Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Εμπειρία, πίστη και βίωμα


Οι περισσότεροι πιστοί θεωρούν τη θρησκευτικότητά τους βίωμα. Ακούγεται πολλές φορές από τα χείλη τους η φράση «Δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί δεν το έχεις ζήσει ή αν δεν πιστέψεις δεν μπορείς να ξέρεις» και οι φράσεις αυτές είναι πέρα για πέρα ειλικρινείς. Ειλικρινείς, αλλά και απολύτως προσωπικές, όπως άλλωστε κανείς από όλους εκείνους που θετικά ισχυρίζονται, δεν το αρνείται.

Πώς νιώθει όμως κάποιος κάτι το οποίο δεν περιγράφεται με λόγια; 

Πρώτα απ’ όλα οφείλει να είναι σίγουρος για αυτό το οποίο πιστεύει. 

Πώς σιγουρεύεται; 

Η σιγουριά έρχεται με τον καιρό. Αν προϋπάρχει η ανάλογη έφεση, πολύ εύκολα. Προσχωρεί στο δόγμα οικειοθελώς. Αν όχι, με συνεχή διδασκαλία, κατήχηση από νηπιακή ηλικία. καθώς οι πιστοί γονείς (καλοπροαίρετα για κάθε θρησκεία) δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Στην διαδικασία της πειθούς κατατίθενται τα θαύματα ως αδιάσειστα επιχειρήματα και ακολουθεί αν δεν πείσουν κι αυτά, ο τρόμος της τιμωρίας.

Το παιδί δεν θέλει και πολύ... 

Κατόπιν αυτών ο νους του πεπεισμένου πλέον ανθρώπου υποβάλλεται, τροφοδοτείται από ευεργετικές ιδέες οι οποίες εδρεύουν κυρίως στη σιγουριά της αλήθειας της πίστης του. Επιθυμώ και αισθάνομαι.

Αυτή η υπερβατική αίσθηση ευφορίας που συντελείται στον νου, η ταύτιση αν προτιμάτε με το υπερφυσικό, προκαλείται μέσα από μια ισχυρή προσωπική θέληση με την αρωγή μιας απαράμιλλης σιγουριάς περί του υπαρκτού Θείου. Οι πράξεις του υποκειμένου από μόνες τους δεν έχουν τη δύναμη να προκαλέσουν τίποτα αν δεν συνοδεύονται από την πεποίθηση πως Κάποιος τις παρακολουθεί, τις αξιολογεί τις εγκρίνει και τις ανταμείβει. Το εάν πράγματι υπάρχει αυτός ο Κάποιος και το αν ενδιαφέρεται (εάν υπάρχει) δεν έχει επί της οσίας καμία απολύτως σημασία διότι όλη η διαδικασία συντελείται στον νου και μόνον εκεί. Η ευδαίμονη κατάσταση εκεί γεννάται κι εκεί ευεργετεί. Το Θείο ασφαλώς και δεν οφείλει να είναι υπαρκτό, αρκεί η πίστη των πιστών σε αυτό. (πολλοί θα διαφωνήσουν, αναμενόμενο διότι εάν δεν διαφωνούσαν δεν θα πίστευαν...)

Κατανάλωση αλκοόλ και κατάληψη πνευμάτων


Παρόλο που παράγεται και προωθείται μαζικά, είναι νόμιμο και απορροφάται από πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν εξετάζουν ποτέ ούτε κατανοούν τις πνευματικές συνέπειες της κατανάλωσης αλκοόλ.

Ας ξεκινήσουμε ρίχνοντας μια ματιά στην ετυμολογία της ονομασίας του αλκοόλ. Ετυμολογία σημαίνει η ρίζα της λέξης από την οποία προέρχεται.

Η λέξη "αλκοόλ" προέρχεται από την αραβική "al-kuhl", η οποία σημαίνει "πνεύμα που τρώει το σώμα" (body eatingspirit) και δίνει ρίζες στο αγγλικό όρο "ghoul" (λάμια-βρικόλακας). Στη λαϊκή παράδοση της Μέσης Ανατολής, ένα "γκουλ" είναι ένας κακός δαίμονας που τρώει ανθρώπινα σώματα, είτε ως κλεμμένα πτώματα είτε ως παιδιά.

Οι λέξεις "alembic" (αποσταλακτήριο) και "alcohol", και οι δύο μεταφορές για aqua vitae ή "ύδωρ της ζωής" και "spirit", συχνά αναφέρονται σε απεσταγμένο υγρό που προέρχεται από μαγικές εξερευνήσεις στη μεσανατολική αλχημεία.

Κατά τα γραφόμενα του συγγραφέα και ενθουσιώδους της υγείας, Jason Christoff :


«Στην αλχημεία, το αλκοόλ χρησιμοποιείται για να εξάγει την ουσία της ψυχής μιας οντότητας. Ως εκ τούτου, η χρήση του στην εκχύλιση αιθέριων ελαίων και την αποστείρωση ιατρικών οργάνων. Με την κατανάλωση αλκοόλ στο σώμα, εξάγει ουσιαστικά την ουσία της ψυχής, επιτρέποντας στο σώμα να είναι πιο ευαίσθητο σε γειτονικές οντότητες οι περισσότερες από τις οποίες έχουν χαμηλές συχνότητες. Γιατί νομίζετε πως ορισμένα αλκοολούχα ποτά στην αγγλική αποκαλούνται "SPIRITS" (πνεύματα);

Aν δεν κατανοείτε, δεν μπορείτε να αγαπάτε




«Η ουσία της αγάπης και της συμπόνιας είναι η κατανόηση, η ικανότητα να αναγνωρίζουμε τη σωματική, υλική και ψυχολογική ταλαιπωρία των άλλων, να βάζουμε τους εαυτούς μας« μέσα στο δέρμα »του άλλου, να «μπαίνουμε μέσα» στο σώμα, τα συναισθήματα και τους ψυχικούς σχηματισμούς , και να παρατηρούμε την ταλαιπωρία τους.
Η ρηχή παρατήρηση ως αουτσάιντερ δεν αρκεί για να δει τον πόνο τους. Πρέπει να γίνουμε ένα με το θέμα της παρατήρησής μας. Όταν ερχόμαστε σε επαφή με τον πόνο κάποιου άλλου, γεννιέται συναίσθημα συμπόνιας. Η συμπόνια σημαίνει, κυριολεκτικά, "να υποφέρω μαζί".

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ


Σκηνή πένθιμης ελεγείας Ελλήνων σε ζωγραφική του 530 πΧ.

Οι µεγάλες κατευθύνσεις των πολιτικών θεσµών της Σπάρτης είναι σχετικά ελάχιστα γνωστές, αλλά η λειτουργία τους και η φύση της πολιτείας έδωσαν αφορµή, από την αρχαιότητα κιόλας, για πλήθος αµφισβητήσεων, συνδυαζόµενες µάλιστα µε το σπαρτιατικό µύθο. Αφού υπενθυµίσουµε κάποια σηµεία λίγο-πολύ γνωστά, θα εξετάσουµε ορισµένες από τις προτεινόµενες γενικές ερµηνείες και θα προχωρήσουµε σε µερικές υποθέσεις.

 Η Συνέλευση, που ονοµάστηκε Απέλλα στη Μεγάλη Ρήτρα την αρχαϊκή εποχή και Εκκλησία (όπως και στην Αθήνα) στα κείµενα της κλασικής εποχής, περιλαµβάνει αυτοδικαίως όλους τους πολίτες, τους Σπαρτιάτες ή Ίσους, στους οποίους απαγορευόταν κάθε οικονοµική δραστηριότητα και οι οποίοι αφιέρωναν όλο το χρόνο τους στον πόλεµο, τη στρατιωτική εκπαίδευση και την πολιτική.


Σύντοµα ο αριθµός αυτών των Οµοίων γνώρισε ταχύτατη µείωση, από 8.000 περίπου το 479 σε λιγότερο από 1.500 oto 371. Η Συνέλευση συνεδρίαζε τακτικά, πιθανόν κάθε µήνα.


 ∆εν φαίνεται όλοι οι Σπαρτιάτες να χαίρουν του δικαιώµατος λόγου ίσου για όλους (ισηγορία), που έκανε τόσο υπερήφανους τους Αθηναίους: εκτός από τους βασιλείς, τη Γερουσία και τους εφόρους, δεν ελάµβαναν το λόγο παρά µόνο αυτοί που ο προεδρεύων έφορος επέλεγε.


Η ψήφος δεν γινόταν µε την ανάταση των χειρών ούτε µε µυστικά ψηφοδέλτια, όπως στην Αθηναϊκή ∆ηµοκρατία, αλλά συνηθέστερα σύµφωνα µε την δια βοής αρχαϊκή και υποτυπώδη διαδικασία. Σε ορισµένες περιπτώσεις, ο πρόεδρος της συνεδρίασης µπορούσε να ζητήσει από τους πολίτες να εκφράσουν τη γνώµη τους µετακινούµενοι προς τη µία ή την άλλη πλευρά της συνέλευσης: αυτό έκανε ο Σθένελος το 432. Η µέθοδος αυτή επέτρεπε τόσο την άρση των αµφισβητήσεων όσο και τον εκφοβισµό.


 Η Γερουσία ή Συµβούλιο των Γερόντων περιελάµβανε τους δυο βασιλείς και είκοσι οκτώ) γέροντες πάνω από εξήντα ετών.


Αυτοί οι παλαιοί έδρευαν δια βίου. Η εκλογή τους γινόταν, σύµφωνα µε τη µαρτυρία του Αριστοτέλη, κατά τρόπο «παιδαριώδη»: ο κάθε υποψήφιος παρουσιαζόταν µπροστά στη Συνέλευση και οι πάρεδροι, κλεισµένοι σε ένα γειτονικό οίκηµα, εκτιµούσαν την ένταση των επιδοκιµασιών.

Τα πιο σημαντκά μυστικά που δεν σας λέει το σκυλί σας και πρέπει να ξέρετε!

ralou_2.jpg
Αναρωτιέστε πολλές φορές για τη συμπεριφορά του αγαπημένου σας σκύλου; Έχουμε αποκωδικοποιήσει τα πιο σημαντικά μυστικά του, ώστε να έρθετε ακόμη πιο κοντά!
1. Δεν είναι ότι χρονοτριβώ…
Υπάρχει λόγος για τον οποίο τα σκυλιά γυρίζουν γύρω γύρω πριν κάνουν την ανάγκη τους και δεν είναι ότι προσπαθούν να σας καθυστερήσουν και να πάτε αργά στη δουλειά. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Frontiers in Zoology διαπίστωσε ότι τα σκυλιά κάνουν την ανάγκη τους σε ευθυγράμμιση με το μαγνητικό πεδίο της Γης. Μετά την παρατήρηση σε 70 σκυλιά-από 37 φυλές, για πάνω από δύο χρόνια, οι επιστήμονες τεκμηρίωσαν μια σαφή προτίμηση στην ευθυγράμμιση με τον άξονα Βορρά-Νότου, με την Ανατολή-Δύση να αποφεύγεται. Είναι ακόμα ασαφής ο λόγος για τον οποίο προτιμούν αυτή την τοποθέτηση και ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνονται το μαγνητικό πεδίο, αλλά τουλάχιστον ξέρουμε ότι όλοι αυτοί οι κύκλοι γύρω γύρω δεν είναι τυχαίοι. Έτσι, κάντε υπομονή, σας παρακαλώ. Μια ιδιοφυία εργάζεται!
2. Δε θέλουμε όλοι το ίδιο κρεβάτι
Όταν επιλέγετε ένα κρεβάτι, δώστε προσοχή στο πώς κοιμάται ο σκύλος σας. Αν του αρέσει να κουρνιάζει, θα ήθελε ίσως αγαπήσει ένα κρεβάτι με παχύ μαξιλάρι και ψηλό τοίχωμα γύρω - γύρω. Αν συνήθως κοιμάται με τα πόδια του στην ευθεία. θα προτιμά επίπεδο κρεβάτι χωρίς πλευρές ή μαξιλάρια. Επίσης, πολλά σκυλιά θέλουν να έχουν μια κουβέρτα για να καλύπτονται. Λέμε τώρα…  

Πως θα βγάλεις την κόλλα που έπεσε στα ρούχα


Βγάλε την κόλλα από τα ρούχα


Αν πέσει κόλλα στα ρούχα και αν ο λεκές που δημιουργήθηκε είναι φρέσκος, θα κάνεις το εξής δοκιμασμένο και αποτελεσματικό:

Πότε ιδρύθηκε το ΝΑΤΟ;

Το ΝΑΤΟ είναι στρατιωτική αμυντική συμμαχία χωρών της Δύσης, που έχει σκοπό την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των χωρών – μελών σε διάφορους τομείς, την προώθηση των γεωπολιτικών συμφερόντων και την αποτροπή της ένοπλης επίθεσης εναντίον κάποιας χώρας – μέλους από άλλες.
Η λέξη αποτελεί αρκτικόλεξο της αγγλικής ορολογίας: Νοrth Αtlantic Τreaty Οrganizatiοn. Στα ελληνικά μεταφράζεται ως Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου, γνωστός και ως Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Η σχετική συμφωνία υπογράφτηκε τον Απρίλιο του 1949 στην Ουάσινγκτον από 12 χώρες της Ευρώπης και της βόρειας Αμερικής (Βέλγιο, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Δανία, Η.Π.Α., Ισλανδία, Ιταλία, Καναδάς, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Ολλανδία, Πορτογαλία).
Η Ελλάδα και η Τουρκία προσχώρησαν στη συμμαχία το 1952, ενώ τρία χρόνια αργότερα (1955) το ίδιο έπραξε και η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας (πρώην Δυτική Γερμανία).
Σήμερα η Βορειοατλαντική Συμμαχία αριθμεί 29 χώρες – μέλη.
Το ανώτατο όργανο του ΝΑΤΟ είναι το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο (North Atlantic Council), με έδρα τις Βρυξέλλες στο Βέλγιο. Αποτελεί το κύριο σώμα και αντιπροσωπεύεται από τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας των κρατών – μελών.
Το συμβούλιο συνέρχεται δύο φορές το χρόνο, ενώ μία μόνιμη ομάδα είναι το εκτελεστικό του όργανο που συνέρχεται επί εβδομαδιαίας βάσης.
Πρόεδρος του συμβουλίου είναι ο Γενικός Γραμματέας. Πρώτος γραμματέας εκλέχτηκε ο Άγγλος λόρδος Ισμέι (Ismay) το 1952, ο οποίος είχε δηλώσει σκωπτικά ότι ο σκοπός του ΝΑΤΟ είναι να κρατά τους Αμερικανούς μέσα, τους Ρώσους έξω και τους Γερμανούς κάτω.

«ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ» ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ενώ ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ πάει στην Άγκυρα όπου θα έχει συναντήσεις με τον Ερντογάν, για το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας ουσιαστικά «ένιψε τας χείρας του», αφήνοντας έκθετη την Ελλάδα με πραγματικά ωμό τρόπο.
Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, τόνισε ότι «δεν είναι μέσα στις προθέσεις του NATO να εμπλακεί ή να αποκτήσει πιο ενεργό ρόλο στην επίλυση των διενέξεων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας στο Αιγαίο» δηλώνοντας εμμέσως ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει ευήκοα ώτα σε διεθνή fora.
Και όλα αυτά την στιγμή που η τουρκική προκλητικότητα έχει φτάσει στο ζενίθ στην περιοχή του Αιγαίου αλλά και της Ανατολικής Μεσογείου. Η ρητορική του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και των υποχείρείων του που δεν σταματούν να εξαπολύουν ύβρεις και λεονταρισμούς κατά της Αθήνας με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, να είναι ο αγαπημένος τους στόχος γιατί δεν διστάζει ν’ απαντήσει στους λεονταρισμούς τους.

Πανέξυπνα Tips για να Οργανώσετε την Ντουλάπα σας και να Βάλετε Τέλος στην Ακαταστασία

Πανέξυπνα Tips για να Οργανώσετε την Ντουλάπα σας και να Βάλετε Τέλος στην Ακαταστασία

Ακόμα και αν η τάξη είναι στην ιδιοσυγκρασία σας, η ντουλάπα είναι από τα σημεία του σπιτιού που εύκολα γίνεται άνω-κάτω. Από τις τσάντες που είναι στοιβαγμένες ακατάστατα στα λάθος ράφια, μέχρι τις μπλούζες που καταλήγουν να βρίσκονται πεταμένες σε μια καρέκλα λόγω βιασύνης, αρκετές ντουλάπες καταλήγουν να μοιάζουν με… πεδίο βομβαρδισμού.
Αυτό, όμως, που θα ανακαλύψετε αν αγοράσετε (ή φτιάξετε!) τα κατάλληλα μέσα οργάνωσης για κάθε κομμάτι στην ντουλάπα σας, είναι πως τελικά είναι πολύ πιο εύκολο απ' όσο φαίνεται να την διατηρήσετε καθαρή και τακτοποιημένη. Για να εμπνευστείτε, εμείς συγκεντρώσαμε μερικά ενδιαφέροντα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποχαιρετίσετε την ακαταστασία μια για πάντα!
Χρησιμοποιήστε καλάθια με ταμπελάκια 
Τα πανέμορφα αυτά πλεκτά καλάθια μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμα στην οργάνωση της ντουλάπας σας. Αξιοποιήστε τα για να βάλετε μέσα τα σεντόνια, τις μαξιλαροθήκες, τις κάλτσες, τα εσώρουχα ή τις ζώνες σας. Βάλτε ένα μικρό ταμπελάκι στο καθένα που θα γράφει τι έχει μέσα.
ντουλάπα
Τα καλάθια είναι πολύ χρήσιμα και πολύ όμορφα.
Εκμεταλλευτείτε το πίσω μέρος της πόρτας 
Βάλτε μια κρεμάστρα ή μερικούς γάντζους και εκμεταλλευτείτε την πόρτα της ντουλάπας για να βάλετε τις τσάντες, τις ζακέτες ή τα φουλάρια σας. Είναι μια εύκολη παρέμβαση που θα σας εξασφαλίσει πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο.

Πεπρωμένο, ελεύθερη βούληση και βεδική αστρολογία Β'

Από τον Ανδρέα Τσάκαλη

Ποια είναι η θέση μας στον κόσμο; Πώς μπορούμε να γίνουμε κύριοι της μοίρας μας; Μπορεί ο βεδικός χάρτης μας να μας βοηθήσει σε αυτό;


«Το μήνυμα που κυριαρχεί πανηγυρικά στους ουρανούς τη στιγμή της γέννησης του ανθρώπου, δεν αναφέρεται στη μοίρα του –στο αποτέλεσμα των καλών και κακών πράξεών του– αλλά στην ικανότητά του να χρησιμοποιήσει την ελεύθερη βούλησή του, προκειμένου να ελευθερωθεί από τα δεσμά του. Ότι έχει γραφεί, μπορεί να διαγραφεί».
– Σρι Γιουκτεσβάρ (Αυτοβιογραφία ενός γιόγκι)
ΣΤΗ ΒΕΔΙΚΗ αστρολογία οι πλανήτες υποδηλώνουν τις χρονικές περιόδους κατά τις οποίες καλούμαστε να ξεπληρώσουμε τους καρμικούς λογαριασμούς μας – δεν προκαλούν καταστάσεις. H επιλογή δράσης και η δράση αυτή καθ’ αυτή γίνεται υπ’ ευθύνη μας. Στην πραγματικότητα, το ωροσκόπιό μας είναι ένας συμβολικός αντικατοπτρισμός δυνάμεων που δρουν στο υποσυνείδητό μας.
Επειδή όμως το σύμπαν σχεδιάστηκε από έναν άπειρο, κοσμικό Νου οι γιόγκι πιστεύουν ότι οι σκέψεις και τα σύμβολα είναι κατά μια έννοια τόσο πραγματικά, όσο και τα αντικείμενα γύρω μας.
Αυτός είναι και ο λόγος που το κάρμα μας δημιουργείται όχι μόνο από τις πράξεις, αλλά και από τις σκέψεις μας.
Μια συμβολική παράσταση, όπως είναι το ωροσκόπιό μας, μας εξυπηρετεί κατά τον ίδιο τρόπο που μας χρησιμεύει ένας οδικός χάρτης. Και καθώς τα ωροσκόπια σχεδιάζονταν από τους σοφούς της εποχής εκείνης μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σαν γιάντρα, μπορούσαν να αποτελέσουν δηλαδή ένα χρήσιμο εργαλείο για τη συγκέντρωση και την καλλιέργεια του συνειδητού νου.

Πεπρωμένο, ελεύθερη βούληση και βεδική αστρολογία Α'

Από τον Ανδρέα Τσάκαλη

Συχνά διαβάζουμε ή ακούμε τη φράση ότι όλα συμβαίνουν για κάποιο σκοπό. Ποια είναι η θέση της βεδικής αστρολογίας πάνω σ’ αυτό; Μπορεί ο βεδικός χάρτης μας να αποκαλύψει το πεπρωμένο μας;


«H μοίρα και η ελεύθερη βούληση είναι δυο ισάξιες δυνάμεις. Θεωρώ όμως ότι η ελεύθερη βούληση είναι η πιο σημαντική, γιατί είναι οι δικές μας συνειδητές επιλογές που δημιουργούν τη μοίρα μας».
– Βέντα Βυάσα (Mαχαμπαράτα)
H ΘΕΩΡΙΑ της μετενσάρκωσης υποστηρίζει ότι όλες οι μεγάλες εμπειρίες της ζωής μας, καλές ή κακές, οφείλονται στο πεπρωμένο ή αλλιώς κάρμα που έχουμε διαμορφώσει βάση των προηγούμενων ενσαρκώσεών μας. Η βεδική αστρολογία, η πανάρχαια πρακτικής της Ινδίας, έρχεται να ρίξει φως στο δύσκολο αυτό θέμα που απασχολεί πολλούς ανθρώπους.
H βεδική αστρολογία είναι ένα σημαντικό κομμάτι της παράδοσης της γιόγκα, αλλά και μια από τις έξι ιερές επιστήμες της αρχαίας Ινδίας. Σύμφωνα με τους θρύλους μάς έρχεται από τα βάθη της ιστορίας, αλλά κωδικοποιήθηκε από το σοφό Παρασάρα εδώ και πέντε χιλιάδες χρόνια.
H παράδοση μάς λέει ότι με το πέρασμα του χρόνου, όλο και λιγότεροι άνθρωποι αφοσιώνονταν σε ανώτερες πνευματικές πρακτικές με αποτέλεσμα να μη θυμούνται πια τα μαθήματα που είχαν αναλάβει να ολοκληρώσουν από προηγούμενες ζωές.
Έτσι, τους ήταν δύσκολο να κατανοήσουν γιατί γεννήθηκαν με τα συγκεκριμένα ταλέντα ή μειονεκτήματα και να συνειδητοποιήσουν τους λόγους για τους οποίους βίωναν τις συγκεκριμένες εμπειρίες.
Οι αρχαίοι σοφοί της Ινδίας δημιούργησαν τη βεδική αστρολογία για να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε τους κύκλους που ακολουθούν οι ζωές μας και τα μαθήματα που καλούμαστε να πάρουμε, προκειμένου να αναπτυχθούμε μέσα στο χρόνο.

Ὑπηρεσίες ἑλληνικὲς ὑπηρετοῦν …ξένες μυστικὲς ὑπηρεσίες!!!

Πάει καιρὸς ποὺ ἐρωτούσαμε γιὰ τὴν ΕΥΠ, τὸν Ῥουμπάτη, τὴν CIA καὶ τὴν ΜΟΣΑΝΤ, ποὺ οὔτως ἢ ἄλλως ἐλέγχουν τὴν χώρα ἐδῶ καὶ πολλὰ πολλὰ χρόνια. Ἕνας ἔλεγχος ποὺ συνέβαινε, γιὰ δεκαετίες, μὲ προσχήματα, ἀλλὰ ποὺ τώρα πιὰ δὲν ἀπαιτῶνται αὐτά. Ἔτσι κι ἀλλοιῶς ἐπισήμως προτεκτοράτο εἴμαστε. Γιατί λοιπόν νά τό κρύψουν ἄλλως τέ;
Ὑπηρετοῦν πιστὰ τοὺς ἐργοδότες τους, πληρώνονται ἀπὸ ἐμᾶς καί, ἐὰν παρακουνηθοῦμε, μᾶς στοχοποιοῦν, τάχα τάχα μου, διότι -κατὰ λάθος-ἒξ ἐπίτηδες- τοὺς …«διέφυγαν» πληροφορίες πρὸς «ἀκραῖες», λέει, ὁμάδες κι ὀργανώσεις. Λέει… 
Ἔτσι, γιὰ νὰ μὴν πολύ-καταλαβαίνουμε πὼς τὸ φίδι στὸν δικό μας κόρφο ἐκτρέφεται, ἐμᾶς ἀπειλεῖ εὐθαρσῶς καὶ ἀπὸ ἐμᾶς ἀντλεῖ τὴν ζωοποιό του δυνατότητα.
ΕΥΠ λοιπόν… Σήμερα ὁ ῥουμπάτης ἐπὶ κεφαλῆς της, ποὺ ὅταν ἔφθασε στὴν χώρα ἡ τότε ἐκδοχὴ τῆς ἐν λόγῳ ὑπηρεσίας τὸν θεωροῦσε πράκτορα καὶ κατάσκοπο.

Ὅταν μᾶς ἦλθε ὁ Ῥουμπάτης…

Μόνον στὸ Ἑλλαδοκαφριστὰν τόση  καφρίλα καὶ τόση ἀπαξίωσις… Μόνον…
Οι Αμερικανοί «έδωσαν» τον Οτζαλάν στην Τουρκία, παραδέχεται δημοσίως ο Ετζεβίτ
14/02/05 23:35
Κωνσταντινούπολη
Ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν συνελήφθη χάρη στην βοήθεια των Αμερικανών παραδέχθηκε για πρώτη φορά δημοσίως ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετζεβίτ.
«Εάν δεν ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα παίρναμε τον Οτζαλάν. Εάν το επίπεδο των σχέσεων μεταξύ της CIA και της ΜΙΤ δεν ήταν τόσο καλό δεν θα μπορούσαμε να φέρουμε τον Οτζαλάν στην Τουρκία» δήλωσε στο εβδομαδιαίο τουρκικό περιοδικό Nokta ο Μπουλέντ Ετζεβίτ, που ήταν πρωθυπουργός της Τουρκίας στις 16 Φεβρουαρίου του 1999, όταν ο ηγέτης του κουρδικού κινήματος ΡΚΚ συνελήφθη μετά την αναχώρησή του από την ελληνική πρεσβεία στην Κένυα.

"Αγαπημένο μου παιδί, δεν θα αρέσεις σε όλους…": Το γράμμα μιας μαμάς στο παιδί της για τη διαφορετικότητα

Όλες οι μαμάδες θέλουν να πείσουν το παιδί τους να είναι ο εαυτός του! Να αποδέχεται τον χαρακτήρα του και τις διαφορές του, χωρίς να απογοητεύεται! Και φυσικά να καταλάβει, πως το διαφορετικό δεν είναι κακό.

 “Αγαπημένο μου παιδί, δεν θα αρέσεις σε όλους…”: Το γράμμα μιας μαμάς στο παιδί της για τη διαφορετικότητα

Μία μαμά προσπαθεί με ένα γράμμα στο παιδί της, όπως δημοσίευσε το herviewfromhome.com, να πετύχει αυτό ακριβώς. 

Και πιστεύουμε, ότι πολλοί από εσάς θα συμφωνήσετε μαζί της:

«Αγαπημένο μου παιδί,

Θέλω να σου πω κάτι, το οποίο μπορεί να σου φανεί σκληρό, αλλά πρέπει να μου υποσχεθείς, ότι θα με ακούσεις μέχρι το τέλος. 

Λοιπόν, ξεκινάω:

Δεν υπάρχει περίπτωση να αρέσεις σε όλους!

Ορίστε το είπα. 

Ξέρω τι σκέφτεσαι και πριν προχωρήσει το μυαλό σου σε άλλες σκέψεις θέλω να ξέρεις, ότι δεν πειράζει. 

Δεν πειράζει καθόλου, αν δεν σε συμπαθούν όλοι.

Μπορεί ήδη να το ξέρεις, αλλά η επανάληψη δεν βλάπτει. 

Είσαι διαφορετικός. 

Όλοι είμαστε! 

Το να είσαι διαφορετικός ή μοναδικός είναι καλό πράγμα

Ο κόσμος γύρω μας μπορεί να γίνει πολύ βαρετός αν είμαστε όλοι ίδιοι. 

Αν όλοι έχουμε τα ίδια ενδιαφέροντα, τις ίδιες ιδέες και γνώμες, δεν θα μπορέσουμε να ωριμάσουμε. 

Η ύπαρξή μας θα είναι στάσιμη χωρίς νέες σκέψεις και προοπτικές. 

Οπότε, το διαφορετικό είναι καλό.

Σου έχω, όμως, και μερικά άσχημα νέα: Μερικοί άνθρωποι δεν συμπαθούν το διαφορετικό. 

Πόσα τρίγωνα βλέπεις στην εικόνα;

Πόσα τρίγωνα βλέπεις στην εικόνα;
Το διαδίκτυο αγαπάει τα κουίζ και ειδικά τους γρίφους που ενώ στην αρχή φαίνονται εύκολοι, οι περισσότεροι δυσκολεύονται να βρουν την σωστή απάντηση.
Εσύ πόσα τρίγωνα βλέπεις στην εικόνα; Η απάντηση δεν είναι τόσο προφανής. Μπορεί με την πρώτη ματιά ο γρίφος να μοιάζει εύκολος, όμως οι χρήστες του διαδικτύου δυσκολεύτηκαν πολύ για να δώσουν την σωστή απάντηση.
Μπορείς να μετρήσεις τα τρίγωνα που υπάρχουν στην εικόνα που δημοσίευσε ένας χρήστης του twitter;
Πόσο καλός ήσουν στην γεωμετρία στο Λύκειο; Για δοκίμασε να βρεις την λύση.

Γιὰ νὰ ἀπό-διαλυθοῦμε εἶναι περιττοὶ οἱ …Τοῦρκοι!!!


Δὲν χρειάζεται βομβαρδισμὸς τῆς Τουρκικῆς ἀεροπορίας γιὰ νὰ διαλυθῇ στὰ ἐξ ᾦν συνετέθη αὐτὸ τὸ κράτος τῶν λαμογιῶν….

Οἱ καινούργιες γέφυρες γκρεμίζονται μόνες τους, ἐπειδὴ ὁ μηχανικός, ὁ ἐργολάβος, ὁ ὑπεύθυνος ἐπιθεωρητὴς τοῦ ἔργου ἔβαλαν στὴν τσέπη τὸ κατιτίς τους…

ΑΝΥΤΟΣ – Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΑΝΥΤΟΣ
Ο Άνυτος, ο υιός του Ανθεμίωνος, ο ένας εκ των τριών κατηγόρων του Σωκράτους, έδειξεν από πολύ ενωρίς την έλλειψιν ήθους και την ροπήν του να χρησιμοποιεί κάθε ανοίκειον και ανήθικον μέσον, προκειμένου να προσποριστεί προσωπικά και πολιτικά οφέλη.
Κατά την διάρκειαν του Πελοποννησιακού πολέμου, το έτος – 409, διατελώντας στρατηγός, εστάλη από τους Αθηναίους με 30 τριήρεις να σπεύσει εις βοήθειαν της Πύλου, την οποίαν κατείχαν οι Αθηναίοι και επολιόρκουν οι Λακεδαιμόνιο
Ευρίσκων όμως την θάλασσαν περί τον Μαλέαν τρικυμιώδη, και μη δυνάμενος να συνεχίσει την πορείαν του, επέστρεψεν άπρακτος, με αποτέλεσμα η Πύλος να πέσει αβοήθητη στα χέρια των Λακεδαιμονίων.
Οι Αθηναίοι τον κατηγόρησαν διά προδοσίαν και οδηγήθη στο δικαστήριον διά να δικασθεί. Τότε ο Άνυτος εγκαινιάζοντας ιστορικά την δωροδοκίαν δικαστών, εξηγόρασεν τους δικαστές του και κατάφερεν έτσι να αθωωθεί απαλλασσόμενος της κατηγορίας.

Μπορείτε να περάσετε το τεστ των ειδικών πρακτόρων του FBI; να περάσετε το τεστ των ειδικών πρακτόρων του FBI;

Ο ειδικός πράκτορας στο FBI είναι μια από τις πιο δύσκολες δουλειές. 

Σύμφωνα με στατιστικές, λιγότερο από το 5% των υποψηφίων γίνονται δεκτοί. 

Η απάντηση σε κάποιες ερωτήσεις μπορεί να δείξει εάν ο υποψήφιος έχει εκ φύσεως δυνατότητες να αναπτύξει δημιουργική σκέψη και λογική βασισμένη σε δεξιότητες αιτιολόγησης. 

Θα ήσασταν ένας από τους λίγους που θα περνούσαν το τεστ;

Θέλουμε να σας δώσουμε μια ευκαιρία να νιώσετε σαν ειδικός πράκτορας με αυτές τις 5 υποθέσεις.
  1. Ποια είναι η μητέρα;

Αυτό είναι το πρώτο τεστ. Κοιτάξτε την εικόνα.

Υπάρχουν δύο κυρίες σε ένα δωμάτιο που κάθονται απέναντι η μία από την άλλη ενώ ένα μικρό αγόρι παίζει στο πάτωμα.

Ερώτηση: Ποια πιστεύετε πως είναι η μητέρα;

Οι "Σκύλοι της Θάλασσας"




    Όταν στις 17 Νοεμβρίου του 1558 ενθρονίστηκε η Βασίλισσα Ελισάβετ, η Αγγλία ήταν μία από τις Ευρωπαϊκές χώρες που παρακολουθούσε την Ισπανία να ανάγεται ολοένα και περισσότερο σε ναυτική υπερδύναμη, επεκτείνοντας τα εδάφη της στην Αμερικανική ήπειρο, κυριαρχώντας στον Βόρειο Ατλαντικό και έχοντας σημαντική επιρροή στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η Ελισάβετ, προχώρησε την θρησκευτική διαφοροποίηση των Άγγλων από την Ρωμαιοκαθολικισμό, νομιμοποιώντας την Αγγλικανική Εκκλησία η οποία είναι βασισμένη στον Προτεσταντισμό και έχει ως επικεφαλής την Βασίλισσα ή τον Βασιλιά της χώρας σε αντίθεση με τους Ρωμαιοκαθολικούς που έχουν τον Πάπα της Ρώμης. Το γεγονός αυτό, αποτελούσε πρόκληση τόσο για τα παπικά κράτη, όσο και για τον Καθολικό Μονάρχη της Ισπανίας, Φίλιππο τον Δεύτερο, ώστε να αρχίσει μια υφέρπουσα αντιπαλότητα μεταξύ της Αγγλίας και της Ισπανίας. Σε έναν ενδεχόμενο πόλεμο όμως, η ναυτική δύναμη της Αγγλίας, μειονεκτούσε κατά πολύ της Ισπανικής Ανίκητης Αρμάδας η οποία αναπτυσσόταν όλο και περισσότερο από τα πλούτη του Νέου Κόσμου. Αυτός ο αρνητικός - για τους Άγγλους - συσχετισμός δυνάμεων, θα αρχίσει να ανατρέπεται με την εμφάνιση των "Σκύλων της Θάλασσας". 


    Η στρατηγική που είχε επιλέξει η Ελισάβετ για να αποδυναμώσει τους Ισπανούς,  ενδυναμώνοντας ταυτόχρονα τον στόλο της, ήταν η ανεπίσημη δημιουργία μιας ναυτικής δύναμης από κουρσάρους, με την ονομασία “Σκύλοι της Θάλασσας”. Σκοπός τους ήταν η λεηλάτηση και αιχμαλώτιση Ισπανικών πλοίων, φθείροντας έτσι τον Ισπανικό Στόλο ώστε να αποσοβήσει μια ενδεχόμενη Ισπανική εισβολή στην Αγγλία. Η τακτική αυτή, έδινε την δυνατότητα στην Ελισάβετ να διαχωρίζει την θέση της Αγγλίας από τις επιθέσεις των Άγγλων πειρατών κατά των Ισπανικών πλοίων, καταγγέλλοντας επισήμως τις ενέργειες αυτές αλλά υποστηρίζοντας τες ανεπισήμως. Με τον τρόπο αυτό, η Ελισάβετ, έδωσε την ευκαιρία στους πειρατές σε μία ντε φάκτο αποδοχή τους από την Αγγλική Κυβέρνηση, ώστε εκείνη να έχει τον έλεγχο των πειρατών και οι πειρατές να έχουν ένα ασφαλές καταφύγιο στις Αγγλικές ακτές. Ο στόλος των Σκύλων της Θάλασσας, απαρτιζόταν από πλοία ιδιωτών που το καθένα δρούσε κατά βούληση. Ένα πλοίο, για να ασκήσει την πειρατεία υπό την προστασία της Ελισάβετ, έπρεπε να λάβει από την Αγγλική Κυβέρνηση μια έγγραφη άδεια με την ονομασία “Επιστολή Κατασχέσεως” (Letter of Marque). Η άδεια αυτή, του έδινε το δικαίωμα, να παραβεί τους νόμους της χώρας εις βάρος εχθρικών προς αυτήν πλοίων. Τα πλοία των Θαλάσσιων Σκύλων, εξοπλίζονταν με έξοδα των πλοιοκτητών τους. Τα κέρδη από τις λείες και τις λεηλασίες, μοιράζονταν κατά αναλογία μεταξύ των πλοιοκτητών, των πλοιάρχων και των πληρωμάτων, και ένα ποσοστό, αποδιδόταν ως φόρος προς την Αγγλική Κυβέρνηση. 

Ανεβάστε την δόνηση του σπιτιού σας με αυτές τις 10 συμβουλές...!!!!




Λέγεται πως «η καθαριότητα είναι ευσέβεια». Αυτό σημαίνει πως όταν έχετε ένα καθαρό περιβάλλον, η πνευματική ενέργεια ρέει πιο εύκολα.

Επειδή η ενέργεια βρίσκεται παντού γύρω μας, μόλις της επιτρέψουμε να ρεύσει ελεύθερα, οι σκέψεις μας κυλούν πιο ομαλά με την ενέργεια που δημιουργήσαμε. Αυτό με τη σειρά του την αυξάνει γύρω και μέσα μας.

Επομένως, το να μην περιβαλλόμαστε από συσσωρεύσεις δημιουργεί ένα καθαρό μυαλό.

Πως επιτυγχάνεται αυτό;

Με το να ξεφορτωθούμε τις αρνητικές δονήσεις από τον χώρο που ζούμε. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και υπερφορτίστε την δόνηση του σπιτιού σας.

10 τρόποι για να αυξήσετε την δόνηση του σπιτιού σας.

1. Κάψτε κλωνάρια φασκομηλιάς
Ενώ το φασκόμηλο δοξάζεται για την χρήση του στην μαγειρική, είναι επίσης σπουδαίο στο να αυξάνει την δόνηση του σπιτιού. Το να καίτε κλωνάρια φασκόμηλου προσκαλεί την θετικότητα στο σπίτι σας.

Κάψτε τα και κυματίστε τα καθώς περπατάτε μέσα στο σπίτι. Καθώς η μυρωδιά σας χαλαρώνει, επιτρέψτε στον εαυτό σας να συγκεντρωθεί σε θετικές σκέψεις.

2. Ξεφορτωθείτε τα πράγματα που δε χρησιμοποιείτε ποτέ.
Ψάξτε όλο το σπίτι για να βρείτε τα πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε ποτέ. Διώξτε κατευθείαν τα αντικείμενα που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε και είναι απλώς ακατάστατα.

Ενώ το να μαζεύετε την ακαταστασία μειώνει τα επίπεδα άγχους, επίσης γεμίζει την καρδιά σας μόλις τα δωρίσετε σε ανθρώπους που τα χρειάζονται περισσότερο.

Εσύ όμως έχεις επενδύσει στη μάσκα σου. (OSHO)



Το να αλλάζεις τα πράγματα απ’ έξω δεν πρόκειται να σε βοηθήσει. Είναι σαν να αλλάζεις συνεχώς τη θέση των επίπλων στο σπίτι σου.
Ό,τι κι αν κάνεις, όπως και να τα βάλεις, είναι το ίδιο σπίτι, το ίδιο δωμάτιο, τα ίδια έπιπλα. Πόσο καιρό μπορείς να ξεγελιέσαι μ’ αυτόν τον τρόπο;
Κάθε άνθρωπος είναι ρευστός σαν ποτάμι. Οι άνθρωποι δεν είναι νεκρά αντικείμενα. Πώς μπορεί να είναι ίδιοι; Εσύ είσαι ίδιος; Είσαι ο ίδιος άνθρωπος που ήσουν το πρωί όταν ξύπνησες;
Ο γερό – Ηράκλειτος έλεγε πως δεν μπορείς να μπεις δύο φορές στο ίδιο ποτάμι, επειδή το ποτάμι δεν είναι ποτέ το ίδιο.
Δεν βαριέσαι χωρίς λόγο. Αν ήσουν αληθινά ζωντανός, τότε τα πάντα θα σου προκαλούσαν έκπληξη.
Αν αποκτήσεις περισσότερη επίγνωση, τότε η ζωή θα γίνει περισσότερο ζωντανή κι ενδιαφέρουσα και δεν θα υπάρχει καμιά δυσκολία.
Ζεις πάντα με νεκρές προσδοκίες.

Αλφιτώ: Η θεά που έδωσε το όνομά της στην Αγγλία



"Λευκή κριθαροθεά, συ που απαλλάσσεις από την ενοχή"

  Η Αλφιτώ, σύμφωνα με την παράδοση, ήταν μια διάσημη γριά στις λαϊκές συνοικίες των Αθηνών, επρόκειτο για μια δύσμορφη γυναίκα, όπως η Λάμια και η Μορμώ, με την αναφορά της οποίας οι μητέρες εκφόβιζαν τα άτακτα παιδιά.
 
Εικάζεται ότι επρόκειτο για ιστορικό πρόσωπο, πολύ άσχημη γυναίκα ή γριά, η οποία, αντί να χρησιμοποιεί το συνηθισμένο ψιμύθιο (πούδρα) των γυναικών, πασπάλιζε το πρόσωπό της με αλεύρι από κριθάρι (άλφιτα) για να φαίνεται άσπρο και όμορφο και η ίδια να φαίνεται νεαρότερη και ομορφότερη. 


Στη πραγματικότητα επιτύγχανε το αντίθετο τρομάζοντας τους περαστικούς.  Έτσι στην λαϊκή συνείδηση και μνήμη έμεινε ως ένα παροιμιώδες φόβητρο των μικρών άτακτων παιδιών. Είναι όμως αυτή η αρχή του μύθου; 

Άραγε πως συνδέεται η Αλφιτώ με την Σαμοθράκη τα νερά 
της Στύγας την λέπρα και εν τέλει με την Γηραιά Αλβιώνα, δηλαδή την Μεγάλη Βρετανία; Ας πάμε να ξετυλίξουμε το κουβάρι.

 Μας λέει ο Ρ.Γκρέιβς στο βιβλίο του Λευκή θεά:


"Οι Ιέρειες της Λευκής Θεάς στην αρχαία εποχή είναι πιθανόν να λεύκαιναν τα πρόσωπά τους με κιμωλία κατά μίμηση του λευκού δίσκου της Σελήνης. Είναι πιθανόν η Σαμοθράκη, ξακουστή για τα Μυστήρια της Λευκής Θεάς, να παίρνει το όνομά της από τη φολιδωτή λέπρα, διότι είναι γνωστό ότι σαμο- σημαίνει λευκό και ότι η λέξη στα αρχαία γοϊδελικά γι’ αυτό το είδος της λέπρας ήταν σαμοθρούσκ. Από τη μία, η ευχάριστη λευκότητα της μαργαριτώδους κριθής ή του γυναικείου σώματος ή του γάλακτος ή του απάτητου χιονιού, από την άλλη η φριχτή λευκότητα του πτώματος ή ενός φάσματος ή της λέπρας.

Μα που 'ναι οι θρόνοι; Οι ναοί; Που 'ναι οι κούπες με το νέκταρ;



Μακάρια Ελλάδα. Σπίτι εσύ των Ουρανίων. Είν' αλήθεια
αυτό που ακούσαμε λοιπόν σ' άλλους καιρούς, στα πρώτα νιάτα μας;
Δώμα γιορτής: Πάτωμα ή θάλασσα. τραπέζια τα βουνά,
αληθινά χτισμένο για μια χρήση μόνο πριν από το χρόνο.
Μα που 'ναι οι θρόνοι; Οι ναοί; Που 'ναι οι κούπες με το νέκταρ;
Που το τραγούδι για την τέρψη των θεών; Που λάμπουν πια
τα λόγια του θεού, όταν κοιμούνται οι Δελφοί; και που ηχεί
το μέγα πεπρωμένο; Που λοιπόν;

Το αστραπιαίο πεπρωμένο που ξεσπά
γεμάτο πανταχού παρούσα τύχη
μέσα απ' τον ευφρόσυνον αγέρα, μπρος στα μάτια
βροντώντας:

"Ω Πατέρα
Αιθέρα"
 κράζαν κ' η κραυγή 
από τη μια γλώσσα στην άλλη εκυμάτιζε
πολλαπλασιασμένη.

Και κανείς
δεν άντεχε μονάχος τη ζωή.