Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Τι έκανε ο ΝΟΑΑ πετώντας με αεροπλάνο μέσα στον τυφώνα;



Ένα πλήρωμα δύο ατόμων πέταξε κατευθείαν στην καρδιά του κατηγορίας πέντε τυφώνα, του ίδιου τυφώνα που ήταν τόσο ισχυρός, ώστε με τη βουή και μόνο, ενεργοποίησε σεισμογράφους… (;) Αλλά το αεροπλάνο, έκανε βόλτες μέσα κι έξω από αυτόν… (;)

Το αεροπλάνο έκανε αυτή την “επικίνδυνη αποστολή”, προκειμένου να συλλέξει πολύτιμα δεδομένα σχετικά με τις κινήσεις της και να βοηθήσει να προβλέψει πώς θα συμπεριφερόταν, σύμφωνα με την Guardian. Ευτυχώς, γιατί μόνο δυο ολόκληρα νησιά της Καραϊβικής σβήστηκαν από τον χάρτη!
Το υλικό καταγράφηκε από τον μηχανικό του National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), Nick Underwood, ο οποίος συνοδευόταν από τον πιλότο του αεροπλάνου. Άλλοι “μάρτυρες” δεν χρειάζονταν.


Η κάλυψη της επιχείρησης από την εφημερίδα είναι… θεαματική! Κανένα άλλο αεροπλάνο δεν τόλμησε να μπει μέσα, όλοι έκαναν κύκλους, σύμφωνα με τον τυχαίο χρήστη του τουίτερ και ειδικό αεροπλάνων και αεροδυναμικής, Jason Rabinowitz,  ο οποίος όλως τυχαία παρακολουθούσε όλη την πτήση από το flightradar24:

Οκτώ αθάνατοι βασιλείς διοικούσαν τη Γη για 241.200 χρόνια λένε οι Σουμέριοι

Οκτώ αθάνατοι βασιλείς διοικούσαν τη Γη για 241.200 χρόνια λένε οι Σουμέριοι (φωτό, βίντεο)

Πάνω από μια ντουζίνα αντίγραφα ενός αρχαίου κειμένου το οποίο αναφέρεται ως «Η Βασιλική Λίστα των Σουμερίων» ανακαλύφθηκαν τα τελευταία χρόνια από αρχαιολόγους σε περιοχές όπως η Βαβυλώνα, η Σούσα, και η Ασσυρία. Πιστεύεται από τους περισσότερους ότι γράφτηκαν κατά τη διάρκεια της Τρίτης Δυναστείας των Ουρ, ενώ πολλοί πιστεύουν ότι γράφτηκαν νωρίτερα.
Η έκδοση που ήταν η πιο καλοδιατηρημένη ονομάζεται Πρίσμα Σύνθεσης και βρίσκεται τώρα στο Μουσείο Ashmolean, όπου και παρουσιάζεται στο κοινό. Δεδομένου ότι αυτές οι λίστες ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά από ανθρώπινα όντα, συνεχίζουν να προκαλούν σύγχυση στους ιστορικούς. Το κείμενο αφηγείται, μια πολύ συναρπαστική εποχή της Ιστορίας.
Σύμφωνα με τα κείμενα, κατά τη διάρκεια αυτής εποχής, οι θεοί κυβερνούσαν τους ανθρώπους για δεκάδες χιλιάδες χρόνια. Γίνονται αναφορές, για Οκτώ Βασιλείς που «κατέβηκαν από τον ουρανό» και κυβέρνησαν για μια περίοδο που διήρκησε πάνω από241.200 χρόνια. Η Αυτοκρατορία τους έληξε στην διάρκεια της Μεγάλης Πλημμύρας που κατεδάφισε τα συθέμελα της γης και οι Οκτώ Βασιλιάδες μοιραία συναντήθηκαν με το πεπρωμένο τους.
Μετά την πλημμύρα, υποτίθεται ότι «η βασιλεία κατήλθε και πάλι από τους ουρανούς» και Ουράνια Όντα πήραν τον έλεγχο της Γης για μια ακόμη φορά.

Ο γεωμετρικός τριγωνισμός των αρχαίων ελληνικών ναών [Βίντεο]

Ο γεωμετρικός τριγωνισμός των αρχαίων ελληνικών ναών [Βίντεο]
Υπάρχει εκτεταμένη έρευνα για τον τριγωνισμό των αρχαίων ελληνικών ναών, αρχικά το 1967 ο Γάλλος ερευνητής Ζαν Ρισσέν προσπάθησε να αποδείξει ότι η Ελλάδα είναι ο χάρτης του νοητού σύμπαντος χάρη στους ναούς, τα ιερά και τις πόλεις της.
Αρκετά χρόνια αργότερα, υπήρξε η μαθηματική και αστρονομική ερμηνεία των αρχαίων μνημείων από τους Έλληνες, Θ. Μανιά το 1971, από τον Α. Αλεξίου το 1974 και τον Κοσμά Μαρκάτου το 2000 με χρήση GPS.
Κατά τον Γεωμετρικό Γεωδαιτικό Τριγωνισμό, οι γεωγραφικές θέσεις των αρχαίων ιερών, πόλεων και μνημείων, συνδεόμενες με νοητές αιτίες, σχηματίζουν ένα γεωδαιτικό τριγωνικό δίκτυο, γεωμετρικού χαρακτήρα.

Αριστομένης και Καιάδας

Αριστομένης και Καιάδας

Τα θρυλικά και παράτολμα κατορθώματα του Aριστομένη και οι νικηφόρες μάχες του ενάντια στους Σπαρτιάτες είχαν πάρει μυθικές διαστάσεις· απαγγέλλονταν μάλιστα ως έπος από τις Μεσσήνιες γυναίκες, όταν ο ήρωας ήταν ακόμη ζωντανός. 

Του καθηγητή Πέτρου Θέμελη

Το έπος άδονταν για πολλούς αιώνες αργότερα, απαλύνοντας τον πόνο των υποδουλωμένων: Οι Μεσσήνιοι, τραγουδώντας τα κατορθώματα του εθνικού τους ήρωα και συντηρώντας λατρείες τοπικών ηρώων, ασκούσαν αντίσταση που δεν αποτολμούσε την ανοιχτή σύγκρουση με τον κατακτητή, αποδείχτηκε ωστόσο ιδιαίτερα αποτελεσματική - καθώς ενεργούσε διαβρωτικά ενάντια στο καταπιεστικό σπαρτιατικό καθεστώς και συνέβαλλε στη διαμόρφωση της μεσσηνιακής εθνικής ταυτότητας, ιδιαίτερα στις «περιοικίδες» πόλεις γύρω στο βουνό της Ιθώμης. Ηταν μια μορφή «μακράς επανάστασης», όπως την αντιλαμβάνεται ο Raymond Williams στο ομώνυμο βιβλίο του (Long Revolution, 1989), ή μια «πολιτισμική αντίσταση», όπως την όρισε ο Marshall Sahlins (Culture and Practical Reasons, Λονδίνο 1976). 

O περιηγητής του 2ου μεταχριστιανικού αιώνα Παυσανίας άκουσε να απαγγέλλουν ακόμη στις μέρες του το επικό ποίημα, το δημοτικό εκείνο τραγούδι θα λέγαμε, και διέσωσε δυο στίχους του:

«καταμεσίς στης Στενυκλάρου την πεδιάδα και στης Ιθώμης την κορφήκυνήγησ’ ο Aριστομένης τους Λακεδαιμόνιους».

Αγαθός δαίμονας

Mέσα από την «Aριστομενειάδα» πρόβαλλε η μορφή του Mεσσήνιου θρυλικού ήρωα. Πρέπει να περιγράφονταν σε αυτό το έπος η θαυμαστή απόδρασή του από τον Kαιάδα, που ισοδυναμούσε με επιστροφή από τον Αδη, η θυσία εκατό αιχμαλώτων στον Iθωμάτα Δία, η πτώση της Eίρας και η προδοσία του Αρκά Aριστοκράτη, η κατάχωση της «ιερής παρακαταθήκης» στην Iθώμη, καθώς και άλλα κατορθώματα και περιπέτειές του. Μορφή ερωτικού ρομάντζου είχε η ιστορία με τη Σπαρτιάτισσα Aρχιδάμεια, ιέρεια της θεάς Δήμητρας, που τον λευτέρωσε από την αιχμαλωσία όχι για χρήματα, αλλά γιατί ήταν ερωτευμένη από καιρό μαζί του. 

Ὅλος ὁ κόσμος μέσα μας

Καὶ ἡ ὀμορφιά του.
Ἀπὸ τὸ …«ταπεινότερο» ἀνθάκι, ἔως τὸν ἄνθρωπο.
Ἀπὸ τὸ …«σιωπηλό» μυρμηγκάκι, ἔως τὸν λέοντα.
Ἀπὸ τὸ …ἀκούραστο Ὕδωρ, ἔως τὸν πολύχρωμο Οὐρανὸ τῆς Ἀνατολῆς καὶ τῆς Δύσεως…
Ὁ Κόσμος ὅλος μέσα μας!!!
Ὁ Κόσμος μας εἶναι ὑπέροχος.
Μία στιγμή, κάθε μας στιγμή, μποροῦμε νὰ τοῦ ἀφιερώνουμε, μὲ προσοχή, γιὰ νὰ τὸν «αἰσθανόμεθα», νὰ τὸν «ἀκοῦμε», νὰ τὸν κατανοοῦμε. Κι ἀκριβῶς αὐτὴ ἡ στιγμὴ ἔρχεται γιὰ νὰ ἀποδείξῃ πὼς ὅλα, τὰ ἐδῶ καὶ τώρα, ἀσήμαντα, μικρά, προδοτικά, εἶναι μία …στιγμή του, ἐπίσης ἀσήμαντη. 

Ο Ήλιος στην 15η Μοίρα της Παρθένου* Στην Πύλη του Διδασκάλου*



7. 9. 2017




Ο Ερμής αυτές τις Μέρες Είναι Παντού*


*


Ο Ήλιος βρίσκεται


στην 15η Μοίρα της Παρθένου*


Στην Απόλυτη Έξαρση του Ερμή


στον Δεκανό του Κρόνου,


όπου μας δείχνει πως Ιδέες


και Σχέδια που Υπάρχουν Μέσα σου


μπορούν τώρα να Υλοποιηθούν*


Η 15η Μοίρα της Παρθένου


είναι Πύλη*


Η Πύλη του Αλχημιστή Οργανωτή Ενορχηστρωτή*


Κάτι Οργανώνεις Ενορχηστρώνεις 


Ετοιμάζεις*


Κάποια Αλχημεία γίνεται μέσα σου


που θα έχει την Αντιστοιχεία της


έξω σου,


και καθώς ο Ήλιος κάνει τρίγωνο


με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω,


αυτή η Αλχημεία φέρνει στην επιφάνεια


κρυμμένες δυνάμεις από την Ψυχή σου,


δυνάμεις που θα σε βοηθήσουν


να κάνεις, αρχίσεις, ξεκινήσεις,


ένα καινούργιο έργο,


να κόψεις εθισμούς,


να κόψεις ταλαιπωρίες,


να βρεθείς πάνω από αυτό


που σε παιδεύει


και να υλοποιήσεις


με Έμπνευση και Ευφυία*

5 συγχρονικές συναντήσεις που θα έχετε με ανθρώπους κατά τη διάρκεια της ζωής σας

1. Εκείνες που μας αφυπνίζουν
Αρκετοί είναι οι άνθρωποι που δεν μένουν για πολύ καιρό στη ζωή μας. Κάνουν μια στάση σε εμάς, για να μας υπενθυμίσουν τα όνειρα, τους στόχους μας και ύστερα συνεχίζουν το δρόμο τους. Το Σύμπαν μας στέλνει τέτοιους ανθρώπους, ώστε να μείνουμε συγκεντρωμένοι στους στόχους μας και να κάνουμε βήματα για να τους προσεγγίσουμε.
kamia-synantisi-tyxaia
2. Εκείνες που μας υπενθυμίζουν
Στη ζωή, συναντάμε άτομα, που μας βοηθούν να παραμένουμε στο μονοπάτι μας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Μας κρατούν στο σωστό δρόμο προς την ευτυχία και την επιτυχία. Αν και αυτοί οι άνθρωποι είναι συχνά προσωρινοί, αφήνουν ωστόσο μια μακροχρόνια επίδραση στην ψυχή μας.
3. Εκείνες που μας πιέζουν να μεγαλώσουμε
Ορισμένοι άνθρωποι είναι δάσκαλοι, άτομα που ορισμένες φορές μας δίνουν δύσκολα μαθήματα, που θα προάγουν την εξέλιξή μας. Αυτοί οι άνθρωποι θα μας διδάξουν πράγματα που ίσως παλεύαμε μέχρι τότε να μάθουμε από μόνοι μας.

Η υπερβολική καλοσύνη, μάς αποξενώνει από τον ίδιο μας τον εαυτό

Η υπερβολική καλοσύνη, μάς αποξενώνει από τον ίδιο μας τον εαυτό

Χαράς ευαγγέλια για όσους δεν πορεύονται στη ζωή ακριβώς «με το ‘σεις και με το σας» και προτιμούν την ευθεία, κάποτε και την ελαφρώς απότομη προσέγγιση στις σχέσεις τους, φιλικές, επαγγελματικές, προσωπικές.
Κι αυτό, γιατί σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Κεντ, το να φέρεται κανείς αλτρουιστικά ή με υπερβολική καλοσύνη και κατανόηση μπορεί να δημιουργήσει και όχι να λύσει προβλήματα, ειδικά στο επαγγελματικό πεδίο.
Η μελέτη αυτή «συμφωνεί» με παλαιότερη έρευνα του Harvard και αποδεικνύει ότι είναι απείρως αποτελεσματικότερο – ειδικά όταν διοικείς μία ομάδα – να είσαι ζεστός ως άνθρωπος, αλλά όχι ιδιαιτέρως ανεκτικός και καλοσυνάτος, για τους εξής λόγους:
Με το να είναι κάποιος πολύ καλός μένει στάσιμος στη δημιουργία σοβαρών ανθρώπινων σχέσεων
Όταν κάποιος είναι καλοσυνάτος, αυτό που λέμε «ψυχούλα», όλη την ώρα, σε όλες τις περιστάσεις και αρνείται να «πατήσει πόδι» και να δείξει ποιός πραγματικά είναι, μοιραία βιώνει μία άκρως ενοχλητική μοναξιά.
Με αυτή τη συμπεριφορά δύσκολα κάνεις πραγματικούς φίλους και συνεργάτες, όχι μόνο επειδή γίνεσαι βαρετός – σύμφωνα με τη μελέτη πάντα -, αλλά επειδή το ανθρώπινο είδος έχει την τάση να μην εμπιστεύεται όσους έχουν μόνο ένα πρόσωπο: το αγγελικό.
Καλό είναι να ξέρεις όλες τις αντιδράσεις ενός ανθρώπου – στα καλά και στα άσχημα του – πριν αποφασίσεις αν τον θες για συνοδοιπόρο στη ζωή και στη δουλειά.
Με το να είσαι μονίμως ευγενής και τίποτα άλλο, μοιραία «θυματοποιείσαι»

ΤΟΛΜΗΡΟΣ Η ΔΕΙΛΟΣ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΕΛΙΟΣ;



Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης
Πόση τόλμη ή πόση δειλία χρειάζεται κανείς για να ακολουθήσει το δρόμο φυγής από τα εγκόσμια που διάλεξε ο Αλέξανδρος Βέλιος; Ο προσωπικός του γιατρός φέρεται να εξομολογήθηκε σ' έναν από τους πιο στενούς φίλους του πως στη διάρκεια της πολύχρονης καριέρας του, μόνο ο Αλέξανδρος και άλλοι δύο ασθενείς του αντιμετώπισαν το θάνατο με τέτοια αποφασιστικότητα. Ή μήπως θράσος;
Το απόγευμα της Κυριακής, γύρω στις οκτώ, ο Βέλιος τηλεφώνησε στον Τάσο Παπαδόπουλο, αδελφικό του φίλο από τα χρόνια της Μεσημβρινής. «Πήρα για να σε αποχαιρετήσω, Τάσο. Φεύγω σε λίγο...», του είπε. Και έκλεισε το τηλέφωνο. Στις δέκα το βράδυ ήταν νεκρός. Όχι, όμως με ένεση. Ίσως γιατί κανείς, ούτε γιατρός, ούτε συγγενής, δεν θέλησε να αναλάβει το βάρος.
Κάποιοι συνάδελφοι δημοσιογράφοι, που παρέστησαν στην κηδεία του, κάτι ανέφεραν για χάπι. Στο Α' Νεκροταφείο μάθαμε και κάτι άλλο που μας άφησε άφωνους. Στα οικογενειακά συμβούλια που προηγήθηκαν της «τελικής πράξης», υπαγόρευσε όλες τις τελευταίες επιθυμίες του σχετικά με την κηδεία. Είπε να μην τον θάψουν στον οικογενειακό τάφο. «Θα με φιλοξενήσει ένας φίλος μου στον δικό του τάφο...», είπε στους έκπληκτους συγγενείς. Όσον αφορά το τελευταίο του γεύμα, αυτό ήταν ένα πιάτο γεμιστά που του πήγε δύο μέρες πριν ο Τάσος Παπαδόπουλος. Το έφαγε με πολλή όρεξη, καθώς είχε να τραφει κανονικά πολλές εβδομάδες.

ΤΟ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ


Το 1923 η μέχρι πρόσφατα πρώην οθωμανική Τουρκία έγινε δημοκρατία «δυτικού τύπου», όμως χωρίς να απομακρυνθεί από την ηθική του μουσουλμανικού κρατισμού. Πριν από τα γεγονότα σα σήμερα στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου το 1955, που χαρακτηρίστηκαν «μαύρη στιγμή» της τουρκικής δημοκρατίας, ένα οργανωμένο πογκρόμ ναζιστικού τύπου, είχαν προηγηθεί αρκετά άλλα... Ιστορικά, λοιπόν, ο πόλεμος του κράτους και του παρακράτους της Τουρκίας σε βάρος των μειονοτήτων δεν χαρακτηρίζεται ως...«μία στιγμή».
Στόχος, βέβαια, ήταν η εκδίωξη των αλλόθρησκων και αλλοεθνών Τούρκων υπηκόων, ανθρώπων που είχαν γεννηθεί αυτοί οι ίδιοι και οι παπούδες των παπούδων τους στα εδάφη της σημερινής «δημοκρατικής» Τουρκίας. Και όπως πλέον αναγνωρίζουν Τούρκοι ιστορικοί οι μειονότητες, ιδιαίτερα οι Ρωμιοί, ήταν ανεπιθύμητοι και, επιτέλους, έπρεπε να το... καταλάβουν μόνοι τους και να σηκωθούν να φύγουν, αλλοιώς...
...Αλλοιώς το έργο έφθασε μέχρι «τα Σεπτεμβριανά της Πόλης». Ήταν η «τελική λύση» στο σχέδιο εξόντωσης, που ουσιαστικά είχε ξεκινήσει να εφαρμόζεται από την Συνθήκη της Λωζάνης στις 24 Ιουλίου το 1923. Τη ''Συνθήκη της... ειρήνης'' ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, μετά τα γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922.
Αμέσως μετά την κωλοσυνθήκη της Λωζάνης το καθεστώς του Κεμάλ στην Τουρκία σταματάει να αναγνωρίζει Ρωμιούς δικηγόρους, γιατρούς, φαρμακοποιούς, μηχανικούς. Υποχρεώνει επιχειρήσεις και καταστήματα Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης να προσλάβουν Τούρκους υπαλλήλους, για να περιοριστεί η δυνατότητα να βρουν δουλειά οι μη μουσουλμάνοι.

Είστε σίγουροι ότι τα σύννεφα έρχονται από την άλλη μεριά του βουνού;!! Επίγειοι αεροψεκασμοί! (Βίντεο)


Το κείμενο είναι στα αγγλικά για όσους γνωρίζουν.. ωστόσο τα βίντεο μιλούν από μόνα τους!!

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Generating Clouds and Weather Manipulation.
TMC-65 (TMS-65)
Mobile cloud and smoke making machines
This machine looks like some super-canon, may be, even plasmatic…


It is TMS-65 (ТМС-65): "Thermal Machine Special". Originally intended to be used as chemical defense troops for decontamination of tanks and other armored machines.

The main part of TMS-65 is an air engine of MIG-21 (or MIG-23) that has served its time. When the engine is working the water is driven into the gas flow out of the jet; the high-temperature gas-steam mixture is generated.

The gas flow blows away radioactive dust; the high temperature destroys toxic and infectious agents.

As well TMS-65 can be used as a powerful cloud and smoke generator.

Οι συνέπειες της έλλειψης μητρικής αγάπης

μητρική αγάπη
Η μητέρα , συνδέθηκε, με την πηγή της απόλυτης αγάπης, αυτοθυσίας , ανιδιοτέλειας, προσφοράς. Η μορφή της η ίδια θεωρήθηκε  ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για εκατομμύρια τραγούδια, ποιήματα, βιβλία. Όμως, η πραγματικότητα έχει δείξει ότι πολλές φορές οι ίδιες οι μητέρες όχι μόνο δεν προσφέρουν αγάπη και ασφάλεια, αλλά μπορούν να δημιουργήσουν τεράστιες συναισθηματικές ελλείψεις και πληγές στα ίδια τους τα παιδιά.
Η έλλειψη μητρικής αγάπης πολλές φορές έχει αρνητικά επακόλουθα στην ψυχή των παιδιών, τα οποία ίσως και να τους οδηγήσουν σε ασταθείς και ανισομερείς σχέσεις και στη διάρκεια της ενήλικης ζωής του. Τα παιδιά που μεγάλωσαν με μία μητέρα που μπορεί να τα κατέκρινε και να μην τα αγαπούσε , μπορεί να φτάσουν στο σημείο να θεωρούν και τον ίδιο τον εαυτό τους ανάξιο για εκτίμηση και αγάπη.
Μπορούμε να αναφέρουμε πολλές από τις αρνητικές στην ψυχή των παιδιών, απόρροια της έλλειψης μητρικής αγάπης:
Το άτομο μαθαίνει να μην αγαπάει και το ίδιο τον εαυτό του. Δυστυχώς ή ευτυχώς, η αντίληψη που αποκτάμε για τον εαυτό μας στα πρώτα χρόνια της ζωής μας, οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο μας αντιμετωπίζει το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, ειδικά οι γονείς μας. Μέσα στο μυαλό του παιδιού που δεν έχει αγαπηθεί, υπάρχει πάντα η φωνή της μητέρας που το θεωρούσε άσχημο, ανίκανο, ανάξιο. Αφού λοιπόν ως παιδιά η εντύπωση που θα σχηματίσουμε για τον εαυτό μας οφείλεται κυρίως στο πώς μας βλέπουν οι γονείς μας, ένα παιδί που μεγαλώνει με μία μητέρα που δεν το αγαπάει, μαθαίνει και το ίδιο να πιστεύει ότι δεν του αξίζει η αγάπη.
Το παιδί που μεγαλώνει με μία μητέρα που δεν το αγαπάει, τις περισσότερες φορές συνάπτει σχέσεις ( φιλικές, συναισθηματικές, επαγγελματικές) , στις οποίες πολλές φορές αντιμετωπίζεται και ως υποδεέστερο. Επειδή έχει πιστέψει ότι δεν αξίζει εκτίμηση και αγάπη, δε διεκδικεί την αγάπη και το σεβασμό που του αξίζει, επειδή δεν πιστεύει ότι το δικαιούται.

Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ



ΛΟΓΟΣ ΙΙ

ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ:


ΛΟΓΟΣ ΑΠΟΚΡΥΦΟΣ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ

"Έμαθες τώρα τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιείται η αναγέννηση, παιδί μου, αφού εμφανιστεί η δεκάδα, παιδί μου, συντίθεται η νοητική γέννηση και απωθεί την δωδεκάδα και μας οδηγεί στην θέωση η γέννηση αυτή."
....

-Στους "Γενικούς Λόγους", πατέρα, αινιγματικά και με ασάφεια μίλησες σε διαλογική μορφή για τη θεϊκότητα, δεν αποκάλυψες κάτι, όταν είπες ότι τίποτα δεν είναι δυνατόν να σωθεί από την αναγέννηση, και μετά την συζήτηση μας, αφού σε ικέτεψα κατά την κατάβαση μας από το βουνό, και σε ρώτησα για τη διδασκαλία της αναγέννησης, επειδή αυτή την αγνοώ, είπες πως θα μου την παραδώσεις όταν πρόκειται να απομονωθείς από αυτόν τον κόσμο.

Προετοιμάστηκα και ανδρείωσα το φρόνημα μου απέναντι στην απάτη αυτού του κόσμου, και συ, κάλυψε μου τα κενά με όσα είπες ότι θα μου παραδώσεις σχετικά με την αναγέννηση, κάνοντας το είτε με τα λόγια είτε με κάποιον απόκρυφο τρόπο.

( σημ: η Απάτη αυτού του κόσμου, ζούμε σε ένα matrix σε έναν εικονικό κόσμο)

Γιατί αγνοώ Τρισμέγιστε, από ποια μήτρα και από ποιο σπέρμα γεννήθηκε ο άνθρωπος.

(σημ: αγνοεί έχει Άγνοια ποιος είναι ο αληθινός του εαυτός)

-Η σοφία του νου βρίσκεται στη σιωπή, παιδί μου, και το σπέρμα είναι το αληθινό Αγαθό.

-Που το έσπειρε ποιος πατέρα; Γιατί απορώ για όλα συνολικά.

-Το θέλημα του Θεού, παιδί μου.

-Και τι είναι αυτός που γεννιέται, πατέρα;

Γιατί δεν έχει συμμετοχή στην ουσία που βρίσκεται μέσα μου;

Τα 10 “σημάδια-δικαιολογίες” για να αποφύγουμε τη δέσμευση



1. Μια ζωή. Μόνο ένας σύντροφος.
Μήπως το να βρίσκεστε με ένα μόνο άτομο για όλη σας τη ζωή σας τρομάζει; Παρόλα αυτά δεν απατάτε τώρα το/τη σύντροφό σου με κάποιον/α άλλον/άλλη, σωστά; Αν είστε ευτυχισμένος-η στην αγκαλιά του/της αγαπημένου/νης σας σήμερα γιατί να σας τρομάζει να είστε μαζί του/της μια ζωή;
2. Ο φόβος ότι κάποια στιγμή θα τελειώσει η σχέση.
Κανείς δεν μπορεί να σας υποσχεθεί ότι θα υπάρχει σίγουρα καλό τέλος. Είναι σημαντικό όμως να έχετε στο μυαλό σας ότι η ευτυχία σας και ένα ρομαντικό ευτυχισμένο τέλος είναι σχεδόν πάντα στο χέρι σας.
3.Η έλλειψη σεξουαλικής πρωτοβουλίας.
Καθώς η ερωτική ζωή σας γίνεται μονότονη και συνηθισμένη όλα γίνονται προβλέψει. Μια αναθέρμανση στη σχέση σας πάντα φέρνει ανανέωση.
4.Έχετε τόσους στόχους που δεν ξέρετε αν η σχέση θα σας εμποδίσει να τους πετύχετε.
Μπορεί να νομίζετε ότι μια δέσμευση ή ένας γάμος θα σας κρατήσουν μακρυά από αυτά που θέλετε να πετύχετε ή από τα όνειρά σας. Υπάρχει πραγματικός λόγος για να ανησυχείτε για αυτό; Η δέσμευση μπορεί να επηρεάσει τους στόχους σας κάποιες φορές αλλά τις περισσότερες φορές η σκέψη σας αυτή είναι δικαιολογία.
5.Είστε μια χαρά με τον/σύντροφό σας ακριβώς όπως είστε.
Αυτό αποτελεί μια μεγάλη δικαιολογία. Βρίσκεστε σε πολύ ωραία σχέση και όλα πάνε τόσο καλά. Αντί να βλέπετε το γάμο σαν ένα κανόνα της κοινωνίας δείτε τον σαν ηθική δέσμευση απέναντι στο/στη σύντροφο σας. Τίποτα δεν αλλάζει επί της ουσίας με μια προφορική δέσμευση. Αντίθετα η επισημοποίηση σας είναι σημάδι αγάπης και σεβασμού προς το/τη σύντροφό σας.

Ανακαλύφθηκε το πιο γρήγορο άστρο νετρονίων

 Το πιο γρήγορο άστρο νετρονίων στον γαλαξία μας ανακάλυψε διεθνής ομάδα ερευνητών. Το πάλσαρ περιστρέφεται πάνω από 42.000 φορές κάθε λεπτό.

 Δείτε το βίντεο στο τέλος του άρθρου.

Καλλιτεχνική απεικόνιση ενός πάλσαρ. Photo: NASA. Πηγή: Supplied
ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ και Αμερικανοί αστρονόμοι –μεταξύ των οποίων ένας Έλληνας– ανακάλυψαν έναν νέο ταχέως περιστρεφόμενο αστέρα νετρονίων (πάλσαρ). Ο PSR J0952–0607 όπως ονομάστηκε, περιστρέφεται 707 φορές το δευτερόλεπτο ή πάνω από 42.000 φορές το λεπτό, γεγονός που τον καθιστά το ταχύτερο πάλσαρ του γαλαξία μας και το δεύτερο ταχύτερο που έχει βρεθεί ποτέ στο σύμπαν (το ρεκόρ κατέχει ένα πάλσαρ που περιστρέφεται 716 φορές το δευτερόλεπτο).
Το ταχύτερο πάλσαρ του γαλαξία μας απέχει 3.200 έως 5.700 έτη φωτός από τη Γη και βρίσκεται στην κατεύθυνση του Αστερισμού του Εξάντα. Έχει μάζα περίπου 1,4 φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο μας και γύρω του κινείται ένα συνοδό άστρο, που διαγράφει μια πλήρη τροχιά κάθε εξήμιση ώρες. Το πάλσαρ τροφοδοτείται συνεχώς με ύλη από τον σύντροφό του αποδυναμώνοντάς τον, γι’ αυτό και αποκλήθηκε “μαύρη χήρα”.
Η σχετική μελέτη δημοσιεύτηκε στο Astrophysical Journal Letters.

Καιρός να ξεμάθουμε



Όταν γεννιόμαστε ερχόμαστε στον κόσμο αυτό γεμάτοι σιωπή και αθωότητα. Πρέπει όμως για να επιβιώσουμε να "μυηθούμε" στους τρόπους και τους κανόνες της κοινωνίας.

Κι έτσι γρήγορα χάνουμε τη γαλήνια σιωπή του μυαλού μας και την αθωότητά μας. Έτσι όμως πρέπει να γίνει για να επιβιώσουμε.

Πρέπει να διδαχθούμε πώς να σκεφτόμαστε. 

Πρέπει να διδαχθούμε πώς να υπολογίζουμε τις αντιδράσεις, τα συναισθήματα, τις πράξεις, τους τρόπους των γύρω μας. 

Πρέπει να μάθουμε πώς να συζητάμε με λογικά επιχειρήματα ή πότε, πώς και γιατί θα αντιδράσουμε δυναμικά ή βίαια. 

Πρέπει να διδαχθούμε τις λέξεις και τα επιχειρήματα που θα χρησιμοποιήσουμε, να διδαχθούμε έννοιες και να ξεδιαλύνουμε τους ορισμούς των πάντων και αυτό γίνεται ακατάπαυστα.

Λίγοι άνθρωποι τον έχουν ακουστά τον Μύσωνα.



Οι δυο φίλοι, αφού ανταπέδωσαν το χαιρετισμό στο χωρικό και του ευχήθηκαν να γίνει σύντομα καλά, συνέχισαν το δρόμο τους. Τουλάχιστον, τώρα ήξεραν ότι προχωρούσαν σωστά. Έπειτα από λίγη ακόμα ώρα ανάβασης στη δασωμένη Οίτη έφταναν πια στη Χήνα, το χωριό όπου είχε γεννηθεί και κατοικούσε ο Μύσωνας. Ήταν ο ίδιος ο Πιττακός αυτός που τους είχε μιλήσει για τον Μύσωνα.
«Λίγοι άνθρωποι τον έχουν ακουστά τον Μύσωνα», τους είχε πει ο Πιττακός προτού φύγουν από τη Μυτιλήνη. «Όσοι όμως είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι γνώρισαν ένα σοφό άνθρωπο. Τα λόγια του είναι λίγα και μετρημένα, το ίδιο και οι συναναστροφές του. Έχει όμως φιλίες με κάποιους από τους ιερείς του μαντείου των Δελφών και μερικές φορές ταξιδεύει μέχρι το μαντείο. 

Ο άγνωστος άνδρας της Μοτύης (pics)



Το 1979, στη νησίδα Μοτύη (Mozia), στη Σικελία, κάτω από ένα λιθοσωρό βρέθηκε τυχαία ένα εξαιρετικής τέχνης μαρμάρινο άγαλμα ανδρός, ηρωικού μεγέθους, δηλαδή μεταξύ ανθρώπου και θεού. Το άγαλμα βρέθηκε εκτός της αρχικής του θέσης και του έλειπαν τα χέρια κάτω από τους ώμους και τα πόδια κάτω από τον μακρύ πτυχωτό χιτώνα.

Χρονολογήθηκε στα μέσα του 5ου αιώνα, χαρακτηρίστηκε αμέσως ως ένα από τα ωραιότερα ελεύθερα γλυπτά της αρχαιότητας και ορισμένοι αρχαιολόγοι υποστήριξαν ότι το μάρμαρό του είναι παριανό. Μετά ακολούθησε η προβληματική που αφορούσε το ίδιο το έργο:
 το μέγεθός του, το ένδυμά του, και αυτή την ίδια τη μορφή του ωραίου και υπερήφανου νέου άνδρα.

Το πρόβλημα προσπάθησε να λύσει, χωρίς επιτυχία, το 1986 ένα συνέδριο και από τότε ως σήμερα το θέμα επανέρχεται με συζητήσεις και πολλά επιστημονικά δημοσιεύματα. Γιατί αυτή η μορφή; Έχουμε, με άλλα λόγια, έναν νέο και εύρωστο άνδρα που θηλυστολεί, φοράει δηλαδή γυναικεία ρούχα, όταν στα αρχαία γλυπτά εκτός από τους θεούς ποδήρη χιτώνα φορούσαν μόνο οι ιερείς, οι μουσικοί και οι ηθοποιοί και επίσης οι ηνίοχοι.


Οι μεγάλες πιθανότητες του ηνιόχου 

«Το ότι πρόκειται για ιερέα δύσκολα γίνεται δεκτό, γιατί έχουμε έναν εύρωστο αθλητικό και ωραίο άνδρα, του οποίου η στάση είναι πολύ περίεργη για ιερέα» λέει ο καθηγητής Σταμπολίδης, που υποστηρίζει πως ούτε μουσικός μπορεί να ήταν, καθώς θα έπρεπε να κρατάει με το ένα χέρι όργανο και με το άλλο να παίζει. Το άγαλμα όμως έχει το ένα χέρι στη μέση όπως δείχνουν οι άκρες των δαχτύλων που έχουν απομείνει στο σώμα και το άλλο, από ό,τι φαίνεται, υψωνόταν.

Μακρόν: ο «Μονάρχης» μάνατζερ




Γράφει ο Δημοσθένης Δαββέτας
Καθηγητής φολοσοφιας της Τέχνης, ποιητής, εικαστικός.


Τον 20ο αιώνα, τα κοινωνικοπολιτικά φαινόμενα εξηγήθηκαν βάσει του οικονομισμού. Γνήσιο παιδί αυτό της βιομηχανικής επανάστασης γέννησε δύο βασικές αναλύσεις: 

τον Μαρξισμό και τον Φιλελευθερισμό. 

Αμφότερες εξήγησαν τα γεγονότα δίνοντας έμφαση στην έννοια της παραγωγής και της διανομής του πλούτου. Έτσι θα διανοίγετο ο δρόμος προς την ευτυχία. Υπό αυτή την οπτική, Μαρξισμός και Φιλελευθερισμός υπακούουν σε μια φιλοσοφία «οικονομικού πνευματισμού» και υλισμού, όπου τα  «ανώτερα» εξηγούνται μέσα από τα «κατώτερα».

Οι φιλελεύθεροι στηρίχθηκαν στην οικονομία της αγοράς για την στήριξη της Δημοκρατίας και οι Μαρξιστές στην κρατική ελεγχόμενη οικονομία. Αυτή η προσέγγιση έχει σήμερα ανατραπεί. Στην Τουρκία,  για παράδειγμα, η φιλελεύθερη οικονομία κάνει θραύση . 

Εν τούτοις το κοσμικό κράτος που' χε ιδρύσει ο Ατατούρκ δεν προοδεύει και ο Ερντογάν ως άλλος «Σουλτάνος» προχωρά στην εγκαθίδρυση μιας ηγεμονικής δικτατορικής Δημοκρατίας, στηρίζοντας την εκλογική του νίκη στο συντηρητικό Ισλάμ μέσω του οποίου δυναμώνει τα συμφέροντα του. Αλλά και στην Κίνα , ένας νεομαοϊσμός θεμελιώνεται, όπου ενώ, από την μια έχουμε τεράστια οικονομική πρόοδο, από την άλλη έχουμε τον αυταρχικό και αντιδημοκρατικό τρόπο του ΚΚ Κίνας. 

Τέτοια φαινόμενα, ευτυχώς, δεν έχουν ακόμα εκδηλωθεί στην Ευρώπη. Όμως η οικονομίστικη λογική συνεχίζει να κυριαρχεί. Σ'αυτήν στηρίχτηκε ο Μακρόν για να υποσχεθεί στις Γάλλους τεχνο-υλική ευημερία και να νικήσει την απειλή του «λαϊκισμού» όπως διακήρυττε. Η σθεναρή φιλοευρωπαϊκή πολιτική του άρεσε στους ψηφοφόρους, οι οποίοι θέλουν, μεν, να κάνουν ( όπως οι περισσότεροι Ευρωπαίοι) κριτική στην ΕΕ, αλλά δεν θέλουν έξοδο από αυτήν. Αυτός όμως ο αρχικός ενθουσιασμός έπεσε απότομα. Οι δημοσκοπήσεις προτίμησης είναι πολύ χαμηλές για τον Γάλλο πρόεδρο πριν ακόμα αρχίσει να εφαρμόζει την πολιτική του . 

Ποιες οι αιτίες;

Ο Κολοσσός των Ναξίων



Ο Κολοσσός των Ναξίων είχε ύψος 9,5 μέτρα και ήταν ορατός από τη θάλασσα. Οι Ενετοί προσπάθησαν να τον κλέψουν. Πριόνισαν το πρόσωπο και τον κατέστρεψαν. Σε μια βάση 32 τόνων υψωνόταν το μεγαλοπρεπές άγαλμα του Απόλλωνα στη Δήλο, το οποίο ήταν ορατό από τη θάλασσα. 

Είχε ύψος 9,5 μέτρα και χρονολογείται τον 6ο αιώνα π.Χ. Ήταν γνωστό ως ο Κολοσσός των Ναξίων και στη βάση του κατέληγε η Λεωφόρος των Λεόντων. Ο Θεός του Ήλιου απεικονιζόταν με μακριά μαλλιά, στιβαρούς ώμους και είχε το αριστερό πόδι λίγο πιο μπροστά από το δεξί, όπως οι Κούροι. Το κεφάλι του ξεπερνούσε σε ύψος τα υπόλοιπα κτίρια του νησιού. Στη βάση του υπήρχε η εξής επιγραφή: «Το Αυτό λίθο ειμί άνδρας και το σφέλας». Σήμαινε: «είμαι από τον ίδιο λίθο άγαλμα και βάση». Τον 5ο αιώνα π.Χ. οι Νάξιοι πρόσθεσαν την επιγραφή «ΝΑΞΙΟΙ ΑΠΟΛΛΩΝΙ».


  Το άγαλμα έπεσε από τη βάση όταν ένας τεράστιος φοίνικας που είχε φυτέψει ο Νικίας το καταπλάκωσε. Έμεινε στο έδαφος για αρκετούς αιώνες ώσπου το νησί άρχισε να λεηλατείται συστηματικά από τους ξένους ταξιδιώτες. Τον 17ο αιώνα Ιταλοί περιηγητές προσπάθησαν να σηκώσουν το πεσμένο άγαλμα, αλλά δεν τα κατάφεραν. Όμως, έκαναν σκίτσα με τα μέρη του αγάλματος που ήταν στο έδαφος. Το σχέδιο του Seger de Vries το 1673 με τα ερείπια του κολοσσού Όπως ανέφερε ο Ολλανδός περιηγητής Seger de Vries, το άγαλμα ήταν σπασμένο σε δύο μεγάλα κομμάτια, το κεφάλι με τον κορμό και τη λεκάνη.

Ο τυφώνας Ίρμα «εξαφάνισε» δύο νησιά της Καραϊβικής - Οχτώ οι νεκροί

Ο τυφώνας Ίρμα «εξαφάνισε» δύο νησιά της Καραϊβικής - Οχτώ οι νεκροί

Καταστράφηκε το 95% του Αγίου Μαρτίνου και το 90% της Μπαρμπούντα - Ανάμεσα στα θύματα και ένα παιδί 2,5 ετών - Σαρώθηκε το Πουέρτο Ρίκο, ακολουθούν Δομινικανή Δημοκρατία και Αϊτή - Ο τυφώνας κατηγορίας 5 θα καταλήξει πιθανότατα στη Φλόριντα

Ανευ προηγουμένου είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Κεντρικής και του νότιου τμήματος της Βόρειας Αμερικής, η οποία για πρώτη φορά εδώ και επτά χρόνια απειλείται από τρεις συνεχόμενους τυφώνες.

Το πρώτο χτύπημα έγινε από τον τυφώνα Ίρμα, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί από τους ειδικούς ως ο χειρότερος στην ιστορία του Ατλαντικού, καθώς στο πέρασμά του «εξαφάνισε» δύο νησιά της Καραϊβικής. Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές στον Άγιο Μαρτίνο η καταστροφή αγγίζει το 95% και στην Μπαρμπούντα, το πρώτο νησί στο οποίο προσγειώθηκε η Ίρμα, εκτιμάται ότι έχει καταστραφεί το 90% του νησιού με το το 60% των 1.400 κατοίκων είναι πλέον άστεγο.

Ο πρώτος απολογισμός κάνει λόγο επίσης για τουλάχιστον οχτώ νεκρούς με τους έξι από αυτούς  στο γαλλικό τμήμα του Αγίου Μαρτίνου σύμφωνα με τον Έρικ Μερ, το νομάρχη της Γουαδελούπης. Ανάμεσά στα θύματα και ένα παιδί ηλικίας 2,5 ετών που σκοτώθηκε στο νησί Μπαρμπούντα ενώ η οικογένειά του επιχειρούσε να φύγει από το κατεστραμμένο σπίτι της. Το τελευταίο θύμα καταγράφηκε στο νησί Ανγκίλα, αν και όλοι εκφράζουν φόβοι ότι ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες καθώς θα εξελίσσεται η επιχείρηση αποκατάστασης των ζημιών.

«Πρόκειται για μια τεράστια καταστροφή. Το 95% του νησιού είναι κατεστραμμένο. Έχω υποστεί σοκ. Είναι συνταρακτικό», δήλωσε ο πρόεδρος του τοπικού αυτοδιοικητικού συμβουλίου στον Άγιο Μαρτίνο.

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση να σταλούν «επαρκείς ενισχύσεις» από τη γαλλική κυβέρνηση «για να απομακρυνθούν όλοι όσοι μπορούν να απομακρυνθούν», καθώς αν το νησί χτυπηθεί από έναν νέο κυκλώνα το Σάββατο θα είναι «αδύνατον» να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και τότε «δεν θα μετράμε τους νεκρούς, αλλά τους ζωντανούς», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Γκιμπς.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη από τον τυφώνα Ίρμα αναμένεται να επηρεαστούν συνολικά 37 εκατομμύρια άνθρωποι.