Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Ποιες είναι οι πιο συχνές «σεξουαλικές αμαρτίες» των γυναικών;



Μπορεί οι γυναίκες να έχουν την τάση να κατηγορούν τους άνδρες για την κακή ερωτική ζωή τους αλλά όπως φαίνεται από τις έρευνες έχουν και ο ίδιες μερίδιο ευθύνης.

Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι πολλές φορές να πληρώνουν ακριβά το τίμημα αυτό και να μην απολαμβάνουν το σεξ.
Η ειδικός σε θέματα σεξ και σχέσεων Τρέισι Κοξ αποκαλύπτει ποιες είναι οι πιο συχνές «σεξουαλικές αμαρτίες» των γυναικών.
Δεν αποδέχονται εύκολα το διαφορετικό
Το ωραίο φύλο όπως έδειξε σχετική έρευνα είναι επιφυλακτικές στις όποιες ερωτικές αλλαγές προτείνει το έτερο ήμισυ και δεν συζητούν ψύχραιμα τι είναι αυτό που τις κάνει να νιώθουν άβολα.
«Δεν παίρνουν πρωτοβουλίες»
H διστακτικότητά των γυναικών στο κρεβάτι αποτελεί μια ακόμη σεξουαλική τους αμαρτία. Οι φοβίες αλλά και οι προκαταλήψεις που “κουβαλούν” δεν τις αφήνουν να κάνουν την πρώτη κίνηση και έτσι καταλήγει να είναι πάλι ο άντρας εκείνος που πάντα κάνει την πρώτη κίνηση.

Οι άνθρωποι που "ξεγέλασαν" το θάνατο

Αποτέλεσμα εικόνας για 10 Vesna Vulovic

Σε βίντεο του Top Trending δείτε μερικά από τα πιο "σκληρά καρύδια" που δεν το έβαλαν κάτω και κατάφεραν να επιζήσουν κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες
10 Vesna Vulovic
Ήταν το 1972 όταν η 22χρονη αεροσυνοδός αναγκάστηκε να πηδήξει από το αεροσκάφος χωρίς αλεξίπτωτο κατά τη διάρκεια μιας πτήσης πάνω από το Srbska-Kamenice επειδή υπήρξε μια έκρηξη για την οποία ευθύνεται το τρομοκρατικό Εθνικό Κίνημα Κροατίας. 
Παρ' όλο που έπεσε από τα 33 χιλιάδες πόδια τα μόνα τραύματα που υπέστη ήταν ράγισμα στο κρανίο, δύο σπασμένα πόδια και τρία σπασμένα πλευρά.
9. France Selak
Έχει «ξεγελάσει» τον θάνατο 7 φορές, πριν κερδίσει ένα εκατομμυριο δολάρια στο κροατικό λόττο, το οποίο έπαιξε μία φορά και κέρδισε.
8. Stella Maris College
Ήταν στις 13 Οκτωβρίου του 1972 όταν η ομάδα πήγαινε αεροπορικός από το Μοντεβίδεο για να παίξει έναν αγώνα στο Σαντιάγο. Δυνατοί άνεμοι και λάθος χειρισμοί από τον πιλότο οδήγησαν το αεροπλάνο σε συντριβή. Χωρίς τροφή τα 16 μέλη της ομάδας έτρωγαν τα λείψανα των νεκρών συμπαικτών τους για να καταφέρουν να διασωθούν.
7. Anatoli Bugorski
Ο Anatoli Bugorski, ένας 36χρονος Ρώσος ερευνητής, κατα τη διάρκεια συντήρησης τους επιταχυντή, έβαλε το κεφάλι του μέσα στο σωλήνα απ'όπου περνάει η  ακτίνα πρωτονίων με την ταχύτητα του ήχου.
Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Μόσχας όπου οι γιατροί τον παρακολουθούσαν, περιμένοντας να πεθάνει τις επόμενες 2-3 εβδομάδες. Το πρόσωπο του είχε πρηστεί από την αριστερή πλευρά και κομμάτια δέρματος έφευγαν, αποκαλύπτοντας την τροχιά που είχε περάσει η ακτίνα. Παρόλαυτά δεν πέθανε. 

Η αεροπορική τραγωδία των Άνδεων



Στις 13 Οκτωβρίου 1972, 16 από τους 40 επιβάτες μιας πτήσης τσάρτερ επέζησαν ύστερα από αεροπορικό δυστύχημα. Παρέμειναν 72 μέρες καθηλωμένοι σε συνθήκες πολικού ψύχους στις Άνδεις, χωρίς να σταματήσουν να ελπίζουν κι επιδιδόμενοι σε κανιβαλισμό για να επιβιώσουν. Για τους επιζήσαντες ήταν ένας εφιάλτης, παρότι ο κόσμος αποκάλεσε αργότερα την περιπέτειά τους «Το Θαύμα των Άνδεων».
Στις 12 Οκτωβρίου 1972, ένα δικινητήριο ελικοφόρο αεροσκάφος τύπου Fairchild Hiller FH-227D της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουρουγουάης, με πενταμελές πλήρωμα και 40 επιβαίνοντες, απογειώθηκε από το Μοντεβιδέο με προορισμό το Σαντιάγο της Χιλής. Μετέφερε την ομάδα ράγκμπι Old Christians Club, που θα έδινε φιλικό αγώνα στην πρωτεύουσα της Χιλής, αλλά και συγγενείς, φίλους και γνωστούς των παικτών.
Κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο καιρός επιδεινώθηκε κι έτσι ο έμπειρος κυβερνήτης του αεροπλάνου, σμήναρχος Χούλιο Σέζαρ Φεράδας, επέλεξε να προσγειωθεί στην πόλη της Αργεντινής Μεντόσα, στους πρόποδες των Άνδεων, όπου οι επιβάτες και το πλήρωμα διανυκτέρευσαν. Την επομένη, οι καιρικές συνθήκες δεν είχαν βελτιωθεί, αλλά ο πιλότος ενέδωσε στις πιέσεις των επιβατών και αποφάσισε να απογειωθεί για το Σαντιάγο, αφού πήρε το πράσινο φως από τον πύργο ελέγχου.
Στη διαδρομή το αεροσκάφος αντιμετώπισε έντονες αναταράξεις, τις οποίες οι 40 επιβάτες αντιμετώπισαν με χαμόγελα και χωρίς φόβο. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν 19 ή 20 ετών και για πολλούς ήταν το πρώτο τους ταξίδι με αεροπλάνο.
Ωστόσο, πάνω από τη Χιλή το αεροπλάνο αντιμετώπισε πρόβλημα, έχασε ύψος, προσέκρουσε σε μία κορυφή των Άνδεων, έχασε τμήμα της ουράς του και συνετρίβη στο χιόνι. Δώδεκα από τους επιβαίνοντες σκοτώθηκαν ακαριαία, ενώ πέντε ακόμα υπέκυψαν στα τραύματά τους την πρώτη νύχτα.

Μέσα στη Μυστική Ατομική Πόλη


Οι περισσότεροι από τους 75.000 κατοίκους του Oak Ridge στον Τενεσί δεν είχαν ιδέα ότι επεξεργάζονταν ουράνιο μέχρι που ρίχθηκαν οι δύο ατομικές βόμβες το 1945. Είχαν εγκατασταθεί στη μυστηριώδη πόλη, την "μυστική πόλη", ξέροντας ελάχιστα για το τι θα έκαναν εκεί. Το μόνο που ήξεραν ήταν ότι το έργο τους θα συνέβαλε στον τερματισμό του Πολέμου. Στις 6 Αυγούστου του 1945, μια πυρηνική βόμβα -στη δημιουργία της οποίας είχαν συμβάλει όντως οι άνδρες και οι γυναίκες του Oak Ridge- έθεσε την αρχή του τέλους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι του μοναδικού εξουσιοδοτημένου φωτογράφου σε όλη την πόλη, του Ed Westcott, και τεκμηριώνουν τη ζωή στο Oak Ridge: από καθημερινές στιγμές μιας φαινομενικά φυσιολογικής αμερικανικής πόλης, μέχρι τους κατοίκους της που εκτελούν τα "καθήκοντά" τους μέσα στις μυστικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.


Oak Ridge ονομάστηκαν τα πάνω από 226.620 στρέμματα γης στο Τενεσί, δυτικά του Νόξβιλ που κόστισαν 3,5 εκατομμύρια δολάρια στην κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ιδρύθηκε το 1942 ως μέρος του "Προγράμματος Μανχάταν", το τεράστιο μυστικό αμερικανο-βρετανο-καναδικό έργο πίσω από την ανάπτυξη της ατομικής βόμβας.


Διαφημιστικές πινακίδες σε όλη την πόλη υπενθύμιζαν στους κατοίκους του Oak Bridge ότι έπρεπε να είναι προσηλωμένοι στη δουλειά τους, ακόμα κι αν δεν κατάλαβαν για ποιο λόγο έκαναν οτιδήποτε έκαναν.

Τα πιο πολυτελή μεσαιωνικά χειρόγραφα που υπάρχουν ακόμα

Lindau Gospels, 875 περίπου

"Ποτέ μην κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του", λέει μια παροιμία, αλλά αυτά μάλλον μπορεί κανείς να τα κρίνει...



Μέσα σε πολλά μεσαιωνικά χειρόγραφα υπάρχουν πολλοί θησαυροί που κρύβονται. Σε κάποιες -σπάνιες- περιπτώσεις, αυτά τα χειρόγραφα είναι ένας πραγματικός θησαυρός. Μαργαριτάρια, διαμάντια, ζαφείρια, σμαράγδια και άλλοι πολύτιμοι λίθοι ή και μέταλλα κοσμούν τα καλύμματα μερικών πολυτελών κειμένων, μερικά εκ των οποίων εκτίθενται σήμερα στο Morgan Library and Museum στη Νέα Υόρκη.

Το πίσω κάλυμμα του Lindau Gospels

Το μπροστά κάλυμμα του Lindau Gospels

Ένα ιδιαίτερα αξιοσημείωτο παράδειγμα στην έκθεση είναι τα Lindau Gospels (Ευαγγέλια Lindau), που χρονολογούνται στη Γαλλία του 9ου αιώνα. Το περίπλοκο μεταλλικό έργο στο πίσω κάλυμμα δεν είναι τίποτα εν συγκρίσει με το μπροστά κάλυμμα, το οποίο δημιουργήθηκε σχεδόν έναν αιώνα αργότερα. Το εξώφυλλο είναι γεμάτο με κοσμήματα που είναι ευθυγραμμισμένα στις άκρες και είναι τοποθετημένα σε ανυψώσεις γύρω από ένα repoussé (ένα μέταλλο που εργάστηκε στην πίσω πλευρά για να δημιουργήσει μια ανάγλυφη εικόνα) της φιγούρας του Χριστού. Αυτή η ανύψωση έχει τόσο πρακτικό όσο και αισθητικό σκοπό, μιας και προστατεύει το υπόλοιπο κάλυμμα όταν το βιβλίο είναι ανοιχτό.

Τρίτη ή Παρασκευή και 13: Προλήψεις και δεισιδαιμονίες


Λίλιαν Σίμου astrolife

Από την Λίλιαν Σίμου
Οι λαογραφικές παραδόσεις μου άρεσαν πάντα και τις διαβάζω στους διαφόρους λαούς. Συχνά είναι μύθοι, ή έθιμα, αλλά υπάρχουν και προλήψεις ή δεισιδαιμονίες. Σίγουρα είναι υποσυνείδητοι φόβοι, αλλά και φήμες για φαινόμενα που έπληξαν μαζικά κάποιους ανθρώπους, ή κάποιους λαούς.
Μία εξ αυτών, είναι η ιδέα του αριθμού 13 και η Παρασκευή, για τους δυτικούς, ή η Τρίτη για εμάς.
Επειδή κάθε γράμμα και κάθε αριθμός είναι δόνηση, με την παράδοση και πρόληψη των συνδυασμών αυτών, περιγράφονται ορισμένες καταστάσεις, που αισθάνθηκαν οι λαοί ότι τους επηρέασαν κατά καιρούς. Το ζήτημα συχνά  είναι ότι πρόκειται για φοβίες του υποσυνειδήτου, αλλά και μία απλοϊκή εξήγηση για τα δεινά που περνά η ανθρωπότητα κατά περιόδους.

Πώς συνδέθηκε η Παρασκευή και το 13 ως μία «γρουσούζικη ή άτυχη μέρα»;

Ακόμη και επιστημονική μελέτη έγινε για το θέμα αυτό:
Το 1993 το επιστημονικό περιοδικό Medical Journal, με στόχο ν’ αποτυπώσει τη σχέση μεταξύ της υγείας, της συμπεριφοράς και της δεισιδαιμονίας σχετικά με την Παρασκευή και 13 στην Αγγλία, δημοσίευσε την έρευνα που προέκυψε από το ερώτημα: «Πόσο κακή για την υγεία σου, είναι η Παρασκευή και 13;». Οι επιστήμονες κατέληξαν πως τα ποσοστά ατυχημάτων την Παρασκευή 6 και 13, ήταν αυξημένα. Ο κίνδυνος εισαγωγής στο νοσοκομείο ως αποτέλεσμα αυτοκινητιστικού δυστυχήματος μπορεί να ήταν αυξημένος έως και 52%.

Βγες έξω και ψάχνε όσο θες, δεν θα βρεις τίποτε! (Λ.Μπουσκάλια)



Νομίζουμε πως ό,τι είναι να βρούμε βρίσκεται έξω στο φως, εκεί που βρίσκεται εύκολα, ενώ η μοναδική απάντηση για σένα βρίσκεται μέσα σε σένα! Βγες έξω και ψάχνε όσο θες, δε θα βρεις τίποτε! Κανείς δεν έχει τις δικές σου απαντήσεις— μόνο εσύ τις έχεις. Κι αν νομίζεις πως μπορείς να ετοιμάσεις τις βαλίτσες σου και να ξεφύγεις από τον εαυτό σου, σε περιμένει μια τρομερή έκπληξη. Ανέβα ως την πιο ψηλή κορφή του Νεπάλ και, μόλις περάσει η πρώτη μαγεία του εξωτισμού, ποιον νομίζεις πως θ’ αντικρύσεις στον καθρέφτη; Τον εαυτό σου! Με όλα σου τα προβλήματα, όλους τους φόβους, τη σύγχυση, τη μοναξιά, όλα όσα συνθέτουν τον εαυτό σου. Είναι καιρός λοιπόν ν’ αρχίσεις να ψάχνεις εκεί που έχει νόημα να ψάχνεις. Τα ουσιαστικά πράγματα δε βρίσκονται έξω. Βρίσκονται μέσα σου. Μέσα όμως είναι σκοτεινά και φοβάσαι και δεν είναι εύκολο να ψάχνεις στο σκοτάδι. Άλλωστε κανείς δε μας μαθαίνει το πώς. Πόσα μαθήματα παρακολούθησες σ’ ολόκληρη τη σχολική σου ζωή που να σε δίδασκαν για τον εαυτό σου; Σου δίδαξαν μαθηματικά και δε λέω ότι δεν είναι σημαντικό πράγμα, αλλά μπορείς να ζήσεις και χωρίς αυτά. Το ήξερες αυτό; Είναι χρήσιμα πράγματα. Είναι καλό να ξέρεις να διαβάζεις, μπορείς όμως να ζήσεις πολύ χαρούμενα ακόμη κι αν δεν ξέρεις να διαβάζεις. Δε σε ενθαρρύνω να μάθεις πώς να διαβάζεις, ακόμη κι αν πολλοί από σας έχετε ξοδέψει πολλά χρόνια για να μάθετε και σήμερα δε διαβάζετε καθόλου. Οι στατιστικές δείχνουν ότι ο μέσος πτυχιούχος Πανεπιστημίου—σας προειδοποιώ, θα πάθετε σοκ— διαβάζει περίπου ένα βιβλίο το χρόνο μετά το πτυχίο.

Οι 11 παράγοντες που εμπλέκονται στο να ερωτευτείς, σύμφωνα μ’ έναν ψυχολόγο

Οι 11 παράγοντες που εμπλέκονται στο να ερωτευτείς, σύμφωνα μ’ έναν ψυχολόγο. Η αγάπη είναι σαν ένα κουτάκι με σοκολατάκια. Υπάρχουν δεκάδες υλικά αλλά όταν τρώμε το σοκολατάκι δύσκολα θα σκεφτούμε το αλεύρι και το κακάο…

Σίγουρα δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική όταν λέμε ότι στο παιχνίδι της αγάπης υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα απ ‘ό, τι μόνο σωματική έλξη ή ένα κοινό πάθος για το “Game of Thrones” και πίτσα. Σύμφωνα μ’ έναν ψυχολόγο, υπάρχουν 11 ξεχωριστοί παράγοντες που μπορούν να σε κάνουν να ερωτευτείς… και η σοκολάτα δεν βρίσκεταιμέσα σ’ αυτούς!
Η  Ayala Malach Pines, από το School of Management του Ben Gurion University στο Israel, η οποία είναι κλινική ψυχολόγος, μελετά ζευγάρια. Η Pines συνέθεσε περίπου 60 ερευνητικά κείμενα στην καριέρα της και μια χούφτα βιβλία για τις σχέσεις, ένα εκ των οποίων είναι το “Falling in Love: Why We Choose the Lovers We Choose” στο οποίο παρουσιάζονται οι 11 παράγοντες του έρωτα.

Ποιοι είναι οι 11 λόγοι;

  1. Η ομοιότητα στις συμπεριφορές, το background, τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας.
  2. Γεωγραφική εγγύτητα. Έχεις ακούσει την έκφραση “near and dear to my heart?” ε, δώσε ιδιαίτερη έμφαση στο τμήμα “κοντά”.
  3. Τα επιθυμητά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και της εμφάνισης. Ψηλός, μελαχρινός και όμορφος. Ε, και γενναιόδωρος…