Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

17 τροφές που μπορείς να φας όποτε θες σε όποια ποσότητα θες




Είναι πάρα πολύ δύσκολο να αντισταθείτε στη λιγούρα για μια λιχουδιά, ειδικά όταν ακολουθείτε μια αυστηρή διατροφή. Ας είμαστε ειλικρινείς! Νιώθετε συνεχώς το αίσθημα της πείνας και γι’ αυτό συχνά ξεχνάτε τη δίαιτα και κάνετε επιδρομές στο ψυγείο. Αναζητάτε πάντα κάτι νόστιμο, το οποίο συνήθως παχαίνει.

Σας έχουμε καλά νέα! Υπάρχουν προϊόντα και τροφές που μπορείτε άφοβα να τρώτε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο λόγος; Περιέχουν ελάχιστη ποσότητα θερμίδων και δεν κινδυνεύετε να πάρετε βάρος, ενώ παράλληλα ικανοποιείτε και την πείνα σας.

Εμείς φτιάξαμε για εσάς μια νόστιμη λίστα, με τα τρόφιμα που μπορείτε να φάτε χωρίς ενοχές και περιορισμούς.

Σέλινο


Περίπου το 95% του σέλινου είναι νερό. Αυτό το εξαιρετικά υγιές λαχανικό περιέχει το 30% της καθημερινής σας απαίτηση του οργανισμού σας για βιταμίνη Κ. Είναι καλύτερα να τρώτε το σέλινο όταν είναι φρέσκο, γιατί χάνει τις περισσότερες από τις χρήσιμες ιδιότητές του εντός πέντε ημερών από την κοπή.

Ρόκα

Έχει μόνο 10 kcal ανά 2 φλιτζάνια. Σας βοηθά να αδυνατήσετε  χωρίς να καταστρέψετε την υγεία σας. Μπορείτε να συνδυάσετε τη ρόκα με τυρί φέτα κι ελαιόλαδο

Πρόωρο γκριζάρισμα. Ποιοι είναι οι λόγοι που τα μαλλιά γκριζάρουν ακόμη κι αν είστε σε νεαρή ηλικία



Αν και τα μαλλιά αρχίζουν να γκριζάρουν συνήθως μετά τα 35 χρόνια, υπάρχουν περιπτώσεις που συμβαίνει από τα 20.
«Στο 99% των περιπτώσεων, η ηλικία όπου θα συμβεί εξαρτάται από το DNA σας. Για την ακρίβεια, έχουν εντοπιστεί γονίδια και από τις δύο πλευρές της οικογένειας που συμβάλουν στο χρώμα των μαλλιών», εξηγούν οι ειδικοί.
Το άσπρισμα των μαλλιών οφείλεται στα μελανοκύτταρα, που βρίσκονται στη βάση της τρίχας.
Όταν τα μελανοκύτταρα σταματήσουν να παράγουν μελανίνη, τη χρωστική των μαλλιών, τότε οι τρίχες είναι αποχρωματισμένες.
Οι επιστήμονες δεν έχουν διαπιστώσει τον ακριβή λόγο που διακόπτεται η παραγωγή μελανίνης, όμως έρευνες δείχνουν ότι μια διατροφή πλούσια σε αντοξειδωτικά μπορεί να ενισχύσει την παραγωγή της χρωστικής.
Το άσπρισμα των μαλλιών οφείλεται στα μελανοκύτταρα, που βρίσκονται στη βάση της τρίχας.
Λόγοι που γκριζάρουν τα μαλλιά

ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΤΟ ΑΙΔΟΙΟ ΒΓΗΚΕ ΣΤΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ



 Υπάρχει έλλειψη βασικής σεξουαλικής εκπαίδευσης λένε. Ανέκαθεν υπήρχε έλλειψη βασικής σεξουαλικής εκπαίδευσης λέει ο αποδυτηριάκιας. Απο το δημοτικό ακόμα εμείς ψαχνόμασταν για το σέξ. Θέλαμε να μάθουμε όσα περισσότερα μπορούσαμε. Μας άρεσαν τα κορίτσια και την πηγαίναμε και στο πονηρό την δουλειά.

Κάναμε και το ματάκι μας κάτω απο την σκάλα όταν ανέβαιναν τα κορίτσια για να δούμε το βρακάκι τους. Πειράζαμε όποια μας άρεσε για να την κάνουμε να μας προσέξει. Για να μάθουμε για την γυναίκα, για τα γεννητικά της όργανα και για την ικανοποιησή της, διαβάζαμε στη ζούλα και κανέναν οδηγό του σέξ. Κάτω απο το κρεβάτι να μην μας δούν οι γονείς μας και μας πούνε τίποτα. Να μην μας ντροπιάσουνε.

Που να σου μιλούσε γονιός τότε για το σέξ, τι να προσέχεις και τι συμπεριφορά να έχεις απέναντι σε κάποιο κορίτσι. Δεν είχαμε τότε ιντερνέτ βλέπετε κι΄αν είχαμε δεν θα είχαμε κομπιούτερ, οπότε πάλι δεν θα μπορούσαμε να μάθουμε. Να μορφωθούμε σεξουαλικώς. Στην σημερινή εποχή δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν νέοι που δεν γνωρίζουν τα βασικά γύρω απο το σέξ. Που δεν έχουν καθόλου σωστή διαπαιδαγώγηση. Μόρφωση. Στην εποχή που το αιδοίο βγήκε στο σεργιάνι και σου προσφέρεται στο πιάτο, οι νέοι είναι αμόρφωτοι σεξουαλικά και συνεχώς αυνανιζόμενοι με την σύγχρονη τεχνολογία. Συνήθως με το κινητό.

Κρεγκ Χάμιλτον-Πάρκερ: Προφητείες για το 2018 (Βίντεο)

• Βρετανός ψυχικός προβλέπει «θερμό» επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ και Β. Κορέας το 2018, με τη βύθιση ενός πολεμικού πλοίου και κατάρρευση των αγορών.

• Βίντεο με όλες τις προβλέψεις στο τέλος του άρθρου.

Ο άνθρωπος που πρόβλεψε τη νίκη του Τραμπ και το Brexit λέει ότι η Βόρεια Κορέα θα επιτεθεί, ένα πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ θα βυθιστεί και οι παγκόσμιες αγορές θα καταρρεύσουν. Φωτο: το USS Iowa βάλλει με τα τεράστια πυροβόλα του. Image: Supplied
Ο ΚΡΕΓΚ Χάμιλτον-Πάρκερ είναι ένας εξέχον Βρετανός ψυχικός και συγγραφέας, που προέβλεψε τη νίκη του Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές, αλλά και την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην πραγματικότητα, είναι ένας από τους ελάχιστους πλέον ανθρώπους πάνω στη γη που προσπαθεί να συνδεθεί τηλεπαθητικά με το μεγάλο βιβλίο του σύμπαντος που ονομάζεται Ακασικά Αρχεία και να συλλάβει μερικούς από τους σπόρους του μέλλοντος.
Ένα τέτοιο εγχείρημα δεν είναι εύκολο ούτε στέφεται πάντα με επιτυχία. Οι λόγοι πολλοί. Ο κυριότερος αφορά την ίδια τη φύση των Ακασικών Αρχείων, που δεν είναι τίποτε άλλο από το Παγκόσμιο Διάστημα στο οποίο υπάρχει έμφυτη η αιώνια Ιδεοπλασία του σύμπαντος με τις πάντα μεταβαλλόμενες όψεις στα πεδία της ύλης και αντικειμενικότητας.
Ανάμεσα στις προβλέψεις του Κρεγκ Χάμιλτον-Πάρκερ για το 2018, ξεχωρίζουν αυτές που αφορούν την επιδείνωση των παγκόσμιων συνθηκών με μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων και μια παγκόσμια οικονομική ύφεση.

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο…

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο…
Όλοι οι άνθρωποι κάποια στιγμή στη ζωή τους θα έρθουν στη θέση όπου θα ζητήσουν να πάρουν εκδίκηση από κάποιον που τους έβλαψε. Είναι στη φύση του ανθρώπου..το πως θα το χειριστεί όμως ο καθένας είναι καθαρά στο χέρι του.
Η εκδίκηση είναι μια μορφή αντίδρασης στην αδικία. Το άτομο που ζητάει εκδίκηση είναι συνήθως πληγωμένο, αισθάνεται προδομένο και στόχος του είναι να κάνει αυτόν που τον πλήγωσε, πρόδωσε κτλ να αισθανθεί το ίδιο άσχημα. Το αίσθημα της τιμωρίας είναι αυτό που δίνει κίνητρο σε αυτόν που θέλει να εκδικηθεί, ώστε να αποδοθεί η δικαιοσύνη. Είναι όμως έτσι;
Σίγουρα υπάρχουν άτομα που είναι περισσότερο εκδικητικά και άλλα τα οποία μπορούν να συγχωρούν ή απλά να προσπερνούν την όποια αδικία βγαίνει στον δρόμο τους. Αδικίες μπορεί να βιώσουμε από συναδέλφους στον χώρο εργασίας, από συντρόφους, φίλους, συγγενείς κτλ. Η απιστία είναι από τα πιο συνηθισμένα αίτια που κάποιος ζητάει εκδίκηση για την προδοσία που έχει υποστεί. Το άτομο αισθάνεται πληγωμένο, θυμωμένο, ανίκανο να διαχειριστεί και να εκτονώσει τα αρνητικά του συναισθήματα. Έτσι οδηγείται στην επιλογή της εκδίκησης θεωρώντας πως με αυτό τον τρόπο θα πάρει ικανοποίηση και θα αποδώσει την δικαιοσύνη που πρέπει. Αυτό που ισχύει όμως στην  πραγματικότητα είναι μάλλον το αντίθετο…

Βελτίωση του Γυναικείου Οργασμού

Βελτίωση του Γυναικείου Οργασμού
Ο οργασμός μπορεί να είναι προβληματικός ή ελλειπής για μικρό ή μεγάλο διάστημα στην ζωή μιας γυναίκας, για πολλούς κα διαφορετικούς λόγους. Πέρα από οργανικούς λόγους όπως η χρήση κάποιου φαρμάκου, η ύπαρξη κάποιας ασθένειας ή η εμμηνόπαυση σε μια μεγαλύτερη ηλικία, υπάρχει και η περίπτωση της πτώσης της ποιότητας του οργασμού χωρίς προφανές αίτιο. Σε αυτήν την περίπτωση ψυχολογικής επίπτωσης στον οργασμό , χρειάζεται να υπάρξει εντατική προσπάθεια ανάκαμψής του, τόσο στο ψυχολογικό όσο όμως και στο σωματικό κομμάτι. Πιο συγκεκριμένα, κάποια βήματα από τον σύντροφο-παρτενέρ, που μπορούν σε μεγάλο βαθμό να βοηθήσουν, είναι:
  • Ενίσχυσε την εγκεφαλική της διέγερση με πειράγματα πολύ πριν την πράξη. Ετοίμασε το σώμα της όχι για να δεχθεί, αλλά για να ζητήσει την ερωτική επαφή
  • Δώστης πολλαπλά και ταυτόχρονα ερεθίσματα. Το γυναικείο σώμα δεν είναι ένα σημείο , και οι άντρες λειτουργούμε λίγο ή πολύ με «αντρική λογική» στο σεξουαλικό κομμάτι: επικέντρωση σε ένα μόνο σημείο και ενασχόληση εμμονική σχεδόν με αυτό μέχρι να έρθει ο οργασμός που φυσικά δεν έρχεται ποτέ. Το σώμα της γυναίκας απαιτεί ταυτόχρονο ερεθισμό πολλαπλών σημείων του.

Από το κέντρο του Γαλαξία στην άκρη του σύμπαντος

Ένα ταξίδι από το κέντρο του Γαλαξία, όπου καραδοκεί ένας μυστηριώδης υπεργίγαντας, έως την άκρη του σύμπαντος, με ένα γοητευτικό βίντεο του National Geographic με ελληνικούς υπότιτλους.

Ο υπεργίγαντας στο κέντρο του Γαλαξία προβληματίζει τους αστρονόμους. Photo: ESO / M. Kornmesser. Πηγή: Supplied
ΕΝΑ τεράστιο σώμα, που μπορεί και να μην είναι στην πραγματικότητα πλανήτης αλλά φαιός νάνος, ανακάλυψαν ερευνητές του Οργανισμού Αστρονομίας και Διαστήματος της Νότιας Κορέας.
Ο νέος πλανήτης, με την ονομασία OGLE-2016-BLG-1190Lb, εκτιμάται ότι είναι 13 φορές μεγαλύτερος από τον πιο μεγάλο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, τον Δία, που έχει μέγεθος 11 φορές τη διάμετρο της Γης.
Οι αστρονόμοι του Οργανισμού Διαστήματος της Νότιας Κορέας ανέλυσαν δεδομένα που είχαν ληφθεί από το διαστημικό τηλεσκόπιο Spitzer της NASA και τα αποτελέσματα της έρευνας τους τα δημοσίευσαν στο arXiv.org, σύμφωνα με το phys.org.

Παιδιά που έχουν προϋπάρξει ως βουδιστές μοναχοί

Από τον Αντώνη Κυριαζή

Ένας ψυχολόγος διερευνά τις περιπτώσεις παιδιών που θυμούνται ότι στην προηγούμενη ζωή τους ήταν βουδιστές μοναχοί.

Φωτογραφία αρχείου με νεαρούς βουδιστές μοναχούς. Πηγή: Supplied
Ο ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ Έρλεντουρ Χάραλντσον (Erlendur Haraldsson), ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ισλανδίας στο Ρέικιαβικ, έχει εξετάσει πολλές περιπτώσεις παιδιών που θυμούνται τις προηγούμενες ζωές τους. Πολλές από αυτές τις περιπτώσεις αφορούν παιδιά που διατηρούν ζωντανές μνήμες από την εποχή που ζούσαν ως βουδιστές μοναχοί.
Αυτό που κάνει την έρευνα του καθηγητή Χάραλντσον αξιοσημείωτη, είναι το γεγονός ότι κατέγραψε αυτές τις μνήμες σε πρώτο χρόνο, πριν δηλαδή το άτομο προλάβει να τις επεξεργαστεί και να τις αλλοιώσει.
Όπως συμβαίνει με όλα τα πνευματικά ζητήματα που είναι δύσκολο να γίνουν δεκτά όταν έρχονται σε αντιπαράθεση με τον υλικό κόσμο μας, έτσι και η μετενσάρκωση είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα. Ωστόσο, η δοξασία αυτή ήταν αποδεκτή από τους αρχαίους λαούς, με πρώτο διδάξαντα τον Πυθαγόρα, ο οποίος ισχυριζόταν ότι είχε προϋπάρξει ως Εύφορβος κι είχε τραυματιστεί θανάσιμα από τον Μενέλαο κατά τον Τρωικό Πόλεμο. Μάλιστα είχε αναγνωρίσει την ασπίδα του, η οποία, μαζί με άλλα λάφυρα, ήταν κρεμασμένη στο ναό του Απόλλωνα στα Δίδυμα της Μ. Ασίας.

Κοινωνική κατηγοριοποίηση και στερεότυπα

Τι είναι το στερεότυπο;
Με πολύ γενικούς όρους μπορούμε να πούμε ότι τα στερεότυπα είναι νοητικές αναπαραστάσεις των κοινωνικών ομάδων, για παράδειγμα, οι εικόνα που έχουμε στο μυαλό μας για τις ομάδες. Αλλά ποια ακριβώς πληροφορία σχετικά με τις κοινωνικές ομάδες αναπαριστάται νοητικά στο στερεότυπο; Απ’ όσο μπορεί γνωρίζουμε, οι νοητικές αναπαραστάσεις των κοινωνικών ομάδων περιλαμβάνουν μέλη ομάδων, τυπικές συμπεριφορές, όλα τα είδη των αποδόσεων, συμπεριλαμβανομένων των προτιμήσεων και επίσης, τις τυπικές συμπεριφορές της ομάδας ή των μελών της ομάδας. Έτσι, ένα στερεότυπο εμπεριέχει τη γνώση του πώς είναι η ομάδα ή τα μέλη της ομάδας που εξετάζεται.
Πώς ορίζονται οι κοινωνικές κατηγοριοποιήσεις;
Αυτές μπορούν να οριστούν ως η κοινωνική ταξινόμηση των ατόμων μέσα σε κοινωνικές ομάδες με έναν τρόπο που έχει σημασία για αυτόν που το αντιλαμβάνεται (Tajfel, 1972, van Knippenberg, 1984).
Κατά έναν τρόπο η κοινωνική κατηγοριοποίηση και τα στερεότυπα εφαρμόζονται σχεδόν ταυτόχρονα. Αυτό συμβαίνει γιατί τα άτομα που χρησιμοποιούν κοινωνικές κατηγοριοποιήσεις για κάποιους, έχουν ήδη αναπτύξει και τις αντίστοιχες στερεοτυπικές αντιλήψεις για τους ίδιους ανθρώπους. Το αντίθετο συμβαίνει όταν τα άτομα έχουν στερεότυπα για κάποιους ανθρώπους, που έχουν εκ των προτέρων τοποθετήσει σε μια κοινωνική κατηγορία. Ένα παράδειγμα που κάνει την παραπάνω θεωρία κατανοητή είναι αυτό του χούλιγκαν. Οι χούλιγκαν θεωρούνται επιθετικοί. Η κοινωνική κατηγοριοποίηση «χούλιγκαν» μπορεί να αναγνωρίζεται προτού κάποιος χρησιμοποιήσει το στερεότυπο «επιθετικός».

Μήπως τα κύτταρά σας γερνάνε γρήγορα;

οξειδωτικό στρες


Τι είναι το οξειδωτικό στρες

Το οξειδωτικό στρες είναι μια παθολογική κατάσταση "ανισορροπίας" στον οργανισμό, που προκαλείται από την υπερβολική κυτταρική δράση.
Αυτή οδηγεί σε αντίστοιχα υπερβολική παραγωγή ελευθέρων ριζών οξυγόνου οι οποίες απελευθερώνονται στα κύτταρα και τους ιστούς του σώματος.


Και παρότι από μόνες τους οι ελεύθερες ρίζες συμβάλουν στην καλή μας υγεία, θωρακίζοντας τον οργανισμό από μολύνσεις και λοιμώξεις καθώς καταπολεμούν τα κύτταρα των βακτηρίων που εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος, όταν ξεπεράσουν ένα ορισμένο επίπεδο αρχίζουν να πολεμούν τον ίδιο τον οργανισμό, βλάπτοντας τα κύτταρά του, ανοίγοντας το δρόμο για σοβαρές έως και απειλητικές για τη ζωή παθήσεις.

Η φυσική άμυνα του οργανισμού


Σε φυσιολογικές συνθήκες, ο οργανισμός διαθέτει ομοιοστατικούς μηχανισμούς που μπορούν να διαχειριστούν και να απομακρύνουν τις ελεύθερες ρίζες και να εξασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία και υγεία του οργανισμού μας.


Οι ομοιοστατικοί αυτοί μηχανισμοί είναι τα αντιοξειδωτικά μόρια, τα οποία έχουν την ικανότητα να δεσμεύουν και να απενεργοποιούν τη δράση των ελευθέρων ριζών.

Το θρυλικό «Μουσικόραμα» της ΕΡΤ και ο μύθος του παρουσιαστή του

Πριν έρθει η ιδιωτική τηλεόραση και το MTV υπήρχε μια εποχή που λεγόταν δεκαετία του ’80. Τότε που το θρυλικό «Μουσικόραμα» ήταν η πρώτη και για καιρό η μόνη εκπομπή για ξένη μουσική στην Ελλάδα.

Το θρυλικό «Μουσικόραμα» της ΕΡΤ και ο μύθος του παρουσιαστή του

Λίγα πράγματα θυμάται κανείς με μεγαλύτερη νοσταλγία από ότι το «Μουσικόραμα». Τη θρυλική εκπομπή που έκανε κάτι απίστευτα «προχώ» για την εποχή της. Έδειχνε βίντεο κλιπ από ξένη ποπ και ροκ μουσική. Πού ακούστηκε…

Η συγκεκριμένη εκπομπή ήταν για την ξένη μουσική ότι και η «Αθλητική Κυριακή» για το ποδόσφαιρο. Υπό αυτήν την έννοια, ο παρουσιαστής της Γιώργος Γκούτης για πολλούς πενηντάρηδες (ή και λίγο μικρότερους) είναι ό,τι ο Διακογιάννης, ο Κατσαρός και ο Σωτηρακόπουλος μαζί.

Ξεκίνησε το 1982 στην ΕΡΤ και χάρις σε αυτήν πολλοί -ειδικά στην επαρχία- ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με το τι παιζόταν έξω από τα σύνορα της χώρας, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξε η παρθενική οπτικοποίηση των όσων άκουγαν μέχρι τότε.

Με το «Μουσικόραμα» δηλαδή, όσοι δεν έριχναν κλεφτές ματιές στην «Κατερίνα» της αδελφής τους που είχε αφίσες, πήραν χαμπάρι πως ο Τζον Μπον Τζόβι έχει μαλλί περμανάντ, ο Μπίλι Άιντολ σηκώνει το χειλάκι ή ότι ο Μάικλ Τζάκσον είναι μαύρος. Τουλάχιστον τότε ήταν…

Οι νόμοι της αλήθειας και της μισής αλήθειας | Μέρος Β’ (LEONARD MLODINOW)





Οι Ρωμαίοι γενικά περιφρονούσαν τα μαθηματικά, ή τουλάχιστον τα μαθηματικά των Ελλήνων. Όπως αναφέρει ο Ρωμαίος πολίτικος Κικέρωνας, που έζησε από το 100 έως το 43 π.Χ., οι Έλληνες απέδιδαν τις υψηλότερες τιμές στον γεωμέτρη-κατά συνέπεια, σε τίποτα άλλο δεν σημείωσαν τόσο λαμπρή πρόοδο όσο στα μαθηματικά. Εμείς όμως ως όριο αυτής της τέχνης έχουμε θέσει τη χρησιμότητα της στη μέτρηση και την αρίθμηση”. Πράγματι, ενώ θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι ένα ελληνικό εγχειρίδιο θα εστίαζε στην απόδειξη της ομοιότητας αφηρημένων τριγώνων, ένα τυπικό ρωμαϊκό κείμενο επικεντρωνόταν σε προβλήματα όπως ο υπολογισμός του πλάτους ενός ποταμού όταν ο εχθρός κατέχει την απέναντι όχθη. Με τέτοιου είδους μαθηματικές προτεραιότητες, δεν προκαλεί έκπληξη ότι ενώ οι Έλληνες γέννησαν μαθηματικές αυθεντίες όπως ο Αρχιμήδης, ο Διόφαντος, ο Ευκλείδης, ο Εύδοξος, ο Πυθαγόρας και ο Θαλής, οι Ρωμαίοι δεν ανέδειξαν ούτε έναν μαθηματικό. Πρωτεύουσα θέση στη ρωμαϊκή κουλτούρα κατείχαν οι ανέσεις και ο πόλεμος, όχι η αλήθεια και η ομορφιά. Κι όμως, ακριβώς επειδή επικεντρώθηκαν σε πρακτικά ζητήματα, οι Ρωμαίοι θεώρησαν σημαντική την κατανόηση των πιθανοτήτων. Έτσι, ενώ απέδιδε μικρή αξία στη θεωρητική γεωμετρία, ο Κικέρωνας έγραψε ότι “οι πιθανότητες είναι ο κύριος οδηγός της ζωής”

Ο Κικέρωνας υπήρξε ίσως ο κορυφαίος υπέρμαχος των πιθανοτήτων κατά την αρχαιότητα. Τις χρησιμοποίησε για να αμφισβητήσει την κοινή πεποίθηση ότι η επιτυχία στα τυχερά παιχνίδια οφειλόταν σε θεϊκή παρέμβαση, γράφοντας ότι “αυτός που παίζει συχνά θα πετύχει αργά ή γρήγορα τη βολή της Αφροδίτης: ενίοτε, μάλιστα, θα την πετύχει δύο, ακόμη και τρεις, φορές στη σειρά. Είμαστε λοιπόν τόσο ελαφρόμυαλοι ώστε να λέμε με βεβαιότητα ότι κάτι τέτοιο συνέβη λόγω προσωπικής παρέμβασης της Αφροδίτης και όχι από καθαρή τύχη;”. Ο Κικέρωνας πίστευε ότι θα μπορούσε κανείς να προβλέψει και να προσδοκά ένα ενδεχόμενο ακόμη κι αν η πραγμάτωσή του θα οφειλόταν αποκλειστικά στην τύχη. 
Χρησιμοποίησε μάλιστα ακόμη και ένα στατιστικό επιχείρημα για να γελοιοποιήσει την πίστη στην αστρολογία. Ενοχλημένος από το γεγονός ότι, αν και απαγορευμένη δια νόμου στη Ρώμη, η αστρολογία ζούσε και βασίλευε, ο Κικέρωνας επισήμανε ότι το 216 π.Χ. στις Κάννες, ο Αννίβας, επικεφαλής ενός στρατεύματος 50.000 Καρχηδονίων και συμμαχικών δυνάμεων, κατατρόπωσε τον πολύ μεγαλύτερο ρωμαϊκό στρατό, κατασφάζοντας πάνω από 60.000 από τους 80.000 στρατιώτες του. “Είχαν όλοι οι Ρωμαίοι που σκοτώθηκαν στις Κάννες το ίδιο ωροσκόπιο;” αναρωτήθηκε. “Κι όμως, είχαν όλοι το ίδιο τέλος”. 

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΓΕΝΕΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ (βίντεο)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η Τουρκία είναι στην ουσία μια ανεξερεύνητη χώρα. Κάθε φορά που κάποιος προσπαθεί να ανιχνεύσει το αχανές εσωτερικό αυτής της χώρας, συχνά βρίσκεται προ καινούργιων εκπλήξεων ενώ τα μυστικά που κρύβει μια κοινωνία επί δεκαετίες απομονωμένη και σήμερα αγχωμένη για την πραγματική της ταυτότητα, αρχίζουν δειλά να βγαίνουν στην επιφάνεια με όλες τις σοβαρές επιπτώσεις αυτής της πραγματικά ιστορικής εξέλιξης.
Εξερευνώντας κανείς την σύγχρονη ταυτότητα των κατοίκων της Μικράς Ασίας, εντύπωση προκαλεί τα άγνωστα μέχρι τώρα στοιχεία που ανακαλύπτει από μια πρωτοφανή τάση των ίδιων των Τούρκων να επιστρέφουν στις ρίζες τους, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην ίδια την συνοχή της Τουρκίας.
Έτσι στα πλαίσια αυτά, τα τελευταία χρόνια έχει αναδυθεί στην επιφάνεια άλλη μια μειονότητα άγνωστη μέχρι σήμερα, για την οποία το καταπληκτικό είναι πως οι ίδιοι οι Τούρκοι ερευνητές της αποδίδουν ελληνική καταγωγή από τους γηγενείς κατοίκους της Μικράς Ασίας, αν και δεν λείπουν οι προσπάθειες τουρκοποίησης της από το γνωστό τουρκικό κατεστημένο. Η μειονότητα αυτή είναι η μειονότητα των Manavlar, ή Μανάβηδων, (το εκπληκτικό είναι πως σύμφωνα με το ίδιο το επίσημο τουρκικό λεξικό του Ιδρύματος της Τουρκικής γλώσσας, αναφέρεται πως η λήξη Manavlar είναι ελληνική), δηλαδή οπωροπωλών : Yunanca «manavis». Türk Dil Kurumu Sözlüğü. Cilt 2. s.1499. Vikipedi, özgür ansiklopedi.

Κάθε επιτυχία που επιτυγχάνεται με επιβλαβείς μεθόδους

Αποτέλεσμα εικόνας για επιτυχία

Κάθε επιτυχία που επιτυγχάνεται με μεθόδους που είναι επιβλαβείς για κάποιον άλλο, σας οδηγεί σε μια προσωπική "κόλαση", μέθοδοι όπως:

- πωλήσεις οινοπνευματωδών
- πωλήσεις ναρκωτικών
- πορνεία
- θανάτωση ζώων
- χειραγώγηση ηλικιωμένων και άρρωστων ανθρώπων

Κάθε σοβαρή επιδίωξη για προσωπικά συμφέροντα ή διαχωριστικά συμφέροντα φέρνει πόνο και δυστυχία.

Όταν ο Ιούλιος Καίσαρ, ασπάστηκε την σωρό του Μεγάλου Αλεξάνδρου


«Θέλω να ξεκινήσω από την αρχή, από τότε που ο άνθρωπος συνάντησε το είδωλο, όπως λένε και οι Έλληνες, το είδωλο της τυφλής λατρείας. Εμείς οι Ρωμαίοι δανειστήκαμε αυτή τη λέξη, όπως και πολλές άλλες που μας έλειπαν, και πολλοί από εμάς αναζητούν τα είδωλά τους σε αυτούς που μας δάνεισαν αυτή τη λέξη. Δεν αποτελώ εξαίρεση και θα έλεγα ψέματα αν ισχυριζόμουν ότι ο θρυλικός πατέρας μου, Γάιος Ιούλιος Καίσαρας, τον οποίο αγαπώ, αποτέλεσε είδωλο για μένα στα νεανικά μου χρόνια.

Τα είδωλα δεν τα αγαπάμε, αλλά τα σεβόμαστε και θαυμάζουμε, και εγώ θαύμαζα τον Μεγάλο Μακεδόνα, τον Αλέξανδρο. Αισθανόμουν περισσότερο συγγενής με εκείνον, παρά με τον Γάϊο, όχι εξ αίματος, αλλά στην ψυχή και το χαρακτήρα, και όλες τις καταστάσεις που αντιμετώπισε στη ζωή του. Ακόμη και σήμερα τρέμω όταν σκέφτομαι ότι τότε που είχα εκλεγεί για πέμπτη φορά ύπατος συνάντησα το μεγάλο μου είδωλο το λείψανο του δηλαδή, βαλσαμωμένο με βότανα σύμφωνα με την τέχνη των Πτολεμαίων, κατά τέτοιο τρόπο που έμοιαζε σαν να κοιμόταν κουρασμένος από τις κατακτήσεις του σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε αυτόν και μόνο σε αυτόν χρωστάει ο λαός της Αλεξάνδρειας το ότι μετά τη νίκη μου στο Άκτιο δεν κατέστρεψα την πόλη τους, όπως τους άξιζε, που σεβάστηκα το ανάκτορο του Αντωνίου και της Κλεοπάτρας και δεν το γκρέμισα. Όχι, δεν το έκανα.

Ακόμη και αν η εκδίκηση θα σήμαινε δικαιοσύνη, έδειξα πραγματική μεγαλοψυχία για χάρη του Μεγάλου Αλεξάνδρου που είχε ιδρύσει αυτή την πόλη στις δυτικές όχθες του Νείλου, χωρίς διαπραγματεύσεις, αλλά με αποφασιστικότητα, αφού πέταξε το μανδύα του στην άμμο και σχεδίασε με το σπαθί του την περίμετρο, τους δρόμους και τα σπίτια- άλλες εννέα πόλεις φέρουν ήδη το όνομα του.

Όταν έφτασα στον τάφο του, που είναι φτιαγμένος από κόκκινο μάρμαρο, έδωσα εντολή να σηκώσουν τη βαριά πλάκα και αντίκρισα το είδωλό μου, που έμοιαζε με άγαλμα του Λυσίππου, γεμάτος θαυμασμό και δέος. Ήμουν τότε ακριβώς 33 ετών, στην ηλικία που πέθανε ο Αλέξανδρος.

Έτσι θα Κάνετε το Υπνοδωμάτιο σας να Μοιάζει με Μάστερ Σουίτα όσο Μικρό κι αν Είναι

Έτσι θα Κάνετε το Υπνοδωμάτιο σας να Μοιάζει με Μάστερ Σουίτα όσο Μικρό κι αν Είναι

Η σκέψη του ότι βρίσκεστε σε μια μάστερ σουίτα κάποιου ξενοδοχείου και απολαμβάνετε το όμορφο περιβάλλον είναι πολύ ωραία, αλλά αυτό που είναι ακόμα καλύτερο είναι να έχετε το δωμάτιο αυτό κάθε μέρα στο σπίτι σας.
Μπορεί το δωμάτιό σας να είναι μικρό, αλλά το μέγεθος δεν είναι ο παράγοντας που θα καθορίσει αν το περιβάλλον του σας δίνει την αίσθηση της πολυτέλειας και της άνεσης. Διαβάστε παρακάτω για να δείτε ποια είναι τα πράγματα που αν τα ακολουθήσετε μπορείτε να δώσετε στο υπνοδωμάτιό σας της αίσθηση της μάστερ σουίτας – όσο μικρό κι αν είναι.
Ξεκινήστε με ένα μεγάλο χαλί 
Τίποτα δεν κάνει έναν χώρο να φαίνεται τόσο μικρός, όσο ένα χαλί που είναι μικρό για τον συγκεκριμένο χώρο. Επιλέξτε ένα μεγάλο χαλί που θα καλύπτει μια αρκετά μεγάλη επιφάνεια του δαπέδου σας και θα δείτε πως θα κερδίσετε πολύ... έδαφος.

Ψυχές σε απόσταση



Γράφει η  Χριστίνα Κοσμοπούλου*
Στεκόταν εκεί, δίπλα του. Πόσο καιρό περίμενε τούτη εδώ τη στιγμή! Πόσες φορές την είχε κατασκευάσει στο μυαλό της! Το σκηνικό πάντα διαφορετικό, αλλά η ουσία μία: αυτός κι αυτή μαζί. Τελευταία είχε πάψει να ελπίζει. Ακόμα και τα όνειρα, η μόνη της διαφυγή από την πραγματικότητα, το μόνο όπλο που είχε για να τον φέρνει κοντά της, ακόμα κι αυτά είχαν αρχίσει να λιγοστεύουν μέρα με τη μέρα. Κι εκεί που είχε αφήσει το βλέμμα του σε μια γωνιά του μυαλού της, λες και διάβασε τη σκέψη της, της τηλεφώνησε.
Έτσι βρέθηκαν για πρώτη φορά μόνοι, ένα από εκείνα τα ανυπόφορα ζεστά βράδια του καλοκαιριού. Μα δεν στέκονταν ο ένας δίπλα στον άλλον. Μια σταλιά παγκάκι κι όμως κατάφεραν να κάτσουν ο ένας στη μια άκρη του κι ο άλλος στην άλλη. Για συζήτηση, ούτε λόγος! Μια ερώτηση στη χάση και στη φέξη, μια απάντηση τυπική, ένα ψεύτικο χαμόγελο κι ύστερα το βλέμμα περιπλανώμενο εδώ κι εκεί. Ποιος να της το έλεγε ότι θα βρισκόταν δίπλα του και θα προτιμούσε να παρατηρεί την ένωση του ουρανού με τη θάλασσα, τα πλοία στο λιμάνι που ετοιμάζονταν για ένα ακόμα ταξίδι και τον συμπαθητικό γέρο που καθόταν στο διπλανό παγκάκι με μοναδική συντροφιά του ένα κομπολόι από κεχριμπάρι που μηχανικά στριφογύριζε στο χέρι του.

Σάμιουελ Ουόλις: Η Ανακάλυψη της Ταϊτής


  Τον Ιούνιο του 1764, ο Βρετανός θαλασσοπόρος Τζον Μπάιρον, με την φρεγάτα Ντόλφιν, πραγματοποίησε τον ταχύτερο - μέχρι τότε - περίπλου της Γης ο οποίος διήρκεσε είκοσι δύο μήνες. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού, ο Μπάιρον, αξίωσε τα Νησιά Φόλκλαντ ως Βρετανικό έδαφος και διέπλευσε τον Ειρηνικό ανακαλύπτοντας και χαρτογραφώντας τα νησιά που βρήκε στην πορεία του. Όταν ο Μπάιρον επέστρεψε στην Αγγλία τον Μάιο του 1766, παρέδωσε την Πλοιαρχία του Ντόλφιν στον Σάμιουελ Ουόλις ο οποίος έλαβε και την εντολή από το Βρετανικό Ναυαρχείο να πραγματοποιήσει την επόμενη εξερεύνηση του Ειρηνικού Ωκεανού. Την αποστολή θα ακολουθήσει ως νέος Πλοίαρχος με την φρεγάτα Σουάλοου και ο Φίλιπ Κάρτερετ ο οποίος είχε συμμετάσχει στο ταξίδι του Μπάιρον, ως Υποπλοίαρχος. 

  Τα πλοία Ντόλφιν (Δελφίνι) και Σουάλοου (Χελιδόνι), αναχώρησαν από το Πλίμουθ στις 22 Αυγούστου του 1766. Έχοντας πραγματοποιήσει στάσεις ανεφοδιασμού στις Μαδέρες, στα Κανάρια Νησιά και στο Κάβο Βέρντε, τα δύο πλοία έφτασαν τον Δεκέμβριο στις ακτές της Παταγονίας. Τον Απρίλιο του 1767, αφού τα δύο πλοία βγήκαν στον Ειρηνικό Ωκεανό μέσω του Πορθμού του Μαγγελάνου, εξ αιτίας μιας καταιγίδας, το πλοίο του Κάρτερετ χάθηκε από το οπτικό πεδίο του Ουόλις. Ο Ουόλις, μετά από μάταιες προσπάθειες να το βρεί, αποφάσισε να συνεχίσει μόνος του την εξερεύνηση. Πλέοντας βορειοδυτικά, έφτασε στην περιοχή της σημερινής Γαλλικής Πολυνησίας όπου ανακάλυψε μία σειρά από νησιά και ατόλες. Στις 6 Ιουνίου του 1767, ανακάλυψε την ατόλη Πινάκι του Αρχιπελάγους Τουαμότου την οποία ονόμασε Πεντηκοστή (Whitsunday) λόγω της ημέρας Και στην συνέχεια το κοντινό ακατοίκητο και γεμάτο από φοίνικες νησί, Νουκουταβάκε, που βρίσκεται βορειοανατολικά του Πινάκι, το οποίο ονόμασε Νησί της Βασίλισσας Καρλότα (σύζυγος του Βασιλιά του Ηνωμένου Βασίλειου, Γεώργιου του Τρίτου). Είκοσι πέντε ναυτικά μίλια δυτικότερα, ανακάλυψε την ατόλη Βαϊραάτεα ονομάζοντας την Λορντ Έγμοντ την οποία είχε ανακαλύψει ενάμισι αιώνα πριν ο Πέδρο Φερνάντεζ δε Κιρός. Συνεχίζοντας δυτικά, ανακάλυψε τις ατόλες Παραόα, Μανουχάνγκι και Νέγκο-Νέγκο, ονομάζοντας τες Δούκας του Γκλόστερ, Δούκας του Κάμπερλαντ και Πρίγκιπας Γουλιέλμος Ερρίκος, αντίστοιχα. 

Εγώ πότε θα γίνω μάνα; Ναρκισσισμός ή επιθυμία;

«Η εγκυμοσύνη μου προέκυψε έπειτα από μία σύντομη και επιφανειακή σχέση με έναν τύπο. Όταν έμαθα ότι είμαι έγκυος χάρηκα πολύ… η ζωή μου θα αποκτούσε επιτέλους νόημα. Είχα βαρεθεί να με ρωτούν γνωστοί και φίλοι πότε θα αναλάβω κι εγώ τις ευθύνες μου ως ενήλικη. Εξάλλου οι μεγαλύτεροι λένε ότι το να γίνεις μητέρα σε ολοκληρώνει πραγματικά ως άνθρωπο και ως γυναίκα. Ειδικά εδώ στην επαρχία, όποια περνάει τα τριάντα θεωρείται γεροντοκόρη. Για τον σύντροφο και πατέρα του παιδιού μου δεν με ενδιαφέρει και πολύ… εγώ αυτό που ήθελα το πέτυχα… από εδώ και πέρα θα αφοσιωθώ στο παιδί μου… στο κάτω κάτω… το σπίτι και τη δουλειά μου την έχω… στην τελική… από μία επιπόλαιη σχέση θα μου μείνει κι ένα παιδί…»
Pregnant-Woman
Ο προορισμός της γυναίκας άραγε είναι η μητρότητα; Ή μήπως ζούμε σε μία μεταμοντέρνα εποχή που αμφισβητούνται τα κοινωνικά στερεότυπα και οι έμφυλοι ρόλοι; Όπως έχει αναφέρει και η συγγραφέας Σιμόν ντε Μποβουάρ, τα κορίτσια από πολύ νωρίς διαπαιδαγωγούνται με τη λογική ότι η φυσική τους τάση είναι η μητρότητα και η φροντίδα των μελών της οικογένειας. Χτίζεται επομένως μία κοινωνική κατασκευή που απαιτεί από τις γυναίκες να γίνουν μητέρες και να αντιμετωπίσουν τη μητρότητα ως ιερό καθήκον και οικουμενικό πεπρωμένο. Συνεπώς είναι πολύ δύσκολο μια γυναίκα να επιλέγει ελεύθερα η ίδια τους ρόλους που θα υπηρετήσει στη ζωή τηςαφού προβάλλεται και υπερέχει το ιδεολόγημα του μητρικού ενστίκτου σχεδόν ως μονόδρομος.
Γενικά υπάρχει η κοινωνική πεποίθηση ότι η μητρότητα αντιπροσωπεύει τη φυσιολογικότητα, ενώ η μη-μητρότητα το αντίθετο. Ως επακόλουθο τούτου διαπιστώνεται η υπερβολική προβολή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μαζικής ενημέρωσης της ναρκισσευόμενης μητρότητας. Τα βρέφη παίρνουν τη θέση του τροπαίου στη ζωή των ενηλίκων και η κούραση της μητέρας λειτουργεί ως απαστράπτον μαρτύριο. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που γίνονται αφιερώματα σε διάσημες και μη μητέρες, οι οποίες θυσίασαν την καριέρα τους, την ποιότητα ζωής τους και τον χρόνο τους στο βωμό της μητρότητας προς αποφυγή χαρακτηρισμού τους ως στείρες, ψυχικά τραυματισμένες, ανώριμες ή ακόμα και ανάπηρες.

ΒΙΒΛΙΚΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΚΑΣΤΡΩΜΑΤΑ



Έλα ντε!
Εύλογο το ερώτημα.
Και η μεν Εύα μάλλον είναι αθώα γιατί μέχρι να μεγαλώσουν οι γιοί της θα είχε μάλλον κλιμακτήριο, αλλά για τον Αδάμ και τις κόρες του δεν παίρνω όρκο!
Άλλωστε στην Αγία Γραφή δεν υπάρχουν  προβληματισμοί και ηθικολογίες για  τις αιμομιξίες.
Όταν ο Λωτ βρέθηκε στην σπηλιά μόνος του με τις κόρες του  « είπε η μεγαλύτερη κόρη στην μικρότερη… άνθρωπος δεν υπάρχει επί της γης για να συνευρεθεί μαζί μας, όπως γίνεται παντού, έλα λοιπόν ας μεθύσουμε τον πατέρα μας και ας πλαγιάσουμε μαζί του…». Γέν.19. 32.




«Μέθυσαν λοιπόν τον πατέρα τους την νύκτα εκείνη με κρασί και κοιμήθηκε μαζί του η μεγάλη του κόρη… Εκείνος δεν κατάλαβε ούτε όταν ξάπλωσε ούτε όταν σηκώθηκε. Την άλλη μέρα είπε στη μικρή αδελφή της, χθες βράδυ ξάπλωσα εγώ με τον πατέρα μας. Έλα να τον μεθύσουμε κι απόψε και κοιμήσου εσύ μαζί του… Μέθυσαν λοιπόν τον πατέρα τους και  πλάγιασε η μικρότερη μαζί του και πάλι εκείνος δεν κατάλαβε ούτε όταν ξάπλωσε ούτε όταν σηκώθηκε. Έτσι οι δυο κόρες του Λωτ έμειναν έγκυες από τον πατέρα τους»! Γέν. 19.32-36.
Βέβαια μπορεί το θεόπνευστο βιβλίο της Αγίας Γραφής να μας αθωώνει τον Λωτ που το επάνω κεφάλι του  δεν καταλάβαινε τι έκανε όταν ήταν ντίρλα, το κάτω  όμως ύψωνε υπερήφανο το ανάστημα του και επιτελούσε χωρίς πρόβλημα το θεάρεστο έργο του.
Ήδη  προηγουμένως ό ίδιος, ως γνήσιος θεοσεβούμενος, προτίμησε αντί να πηδήξουν οι Σοδομίτες τους αγγέλους τους πρότεινε να πηδήξουν τις παρθένες κόρες του:
«έχω δύο θυγατέρες που δεν γνώρισαν άνδρα, να σας τις φέρω λοιπόν έξω και κάμετε σ’ αυτές ότι σας αρέσει». Γέν.19.8.

-ΘΑ ΣΑΣ ΚΤΙΣΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ! «ΜΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!»

Στήνω κείμενο από γραφτό του γίγαντα Βασίλη Ραφαηλίδη, μία φωνή που λείπει. Το σκουπιδαριό πνίγει ιδιαιτέρα σήμερα το λόγο κάποιον Ελλήνων οι οποίοι κάτι έχουν να πουν. Επί του θέματος, προχωρώ στη συντομογραφή με αράδες του Ραφαηλίδη:
Μεγάλη νίλα έπαθαν οι Έλληνες της Μικράς Ασίας, όταν τους τσουβάλιασαν στη μαμά- Ελλάδα, που ούτε για παραμάνα δεν ήταν άξια. Από τον Αύγουστο του 1922 μέχρι τον Ιανουάριο του 1923, που υπογράφεται η υποχρεωτική ανταλλαγή των πληθυσμών, έχουν καταφύγει στην Ελλάδα 900.000 περίπου Έλληνες από Μικρά Ασία και Ανατολική Θράκη. Όταν ολοκληρώθηκε η μετακίνηση μέχρι Δεκέμβριο 1924, οι Έλληνες πρόσφυγες που ήρθαν στην Ελλάδα είναι 1.220.000 και 45.000 Αρμένιοι. Έφυγαν για Τουρκία και Βουλγαρία 518.146 μουσουλμάνοι και 92.000 Βούλγαροι, αντίστοιχα.
Για την περίθαλψη των προσφύγων ο OHΕ δίνει 12,3 εκ. λίρες Αγγλίας, όχι βέβαια στο αναξιόπιστο κράτος, αλλά να διαχειριστεί τα χρήματα η Επιτροπή Αποκαταστάσεως Προσφύγων (ΕΑΠ).
Το δημόσιο παραχωρεί 5 εκ. στρέμματα στην ΕΑΠ, από απαλλοτριώσεις μουσουλμάνων που στην ήδη μετακινήθηκαν στην Τουρκία. Η κρατική φροντίδα στους πρόσφυγες έκανε πλούσιους πολλούς ιθαγενείς Έλληνες.
Οι μισοί από τους πρόσφυγες, συγκεκριμένα 638. 253 εγκαθίστανται στην αραιοκατοικημένη και εθνολογικά μπερδεμένη Μακεδονία. Σήμερα μπορούμε να πούμε πώς η ελληνική Μακεδονία γίνεται αναμφισβήτητα ελληνική. Κανείς δεν θα μπορούσε να πει τι θα γινόταν στην ελληνική Μακεδονία αν δεν εγκατίσταντο εκεί οι πρόσφυγες.
Η εγκατάσταση προσφύγων στις αγροτικές περιοχές δεν παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα. Στα αστικά κέντρα έπαθαν των παθών τους του τάραχο. Θέατρα, κινηματογράφοι, αποθήκες, ταράτσες πλημμυρίζουν από στοιβαγμένους πρόσφυγες. Η πρωτεύουσα το 1924 έχει μισό εκατομμύριο πληθυσμό και κοντεύει να κλατάρει από την υπέρβαρη αθλιότητα.

Το λάθος που κάνουμε όταν βάζουμε τα τζιν στο πλυντήριο



Ξέρετε ότι το τζιν καταστρέφεται με το συχνό πλύσιμο; Κι όμως.  Το σωστό είναι να πλένεται πολύ αραιά και όχι στο πλυντήριο. 

Ιδού μερικές  συμβουλές για διατηρήσετε τα τζιν σας όσο γίνεται περισσότερο και σε καλή κατάσταση: 

Εάν επιθυμείτε να τα πλένετε, το ιδανικό είναι να τα πλένετε σε κρύο νερό  και ξύδι για μια ώρα και μετά να τα κρεμάσετε για να στεγνώσουν.  Δεν θέλουν στύψιμο. 

3 αρνητικά μοτίβα σκέψης που πρέπει να αποφύγετε - Τι μπορείτε να κάνετε εναλλακτικά

3 αρνητικά μοτίβα σκέψης που πρέπει να αποφύγετε - Τι μπορείτε να κάνετε εναλλακτικά
Ο τρόπος με τον οποίο σκέφτεστε για τα γεγονότα και τους ανθρώπους στη ζωή σας μπορεί είτε να σας βοηθήσει να επαναπροσδιορίσετε τα πράγματα με πιο θετικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να τα αντιμετωπίσετε ή να εγκλωβιστείτε σε αρνητικές σκέψεις και να αισθανθείτε άσχημα για τον εαυτό σας, τους άλλους ανθρώπους και τις προοπτικές σας. 

Οι μη υγιείς τρόποι σκέψης και αντίδρασης στα πράγματα μπορούν να προκαλέσουν κατάθλιψη και άγχος, να παρατείνουν την ύπαρξη στρεσογόνων παραγόντων και να δημιουργήσουν χρόνιες καταστάσεις που επηρεάζουν την υγεία της καρδιάς και του ανοσοποιητικού συστήματος. 

Δεν μπορείτε πάντοτε να ελέγχετε αυτό που σκέφτεστε, αλλά μπορείτε να μάθετε να εντοπίζετε πότε βυθίζεστε σε ένα αρνητικό μοτίβο και, στη συνέχεια, να ανακατευθύνετε τη σκέψη σας προς ένα πιο εποικοδομητικό ή ελπιδοφόρο μονοπάτι. 

Εάν μάθετε να αναγνωρίζετε την αρνητική σας σκέψη, μπορείτε ακόμη και να αλλάξετε τις συνδέσεις των νευρώνων στον εγκέφαλό σας, ώστε να αντιδράτε στα γεγονότα της ζωής με πιο προσγειωμένους τρόπους, με λιγότερο πανικό και ορθότερη κρίση.

Είναι δύσκολο να εντοπιστούν τα αρνητικά μοτίβα σκέψης, επειδή οι σκέψεις είναι αυθόρμητες. Έχουμε μια συνήθεια να τις αποδεχόμαστε χωρίς κριτική, χωρίς αμφισβήτηση. Επίσης, όταν ανησυχούμε για κάτι κακό που μπορεί να συμβεί, συνήθως νιώθουμε ότι κάνουμε κάτι για το πρόβλημα, αλλά, αντίθετα, κάνουμε τα πράγματα χειρότερα για τον εαυτό μας.

Για μερικούς από εμάς, η υπερβολική σκέψη μπορεί να δείχνει ότι έχουμε τον έλεγχο της κατάστασης. Διατηρώντας τις στρεσογόνες σκέψεις, ίσως νιώθουμε σαν να μπορούμε να ελέγξουμε τι πρόκειται να συμβεί. Στην πραγματικότητα, πολλοί από τους παράγοντες που μας προκαλούν άγχος δεν είναι ελεγχόμενοι, οπότε εστιάζοντας πάρα πολύ σε αυτούς, αποστραγγίζουμε μόνο την ψυχική και συναισθηματική μας ενέργεια και παρατείνουμε την επίδραση του στρες στο σώμα μας.

Ακολουθούν 3 αρνητικά μοτίβα σκέψης για να αποφεύγετε και τι πρέπει να κάνετε εναλλακτικά:

Τι να κάνετε αν σας "μπει" το πουλόβερ στο πλύσιμο

Τι να κάνετε αν σας  μπει  το πουλόβερ στο πλύσιμο

Βήμα 1: Γεμίστε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και προσθέστε περίπου 1 κουταλιά της σούπας μαλακτικό μαλλιών ή παιδικό σαμπουάν (προσθέστε περισσότερη ποσότητα αν το ένδυμά σας έχει "μπει" πολύ).

Βήμα 2: Προσθέστε το ένδυμα και αφήστε το να μουλιάσει στο νερό για περίπου 30 λεπτά.

Βήμα 3: Αδειάστε το νερό από τη λεκάνη και αποστραγγίστε απαλά το επιπλέον νερό από το πουλόβερ (αλλά μην το ξεπλένετε ούτε να το στίψετε). Συμβουλή: Πιέστε ελαφρά το πουλόβερ για να στραγγίσετε το νερό.