Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

ΤΑ ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ ΤΟΥ 1954 ΚΑΙ Ο ΜΑΚΑΡΘΙΣΜΟΣ



Στα  καλλιστεία του 1954 εξελέγη Σταρ Ελλάς η Ρίκα Διαλυνά και πρώτη αναπληρωματική η Έφη Ανδρουλακάκη, ενώ Μις Ελλάς στέφθηκε ηΈφη Μελά.
Κατά την εκλογή, όπως είχε  ήδη καθιερώσει πλέον ως έθιμο ο τότε αρχιμανδρίτης Καντιώτης με τους οπαδούς του,μετά από δέηση έκανε διαδήλωση προς το Σύνταγμα ενώ άλλοι οπαδοί του προσπάθησαν να κατέβουν με λεωφορεία στο κέντρο ΑΡΧΕΝΤΙΝΑ όπου γίνονταν τα καλλιστεία.
Δυστυχώς όμως γι΄αυτούς ,δεν προΐστατο τότε της αστυνομίας ο Τόσκας, και έτσι έγιναν 50 συλλήψεις και κρατήθηκαν και τα λεωφορεία.


Από την ειδησεογραφία της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της 29-6-1954  είναι και η παραπάνω  φωτογραφία με την Ρίκα Διαλυνά και την αναπληρωματική της Έφη Ανδρουλακάκη που εσφαλμένα την γράφει ως Ανδρουλάκη.


Και ενώ η Διαλυνά ετοιμαζόταν να μεταβεί στις ΗΠΑ, ως κεραυνός εν αιθρία σκάει η είδηση ότι η αμερικανική πρεσβεία δεν της χορηγεί βίζα λόγω του ότι ως φοιτήτρια στην Σχολή Καλών Τεχνών είχε εικονογραφήσει το εξώφυλλο βιβλίου του Μενέλαου Λουντέμη που ήταν κομουνιστής!  

Η αβεβαιότητα της μέρας, είναι η έκπληξη και η ουσία της ζωής


Γράφει η Μαριλίζα Παπάζογλου
Η ρωγμή του χρόνου, έχει ένα τέλος για τον καθένα κι εκεί μπορείς να βρεις να κρύβει την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια του.
Κι όλα αυτά, στο όνομα μιας αγάπης.
Αυτό είναι η ζωή και απλά εσύ όσο μεγαλώνεις την ξαναζείς! Δεν είναι κακό να έχεις ανασφάλεια είναι η απόλυτη αλήθεια γιατί κανείς δεν γνωρίζει το αύριο στην ζωή του!
Η αβεβαιότητα της ημέρας είναι και η έκπληξη στην ζωή σου!
Κάθε μέρα είναι και μια πρόκληση στα όνειρα σου και στα θέλω σου σύμμαχος σου η αγάπη απέναντι σου ο φόβος !Ένα άλλο αίσθημα σου, που αν δεν το νικήσεις θα το συναντάς κάθε μέρα μπροστά σου!
Όσο μεγαλώνεις ξαναζείς. Οι άνθρωποι που ζωγράφισαν κάποιες στιγμές στην ζωή σου θα σου ξαναπαρουσιαστούν. Μερικοί από αυτούς για να συνεχίσουν το πορτρέτο τους στα μάτια σου, άλλοι για να υπογράψουν τις στιγμές που περάσατε και άλλοι για να υπενθυμίσουν την αγάπη σου ή τον φόβο σου.
Η ζωή δεν αφήνει ποτέ ερωτηματικά .

Ο θάνατος στην Αρχαία Ελλάδα. Στα Ηλύσια πεδία πήγαιναν οι άξιοι, στον Άδη όσοι δεν αξιοποίησαν τη ζωή και στα Τάρταρα οι εγκληματίες...



adis


Οι αρχαίοι Αθηναίοι, σύμφωνα με τους νόμους τους Σόλωνα, ήταν υποχρεωμένοι να φροντίζουν τους ηλικιωμένους γονείς τους και ακόμα να φροντίζουν τα της ταφή τους. Όποιος πολίτης παρέβαινε αυτά τα καθήκοντα, πλήρωνε πρόστιμο και έχανε τα πολιτικά του δικαιώματα, δηλαδή εθεωρείτο «άτιμος», ή και τον εξόριζαν από την πόλη. 

Αθηναίοι και Έλληνες, στην αρχαιότητα, πίστευαν πως οι θεοί προσφέρουν απλόχερα τα αγαθά στους θνητούς και αυτοί, σεβόμενοι τους αθάνατους ευεργέτες, οφείλουν να τα απολαύσουν μέχρι τελευταίας ευκαιρίας. Διαφορετικά, θα προσβάλλουν τους γενναιόδωρους θεούς. 

Σύμφωνα με τις ιδέες αυτές, λοιπόν, εκτιμούν, αγαπούν και απολαμβάνουν την επίγεια ζωή. Αντιμετωπίζουν τον θάνατο με δέος, φόβο και θλίψη, συνεπώς φοβούνται τον νεκρό, που θεωρούν «μιασμένο» (μολυσμένο). 

Ο θάνατος ήταν η συντέλεια, καθώς ελάχιστοι πίστευαν στην αθανασία της ψυχής και ό,τι αυτό συνεπάγεται. 

Ο Όμηρος διαχωρίζει την ψυχή (από το ρήμα ψύχω > πνέω – αναπνέω) σε κυρίως ψυχή ( ζωή -ανάσα – πνοή) και σε θυμό που είναι η ψυχή μας ως φορέας ψυχικών και πνευματικών ιδιοτήτων. 

Κατά τον Όμηρο, το σώμα είναι ο άνθρωπος καθαυτόν, που φθείρεται με τον θάνατο. Η ψυχή μετά θάνατον γίνεται σκιά ωχρή, χωρίς αξία, που πλανάται στον Άδη κι ύστερα εξανεμίζεται, χάνεται. 

Παρόμοιες ιδέες έχει και ο Αριστοτέλης, ο οποίος δηλώνει πως ο άνθρωπος είναι σώμα και ύλη, ψυχή και είδος. Κατά τον Αριστοτέλη η ψύχη είναι ενδιάμεσο μεταξύ ανθρώπων και θεού, γεννιέται και σβήνει με το σώμα. Μονάχα ο νους έρχεται απ΄ έξω («θύραθεν»), είναι «το ανώτερον μέρος της ψυχής, προγενέστερον και κύριον, απλούν και απαθές» και είναι ύλη. 

Χρησιμοποιήστε το τσάι για τα εγκαύματα από τον ήλιο!



Αυτό το πλούσιο σε αντιοξειδωτικά βότανο, μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από ένα ρόφημα!


Ανακουφίστε το δέρμα σας από το ηλιακό έγκαυμα


Ξεχάσατε να χρησιμοποιήσετε το αντηλιακό σας και αποκτήσατε ένα ολοκαίνουριο έγκαυμα; 

Δείτε τι να Κάνετε για να μην Χαλάνε τα Φρούτα Γρήγορα στο Συρτάρι του Ψυγείου

Δείτε τι να Κάνετε για να μην Χαλάνε τα Φρούτα Γρήγορα στο Συρτάρι του Ψυγείου

Για όλα φταίει η υγρασία. Δες τι πρέπει να κάνεις.
Τα συρτάρια στο ψυγείο φιλοξενούν φρούτα και λαχανικά, αλλά συχνά όχι με τον πιο «φιλόξενο» τρόπο. 
Η υπερβολική υγρασία μικραίνει τη ζωή των λαχανικών, που καταλήγουν μουχλιασμένα στα σκουπίδια, εκτός κι αν στραγγίζετε και πλένετε συνέχεια τα συρτάρια (πού χρόνος για τέτοια). 

Αλλάξτε τις σκέψεις σας και μεταμορφώστε την υγεία σας χρησιμοποιώντας την δύναμη της συνείδησης για θεραπεία



Πολλοί άνθρωποι περιμένουν έναν γιατρό ή ένα χάπι για να θεραπευτούν από τις ασθένειες τους, ασθένειες οι οποίες συχνά είναι αποτρέψιμες και δεν είναι πάντα αποτελεσματικές με την χρήση χαπιών. Αυτός ο τύπος νοοτροπίας συχνά ανακόπτει λόγω της έλλειψης γνώσης σχετικά με τις καταπληκτικές θεραπευτικές ικανότητες του μυαλού και του σώματος μας. Το κλειδί του να είναι κάποιος υγιής είναι να δουλέψει με την έμφυτη σοφία, η οποία απαιτεί τη διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής αλλά περισσότερο την συναισθηματική και ψυχολογική ευεξία.
Αν πιστεύουμε πως δε θα νιώσουμε καλύτερα, περιορίζουμε κάθε δυνατή λύση για να γίνουμε καλά. Αν φθάσουμε σε μια νοοτροπία θύματος και περιμένουμε κάποιον ή κάτι άλλο να μας “φτιάξει” τότε δε θα κάνουμε ποτέ τα απαραίτητα βήματα ώστε να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Ο συνεχής προσδιορισμός της ασθένειας δημιουργεί ανθρώπους που δεν μπορούν να δουν τις θετικές απόψεις που υπάρχουν στην ζωή κάποιου άλλου. Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι που ξέρω είναι χαρούμενοι και εκείνοι που δεν είναι τόσο υγιείς συνήθως έχουν σχετικά καλύτερη ποιότητα ζωής όταν έχουν αισιόδοξη συμπεριφορά.
Το στρες συνεχώς αυξάνεται και το αλκοόλ, τα τσιγάρα, τα ναρκωτικά και το φαγητό είναι τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι προσπαθούν να το μειώσουν. Αυτές οι ανθυγιεινές καθημερινές συμπεριφορές συμβάλλουν στους παράγοντες που οφείλονται οι αυξημένες τιμές χρόνιων ασθενειών στη χώρα μας. Υπάρχει και το υγιεινό στρες το οποίο μας προστατεύει από τον κίνδυνο, ωστόσο αν δεν το μεταχειριζόμαστε κατάλληλα, μπορεί να πάρει τον έλεγχο του σώματος μας. Το στρες είναι η απάντηση του σώματος μας στην εισαγόμενη δύναμη του εγκεφάλου, το οποίο πάλι επηρεάζεται από την αντίληψη μας και τον τρόπο που σκεφτόμαστε.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ… «ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ» – ΤΟ ΣΕΞ, ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ…


Αναμφίβολα η ελληνική μυθολογία έχει τόση έκταση, βάθος και συμβολισμούς που ακόμα και σήμερα είναι δημοφιλής, ξακουστή και διαβασμένη σε κάθε γωνιά της Γης! Μαζί με την αιγυπτιακή και τη σκανδιναβική, αποτελούν τις παλαιότερες του πλανήτη και έχει αποτελέσει βάση και προϊόν έμπνευσης για τις θρησκείες, τους θρύλους και τη λαογραφία κάθε πολιτισμού. Παράλληλα, αποτελεί «μούσα» για πληθώρα σκηνοθετών, συγγραφέων, μουσικών και λοιπών καλλιτεχνών, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος της θεματολογίας και αποτελεί αντικείμενο μελέτης για έναν μεγάλο αριθμό επιστημών.

Η ελληνική μυθολογία λόγω των ηθικών της διδαγμάτων και της γνώσης των αρχαίων χρόνων που παρέχει άπλετα στον μελετητή της λοιπόν, διδάσκεται στις πρώτες τάξεις των δημοτικών σχολείων (όχι μόνο των ελληνικών), συνήθως στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας. Όμως, επειδή οι αρχαίοι Έλληνες κάθε άλλο παρά… πουριτανοί και οπισθοδρομικοί δεν ήταν, είχαν και κάποιους θρύλους/μύθους πιο «προχωρημένους», σκληρούς και γενικώς ακατάλληλους για την ευαίσθητη παιδική ηλικία. Για το λόγο αυτό, ουκ ολίγες ιστορίες ή προσωπικότητες, έμειναν στο χρονοντούλαπο της… μυθολογίας και δεν διδάχθηκαν ποτέ στα σχολεία και φυσικά ουδέποτε μας μίλησε κανείς για εκείνες!
Στο σημερινό τεύχος του EThe Magazine του EleftherosTypos.gr, θα σας αποκαλύψουμε τα… απόκρυφα της ελληνικής μυθολογίας και τους θρύλους για τους οποίους είναι… απαραίτητη η γονική συναίνεση!
Οι αιμομικτικές και κτηνοβατικές τάσεις του Δία
O Δίας , ο πατέρας των θεών και των ανθρώπων, συμβόλιζε για τους αρχαίους Έλληνες την παντοδυναμία και την απόλυτη εξουσία. Παρα τα πολλά καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του, πάντα του έμενε χρόνος ώστε να ξελογιάζει κάποια θεά ή κάποια όμορφη βασιλοπούλα και να προκαλεί έτσι τη ζήλια της νόμιμης γυναίκας του, της Ήρας. Δίκαια ο Δίας ονομάστηκε πατέρας των θεών και των ανθρώπων. Πραγματικά, πολλοί Ολύμπιοι αλλά και μικρότερες θεότητες, όπως επίσης και ένα πλήθος από επώνυμους ήρωες διαφόρων πόλεων ήταν παιδιά του.
Στα πρώτα χρόνια της κυριαρχίας του, ο Δίας ζευγάρωσε με δυο Τιτανίδες. Πρώτα με τη Θέμιδα, την προσωποποίηση της δικαιοσύνης. Απ’ αυτήν απέκτησε τις τρεις Ώρες και τις τρεις Μοίρες που όριζαν την τύχη των ανθρώπων και των θεών. Από την Τιτανίδα Μνημοσύνη, την προσωποποίηση της ανάμνησης, μετά από εννιά νύχτες συνεχούς ζευγαρώματος, απέκτησε τις εννιά Μούσες, Από την Ωκεανίδα Ευρυνόμη ο Δίας απέκτησε τις τρεις Χάριτες.

Το αποτέλεσμα της σημερινής μουσικής είναι η αύξηση των εγκληματιών


Αποτέλεσμα εικόνας για μουσική

Το αποτέλεσμα της σημερινής μουσικής είναι η αύξηση των εγκληματιών. Οι ροκ φωνές κάνουν τους ανθρώπους εντελώς αναίσθητους στη ζωή. Είναι μια εγκληματική διαδικασία.

Εδώ και αιώνες οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι με κάποια μουσική κλαίτε. Με άλλη μουσική αυτοκτονείτε. Με κάποια μουσική αγωνίζεστε προς το υψηλότερο. Δεν είναι μυστικό. Η μουσική ή ο θόρυβος διεγείρει τις επτά χορδές στον ψυχισμό σας.

Λαπίθες:Ο μυθικός θεσσαλικός λαός, που καταγόταν από τον ποτάμιο θεό Πηνειό


Οι αποδεχόμενοι τους Λαπίθες ως μυθικά όντα παράγουν το όνομά τους από το λαπιστής ( αλαζών) και το ρήμα λαπίζω ( συρίζω), από την ίδια ρίζα λαπ επίσης και το ρήμα αλαπάζω (=καταστρέφω, διαρπάζω) αλλά και το ουσιαστικό λαίλαπα (λαίλαψ).

Επειδή όμως και η ρίζα λαπ είναι σχετική με τη ραπ = αρπ πολλοί σχετίζουν το όνομα με τις Άρπυιες, δηλαδή τους βίαιους ανέμους, και κάθε βίαια μετεωρολογικά φαινόμενα, δαίμονες των καταιγίδων, που η ποιητική φαντασία τους μετέβαλε βαθμηδόν σε γενναίους πολεμιστές, ενάρετους και φιλόξενους σε αντίθεση με τους Κενταύρους.

Μυθικός θεσσαλικός λαός, που καταγόταν από τον ποτάμιο θεό Πηνειό.

 Αρχικά κατοικούσαν στα βουνά της Πίνδου, του Πηλίου και της Όσσας. Στα φαράγγια της Πίνδου ο Πηνειός ενώθηκε με τη Νύμφη Κρέουσα και γεννήθηκαν τρία παιδιά, ο Υψεύς, ο Ανδρεύς και η Στίλβη. Η Στίλβη ενώθηκε με το θεό Απόλλωνα και γέννησε τον Λαπίθη, αρχηγέτη των Λαπιθών.

Οι Λαπίθες πήραν μέρος στην Αργοναυτική εκστρατεία, στο κυνήγι του Καλυδωνίου κάπρου και στον Τρωικό πόλεμο. Πιο γνωστοί είναι για τον αγώνα τους κατά των Κενταύρων, από τον οποίο αναδείχθηκαν νικητές. Τελικά νικήθηκαν από τον Ηρακλή, που βοήθησε τον Αιγίμιο, βασιλιά των Δωριέων, και έδωσε σε αυτόν τη χώρα τους.

Όταν ο καυγάς γίνεται τροφή



Είναι δίπλα μας, παντού. Άνθρωποι που μόνιμα καυγαδίζουν. Τον προκαλούν τον καυγά, τρέφονται από αυτόν. Αδιανόητο μα υπαρκτό ως φαινόμενο!

Ενδεχομένως όλοι έχουμε κάποια τέτοια εμπειρία από ανθρώπους στο περιβάλλον μας που όχι απλά αρέσκονται στο να μαλώνουν μα ηλίου φαεινότερο ότι τρέφονται από τους καυγάδες. Κάνουν τα πάντα για να εξασφαλίσουν έναν και εκτονώνονται, νιώθουν ζωντανοί ή σπουδαίοι.

Περιμένουν κάποιο θύμα, αν και προφανώς έχουν προτίμηση ιδιαίτερη και στο πρόσωπο με το οποίο τρελαίνονται να καυγαδίζουν.
Ο λόγος φυσικά δεν χρειάζεται να είναι σοβαρός και μπορεί να είναι οποιαδήποτε αφορμή. Πράγματα που παρεξηγούν, παρερμηνεύουν και μεταφράζουν όπως τους βολεύει για να δημιουργηθεί θέμα.

Πως και γιατί
Το πως από το πουθενά κάποιος μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα ίσως φαντάζει δύσκολο ή περίεργο για εμάς μα δεν είναι για έναν τέτοιον άνθρωπο. Η όρεξη και η φαντασία του καθώς η άσβεστη λαχτάρα του για να πάρει ζωή από έναν καυγά, τον καθιστούν ικανό να τον προκαλέσει και να τον γεννήσει με οποιαδήποτε αιτία ή αφορμή. Κάτι που άκουσε,κάτι που του μετέφεραν, κάτι που θυμήθηκε κι άλλα πολλά, αρκούν να τον κάνουν να εκραγεί, να προσβάλλει, να πει ό,τι χρειαστεί ώστε να μην κρατηθεί άλλο ψύχραιμος ο αντίπαλος όσο κι αν θέλει να αποφύγει την ένταση, συνεπώς μπαίνεις στο παιχνίδι του και του προσφέρεις ό,τι επιθυμεί.

Για τους υπόλοιπους όλο αυτό είναι αδιανόητο και παράλογο όπως καταλαβαίνουμε και η περίπτωση ίσως θυμίζει και θέμα ψυχολογικής φύσεως. Κάποια κενά, κάποια απωθημένα, κάποια τραύματα έχουν αναγκάσει το άτομο αυτό να θεωρεί πως μαλώνοντας θα τραφεί ή θα εκτονωθεί. Ενδεχομένως δεν κατανοεί τι κάνει και δεν είναι και σε θέση να αξιολογήσει το θέμα με τις όποιες προεκτάσεις ή συνέπειες.

Γη


Νικόδημος

1. Σήμερα οι περισσότεροι ζούμε στον 2ο, 5ο, 8ο όροφο μιας πολυκατοικίας. Δεν μας απασχολεί πολύ η σκέψη πως το κτήριο στέκεται πάνω στη γη.

Όλοι χρειαζόμαστε γη, τη στέρεη επιφάνεια, για να αναπαυόμαστε, να κινούμαστε, να εργαζόμαστε, να ζούμε.

Για να υπάρχουμε καν χρειαζόμαστε τον χώρο που καταλαμβάνει το υλικό σώμα μας. Αυτός είναι πάνω στη γη. Μόνο εδώ βρίσκουμε όλες τις συνθήκες που είναι απαραίτητες για την επιβίωσή μας – στέρεο υπόβαθρο, φως, αέρα….

Επιπλέον χρειαζόμαστε τη στέρεη επιφάνεια για κατοικίες, γραφεία, εργοστάσια, σχολεία, εκκλησίες και νοσοκομεία, για γήπεδα,πάρκα, σινεμά, θέατρα και Μέγαρα μουσικής και όπερας, για οδικά και σιδηροδρομικά δίκτυα, σταθμούς, λιμάνια, αεροδρόμια….

2. Οι ανάγκες μας για έκταση, ποιότητα και θέση γης διαφέρουν, φυσικά, ανάλογα με τα επαγγέλματα και λειτουργήματά μας. Ο αγροτοκτηνοτρόφος χρειάζεται πάρα πολλά στρέμματα, το ξενοδοχείο με τα μπάνγκαλο στην παραλία λιγότερα μα περισσότερα από την τράπεζα ή το σχολείο, ενώ ο δικηγόρος ή ο φοροτεχνικός αρκούνται με ένα δωμάτιο.

Αλλά ο ξενοδόχος, ο τραπεζίτης, ο δικηγόρος κλπ, εξαρτώνται για τη ζωή τους από τα προϊόντα  των στρεμμάτων του αγροτοκτηνοτρόφου.

3. Όσο μεγαλύτερη είναι η αστικοποίησή μας, τόσο λιγότερο αντιλαμβανόμαστε πως όλες οι δραστηριότητές μας στηρίζονται στη γη.

Η εξάρτησή μας από τη γη ως άτομα και γένος είναι απόλυτη!