Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Απελευθερώσου από τις αρνητικές σκέψεις


αρνητικές σκέψεις
Στη ζωή, υπάρχουν καταστάσεις και στιγμές που μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είμαστε λιγότεροι από τους άλλους. Και ενώ αυτή η δύσκολη συναισθηματική κατάσταση περιπλέκει το αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε ήδη, αναστέλλει παράλληλα κάθε προσωπική ευδοκίμηση και βελτίωση. 

Πώς μπορείς να απαλλαγείς από αυτά τα οδυνηρά και δύσκολα αισθήματα αναξιότητας;

Αποδέξου τη μοναδικότητά σου. Δε μοιάζεις με κανέναν άλλο άνθρωπο και δε χρειάζεται. Έχεις τη δική σου αξία και το δικό σου μοναδικό προορισμό σε αυτή τη ζωή. Είσαι τυχερός γιατί κέρδισες τη λοταρία της γέννησης, εκατομμύρια άνθρωποι δεν πρόκειται να γεννηθούν ποτέ. 
Μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με κανέναν άλλο άνθρωπο. Δε γνωρίζεις πόσες άγνωστες μάχες δίνει ο καθένας από εμάς καθημερινά και τι δυσκολίες αντιμετωπίζει μέσα στο στίβο της ζωής. Μη νομίζεις πως επειδή κάποιος είναι πλουσιότερος ή ασκεί ένα καλύτερο επάγγελμα, ταυτόχρονα είναι και ευτυχισμένος στην προσωπική ζωή του ή δε βιώνει τεράστια άγχη. Ένας γιατρός ή ένας δικηγόρος δε βιώνουν λιγότερα προσωπικά τέλματα από εσένα ούτε αντιμετωπίζουν λιγότερες επαγγελματικές δυσκολίες. Ένα άτομο που γελάει ή περνάει καλά σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, δε σημαίνει πως είναι τόσο ευτυχισμένο και στην πραγματικότητα. Μη συγκρίνεις ούτε τις επιτυχίες των άλλων με τις δικές σου. Αν κάποιος για παράδειγμα είναι καλός χορευτής και εσύ όχι, αυτό δε σημαίνει πως δεν έχεις κάποιο άλλο ταλέντο ή πως είσαι άχρηστος επειδή δε χορεύεις. 
Παραδέξου πως σου έχουν συμβεί και όμορφα πράγματα. Πολλές φορές μέσα στη δίνη της καθημερινότητας, παραπονιόμαστε διαρκώς για όλα αυτά που δεν έχουμε ενώ δεν αισθανόμαστε σχεδόν ποτέ ευγνωμοσύνη για όλα τα καλά που μας έχει δώσει η ζωή. Αν κάποιος έχει υγεία, κρεβάτι για να κοιμάται και να ξυπνάει, οικογένεια και δύο φίλους να τον αγαπούν είναι περισσότερο τυχερός και ευλογημένος από όσο πιστεύει!

ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ!

Featured image
Η πρώτη χειραψία χρονολογείται από τον 5ο π.Χ. αιώνα στην Ελλάδα. Ήταν σύμβολο ειρήνης και αποδεικνύει πως ήταν χώρα ελεύθερη και μπορούσε ο καθένας να κυκλοφορεί χωρίς όπλα..
ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ!
Στην Ακρόπολη των Αθηνών, σε μια πέτρινη πλατεία του 5ου π.Χ. αιώνα, απεικονίζεται η Ήρα και η Αθηνά να δίνουν τα χέρια.
Ο Έλληνας ποιητής Όμηρος περιγράφει την χειραψία αρκετές φορές ως επίδειξη εμπιστοσύνης στα έπη του "Οδύσσεια" και "Ιλιάδα". Κατά τη διάρκεια της ρωμαϊκής εποχής, η χειραψία εξελίχθηκε σε αρπαγή από τον βραχίονα.
Κάποιοι ιστορικοί αναφέρουν ότι η σύγχρονη χειραψία έγινε δημοφιλής από τους Quakers του 17ου αιώνα, οι οποίοι πίστευαν ότι η χειρονομία αυτή ήταν πιο πειστική από το να βγάζει κάποιος το καπέλο και να υποκλίνεται (History.com). 

Διαπλανητικό Kρουστικό Kύμα Δημιουργεί Βόρειο και Νότιο Σέλας

Διαπλανητικό κρουστικό κύμα  έπληξε το μαγνητικό πεδίο της Γης την Πέμπτη 19 Απριλίου γύρω στις 23:50 UT (20/4 1:50 π.μ ώρα Ελλάδος +3 ώρες).  Δεν δόθηκε καμία εξήγηση ως προς την αιτία δημιουργίας της διαταραχής, ενώ παραμένει μυστήριο το διαφορετικό χρώμα των Σελάων που εκδηλώθηκαν σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη. Το  αποτέλεσμα όμως ήταν θεαματικό με τις λαμπερές εκδηλώσεις του Σέλαος να παρατηρούνται από ανθρώπους τόσο στο βόρειο όσο και στο νότιο ημισφαίριο, ενώ σχεδόν παράλληλα ξεκίνησε η ανοιξιάτικη βροχή μετεώρων – μετέωρα γνωστά ως Λυρίδες.
Σύμφωνα με άρθρο στην ιστοσελίδα του Space Weather , όταν έφτασε η διαταραχή, η πυκνότητα πλάσματος του ηλιακού ανέμου που ρέει γύρω από τον πλανήτη μας απότομα τετραπλασιάστηκε και δημιουργήθηκε ρωγμή στο μαγνητικό πεδίο της Γης, προκαλώντας γεωμαγνητική καταιγίδα κατηγορίας G2 (ΜΕΤΡΙΑ) και εκδηλώθηκε φαινόμενο Σέλας .
Το κυριότερο στοιχείο των μαγνητικών καταιγίδων είναι η δημιουργία ενός ισχυρού ηλεκτρικού ρεύματος, που ρέει στο διάστημα γύρω από τη Γη σαν ένα γιγαντιαίο ηλεκτρικό δαχτυλίδι.  Αυτό το ρεύμα, που ονομάζεται δακτυλιοειδές, είναι αποτέλεσμα της μαγνητικής παγίδευσης φορτισμένων σωματιδίων που πλησιάζουν τη Γη καθώς επιταχύνονται από την πλεονάζουσα μαγνητική ενέργεια.
Οι ατομικές ακτινοβολίες των σωματιδίων που εκτοξεύονται από τον Ήλιο, κάνουν περίπου δύο μέρες για να φτάσουν στη Γη. (physics4u.gr)
Οι θεαματικές λαμπερές εκδηλώσεις του σέλαος , φώτισαν τον βόρειο ουρανό με ένα σπάνιο «μπλέ ελέκτρικ» χρώμα, ενώ το χρωματικό φάσμα στον ουρανό του νότου ήταν διαφορετικό.  Οι φωτεινές εκδηλώσεις ήταν κόκκινες κίτρινες πράσινες, ενώ στην Ανταρκτική παρατηρήθηκε Σέλας σχεδόν μόνο πράσινο.
Γιατί αυτή η διαφορά?

«Οργή του Θεού»: Η μυστική επιχείρηση εκδίκησης της Μοσάντ για τη Σφαγή του Μονάχου



Εγέρσου και σκότωσε πρώτος»: Ένας τίτλος βιβλίου εμπνευσμένος από τη νουθεσία του αρχαίου εβραϊκού Ταλμούδ: «Αν κάποιος έρθει να σε σκοτώσει, σήκω και σκότωσέ τον πρώτος». Το εν λόγω βιβλίο περιγράφει με ποιους τρόπους οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ, προεξαρχούσης της Μοσάντ, εξελίχτηκαν στην πιο «ισχυρή, σύγχρονη, φονική μηχανή της ιστορίας». Όχι βέβαια σε αριθμό θυμάτων, αλλά στην ανάπτυξη πρωτοφανών μεθόδων εντοπισμού στόχων και εκτέλεσης τους. Ένα δίκτυο κατασκοπείας που όμοιο του δεν είχε δε ποτέ η Γη, εκτελώντας με χειρουργική ακρίβεια συμβόλαια θανάτου, με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο.
Ένοπλα drones. Τηλέφωνα παγιδευμένα με βόμβες. Δηλητηρίαση ακόμα και με… οδοντόκρεμα. Η προμελετημένη απόδοση τιμωρίας σε «επιστημονική» έκδοση, με τις πιο σύγχρονες τεχνικές. Με πράκτορες – «φαντάσματα» σε ρόλο τιμωρών. Και με την προαναφερόμενη νουθεσία να συνιστά το άλλοθι τους. «Αν δεν προλάβουμε εμείς, θα μας καθαρίσουν αυτοί».
Το βιβλίο δεν το έχει γράψει κάποιος εξωτερικός παρατηρητής, αλλά ένας Ισραηλινός, που στο πλαίσιο της έρευνας του έφτασε να γίνει κοινωνός σωρείας «απόρρητων» πληροφοριών.

Ο Ρόνεν Μπέργκμαν, ειδικός σε θέματα άμυνας και υπηρεσιών ασφαλείας, της μεγαλύτερης ημερήσιας εφημερίδας του Ισραήλ (Yediot Aharonot), κατάφερε να πείσει πολλούς πράκτορες της Μοσάντ, της Σιν Μπετ (υπηρεσία ασφαλείας του Ισραήλ) και του στρατού, να πουν τις ιστορίες που γνωρίζουν από μέσα.

Το βιβλίο αριθμεί 600 σελίδες και είναι βασισμένο σε 1.000 συνεντεύξεις και πολύ περισσότερες χιλιάδες έγγραφα. Ορισμένοι μάλιστα δεν δίστασαν να μιλήσουν με τα πραγματικά τους ονόματα.
Σύμφωνα με το βιβλίο, το Ισραήλ χρησιμοποιούσε τις στοχευμένες δολοφονίες ως όπλο πολέμου, σκοτώνοντας, για παράδειγμα μισή ντουζίνα Ιρανούς πυρηνικούς επιστήμονες αντί να ξεκινήσει μια στρατιωτική επίθεση. «Οι μυστικές επιχειρήσεις πίσω από τις γραμμές του εχθρού, είναι ο πυρήνας του ισραηλινού δόγματος ασφαλείας», γράφει ο Μπέργκμαν, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον 2.700 επιχειρήσεις δολοφονίας στα 70 χρόνια ύπαρξής του έθνους.
«Οι εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες υπόπτων που δεν αποτελούσαν άμεση απειλή, οι παραβιάσεις των νόμων του Ισραήλ και των κανόνων του πολέμου δεν ήταν αποτρόπαιες πράξεις αδίστακτων πρακτόρων. Ήταν επίσημα επικυρωμένες εξωδικαστικές εκτελέσεις», αναφέρει ο συγγραφέας.
Σφαγή του Μονάχου και «Οργή του Θεού»

Η διττή φύση των ενοχών

ενοχές

Ενοχές, ένα γνώριμο συναίσθημα για τον καθένα μας. Η σύγκρουση του καλού και του κακού παιδιού που συνυπάρχουν μέσα μας. Η ενοχή αναπτύσσεται κατά την περίοδο της παιδικής ηλικίας (3-5 έτη) από τα "μη" και τα "πρέπει" που επιβάλλονται από τους γονείς. Εμπλουτίζεται από τις απαιτήσεις μιας πολύ απαιτητικής μητέρας και την αυστηρότητα και τα όρια του πατέρα.  Η έννοια του "κακού" που η κάθε θρησκεία διδάσκει στα μέλη της επίσης συντελεί στην ανάπτυξη των ενοχών.
Η βαρύνουσα επίδραση των ενοχών στη ζωή μας είναι όταν βρισκόμαστε στη φάση κάποιων σοβαρών αποφάσεων ή και αλλαγών οι οποίες μπορεί να αντίκεινται στα πιστεύω της οικογένειας. Σε αυτές τις περιπτώσεις πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι προδίδουν την πατρική οικογένεια και παραμένουν καθηλωμένοι σε μια κατάσταση που θα είναι εις βάρος της προσωπικής τους ευτυχίας, μόνο και μόνο για να ευχαριστήσουν την οικογένεια.
Σε αρκετές περιπτώσεις κυριαρχεί η περιοριστική πεποίθηση ότι αν δεν νιώθω ενοχές θα είμαι ο "κακός" που δεν νοιάζεται για τίποτε. Το σκεπτικό αυτό συνθλίβει τις ατομικές μας ανάγκες και μας εμποδίζει να χτίσουμε τον προσωπικό μας ηθικό κώδικα διατηρώντας μια ισορροπημένη ζωή.
Έτσι γινόμαστε έρμαιο των ενοχών, οι οποίες καταστρέφουν κάθε ίχνος υγιούς αυτοεκτίμησης μέσα μας. Νιώθουμε μικροί και αδύναμοι, είμαστε ο ένας που πρέπει να τα βάλει με τους πολλούς.