Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Πλούσιος είναι αυτός που δεν σκέφτεται.



Η έννοια πλούσιος είναι μία διαδρομή όπου ο άνθρωπος φτάνει στο σημείο της απόλυτης πληρότητας και αρτιότητας. Ενώ η σκέψη είναι ένας μόνιμος «σύμβουλος» που μας οδηγεί να αναζητάμε τι δεν έχουμε και τι μας λείπει. Έτσι οι σκέψεις οδηγούν τον άνθρωπο να νιώθει πάντα κενό ή κενά από διάφορα που συμβαίνουν στη ζωή του. 


Οπότε όσα χρήματα και να έχει ένας άνθρωπος ούτε ελεύθερος είναι, ούτε και απόλυτα πλούσιος. Καθώς οι σκέψεις του θα είναι στο πως δεν θα χάσει αυτά που έχει και θα φοβάται πάντα τις αλλαγές.
Οπότε ο πλούτος συνεργάζεται απόλυτα με το είμαι ελεύθερος από κάθε σκέψη και είμαι σε απόλυτη αρμονία με την ολότητά.
Ο πλούτος αυτός γεννιέται με την Πνευματική διαδρομή, κατάσταση που θα βρεθεί ένας άνθρωπος.
Υπάρχουν «πνευματικές» σχολές που κατευθύνουν και κατευθύνονται από την ύλη και αυτήν ορίζουν ως πλούτο και ευημερία. Εστιάζουν σε αυτή την διαδρομή και οδηγούν στο πως θα έλξουμε και θα μαγνητίσουμε πλούτο, δηλαδή ύλη και με ότι αυτή η ύλη συνεργάζεται.  Με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να βάλλονται και να καταβάλλονται από τα αποτελέσματα για να δουν αν ένα πνευματικό σύστημα αξίζει ή όχι. Και το αν αξίζει ή όχι το βλέπουμε από το πόσο «μαγικό ραβδάκι» είναι. Και πόσο αυτό το πνευματικό σύστημα θα μας απαλλάξει με μαγικό τρόπο από όλα όσα μας δυσκολεύουν τη ζωή. Είτε αυτό είναι χρήματα, είτε είναι αυτοκίνητο, είτε είναι σύντροφος.  

Η χαρά και η θλίψη, οι δύο ενέργειες της ψυχής.



Μάθαμε τη χαρά και τη θλίψη ως συναισθήματα και έτσι μαχόμαστε τη μία και αναζητάμε την άλλη.
Κι όμως και οι δύο είναι ενέργειες της ψυχής μας. Δηλαδή και οι δύο βρίσκονται μέσα σε μας από πριν γεννηθούμε και είναι δύο βοηθοί της ψυχής μας.

Η θλίψη όταν καταπιέζεται μετατρέπεται σε λύπη, σε πόνο, σε στεναχώρια και τότε ναι αυτά είναι συναισθήματα. Όμως αν η θλίψη υπάρξει στο φυσικό της τέμπο είναι μία μορφή δημιουργίας και μία μορφή ένστασης της ψυχής.
Η ψυχή του κάθε ανθρώπου έχει μέσα της τεράστια σοφία και η σοφία αυτή είναι δεμένη με το ένστικτο. Έτσι ο σοφός Θεός έδωσε στον άνθρωπο δύο ενέργειες οι οποίες είναι δεμένες με το ίδιο σχοινί. Καθώς τα δάκρυα χαράς θα ανακατευτούν με της θλίψης και το ανάποδο.
Τα δάκρυα της θλίψης που θα εκδηλωθούν από την ψυχή είναι δάκρυα ευεργεσίας και λύτρωσης. Καθώς η θλίψη ως ενέργεια ψυχής πέρα από το ένστικτο είναι δεμένη και με τη συνείδηση. Οπότε η θλίψη είναι ο οδηγός μας για να αδειάσουμε την συνείδησή μας με αγάπη και πίστη. Είναι οι στιγμές που κατά τη διάρκεια της προσευχής θα βγουν δάκρυα. Όλοι οι Άγιοι και οι Πατέρες μας κάθε φορά που έκαναν προσευχή τους κυρίευε η θλίψη= ενέργεια εκδηλωμένη της ψυχής και τα δάκρυά τους ήταν σαν βρύσες, λένε. Αυτή την ενέργεια την εκδηλώνει η ψυχή γιατί ο Θεός ενεργοποιεί για να μας οδηγήσει στην μετάνοια και να μας βοηθήσει να καθαρίσουμε.

Η σύλληψη του Δημάρχου Πειραιά, που οδήγησε τη χώρα σε εκλογικό χάος και τις Πειραιώτισσες να ψηφίζουν για πρώτη φορά


Ο Δήμαρχος Πειραιώς Τάκης Παναγιωτόπουλος που προσπάθησε να διασώσει το τραπεζικό του ίδρυμα με την επωνυμία "Τράπεζα Παναγιωτόπουλου".



Του Στέφανου Μίλεση


Ο Κώδικας των Δήμων και Κοινοτήτων που τέθηκε σε εφαρμογή με το Προεδρικό Διάταγμα της 5ηςΦεβρουαρίου του 1930, προέβλεπε το δικαίωμα ψήφου στις επόμενες δημοτικές εκλογές, όποτε αυτές θα διεξάγονταν, για τις γυναίκες εκείνες που είχαν συμπληρώσει το 30ο έτος της ηλικίας τους και που διέθεταν τουλάχιστον απολυτήριο δημοτικού Σχολείου. 

Οι Ελληνίδες κλήθηκαν να ασκήσουν το δικαίωμα της ψήφου σε Δημοτικές εκλογές στις 11 Φεβρουαρίου του 1934. Αυτή η ημερομηνία χαρακτηρίστηκε ως σταθμός στα ζητήματα της γυναικείας ισότητας ενώ μέχρι σήμερα μνημονεύεται καθολικά ως ημερομηνία που οι Ελληνίδες ψήφισαν σε δημοτικές εκλογές για πρώτη φορά.

Ωστόσο η ημερομηνία αυτή δεν είναι απολύτως σωστή, διότι οι πρώτες γυναίκες που ψήφισαν σε δημοτικές εκλογές, ήταν εκείνες που σε περιοχές της Ελλάδας προκηρύχθηκαν Δημοτικές εκλογές νωρίτερα, όπως η Θεσσαλονίκη, οι Οινούσσες και η Σάμος. Έτσι και στον Πειραιά, οι Πειραιώτισσες ψήφισαν για πρώτη φορά δύο χρόνια νωρίτερα από την ημερομηνία που φέρεται επίσημα ως «πρώτη» για τη γυναικεία ψήφο. 

Και αυτό είχε να κάνει από μια κατάχρηση που συνέβη στον Πειραιά. Η κατάχρηση αυτή οδήγησε στη σύλληψη του Δημάρχου Πειραιώς Τάκη Παναγιωτόπουλου, στην έκπτωση του αξιώματός του και στην διενέργεια δημοτικών εκλογών μόνο για τον Δήμο Πειραιώς τον Φεβρουάριο του 1932. Οι Πειραιώτισσες ψήφισαν για πρώτη φορά σε δημοτικές εκλογές, δύο χρόνια νωρίτερα συγκρινόμενες με τις περισσότερες Ελληνίδες που ανέμεναν να ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές του 1934. 

Τζίμης Πανούσης «Έχω πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης»



Το Reader.gr συνάντησε τον Τζίμη Πανούση στο σπίτι του στο Ψυχικό, με αφορμή τις εμφανίσεις του στο Κύτταρο για την παράσταση «Όλοι οι χαζοί μπορούμε». Χειμαρρώδης, αλλά και φανερά προβληματισμένος για την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα στην Ελλάδα, καυτηρίασε πολιτικά πρόσωπα, σχολίασε την επικαιρότητα, έκανε την αυτοκριτική του και μας αποκάλυψε το... κινηματογραφικό  σχέδιο που εύχεται να πραγματοποιήσει.
Για την παράσταση: «Όλοι οι χαζοί μπορούμε»
Δύσκολη μετάβαση από την αρχαία κωμωδία στο σύγχρονο δράμα. Βοηθάει όμως η χαζομάρα μας που κάθε μέρα γίνεται πιο μεγάλη και ανίκητη, γιατί όσο πιο έξυπνα γίνονται τα κινητά που κρατάμε στα χέρια μας τόσο πιο ηλίθιοι γινόμαστε εμείς. Μου αρέσει αυτή η αθωότητα, είναι το μόνο που με ξεκουράζει. Τώρα ψάχνομαι να βρω μια παρέα από μπίμπο κοπέλες, ώστε να μην κάνουμε σοβαρές αναλύσεις και συζητήσεις που βγάζουν μιζέρια. Θέλω λοιπόν λίγο να ξεχαστούμε με τα αρχέγονα: σεξ, drugs και ροκ εν τρολ. Τρολάρουμε και μαστουρωνόμαστε έτσι κι αλλιώς από τα διάφορα που  η αριστερή μας κυβέρνηση θα τα κάνει και νόμιμα και λέμε πως καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, εκτός από του μπάτσου και του βουλευτή, ενώ παράλληλα, όπως λέω και στην παράσταση είμαι θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, όπως όλοι.
Για τη σεξουαλική παρενόχληση
Στεναχωριέμαι γιατί υπάρχει μια «μουνοκρατορία», δηλαδή έχουν βγει όλες οι γυναίκες και καταγγέλλουν και δεν το κάνουμε κι εμείς τα αγοράκια που κυρίως από gay εργοδότες έχουμε τραβήξει τα πάνδεινα. Εγώ στα νιάτα μου όταν ξεκίναγα τη δουλειά, ήμουν καθημερινά θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης. Ο παραγωγός, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής με στρίμωχνε στα παρασκήνια. Μετά αυτό κορυφώθηκε από γηραιότερες κυρίες, από θρησκευτικούς λειτουργούς, όταν σπούδαζα στη Θεσσαλονίκη και πήγαινα συχνά στο Άγιος Όρος, όπου σχεδόν με βιάσανε και πρέπει να πω ότι όλο αυτό με έχει σημαδέψει. Να σου πω -και το λέω για πρώτη φορά, να θυμηθώ να το πω και στη γυναίκα μου- όταν ήμουν στην Ε' Δημοτικού, έπαιζα με κάποιους φίλους και με ερωτεύτηκε η αδελφή των φίλων μου. Ήταν πολύ άσχημη με πολύ ωραίο σώμα όμως, η οποία μου έκανε απίστευτο bullying. Και τώρα καταλαβαίνω πολλά πράγματα για εμένα, ευτυχώς που το θυμήθηκα.

Ἰσοῤῥοπώντας τὰ ὄμορφα μὲ τὰ ἄσχημα…

Ἰσοῤῥοπώντας τὰ ὄμορφα μὲ τὰ ἄσχημα...Εἶναι παράξενο τὸ πῶς ἀντιλαμβανόμεθα τὸν κόσμο μας.
Ἕναν κόσμο ποὺ ἀπὸ ἀρχαιοτάτων ἐτῶν ἦταν δύσκολος, βίαιος καὶ μᾶλλον …ἀπάνθρωπος.
Σὲ αὐτὸν τὸν κόσμο ὅμως, ἐὰν πράγματι ἦσαν τὰ τόσο δύσκολα καὶ …ἀνθυγιεινὰ γιὰ τὸν ἄνθρωπο, δὲν θὰ ὑπῆρχε λόγος ἐξακολουθήσεως τῆς ἀνθρωπίνου ζωῆς στὸν πλανήτη. Θὰ ἔπρεπε ὅλα κι ὅλοι, σιγὰ σιγά, νὰ …τελείωναν.
Γιὰ νὰ ὑπάρχουν ὅμως ὅλα τὰ δύσκολα σὲ ἀπόλυτη ἁρμονία μὲ τὰ ὄμορφα, κάτι ὀφείλουμε νὰ μάθουμε.
Κάπως διαφορετικὰ πρέπει νὰ ξεκινήσουμε νὰ βλέπουμε τὸν κόσμο μας.
Κάτι κάνουμε λάθος καὶ ἴσως, ἐπὶ τέλους, ἔφθασε ἡ στιγμὴ νὰ τὸ μάθουμε σωστά.
Κι αὐτὸ τὸ λάθος ἔχει νὰ κάνῃ μὲ τὰ ὄμορφα καὶ τὸν τροπο ποὺ τὰ ἀντιλαμβανόμεθα.
Διότι ἐκτὸς ἀπὸ τὰ δύσκολα, τὰ βίαια καὶ τὰ στριφνὰ ἐκεῖ ἔξω, μὰ κυρίως μέσα μας, εἶναι καὶ τὰ ὄμορφα.
Τὰ πολλὰ ὄμορφα. Αὐτά, ποὺ γιὰ χάριν τους, ἡ ζωὴ στὸν πλανήτη ἐξακολουθεῖ ἐδῶ καὶ αἰῶνες…
Τί λέτε λοιπόν;

Νίκος Καζαντζάκης: «Η αξία του ανθρώπου είναι να ζητάει το αδύνατο»

«Να ζητάει και να ξέρει πως ζητάει το αδύνατο και να ‘ναι σίγουρος πως θα το φτάσει»

Νίκος Καζαντζάκης: «Η αξία του ανθρώπου είναι να ζητάει το αδύνατο»

«Αυτή να’ ναι η αξία του ανθρώπου: να ζητάει και να ξέρει πως ζητάει το αδύνατο…

Πώς να πιστέψουν οι άπιστοι τι θάματα μπορεί να γεννήσει η πίστη;

Ξεχνούν πως η ψυχή του ανθρώπου γίνεται παντοδύναμη, όταν συνεπαρθεί από μια μεγάλη ιδέα.

Τρομάζεις όταν, ύστερα από πικρές δοκιμασίες, καταλαβαίνεις πως μέσα μας υπάρχει μια δύναμη που μπορεί να ξεπεράσει τη δύναμη του ανθρώπου, τρομάζεις.

Γιατί δεν μπορείς πια να βρεις δικαιολογίες για τις ασήμαντες ή άνανδρες πράξεις σου, ρίχνοντας το φταίξιμο στους άλλους. Ξέρεις πως εσύ, όχι η μοίρα, όχι η τύχη, μήτε οι άνθρωποι γύρω σου, εσύ μονάχα έχεις, ό,τι και αν κάμεις, ό,τι και αν γίνεις ακέραιη την ευθύνη.

Μόνο όταν έχουμε βιώσει την αγάπη συνειδητοποιούμε πραγματικά τι θα χάναμε αν δεν τη συναντούσαμε. (LEO BUSCAGLIA)



Βασικό στοιχείο της αγάπης είναι η θέληση να ενωθούμε άρρηκτα μ’ ένα άλλο άτομο. Είναι φυσικό να θέλουμε να είμαστε σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι των προσώπων που αγαπάμε. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να τους κάνουμε ευτυχισμένους μόνο εφόσον γνωρίσουμε το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα τους.
Αυτό ωστόσο μπορεί να αποβεί επικίνδυνο εάν δοθούμε στον άλλο τόσο ώστε να χάσουμε τον εαυτό μας. Έτσι γινόμαστε «πιο λίγοι» για όποιον μας αγαπά. Κι αυτό επειδή, όταν ταυτιζόμαστε πλήρως με τον άλλο, απαρνιόμαστε το δικό μας παρελθόν και όλα όσα μας κάνουν αυτό που είμαστε. Μια σχέση αγάπης λειτουργεί καλύτερα ως εκούσια ένωση δύο ξεχωριστών προσωπικοτήτων. Μέσα από την αμοιβαία αφοσίωση και το σεβασμό, δημιουργείται μια νέα οντότητα, που δεν είναι ούτε ο ένας ούτε ο άλλος, αλλά ένα κομμάτι και απ’ τους δύο – η σχέση τους.
Οι καινούριες σχέσεις είναι πάντοτε εύθραυστες. Αυτές που επιβιώνουν μοιάζουν είτε να ωριμάζουν όμορφα είτε απλώς να γερνούν. Στην πρώτη περίπτωση, πρόκειται για δύο ανθρώπους που διατήρησαν την προσωπική τους ακεραιότητα και θέλησαν να ενώσουν τις δυνάμεις και τη μοναδικότητά τους για να οικοδομήσουν την αγάπη τους.

Μικρά Ασία: Ανακαλύφθηκε τάφος 2400 ετών του Κοινού των Λυκίων (βίντεο)




Στην Αττάλεια,  όταν χωματουργικό  μηχάνημα έκανε μια ανασκαφική εργασία κοντά σε ένα βράχο,  παρουσιάσθηκε ένας τεράστιος τάφος. Ο εργολάβος ειδοποίησε αμέσως την χωροφυλακή που έσπευσε στον τόπο της ανασκαφής.

Ο τεράστιος τάφος σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις είναι ηλικίας 2.400 ετών και ανήκει στην περίοδο του Κοινού των Λυκίων.


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι  στο χωριό  Ντεμρέ της Αττάλειας και συγκεκριμένα στην συνοικία  Κοσκερλέρ (Köşkerler Mahallesi), 1,5 χιλιόμετρα από το χωριό,  σε μια εργασία ενός εκσκαφέα για τη δημιουργία ενός θερμοκηπίου, ο ‘κουβάς’ του σκάλωσε σε λίθινο τοίχο  αποκαλύπτοντας  την αρχαία δομή.

Οι πιο μυστηριώδεις θάνατοι της Ιστορίας



Η παγκόσμια ιστορία βρίθει από μυστηριώδεις θανάτους οι οποίοι δεν βρήκαν ποτέ λύση και αποδόθηκαν σε αυτοκτονίες ή αρρώστιες. Ξεκινάμε από το θάνατο του μεγάλου μακεδόνα στρατηλάτη Μ. Αλεξάνδρου. 

Μ.Αλέξανδρος
 Το νήμα της ζωής του κόπηκε στη Βαβυλώνα τη στιγμή της καθολικής του αποθέωσης, τον Ιούνιο του 323 μ.Χ. σε ηλικία 33 ετών. Η επίσημη εκδοχή για τα αίτια θανάτου του είναι βαρύ κρυολόγημα ύστερα από λουτρό. Μυστήριο τέλος για ένα σκληροτράχηλο Μακεδόνα πολεμιστή, μεγαλωμένο στη σκληρότητα και μαθημένο στη κακουχία του πολέμου. Κάποιοι ιστορικοί πιστεύουν οτι δολοφονήθηκε, ειδικά αν υποθέσουμε ότι με τον θάνατό του η αυτοκρατορία θα μοιράζονταν στους κληρονόμους του. Ηθικός αυτουργός θα μπορούσε να ήταν ένας από τους ισχυρούς στρατηγούς του (Περδίκκας, Πτολεμαίος, Σέλευκος), αλλά σαν όργανο του εγκλήματος θεωρείται (υποθετικά πάντα) ο αρχι-οινοχόος Ιόλας που τον δηλητηρίασε. 

Φαραώ Τουτανγχαμών 
Τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατό του άχισαν να διερευνώνται γύρω στα τέλη της δεκαετίας του '60, όταν η εξέταση της μούμιας με τη μέθοδο της ραδιογραφίας αποκάλυψε ότι το οστό του κρανίου πίσω από το αριστερό αυτί παρουσίαζε κάποια πάχυνση. Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στη πίεση που είχε ασκηθεί από κάποιο αιμάτωμα στην επιφάνεια ή στο εσωτερικό του κρανίου.΄Ισως πρόκειται δηλαδή για το σημάδι που άφησε ένα θανατηφόρο χτύπημα στο κεφάλι. Απόπειρα δολοφονίας ή ατύχημα? Ίσως ακόμα και όγκος στον εγκάφαλο. 

Ναπολέων Βοναπάρτης
 Πέθανε εξόριστος στο νησί Αγία Ελένη στις 5/5/1821. Μετά από 150 χρόνια, ο Σουηδός γιατρός Σβεν Φορσουφβουντ ανακάλυψε ότι τα συμπτώματα της ασθένειας που προκάλεσε το θάνατό του,τα οποία σύμφωνα με το ημερολόγιο του υπηρέτη του ήταν πρήξιμο στα πόδια, υπνηλία, ολική απώλεια της τριχοφυίας του σώματος, εμετοί, παχυσαρκία, υποδεικνύουν δηλητηρίαση από αρσενικό. Δολοφονία ή ατύχημα καθώς εκείνα τα χρόνια το αρσενικό χρησιμοποιούνταν εβραίως ως ποντικοφάρμακο? 

Πώς να προστατευτείτε από τον… Weinstein!

Ένας πρακτικός οδηγός προστασίας από ανθρώπους σαν τον Weinstein που θέλουν να σας κάνουν sexual harassment.

Χάρβεϊ Γουάινσταϊν. Ο ανθρωπόμορφος παραγωγός, στις πρεμιέρες των ταινιών του, συνοδευόταν πάντα από γυναίκες ηθοποιούς. Το γνώριζε ολόκληρο το Χόλυγουντ, αλλά δεν μιλούσε κανείς. Image: Supplied
ΟΙ ΗΠΑ είναι μια χώρα με υψηλά ηθικά standards, τόσο υψηλά που και η ίδια δυσκολεύεται ορισμένες φορές να τα φτάσει. Ήταν επόμενο το σκάνδαλο Γουάινσταϊν, ο οποίος κατηγορείται ότι έκανε sexual harassment σε γυναίκες ηθοποιούς και όχι μόνο, να συνταράξει την καλή –και την κακή– κοινωνία της μεγάλης αυτής χώρας και να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους γνήσιους Αμερικανούς να αποκηρύξουν με βδελυγμία τέτοιες ανήθικες και αισχρές πράξεις.
Όπως κατήγγειλαν τα πολυάριθμα θύματά του, ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν ήταν ένα διπρόσωπο τέρας, κάτι σαν Δόκτωρ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ. Τη μέρα παρίστανε τον παραγωγό του κινηματογράφου. Μάλιστα είχε γυρίσει και μερικές ταινίες, όπως Σεξ, Ψέματα και ΒιντεοταινίεςPulp FictionΕρωτευμένος ΣαίξπηρΤο παιχνίδι των λυγμώνΟ Άγγλος ασθενής. Το βράδυ όμως μεταμορφωνόταν σε θηρίο του σεξ που τίποτε άλλο δεν είχε στο μυαλό του παρά το πώς θα κάνει harassment στις νεαρές και αθώες υπάρξεις που πρωταγωνιστούσαν στις ταινίες του.
Οι συγκλονιστικές καταθέσεις των θυμάτων του διπρόσωπου αυτού παραγωγού έφεραν στο φως πράξεις που θα ντρεπόταν κάποιος να τις αναφέρει. Πρώτα-πρώτα, έβαζε τις ηθοποιούς να παίζουν στις ταινίες του. Στη συνέχεια, και αφού τους πέταγε στα μούτρα μερικά εκατομμύρια δολάρια, τις εξανάγκαζε να γίνουν, θέλοντας και μη, διάσημες.
Όπως καταγγέλλουν οι παθούσες, κάθε χρόνο τους επέβαλε να πηγαίνουν στις τελετές των Όσκαρ, μπας και πάρουν κανένα αγαλματάκι. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έβγαζε –άκουσον, άκουσον– φωτογραφίες μαζί τους στις πρεμιέρες των ταινιών! Δεκάδες τέτοιες φωτογραφίες κυκλοφορούν σήμερα στο διαδίκτυο προς καταισχύνη των ανυποψίαστων γυναικών. Πόσο ντροπιαστικό, πόσο άδικο!

15 εκπληκτικές «εφευρέσεις» που δημιουργήθηκαν για να κάνουν τη ζωή μας εύκολη



15 εκπληκτικές «εφευρέσεις» που δημιουργήθηκαν για να κάνουν τη ζωή μας εύκολη
Μερικές φορές οι μικρές λύσεις σε καθημερινά θέματα μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τη ζωή μας. Μπορούμε να βρούμε τρόπο ώστε να διευρύνουμε τη λειτουργικότητα απλών και καθημερινών πραγμάτων που υπάρχουν τριγύρω μας.
Εμείς συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε, φωτογραφίες από 15 εφευρέσεις που στοχεύουν στην άψογη επίλυση των καθημερινών μας προβλημάτων.
Στο τέλος του άρθρου θα βρείτε κι ένα μπόνους που θα αλλάξει εντελώς τη νοοτροπία σας για τα επιδόρπια.
Το κουμπί κλήσης για αυτό το ασανσέρ βρίσκεται στην αρχή του διαδρόμου, έτσι ώστε οι πόρτες του να είναι ανοιχτές μέχρι να φτάσετε ως εκεί.
Αυτό το μίνι τηλεχειριστήριο σε ένα εστιατόριο θα σας βοηθήσει να καλέσετε έναν σερβιτόρο, να ζητήσετε το λογαριασμό ή να σας καθαρίσει το τραπέζι.
 

20 φορές που ο μπαρμπέρης κατάλαβε ακριβώς το κούρεμα που ζητούσε ο πελάτης




Η φαντασία που  καλπάζει σε όλες τις εκφάνσεις της είναι απλά αξιολάτρευτη απ’ όλους! Κάποιες φορές υπάρχουν εικόνες και καταστάσεις που είναι εξαιρετικά αστείες. Αυτές είναι που μας αφήνουν πραγματικά κατάπληκτους κι εμβρόντητους!
Σε αυτό το άρθρο θα δείτε ανθρώπους που ζήτησαν από τον κομμωτή τους να κάνουν μια αλλαγή. Συγκεκριμένα του ζήτησαν ασυνήθιστα και… “μοντέρνα” κουρέματα, που εν τέλει μας άφησαν άφωνους ή μας έκαναν να γελάσουμε μέχρι δακρύων!
– Πώς θέλετε να σας ξυρίσω;
– Φτιάξε μου το μούσι του μπάτμαν!
– Μην πείτε τίποτε άλλο! Το ‘χω!
– Γεια σου, φιλαράκι! Τι κούρεμα να κάνουμε αυτή τη φορά;
– Λοιπόν, σκεφτόμουν ότι στην κοπέλα μου αρέσουν τα LEGO και …
– Άστο πάνω μου!Ξέρω!
– Πώς να τα κάνουμε;
– Καθώς ερχόμουν είδα σε μια στέγη υπέροχους παγοκρυστάλλους.
– Θαυμάσια ιδέα!

Τα Μηνύματα της Αντίστασης… Μήνυμα 3ον

action

Μήνυμα 1ον

Μήνυμα 2ον


«Αλήθεια, πώς πιστεύεις θα αλλάξει η κατάσταση;»
«Ποια κατάσταση;»
«Η κατάσταση γύρω μας.»
«Μα… άλλη κατάσταση βλέπω εγώ και άλλη εσύ.»
«Τι εννοείς;»
«Μια μείωση μισθού είναι ευχάριστη για τον εργοδότη και δυσάρεστη για τον εργαζόμενο. Αυτή καθαυτή η μείωση τι είναι; Ευχάριστη ή δυσάρεστη;»
«Κατάλαβα που το πας, αλλά δεν παύει να είναι μια αλλαγή στα οικονομικά δεδομένα.»
«Ακριβώς. Αλλά επιφέρει διαφορετικά αποτελέσματα στον εμπλεκόμενο, ανάλογα με την γωνία θέασης, ή συμμετοχής, στην κατάσταση».
«Οπότε;»