τους έμφρονες, έτσι και οι μύθοι μιλούν σε όλους για την ύπαρξη των Θεών, ενώ για το ποιοι και τι είδους είναι οι Θεοί, μιλούν μόνον σε όσους δύνανται να το γνωρίσουν.


Οι μύθοι μιμούνται και τις ενέργειες των Θεών. Ταιριάζει, λοιπόν, να ονομάσουμε μύθο και τον Κόσμο, αφού μέσα του φανερώνονται τα σώματα και τα πράγματα, αλλά αποκρύπτονται οι ψυχές και οι νόες. Επιπλέον, αν κάποιος θελήσει να διδάξει προς όλους την περί Θεών αλήθεια, θα προκαλέσει περιφρόνηση στους ανόητους, επειδή αδυνατούν να μάθουν, και ραθυμία στους μορφωμένους, ενώ η απόκρυψη της αλήθειας μέσα στους μύθους δεν αφήνει τους πρώτους να περιφρονήσουν τους μύθους, και αναγκάζει τους δεύτερους να φιλοσοφήσουν.


Γιατί, όμως, μοιχείες και κλοπές και πατρικά δεσμωτήρια και άλλα ατοπήματα αναφέρονται μέσα στους μύθους; μήπως και τούτο είναι άξιο θαυμασμού, αφού μέσω της φαινομενικής ατοπίας η ψυχή ευθύς θεωρεί αυτούς τους λόγους προκαλύμματα και πιστεύει ότι το αληθές είναι απόρρητο;

Διαστάσεις



Όπως έχουμε μάθει από τη Φυσική υπάρχουν άπειρες διαστάσεις και σύμπαντα όπου σε κάθε ένα από αυτά εκτυλίσσεται μία τελείως διαφορετική πραγματικότητα από αυτήν που βιώνουμε εδώ στη Γη. Παράδειγμα σε μία άλλη διάσταση μπορεί να είχαμε κάνει μία τελείως διαφορετική επιλογή επαγγελματικού προσανατολισμού και να έχουμε επηρεάσει την πορεία μας τελείως διαφορετικά σε εκείνη την διάσταση.
Ή ακόμα και μία πιο απλή , η διαφορετική επιλογή, θα μπορούσε να έχει αλλάξει τα γεγονότα προς μία τελείως διαφορετική κατεύθυνση.
Το εντυπωσιακό είναι ότι όλες αυτές οι διαστάσεις συμπορεύονται με τη δική μας, αφού στην ουσία δεν υπάρχει ο χρόνος, και όλα γίνονται στο εδώ και τώρα.
Μπορεί μία κατάσταση στη ζωή μας να μην μας αρέσει τώρα, έτσι όπως έχει εξελιχτεί.
Μία πνευματική άσκηση που θα μπορούσαμε να κάνουμε και να βοηθήσουμε να αλλάξουμε μία κατάσταση είναι να φανταστούμε ότι σε μία άλλη διάσταση έχει γίνει αυτό που πραγματικά θέλουμε να συμβεί.
Και όντως είναι πολύ πιθανό αυτό που πραγματικά ήθελες, να έχει ήδη συμβεί σε μία άλλη διάσταση.
Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να συντονιστούμε με αυτή τη διάσταση και να προσπαθήσουμε να τη γειώσουμε/ υλοποιήσουμε στο εδώ και τώρα.
Όσο πιο έντονα σκέφτεσαι ότι αυτό που εχει δημιουργηθεί εκεί, θα μπορούσε να έχει συμβεί και εδώ, το κάνει πιο εύκολο να δημιουργηθεί και στη δική μας πραγματικότητα.

35 λεπτά που άλλαξαν τη μουσική -και τον εγκέφαλο μας



Μια διαμάχη παλιά όσο κι η ιστορία είναι αν οι κοινωνικές συνθήκες διαμορφώνουν τα άτομα ή αν τα άτομα διαμορφώνουν τις κοινωνικές συνθήκες.
Η πιο εύκολη απάντηση είναι ότι το άτομο με την κοινωνία αλληλεπιδρούν διαρκώς.
Όμως υπάρχουν κάποιοι τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, όπου είναι εμφανές ότι κάποια άτομα -συνήθως τους αποκαλούμε μεγαλοφυΐες-
προκαλούν μια αλματώδη εξέλιξη, ανοίκεια κι εξωφρενικά ριζοσπαστική για την υπόλοιπη κοινωνία.
Πολλές φορές η κοινωνία τους απορρίπτει ή τους αποδέχεται αργά -ίσως και μετά θάνατον. Άλλες φορές οι νεωτεριστές προλαβαίνουν να απολαύσουν την αποδοχή, τη δόξα και το χρήμα.
Το βέβαιο είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που καταφέρνουν να αντιληφθούν, αλλά και να εκφράσουν, μια νέα εποχή πριν καν εκείνη υπάρξει.
Οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι σίγουρα εκείνες της τέχνης. Γιατί στις τέχνες μπορεί να εκφραστεί η ιδιαιτερότητα πιο εύκολα απ’ ό,τι -για παράδειγμα- στις επιστήμες.
Ένα εξαιρετικό παράδειγμα είναι τα 35 λεπτά που άλλαξαν τη μουσική πιο επιδραστικά από ποτέ άλλοτε στην ιστορία της ανθρωπότητας, κι ίσως άλλαξαν και τον τρόπο που αντιλαμβάνεται ο εγκέφαλος του homo sapiens τη μουσική.
~~
Συνέβη το 1913 στο Παρίσι, στο Champs-Elysées, όπου παρουσιάστηκε ένα χορόδραμα, σε χορογραφία του Νιζίνσκι, και σε μουσική του Ρώσου συνθέτη Ιγκόρ Στραβίνσκι.
Ήταν η Ιεροτελεστία της Άνοιξης, πιθανότατα το πιο ανατρεπτικό έργο στην ιστορία της παγκόσμιας μουσικής.

Θανατολογία...(I)




Επιθυμία και αγώνας για υλικά αποκτήματα, πλούτη και ηδονές…Φιλοδοξία για μεγάλα έργα και υστεροφημία…Ανάγκη για τεκνοποίηση…Άγχος για τη δουλειά, άγχος για τις σχέσεις…Ανασφάλεια και φόβοι μπροστά στην προοπτική της μοναξιάς, της εγκατάλειψης και της αρρώστιας…Φόβος για το μέλλον και το άγνωστο…Απέραντη ανία και άγχος για το τίποτα…Εξάρτηση από τα αγαπημένα πρόσωπα…Φανατική προσήλωση σε θρησκευτικά δόγματα και θρησκόληπτες συμπεριφορές…
Τι κοινό μπορεί να έχουν όλα τα παραπάνω;… Μα φυσικά, πίσω από όλες αυτές τις ανθρώπινες επιθυμίες και αδυναμίες κρύβεται ένας τεράστιος ανομολόγητος συγκαλυμμένος φόβος…
Ο φόβος του θανάτου!...

Ναι, καλά καταλάβατε…Θα ξεκινήσουμε ένα μακάβριο ταξίδι, ένα οδοιπορικό σε μονοπάτια διαφορετικά απ’ τα συνηθισμένα…σε περιοχές σκοτεινές και εκτάσεις δύσβατες, άγριες και τρομακτικές ( τουλάχιστον έτσι τις έχει πλάσει η φαντασία του μέσου ανθρώπου, χωρίς αυτό να ανταποκρίνεται απαραίτητα και στην αλήθεια )…
Θα περιπλανηθούμε στον κόσμο των αιώνιων σκιών, εκεί στα πένθιμα υπόγεια βασίλεια του Άδη, όπου εκβάλλουν τα δακρύβρεχτα νερά του ποταμού Αχέροντα, εκεί στη χώρα του “Ποτέ πια”, από όπου κανείς νεκρός ποτέ δε γύρισε, εκτός φυσικά από τον Ιησού Χριστό και τον…Λάζαρο!...
( Οι επισκέψεις του Ηρακλή για τον Κέρβερο, του Ορφέα για την Ευρυδίκη και του Οδυσσέα στη “Νέκυια” της Οδύσσειας δεν υπολογίζονται, αφού όλοι κατέβηκαν στον Κάτω Κόσμο ενώ ήταν ακόμα ζωντανοί…)

Όσοι έχουν επαφή με τον Ηλιακό Άγγελό τους δεν πέφτουν σε καμία μορφή κατάθλιψης

Αποτέλεσμα εικόνας για Ηλιακό Άγγελό

Όσοι έχουν επαφή με τον Ηλιακό Άγγελό τους δεν πέφτουν σε καμία μορφή κατάθλιψης, αλλά ανορθώνονται και παλεύουν τη μάχη της ζωής, υπηρετούν, ανυψώνουν και φωτίζουν τους ανθρώπους. Εκείνοι που αισθάνονται μοναξιά πρέπει να προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν με τον Ηλιακό τους Άγγελο. Κατά τη στιγμή της επαφής, θα αισθανθούν μεγάλη χαρά και ανύψωση και η μοναξιά τους θα εξαφανιστεί.

Η επαφή με τον Ηλιακό Άγγελο ανοίγει στο νου σας τόσα πολλά πεδία υπηρεσίας και δημιουργικότητας που δεν μπορείτε να βρείτε μια στιγμή για να αισθανθείτε κατάθλιψη. Κάθε επιτυχία στον τομέα της δημιουργικότητας και της υπηρεσίας μετατρέπεται σε πηγή χαράς για εσάς. Μια τέτοια επαφή με τον Ηλιακό Άγγελο και η συγχώνευση με Εκείνον γίνεται μόνο μέσω διαλογισμού και υπηρεσίας.

Η σύγχρονη ψυχολογία δεν γνωρίζει την ύπαρξη του Ηλιακού Αγγέλου και της ανθρώπινης ψυχής

Αποτέλεσμα εικόνας για Η σύγχρονη ψυχολογία δεν γνωρίζει την ύπαρξη του Ηλιακού Αγγέλου και της ανθρώπινης ψυχής

Η σύγχρονη ψυχολογία δεν γνωρίζει την ύπαρξη του Ηλιακού Αγγέλου και της ανθρώπινης ψυχής. Γι 'αυτό πολλά φαινόμενα στην ανθρώπινη ψυχή είναι γι' αυτούς μυστηριώδη ή ανεξήγητα γεγονότα. Η αποσύνδεση της συνειδητότητας γι 'αυτούς είναι μια ασθένεια, αλλά για τους εσωτεριστές είναι μια διάσπαση ανάμεσα στον Ηλιακό Άγγελο και την ανθρώπινη ψυχή.

Η σύγχρονη ψυχολογία έχασε επίσης ένα άλλο σημαντικό κλειδί για την επίλυση των προβλημάτων των ασθενών της και αυτό είναι η ύπαρξη οντοτήτων που κατέχουν ανθρώπους και δημιουργούν αποσύνδεση στη συνειδητότητά τους.

Τέτοιες οντότητες μπορεί να δημιουργούν πολλαπλές προσωπικότητες και να προκαλούν διάφορες νοητικές, συναισθηματικές και σωματικές ασθένειες. Μέχρι να κατανοηθούν τέτοια γεγονότα και να συνειδητοποιηθούν τα φαινόμενα της ψύχωσης και της κατοχής, η σημερινή ψυχολογία θα προχωρά σε ένα λαβύρινθο χωρίς να βρίσκει την είσοδο ούτε το τέρμα.

Μερικοί ψυχολόγοι δίνουν διαφορετικά ονόματα στις επιδράσεις διαφόρων οντοτήτων που κατέχουν ή προκαλούν ψύχωση στους ανθρώπους, αλλά αυτά τα ονόματα είναι απλώς ετικέτες και όχι η απόδειξη πραγματικών οντοτήτων.

Τέσσερις λύσεις για την στυτική δυσλειτουργία

στυτική δυσλειτουργία

Οι άντρες είναι συνήθως πολύ αυστηροί με τον εαυτό τους, όσον αφορά τις επιδόσεις τους στον σεξουαλικό τομέα της ζωής τους. Μοιραία, αυτό οδηγεί σε έναν φαύλο κύκλο όπου η αυστηρή αυτή κριτική οδηγεί σε αυξημένη κατάθλιψη η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε μειωμένα επίπεδα σεξουαλικής δραστηριότητας.
Πολλοί άντρες αναζητούν την λύση για την στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ), που ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν ως μέρος της σεξουαλικής της μειωμένης επίδοσης, σε χημικές λύσεις με πιο γνωστή απ' όλες το Viagra.
Αυτό που λίγοι γνωρίζουν, είναι πως υπάρχουν κάποια απλά πράγματα που μπορούν να κάνουν για να βελτιώσουν σε μεγάλο βαθμό τις επιπτώσεις από την στυτική δυσλειτουργία στην σεξουαλική τους ζωή.

Δείτε 4 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να δείτε λύση:

Τον Άνθρωπο μην τον φοβάσαι στην Απελπισία του, στην Αφύπνιση του να τον φοβάσαι*





14. 5. 2018





Τον άνθρωπο μην τον φοβάσαι


στην απελπισία του,


στην αφύπνιση του


να τον φοβάσαι*





Γιατί στην απελπισία


ταπεινώνεται,


ζητάει βοήθεια,


από Θεό κι Ανθρώπους,


κλαίει γονατίζει γίνεται ένα με την Γη,


ένα με τους ανθρώπους,


νιώθει την ανημπόρια του,


που κουράγιο να κρίνει τους άλλους,


που κουράγιο να νιώσει ξεχωριστός*


αλλά...


αλλά στην αφύπνιση του


εκεί που λίγο σηκώνει κεφάλι


και νομίζει πως άγγιξε τον Ουρανό,


εκεί, εκεί να τον φοβάσαι,


που γεμάτος έπαρση


πως είναι ο Εκλεκτός


γεμάτος έπαρση


για το μικρό ανασήκωμα του,

Κανείς άλλος δεν φταίει για τούτα – μόνο εγώ [(ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ) ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ]



Θα συμβιβάζονταν με τα παρόντα χωρίς να δυσθυμούν …
ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΜΙΑΣ
Παρά ταύτα πολλοί φρικιούν ακόμα και με τους στίχους του Μενάνδρου
κανένας ζωντανός δεν γίνεται να πει “Αυτό εγώ δεν θα το πάθω”,
επειδή δεν ξέρουν πόσο πολύ βοηθάει στην αποφυγή της λύπης το να μπορούμε με μελέτη και άσκηση να κοιτάμε την τύχη καταπρόσωπο με ορθάνοιχτα μάτια και να μην κατασκευάζουμε μέσα μας λεπτεπίλεπτες και απαλές φαντασιώσεις, σαν κάποιον που μεγάλωσε στη σκιά πολλών ελπίδων οι οποίες συνεχώς υποχωρούν και ορθώνονται απέναντι στο τίποτα. Μπορούμε, όμως, ν’ απαντήσουμε στον Μένανδρο τούτο: “Κανένας ζωντανός δεν γίνεται να πει “Αυτό εγώ δεν θα το πάθω”, αλλά, ενόσω είναι ακόμα ζωντανός, μπορεί να πει: Αυτό εγώ δεν θα το κάνω· δεν θα πω ψέματα, δεν θα ραδιουργήσω, δεν θα κλέψω, δεν θα σκεφτώ επίβουλα”.
Τούτο είναι πραγματικά στο χέρι μας και δεν είναι μικρή αλλά μεγάλη συμβολή για την ψυχική γαλήνη. Όπως αντιθέτως,
η συνείδησή μου, γιατί ξέρω πως έκανα έργα φοβερά, (ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ),
σαν πληγή στη σάρκα, έτσι αφήνει πίσω της και στην ψυχή τη μεταμέλεια που διαρκώς τη ματώνει και την κεντρίζει. Τις άλλες λύπες, βέβαια, αναιρεί η λογική, αλλά η μεταμέλεια προκαλείται από την ίδια τη λογική αφού η ψυχή, μαζί με το συναίσθημα της ντροπής, τύπτεται και τιμωρείται από μόνη της. Όπως εκείνοι που ριγούν από κρυάδες ή καίγονται από πυρετό ενοχλούνται και υποφέρουν περισσότερο από εκείνους που νιώθουν τα ίδια από εξωτερική ζέστη ή κρύο, έτσι και οι λύπες οι προερχόμενες από τυχαία γεγονότα, που είναι σαν να έρχονται απ’ έξω, είναι ελαφρότερες· όμως εκείνος ο θρήνος, κανείς άλλος δεν φταίει για τούτα – μόνο εγώ (ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ), που λέγεται μετά από κάθε σφάλμα μας και που προέρχεται από μέσα μας, κάνει τον πόνο ακόμα πιο βαρύ εξαιτίας της ντροπής που νιώθουμε. 

Aνακαλύφθηκε μαύρη τρύπα «τέρας» που «ρουφάει» το Σύμπαν



Αστρονόμοι στην Αυστραλία ανακάλυψαν την ταχύτερα αναπτυσσόμενη μαύρη τρύπα στο σύμπαν, η οποία «καταβροχθίζει» μάζα ισοδύναμη με τον Ήλιο μας κάθε δύο μέρες αλλά το καλύτερο είναι ότι ουδείς γνωρίζει την μάζα την οποία διαθέτει αυτή την στιγμή καθώς δεν πρόκειται μόνο για μια τεράστια μαύρη τρύπα αλλά για μια πολύ «αρχαία» μαύρη τρύπα.
Οι ερευνητές «κοίταξαν» πολύ πίσω στο χρόνο, πάνω από 12 δισεκατομμύρια έτη φωτός, στις απαρχές του σύμπαντος, όταν η υπερμεγέθης μαύρη τρύπα είχε ήδη μέγεθος όσο περίπου 20 δισεκατομμύρια ήλιοι. Η ταχύτητα μεγέθυνσής της είχε ρυθμό 1% κάθε ένα εκατομμύριο έτη.

Οι αστρονόμοι, με επικεφαλής τον δρα Κρίστιαν Γούλφ της Σχολής Αστρονομίας και Αστροφυσικής του Αυστραλιανού Εθνικού Πανεπιστημίου στην Καμπέρα, έκαναν την ανακάλυψη με το τηλεσκόπιο SkyMapper του πανεπιστημιακού Αστεροσκοπείου Siding Spring, με τη βοήθεια και του ευρωπαϊκού διαστημικού τηλεσκοπίου Gaia.

Ανέφεραν ότι «αυτή η μαύρη τρύπα μεγαλώνει τόσο γρήγορα, που λάμπει χιλιάδες φορές πιο φωτεινά από ένα ολόκληρο γαλαξία, εξαιτίας όλων των αερίων που ρουφά καθημερινά».

Τα πέντε συναισθήματα που νιώθει ο σύγχρονος άνθρωπος

Πέντε συναισθήματα έχουν μπει στο μικροσκόπιο της επιστήμης και θεωρείται ότι συγκαταλέγονται στους «βασικούς υπευθύνους» για τη δομή της κοινωνίας μας. Μπορείτε να κατονομάσετε τα έξι βασικά συναισθήματα των ανθρώπων;  Αν κάνετε μια μικρή έρευνα στους φίλους σας, εγγυόμαστε ότι δεν θα διαπιστώσετε ομοφωνία. Οι ψυχολόγοι είναι ωστόσο κατηγορηματικοί: χαρά, λύπη, θυμός, φόβος, έκπληξη, αηδία. Αυτά είναι τα έξι βασικά συναισθήματα που, κυριολεκτικά, φαίνονται προς τα έξω, αυτά που όλοι οι άνθρωποι επιδεικνύουν με κάποιες χαρακτηριστικές εκφράσεις του προσώπου τους. Εδώ και περισσότερο από μισόν αιώνα αποτελούν το αντικείμενο επισταμένων ερευνών εξαιτίας, μεταξύ άλλων, του ρόλου που έχουν διαδραματίσει στην επιβίωση του είδους μας.
five-emotions1Το ενδιαφέρον- η καλώς εννοούμενη περιέργεια και η φιλομάθεια (επάνω)- μας βοηθάει να ευδοκιμούμε και να αντιμετωπίζουμε χωρίς φόβο την πληθώρα των πληροφοριών που μας βομβαρδίζουν στον σύγχρονο κόσμο. Παράλληλα, δεν είναι ακόμη βέβαιο αν η ευγνωμοσύνη είναι έμφυτο συναίσθημα ή αν καλλιεργείται από τον κάθε πολιτισμό. Φαίνεται όμως ότι ενισχύει την κοινωνική αλληλεγγύη και δυναμώνει τη σχέση του ζευγαριού (αριστερά)
Οι καιροί όμως έχουν αλλάξει. Οι πρόγονοί μας είχαν ίσως καθημερινά ανάγκη τον φόβο για να ξεφεύγουν από τα αρπακτικά, τον θυμό για να επιβάλλονται στους εχθρούς και την αηδία για να αποφεύγουν τις αρρώστιες. Σήμερα ο κόσμος είναι πιο εκλεπτυσμένος και άλλα συναισθήματα έρχονται στο προσκήνιο διεκδικώντας μια θέση δίπλα στα Εξι Βασικά. Οι υποψήφιοι είναι πολλοί. Η πλεονεξία, η αμηχανία, η πλήξη, η κατάθλιψη, η ζήλια και η αγάπη, για παράδειγμα, μπορούν να «συνοψίσουν» τη σύγχρονη εποχή. Υπάρχουν όμως και κάποια πιο «σκοτεινά» συναισθήματα τα οποία αποκτούν όλο και μεγαλύτερη σημασία. Σας παρουσιάζουμε πέντε από αυτά.

- Τι θα έδινες για να γίνεις πάλι πέντε χρονών;

- Τι θα έδινες για να γίνεις πάλι πέντε χρονών;
- Τι θα έδινες για να γίνεις πάλι πέντε χρονών;
- Τίποτα.
Δε σταματά να με εντυπωσιάζει ο βαθμός που εξιδανικεύουμε το παρελθόν. Μιλάμε για τα παιδικά μας χρόνια λες και είναι σελίδες από το πιο εντυπωσιακό και γλυκό παραμύθι, όχι πραγματική ζωή με προβλήματα.
Ποτέ δεν κατάλαβα την εξιδανίκευση της παιδικής ηλικίας. Έχω την εντύπωση, ότι όσοι αναπολούν το παρελθόν είτε θυμούνται τα ευτυχισμένα γεγονότα διαγράφοντας τα άσχημα, είτε ωραιοποιούν τις δυσκολίες για να μπορούν να νοσταλγούν μια φαντασίωση, είτε το φαντάζονται τελικά με διαφορετικούς γονείς, λες και αν ξαναζούσαν εκείνα τα χρόνια, θα ήταν τελικά, άλλοι άνθρωποι. Ίσως αυτή η εξιδανίκευση να είναι η επιθυμία να ξαναζήσουμε την παιδική ηλικία ως δεύτερη ευκαιρία, για να επανορθώσουμε και εμείς και οι γονείς μας, τις πληγές που καταφέραμε ο ένας στον άλλον.
Γιατί, αν θυμηθούμε το παρελθόν όπως πράγματι ήταν, θα διαπιστώσουμε όμορφα και άσχημα γεγονότα, όμορφες και άσχημες στιγμές, αγάπη, χαρά, αλλά και πόνο, θυμό, ανασφάλειες, προβλήματα, αγωνίες, φόβο, λάθη, ακόμα περισσότερα λάθη. Αν το ξαναζήσουμε, θα πρέπει να πάρουμε όλο το πακέτο, καλό και κακό, ευχάριστο και δυσάρεστο. Αλήθεια, πόσες φορές θα αντέχαμε να ζήσουμε κάτι τέτοιο;
Δε θέλω λοιπόν να ξαναγυρίσω σε εκείνα τα χρόνια γιατί μαζί με τα όμορφα, θυμάμαι και τα άσχημα. Δε βρίσκω κανένα λόγο, να επιστρέψω σε εκείνη την ηλικία, ακόμα και αν είχα τη δυνατότητα.

H βιταμίνη D μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου;

Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς, MD
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Universita' degli Studi di Napoli, Federico II
Πρόεδρος του European Institute of Nutritional Medicine, E.I.Nu.M


Σε νέα μελέτη, στο Journal of American Medical Association, ανακοινώθηκε ότι οι γυναίκες που έλαβαν συμπληρώματα βιταμίνης D3 και ασβέστιο είχαν 30% χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου από τις γυναίκες που έλαβαν εικονικά σκευάσματα (placebo). Η διαφορά δεν ήταν ιδιαίτερα στατιστικά σημαντική, ωστόσο, σε περαιτέρω ανάλυση, βρέθηκε ότι τα επίπεδα της βιταμίνης D ήταν σημαντικά χαμηλότερα στις γυναίκες που ανέπτυξαν καρκίνο.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η δόση στην μελέτη ήταν χαμηλή (2000iu) και συνοδευόταν με τη λήψη ασβεστίου σε σχετικά αυξημένη δόση (1500mg), χωρίς αυτό να ισορροπείται με την χορήγηση μαγνησίου και βιταμίνης Κ2 που είναι συμπαράγοντες της D3 και λειτουργούν συνεργικά μεταξύ τους. Αυτός είναι ένας συνήθης περιορισμός παρόμοιων μελετών όπου χορηγούνται μεμονωμένα θρεπτικά συστατικά και δεν επιτυγχάνονται τελικά τα θετικά αποτελέσματα που αναμένονταν με βάση τις επιδημιολογικές μελέτες.

Τα θρεπτικά συστατικά όταν προσλαμβάνονται μέσα από την τροφή ή τις φυσιολογικές οδούς συνοδεύονται και από την παράλληλη πρόσληψη πολλαπλών συστατικών που συμμετέχουν στις χημικές αντιδράσεις του οργανισμού με συνεργικό τρόπο.

Ενας Ιός Που Ονομάζεται Φόβος



Ο φόβος επισκέπτεται τον άνθρωπο κάθε ηλικίας σαν απρόσκλητος επισκέπτης. Το μωρό στη κούνια φοβάται το σκοτάδι, ο εργαζόμενος φοβάται να μη χάσει τη δουλειά του, ο φοιτητής φοβάται μην κοπεί στην εξεταστική, ο αγρότης φοβάται να μην χαλάσει η σοδειά του. Ανασφάλεια, άγχος, δυσφορία, ανησυχία, αίσθηση ανεπάρκειας, σύγχυση, κατάθλιψη, άρνηση, πανικός, παράλυση και, ακόμα, θυμός, μίσος, επιθετικότητα συνοδεύουν τα φοβικά συναισθήματα.

"Εσύ δε θα θυμάσαι αλλά εγώ θα θυμάμαι.." Το ωραιότερο κείμενο που έγραψε ένας πατέρας

happy_fathers_day_69009-1600x1200

Δε θα θυμάσαι…

Δε θα θυμάσαι πώς έτρεχαν τα δάκρυα από τα μάτια μου όταν σε αντίκρισα για πρώτη φορά στην αίθουσα τοκετού.

Ούτε  το φόβο μου για το άγνωστο την πρώτη φορά που σε κράτησα αγκαλιά.

Δε θα θυμάσαι που κρατούσα τα μικροσκοπικά σου πόδια στα χέρια μου και γέμιζα τα ρουθούνια μου με τη μυρωδιά σου.

Ούτε που ξάπλωνα δίπλα σου τα βράδια και σε έβλεπα να κοιμάσαι.

Δε θα θυμάσαι το βλέμμα μου την πρώτη φορά που με κοίταξες στα μάτια και μου χαμογέλασες.

Ούτε τον τρόπο που γέμιζες την καρδιά και την ψυχή μου με κάθε σου βλέμμα.
Δε θα θυμάσαι πόσο περήφανα ένιωθα κάθε φορά που βγαίναμε οι 2 μας βόλτα.

Ούτε τον τρόπο που έκανες να φωτίζεται η καρδιά μου κάθε φορά που ξεκαρδιζόσουν στα γέλια.

Η χρήση των Βοτάνων για ανάπτυξη και εξισορρόπηση της ψυχοπνευματικής υγείας μας



Από το Ζάχο Σκαφίδα

Τοῦ δὲ Ἰησοῦ γεννηθέντος ἐν Βηθλέεμ τῆς Ἰουδαίας ἐν ἡμέραις Ἡρῴδου τοῦ βασιλέως, ἰδοὺ μάγοι ἀπὸ ἀνατολῶν παρεγένοντο εἰς Ἱεροσόλυμα, …, καὶ πεσόντες προσεκύνησαν αὐτῷ, καὶ ἀνοίξαντες τοὺς θησαυροὺς αὐτῶν προσήνεγκαν αὐτῷ δῶρα, χρυσὸν καὶ λίβανον καὶ σμύρναν.

Οι πολύτιμες προσφορές των τριών μάγων πέρα από τον χρυσό ήταν δύο βότανα. Το λιβάνι που προωθεί την υψηλότερη συνείδηση ​​και σμύρνα ένα επικλητικό θυμίαμα πολλών θεοτήτων.

Τα βότανα ανέκαθεν ήταν στην πρώτη λίστα του ανθρώπου για τροφή, θεραπεία ψυχής και σώματος και διάφορες θρησκευτικές τελετές.

Μέχρι πριν λίγο καιρό είχα γνώση της ήπιας θεραπείας κυρίως στο σώμα των παραδοσιακών βοτάνων. Ασχολούμενος είδα τα πράγματα εντελώς διαφορετικά.

Ο άνθρωπος τρεφόμενος, υποχρεωτικά καταναλώνει παντός είδους τροφές. Κάθε τροφή έχει επίδραση στο σώμα αλλά και στο πνεύμα. Όταν συγκέντρωνα πληροφορίες για βότανα που έχουν ψυχική επίδραση, είδα ότι όχι μόνο τα βότανα γνωστά ή άγνωστα είχαν σημαντική επίδραση στη ψυχή, αλλά και κάθε είδους τροφή. Έτσι σταμάτησα την έρευνα, διότι ήταν αδύνατο να προσδιορίσω την ψυχική επίδραση του κάθε τι που εισάγεται στον οργανισμό μας. Τη σωματική επίδραση την μελετά η διατροφολογία και η ιατρική, εμείς θα εξετάσουμε μόνο την ψυχική επίδραση των βοτάνων.

Παρέμεινε η παρακάτω συλλογή που νομίζω ότι μαζί με τις παραπομπές εισάγει ικανοποιητικά κάθε ενδιαφερόμενο στις ιδιότητες και τον τρόπο χρήσης βοτάνων και τροφών για την ψυχοπνευματική βελτίωση.

Χρήση των βοτάνων

Τα βότανα μπορεί να είναι σε νωπή μορφή είτε αποξηραμένα.

1.Σε οποιαδήποτε μορφή μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις σαλάτες, σε ελάχιστη ποσότητα όταν πρόκειται για πνευματική ενίσχυση, 1/4 έως 1 κουταλάκι του γλυκού. Για σωματική ενίσχυση ισχύουν άλλοι κανόνες. Μπορείτε να φανταστείτε μισή κουταλιά χαμομήλι ή λίγο λιβάνι σε σκόνη ή φασκόμηλο νωπό ψιλοκομμένο ή αποξηραμένο σε σκόνη στη σαλάτα σας; Και γιατί όχι, θα έχετε τα ψυχοσωματικά οφέλη αυτών των βοτάνων.

2. Μπορούν να γίνουν αφέψημα. Προσοχή το νερό που θα μπει το βότανο να είναι το τόσο ζεστό ώστε να το αντέχει το δάκτυλο μας και να μη καίγεται, περίπου 70ο C. Αυτή η θερμοκρασία επιτυγχάνεται μετά 2 περίπου λεπτά μετά το βράσιμο. Με το βράσιμο χάνεται ένα ποσοστό από τις ουσίες τους. Το δοχείο αν σκεπάζεται διατηρούνται τα αρώματα του βοτάνου. Παρόλο αυτά μερικά βότανα πρέπει να βράζονται.

3. Μπορούν να τεμαχιστούν πχ, σε μίξερ και να συμπιεστούν ώστε να πάρουμε το έλαιο τους όταν είναι νωπά. Η χρήση του ελαίου γίνεται είτε από το στόμα είτε επαλείφεται στα σημεία του σώματος που θέλουμε να ενεργοποιήσουμε ψυχοσωματικά. Μπορούμε να φτιάξουμε αλοιφές.

4. όταν είναι αποξηραμένα μπορούν να καούν με τον καπνό να κατευθύνεται στον χώρο που επιθυμούμε, είτε εντός του αυρικού μας πεδίου.

Επειδή ο κόσμος που ζούμε είναι ψυχοσωματικός ή υλοψυχικός τίποτα δεν έχει όλη την ισχύ του αν δεν συμμετέχει η σκέψη. Πχ. είδα ανθρώπους να κάνουν έμετο όταν έφαγαν σούσι, ενώ κάποιοι άλλοι το απολάμβαναν. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δημιουργήσει γαστρικές ανωμαλίες σε διαφορά τρόφιμα για διάφορους λόγους που ανάγονται σε άτυχες στιγμές στην ζωή του. Ας χρησιμοποιήσουμε την κλίμακα από το 1 έως το 100 για την βαθμολογία δράσης ενός βοτάνου. Αν βαθμολογήσουμε ένα τρόφιμο ή βότανο με 50 ή σωστή σκέψη το ανεβάζει στο 80 και τελετουργικά ακόμα στο 100. Η μη σκέψη το κατεβάζει στο 30 και η αρνητική σκέψη ακόμα πιο κάτω ακόμα και αρνητικά, προκαλώντας γαστρικές και ψυχικές διαταραχές. Δεν είναι τυχαίο ότι αναφορές στο ίδιο τρόφιμο ή βότανο είναι θετικές και αρνητικές.

Μια σωστή σκέψη είναι ο οραματισμός ότι αυτά που γνωρίζουμε που προκαλεί το βότανο έχουν επιτελεστεί και τα νοιώθουμε. Οι ευχαριστίες στις τροφές και στα βότανα γι’ αυτά που μας προσφέρουν είναι απαραίτητες και ενισχυτικές. Με μεθυπνωτικές εντολές για ορισμένα βότανα έχω παρατηρήσει εκπληκτικά αποτελέσματα.

Όταν κάνουμε χρήση βοτάνων για την επίτευξη θετικών ψυχοπνευματικών και σωματικών χαρακτηριστικών επιτελούμε λευκή μαγεία. Σύμφωνα με τις αρχές της συμπαντικής και υπερσυμπαντικής μαγείας, πρέπει να κάνουμε χρήση όσο το δυνατόν περισσοτέρων παραγόντων.

Πώς να ενισχύσετε την αυτοεκτίμησή σας!



Αυτοεκτίμηση σημαίνει ότι νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας, ότι θεωρούμε ότι αξίζουμε, ότι αποδεχόμαστε τον εαυτό μας όπως είναι.
Η χαμηλή αυτοεκτίμηση βρίσκεται συχνά στη βάση της πυραμίδας των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στις σχέσεις, στη συμπεριφορά, στα συναισθήματα.  Ενώ η υψηλή αυτοεκτίμηση, αυξάνει τις πιθανότητες να δημιουργούμε υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις, να είμαστε ικανοποιημένοι και αποτελεσματικοί στις καθημερινές μας δραστηριότητες.
Τι κερδίζουμε όταν έχουμε υψηλή αυτοεκτίμηση;
  • Είμαστε και νιώθουμε αυτόνομοι, όχι εξαρτημένοι από τους άλλους ή έρμαια των περιστάσεων.
  • Έχουμε πιο συχνά επιτυχίες σε όλους τους τομείς.
  • Παίρνουμε πρωτοβουλίες και δεν φοβόμαστε να δοκιμάσουμε νέες δραστηριότητες ή να κάνουμε αλλαγές.
  • Έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και δεν μας αποθαρρύνουν εύκολα οι δυσκολίες.
  • Αναλαμβάνουμε μόνο τις ευθύνες που μας αναλογούν, δεν είμαστε «θύματα».
  • Αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά την ψυχολογική πίεση της καθημερινότητας.
  • Διαχειριζόμαστε και ξεπερνάμε τα αρνητικά συναισθήματα (π.χ. άγχος, θλίψη, θυμός).
  • Ξέρουμε να παίρνουμε, αλλά και να δίνουμε θετικά συναισθήματα στους συνανθρώπους μας.
Ενδεικτικές Τεχνικές για Ενίσχυση της Αυτοεκτίμησης