Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Εφτά μύθοι και αλήθειες για την άνοια!



Η άνοια είναι ένα σύνδρομο, το οποίο χαρακτηρίζεται από έκπτωση των ανώτερων νοητικών λειτουργιών.
Αποτέλεσμα εικόνας για mental disorders

Ο ασθενής με άνοια παρουσιάζει προβλήματα στη μνήμη, την προσοχή, τη συγκέντρωση, την ομιλία και τη σκέψη, με αποτέλεσμα να προκαλούνται ποικίλες δυσκολίες στην καθημερινή, επαγγελματική και κοινωνική ζωή του. Όπως εξηγεί ο Ψυχίατρος κι Επιστημονικά υπεύθυνος Οργανισμού Φροντίδας Ηλικιωμένων “ο Νέστωρ”, Αντώνης Μούγιας, παλαιότερα, χρησιμοποιούσαμε τον όρο γεροντική άνοια, ο οποίος σήμερα έχει εγκαταλειφθεί. Η πιο συχνή αιτία άνοιας, είναι η νόσος του Alzheimerωστόσο άνοια μπορεί να προκαλέσουν εκατοντάδες άλλοι νόσοι μεταξύ αυτών, κάποιο σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο ή η νόσος του Parkinson.
1.    Η άνοια είναι ένα φαινόμενο της εποχής μας και μόνο;
Η άνοια είναι τόσο παλιά όσο και ο άνθρωπος. Από την άλλη πλευρά, τα άτομα που πάσχουν από τη νόσο έχουν αυξηθεί τις τελευταίες δεκαετίες, λόγω της αύξησης του μέσου όρου ζωής και της συχνότερης διάγνωσης της νόσου.
2.    Η νόσος του Alzheimer παρουσιάζεται μόνο σε ηλικιωμένους;
Όχι, η νόσος του Alzheimer μπορεί να εμφανιστεί και σε νεότερους ανθρώπους, αλλά πολύ πιο σπάνια. Η ηλικία αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα εκδήλωσης της άνοιας. Από την ηλικία των 65 ετών, ο επιπολασμός της άνοιας διπλασιάζεται ανά πενταετία, για να φτάσουμε στους ηλικιωμένους  άνω των 85 ετών, οι οποίοι πάσχουν από άνοια σε ποσοστό που πλησιάζει το 40%.
3.    Άνοια και η νόσος του Alzheimer είναι το ίδιο πράγμα;
Άνοια είναι ένα κλινικό σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από απώλεια μνήμης, έκπτωση άλλων ανώτερων εγκεφαλικών λειτουργιών και προκαλεί έκπτωση στη λειτουργικότητα του ατόμου. Η νόσος του Alzheimer είναι η συχνότερη αιτία άνοιας και ευθύνεται για τις μισές περίπου περιπτώσεις ανοιών. Για το υπόλοιπο 50% ευθύνονται περισσότερες από 100 διαφορετικές νόσοι, με συχνότερη την αγγειακή άνοια.

Έτοιμοι να κατακτήσετε τη νέα χρονιά; Τί προτεραιότητες να θέσετε


new year positive thinking
Στο πέρασμα από τον έναν χρόνο στον άλλον πολλοί από εμάς μετράμε –κάνοντας  απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς- ανεκπλήρωτες επιθυμίες και απραγματοποίητους στόχους. Αναρωτιόμαστε τι δεν πήγε καλά ενώ είχαμε τη θέληση, τις ικανότητες, το ταλέντο ή την οργάνωση για να πετύχουμε όσα είχαμε στοχεύσει, αποδίδοντάς το σε παράγοντες όπως η κακή τύχη, οι δυσμενείς συνθήκες ή το πεπρωμένο.
Μπορούμε, όμως, να τα πάμε καλύτερα τη νέα χρονιά; Μέσα από στοχευμένες λέξεις, η κοινωνιολόγος και διδάκτωρ Ψυχολογίας Γεωργία Δηλάκη, μας δείχνει τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς, προτρέποντάς μας να εντάξουμε στη ζωή μας έννοιες και στρατηγικές, οι οποίες όχι μόνο θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε τους στόχους που σχεδιάζουμε για τη νέα χρονιά, αλλά θα μας εξασφαλίσουν και μια ποιοτικότερη καθημερινότητα:
  1. Αποφασιστικότητα:  Ξεκίνα τώρα!  Ο Γκαίτε είπε «Θέλεις στ’αλήθεια αυτό που θέλεις; Άδραξε τούτη τη στιγμή». Πες «όχι» στην αναβλητικότητα, που θα σε κάνει να χάσεις τον ενθουσιασμό σου –ο οποίος είναι ένα από τα πρώτα βήματα της δημιουργίας. Σταμάτα να σκέφτεσαι πόσο δύσκολο είναι αυτό που θέλεις να πετύχεις ή πότε θα καταφέρεις να το ολοκληρώσεις. Άδραξε τη στιγμή και ξεκίνα να το πραγματοποιείς, αφήνοντας στην άκρη δικαιολογίες και προφάσεις –«δεν θα τα καταφέρω», «υπάρχουν πολλές δυσκολίες», «δεν θα αντέξω στο χρόνο»- που σε εμποδίζουν να μπεις στη δράση και σε κάνουν να σκέφτεσαι περιοριστικά.
  2. Διεκδικητικότητα: Απέφυγε τον παθητικό τρόπο επικοινωνίας με τους άλλους, από φόβο μήπως τους δυσαρεστήσεις ή δεν τα βγάλεις πέρα μαζί τους. Κάνε γνωστά τα «θέλω» σου και τα συναισθήματά σου στοχευμένα στους τομείς που σε ενδιαφέρουν –π.χ. σχέσεις, επαγγελματική καταξίωση- και διεκδίκησε δυναμικά αυτό που πιστεύεις ότι σου αξίζει. Δες κάθε στόχο που θέλεις να πετύχεις ή κάθε κατάσταση που βιώνεις από μια σκοπιά δυνατότητας και όχι αδυναμίας: «Μπορώ φέτος να πάρω το πτυχίο μου», «θα κερδίσω τη θέση που μου αξίζει στη δουλειά».

Ποιά είναι η ιδανική θερμοκρασία για να κοιμηθούμε ;

sleep1
Αν ανήκετε στην κατηγορία όσων δυσκολεύονται να κοιμηθούν, τότε το παρακάτω θέμα σας αφορά! Κι αυτό γιατί πριν "καταθέσετε τα όπλα" στο θέμα ύπνος, καλό θα είναι προηγουμένως να βεβαιωθείτε πως πέρα από ένα ζεστό μπάνιο ή ένα ποτήρι γάλα, όπως μέχρι σήμερα ενδεχομένως να συμπεριλαμβάνατε στην καθημερινή σας ρουτίνα, έχετε τσεκάρει και τη θερμοκρασία στο υπνοδωμάτιό σας...
Οι ειδικοί συμφωνούν ότι η θερμοκρασία της περιοχής που κοιμάστε αλλά και πώς αισθάνεστε σε αυτή επηρεάζει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια του ύπνου σας. Κι αυτό διότι όπως εξηγεί στο WebMD ο Craig Η Heller, PhD, καθηγητής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ: "Όταν πας για ύπνο, η θερμοκρασία που προσπαθεί να φθάσει ο εγκέφαλός μας κατεβαίνει". Και συμπληρώνει: "Σκεφτείτε το σαν το εσωτερικό θερμοστάτη.Ε άν είναι πάρα πολύ κρύο ή πολύ ζεστό, το σώμα παλεύει να επιτύχει αυτό το σημείο ρύθμισης".

Αν δεν είσαι εύθραυστος, γίνε


Πάντα αναρωτιόμουνα γιατί οι ευχές για το νέο χρόνο είναι τόσο άσεμνα κλισαρισμένες και τα τελευταία χρόνια τόσο προκλητικά ανόητες. Και κυρίως ελλειπτικές. Ευχόμαστε ροδομάγουλη υγεία, ευτυχισμένους έρωτες, χρήματα και επιτυχία. Και αμνησία για όλες τις δύσκολες στιγμές που ζήσαμε.

Αποφεύγουμε να μιλήσουμε για τις σκοτεινές όψεις της ζωής, για τα στραβοπατήματα, τις ατυχίες, τα εμπόδια, τα δάκρυα, την απελπισία, τον θάνατο. Ευχόμαστε έναν «καλό χρόνο» υπονοώντας ένα χρόνο που θα ζήσουμε με τεχνητό Αλτσχάιμερ, βουτηγμένοι σε ένα χυλό ευτυχίας που η ζωή θα μοιάζει με επιτυχημένη λοβοτομή. Που θα αισθανόμαστε συνεχώς καλά με τον εαυτό μας, λες και όλος ο ελληνοδυτικός πολιτισμός δεν εξελίσσεται μόνο και μόνο γιατί ΔΕΝ αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας. Είμαστε ο μοναδικός πολιτισμός στον πλανήτη που η ζωή δεν είναι κορόνα γράμματα ανάμεσα στην πλήξη και τη φρίκη. Το ξεχνάμε και κάνουμε σοβαρό λάθος.

Τι εννοούμε όμως όταν λέμε ότι περάσαμε μια «κακή χρονιά»; Εννοούμε ότι ήταν η χρονιά που πονέσαμε από ένα χωρισμό, που βρεθήκαμε μετέωροι στα επαγγελματικά, που χάσαμε κάποιον άνθρωπο που αγαπούσαμε, που η ευτυχία στάθηκε τσιγκούνικη, που απογοητευτήκαμε, που διαψευστήκαμε, που θεωρήσαμε ότι η Δαμόκλειος σπάθη απειλούσε κάθε στιγμή να πέσει στο κεφάλι μας, που το σώμα μας μας πρόδωσε, που το γρασίδι του διπλανού ήταν πιο πράσινο από το δικό μας, που η αποτυχία ήταν πιο αλμυρή από αλάτι στα χείλη, που η καθημερινότητα έμοιαζε δυσβάστακτη, Που το παιδί μέσα μας έμοιαζε εγκαταλειμμένο, φοβισμένο, ορφανό. Που η μοναξιά θόλωνε σαν πάχνη οτιδήποτε γύρω μας. Που ο κόσμος ήταν στενό παπούτσι που σε εμπόδιζε να προχωρήσεις. 

6 πόνοι που δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσετε!


osfyalgia1
Συχνά αγνοούμε ένα ανησυχητικό σύμπτωμα, όπως μια ξαφνική ζαλάδα, τη δύσπνοια ή έναν έντονο πόνο, ελπίζοντας πως είναι κάτι παροδικό και ακίνδυνο.
Όμως τα συμπτώματα αυτά πολλές φορές εμφανίζονται για να μας «προειδοποιήσουν» και σημαίνουν ότι πρέπει να κάνουμε τις απαραίτητες εξετάσεις ώστε να εντοπιστεί και να αντιμετωπιστεί έγκαιρα ένα πρόβλημα υγείας.
Πότε ο πόνος επιβάλλει την επίσκεψη στο γιατρό και τι μπορεί να δείχνει;
1. Αιφνίδιος πόνος στη βουβωνική χώρα
Συχνά ο πόνος συνοδεύεται από πρήξιμο στην περιοχή. Ίσως πρόκειται για συστροφή όρχεως, όταν δηλαδή δεν διοχετεύεται αίμα σε έναν από τους δύο όρχεις λόγω συγγενούς ανωμαλίας που συνεπάγεται στρέβλωση του σπερματικού τόνου. Μπορεί επίσης να πρόκειται για επιδιδυμίτιδα, δηλαδή λοίμωξη της επιδιδυμίδας όπου αποθηκεύεται το σπέρμα.
2. Έντονος πόνος στη μέση
Εάν ο πόνος στη μέση δεν οφείλεται στη σωματική άσκηση και δεν υποχωρεί με τα κοινά παυσίπονα, μπορεί να υποδεικνύει ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής. Εάν το ανεύρυσμα υποστεί ρήξη, αποτελεί επείγουσα κατάσταση και μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρο. Ο έντονος πόνος στη μέση δεν αποτελεί πάντα κίνδυνο για τη ζωή, καθώς μπορεί επίσης να είναι σύμπτωμα πέτρας στα νεφρά.
3. Επίμονος πόνος στο καλάμι ή το πέλμα
Ίσως πρόκειται για κάταγμα κόπωσης. Στην περίπτωση αυτή, συνήθως ο πόνος επιδεινώνεται με τη σωματική άσκηση, επιμένει όμως ακόμη και τις ώρες χαλάρωσης και δεν υποχωρεί με τα κοινά παυσίπονα. Συμβαίνει όταν η υπερβολική επαναλαμβανόμενη φόρτιση δεν επιτρέπει στο οστό να επουλωθεί επαρκώς από μόνο του.

10 γιατροσόφια της γιαγιάς… για όλες τις χρήσεις

votana
Μήπως το παρακάνετε με τα παυσίπονα και παίρνετε χάπια με το παραμικρό; Οι φυσικές λύσεις που υπάρχουν είναι αποτελεσματικότατες, και μπορεί να έχουν ξεχαστεί με τις δεκαετίες, αλλά οι γιαγιάδες μας τις γνώριζαν πολύ καλά.
Από την σοφία των παλιών, λοιπόν, που ήξεραν να «χειρίζονται» τα βότανα και τα σπιτικά μαντζούνια, προέρχονται τα δέκα γιατροσόφια για… πάσα νόσο που ακολουθούν. Υπενθυμίζουμε ότι είναι μέσα που ανακουφίζουν από προβλήματα και δεν αποτελούν υποκατάστατο θεραπείας από γιατρό, όταν αυτός κρίνεται αναγκαίος. Αλλά σε κάθε περίπτωση, στην ώρα της ανάγκης και μέχρι να επισκεφθείτε ειδικό, δεν χάνετε τίποτα να δοκιμάσετε τα εξής…
Για τις ημικρανίες
Έχετε πονοκέφαλο και θέλετε να αποφύγετε να πάρετε άλλο ένα παυσίπονο; Δοκιμάστε να βάλετε στο μέτωπό σας μια κομπρέσα με ξίδι για λίγη ώρα, έτσι ώστε η οξύτητά του να αποσυμφορήσει τα αιμοφόρα αγγεία του κεφαλιού.
Για τις μελανιές
Αν χτυπήσατε και θέλετε να «ηρεμήσετε» την περιοχή της μελανιάς, πολτοποιήστε λίγο κρεμμύδι, αναμίξτε το με αλάτι και βάλτε το πάνω στη μελανιά για λίγα λεπτά.
Για τον πυρετό
Βράστε λίγη ρίγανη μαζί με κανέλα και πιείτε το. Αν δεν δείτε αποτέλεσμα, δοκιμάστε ένα μίγμα που θα σας… ενοχλήσει ελαφρώς στη γεύση, αλλά κάνει «θαύματα»: Λιώστε μια σκελίδα σκόρδου, προσθέστε τον χυμό ενός λεμονιού και μια κουταλιά μέλι και πιείτε το. Το συγκεκριμένο μίγμα θεωρείται «βάλσαμο» και για ενοχλήσεις του εντέρου ή τον καθαρισμό των αγγείων.

4 τρόφιμα – φάρμακα !!! Μάθε, ποιά είναι…

FARMAKO-TROFI
Ρόδι στην καταπολέμηση του καρκίνου!
Σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποίησαν Αμερικάνοι ερευνητές  από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας ανακοίνωσαν το ελπιδοφόρο νέο στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικάνικης Εταιρείας Κυτταρικής Βιολογίας ότι ο χυμός του ροδιού αναστέλλει τόσο την εμφάνιση του καρκίνου όσο και τις μεταστάσεις που μπορεί να προκαλέσει.
Οι επιστήμονες μελέτησαν το χυμό του ροδιού και ανακάλυψαν ότι τα λιπαρά του οξέα εμπόδισαν την μετάσταση στα οστά αλλά και σε ασθενείς με καρκίνο του προστάτη.  Χαρακτήρισαν συναρπαστικά τα ευρήματα καθώς ανέφεραν ότι θα μπορούσαν να επέμβουν στα συστατικά του χυμού και να βελτιώσουν τη δράση του. Οι επιστήμονες υπερασπίζονται ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον θαυματουργό χυμό και σε άλλες μορφές καρκίνου καθώς έχουν ίδια γονίδια και πρωτεΐνες που εμπλέκονται στην κίνηση των καρκινικών κυττάρων.
Πράσινο τσάι προστατεύει από το κρυολόγημα!
Ένα από τα πιο οικονομικά και αποτελεσματικά φάρμακα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά το πράσινο τσάι μειώνει  τον κίνδυνο γρίπης ή κρυολογήματος. Αυτό είναι το συμπέρασμα επιστημονικής ομάδας Ιαπώνων οι οποίοι μελέτησαν την επίδρασή του σε ασθενείς κατ’ οίκον νοσηλείας. Οι γιατροί τους ζήτησαν να καταναλώνουν τρείς φορές την ημέρα ένα φλιτζάνι τσάι και τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά καθώς το ποσοστό όσων προσβάλλονταν από γρίπη ή κρυολόγημα σύντομα μειώθηκε εντυπωσιακά. Αυτό οφείλεται στις κατεχίνες οι ουσίες που περιέχονται στο πράσινο τσάι και που έχουν την ικανότητα να ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού.

Όταν η Αννα Συνοδινού αποχωρούσε από τη Βουλή και την πολιτική (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν η Αννα Συνοδινού αποχωρούσε από τη Βουλή και την πολιτική (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη απώλεια για την Ελλάδα ο χαμός της Αννα Συνοδινού. Το όνομά της συνδέθηκε με το θέατρο αλλά είχε έντονη πολιτική δράση.
Την τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 88 ετών, η σπουδαία ηθοποιός, Άννα Συνοδινού, η οποία νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα σε κλινική.

Σπουδαία ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου, είχε διακριθεί για τις ερμηνείες της, κυρίως σε ρόλους της αρχαίας τραγωδίας.
Υπηρέτησε για περισσότερες από έξι δεκαετίες τη θεατρική σκηνή και ήταν μία από τις κορυφαίες πρωταγωνίστριες στο θέατρο της Επιδαύρου, έχοντας ενσαρκώσει τις περισσότερες ηρωίδες της ελληνικής τραγωδίας.

Επίσης διετέλεσε βουλευτής και υφυπουργός.
Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα από το Πρώτο Κοιμητήριο Αθηνών.
Από τα πολιτικά δρώμενα της χώρας αποχώρησε το 1990 και αιτία ήταν ένα πανό.
Κατά την διάρκεια της 3ης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας η βουλευτής των Οικολόγων Μαρίνα Δίζη σήκωσε ένα πανό το οποίο έγραφε: «Σταματήστε το θέατρο για το συν ένα, τον πρόεδρο και το νέφος». Την ίδια στιγμή, και ενώ ο πρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Τσαλδάρης προσπαθούσε να την ανακαλέσει στην τάξη, δεκάδες οπαδοί της φώναζαν από τα θεωρεία και έριχναν γαρύφαλλα στην Βουλή.

η πλατωνική λατρεία του πολιτικού ψεύδους

Ο Πλάτων στην Πολιτεία του υποστηρίζει ότι ο φιλόσοφος βασιλεύς, ο πολιτικός ηγεμών, ο Κύριος, πρέπει, οφείλει να λέει ψέματα για να ενισχύσει την Κυριαρχία του, για να αποσπά δηλαδή την πίστη και την αφοσίωση των υποτελών παραγωγών του κοινωνικού πλούτου. Ο φιλόσοφος βασιλεύς, ο Κύριος, πρέπει, οφείλει να είναι συνειδητός ψεύτης, απατεώνας. Δεν θα αντιληφθούν όμως οι κυριαρχούμενοι υποτελείς  το ψεύδος; Όχι, μας λέει ο φιλόσοφος λάτρης του πολιτικού ψεύδους. Εάν οργανώσουμε την κοινωνία με πρότυπο το μαντρί, τη στάνη, τον στάβλο οι υποτελείς θα περιέλθουν στην κατάσταση του τρόφιμου, του εκτρεφόμενου ζώου και τα ζώα δεν μπορούν να διακρίνουν μεταξύ ψεύδους και αλήθειας – η αλήθεια είναι το συμφέρον της Κυριαρχίας, η ενίσχυσή της.  Στον διάλογο Πολιτικός ορίζει την πολιτική ως ανθρωπονομική, ανθρωποβοσκητική στα νέα ελληνικά.
Η θέση του Πλάτωνος απηχεί την μακραίωνη διένεξη των αριστοκρατών γαιοκτημόνων σχετικά με τη χρήση ή μη της βίας για την απόσπαση της υπακοής, της πίστης και της αφοσίωσης των Υποτελών και παίρνει θέση υπέρ της μη βίας, δηλαδή της συνειδητής και προγραμματισμένης εξαπάτησης. Για να είναι άκρως αποτελεσματική η εξαπάτηση πρέπει να προηγηθεί ο οντολογικός υποβιβασμός του υποτελούς: να ακούει τι του λένε όπως ακούει ένα βόδι που οργώνει ή σύρει άμαξα, ένα άλογο ή ένας σκύλος αλλά να μην μπορεί να κάνει τη διάκριση αλήθειας-ψεύδους, να θεωρεί αλήθεια κάθε λόγο του Κυρίου.  Στο τελευταίο του έργο, στους Νόμους, ο φιλαλήθης τσομπάν-φιλόσοφος μοιράζει απλόχερα την θανατική ποινή για ψύλλου πήδημα. Θεωρεί ότι δεν πρέπει η βία να συμβάλει στην εγκαθίδρυση και συγκρότηση της κυριαρχικής σχέσης αλλά πρέπει να είναι υστερόχρονη, κατασταλτική, εκκαθαριστική – όποιος δεν υπακούει, θα εξοντώνεται.

Πλάτων και δουλεία

ΕΑΝ κάποιος ερευνητής θελήσει να εκπονήσει μια μελέτη για την δουλεία στην αρχαία Αθήνα βασισμένος στη γραμματεία του 5ου και 4ου π. Χ. αιώνα, θα πρέπει οπωσδήποτε να μελετήσει και τον Πλάτωνα. Οι πληροφορίες που παραδίδει δεν είναι πολλές, είναι διάσπαρτες και περιστασιακές. Εάν ρίξετε ένα βλέφαρο στους Νόμους του (720 b-d, 776c-777e, 966b) θα το επιβεβαιώσετε. Είναι όμως πολύτιμες – δεν θα τις βρούμε σε άλλους συγγραφείς. Αυτή είναι η μία πλευρά του ζητήματος, με την οποία δεν θα ασχοληθούμε σήμερα. Υπάρχει όμως και άλλη μία, πιο σημαντική: επηρέασε η δουλεία τη σκέψη, τη φιλοσοφική εξέλιξη του Πλάτωνος;
Με αυτό το θέμα θα ασχοληθούμε σήμερα. Γνωρίζουμε ότι ο Πλάτων ήταν γόνος πλούσιας οικογένειας αριστοκρατών γαιοκτημόνων, δουλοκτητών. Ο ίδιος ήταν γαιοκτήμονας, όχι πολύ μεγάλος, και κάτοχος δούλων – η διαθήκη του είναι σαφής. Οι μαρτυρίες που διαθέτουμε, και που θα εξετάσουμε σήμερα, δεν αφήνουν κανένα απολύτως περιθώριο αμφιβολίας: η δουλεία επηρέασε τη σκέψη του Πλάτωνος καθοριστικά – ανατρέχει συχνά στη σχέση Κυρίου – δούλου, την οποία μεταχειρίζεται και μεταφορικά.

ΕΙΝΑΙ βέβαιο ότι η  ιδανική του Πολιτεία του είναι μια δουλοκτητική κοινωνία. Η διαπίστωση αυτή περνάει απαρατήρητη. Διαθέτουμε μια σαφή και μια έμμεση μαρτυρία. Στο 433d της Πολιτείας επαναλαμβάνει άλλη μία φορά πως εννοεί τη δικαιοσύνη γράφοντας για άλλη  μια φορά ότι τίποτα δεν συντελεί στην αρετή της πόλεως,δηλαδή τίποτα άλλο δεν εξασφαλίζει την αμεταβλησία της κοινωνικής και πολιτικής κατάστασης (αυτή είναι η πλατωνική δικαιοσύνη) από την προδιάθεση του παιδιού, της γυναίκας, του δούλου, του ελεύθερου, του τεχνίτη, του Κυρίου και του υποτελούς, του υπηκόου να κάνει ο καθένας τη δουλειά του και να μην ανακατεύεται σε πολλές δουλείες – να μη φυτρώνει εκεί που δεν τον σπέρνουν, θα λέγαμε εμείς σήμερα.  Ενώ στο 471c  ο Σωκράτης λέει ότι του αρέσει η συμπεριφορά των Ελλήνων απέναντι στους βαρβάρους, υπαινισσόμενος ότι η συμπεριφορά αυτή θα συνεχιστεί και όταν θα εγκαθιδρυθεί η ιδανική πόλις. Δεν υπάρχει καμιά απολύτως αμφιβολία για ποια συμπεριφορά πρόκειται: την υποδούλωση των αιχμαλώτων του πολέμου.

Άθικτοι, περήφανοι Άνθρωποι

Γενναιοδωρία είναι να δίνεις περισσότερα απ όσα μπορείς… Περηφάνια είναι να παίρνεις λιγότερα από αυτά που χρειάζεσαι…Είναι κάποιοι άνθρωποι που χαράζουν μια πορεία στην ζωή τους, επιμένοντας να ακολουθούν αξίες που μπορεί να μην εκτιμούνται πια .. κάποιοι μπορεί να τους βλέπουν «μικρούς», μα μέσα τους να ζηλεύουν την δύναμή που αυτοί δείχνουν. Σαν έναν Δον Κιχώτη που τολμά να τα βάζει με ανεμόμυλους ενώ αυτοί φοβούνται.
woman-in-the-beach
Άλλοι όμως, κρυφά τους θαυμάζουν, και τους θυμούνται για πάντα, ως φάρους που τους ενέπνευσαν, που δεν άφησαν τις ανθρώπινες αξίες να χαθούν όταν υπήρχε τρικυμία…Έλεγε κάποτε ένας τέτοιος «άθικτος» άνθρωπος, μάρτυρας σε  αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ότι ενώ προσπαθούσε να απεγκλωβίσει τον κόσμο από τα άμορφα σίδερα…κοίταξε για μια στιγμή γύρω του, είδε αρκετούς να  παρακολουθούν διστακτικά… τον παραξένεψε γιατί απλά κοιτούσαν…ίσως να δίσταζαν, ίσως να «μάθαιναν» από το παράδειγμά του.. Μακάρι να ήταν αυτό…να «μάθαιναν»…Ο ίδιος ντρεπόταν που φαινόταν «ήρωας», δεν ήθελε να «ξεχωρίζει»… Μου είπε την φράση… «ίσως πρέπει να έχεις βιώσει τον ανθρώπινο πόνο, για να μπορείς να τον καταλάβεις και να θες να τον σταματήσεις, όπου υπάρχει…»
Οι περήφανοι άνθρωποι λοιπόν είναι αυτοί που δεν ζητούν χάρες για να διακριθούν, δεν θυσιάζουν τον εαυτό τους για να πάρουν εύκολα μία θέση που θα τους δώσει αξία, αναγνώριση των ικανοτήτων τους… Αντίθετα δίνουν οι ίδιοι αξία στην θέση που έχουν, όποια και αυτή να είναι, βοηθώντας τους γύρω τους… Οι τίτλοι ξέρουν, δεν δίνουν αξία. Αυτοί οι άνθρωποι βλέπουν «μέσα» στους ανθρώπους, τον πυρήνα τους, αυτός τους ενδιαφέρει.

Σήκω επάνω μωρέ

deviantart.com
deviantart.com

Αυτό το κείμενο το έγραψα για Εσένα, για Εμένα, για Αυτόν...


Σου φωνάζω, δεν ακούς; Σήκω, σου λέω.
Θα μου πεις τόσα προβλήματα που έχεις, τόσος αναποδιές που σε βρήκαν, τόσες προδοσίες, τόσες στεναχώριες. Τόσα και τόσα.

Σήκω μωρέ! Σήκω! Τι κυλιέσαι κάτω σαν αδύναμο, μισοπεθαμένο ερπετό; Τι σέρνεσαι σαν ένα τίποτα; Σήκω σου λέω. Δεν με ακούς; Είναι εύκολος αυτός ο δρόμος. Στο λέω και νευριάζεις. Αλλά εγώ, θα στο λέω, ξανά και ξανά.

Σήκω, πάρε τα πόδια σου, μάζεψε τα κομμάτια σου, την αξιοπρέπεια σου, σκούπισε τα δάκρυά σου και έλα πάλι στον αγώνα που λέγεται ζωή. Αν νομίζεις πως στους κανόνες της ζωής υπάρχει κάπου η λέξη παραιτούμαι είσαι βαθιά νυχτωμένη. Το παραιτούμαι δεν υπάρχει. Μόνο το αγωνίζομαι. Μόνο αυτό! 

Αυτή είναι η ζωή φίλη μου. Χαρές, πίκρες, απογοητεύσεις, όνειρα, μιζέρια, ουτοπία. Φτώχεια και πλούτος. Υγεία και αρρώστια. Φιλία και μίσος. Κακία και αγάπη. Αλήθεια και ψέμα. Δικαιοσύνη και αδικία. Ζωή λέγεται αυτό!
 Τι νόμιζες πως είναι κάτι λιγότερο ή κάτι περισσότερο; Αυτή είναι η ζωή σου.

Σήκω, άσε τη μιζέρια, την γκρίνια το «όλα σε εμένα». Άφησέ τα όλ' αυτά. Άστα εκτός. Έχεις ιδέα πόσο χειρότερα προβλήματα έχει ο κόσμος γύρω σου; Κάτι πήρε το αυτί σου αλλά που να σκεφτείς λίγο παραπάνω και να προσπαθήσεις να σταθείς και να πορευτείς με αυτά που έχεις; Εσύ εκεί, σαν να βαπτίστηκες για να σέρνεσαι. 

Γιατί το πετρέλαιο πέφτει ξανά;

A visitor passes ENOC-branded oil barrels stored at the Emirates National Oil Co. lubricants and grease manufacturing plant in Fujairah, United Arab Emirates, on Monday, March 12, 2012. ENOC, as Dubai's government-owned refiner is known, will expand the plant's capacity to 250,000 tons a year by 2014, it said. Photographer: Gabriela Maj/Bloomberg

Τρεις λόγοι για τους οποίους η τιμή του μαύρου χρυσού έχει πάρει πάλι την κατιούσα.


Η τιμή του πετρελαίου βρέθηκε την Τετάρτη κάτω από τα 35 δολάρια ανά βαρέλι, κινούμενη στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα που είχε φτάσει από την έναρξη της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης μέχρι σήμερα.
Οι λόγοι στους οποίους οφείλεται αυτή η πτώση είναι οι εξής:
1. Τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία της Κίνας
Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη έδειξαν πως η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα τον Δεκέμβριο κινήθηκε με τον χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων 17μηνών. Η είδηση αυτή σε συνδυασμό με σειρά άλλων ανησυχητικών στοιχείων για την κινεζική οικονομία προκαλεί ταραχή στους παραγωγούς πετρελαίου, καθώς η Κίνα αποτελεί τον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο.

Θεέ μου... ΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΑΜΕ;

Η χειρότερη κυβέρνηση ever στις πιο δύσκολες συνθήκες

Θεέ μου, τι σου κάναμε;



Ε, αφού, όπως κατάλαβε στο τέλος κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, θα γίνουμε «αποθήκη ψυχών» ζωντανών μεταναστών (το έγραψε το «ΘΕΜΑ» την περασμένη Κυριακή προκαλώντας την μήνιν προοδευτικών προσφυγολάγνων), δεν τους δίνουμε λέω γω κι ένα εκλογικό βιβλιάριο; Ετσι θα μπορούμε να 'χουμε σταθερή κυβέρνηση χωρίς να παρακαλάμε τον καθένα με το «τεσσαράκι» τοις εκατό. Στο κάτω-κάτω, όπως έχει αποδειχθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί ως μονόφθαλμος στους τυφλούς χάρη στις ποικιλώνυμες «μειονότητες» που κατορθώνει να συσπειρώνει!
Ποιος τη χάρη τους! Είσαι λαθραίος μετανάστης; Εκατό Αρχές τρέχουν για να βολευτείς! Είσαι πολιτογραφημένος Ελλην φορολογούμενος; Αλλες εκατό τρέχουν να σε εξοντώσουν όπου σε πετύχουν, ακόμη και στο ίδιο σου το σπίτι! Είσαι κατηγορία ανύπαντρος gay που αναζητά να τακτοποιήσει τα... συνταξιοδοτικά του; Ιδού και το σύμφωνο συμβίωσης. Είσαι, αντιθέτως, χωρισμένος πατέρας που θέλει να βλέπει το παιδί του; Στις 32 του μηνός, φίλε μου και... μέσω skype. Εκτός κι αν τυγχάνεις μεταμελημένος ναρκομανής φονιάς, οπότε παίρνεις κάποια έξτρα απογεύματα μπόνους! Μήπως είσαι μουσουλμάνος, ενδεχομένως δε κατ' αυτοπροσδιορισμό σου, τουρκικής καταγωγής; Μη βιάζεσαι, «κάτι ψήνεται» στη θράκη και για την περίπτωσή σου! Προσοχή, όμως, αν σου έμεινε απ' το σχολείο το «Ελλην Χριστιανός Ορθόδοξος», μην το πεις παραέξω γιατί κινδυνεύεις να σταμπαριστείς ως εθνικιστής!

Τα τέρατα έχουν λεφτά για να νοικιάζουν ό,τι βρουν για περαστικούς ξένους και δεν βρίσκουν 400.000 ευρώ για 50 παιδάκια με βαριά νοητική υστέρηση στο ίδρυμα «Αγιοι Ανάργυροι»! Πού να το καταλάβουν τα δύστυχα ότι υποφέρουν επιπροσθέτως επειδή είναι Ελληνάκια;

Η Λευτεριά δεν θάρθει και «Επανάσταση» δεν θα γίνει

Πρώτα απ’ όλα, γιατί αυτά τα πράγματα είναι δύσκολα. Θέλουν κόπο και θυσίες, που οι «επαναστάτες» δεν είναι διατεθειμένοι να κάμουν.
            Δεύτερο, γιατί τα μυαλά είναι καμένα από το σύνολο των παραδειγμάτων και υποδείξεων, που εμφανίζονται ως δρόμοι επανάστασης και απελευθέρωσης.
            Μπαίνουμε στον έκτο χρόνο της  ολιγαρχικής τραπεζικής κυριαρχίας κι ενώ ο λαός έχει δείξει, ποικιλοτρόπως, την αντίθεση του σε όσα ζει, μια συγκροτημένη δύναμη αντίστασης και ανατροπής, που να είναι απειλητική στο κατοχικό καθεστώς δεν έχει εμφανιστεί. Με διάφορους τρόπους, ένα 60-70% του πληθυσμού έχει εκφράσει την αντίθεση του και ο καθένας ή η κάθε μικροομάδα δείχνουν κι ένα δικό τους δρόμο, που μόνο τη σύγχυση σκορπούν και την απογοήτευση καλλιεργούν, αναπαράγοντας τη διαίρεση.
            Οι περιουσίες θα απαλλοτριωθούν, οι εισφορές και οι φόροι θα αυξηθούν, οι μισθοί και οι συντάξεις θα μειωθούν κι άλλο, η ανεργία θα είναι καθεστώς και, πέρα από ασύνδετες και σπασμωδικές αντιδράσεις, ουδέν θα συμβεί.
            Θα αναδειχθεί ξανά, ως «λύση», η εναπόθεση ελπίδων, σε ψεύτικους κοινοβουλευτικούς αντιστασιακούς αριστεράς και δεξιάς, η οποίοι, απλώς, θα συνεχίσουν την πολιτική όλων όσων, ως τώρα, κυβέρνησαν, κομίζοντας «ελπίδα».  Το πολιτικό εμπόριο ελπίδων θα συνεχιστεί, σε συνεννόηση και σε απόλυτο συντονισμό με τη διαδικασία απαλλοτρίωσης της ζωής μας.

            Ο λόγος που δεν θα συμβεί τίποτα είναι γιατί οι κατέχοντες μια κάποια γνώση δεν έχουν και την απάντηση. Η πολιτική, κοινωνική και οικονομική γνώση αντλείται από το μαγγανοπήγαδο των ιδεών του κυρίαρχου δυτικού παραδείγματος, συνοδεύεται από πιστές αντιγραφές τρόπων και μεθόδων και την άκριτη εμφύτευση τους στον δικό μας τόπο και χρόνο.
            Ασυνείδητα, η γνώση μετατρέπεται σε πίστη και θρησκεία. Και στις πολιτικές παρέες, εκεί που όλοι νομίζουν ότι ανακάλυψαν τον τροχό, αν πεις ότι κάνουν  ριζικό λάθος, θα σε αντιμετωπίσουν ως εξωγήινο. Θα ακούσουν μια γλώσσα ακαταλαβίστικη κι ας είναι η ίδια γλώσσα. Το χειρότερο είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν στον κόσμο που έχει συνειδητοποιήσει ότι η αλλαγή είναι στο δικό του χέρι και προσπαθεί να οργανωθεί. Πρόκειται για τους κόσμους των αυτόνομων, των αντιεξουσιαστών και της δημοκρατίας. Για τους άλλους, που αναζητούν και συντάσσονται με πολιτικούς μεσσίες, δεν έχω να πω κάτι.

Αναίδεια και ατιμωρησία: Οι γάγγραινες της πατρίδας

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
Αναίδεια και ατιμωρησία: Οι γάγγραινες της πατρίδας
«Παισί δ’ αιδώ χρή πολλήν, ου χρυσόν καταλείπειν»
«Πρέπει κανείς ν’ αφήνει στα παιδιά του την αρετή της αιδούς και όχι χρυσάφι»
Πλάτων

Πριν από μερικά χρόνια στάλθηκε στα σχολεία μια εγκύκλιος σχολικού συμβούλου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διά της οποίας στιγματιζόταν και περιγραφόταν με μελανά χρώματα η ολοένα αυξανόμενη κακή συνήθεια των μαθητών να αισχρολογούν και να βωμολοχούν, εντός και του σχολικού αυλόγυρου, στα διαλείμματα, και να αισχρολογούν στους τοίχους των σχολικών κτιρίων. Δυστυχώς, ακόμη και στο δημοτικό σχολείο, γινόμαστε αυτήκοοι μάρτυρες της σιχαμερής και επιβλαβούς αυτής έξεως!

Με περισσή αναίδεια, μικροί μαθητές, εκστομίζουν το «εθνικό προσωνύμιο» με τα «τρία άλφα», που όσο ανεβαίνεις τις σχολικές βαθμίδες τείνει να αντικαταστήσει το βαφτιστικό όνομα! Το κακό είναι πώς δεν μπορούμε εμείς οι δάσκαλοι να λάβουμε δραστικά μέτρα. Από την μία καραδοκεί η νεοφανής αυτή «ασθένεια» της ενδοσχολικής βίας, το λεγόμενο bullying, νεοταξικό εφεύρημα-πονήρευμα εν πολλοίς, το οποίο σκοπό έχει να τρομοκρατήσει και να φιμώσει τον δάσκαλο, να μην νουθετεί, έστω και αυστηρά, τους μαθητές του, καθώς ο ανουθέτητος νέος, ο ακαθοδήγητος, είναι ευχειραγώγητος και καταντά άθυρμα κάθε τσαρλατάνου.

Από την άλλη έχουμε τους μοσχοαναθρεμμένους μοναχογιούς και μοναχοκόρες-παιδιά κακομαθημένων γονέων. Οι γονείς αυτοί ανατρέφουν στα σπίτια τους εγωκεντρικούς τυραννίσκους. Και είναι γονείς που ποτέ δεν είπαν το ευλογημένο «όχι» στα παιδιά τους, που ποτέ δεν τιμώρησαν τα βλαστάρια τους.
Να πω κάτι παρενθετικά για την παρεξηγημένη λέξη «τιμωρία». Ως δάσκαλος, όταν παραλαμβάνω μία νέα τάξη, λέω, στην πρώτη συνάντησή μου με γονείς και μαθητές, κάτι που τους ξαφνιάζει: «είμαι δάσκαλος της τιμωρίας!». Τι σημαίνει όμως τιμωρία; Πώς ετυμολογείται η λέξη; Παράγεται από την «τιμή» και την λέξη «ώρα» (με ψιλή). Με δασεία (η ώρα) σημαίνει χρονική διάρκεια, με ψιλή όμως σημαίνει φροντίδα, πρόνοια, επίβλεψη, εξ ου και θυρωρός (=ο επιβλέπων την θύρα), ολιγωρία (=λίγη φροντίδα, άρα αδιαφορία) κλπ. Άρα, τιμωρός είναι αυτός που προνοεί και φροντίζει γιά την τιμή, την αξιοπρέπεια κάποιου. (Έτσι γίνεται κατανοητό και περί του τιμωρού Θεού μας.
Δυστυχώς, με την εγκληματική απόφαση μιάς δράκας γλωσσοκτόνων βουλευτών, χάσαμε την «μαγεία» του ετυμολογικού πλούτου της γλώσσας μας. Η κατάργηση της ιστορικής ορθογραφίας, την κατέστησε περίπου ανάπηρη. Και ανάπηρη γλώσσα σημαίνει και ανάπηρη σκέψη!).
Εξ αιτίας, λοιπόν, για να επανέλθουμε στο θέμα μας, της περιρρέουσας ατιμωρησίας, πολλοί γονείς ενοχλούνται και απειλούν, πολλές φορές, τους εκπαιδευτικούς, αν κάποιος χρησιμοποιήσει... «λεκτική βία» -έτσι το ονομάζουν- κατά των υπερευαίσθητων παιδιών τους!

Ανακατέψτε αυτά τα 2 συστατικά πριν πάτε για ύπνο και δεν θα ξυπνήσετε ποτέ ξανά κουρασμένοι!

Ανακατέψτε αυτά τα 2 συστατικά πριν πάτε για ύπνο και δεν θα ξυπνήσετε ποτέ ξανά κουρασμένοι!

Οι σύγχρονοι εξοντωτικοί ρυθμοί ζωής έχουν μειώσει τη μέση ποσότητα ύπνου του ανθρώπου.
Τρέχοντας να προλάβουμε το κάθε τι της γεμάτης ζωής μας, έχουμε καταλήξει να κοιμόμαστε ολοένα και λιγότερο.
Τα τελευταία χρόνια, ο ύπνος έχει μειωθεί από τις 7-8 ώρες κάθε βράδυ, στις 6-7 ώρες. Και μπορεί αυτό να μη σας φαίνεται σαν μια τεράστια διαφορά, αλλά είναι. Αν όχι για το χρόνο, σίγουρα για το σώμα μας!
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το σώμα μας εργάζεται σκληρά προκειμένου να συμβαδίσει με την ημέρα μας. Γι’αυτό κι απαιτεί να έχει τον κατάλληλο χρόνο ξεκούρασης ώστε να γεμίσει τις μπαταρίες του.
Οι περισσότεροι από μας, πιστεύουμε πως στερώντας μας κάποιες ώρες ύπνου θα μας επηρεάσει μόνο την επόμενη μέρα. Θα ξυπνήσουμε κουρασμένοι, ίσως και με λίγο πονοκέφαλο. Θα πιούμε ύστερα μία ή δυο κούπες καφέ και θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας.
Και μπορεί ο καφές να βοηθάει, αλλά το να ντοπάρουμε τον οργανισμό μας με καφεΐνη είναι μεν ενίσχυση του οργανισμού, μα όχι μόνιμη λύση. Η έλλειψη ύπνου βλάπτει την υγεία και πρέπει να το πάρουμε πολύ σοβαρά υπόψην. Αυτή η κακή συνήθεια μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για πλήθος δυσάρεστων κι επικίνδυνων ασθενειών. Γι’αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί

Ξέχασε τα άνοστα φαγητά: Η δίαιτα της σοκολάτας και της μπριζόλας

Ξέχασε τα άνοστα φαγητά: Η δίαιτα της σοκολάτας και της μπριζόλας

Μετά την περίοδο των εορτών όλοι ξεκινούν ένα πρόγραμμα διατροφής, καθώς έχουν βάλει περιττά κιλά από τα εδέσματα του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού.
Όμως, η δίαιτα δεν είναι πάντα συνδεδεμένη με την πείνα και τη στέρηση. Κορυφαία ακαδημαϊκός προτείνει να ξεχάσετε τις σαλάτες και να δοκιμάσετε τη διατροφή της μπριζόλας και της σοκολάτας.
Οι περισσότερες δίαιτες είναι «καταδικασμένες να αποτύχουν», επειδή είναι πάρα πολύ αυστηρές και δεν περιέχουν αρκετό λίπος, λέει ο διατροφολόγος καθηγητής του Χάρβαρντ Δρ. Ντέιβιντ Λούντβιχ.
«Οι παραδοσιακές χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά δίαιτες, στις οποίες τα λίπη αντικαθίστανται από υδατάνθρακες και σάκχαρα, ουσιαστικά τροφοδοτούν έναν φαύλο κύκλο πείνας βάζοντας το σώμα μας σε «κατάσταση ασιτίας», λέει.

ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΤΟΙ

Μια ομολογουμένως, περίεργη υπόθεση. Η μυστική οργάνωση των «ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΩΝ», τι δεν διάβασα γι αυτούς !!?
‘Αλλά έλεγαν για συνωμοσίες σαν ιστορίες τρόμου, κάποια ότι δεν υπάρχουν πια σαν οργάνωση και ένα σωρό λογικά η παράλογα. Θα το είχα απορρίψει σαν θέμα δικό μας, τι σχέση άλλωστε έχει με τον αλλόκοσμό και τα μυστήρια του. Μέχρι που «έπεσα» σε κάτι πάρα πολύ παράξενο, μέχρι και για μένα . Αποφάσισα τότε να κάνω μια δική μου, ενδελεχή, έρευνα και αυτά που ανακάλυψα , ειλικρινά δεν μπορώ να τα χαρακτηρίσω !!!!παρά μόνο σαν «αλλόκοσμη αλήθεια». Θα  σας  δώσω  την  έρευνα,  και  όπως  πάντα  τα  συμπεράσματα  δικά  σας!!
Είδα τις κάρτες τους!!!Υποτίθεται ότι ήταν ένα παιγνίδι ,που ασχολείται με την κυριαρχία του κόσμου, ένα είδος « μονόπολις».
‘Όταν υποτίθεται ότι διαλύθηκε το τάγμα των Ναιτών ιπποτών (φύλακες ιππότες των ναών ), οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό ήταν. Στην πραγματικότητα ήταν, μυστικιστική οργάνωση με
πολύ μεγάλη εξουσία οικονομική, «θρησκευτική» και πολιτική. Υποτίθεται ότι προστάτευαν τα κειμήλια του χριστιανισμού (ιερό δισκοπότηρο και κιβωτό της διαθήκης του Θεού). Η πραγματικότητα όμως ήταν ότι είχαν ένα εξελιγμένο τραπεζικό σύστημα εξουσίαζαν ηγέτες και βασιλείς της εποχής,και ήταν αποκρυφιστές με ύποπτες τελετές και σκιώδεις δραστηριότητες.
Οι κάρτες ΤΑΡΩ είναι δική τους έμπνευση . Απεικονίζουν παραστάσεις όλο συμβολισμούς που περνάνε μηνύματα σε περιοχές του νού ,με αποτέλεσμα να οξύνουν τις άγνωστες δυνάμεις του ανθρώπου, όσον αφορά το προφητικό χάρισμα.
Κάποιοι εδώ θα χαμογελάσουν, άλλα στις αποδείξεις για τις άγνωστες δυνάμεις των ανθρώπων υπόσχομαι να σας δώσω να κάνετε πειράματα. Ότι και να σας πω αν δεν το δείτε μόνοι σας δεν με πιστέψετε, και θα έχετε και δίκιο.
Οι άλλοι από εσάς που είστε ανοιχτοί , έχετε βιώσει κάποιο ‘ονειρο προφητικό για σας , η έχετε κάνει χρήση της ΤΑΡΩ τράπουλας ξέρετε ότι είναι τουλάχιστον ανεξήγητη η επιτυχία στις προβλέψεις τις από σωστο αναγνώστη.
Προσωπικά αν με ρωτήσετε , σας λέω ότι αν ξέρεις να την «διαβάσεις» σωστα στους συμβολισμούς της ,είναι ακριβής . Μολονότι η κάθε κάρτα έχει δυό τρείς έννοιες όταν ξέρεις την ανάγνωση τους είναι ανατριχιαστικά ακριβής.
Με μια παρόμοια κατάσταση καρτών θα ασχοληθούμε κι εδώ! Αυτές θα είναι οι κάρτες από το παράξενο παιγνίδι των «πεφωτισμένων» που στόχος του είναι η κυριαρχία του κόσμου για τους παίχτες του!!!
Μιά  από  τις  κάρτες δείχνει  τους δίδυμους  πύργους  των  ΗΠΑ να  πεύτουν  σε  σύγκρουση με  ιπτάμενους
δίσκους,. Το σεισμό της Ιαπωνίας με ώρα και ημερομηνία. Τον προπηλακισμό πολιτικών με ντομάτες και άλλα κηπευτικά, θα μου πείτε σιγά το νέο τα είδαμε στις ειδήσεις!!!
Μόνο που οι κάρτες φτιάχτηκαν λίγο πριν το 80(!!??) Πως γίνεται να έχουν γεγονότα μετά το 2000??αυτό σκέφτηκα και εγω!!!

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ;




ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ;


ΦΩΣ ΛΟΓΟΣ Η ΖΩΗ

..........
ΦΩΣ=ΝΟΥΣ

ΛΟΓΟΣ=ΥΙΟΣ=ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣ ΣΤΑ ΦΩΤΕΙΝΑ ΠΕΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΥΙΟΣ

Η ΖΩΗ= Η ΚΟΣΜΟΠΟΙΗΣΙΣ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΑ ΦΩΤΕΙΝΑ ΠΕΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΟΙ ΨΥΧΕΣ

........

ΕΡΜΗΣ Ο ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ
ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ

ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ
ΦΩΣ - ΛΟΓΟΣ - Η ΖΩΗ


ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ;
Στον μόνο χώρο που υπάρχει το πνεύμα είναι η θνητή δημιουργία που είναι η ένωση του Λόγου του Φωτός με τα στοιχεία του σκότους από Πυρ και Πνεύμα!

ΔΙΑΤΡΟΦΗ & “ΜΑΥΡΕΣ” ΡΟΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ

Διατροφη & “Μαυρες” Ροες Πληροφοριας: Καλοκαίρι του 195, βρισκόμαστε στον κινηματογράφο του Fort.Lee στο New Jersey παρακολουθώντας την ταινία Picnic του Daniel Taradash. 
Χωρίς να το γνωρίζουμε παίρνουμε μέρος στο πρώτο πείραμα υποσυνειδήτων μηνυμάτων που διεξάγεται από τον James Vicary. Κάθε πέντε δευτερόλεπτα οι λέξεις “πιείτε coca-cola” και “πεινάτε; Φάτε pop corn” εμφανίζονται στην οθόνη με ταχύτητα 1/3000 του δευτερολέπτου,χωρίς βέβαια να μπορεί να γίνει αντιληπτό από εμάς μέσω της συμβατικήςμας όρασης. Τι γίνεται όμως με το υποσυνείδητο;
Ο Vicary υποστήριξε ότι μετά το τέλος αυτών τον πειραμάτων που είχαν διάρκεια έξι εβδομάδες, κατάφερε να αυξήσει σημαντικά τις πωλήσεις των αναψυκτικών (18,1%) αλλά και του pop corn,στις πωλήσεις του οποίου σημειώθηκε αύξηση κατά 57,8%. Έπειτα από αυτά τα αποτελέσματα δημοσίευσε την ερευνά του.
Όπως ήταν φυσικό δημιουργήθηκε έντονος σάλος από τον κόσμο αλλά και από ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης που υποστήριξαν ότι με αυτόν τον νέο τρόπο διαφήμισης και εφόσον ο τηλεθεατής δεν είχε άμεση επίγνωση στο τι ακριβώς παρακολουθούσε, θίγονταν άμεσα τα προσωπικά του δικαιώματα. Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις ενώ έφτασε μέχρι και το Κογκρέσο, όπου μεταξύ άλλων αποφάσισαν ότι αν κάποιος ήθελε να χρησιμοποιήσει αυτό τον τρόπο διαφήμισης θα πρέπει να το αναφέρει στους ανθρώπους που απευθύνεται. Στην αντίπερα όχθη ο Vicary υποστήριξε ότι αυτός ο τρόπος διαφήμισης δεν είχε τίποτα να κρύψει, αντίθετα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και μάλιστα δεν θα ήταν αναγκασμένος κάποιος να διακόψει το πρόγραμμα που παρακολουθεί αξιοποιώντας μάλιστα και τα σημεία εκείνα όπου η προσοχή του θα ήταν ιδιαίτερα αυξημένη.

Διατροφη & “Μαυρες” Ροες: Vicary και CIA

Γιατί αρρωσταίνουν οι άνθρωποι; Πως μπορούμε να θεραπευτούμε; (Μέρος 2ο)


Συνεχίζοντας την αναφορά μας στα αποτελέσματα της έρευνας του Ρίκε Γκέερτ Χάμερ και του Κλωντ Σαμπά, θα πάρουμε απαντήσεις, εν πρώτοις σε ένα καίριο ερώτημα που αφορά όλους τους ανθρώπους: «Γιατί πεθαίνουμε από τις ασθένειές μας;»


Για να απαντηθεί αυτό το ερώτημα, μας λένε οι ερευνητές, πρέπει να καταλάβουμε, με ποιο τρόπο επεξεργάζεται ο εγκέφαλός μας τις πληροφορίες που φτάνουν σ’ αυτόν. 
 

Ένα από τα χαρακτηριστικά του εγκεφάλου είναι ότι δεν κάνει καμία διάκριση ανάμεσα σε μιαπραγματική και μια φανταστικήεικονική ή συμβολική πληροφορία (εμπειρία).

Για να γίνει πιο κατανοητό, ας πάρουμε ένα απλό παράδειγμα:


- Εάν ξαφνικά βρεθείτε όρθιος στο χείλος της χωρίς παραπέτο στέγης ενός 20όροφου κτιρίου, ο εγκέφαλός σας θα ερμηνεύσει αυτήν την κατάσταση ως πραγματικό κίνδυνο. Αυτόματα, θα ενεργοποιήσει μια σειρά φυσιολογικών αντιδράσεων και ανακλαστικών συμπεριφοράς (αύξηση της αδρεναλίνης, επιτάχυνση του καρδιακού παλμού, άγχος, ίλιγγος, κ.λπ.). Εδώ, έχει επεξεργαστεί μια πραγματική εμπειρία.



- Εάν, διαβάζοντας το παραπάνω παράδειγμα, φανταστήκατε τον εαυτό σας σ’ αυτή τη θέση, πιθανώς ο εγκέφαλός σας να ενεργοποίησε τις ίδιες αντιδράσεις. Παρόλα αυτά όμως, δεν βρισκόσαστε πραγματικά σε κίνδυνο, αφού ήσασταν καθισμένος/η και διαβάζατε. Εδώ ο εγκέφαλός, έχει επεξεργαστεί μια φανταστική εμπειρία, σαν να ήταν πραγματική.


- Εάν, τώρα, παίζοντας ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι ή βλέποντας κάποια κινηματογραφική ταινία, που το σενάριο σας προβάλει στο χείλος μιας στέγης, με το κενό από κάτω, σκηνή τραβηγμένη από την οπτική γωνία του ήρωα, και εάν είστε αρκετά βυθισμένος, συνεπαρμένος μέσα στην εικόνα, ο εγκέφαλός θα αντιδράσει και πάλι με το ίδιο τρόπο. Εδώ, θα έχει επεξεργαστεί μια εικονική εμπειρία σα να ήταν πραγματική.