Σάββατο 19 Μαρτίου 2016
«Αιγυπτιακός Λαβύρινθος»
Για ένα μεγαλειώδες αρχιτεκτονικό κτίσμα θα κάνουμε λόγο σήμερα, φίλοι μυθολόγοι, τον επονομαζόμενο από τον Ηρόδοτο, «Λαβύρινθο».
Πρόκειται για μια πυραμίδα στη Χαουάρα, κοντά στη γνωστή πόλη των πορτραίτων Φαγιούμ, που εκτός από τον Ηρόδοτο εκθειάστηκε και από τον Στράβωνα ως θαύμα του κόσμου, ενώ με θαυμασμό έγραψε γι’αυτήν ο Πλίνιος ο Πρεσβύτερος και ο Διόδωρος ο Σικελιώτης.
Χτίστηκε από τον φαραώ Αμενεμχέτ Γ' περίπου στο 15ο χρόνο της βασιλείας του και η πυραμίδα αυτή αποτέλεσε μέρος ταφής πολλών γυναικών της βασιλικής αυλής. Κολοσσιαίος ναός, που περιγράφεται από τον Ηρόδοτο πως είχε 3.000 δωμάτια γεμάτα ιερογλυφικά και τοιχογραφίες.
Λέγεται πως όταν ο μεγάλος ιστορικός επισκέφτηκε την Αίγυπτο, ο «Λαβύρινθος» ήταν περισσότερο από 1.300 ετών και μάλιστα στο δεύτερο βιβλίο της Ιστορίας του αναφέρεται σε ένα δαιδαλώδες συγκρότημα, που είχε ξεπεράσει οποιοδήποτε άλλο σε μεγαλείο, κοντά στο μέρος που λέγεται η «πόλη των Κροκόδειλων».
Αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Έχει δώδεκα καλυπτόμενες αίθουσες – έξι στη σειρά που αντιμετωπίζει βόρεια, έξι νότια – οι πύλες της σειράς ένα ακριβώς μπροστά στις πύλες του άλλου. Στο εσωτερικό, το κτίριο είναι διώροφο και περιέχει τρεις χιλιάδες δωμάτια, από τα οποία τα μισά είναι υπόγεια, και το άλλο μισό ακριβώς από πάνω τους.
Έλαβα μέσα από τα δωμάτια στον πάνω όροφο, έτσι ώστε ό, τι θα πω από αυτά είναι από τη δική μου παρατήρηση, αλλά τα υποχθόνια μπορώ να μιλήσω μόνο από την έκθεση, επειδή ο Αιγύπτιος υπεύθυνος αρνήθηκε να μου επιτρέψει να τους δω, όπου περιέχει τους τάφους των βασιλέων οι οποίοι έχτισαν το λαβύρινθο, καθώς επίσης και τους τάφους των ιερών κροκόδειλων.
Τα ανώτερα δωμάτια, αντίθετα, πραγματικά δεν είναι εύκολο να τα δείτε, και είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι είναι έργο ανδρών…!!!
Έλαβα μέσα από τα δωμάτια στον πάνω όροφο, έτσι ώστε ό, τι θα πω από αυτά είναι από τη δική μου παρατήρηση, αλλά τα υποχθόνια μπορώ να μιλήσω μόνο από την έκθεση, επειδή ο Αιγύπτιος υπεύθυνος αρνήθηκε να μου επιτρέψει να τους δω, όπου περιέχει τους τάφους των βασιλέων οι οποίοι έχτισαν το λαβύρινθο, καθώς επίσης και τους τάφους των ιερών κροκόδειλων.
Τα ανώτερα δωμάτια, αντίθετα, πραγματικά δεν είναι εύκολο να τα δείτε, και είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι είναι έργο ανδρών…!!!
Ο Αρνητικός Διάλογος με τον Εαυτό μας
Ο σημαντικότερος τρόπος με τον οποίο ένας άνθρωπος πληγώνει τον εαυτό του, είναι ο υποκειμενικός. Ασκεί βία στον εαυτό του μέσα από έναν αρνητικό διάλογο. Το κυριότερο σύμπτωμα του αρνητικού αυτού διαλόγου είναι το αίσθημα ότι δεν αξίζει, το αδιέξοδο και η αυτολύπηση. Με την αυτολύπηση αρνείται τη δύναμή του να δημιουργήσει κάτι περισσότερο στη ζωή του και έμμεσα θεωρεί τους άλλους υπεύθυνους γι΄αυτό, κι έτσι αποδέχεται την αδυναμία του.
Για παράδειγμα, όταν λυπάται τον εαυτό του, μπορεί να λέει: <<Κανείς δεν με παραδέχεται, κανείς δεν καταλαβαίνει πόσο σκληρά εργάζομαι και πόσες θυσίες κάνω>>. Με το να παραδέχεται ότι είναι <<καημένος>>, αρνείται την εσωτερική του δύναμη για να γίνει ευτυχισμένος και να καλυτερέψει τη ζωή του. Με τον τρόπο αυτό, η λύπη για τον εαυτό του είναι ένα είδος εσωτερικής εκδίκησης. Όπως η εξωτερική βία εμποδίζει κάποιον να είναι ευτυχισμένος, όταν λυπόμαστε τον εαυτό μας εμποδίζουμε την ικανότητά μας να γίνουμε ευτυχισμένοι.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πληγώνουμε τον εαυτό μας, όταν τον λυπόμαστε. Μερικά παραδείγματα: <<Τι άτυχη που είμαι, αν τουλάχιστον ο σύντροφός μου δεν ήταν τόσο μικροπρεπής και άστοργος, θα μπορούσα να είμαι ευτυχισμένη>> – <<Τι άτυχος που είμαι, που δεν έκανα αυτήν την επένδυση>> – <<Τι άτυχη που είμαι, κανείς δεν με αγαπάει, είμαι ολομόναχη κανένας δεν νοιάζεται για μένα>> – <<Τι άτυχος που είμαι, κάνω τόσα πολλά για τα παιδιά μου κι αυτά δεν μου αναγνωρίζουν τίποτα>> – <<Τι άτυχη που είμαι, έχω τόσο ταλέντο αλλά δεν μου δίνεται καμιά ευκαιρία>> – <<Τι άτυχος που είμαι, δουλεύω σκληρότερα από τους άλλους κι όμως κερδίζω λιγότερα>> – <<Τι άτυχη που είμαι, του έδωσα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου και τώρα είμαι ολομόναχη>>.
Γιατί οι άντρες «κλείνονται»
Οι περισσότεροι άντρες αντιδρούν στο μεγάλο άγχος αποσιωπώντας τα συναισθήματά τους και παρατηρώντας αντικειμενικά την κατάσταση.
Αυτό σημαίνει ότι ξανασκέφτονται. Ολόκληρη η σκέψη τους συσπειρώνεται και συγκεντρώνεται. Μετά απομακρύνονται απομονώνοντας τον εαυτό τους από τις συναισθηματικές αντιδράσεις τους. Όταν ξαναποκτήσουν την αντικειμενικότητά τους, αρχίζουν να συνέρχονται.
Επειδή η κυρίαρχη φύση του άντρα είναι η αντρική, για να καταπολεμήσει το άγχος χρειάζεται να απομακρυνθεί και να μείνει λίγο μόνος του. Η απομάκρυνση αυτή δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην αντρική του δύναμη. Δεν είναι για κείνον τώρα η κατάλληλη στιγμή να ψάξει τις συναισθηματικές του αντιδράσεις. Η έλλειψη ισορροπίας για όσο διάστημα θα έχει άγχος, τον κάνει παράλογο ως προς τις συναισθηματικές του αντιδράσεις. Οι περισσότεροι άντρες, όταν αντιμετωπίζουν άγχος, έχουν σαν πρώτη αντίδραση την αποκοπή τους, από τα συναισθήματα, ώστε να μπορέσουν αντικειμενικά να ανακεφαλαιώσουν ό,τι έχει γίνει.
ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!
Θυμάμαι πριν πολλά χρόνια περίπου 19 όπου πρώτο γνώρισα τον Saman Lycan, ήταν στην Φλώρινα σε ένα καφενείο όπου μαζί με κάποιους άλλους φίλους από την ομάδα θέλαμε να τον συναντήσουμε, να ακούσουμε και να μάθουμε κάποια πράγματα!! Από τότε γίναμε πολύ στενοί φίλοι, ερευνήσαμε πολλά μαζί και είδα πράγματα μαζί του όπου αν τα εξιστορήσω θα με περάσετε σίγουρα για φαντασιόπληκτο γλαφυρό και μυθομανή!! Βλέπετε κάποια πράγματα μπορούν να ειπωθούν κάποια άλλα όμως όχι….!! Σήμερα θα σας διηγηθώ κάποιες έρευνες του μεταφυσικού και του παράξενου που κάναμε μαζί με τον Saman Lycan όπου παρόλο ότι τα έζησα και τα είδα μέχρι και σήμερα δεν μπορώ να τα χωνέψω ως άνθρωπος….το μόνο που μου μένει είναι τα πιστέψω αν και πράγμα δύσκολο….!! Επίσης θα σας διηγηθώ και κάποιες ιστορίες από ανθρώπους όπου πήραμε μαρτυρίες για κάποια περίεργα γεγονότα ανά την Ελλάδα!! Όχι πολλά διότι θα πρέπει να γράφω μέρες…κάποιες από αυτές όπου εγώ θεωρώ τις ποιο περίεργες!! Το τι θα πιστέψετε από όλα αυτά είναι στο χέρι σας για κανέναν λόγο δεν θέλω να πείσω κανέναν ότι είναι έτσι…έχετε δικιά σας κρίση αλλά για μένα τουλάχιστον αυτά τα οποία έζησα εγώ είναι τελείως αληθινά!! Ας ξεκινήσουμε:
Η πρώτη εξόρμηση έρευνας με τον Saman lycan ήταν στην πανέμορφη Σαμοθράκη!! Λένε ότι η Σαμοθράκη είναι παράξενο νησί, ιδιαίτερο, μυστηριώδες. Και ότι όποιος πηγαίνει εκεί βιώνει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, το μυστήριo της… φτάνοντας εκεί ο Saman μου είπε:
<< Εδώ ήταν η έδρα των περίφημων Καβείριων Μυστηρίων, για τα οποία γνωρίζουμε ελάχιστα πράγματα. Το νησί αποτελεί πόλο έλξης εκείνων που αρέσκονται στον εναλλακτικό τουρισμό και συνήθως, λέγεται πως αποφεύγουν την κατασκήνωση κοντά στο ρέμα του φονιά, όπου πιθανώς να υπάρχει ισχυρό ενεργειακό πεδίο, το οποίο διαπιστώνει κανείς από τον αλλόκοτο τρόπο με τον οποίο εκφύονται οι κορμοί και τα κλαδιά των δέντρων.
Λέγεται επίσης ότι ο επισκέπτης που θα ανέβει στην κορυφή του όρους Σάος θα έρθει σε επαφή με παράξενα φαινόμενα, ενώ μπορεί ακόμη να δει και τις τρομερές μορφές των Καβείρων επάνω στους βράχους. Επίσης, λέγεται πως σε ένα αρχαίο τείχος υπάρχει εντοιχισμένη μια αρχαία πλάκα, που στην πραγματικότητα είναι χάρτης του νησιού όπως φαίνεται από ψηλά και η αλήθεια είναι πως η ομοιότητα είναι σημαντική. >>
Τα γυρίσαμε όλα και τα είδαμε τα ψάξαμε και τα φωτογραφίσαμε ακόμα και τα σκιτσάραμε κάτι που μου προξένησε πολύ μεγάλη περιέργεια πράγμα που έκανε ο Saman oπου μου είπε ότι για μένα καλύτερα να σκιτσάρω διότι μένουν καλύτερα στην ψυχή μου από μια απλή φωτογραφία….!!
Ο ΕΡΩΤΑΣ ΤΩΝ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ ΣΟΦΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ
Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ
Η αποκωδικοποίηση της Ομηρικής Οδύσσειας.
βιβλίο Βήτα
Βασιλης .Ι.Λυκιαρδοπουλος
Στίχος β8[2] της ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ – ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ και ΕΡΜΗΝΕΙΑ του στίχου σύμφωνα με την εκδοχή που αφορούσε τους απογόνους των Δωριέων του 840 π.χ.
στίχος β8[2].- Τοι δ’ηγειροντο μαλ’ωκα.
στίχος β8[2].- να ξέρεις λοιπόν αυτοί συγκεντρώθηκαν ταχύτατα
Ερμηνεία του στίχου β8[2] σύμφωνα με την ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ πως η ΟΔΥΣΣΕΙΑ είναι μήνυμα εξωγήινου πολιτισμού προς την ανθρώπινη κοινωνία του σήμερα.
Ο ΕΡΩΤΑΣ ΤΩΝ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ ΣΟΦΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ
Στίχος β8[2]
τοι δ’ηγειροντο μαλ’ωκα.
Οι Γήινοι αστροναύτες, χρησιμοποιώντας τις ικανότητες του ΔΙΑ μέσα τους,στέλνουν τηλεπαθητικά μηνύματα στους εξωγήινους ηγέτες, να προσέλθουν στην συνέλευση του Σείριου.
Αντίστοιχα οι εξωγήινοι, προσλαμβάνοντας τα μηνύματα των Γήινων με τον ΔΙΑ μέσα στα δικά τους μυαλά, προσέρχονται ταχύτατα στο κάλεσμα βαθιά συγκινημένοι.
Ο Όμηρος πολύ έξυπνα, χρησιμοποιώντας το [τοι] και το [Δ], μας δίνει να καταλάβουμε πως το όργανο με το οποίο γίνεται η επικοινωνία δεν είναι άλλο από την εε των εγκεφαλικών μας/τους κυττάρων.
Κι όμως... επέζησε!! (Βίντεο)
Αυτή είναι η τρομακτική στιγμή που ένα μικρό παιδί συνελήφθη από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης να συνθλίβεται από ένα minivan στην Κίνα.
Το κλιπ, το οποίο γυρίστηκε στην πόλη Nanching, δείχνει δείχνει τον 4χρονο Xuan να προσπαθεί απεγνωσμένα να τρέξει μακριά από το όχημα πριν αυτό περάσει από πάνω του και συνθλίψει ολόκληρο το σώμα του κάτω από τους τροχούς, αναφέρει η Mirror.
Στα οδυνηρά πλάνα, τόσο οι μπροστινές όσο και οι πίσω ρόδες του φορτηγού φαίνεται να περνούν πάνω από το 4χρονο. Ωστόσο, με μια κίνηση που μόνο ως θαύμα μπορεί να χαρακτηριστεί, ο μικρός σηκώνεται και σαν να μην έχει συμβεί απολύτως τίποτα αρχίζει να βαδίζει ξανά, φαινομενικά αλώβητος .
Μαθαίνω να χάνω
Πριν από μερικά χρόνια είδα τη διαφήμιση μιας γνωστής μάρκας αθλητικών ειδών που αποτυπώθηκε στη μνήμη μου. Στη διαφήμιση φαίνεται ο Μάικλ Τζόρνταν (το δίχως άλλο ο μεγαλύτερος μπασκετμπολίστας στην ιστορία) να περπατάει αργά σ’ έναν διάδρομο με ελάχιστο φως. Φοράει επίσημο κοστούμι, σκούρα γυαλιά και μοιάζει στενοχωρημένος. Ενώ προχωράει, ακούγεται να λέει με σταθερή φωνή: «Στην καριέρα μου έχω χάσει εννιά χιλιάδες βολές, έχω χάσει πάνω από τριακόσιους αγώνες, σε είκοσι έξι περιπτώσεις μου εμπιστεύτηκαν τη βολή που θα έκρινε τον αγώνα και απέτυχα… Έχω αποτύχει μια, κι άλλη μια, κι άλλες πολλές φορές στη ζωή μου. Γι’ αυτό θριαμβεύω».
Δύο πράγματα με συγκλόνισαν σ’ εκείνη τη διαφήμιση. Καταρχάς, ο άνθρωπος που θα μπορούσε να θεωρηθεί πρότυπο επιτυχίας στον τομέα του κι ένας από τους αθλητές που θαυμάζει μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων είχε αποτύχει υπερβολικά πολλές φορές! Όλες και κάθε μία ξεχωριστά πρέπει να του άφησαν την εμπειρία της απογοήτευσης· όλες και κάθε μία απ’ αυτές τις φορές τα πράγματα δεν είχαν έρθει όπως θα τα είχε θελήσει. Η πιο σημαντική φράση όμως είναι η τελευταία του διαφημιστικού σποτ: «Γι’ αυτό, θριαμβεύω». Όχι «παρόλο που» απέτυχα τόσες φορές τώρα θριαμβεύω, αλλά «γι’ αυτό ακριβώς» έφτασα στο θρίαμβο. Εκείνες οι εμπειρίες (κι όχι οι άλλες, οι ευχάριστες) ήταν αυτές που τον έκαναν αυτό που είναι σήμερα.
Δύο πράγματα με συγκλόνισαν σ’ εκείνη τη διαφήμιση. Καταρχάς, ο άνθρωπος που θα μπορούσε να θεωρηθεί πρότυπο επιτυχίας στον τομέα του κι ένας από τους αθλητές που θαυμάζει μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων είχε αποτύχει υπερβολικά πολλές φορές! Όλες και κάθε μία ξεχωριστά πρέπει να του άφησαν την εμπειρία της απογοήτευσης· όλες και κάθε μία απ’ αυτές τις φορές τα πράγματα δεν είχαν έρθει όπως θα τα είχε θελήσει. Η πιο σημαντική φράση όμως είναι η τελευταία του διαφημιστικού σποτ: «Γι’ αυτό, θριαμβεύω». Όχι «παρόλο που» απέτυχα τόσες φορές τώρα θριαμβεύω, αλλά «γι’ αυτό ακριβώς» έφτασα στο θρίαμβο. Εκείνες οι εμπειρίες (κι όχι οι άλλες, οι ευχάριστες) ήταν αυτές που τον έκαναν αυτό που είναι σήμερα.
Είμαστε ελεύθεροι να είμαστε ο εαυτός μας; Η απάντηση είναι όχι
Είμαστε ελεύθεροι να είμαστε ο εαυτός μας; Η απάντηση είναι όχι. Η αληθινή ελευθερία έχει να κάνει με το ανθρώπινο πνεύμα – ισοδυναμεί με το να είναι κανείς ο εαυτός του.
Ποιος μας εμποδίζει να είμαστε ελεύθεροι; Κατηγορούμε την κυβέρνηση, τον καιρό, τους γονείς μας, τη θρησκεία, το Θεό. Ποιος, όμως, είναι ο πραγματικός ένοχος; Μα ο εαυτός μας – εμείς εμποδίζουμε τον εαυτό μας. Τι σημαίνει να είναι κανείς ελεύθερος; Συχνά, όταν παντρευόμαστε, λέμε ότι χάσαμε την ελευθερία μας, όταν, όμως, παίρνουμε διαζύγιο, πάλι δεν είμαστε ελεύθεροι. Τι μας εμποδίζει; Γιατί δεν μπορούμε να είμαστε ο εαυτός μας;
Έχουμε αναμνήσεις από πολύ παλιά, από μια εποχή που υπήρξαμε ελεύθεροι και που απολαμβάναμε την ελευθερία μας, αλλά έχουμε ποια ξεχάσει τι σημαίνει στ’ αλήθεια ελευθερία.
Ας πάρουμε ένα παιδί δύο, τριών ή και τεσσάρων ετών – να ένας ελεύθερος άνθρωπος. Γιατί είναι ελεύθερος αυτός ο άνθρωπος;
Ποιος μας εμποδίζει να είμαστε ελεύθεροι; Κατηγορούμε την κυβέρνηση, τον καιρό, τους γονείς μας, τη θρησκεία, το Θεό. Ποιος, όμως, είναι ο πραγματικός ένοχος; Μα ο εαυτός μας – εμείς εμποδίζουμε τον εαυτό μας. Τι σημαίνει να είναι κανείς ελεύθερος; Συχνά, όταν παντρευόμαστε, λέμε ότι χάσαμε την ελευθερία μας, όταν, όμως, παίρνουμε διαζύγιο, πάλι δεν είμαστε ελεύθεροι. Τι μας εμποδίζει; Γιατί δεν μπορούμε να είμαστε ο εαυτός μας;
Έχουμε αναμνήσεις από πολύ παλιά, από μια εποχή που υπήρξαμε ελεύθεροι και που απολαμβάναμε την ελευθερία μας, αλλά έχουμε ποια ξεχάσει τι σημαίνει στ’ αλήθεια ελευθερία.
Ας πάρουμε ένα παιδί δύο, τριών ή και τεσσάρων ετών – να ένας ελεύθερος άνθρωπος. Γιατί είναι ελεύθερος αυτός ο άνθρωπος;
Prepare for Impact: Προσομοίωση αεροπορικού ατυχήματος
Το Prepare for Impact είναι ένα νέο εκπαιδευτικό παιχνίδι προσομοίωσης αεροπορικού ατυχήματος, Βγήκε μόλις προχθές και ευελπιστεί να σας εκπαιδεύσει και να σας βαθμολογήσει στην εμπειρία σας να διαχειριστείτε ένα επικίνδυνο συμβάν εντός ενός αεροπλάνου.
Η σωστή κατάρτιση σε θέματα ασφάλειας πτήσεων είναι ζωτικής σημασίας για όλους όσους ταξιδεύουν μέσα σε ένα αεροπλάνο, αλλά οι περισσότεροι από εμάς αδιαφορούμε για τις οδηγίες που παραδίδονται σε κάθε πτήση από το πλήρωμα του σκάφους. Συνήθως τις ακούμε παθητικά που σημαίνει ότι διατηρούμε ελάχιστα από αυτά και σε περίπτωση καταστροφής το πιθανότερο είναι να προκληθεί χάος.
Προετοιμαστείτε για την σωστή συμπεριφορά που πρέπει να έχετε και που μπορεί να σας σώσει την ζωή, με μία εξαιρετική εφαρμογή προσομοίωσης αεροπορικής καταστροφής που τρέχει σε κινητά τηλέφωνα iOS και Android.
Διώξε την δυστυχία, επίλεξε την ευτυχία
Γεννιέσαι, μεγαλώνεις και όλα μοιάζουν με ένα καλά οργανωμένο παιχνίδι. Γεννιέσαι μέσα στα "πρέπει" και στα "δεν πρέπει", μέσα στα "όχι, δεν είναι σωστό" , "μην το κάνεις αυτό, τι θα πούνε οι γύρω σου;". Μεγαλώνεις και οι αμφιβολίες ροκανίζουν το μυαλό σου για το εάν έλαβες τις σωστές αποφάσεις, για το εάν έπραξες ορθά.
Και πριν καλά- καλά το καταλάβεις μετατρέπεσαι σε πιόνι ενός απόλυτα σαδιστικού παιχνιδιού και αν δεν θέσεις τους δικούς σου κανόνες, θα γίνεις ένας δυστυχισμένος άνθρωπος. Τα σωστά για κάποιους μπορεί για σένα να μοιάζουν λανθασμένα. Τα πρέπει κάποιων μπορεί για σένα να μην πρέπει να τα ακολουθήσεις.
Ξαφνικά ο άνθρωπος που γεννιέται ελεύθερος φυλακίζεται μέσα στα πρότυπα της κοινωνίας. Αρχίζουν και σου μιλάνε οι "καλές" φωνές, σε προτρέπουν να κάνεις το σωστό και αν δεν το κάνεις στα μάτια τους δεν αξίζεις πια.
"Να μεγαλώσεις, να πας σ’ ένα καλό σχολείο (α, δεν πήγες σε καλό σχολείο;), να μπεις σε μια καλή σχολή (πού πέρασες; σε ΤΕΙ;), να σπουδάσεις (δεν σπούδασες;), να πάρεις το πτυχίο σου (δεν κατάφερες να πάρεις πτυχίο;) , να κάνεις ένα καλό μεταπτυχιακό (ακόμα δεν έχεις κάνει μεταπτυχιακό;), να βρεις μια καλή δουλειά (σερβιτόρος δουλεύεις; κρίμα με τόσες σπουδές), να παντρευτείς (άντε μην το καθυστερείς άλλο θα μεγαλώσεις και μετά δεν θα μπορείς να κάνεις και παιδιά), να πληρώνεις... να πληρώνεις, να κάνεις παιδιά, πλήρωνε τώρα, πλήρωνε υποχρεώσεις, μεγάλωσέ τα σύμφωνα με τα πρότυπα της κοινωνίας, μην αναπνέεις, πρέπει να πληρώσεις για το οξυγόνο σου."
Αποδεχτείτε τον Εαυτό σας: 5 Κλειδιά Αποδοχής και Αγάπης
Έχεις την τάση να κατακρίνεις τον εαυτό σου; Συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους ανθρώπους όλη την ώρα; Είσαι ο πιο σκληρός επικριτής του εαυτού σου; Μήπως τελικά εσύ ο ίδιος μπλοκάρεις τον εαυτό σου επειδή δεν τον αποδέχεσαι;
Αν απάντησες ναι σε μερικά από τα παραπάνω ερωτήματα, ίσως είναι καιρός να αλλάξεις και να αποδεχτείς τον εαυτό σου.
1. Κάνε μια λίστα με όλα όσα αρνητικά λες για τον εαυτό σου όταν κάνεις αυτοκριτική- και απάντησε χωριστά στο καθένα με κάτι θετικό
Φυσικά, όλοι έχουμε τα ελαττώματά μας! Δεν είναι όμως αυτό το ζητούμενο! Το σημαντικό είναι να γνωρίζουμε τα προτερήματά μας και να χτίζουμε πάνω σε αυτά (ενώ παράλληλα διαχειριζόμαστε και τα ελαττώματά μας). Αν βλέπεις μόνο τα αρνητικά στοιχεία σου, τότε δεν ευχαριστιέσαι την εμπειρία του να είσαι ο εαυτός σου και δεν ευχαριστιέσαι την ίδια σου τη ζωή! Για κάθε αρνητικό στοιχείο που κρίνεις τον εαυτό σου δέξου το με συμπόνια για εσένα τον ίδιο και πάρε την απόφαση να συγχωρέσεις τον εαυτό σου. Αν δε μπορείς να βρεις κάτι θετικό (ίσως μια κατάσταση είναι ρεαλιστικά άσχημη), αυτό που μπορείς να κάνεις για να απελευθερωθείς από τα αρνητικά συναισθήματα και να προχωρήσεις στη ζωή σου είναι να πεις «Έκανα το καλύτερο που μπορούσα. Συγχωρώ τον εαυτό μου. Συγχωρώ όσους έχουν ανάμιξη σε αυτό το πρόβλημα. Στηρίζω τον εαυτό μου και προχωράω μπροστά».
2. Μάθε να αποδέχεσαι τα συναισθήματά σου
Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος στο πώς αισθανόμαστε. Υπάρχει σωστό/λάθος στο πώς επιλέγουμε να αντιδράσουμε σε αυτά που μας συμβαίνουν. Δώσε στον εαυτό σου άδεια να νιώσει το όποιο συναίσθημα έχει, χωρίς λογοκρισία ή κουκούλωμα. Προσπάθησε παράλληλα να καταλάβεις από πού προέρχεται το συγκεκριμένο συναίσθημα και στήριξε τον εαυτό σου στο να το βιώσεις και να… επιβιώσεις. Βιώνω τα συναισθήματά μου δε σημαίνει ότι γίνομαι και δικαστής για να κατακρίνω τον εαυτό μου ή τους άλλους. Σημαίνει ότι αντιλαμβάνομαι ποιος είμαι και πώς είμαι αυτή τη στιγμή, σημαίνει ότι σέβομαι τον εαυτό μου, αναγνωρίζω την αξία του και τον φροντίζω για να προχωρήσω μπροστά.
Το παράλογο έχει γίνει λογικό
Λογικό είναι η επιχείρησή σου να μην έχει έσοδα και το κράτος να σου ζητά να πληρώσεις.
Λογικό είναι να σου ζητάει το κράτος να μην παρανομήσεις, αλλά παρόλο που δεν έχεις δουλειά να θέλει να πληρώνεις τους φόρους.
Λογικό είναι η μία υπηρεσία που είναι δεμένη με την άλλη να μην ξέρει να σε κατευθύνει και να απαιτεί εσύ να ξέρεις.
Λογικό είναι να έχεις λογιστή γιατί εκείνος ξέρει και τα λάθη του να τα πληρώνεις εσύ.
Λογικό είναι το κράτος να σου ζητάει να καταβάλεις ΦΠΑ που δεν έχεις εισπράξει και μπορεί ποτέ να μην το εισπράξεις.
Λογικό είναι να κλείνεις την επιχείρησή σου γιατί δεν έχεις καθόλου έσοδα και το κράτος να έχει την απαίτηση να πληρώσεις για να την κλείσεις.
Λογικό είναι ως επιχειρηματίας που πληρώνεις χρόνια το ταμείο σου και τώρα δεν έχεις να φας, να μην θεωρείσαι άνεργος.
Λογικό είναι να σου έχει αναγνωρίσει το κράτος αναπηρία και μετά να κάνει σαν να μην είσαι ανάπηρος.
Τι ωραία που είναι αυτή η λογική !!!
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ: Το όνομα μας είναι η Ψυχή μας;
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ
Το όνομα μας είναι η Ψυχή μας;
Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ζήσαμε μια πρωτοφανή έξαρση του ελληνικού εθνικισμού με επίκεντρο το Μακεδονικό ζήτημα. Ένας εθνικιστικός πυρετός προσέβαλε εκείνη την περίοδο τεράστια τμήματα της ελληνικής κοινωνίας, κινητοποιώντας μάλιστα και τις κοινότητες της διασποράς που συμμετείχαν αποφασιστικά σ’ έναν «οικουμενικό πολιτισμικό πόλεμο». Στόχος αυτού του «πολέμου» δεν ήταν η αλλαγή συνόρων και η κατάκτηση εδαφών. Ήταν η διεκδίκηση συμβόλων και ονομάτων, σημαιών κι ένδοξων προγόνων καθώς και η υπεράσπιση της πολιτιστικής κληρονομιάς, της ιστορίας και της ταυτότητας…
Γράφει ο Γιώργος Στάμκος (stamkos@post.com)
Τα «μέτωπα» αυτού του «οικουμενικού πολιτιστικού πολέμου», που ξέσπασε μεταξύ των Ελλήνων από τη μια και των «Μακεδόνων» από την άλλη, δεν ήταν μόνον η Θεσσαλονίκη και τα Σκόπια, όπου και πραγματοποιήθηκαν μαζικές διαδηλώσεις. Ήταν επίσης η Μελβούρνη, το Τορόντο και όπου αλλού διαβιούσαν ευάριθμες κοινότητες των δύο αντίπαλων εθνοπολιτιστικών ομάδων. Νεκροί ευτυχώς δεν υπήρξαν, ούτε βέβαια νικητές και ηττημένοι. Κέρδισε ωστόσο η καχυποψία κι έχασε η αλληλεγγύη μεταξύ των λαών.
Σήμερα, από την ασφαλή απόσταση μερικών ετών, μπορούμε να δούμε την ελληνο-«μακεδονική» διαμάχη με πιο ψύχραιμη ματιά και να κάνουμε τον απολογισμό της: Επρόκειτο για μια «άσκοπη πολυτέλεια», για μια «τεράστια σπατάλη» που γελοιοποίησε την Ελλάδα διεθνώς, αποδυνάμωσε το ρόλο της στα Βαλκάνια, ενώ αποτέλεσε τροχοπέδη στην οικονομική ανασυγκρότηση της γειτονικής μας χώρας, ενισχύοντας παράλληλα την εγγενή της αστάθεια.Σπατάλη και πολυτέλεια γιατί, αν υπάρχουν στα Βαλκάνια δύο χώρες που τα γεωπολιτικά, στρατηγικά και οικονομικά τους συμφέροντα συμπίπτουν σχεδόν απόλυτα, αυτές είναι αναμφισβήτητα η Ελλάδα και η «Μακεδονία» (FYROM).
ΠΝΕΥΜΑΤΟΣΚΟΠΙΟ & ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΑ
Πνευματοσκοπιο & Συσκευες Επικοινωνιας με Πνευματα: Μία από τις παραδοξότητες του Πνευματισμού, ενός Κινήματος που εξαπλώθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο από τα μέσα του 19ου Αιώνα και έπειτα,ήταν η συνεχής ανάμιξη της επιστημονικής αλλά και θρησκευτικής αναζήτησης.
Εκείνοι που πίστευαν στον Πνευματισμό τον αντιμετώπιζαν ως μία «Επιστημονική» Θρησκεία που θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί πειραματικά. Και από την στιγμή που η πεποίθηση στην επικοινωνία με τα πνεύματα απαιτούσε την συνεχή επιβεβαίωση μέσα από εμπειρικές αποδείξεις, σχεδιάστηκαν συσκευές που θα εξασφάλιζαν την αυθεντικότητα των μηνυμάτων από τα πνεύματα. Αυτές οι συσκευές – εργαλεία δημιουργήθηκαν και τέθηκαν σε εφαρμογή, έχοντας ως στόχο την αποφυγή των σφαλμάτων αλλά και των τρικ, καθώς και της εξασφάλισης πως οι Σεανς πραγματοποιούνταν κάτω από «πειραματικές» συνθήκες.
Πνευματοσκοπιο & Συσκευες Επικοινωνιας με Πνευματα
Ανάμεσα στα πρώιμα παραδείγματα τέτοιων συσκευών «πνευματικής» τεχνολογίας είναι το «Πνευματοσκοπιο». Το εργαλείο αυτό σχεδιάστηκε από τον Robert Hare, έναν Καθηγητή Χημείας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια που όταν στράφηκε στον Πνευματισμό εξασφάλισε Κάλυψη από τα πρωτοσέλιδα των New York Times το 1855. Ο Hare δημιούργησε τουλάχιστον έξι εκδοχές αυτής της μηχανικής συσκευής, σε μία προσπάθεια να αποφύγει κάθε πιθανότητα εξαπάτησης και χειραγώγησης. Η πιο αποτελεσματική ιδέα του ήταν η τοποθέτηση ενός δίσκου που περιείχε τα γράμματα της αλφαβήτου, και τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα πνεύματα για να επικοινωνήσουν με τους παρεβρισκόμενους, σε μία θέση που ήταν κρυφή από την οπτική του Διάμεσου (Medium). Με αυτό τον τρόπο υποστήριζε ο Hare πως τα διάμεσα δεν είχαν έλεγχο πάνω στο μήνυμα που θα μεταφερόταν και πως ο πειραματιστής θα μπορούσε έτσι να συλλέξει εμπειρικές και αυτούσιες αποδείξεις επικοινωνίας με τις πνευματικές οντότητες.
Το «Πνευματοσκοπιο» του Hare είναι μονάχα ένα από τα πρώιμα παραδείγματα μίας μακράς σειράς εργαλείων που δημιουργήθηκαν για να ελέγξουν την αυθεντικότητα της επικοινωνίας με τα πνεύματα. Ανάμεσα στα διασημότερα και πιό επιτυχημένα εργαλεία – συσκευές ήταν οι «Planchettes» και οι πίνακες Ouija, η χρήση των οποίων βοήθησε στην εδραίωση των Σεάνς ως συλλογικές εμπειρίες πνευματικής αναζήτησης.
Οι Μυστηριώδεις Πίνακες Planchettes
Το βιβλίο που με κράτησε στη ζωή
Το ένιωσα αυτό, πολύ περισσότερο κι από τη σκηνή στο μέτωπο που διηγήθηκα πριν, δυο μήνες αργότερα, όταν βρέθηκα στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου των Ιωαννίνων, με όλες τις ενδείξεις τις επιστημονικές ότι δεν πρόκειται να ξανασηκωθώ. Πριν από τ’ αντιβιοτικά, ο τύφος δεν είχε άλλη σωτηρία από την αντοχή του οργανισμού σου. Έπρεπε να υπομένεις, ακίνητος υποχρεωτικά, με πάγο στην κοιλιά και μερικά κουταλάκια γάλα ή πορτοκαλόζουμο για τροφή, όλες τις ατέλειωτες μέρες που βαστούσε ο πυρετός, σαράντα ακατέβατα. Κι ο Θεός βοηθός. Έτυχε να περάσω τη μεγάλη κρίση τις ημέρες ακριβώς που άρχισε η επίθεση των Γερμανών. Δεν ήταν και τόσο ρόδινα τα πράγματα. Το κρεβάτι μου βρισκότανε πλάι στο παράθυρο και κάθε φορά, θυμάμαι, που σήμαινε συναγερμός όλοι οι άλλοι άρρωστοι (το νοσοκομείο ήταν παθολογικό και δεν είχε τραυματίες) μαζί με τις νοσοκόμες και τους γιατρούς τρεχοκοπούσανε στα καταφύγια. Με τους Γερμανούς δεν ήτανε φρόνιμο να παρασταίνουν το παλικάρι. Πριν φύγουν από το θάλαμο μού άνοιγαν τα τζάμια, μήπως και σπάσουν και με χτυπήσουν τα θραύσματα. Κι απόμενα έτσι ολομόναχος μέσα στον άδειο θάλαμο, που μου φαινότανε ξαφνικά ότι μεγάλωνε, γινότανε απέραντος, με τα ξέστρωτα κρεβάτια, τα κουβαριασμένα σεντόνια, τις εφημερίδες, τα σακίδια, μια σταματημένη απότομα ζωή, ένα είδος Πομπηίας του κλειστού χώρου, απ’ όπου αναδυόμουν και επέπλεα μετέωρος, βουτηγμένος μέσα σε μια παράξενη ηρεμία. Ώσπου σε λίγο άρχιζαν οι εκρήξεις, που ολοένα πλήθαιναν και πλησίαζαν. Αυτό πια δεν ήταν πόλεμος, ήταν μια μονομαχία. Δεν υπήρχανε στρατεύματα, όπλα, υπηρεσίες, επιτελεία. Τίποτε. Μονάχα το αόρατο εκείνο τέρας που μπουμπούνιζε από ψηλά. Κι εγώ ασάλευτος, με την πληγιασμένη ράχη και το κομμάτι τ’ ουρανού απ’ τ’ ανοιχτό παράθυρο. Ένα αίσθημα που δεν είχα δοκιμάσει ποτέ όσο ήμουν τριγυρισμένος από τους στρατιώτες μου αναπηδούσε τώρα μέσα μου, πολλαπλασιαζότανε, με χίλιες φωνές μου έκρενε: «πρέπει, πρέπει, πρέπει να ζήσεις, να νικήσεις, να τα βγάλεις πέρα».
5 απλοί τρόποι για να δείξετε ευγένεια
Η ευγένεια φαίνεται να είναι όλο και πιο σπάνια στις μέρες μας. Χάνεται ανάμεσα στη βιασύνη και την ανυπομονησία καθώς προσπερνάμε ο ένας τον άλλο χωρίς να δίνουμε προσοχή. Υπάρχουν απλοί τρόποι για να φέρετε την ευγένεια στην καθημερινή σας ζωή και να "αρπάξετε" τη θετική ενέργειά της.
Χαμογελάστε
Σκεφτείτε πόση ευγένεια μπορείτε να δείξετε με μια απλή κίνηση των χειλιών σας. Χαμογελάστε στον ταμία όταν πληρώνετε τον πρωινό σας καφέ, στον συνάδελφο που σας λέει καλημέρα… Το χαμόγελο είναι μεταδοτικό. Χρησιμοποιήστε το και θα το κάνουν και οι γύρω σας!
Κοιτάξτε τους άλλους στα μάτια
Μην κλείνεστε συνέχεια στον μικρόκοσμό σας. Αφήστε για λίγο το κινητό στην άκρη και κοιτάξτε τους ανθρώπους στο δρόμο σας. Κοιτάξτε τους άλλους στα μάτια όταν συζητάτε. "Συνδεθείτε" μαζί τους.
Έχετε το «Μ» στην παλάμη σας; Μόνο λίγοι το έχουν στον κόσμο! (φωτό)
Η χειρομαντία είναι μια παλιά τέχνη (ή απάτη κατά πολλούς) που προσπαθεί να κατανοήσει τον χαρακτήρα κάποιου ή να προβλέψει το μέλλον του μέσω του διαβάσματος των γραμμών της παλάμης του.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Metro, ορισμένοι άνθρωποι έχουν μια σπάνια γραμμή στην μέση της παλάμης τους που σχηματίζει το γράμμα «Μ». Αυτό το γράμμα κάνει τον άνθρωπο ιδιαίτερα ξεχωριστό, σύμφωνα πάντα με την χειρομαντία.
Ο συγγραφέας του βιβλίου «Karmic Palmistry: Explore Past Lives, Soul Mates & Karma», Jon Saint-Germain, τονίζει στο βιβλίο του την σπανιότητα αυτού του γράμματος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, όσοι έχουν αυτό το γράμμα είναι ιδιαίτερα χαρισματικοί, φιλόδοξοι και πειθαρχημένοι άνθρωποι.
Ακόμα, μπορούν εύκολα να καταλάβουν τις προθέσεις των άλλων ή εάν κάποιος ψεύδεται, γεγονός που τους κάνει εξαιρετικούς δικαστές.
ΦΩΤΟ- Έχετε το «Μ» στην παλάμη σας;;; Μόνο ΛΙΓΟΙ το έχουν στον κόσμο!
Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΗΠΑ - GREYS
Το 1954, μια επιτροπή των Γκρίζων έφθασαν στην αεροπορική βάση Edwards, με μοναδικό σκοπό να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Dwight Eisenhower..
Η συμφωνία έγινε έκτοτε γνωστή ως Συμφωνία Edwards ή, όπως ο Dr Dan Burisch την αποκάλεσε, "Συνθήκη Tau IX για τη Διατήρηση της Ανθρωπότητας".
- Η συμφωνία διευκρίνιζε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα επέτρεπε στους Greys να απαγάγουν ανθρώπους για να τους χρησιμοποιούν σε πειράματα όπως και τα ινδικά χοιρίδια, με τον όρο να τους επιστρέφουν πίσω με ασφάλεια αφού πρώτα θα διέγραφαν την μνήμη τους.
Σε αντάλλαγμα θα έδιδαν στην κυβέρνηση των ΗΠΑ προηγμένη με εξωγήινη γνώση τεχνολογία. Μια άλλη "ρήτρα" στην συμφωνία προέβλεπε πρόγραμμα ανταλλαγής πρεσβευτών από τις δύο πλευρές. Ωστόσο, δεν ήταν σαφές πόσοι θα συμμετείχαν σε αυτό το πρόγραμμα ανταλλαγής, αλλά το πιο φημισμένο ήταν το Crill, ένα ερπετό από τον αστερισμό του Δράκοντος και ο J-Rod, ή Γκρίζος, προερχόμενος από το άστρο Zeta Reticulum.
Η συμφωνία Edwards ήταν το αποκορύφωμα μιας σειράς γεγονότων που ξεκίνησαν το 1947, όταν ανακτήθηκαν τα συντρίμμια ενός εξωγήινου διαστημικού σκάφους κοντά στο Roswell. Μέσα στα συντρίμμια βρέθηκαν και πολλά ξένα σώματα. Το περιστατικό αυτό διέγειρε την ευαισθητοποίηση απέναντι στο φαινόμενο των UFO και οδήγησε στη σύγχρονη Ουφολογία.
Έκρηξη με νεκρούς στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης! (Σκληρές Εικόνες + Βίντεο))
– Νέο μακελειό στην Κωνσταντινούπολη – Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πέντε νεκρούς και 36 τραυματίες
– Το PKK “βλέπουν” οι Τούρκοι πίσω από τη νέα τρομοκρατική επίθεση
– Τρεις ισραηλινοί ανάμεσα στους τραυματίες – 12 ξένοι πολίτες έχουν τραυματιστεί
– Η νέα τρομοκρατική επίθεση έγινε στην καρδιά της πόλης, στην πολυσύχναστη πλατεία Ταξίμ
– Ελληνικό σχολείο κοντά στο σημείο της επίθεσης – Σε απόσταση 500 μέτρων βρίσκονται το γερμανικό προξενείο και γερμανικό λύκειο
– Τα μέτρα ασφαλείας τις τελευταίες ημέρες είχαν αυξηθεί, ωστόσο όπως αποδείχθηκε δεν ήταν αρκετά
– Είναι η πέμπτη τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία μέσα στο 2016
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
– Το PKK “βλέπουν” οι Τούρκοι πίσω από τη νέα τρομοκρατική επίθεση
– Τρεις ισραηλινοί ανάμεσα στους τραυματίες – 12 ξένοι πολίτες έχουν τραυματιστεί
– Η νέα τρομοκρατική επίθεση έγινε στην καρδιά της πόλης, στην πολυσύχναστη πλατεία Ταξίμ
– Ελληνικό σχολείο κοντά στο σημείο της επίθεσης – Σε απόσταση 500 μέτρων βρίσκονται το γερμανικό προξενείο και γερμανικό λύκειο
– Τα μέτρα ασφαλείας τις τελευταίες ημέρες είχαν αυξηθεί, ωστόσο όπως αποδείχθηκε δεν ήταν αρκετά
– Είναι η πέμπτη τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία μέσα στο 2016
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας απέτυχαν ξανά! Μια ακόμη τρομοκρατική επίθεση βυθίζει στο πένθος την Τουρκία. Αυτή τη φορά έγινε στο πλέον πολυσύχναστο σημείο της Πόλης, στην πλατεία Ταξίμ. Είναι η πέμπτη τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία από τις αρχές του 2016.
Το multitasking αποβλακώνει
Το ηλεκτρονικό multitasking συρρικνώνει τον εγκέφαλο
Ανήκετε σε αυτούς που στέλνουν μήνυμα από το κινητό τους και ταυτόχρονα παρακολουθούν τα e-mail τους στον υπολογιστή, μιλούν στο σταθερό τηλέφωνο και βλέπουν τηλεόραση ή ακούνε ραδιόφωνο; Προσέξτε, γιατί το ηλεκτρονικό multitasking μικραίνει τον εγκέφαλο, λένε οι ερευνητές.
Multitasking είναι η διαδικασία όπου ένας υπολογιστής εκτελεί πολλαπλές εργασίες ταυτόχρονα. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, μερικές εργασίες (όπως η αποστολή fax ή οι αριθμhτικοί υπολογισμοί) μπορούν να εκτελεσθούν στο παρασκήνιο ενώ εσείς εργάζεστε σε ένα άλλο πρόγραμμα. Τι γίνεται όταν αυτό το κάνει ένας άνθρωπος;
Σύμφωνα με νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό PLoS ONE, η ταυτόχρονη χρήση πολλών ηλεκτρονικών συσκευών μπορεί να έχει σοβαρό αντίκτυπο στην εγκεφαλική λειτουργία. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Sussex υποστηρίζουν ότι όσοι κάνουν multitasking έχουν λιγότερη φαιά ουσία (τμήμα του εγκεφάλου που επεξεργάζεται τις πληροφορίες που λαμβάνουμε) συγκριτικά με εκείνους που είτε χρησιμοποιούν μόνο μία συσκευή κάθε φορά είτε κάνουν multitasking περιστασιακά και μόνο όταν είναι απαραίτητο.
Οι ερευνητές ρώτησαν 75 υγιείς ανθρώπους πόσο συχνά κάνουν ταυτόχρονη χρήση δύο ή περισσότερων ηλεκτρονικών συσκευών. Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν αξονικές τομογραφίες εγκεφάλου στους συμμετέχοντες και διαπίστωσαν ότι είχαν λιγότερη φαιά ουσία. Σύμφωνα με την έρευνα όσοι είναι φανατικοί χρήστες ηλεκτρονικών συσκευών, χρησιμοποιώντας παράλληλα ή εναλλάσσοντας διαδοχικά ταμπλέτες, smartphones, τηλεόραση κ.α., εμφανίζουν μεταβολές στη φαιά ουσία σε μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου, η οποία σχετίζεται με την νοημοσύνη και τα συναισθήματα.
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι μια περιοχή του εγκεφάλου, ο πρόσθιος φλοιός του προσαγωγίου, είναι μικρότερος σε όσους χρησιμοποιούν τις περισσότερες συσκευές ταυτόχρονα, ενώ έχει και μικρότερη πυκνότητα φαιάς ουσίας. Η εν λόγω περιοχή εμπλέκεται στη ρύθμιση των συναισθημάτων, στην λήψη των αποφάσεων, στον έλεγχο των ορμών, στην ενσυναίσθηση, συναισθηματική κατανόηση την αντίληψη κ.α.
«Η ταυτόχρονη χρήση του κινητού τηλεφώνου, του laptop και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών αλλάζει τη δομή του εγκεφάλου. Στις μέρες μας το multitasking έχει γίνει πολύ δημοφιλής και πλέον αυξάνεται όλο και περισσότερο η ανησυχία για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στον εγκέφαλο και στην κοινωνική και συναισθηματική μας ζωή», δήλωσε ο Kep Kee Loh, μέλος της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου Sussex.
Πιο…
Δεν είναι ανάγκη να το δηλώσουμε σε κανέναν… Ούτε και στα πιο κοντινά και αγαπημένα μας άτομα… Κρίνεται όμως απαραίτητο να το δηλώσουμε σε εμάς τους ίδιους και να ανακαλύψουμε την αλήθεια μας!!!
Ο λόγος για την εξαιρετικά μικρή λεξούλα “πιο”!!!
Ας σκεφτούμε απλά και ας είμαστε ειλικρινείς με εμάς… Ποιά είναι η ιδέα που έχουμε για τον εαυτόν μας; Ποιά είναι η εικόνα που έχουμε δημιουργήσει μέσα στο κεφάλι μας και έχει κατέβει και στην καρδιά μας και έχει κατέβει ακόμα πιο κάτω, στην δράση μας;
Δεν είναι αλήθεια ότι τις περισσότερες φορές υπάρχει μία εκούσια ή ακούσια τάση σύγκρισης του εαυτού μας με τους γύρω;
Ας πούμε στο εργασιακό μας περιβάλλον… Ποιος δεν έχει σκεφτεί ότι αυτός ο ίδιος είναι “πιο” εργατικός, συνεπής, οργανωτικός κλπ, σε σχέση με τον τάδε, ή την τάδε αργόσχολη, ασυνεπή κλπ…;
Ας πούμε σε επίπεδο εξωτερικής εμφάνισης… Ποιος δεν έχει σκεφτεί ότι είναι αν όχι “πιο” όμορφος, τουλάχιστον γλυκύτερος ή συμπαθητικότερος από τον άλλον;
Ας πούμε σε επίπεδο συναισθημάτων… Ποιος δεν έχει σκεφτεί ότι αυτός είναι “πιο” καλός, ευαίσθητος, φιλόπονος κλπ, σε σχέση με τον άλλον τον στριμμένο, αναίσθητο κλπ…;
Η «Ώρα της Γης» έφτασε, γι΄αυτό κι εμείς… λέμε όχι άλλο σκοτάδι!!!
«Το Σάββατο 19 Μαρτίου οι πολίτες σβήνουν τα φώτα από τις 8.30 μ.μ. έως τις 9.30 μ.μ. προκειμένου να στείλουν μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος», λένε οι λάτρεις του Σκότους!
Εμείς σε αυτή την υποκρισία ανάβουμε ΌΛΑ τα φώτα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βιαιότητα που δέχεται ο πλανήτης από τους δήθεν υπερασπιστές του!!!
«Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναμένονται σήμερα να κινητοποιηθούν και να σβήσουν τα φώτα στις 20.30 (ώρα Ελλάδος) για την τήρηση των δεσμεύσεων που αναλήφθησαν στην 21η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα στο Παρίσι πριν από τρεις μήνες, για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών» – δηλαδή, περισσότεροι πράσινοι φόροι, αποανάπτυξη και αποβιομηχανοποίηση, ρομποτοποίηση εργασίας, Ατζέντα 21!
Η Ελλάδα συμμετέχει για μια ακόμα χρονιά στη συγκεκριμένη υποκριτική εκστρατεία που ξεκίνησε το 2007 στην Αυστραλία με πρωτοβουλία της πουλημένης ΜΚΟ WWF.
«Οι χρήστες του Διαδικτύου καλούνται να κοινοποιήσουν τη δράση τους και να συμβάλουν έτσι στην γνωστοποίηση μέσω του Ίντερνετ των προβλημάτων που προκαλεί η υπερθέρμανση του πλανήτη», γι’ αυτό κι εμείς πάμε ΚΌΝΤΡΑ στην απάτη της κλιματικής αλλαγής και υπερθέρμανσης και λέμε, εκείνη την ώρα…
Ανάψτε όλα τα φώτα!!!
Ανάψτε όλα σας τα φώτα για να τα δουν οι σπιούνοι δορυφόροι που καταγράφουν τη σκοτεινιά και χαίρονται γιατί έχουν καταφέρει να παρασύρουν την κοινή γνώμη στο αίσθημα ενοχής που προσπαθούν να τους προκαλέσουν: Το ότι ζουν και αναπνέουν πάνω στον πλανήτη και γεννούν παιδιά!
Εύμαιος, ο πιστός βοσκός του Οδυσσέα
Ράνια Τζεν
Εύλογο ερώτημα πώς ένας χοιροβοσκός μπορεί να αποτελεί ένα σημαντικό πρόσωπο στην Οδύσσεια του Ομήρου.
Κι όμως σε πολλά σημεία αποτελεί πρόσωπο- κλειδί για την εξέλιξη του έπους και αποτελεί επίσης ένα σταθερό άξονα για την επίτευξη της τελικής έκβασης της Οδύσσειας.
Πρώτος ανάμεσα σε κάποιους βοσκούς που παρέμειναν πιστοί στους πραγματικούς κυρίους τους και δεν φέρθηκαν ωφελιμιστικά, όπως θα δούμε πιο κάτω ότι έκανε ο Μελάνθιος που τάχθηκε με το μέρος των μνηστήρων, οι οποίοι είχαν τότε τη δύναμη εκμεταλλευόμενοι την απουσία του Οδυσσέα.
Ο Εύμαιος ήταν ο επικεφαλής στη φροντίδα των κοπαδιών και άνθρωπος με ήθος και πίστη.
Είναι τυχαίο ότι αυτός είναι το μοναδικό πρόσωπο στο οποίο ο ποιητής απευθύνεται σε δεύτερο πρόσωπο;
«τὸν δ᾿ ἀπαμειβόμενος προσέφης, Εὔμαιε συβῶτα»
«τὸν δ᾿ ἀπαμειβόμενος προσέφης, Εὔμαιε συβῶτα»
Σίγουρα δεν επρόκειτο για έναν απλό βοσκό. Ήταν ένα παιδί από βασιλική γενιά. Ο ίδιος διηγείται (ραψωδία ο) ότι ήταν γιος του Κτησία, βασιλιά της νήσου Συρίης (Σύρου). Η Σύρος εκείνα τα χρόνια αποτελούσε ανεξάρτητο κρατίδιο με δικό της βασιλιά, και Βουλή γερόντων είχε ένα βασιλιά από όσο είναι γνωστό, τον Κτησία, γιό του Ορμένου. Βασίλευε σε δυο πόλεις που ήταν επάνω σε δύο αντικριστούς λόφους, ανατολικά και δυτικά : Γαλισσά και Φοίνικα (Ποσίδεια). Οι πόλεις αυτές είχαν καλά λιμάνια.