Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Βάσκο Νούνιεθ δε Μπαλμπόα: Η Ανακάλυψη του Ειρηνικού Ωκεανού


  Κατά το δεύτερο ταξίδι του Κολόμβου στην Αμερική, οι Ισπανοί δημιούργησαν την πρώτη τους αποικία στον Νέο Κόσμο, στο νησί της Ισπανιόλα. Ανάμεσα τους βρισκόταν και ο εξερευνητής Ροδρίγο δε Μπαστίδας. Ο Μπαστίδας, παρατηρώντας τον χρυσό που έκρυβαν τα εδάφη του Νέου Κόσμου, όταν επέστρεψε στην Ισπανία, ζήτησε από το Βασιλιά Φερδινάνδο να του εγκρίνει την άδεια να ηγηθεί μιας δικής του αποστολής προς τον Νέο Κόσμο, αποδίδοντας στο Βασίλειο της Ισπανίας το ένα τέταρτο από τους θησαυρούς που θα έφερνε πίσω. Η άδεια εγκρίθηκε και ο Μπαστίδας απέπλευσε από το Καδίθ της Ισπανίας τον Οκτώβριο του 1499 με δύο πλοία. Μαζί του, ήταν και ένας Καστιγιάνος εξερευνητής. Ο Βάσκο Νούνιεθ δε Μπαλμπόα. 

   Τα πλοία του Μπαστίδας, έχοντας διασχίσει τον Ατλαντικό Ωκεανό, συνέχισαν να πλέουν δυτικότερα από τις Αντίλλες μέχρι που έφτασαν στον Κόλπο της Ουραμπά, ο οποίος βρίσκεται στα σημερινά σύνορα της Κολομβίας με του Παναμά. Εκεί, οι Ισπανοί, ήρθαν σε επαφή με τους ιθαγενείς πραγματοποιώντας κάποιες εμπορικές συναλλαγές. Έπειτα, έπλευσαν ανατολικά για να εξερευνήσουν τις ακτές της Κολομβίας. Κατά την παραμονή όμως στον Κόλπο της Ουραμπά, τα ύφαλα των πλοίων είχαν μολυνθεί από κάποια παράσιτα τα οποία είχαν αρχίσει να φθείρουν τα ξύλα. Όταν οι Ισπανοί αντιλήφθηκαν το πρόβλημα, είχαν φτάσει στο Ακρωτήριο δε λα Βέλα εκεί που σήμερα βρίσκονται τα σύνορα της Κολομβίας με την Βενεζουέλα, όπου ο Μπαστίδας, αποφάσισε να επιστρέψει στην αποικία της Ισπανιόλας για να επισκευάσει τα πλοία. Στην Ισπανιόλα, ο Μπαστίδας κατηγορήθηκε από τον Κυβερνήτη της αποικίας για παράνομο εμπόριο κατάσχοντας έτσι τα χρήματα και τα πλοία του, αφήνοντας τα πληρώματα, στην τύχη τους. Ο Βάσκο Νούνιεθ δε Μπαλμπόα, έχοντας ξεμείνει στην Ισπανιόλα, κατά τα επόμενα χρόνια, ασχολήθηκε με την αγροκαλλιέργεια, χωρίς όμως επιτυχία φτάνοντας στο σημείο να υπερχρεωθεί. Έτσι, το 1509, για να ξεφύγει από τους πιστωτές του πήγε στο λιμάνι του Αγίου Δομίνικου και κρύφτηκε μέσα σε ένα βαρέλι, στον χώρο που στοιβάζονταν οι προμήθειες για τα πλοία. 

Σιωπή...



Σταμάτησα εδώ και καιρό να ακούω φωνές μέσα στο μυαλό μου. Θέλησα να μαχαιρώσω τις σκέψεις μου, να ματώσουν, ένα πρωινό που ήταν πολύ διαφορετικό από τα υπόλοιπα που ζούσα. Κοντραρίστηκα άπειρες φορές με φωνές που στρίγγλιζαν μέσα μου ζητώντας μου να καταραστώ όλους όσους με πείραξαν, μα δεν επέλεξα να το κάνω.

Κατάφερα το πιο δύσκολο, να μετριάσω την οργή μου, να σιωπήσει η αδικία μέσα μου και μετά έφυγα για πάντα μακριά τους. Η σιωπή γύρω μου ήταν γαλήνια και λυτρωτική, μα για τους γύρω μου ήταν αφόρητα βαριά και ανεξήγητη. Αισθάνθηκα πολύ όμορφα όταν ξεκίνησα να παίρνω αποστάσεις ασφαλείας. Μεγαλύτερο όπλο από την σιωπή δεν υπάρχει τελικά.

Σταμάτησα να είμαι μόνο εγώ η σημαδεμένη και η αδικημένη. Οι ρόλοι ως δια μαγείας αντιστράφηκαν και σημαδεύτηκαν άλλοι τώρα από τις αβάσταχτες μου σιωπές.Αντίκρισαν τις αλήθειες μου και τον θόρυβο που έκαναν οι σκέψεις μου χωρίς να πω μισή κουβέντα. Θεέ μου, άλλαξαν άρδην την συμπεριφορά τους απέναντί μου. Λες και έφαγαν κλωτσιά στα πόδια.
Τους φανερώθηκε ο δικός μου κόσμος και δεν τους άρεσε καθόλου τελικά...

Συντονισμός, δονήσεις και εστίαση

Παρατήρησε. Τον εαυτό σου και τους ανθρώπους γύρω σου.
Πόσο συχνά χαμογελάς ή βλέπεις γύρω σου χαμόγελα;
Τα σκυθρωπά πρόσωπα, τα ανέκφραστα και τα χαμένα βλέμματα που κοιτάζουν χωρίς να βλέπουν, έχουν πολύ ενδιαφέρον αν τα παρατηρήσεις ως συχνότητες.
Ο Κόσμος που ζούμε έχει φύση δονητική. Όλες οι μορφές ζωής, από τα ορυκτά και τα μικρόβια μέχρι τα μεγάλα θηλαστικά και τον άνθρωπο, δονούνται και πάλλονται ακατάπαυστα. Κάθε μορφή, μπορεί να δονηθεί στο συχνοτικό πρότυπο που της επιτρέπει η σύνθεσή της, τα στοιχεία από τα οποία είναι φτιαγμένη μέσα από την δεξαμενή της ύλης. Το συχνοτικό εύρος ποικίλλει και όσο υψηλότερο είναι, τόσο υψηλότερες είναι και οι καταστάσεις συνείδησης που βιώνει η εκάστοτε μορφή, ή για την ακρίβεια, ο ένοικος της μορφής, η Ψυχή.
Στην περίπτωση της Ανθρωπότητας, η κατάσταση συνείδησης που βιώνουμε, σε οποιαδήποτε στιγμή σε χώρο και χρόνο, εξαρτάται από το σημείο όπου εστιάζουμε την προσοχή μας, όποιο κι αν είναι αυτό, εσωτερικό ή εξωτερικό.
Για να επικοινωνήσουμε ουσιαστικά μεταξύ μας, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτά που ακούμε και λέμε, έτσι ώστε αυτά να ακολουθούν μια λογική διαδικασία απ`όπου οι έννοιες που μεταδίδονται τηλεπαθητικά πρώτα, να βρίσκουν τις κατάλληλες λέξεις που τις εκφράζουν και έτσι να γίνουν κατανοητές. Αν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι, η επικοινωνία αποτυγχάνει και συχνά η απόπειρα καταλήγει σε διαφωνία ή παρεξήγηση. Αν είμαστε, τότε οι λέξεις έρχονται πολύ γρήγορα και δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για να καταλήξουμε κάπου.
Και στις δύο περιπτώσεις, το κλειδί βρίσκεται στο επίπεδο συντονισμού που είμαστε ικανοί να προσεγγίσουμε. Ο συντονισμός γίνεται πρώτα σε κραδασμικό επίπεδο, στο συγκεκριμένο εύρος της συχνότητας που εκπέμπεται, λαμβάνεται και ανακυκλώνεται μεταξύ των δύο ή περισσότερων πλευρών που επικοινωνούν.

Οράματα του Νεκροκρέβατου : Ένα μυστηριώδες Φαινόμενο

Οράματα

Θάνατος. Ένα ακόμα θέμα – ταμπού, μια έννοια που ακόμα και στο άκουσμα της λέξης, ο άνθρωπος νιώθει φοβισμένος και ανίσχυρος. Λέγεται πως πριν πεθάνει κάποιος, αποκτάει μια ασυνήθιστη διαύγεια και μπορεί να δει τα μελλούμενα μέσα από Οράματα, με αποτέλεσμα να μην σταματάει να μιλάει. Είναι αλήθεια πως η σύγχρονη επιστήμη δεν γνωρίζει και πολλά για τις τελευταίες στιγμές του ανθρώπου πριν πεθάνει αλλά και για τον ίδιο τον θάνατο. Αλλά τι είναι το φαινόμενο των “Οραμάτων του Νεκροκρέβατου” και μήπως δεν είναι ένας ακόμα αστικός μύθος αλλά μια πραγματικότητα, που τείνει να αγνοεί ο σύγχρονος κόσμος;
Τα Οράματα αυτά είναι εμπειρίες των ετοιμοθάνατων ανθρώπων. Τα περισσότερα είναι Πνεύματα των νεκρών ή μυθικών ή θρησκευτικών μορφών, καθώς και “ματιές” προς την Άλλη Πλευρά. Όλα τα Οράματα φέρουν κοινά χαρακτηριστικά τα οποία ξεπερνούν τα φυλετικά, κοινωνικά, θρησκευτικά, μορφωτικά, ηλικιακά και κοινωνικοοικονομικά όρια. Αποτελούν τρανή απόδειξη ότι η ψυχή μετά τον φυσικό ή υλικό θάνατο, επιβιώνει. Παρόλο που σχεδόν όλοι οι πολιτισμοί δέχονται την ύπαρξη της Μετά θάνατον Ζωής, η Δυτική επιστήμη στηρίζεται στην Αριστοτέλεια άποψη ότι η συνείδηση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς μορφή, δηλαδή το σώμα, με αποτέλεσμα ο θάνατος να είναι η απόλυτη καταστροφή της προσωπικότητας.

Βίντεο Αφιέρωμα: Δείτε όλους τους τελικούς του Champions League μέχρι σήμερα! [Βίντεο]

Αποτέλεσμα εικόνας για Βίντεο Αφιέρωμα: Δείτε όλους τους τελικούς του Champions League μέχρι σήμερα! [Βίντεο]

Από το 1993 όταν και γεννήθηκε το Champions League έχει κυλήσει πολύ νερό στο… ποδοσφαιρικό αυλάκι. Η αλήθεια είναι ότι τώρα που το σκεφτόμαστε δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως πέρασαν κιόλας 25 χρόνια από τη στιγμή που μπήκε στη ζωή μας η… Λίγκα των πρωταθλητών.

Μια Λίγκα η οποία μέσα σ’ αυτό το μικρό χρονικό διάστημα μεγάλωσε, ωρίμασε, βελτιώθηκε και εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό πάρτι του πλανήτη (σε συλλογικό επίπεδο) κι ένα από τα κορυφαία (αν όχι το κορυφαίο) αθλητικά events.
Το περίφημο σεντόνι κι ο χιλιοτραγουδισμένος ύμνος του που πλέον ηχεί σαν μελωδία της ευτυχίας στα αυτιά των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων θα ακουστεί για τελευταία φορά φέτος στο Κάρντιφ, εκεί όπου το βράδυ του Σαββάτου (21:45, ΕΡΤ1) η Ρεάλ θα διεκδικήσει το 6ο «Τσου Λου» (αλλά 13ο μαζί με τα Κύπελλα Πρωταθλητριών) και η Γιουβέντους μόλις το 2ο (αλλά 3ο συνολικά).
Λίγες ώρες πριν από τη στέψη της νέας βασίλισσας ας θυμηθούμε τι είχε συμβεί στους 24 τελικούς που έχουν προηγηθεί.
Μαρσεϊγ - Μίλαν 1-0 (1993, Βερολίνο)
Το Champions League κάνει τα πρώτα του βήματα με την Μαρσέιγ του Μπερνάρ Ταπί να είναι το απόλυτο αουτσάιντερ κόντρα στην Μίλαν του Μπερλουσκόνι, αλλά το γκολ του Μπαζίλ Μπολί στο 44’ χάρισε τον τίτλο στη γαλλική ομάδα…

Εντολή έναρξης πυρών κατά τουρκικής κορβέτας στο Βόρειο Αιγαίο!

Αποτέλεσμα εικόνας για Εντολή έναρξης πυρών κατά τουρκικής κορβέτας στο Βόρειο Αιγαίο!
Στο "παρά 1΄" αποφεύχθηκε «θερμό» επεισόδιο μεταξύ των ελληνικών ναυτικών δυνάμεων που συμμετείχαν στην άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ» και τουρκικών πλοίων τα οποία επιχείρησαν να εμποδίσουν την ομαλή διεξαγωγή της άσκησης στο Βόρειο Αιγαίο.
Ο ίδιος ο Αρχηγός του ΓΕΝ αντιναύαρχος Τσούνης και ο Αρχηγός Στόλου, αντιναύαρχος Παυλόπουλος, ενημερώθηκαν άμεσα, με τον Α/ΓΕΝ να δίνει εντολή να ανοίξει κατά (πυρ) η ελληνική φρεγάτα ΝΑΥΑΡΙΝΟ με το πρωραίο πυροβόλο κατά της τουρκικής κορβέτας η οποία απειλούσε την ασφάλεια του ελληνικού πλοίου μεσω επικίνδυνων ελιγμων!
Τα βλήματα στη φρεγάτα ΝΑΥΑΡΙΝΟ είχαν φορτωθεί στο πρωραίο ΟΤΟ Μelara το οποίο επρόκειτο να ανοίξει πυρ αν πλησίαζαν σε απόσταση μικρότερη του μισού μιλίου, όπως προσπάθησε να κάνει ο Τούρκος καπετάνιος στρέφοντας τη πλώρη της κορβέτας κατά της πρύμνης της ελληνικής φρεγάτας.

Έρως και Θάνατος


Έρως και Θάνατος
(...) Ως «ΕΠΙΘΥΜΊΑ», ο Έρως παραπέμπει οπωσδήποτε στον ερωτισμό του θανάτου: eroticizing death. Ήδη, πριν τον Φρόυδ υπήρξαν οι στοχαστές και λογοτέχνες που διείδαν ότι αν ο θάνατος τόσον καθοδηγεί όσον και ματαιώνει την επιθυμία, είναι στον θάνατο που η επιθυμία αναζητεί την απελευθέρωση από τον εαυτό της.
Από την αρχαιότητα φιλόσοφοι είχαν δει ότι ο θάνατος προσφέρει μια υπόσχεση και καταφυγή όχι μόνο από την επιθυμία, αλλά και από την εξεδιάλυτα δεμένη μαζί του βάσανο της ατομικότητας, τον πόνο της αποκοπής, ευθύνης και μοναξιάς που την βαραίνει ως ατομική συνείδηση.
eros thanatos
Αυτό που ο Σόπενάουερ είχε ονομάσει ως principium individuationis. Με άλλα λόγια, ο θάνατος προσφέρει την υπόσχεση της απελευθέρωσης από την ίδια την ατομικότητα που η διαμόρφωσή της θα ήταν αδιανόητη χωρίς το φάσμα του θανάτου, ως ατομικής μοίρας. Αναταραζόμενη από την ίδια την αντιφατικότητα και αμφιρρόπησή της η ατομικότητα, συνδυάζει τόσο την ορμή κι αγώνα και θεμελίωση και περιχάραξή της όσο και τον ίδιο τον ίμερό για κατάλυσή της: ή να πώ, κατάδυση; Με έμφυτη αυτή την αντίρροπη ύβρι της ατομικότητας, είναι εκείνοι που θα δούν τον θάνατο όχι μόνο σαν καταφυγή από την επιθυμία αλλά και ως «αντικείμενό» της.

Δεν χρειάζεται να δώσεις καμιά απάντηση


Υπάρχει ένας μύθος του Αίσωπου.
Στο δάσος, ένα λιοντάρι ρωτούσε κάθε ζώο που συναντούσε αν τον αναγνώριζε ως βασιλιά του δάσους ή όχι.
Ρώτησε την αρκούδα κι εκείνη είπε: «Ασφαλώς και είσαι βασιλιάς.»
Ύστερα ρώτησε τη λεοπάρδαλη, η οποία δίστασε κάπως κι ύστερα είπε ότι ναι, το λιοντάρι ήταν ο βασιλιάς.
Ύστερα το λιοντάρι ρώτησε τον ελέφαντα, ο οποίος τον σήκωσε αμέσως στην προβοσκίδα του και τον πέταξε μακριά.
Καθώς βρισκόταν στον αέρα, το λιοντάρι είπε στον ελέφαντα:

Η Ιρλανδία, εξέλεξε για πρώτη φορά γκέι πρωθυπουργό




Ιούνιος 3, 2017. 14:02

Ο 38χρονος Λέο  Βαράντκαρ, μιγάς και μέρος της Κοινότητας «Λεσβιών, Γκέι, Αμφιφυλόφιλων και Τρανσέξουαλ», επικεφαλής του κεντροδεξιού ιρλανδικού κόμματος «Fine Gael» εξελέγη ως ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας που θα αναλάβει στις επόμενες δέκα ημέρες.




«Εάν κάποιος σαν εμένα, που φυλετικά είμαι αναμειγμένος με τις  παραδόσεις που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα μου, να γίνει πρωθυπουργός, τότε νομίζω ότι  μεταφέρει ένα σαφές μήνυμα προς κάθε νέο άνθρωπο», δήλωσε ο Βαράντκαρ στην ομιλία του  μετά την εκλογή του ως ηγέτη του «Fine Gael».



Η επιλογή ενός γκέι ως πρωθυπουργού, αντιμετώπισε μεγάλες αντιδράσεις από τον ιρλανδικό λαό, ο οποίος έχει βαθιά  καθολική παράδοση.

ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΝΑΥΑΓΙΟ ΜΕ… «ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΕΝΟΥΣ» ΕΛΛΗΝΕΣ!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ένα πλοίο, κατά πάσα πιθανότητα ελληνικό, που μετέφερε κυνηγημένους πρόσφυγες από την Σμύρνη που προσπαθούσαν να διαφύγουν από την τουρκική σφαγή και που βυθίστηκε πιθανώς από τουρκικά κανόνια, βρέθηκε στην θαλάσσια περιοχή του κόλπου από επιστημονική ομάδα του πανεπιστήμιου της πόλης.
Σύμφωνα με τον καθηγητή του τελολογικού ινστιτούτου του τουρκικού πανεπιστημίου, Muhammet Duman, βρέθηκα από μη επανδρωμένη ειδική κάμερα σε βάθος 42 μέτρα, ένα ναυάγιο πλοίο μήκους 78 μέτρων και πλάτος 8 μέτρα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πρόκειται για πλοίο που μετέφερε κυνηγημένους χριστιανούς πρόσφυγες που προσπαθούσαν απεγνωσμένα να διαφύγουν από την καταστροφή της ιστορικής πόλης, αλλά… είχαν τραγικό τέλος!

Ανάδυση στην Αλήθεια… ο Αληθινός ΕΣΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ανακάλυψη του Αληθινού σου Εαυτού
Η ανακάλυψη του Αληθινού σου Εαυτού είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη που μπορείς να επιτύχεις στην ζωή σου.
Αν δεν τολμήσεις να υπερβείς τα τετριμμένα, δεν θα μάθεις ποτέ το ΤΙ ήσουν προορισμένος να γίνεις…
Ο μέσος άνθρωπος πεθαίνει πριν δει το Όνειρό του να γίνεται Πραγματικότητα.
Ο Θάνατος είναι ο μόνος σύντροφος του Πολεμιστή, η σκέψη του Θανάτου είναι αυτή που δίνει ώθηση στη Ζωή.
Η σκέψη της επερχόμενης ελεύσεως του Σκότους τον κάνει να είναι ευγνώμων για το κάθε ξημέρωμα Φωτός…
Πίσω από την “ανθρώπινη” μάσκα του Πολιτισμού, μέσα στον βαθύτερο Πυρήνα της Ύπαρξής μας, κρύβεται κάτι Αρχέγονο…
κάτι αφάνταστα Δυνατό.
Όταν ο Άνθρωπος Τολμήσει και βουτήξει στα Αρχέγονα Σκοτάδια της Ύπαρξής και καταφέρει να αναδυθεί στον Αληθινό Του Εαυτό, όλο αυτό το Σύστημα που τον κρατά υπόδουλο θα καταρρεύσει…
… και η Επιβίωση θα γίνει ΖΩΗ …
Η μάσκα χρειάζεται για να υποκριθείς κάτι που δεν είσαι…
έτσι όμως δεν θα γνωρίσεις ποτέ τον Αληθινό σου Εαυτό.

Αυτή είναι η Ιρανή πριγκίπισσα του 19ου αιώνα την οποία διεκδίκησαν 150 άντρες από τους οποίους οι 13 αυτοκτόνησαν γιατί τους απέρριψε…

Το όνομα της Anis Od Dowleh και ήταν πριγκίπισσα του 19ου αιώνα. Όσο και αν σας φανεί περίεργο οποία ήταν η πιο περιζήτητη νύφη της εποχής της. Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, ήταν πρότυπο ομορφιάς για εκείνη την εποχή. Σύμφωνα με τα σημερινά πρότυπα ομορφιάς ενδεχομένως να μην ήταν και τόσο τυχερή αλλά τότε η Άνις έκανε θραύση και πολλοί άντρες την διεκδικούσαν και σφάζονταν για χατήρι της.
Καταγόταν από βασιλική οικογένεια και ήταν γαλαζοαίματη. Η οικογενειακή της περιουσία τεράστια τόσο σε έκταση γης όσο και σε πλούτη. Αυτό όμως που την έκανε ιδιαίτερα αγαπητή ήταν η μεγαλοψυχία της αλλά και η τεράστια ευφυία της.
Ήταν από τις ελάχιστες μορφωμένες γυναίκες για εκείνη την εποχή και σε εκείνη την περιοχή.Από πολύ μικρή ηλικία το βασίλειο της οικογενείας της την συμβουλευόταν σε θέματα διακυβέρνησης και διαχείρισης των πόρων του  βασιλείου.
Ιδιαίτερη ικανότητα είχε στην διπλωματία καθώς χάρη στο λέγειν και την ικανότητά της να λύνει διαφωνίες με ειρηνικό τρόπο είχαν αποφευχθεί πολλές πολεμικές συγκρούσεις.
Αυτό που την έκανε αξιολάτρευτη στο λαό ήταν και ο φιλανθρωπικός της χαρακτήρας. Βοηθούσε τους φτωχούς και χάριζε συχνά μέρος της περιουσίας της σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη.Είχε κερδίσει το σεβασμό και την αγάπη όλων χάρη στο μεγαλείο της προσωπικότητάς της.Πολλοί ήταν οι άνθρωποι που την ερωτεύτηκαν και θέλησαν να την κάνουν γυναίκα τους.
Συγκεκριμένα, ο θρύλος της αναφέρει πως όταν έφτασε σε ηλικία γάμου, τουλάχιστον 150 μνηστήρες από τα γύρω βασίλεια την διεκδίκησαν.Από αυτούς που απέρριψε, οι 13 δεν το άντεξαν και αποφάσισαν να δώσουν τέλος στη ζωή τους.

O σούπερ μάγος που ενέπνευσε τον Χουντίνι και τον αποκάλεσαν «σατανά». Εξαφάνισε έναν θεατή, έπιασε μια σφαίρα με το χέρι και ματαίωσε μια εξέγερση!...

Tου Rick Beyer
Τον Οκτώβριο του 1856 ο αριστοτέχνης μάγος Ζαν Έζεν Ρομπέρ Ουντέν ο οποίος είχε αποσυρθεί, επανήλθε για μια παράσταση που όμοιά της δεν είχε υπάρξει ποτέ.
Το ακροατήριο του ήταν εξήντα Άραβες οπλαρχηγοί στην τότε γαλλική αποικία της Αλγερίας και σκοπός τη παράστασης ήταν να αποτρέψει μια εξέγερση.

Γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1805 και πέθανε το 1871

Οι ντόπιοι ιερωμένοι προσπαθούσαν να προκαλέσουν ξεσηκωμό κατά των Γάλλων και χρησιμοποιούσαν τεχνάσματα για να πείσουν τους οπαδούς τους ότι είχαν υπερφυσικές δυνάμεις. Οι Γάλλοι σκέφτηκαν έναν πρωτότυπο τρόπο για να υπονομεύσουν τους ισχυρισμούς αυτούς, αλλά χρειάζονταν τη βοήθεια ενός ανθρώπου που θεωρούσαν ως τον μεγαλύτερο μάγο στην Ευρώπη.
Το ακροατήριο ήταν επιφυλακτικό ίσως και περιφρονητικό. Τι θα μπορούσε να κάνει αυτός ο Γάλλος το οποίο να συγκρίνεται με τις δυνάμεις των δικών τους, που έτρωγαν φωτιές και μαχαιρώνονταν χωρίς να πληγώνονται.

Ο Σατανάς και οι διερμηνείς

Οι εξισώσεις της Κυβίστησης και πως αντιστρέφονται οι Αξίες...

Οι εξισώσεις της Κυβίστησης

“Η Κυβίστηση - κοινώς αποκαλούμενη και Κωλοτούμπα - είναι άσκηση γυμναστικής αλλά και είδος ακροβατικού.
Κατά την κωλοτούμπα ο δρων στηρίζεται αρχικά με το κεφάλι ... στη συνέχεια δίνει ώθηση ώστε το κάτω μέρος του σώματος να περάσει πάνω από το κεφάλι ... και να καταλήξει στο έδαφος σε ύπτια θέση.” (Πηγή: Wikipedia.org)
Θυμάμαι ... μικρή όταν ήμουν ... πόσο μου άρεσε να ζω επικινδύνως εν μέσω χαρωπών στροβιλισμών προς πάσα κατεύθυνση. Με παντελή έλλειψη ντροπής και χωρίς τις απαραίτητες προειδοποιήσεις σε διπλανά γυναικόπαιδα επιδιδόμουν σ’ ένα “άθλημα” αμφιβόλου χρησιμότητας.
Θυμάμαι ... να με κοιτούν περίεργα μιας και ΑΥΤΟ που έκανα, την ΩΡΑ που το έκανα και στον ΧΩΡΟ που το έκανα όχι μόνο δεν είχε καμία λογική, αλλά δημιουργούσε επιπροσθέτως την αίσθηση του ΧΑΟΥΣ με γερές δόσεις ΑΣΕΒΕΙΑΣ προς τους παρευρισκόμενους.
Τί να κάνεις όμως; Με ανέχτηκαν ΓΙΑ ΛΙΓΟ καθότι μικρή, άπειρη και ανεκπαίδευτη. Η ίδια η οικογένεια εν τέλει με μύησε στην ‘κανονικότητα’ για να δοθεί ένα τέλος στις προκλητικές δημόσιες προβοκάτσιες μου.

Με χημικούς αεροψεκασμούς μπήκε ο Ιούνιος της… κλιματικής αλλαγής!

Βόλος, 2/6/17

Καλοκαιράκι επιτέλους για την Ελλάδα, αλλά όχι από αυτά που ξέραμε, αλλά από αυτά που ξέρουμε τα τελευταία χρόνια, γεμάτα χημικά σύννεφα και ουρές αεροπλάνων

Τον τελευταίο καιρό μάλιστα υπάρχει και μια έντονη νυχτερινή δραστηριότητα, τ’ ακούμε αλλά δεν τα βλέπουμε στο flightradar24 που σημαίνει είναι στρατιωτικά, αλλά… είναι πάντα δικά μας; Γίνονται στη Μακρινίτσα τόσες πολλές ασκήσεις; Μάλιστα ένα περιέργως φέρεται να απογειώθηκε… από την θάλασσα!
Αγνώστου πατρός, μητρός, και προορισμού…
Αλλά αυτό που κάνει το σημερινό σκηνικό ξεχωριστό, είναι η προπαγάνδα για την κλιματική αλλαγή.
Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε οριστικό ΟΧΙ στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα ξεσηκώνοντας έτσι θύελλα αντιδράσεων από τις κυβερνήσεις που είναι πιστές στην εκκλησία της κλιματικής αλλαγής. Αυτό δεν αποτελεί καμία έκπληξη, αφού οι προθέσεις του ήταν ξεκάθαρες από τις 28 Μαρτίου, υπογράφοντας διάταγμα υπέρ της βιομηχανίας άνθρακα. Ο Τζορτζ Σόρος θα πρέπει να πετάει κυριολεκτικά στους ουρανούς. Παρότι καμώνεται ότι δεν συμφωνεί μαζί του και τάσσεται υπέρ της πράσινης ενέργειας, ωστόσο πρόλαβε κι αγόρασε ό,τι κυκλοφορεί σε παραγωγή άνθρακα στις ΗΠΑ σε εξευτελιστικές τιμές λόγω της πολιτικής του Ομπάμα.
Τα απανταχού παπαγαλάκια των ΜΜΕ, μη δε εξαιρουμένων των δικών μας,  μας εξήγησαν για μια ακόμα φορά πόσο καταστροφικές θα είναι οι επιπτώσεις για το κλίμα, αλλά -υποτιμώντας μια ακόμα φορά τη νοημοσύνη μας- ότι θα χαθούν πολλές θέσεις εργασίας από κείνες που απασχολούνται στον πράσινο τομέα. Εντάξει, ο άλλος λέει θα δημιουργήσει νέες “ανθρακούχες”, που χάθηκαν όταν άρχισαν να δημιουργούνται οι πράσινες.

Ο μύθος της Μέλισσας

Φωτογραφία του χρήστη The Mythologists.

Ο μύθος λέει πως η Μέλισσα ήταν γριά ιέρεια της θεάς Δήμητρας. Κάποτε πιέστηκε από τις γειτόνισσές της να αποκαλύψει τι είχε δει την ημέρα της μύησής της στη λατρεία της θεάς – όμως οι μυήσεις ήταν τελετές που δεν έπρεπε να αποκαλύπτονται αλλά να παραμένουν κρυφές, μυστήριες. Η Μέλισσα δεν αποκάλυψε τίποτα και γι’ αυτό οι γειτόνισσες την κομμάτιασαν. Η Δήμητρα όμως έκανε να γεννηθούν μέλισσες από το σώμα της νεκρής και έφερε επιδημία για να εκδικηθεί και «να δώσει ένα συμβολικό μάθημα σε αυτούς που καταπατούσαν τους κανόνες».

Οι μέλισσες στην αρχαιότητα ήταν άξιες μελέτης και θαυμασμού εξαιτίας της μοναρχικής οργάνωσης, της εργατικότητας, της οργανωμένης παραγωγής τους. Στην Ελλάδα συμβόλιζαν την εργασία και την υποταγή, τις ψυχές που βγαίνουν από τη «θεία ενότητα» όπως μετακινούνται ομαδικά τα μελίσσια. Στην Ινδία συμβόλιζαν το «ανώτερο εγώ». 

Ήρωες και δαίμονες

Φωτογραφία του χρήστη The Mythologists.

 Σήμερα θα εξετάσουμε τη σχέση των ηρώων με τους δαίμονες.

Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Ησίοδος να διαχωρίζει τους ήρωες από τους «δαίμονες», όπως τους ονομάζει, εντούτοις υπάρχουν πολλές ομοιότητες ανάμεσα στις δύο κατηγορίες.


Να πώς μας διηγείται ο Ησίοδος τη γέννηση των δαιμόνων:


«Όταν οι θεοί και οι άνθρωποι γεννήθηκαν συγχρόνως, οι ουράνιοι κάτοικοι του Ολύμπου δημιούργησαν πρώτα το χρυσό αιώνα για τους θνητούς. Την εποχή του Κρόνου, οι θνητοί ζούσαν όπως οι θεοί: δεν είχαν έγνοιες, δεν δούλευαν, δεν υπέφεραν από αρρώστιες ούτε πόνους. Ήταν δυνατοί. Μακριά από βάσανα, διασκέδαζαν συνεχώς στα συμπόσια. Πέθαιναν σαν να τους έπαιρνε γλυκός ύπνος. Όλα τα καλά φύτρωναν γύρω τους. Η γη ήταν γόνιμη και παρήγε άφθονους καρπούς. Εκείνοι ελεύθεροι και ειρηνικοί μοίραζαν τα πλούτη μεταξύ τους. Όταν η πρώτη αυτή γενιά εξαφανίστηκε με το θάνατο, οι άνθρωποι αυτοί που ονομάστηκαν γήινα πνεύματα ( δαίμονες) έγιναν προστάτες και κηδεμόνες- φύλακες των θνητών. Παρακολουθούν τις καλές ή κακές πράξεις τους και σκεπασμένοι μ’ ένα σύννεφο διατρέχουν όλη τη γη σκορπίζοντας τον πλούτο: αυτό είναι το βασιλικό προνόμιο που πέτυχαν για τον εαυτό τους»

Η ψυχολογία του χαστουκιού. Τι νιώθουν αυτοί που «σηκώνουν χέρι»; Το πείραμα με τα παιδιά που έγινε viral (βίντεο)



Σύμφωνα με ψυχολόγους, το χαστούκι επιβεβαιώνει την ανάγκη κάποιου, να νιώθει ανώτερος και κυρίαρχος, που μπορεί να επιβάλει τις απόψεις του.
Παράλληλα, ο δέκτης της χειροδικίας νιώθει ταπείνωση.
Ο συγγραφέας William Irvineστο βιβλίο του «A Slap in the Face: Why Insults Hurt—And Why They Shouldn’t» (Χαστούκι στο πρόσωπο: Γιατί οι προσβολές πληγώνουν- Και γιατί δεν θα έπρεπε να το κάνουν), αναφέρει ότι, ο άνθρωπος έχει στη φύση του την προσβολή.
«Αρχικά, θέλουν να γίνουν μέλη μιας ομάδας. Όταν τα καταφέρουν, θέλουν να κυριαρχήσουν σε αυτή.
Προσπαθούν να ανέβουν κοινωνικά, προσβάλλοντας τους άλλους είτε με άσεμνες χειρονομίες, είτε λεκτικά», αναφέρει ο  Irvine.
Οι ειδικοί έχουν παρατηρήσει ότι πολλοί άνθρωποι που μοιράζουν χαστούκια ή σφαλιάρες, δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι μορφή βίας, που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις σχέσεις και στη ψυχική κατάσταση του δέκτη.
«Η άσκηση οποιασδήποτε μορφής βίας, προκαλεί περαιτέρω βία.