Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Ολική έκλειψη Ηλίου στον Λέοντα

Ολική έκλειψη Ηλίου στον Λέοντα

Στις 21 Αυγούστου 2017 παρατηρείται ολική ηλιακή έκλειψη στην 28η μοίρα και 53 πρώτα λεπτά του Λέοντα. Η έκλειψη ανήκει στον κύκλο Σάρος 145 και θα διαρκέσει 2 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα. Για τα δεδομένα της Ελλάδας ο χάρτης που καταστρώνεται για το φαινόμενο είναι ο παρακάτω. 
  

Σε ατομικό επίπεδο η έκλειψη επηρεάζει τους γεννημένους από 15-18/2, από 17-20/5, από 19-22/8, από 19-22/11 και όσους έχουν πλανήτη ή προσωπικό σημείο από την 26η μέχρι την 29η μοίρα του σταθερού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 20/4 και 30/10 και όσοι έχουν πλανήτη ή προσωπικό σημείο στην 7 μοίρα του άξονα Ταύρου-Σκορπιού.  
Η έκλειψη συμβαίνει στον έκτο οίκο του χάρτη. Τα βασικά θέματα που ενεργοποιούνται με αυτή την έκλειψη σχετίζονται με την απασχόληση, με την ανεργία και με τους μισθούς. Εργατικά συνδικάτα, όλοι οι κλάδοι των ενόπλων δυνάμεων και θέματα εθνικής άμυνας σχετίζονται με αυτόν τον οίκο, καθώς επίσης θέματα δημόσιας υγείας, ιατρικές υπηρεσίες και υγειονομικό προσωπικό. Μέσα από την σύνδεσή του οίκου με θέματα υγείας αφορά και οτιδήποτε έχει να κάνει με το φαγητό ή το ποτό και την νομοθεσία που υπάρχει γύρω από τέτοια θέματα. 

Ο κυβερνήτης είναι ο Άρης, καθώς ο χάρτης έχει ωροσκόπο στις αρχικές μοίρες του Κριού και μας προδιαθέτει για μια περίοδο έντονης δράσης και αποφασιστικών κινήσεων. Πρόκειται για μια ολική έκλειψη σε σταθερό ζώδιο και με τον κυβερνήτη να χορηγείται από έναν Ήλιο σε έκλειψη και σε αναιρετική μοίρα, όλα είναι πιθανά. Οι εντάσεις και η απόλυτη στάση που οδηγεί στα άκρα είναι εύκολο με αυτήν την έκλειψη να φέρουν την χώρα σε δύσκολη θέση σε σχέση με αποφάσεις για οικονομικά ζητήματα και δεν είναι απίθανο να τεθεί η χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. 


Η ολική έκλειψη Ηλίου στον Λέοντα και το ζώδιό σου

Να φεύγεις... μη μένεις ούτε λεπτό παραπάνω


Να φεύγεις…
από ότι δε σε αντιπροσωπεύει. Καταστάσεις και άτομα. Όταν βλέπεις ότι συμβιβάζεσαι με το λίγο ενώ θες πολύ περισσότερα.

Να φεύγεις...
από νοσηρές καταστάσεις, απ’ ότι σου χαλάει την ηρεμία. Όταν τριγυρνούν το μυαλό σου πολλά «γιατί». Κάτι δεν πάει καλά. Κανείς δεν είναι τρελός ή του μπαίνουν έτσι ιδέες. Όσο και αν προσπαθούν μερικοί να σε πείσουν για το αντίθετο γιατί αυτό τους συμφέρει.
Να φεύγεις...
από τους δειλούς που σε έχουν δεύτερη επιλογή ή τρίτο άτομο. Από δανεικές αγκαλιές και χάδια. Μερικά αδηφάγα λεπτά που κλέβεις από μια άλλη ζωή. Γιατί δε σου ανήκει πραγματικά. Ποτέ δε σου ανήκε και δε θα γίνει ούτε τώρα ούτε ποτέ. Το ξέρεις αλλά δε θες να το δεις.
Είναι τελικά η μοναξιά που σε πειράζει;
Αφού και πάλι μόνος είσαι!


Να φεύγεις...
όταν δεν έχουν χρόνο για σένα και προσπαθούν να σε στριμώξουν στο πρόγραμμα τους. «Να παρακαλάς» να 'σαι στη ζωή τους ενώ δεν έχει θέση για σένα. Γιατί σ’ αυτή τη ζωή δεν παίρνεις ότι δίνεις. Αλλά παίρνεις ότι ζητάς. 
Αν δε ζητάς πολλά και δε βάζεις τον εαυτό σου ψηλά, κανείς δε θα το κάνει για σένα. Αν κάνεις εκπτώσεις εσύ ο ίδιος, οι άλλοι θα επιδιώξουν «ξεπούλημα».

Να φεύγεις...
όταν η διαίσθηση σου στο λέει,
όταν μια φωνή μέσα σου φωνάζει αλλά το συναίσθημα δεν υπακούει. Γιατί το ένστικτο δύσκολα σε προδίδει.

Αποτοξινώνοντας την Ψυχή μας


Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι εκτός από το σώμα τοξινώνεται και η ψυχή; Ότι οι πεποιθήσεις και οι αρνητικές σου σκέψεις δεν μπλοκάρουν μόνο το μυαλό σου και την καρδιά σου αλλά και την ίδια σου τη ψυχή; Ότι η σωματική ακαμψία, η κούραση, η έλλειψη χαράς, το αίσθημα κατωτερότητας, η αίσθηση του ότι όλα είναι μάταια, η έλλειψη ενδιαφέροντος για τη ζωή, η συναισθηματική παγωνιά, οι πόνοι στο σώμα αλλά και σε ενεργειακό επίπεδο τα ατυχήματα ή οι αναποδιές που σου συμβαίνουν μπορεί να οφείλονται στο  ότι  έχει τοξινωθεί, ότι έχει δηλητηριαστεί όχι μόνο το σώμα αλλά και η ψυχή σου; Ότι όλα αυτά είναι σημάδια ότι η ψυχή κλαίει και θέλει να ακουστεί; 

Είναι καλό για όλους μας ανεξάρτητα σε τι επίπεδο δόνησης βρίσκεται η ψυχή μας να φροντίζουμε να την καθαρίζουμε και να την αποτοξινώνουμε. Και γι΄ αυτήν την αποτοξίνωση δεν αρκεί η ωμοφαγία, η φρουτοφαγία, η ισορροπημένη διατροφή και η σωματική άσκηση. Φυσικά συντελούν θετικά και διευκολύνουν τον δρόμο της αποτοξίνωσης της ψυχής μας αλλά χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω από αυτά.

Για να βρίσκεται σε αρμονία η ψυχή μας χρειάζεται να υπάρχει αρμονία στη σχέση που έχουν μεταξύ τους το σώμα, ο νους και η καρδιά μας. Γι' αυτό μέσα στη μέρα μας χρειάζεται να αφιερώνουμε λίγα λεπτά και να ηρεμούμε από τους εντόνους ρυθμούς της ζωής μας. Να κλείνουμε τα μάτια και να αναπνέουμε βαθιά χαλαρώνοντας μυαλό και σώμα. Να επιτρέπουμε μέσω της αναπνοής στην ησυχία και στην ηρεμία να μας αγκαλιάσουν. Κι εκεί μέσα στη σιωπή να αφουγκραζόμαστε την ψυχή μας μήπως κι έχει κάτι να μας πει. 
Αυτό μπορεί στην αρχή να μας φαίνεται δύσκολο όμως σταδιακά όσο εξοικειωνόμαστε με αυτήν την διαλογιστική διαδικασία τόσο περισσότερο θα ανοίγουμε προς το εσωτερικό μας σύμπαν. Τόσο περισσότερο θα βελτιώνεται η ικανότητα μας να προσεγγίζουμε τον Εαυτό μας. Κι όταν αρχίζει να συμβαίνει αυτό τότε θα αλλάξει και η οπτική μας. Θα αρχίσουμε να μας βλέπουμε ομορφότερους, εξυπνότερους, ικανότερους, δυνατότερους… θα αρχίσουμε να έχουμε πραγματική αγάπη όχι μόνο για μας αλλά και για τους άλλους. Μια αγάπη που θα ξεπηδά μέσα από διάθεση μοιράσματος και ολοκλήρωσης κι όχι μέσα από τη δύναμή μας ή την ανάγκη μας για αποδοχή.

Όποτε έχουμε χρόνο και διάθεση τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, καθώς κάνουμε ντους, χρειάζεται να ζητάμε από το νερό να μας καθαρίσει σε βαθύτερο επίπεδο. Να μπει βαθιά στα κύτταρά μας και να μετουσιώσει ότι  έχει εγκλωβιστεί μέσα μας θεραπεύοντας το. 
Αν νιώσουμε ότι θέλουμε να κλάψουμε να το κάνουμε ελεύθερα. Είναι κι αυτό μέρος της διαδικασίας της θεραπείας. Αν θέλουμε να τραγουδήσουμε ή να ψάλλουμε να το κάνουμε χωρίς κράτημα. Ίσως θελήσουμε να βγάλουμε έναν ήχο ή να σιγομουρμουρήσουμε μια μελωδία που γεννιέται μέσα στο μυαλό μας… Η ψυχή μας εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο εκείνη τη στιγμή και χρειάζεται να μπούμε ολοκληρωτικά σε αυτό που αναδύεται από μέσα μας. 
Επίσης βοηθά το να καθαριστούμε με αλάτι ή να κάνουμε μπάνιο με άλατα γιατί αυτό βοηθά να κρατήσουμε καθαρή την ενέργειά μας στο αιθερικό μας επίπεδο (αύρα).

Οι αρνητικές σκέψεις, ο φόβος και ο εθισμός στη δυστυχία είναι το πιο επικίνδυνο δηλητήριο για την ψυχή μας. Όποτε νιώθουμε ότι έχουμε γίνει ένα με αυτά τα τρία κακά της μοίρας μας χρειάζεται να σταματήσουμε αυτόν τον τρόπο σκέψης λέγοντας τώρα σκέφτεσαι αρνητικά ή τώρα φοβάσαι και να εκπνεύσουμε συνειδητά αρκετές φορές πετώντας έξω από εμάς όλη αυτήν την αρνητικότητα που κυριαρχεί στο κεφάλι μας. Μετά να δώσουμε λίγα λεπτά στον εαυτό μας να αναπνεύσει ήσυχα και βαθιά. Ο διαλογισμός, οι διαλογιστικές ασκήσεις, η παρατήρηση του εαυτού μπορούν να μας βοηθήσουν να φύγουμε από τον παλιό τρόπο σκέψης φτιάχνοντας έναν καινούργιο και υγρή για την σχέση του νου και της ψυχής μας. 

Στίγμα: Αυτός ο «άλλος» (Μέρος 1ο)

κοινωνικό στίγμα
Στο παρελθόν, το στίγμα ταυτοποιούνταν ως ένα ορατό σημάδι που έφεραν μερικά άτομα, το οποίο σηματοδοτούσε όχι μόνο την κατώτερη κοινωνική τους θέση (π.χ. πόρνη, δούλος), αλλά υποδείκνυε και στον υπόλοιπο κόσμο ότι έπρεπε να τους αποφεύγει λόγω ηθικών ελαττωμάτων, ασθενειών ή γενικότερα επειδή, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, εγκυμονούσαν κινδύνους.
Σήμερα, οι έννοιες που σχετίζονται με το στίγμα έχουν εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό· ξεκινώντας από ένα και μόνο εξωτερικό σημάδι που παλαιότερα μεθερμηνευόταν από τον υπόλοιπο κόσμο ως στοιχείο αποφυγής ενός ατόμου, έχουμε φτάσει στην κατοχή (ή στην πεποίθηση της κατοχής) ενός χαρακτηριστικού που υποδηλώνει μία συγκεκριμένη κοινωνική ταυτότητα, η οποία απαξιώνεται μέσα σε ένα ορισμένο κοινωνικό πλαίσιο (Crocker κ.ά., 1998).
Είναι γεγονός πως πλέον κάποιος μπορεί να στιγματιστεί απλώς και μόνο επειδή ανήκει σε μία ομάδα που απαξιώνεται από ορισμένες κοινωνικές ομάδες. Κάτι τέτοιο μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι το άτομο ανήκει στο γυναικείο φύλο, έχει ελάχιστο εισόδημα ή κατάγεται από οικονομικά ασθενέστερο οικογενειακό περιβάλλον, έχει διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις, κατάγεται από διαφορετική κουλτούρα, είναι μέλος κάποιας μειονότητας ή απλώς και μόνο επειδή δε μοιάζει με όλους τους άλλους, είναι, για παράδειγμα, υπερβολικά μεγαλόσωμος, πολύ ψηλός ή πολύ μικροκαμωμένος. Όλα τα παραπάνω αποτελούν κατηγορίες στιγματισμού οι οποίες κάνουν την εμφάνισή τους συχνά εντός του σχολικού πλαισίου.

Οι συνέπειες του στίγματος 

Οι συνέπειες του στίγματος είναι πολυάριθμες, ειδικά για τα στιγματισμένα άτομα. Μία από τις πιο προφανείς και συχνότερες συνέπειες του στιγματισμού είναι η διάκριση που τον συνοδεύει. Μπορεί να χαρακτηρίζεται από κραυγαλέες επιθέσεις ή από πιο ήπια κακομεταχείριση, όπως για παράδειγμα να παίρνει κάποιος χαμηλότερο βαθμό από αυτόν που του αξίζει ή να αγνοείται από τους δασκάλους και τους συνομηλίκους του (Fisher κ.ά., 2000). Ωστόσο, ο στιγματισμός μπορεί να έχει και πιο αμυδρές επιπτώσεις καθώς το στίγμα μπορεί να βοηθά τους δασκάλους να εκπληρώνουν προσωπικές προφητείες (Jussim και Harber, 2005 - Jussim κ.ά., 2009) και μπορεί επίσης να έχει επιβλαβείς συνέπειες στην απόδοση του παιδιού μέσω απειλητικών στερεοτυπικών επιδράσεων (Steele και Aronson, 1995 - Huguet και Régnier, 2007).

Όλες αυτές οι συνέπειες και η διάκριση που επιφέρει ο στιγματισμός είναι ιδιαίτερα επιβλαβείς για το άτομο (για παράδειγμα, οδηγεί σε χαμηλή αυτοεκτίμηση, άγχος, μειωμένες επιδόσεις, κλπ.) ώστε δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες που έχουν πρόσφατα κατανοήσει ότι το στίγμα αποτελεί έναν πολύ ισχυρό στρεσογόνο παράγοντα (Crocker κ.ά., 1998, Clark κ.ά., 1999, Miller και Kaiser, 2001, Major και O’Brien, 2005). Ως εκ τούτου, πολλοί ερευνητές έχουν προτείνει να χρησιμοποιηθούν ή να προσαρμοστούν κατάλληλα τα μοντέλα για τη μελέτη του άγχους ώστε να γίνει καλύτερα κατανοητός ο τρόπος που το στίγμα επηρεάζει τους ανθρώπους.

Αυτά είναι τα 6 στάδια της αλλαγής!

Άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεσαι και θα αλλάξουν οι πεποιθήσεις σου.
Όταν αλλάξουν οι πεποιθήσεις σου, θα αλλάξουν οι προσδοκίες σου.
Όταν αλλάξουν οι προσδοκίες, θα αλλάξει η διάθεσή σου
Όταν αλλάξει η διάθεσή σου, θα αλλάξει η συμπεριφορά σου.
Όταν αλλάξει η συμπεριφορά σου, θα αλλάξει η απόδοσή σου.
Όταν αλλάξει η απόδοσή σου, θα αλλάξει η ζωή σου.
Αυτά είναι τα 6 στάδια που επιφέρουν αλλαγή «πλεύσης», σε όσους θέλουν ουσιαστικά να αλλάξουν την ίδια τους ζωή, παρατηρεί ο Dr. John C. Maxwell, σε μια πρόσφατη μελέτη του.
Στάδιο 1ο
Άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεσαι και θα αλλάξουν οι πεποιθήσεις σου.
Επειδή όλα ξεκινούν από το μυαλό, η σκέψη είναι η πρωτογενής και κινητήριος δύναμη για το ξεκίνημα της οποιασδήποτε αλλαγής. Με άλλα λόγια αυτό που σκεφτόμαστε, αυτό και γινόμαστε. Κάνουμε περίπου 60.000 σκέψεις καθημερινά, το 95% των οποίων είναι ίδιες με τις σκέψεις που κάναμε την προηγούμενη ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι οι σκέψεις που επαναλαμβάνονται συνέχεια δημιουργούν στον εγκέφαλο «νευρολογικά μονοπάτια» που χτίζονται μέσα μας με τη μορφή των πεποιθήσεων. Αρχίζουμε να πιστεύουμε αυτά που σκεφτόμαστε. Οι επαναλαμβανόμενες σκέψεις μετατρέπονται σε «πιστεύω». Αυτά τα «πιστεύω» ονομάζονται πεποιθήσεις. Δεν είναι παρά μια συλλογή συσσωρευμένων σκέψεων που προκαθορίζουν την πραγματικότητά μας και τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο και όσα μας συμβαίνουν.
Στάδιο 2ο
Όταν αλλάξουν οι πεποιθήσεις σου, θα αλλάξουν οι προσδοκίες σου.
Oι πεποιθήσεις είναι η πίστη που έχουμε σχετικά με κάτι. Είναι η εσωτερική διαβεβαίωση ότι αυτό που βλέπουμε, κάνουμε, αισθανόμαστε, ή αντιμετωπίζουμε είναι αληθινό, υπαρκτό και ουσιώδες. Είναι μια βαθιά αίσθηση ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι, ή ότι είμαστε ανίκανοι να το πραγματοποιήσουμε. Με άλλα λόγια, ένας βαθύτερος μηχανισμός ενεργοποιείται μέσα μας. Αυτός είναι ο μηχανισμός της πίστης. Αυτός ο μηχανισμός μπορεί να ελέγχει και να προκαθορίζει οτιδήποτε κάνουμε.