Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Και οι Τούρκοι αναλυτές βλέπουν «πόλεμο σε Αιγαίο και Θράκη» μετά την «αναθεώρηση» της Λωζάνης από Ρ.Τ.Ερντογάν (βίντεο)

"ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΕΤΑΙ Η ΑΓΚΥΡΑ"



του Πάνου Σπαγόπουλου
"Πόλεμο σε Αιγαίο και Θράκη" προβλέπει ο γνωστός Τούρκος διεθνολόγος και αναλυτής Μπασκίν Οράν με άριστες σχέσεις με τον αμερικανικό παράγοντα στην Τουρκία, μετά τις δηλώσεις του Ρ.Τ.Ερντογάν με τις οποίες επέκρινε το περιεχόμενο της συνθήκης της Λοζάνης με την οποία έληξε το 1923 η εντεκαετία βαλκανικών και ελληνοτουρκικών πολέμων.
 
Εληξε με την Τουρκία να παραδέχεται οριστικά την ελληνικό κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, πλην Ιμβρου και Τενέδου (και πλην Δωδεκανήσων που ήταν στην κυριαρχία της Ιταλίας), αλλά και στην Δυτική Θράκη, με την Ελλάδα να παραχωρεί την Ανατολική Θράκη και την Σμύρνη και της ευρύτερη περιοχή της που είχε αναλάβει τον έλεγχό τους το 1919 με την συνθήγκη των Σεβρών.
 
Σύμφωνα με την τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Τ24» ο Οράν λέει ότι ο Ερντογάν Ως προς την υπόθεση των νησιών, ο Οράν λέει ότι «κατά τις συνομιλίες της Λωζάνης η Τουρκία δεν θέλησε να πάρει τα νησιά διότι οι κάτοικοί τους ήταν κατά 90% Έλληνες. Tα νησιά χάθηκαν από 1913 επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και η απέναντι πλευρά δεν ήταν απλώς η Ελλάδα, αλλά έξι μεγάλα ευρωπαϊκά κράτη, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ρωσία, η Ιταλία και η Αυστροουγγαρία.

Μείνε εστιασμένος στο θετικό αποτέλεσμα, κάνοντας κάτι για αυτό που επιθυμείς…

20151002163751-forward-thinkers-happy-child-toy-wings-flying-retro

Μόνο όταν σκέφτεσαι, νιώθεις και μιλάς θετικά μπορείς να Δημιουργήσεις την επιθυμητή σου πραγματικότητα.
Ακόμα και αν δεν είσαι πάρα πολύ αισιόδοξος αυτή τη στιγμή, κάνε την υπέρβαση και σκέψου θετικά, νιώσε θετικά, μίλα θετικά… Στο βαθμό που μπορείς… Χωρίς να κρίνεις εάν είναι λίγο αυτό που τώρα μπορείς να κάνεις, απλά κάν’ το. Μην μένεις στην απραξία, επειδή μέσα σου να θεωρείς πως αυτό που κάνεις είναι λίγο. Είναι αυτό που είναι! Δώσε του δύναμη και αξία, κάνοντας τώρα αυτό που επιθυμείς και μπορείς!
Το Σύμπαν είναι πολύ ξεκάθαρο και απόλυτο στον τρόπο που λειτουργεί. Το όμοιο έλκει όμοιο. Αυτός είναι ένας από τους νόμους του Σύμπαντος και είναι πολύ ακριβής!
Μην περιμένεις μέσα από την αρνητικότητα ή έχοντας εστιάσει στους φόβους σου να βγει ένα θετικό αποτέλεσμα. Φαντάσου το Σύμπαν σαν ένα πολυμηχάνημα. Η πρώτη ύλη που θα χρησιμοποιήσεις για να το τροφοδοτήσεις, θα φέρει και το αντίστοιχο αποτέλεσμα.

Η δύναμη των λέξεων «μπορώ», «τώρα», «έχω», «είμαι»!

il_570xN.304291451
– Όσες φορές και αν έχω προσπαθήσει να μετρήσω πόσες σκέψεις περνάνε από το μυαλό μου καθημερινά, δεν τα καταφέρνω. Οπότε καταλήγω στο συμπέρασμα πως είναι αμέτρητες, όπως και τα αστέρια, όπως οι κόκκοι της άμμου.
– Μπορεί να αδυνατείς να μετρήσεις τις σκέψεις σου, αλλά μπορείς να τις ελέγξεις!
– Ενδιαφέρον, ακούγεται!
– Ενδιαφέρον Είναι!
– Εξήγησέ μου, σε παρακαλώ.
– Κάνεις αμέτρητες σκέψεις καθημερινά. Αυτό το παίρνουμε ως δεδομένο. Οι σκέψεις σου είναι ενέργεια. Ενέργεια που φτάνει εκεί ψηλά, σε Εμάς! Στο Σύμπαν! Εμείς, όπως ήδη γνωρίζεις είμαστε εδώ για να σε βοηθάμε να υλοποιείς τις επιθυμίες σου. Είμαστε εδώ δίπλα σου να συν – δημιουργήσουμε μαζί σου τα Θαύματα σου! Γιατί, στο έχω ξαναπεί. Ο μοναδικός Δημιουργός της ζωής σου είσαι Εσύ!
Φαντάσου επίσης τι συμβαίνει όταν αυτές οι σκέψεις, γίνονται λόγος!
Όταν σκέφτεσαι αρνητικά, όταν μιλάς αρνητικά, δημιουργείς και την αντίστοιχη πραγματικότητα, λόγω της ενέργειας που απελευθερώνεις στο Σύμπαν.
Το ίδιο ακριβώς ισχύει όταν σκέφτεσαι και μιλάς θετικά.
Οπότε διάλεξε! Τι προτιμάς;

Μετατρέποντας τον Πόνο Σε Δύναμη και Γνώση... (Ο Μύθος του Χείρωνα)

xeirwnas

Εξετάζοντας κάποιος, τα αρχέτυπα ενός μύθου, είναι δυνατόν, να μπορέσει να ερμηνεύσει, τις όψεις του κόσμου που μας περιβάλλει... 

Η μυθολογία, είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, όπου μπορεί να εφαρμόσει κανείς, για να εντοπίσει, γνωρίσματα και πτυχές, της ανθρώπινης ψυχής.

Στην ελληνική μυθολογία, ο Χείρων ήταν ο σοφότερος των Κενταύρων, και αποτελούσε, το σύμβολο του ‘Πληγωμένου Θεραπευτή’.


Ο μαθητής του, ο Αχιλλέας, κατά την διάρκεια μιας μάχης, τον χτύπησε τυχαία με ένα βέλος, που ήταν εμποτισμένο, στο αίμα της Λερναίας Ύδρας. 

Ο Χείρων, όντας αθάνατος, συνέχιζε να ζει, με την πληγή και τον πόνο του.

Στην προσπάθεια του, να βρει την δικιά του θεραπεία, έμαθε να βοηθάει και να απαλύνει, τον πόνο των άλλων.

Αυτή του η ανακάλυψη, το να διδάσκει δηλαδή σε άλλους, πως να θεραπεύονται, αποτέλεσε ένα μέσο, ώστε να απαλύνει τον δικό του αιώνιο πόνο.

Ο καθένας από εμάς, κάποια στιγμή στη ζωή του, αναπόφευκτα, θα περάσει από δοκιμασίες... 

Ίσως βιώσουμε, φυσικό πόνο, αρρώστιες, διανοητική σύγχυση , ψυχικά τραύματα ή ακόμη, ίσως έρθουμε αντιμέτωποι, με την υπαρξιακή αγωνία...

Όλες αυτές οι δυσκολίες, είναι ικανές να μας διδάξουν, στο να συμπάσχουμε, στην θλίψη και τον πόνο, του συνανθρώπου μας.

Η Ηδονή της Γκρίνιας...


…Υπάρχει μια κοφτή και καθαρή, σαν όμορφος κρύσταλλος, κουβέντα του Αριστοτέλη, που συμβουλεύει: «Πίσω από κάθε πόνο σου, στέκει ένα λάθος σου». 
Και από την άλλη συμπληρωματικά, η καλοσυνάτη εξυπνάδα του Γέροντα Παϊσιου να λέει: «Να ζητάτε από τον Θεό, αφού εσείς έχετε εξαντλήσει το ανθρωπίνως δυνατό, για την υπόθεσή σας... Με λεβεντιά να πηγαίνετε στον Θεό, όχι σαν κλαψιάρηδες ζήτουλες».

Η θεωρία, πως η ζωή είναι μια ατέλειωτη, βασανιστική και ανερμήνευτη περιπέτεια, δεν είναι πάντα μια τίμια θεωρία... Έχω προσέξει, πως γύρω μου οι πιο γκρινιάρηδες είναι συνήθως, εκείνοι που έχουν τα περισσότερα αγαθά, τις μεγαλύτερες ευκολίες. 

Επίσης, είναι οι πιο τεμπέληδες... 
«Τεμπελιάζω», κατά τη γνώμη μου, σημαίνει κυρίως: «αρνούμαι να δω, και να αναλάβω την ευθύνη μου». 
Τον πραγματικό ρόλο μου στο «δράμα», που «κάθε τόσο με καταδιώκει».

Τα παντρεμένα ζευγάρια, μέσα στα άλλα βολικά ψευδοτεχνάσματα που προσφέρει ο γάμος, εύκολα αποδίδουν ο ένας στον άλλον, όσα δυσάρεστα συμβαίνουν στη ζωή τους... Όταν χωρίσεις κι απομείνεις μόνος, τότε ανακαλύπτεις το νέο κενό... Το κενό έδρανο του φταίχτη! 
Ξαφνικά δεν υπάρχει εκεί κοντά ο σύζυγος, να του πετάξεις το ανάθεμα, και να ανακουφιστείς, ρίχνοντας πάνω του σαν κάδο σκουπιδιών, τον μπελά της συνείδησής σου. Στέκεσαι ολομόναχη πια στο άδειο σπίτι, κρατώντας το πρόβλημα, σαν αναμμένο κάρβουνο στην παλάμη σου. 

Υπάρχει δηλαδή, η τρομαχτική πιθανότητα να αναγκαστείς να δεις, ότι φταις εσύ!

Επιγενετική

post-kids2

Επιγενετική είναι ο επιστημονικός τομέας της Γενετικής που αναπτύχθηκε ιδιαίτερα τις δύο τελευταίες δεκαετίες, και μελετά την επίδραση του περιβάλλοντος ενός οργανισμού στο γονιδίωμά του, και τον τρόπο με τον οποίο εξωτερικοί παράγοντες επηρεάζουν την ανάπτυξη και τη συμπεριφορά του. 

Τέτοιοι παράγοντες είναι το τοξικό φορτίο, η διατροφή, η διάθεσή μας, η άσκηση κ.λ.π.

Αυτό σημαίνει πως μπορεί κάποιος να έχει κληρονομήσει φυσιολογικό γονίδιο και να εκδηλώσει τελικά μία παθολογική κατάσταση, ή να έχει παθολογικά γονίδια και ο οργανισμός του να λειτουργεί φυσιολογικά. Τα γονίδιά μας δηλαδή, δεν είναι στατικά όπως νομίζαμε παλαιότερα, αλλά, πρόκειται για δυναμικές μονάδες που προσαρμόζουν την έκφρασή τους ανάλογα με τις συνθήκες του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκονται.

Οι ανακαλύψεις αυτές είναι εξαιρετικά σημαντικές, όχι μόνο για τις ασθένειες, αλλά και για τα συμπεριφορικά χαρακτηριστικά μας. Ακολουθεί ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που αναλύει την επίδραση της συμπεριφοράς των γονέων στην υγεία και τη συμπεριφορά των παιδιών τους.

Τι ακριβώς είναι η Επιγενετική;

Όνειρο στο όνειρο...ποιανού όνειρο όμως?

Αποτέλεσμα εικόνας για Όνειρο στο όνειρο...ποιανού όνειρο όμως?

Το χώμα που πατάς , τα λουλούδια που μυρίζεις ,ο αέρας που αναπνέεις ήταν κάποτε μια σκέψη του θεου , η του χάους η της συγχρονικοτητας ..!
Είναι σημαντικό να αφήσεις την συνείδηση σου να το κατανοήσει αυτό…oτι ζούμε μέσα στο όνειρο κάποιου , η κάποιων μαζί ..!!
Ότι ξεπήδησε μέσα από την Πηγή της σκέψης σε ανθρώπους που δεν φοβήθηκαν να υλοποιήσουν την συνείδηση τους …είναι η πραγματικότητα η δική σου!
Η οθόνη που κοιτάς ήταν μια σκέψη κάποιου , το πληκτρολόγιο που θα μου πεις ότι θες να μου πεις ήταν μια σκέψη κάποιου!
Χρησιμοποιείς το χτιστό των σκέψεων κάποιου….!
ΟΙ περισσότεροι συνάνθρωποι αδυνατούν να κατανοήσουν ότι εκπαίδευσαν την συνείδηση τους με όλα όσα άφησαν να μπουν μέσα τους σαν πεποιθήσεις , σαν ταμπέλες , σαν τοίχοι , σαν τραύματα , σαν λάθη..!
ΟΣOI τόλμησαν να υλοποιήσουν την συνείδηση τους είναι οι αρχιτέκτονες του προγράμματος ..!

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΕΜΦΥΤΗΣ ΒΙΑΣ


Το 1986, το Διεθνές Έτος της Ειρήνης, είκοσι επιστήμονες από διαφορετικούς επιστημονικούς κλάδους συναντήθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης και συνέταξαν ένα επιστημονικό έγγραφο που απορρίπτει, ως επιστημονικά αβάσιμη, την ευρέως διαδεδομένη προκατάληψη που θεωρεί τη βία ( και ως εκ τούτου τον πόλεμο ) ως ένα φυσικό, συνεπώς αναπόφευκτο δεδομένο. 

Η βία - και ειδικά ο πόλεμος - είναι ένα ιστορικό / πολιτιστικό γεγονός, επομένως μπορεί να ξεπεραστεί με κοινωνικές αλλαγές . 

Το έγγραφο κλείνει με αυτή τη δήλωση "η βιολογία δεν καταδικάζει την ανθρωπότητα στον πόλεμο. Καθώς οι πόλεμοι αρχίζουν στο νου των ανθρώπων, και η ειρήνη ξεκινά επίσης στο νου μας. Το ίδιο είδος που εφηύρε τον πόλεμο είναι σε θέση να εφεύρει και την ειρήνη. Σε αυτό το έργο, ο καθένας από εμάς έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης. "
Η δήλωση της Σεβίλλης περιέχει πέντε βασικές ιδέες . Αυτές οι ιδέες είναι οι εξής:
1. Είναι επιστημονικά λάθος να λέμε ότι έχουμε κληρονομήσει την τάση να κάνουμε πόλεμο από τους προγόνους μας τα ζώα .

Γνώση και Είναι



Ο άνθρωπος αναπτύσσεται πάνω σε δύο γραμμές, τη γραμμή της γνώσης και την γραμμή του είναι. 

Στη σωστή εξέλιξη, η γραμμή της γνώσης και η γραμμή του «είναι» προχωρούν ταυτόχρονα και παράλληλα, βοηθώντας η μια την άλλη. 

Αλλά αν η γραμμή της γνώσης ξεπεράσει πολύ την γραμμή του «είναι», ή αν γραμμή του «είναι» ξεπεράσει την γραμμή της γνώσης, η ανάπτυξη του ανθρώπου δεν γίνεται ομαλά και αργά ή γρήγορα πρέπει να σταματήσει.

Οι άνθρωποι καταλαβαίνουν τι θα πει «γνώση». Και αναγνωρίζουν ότι είναι δυνατόν να υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα γνώσης. Καταλαβαίνουν ότι η γνώση μπορεί να είναι κατώτερη ή ανώτερη, δηλαδή αυτής ή της άλλης ποιότητας. Αλλά δεν το καταλαβαίνουν αυτό, όταν πρόκειται για το «είναι». 


Γι' αυτούς «είναι» σημαίνει απλώς «ύπαρξη», που το αντίθετό της είναι η «ανυπαρξία». 

Δεν καταλαβαίνουν ότι το «είναι» ή η ύπαρξη, μπορεί να είναι διαφορετικών επιπέδων και κατηγοριών. Αυτό ακριβώς δεν αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι. Δεν καταλαβαίνουν ότι η γνώση εξαρτάται από το είναι. Και όχι μόνο δεν το καταλαβαίνουν, αλλά ούτε θέλουν να το καταλάβουν. 

Να μηδενίζουμε στο τέλος της κάθε ημέρας...



Να μηδενίζουμε στο τέλος της κάθε ημέρας...
Να μην υπάρχει τίποτα μέσα μας από το παρελθόν, όταν ξεκινάει η νέα ημέρα...
και η προηγούμενη ημέρα είναι παρελθόν...

Όταν ο ήλιος ανατέλλει να βρίσκει την καρδιά μας "καθαρή" από φορτίσεις και εντάσεις που φυσιολογικά μαζεύει η καθημερινότητά μας εξ αιτίας της αλληλεπίδρασης με τον κόσμο

Όταν ο νους μας έρχεται σε επαφή με αυτήν την καθαρότητα της καρδιάς, τότε "επηρεάζεται" από την ανώτερη ευφυϊα μας και αυτό μας δίνει ασφάλεια, πίστη και εμπιστοσύνη ώστε όλες οι ψυχικές μας ποιότητες να εκδηλωθούν ανεμπόδιστα και χωρίς προκαταλήψεις.

Αλλιώς, όταν ο νους βρει την καρδιά μας "φορτισμένη" με άμυνες "επηρεάζεται" από το παρελθόν και τις συναισθηματικές "εντυπώσεις" του. Τότε ενεργοποιείται το ασυνείδητο και ελέγχει τα πάντα μέσα μας.

Αυτό που δεν θέλουμε να είμαστε, η Ζωή έρχεται και μας το εμφανίζει μαγικά


Διαφορά στις ερμηνείες… Τι σημαίνει ίδιος, τι σημαίνει ίσος.. .Όλα γεννήθηκαν για να μας παραπλανούν σε σχέση με την αληθινή μας Φύση…
Η ισότητα αφορά την δυναμική που έχει ο καθένας μας να αναπτυχθεί πνευματικά, νοητικά και συναισθηματικά, όπως αναπτύσσεται και φυσικά, ενώ η διαφορετικότητα έχει να κάνει με την ιδιοσυγκρασία μας.
Δηλαδή η δυναμική της ανάπτυξης σε όλα τα επίπεδα υπάρχει σε κάθε άνθρωπο, ανεξάρτητα αν την «εκμεταλλεύεται» ή όχι…
Ας πούμε σαν παράδειγμα γι’ αυτό, ότι όλα τα αυτοκίνητα έχουν την δυναμική να αναπτύξουν μία ταχύτητα 150 χιλιομέτρων, αλλά ο οδηγός το πάει με 70 γιατί φοβάται τις ταχύτητες. ‘Αρα δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε την δυναμική του αυτοκινήτου, αλλά χρειάζεται να ερευνήσουμε την ιδιοσυγκρασία του οδηγού, επειδή φοβάται…
Ο φόβος δεν κάνει διακρίσεις σε τάξεις, φύλα, θρησκείες και χώρες… Ίδια φοβάται ο πλούσιος, ίδια φοβάται και ο φτωχός, αν και φαίνεται ότι φοβούνται διαφορετικά πράγματα… Παρ’ όλα αυτά, και οι δύο είναι ίσοι στην δυναμική να αναπτυχθούν συνειδησιακά και να «τρέξουν» στην φυσιολογική για έναν Άνθρωπο ταχύτητα…
Ο περιορισμός υπάρχει μόνο στην αντίληψη του καθενός μας, σχετικά με τον Εαυτό του…
Υπερεκτίμηση και αυτοαπόρριψη δουλεύουν στο βάθος με τον ίδιο τρόπο γιατί δεν αφορούν τον Εαυτό μας, αλλά τον προγραμματισμό μας .