Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Η Apple πουλάει περισσότερες συσκευές στην ασιατική χώρα απ' ό,τι στην Αμερικἠ

Σαρώνει το iPhone 6 στην Κίνα
Η Κίνα μπορεί να άργησε λίγο να μπει στο «πάρτι» του iPhone 6 που έστησε η Apple παγκοσμίως, εξαιτίας νομοθετικών δικλίδων, αλλά πραγματικά φαίνεται πως άξιζε τόσο η αναμονή όσο και επιβεβαιώθηκε η επιμονή του Tim Cook γι' αυτή την αγορά.

Λίγο πριν ανακοινώσει η Apple τα οικονομικά αποτελέσματα της για το τελευταίο τρίμηνο, αναλυτές της USB υποστηρίζουν πως την περίοδο των εορτών πουλήθηκαν περισσότερα iPhones στην Κίνα απ' ό,τι στην έδρα της Apple, την Αμερική.

Επιστήμονες κατάφεραν να ξε-βράσουν βραστά αυγά


Επιστήμονες κατάφεραν να ξε-βράσουν βραστά αυγάΕίναι ένα από τα προβλήματα που οι πολίτες του κόσμου παρακαλούσαν την επιστημονική κοινότητα να βρει λύση. Και τα κατάφεραν, έχοντας τη δική τους «Εύρηκα» στιγμή.

Χωρίς καμία καθυστέρηση, σας πληροφορούμαι ότι οι επιστήμονες κατάφεραν να επαναφέρουν ένα αυγό, μετά το βρασμό του. «Ναι, βρήκαμε ένα τρόπο για να ξε-βράσουμε ένα αυγό», λέει ο καθηγητής βιοχημείας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Gregory Weiss.

Εντοπίστηκε εγκεφαλικό κύκλωμα που ελέγχει το αίσθημα της δίψας

Νέα Υόρκη
Εντοπίστηκε εγκεφαλικό κύκλωμα που ελέγχει το αίσθημα της δίψας
Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα εγκεφαλικό κύκλωμα που ελέγχει το αίσθημα της δίψας, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στο Nature. Πειράματα που έγιναν σε τρωκτικά έδειξαν ότι αν μέρος του κυκλώματος ενεργοποιηθεί τεχνητά, αμέσως προκαλείται δίψα, ακόμη κι αν τα ποντίκια είχαν μόλις πιει νερό.

Οι ερευνητές Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης και του Ιατρικού Ινστιτούτου «Χάουαρντ Χιουζ», παρατήρησαν επίσης και το αντίστροφο, ότι όταν ενεργοποιηθεί ένα άλλο μέρος του ίδιου κυκλώματος, τότε σβήνει απότομα το αίσθημα της δίψας.

Σύμφωνα με τον Δρ Γιούκι Όκα και τους συνεργάτες του, το κύκλωμα ρύθμισης της δίψας βρίσκεται σε μια περιοχή στον υποθάλαμο του εγκεφάλου (Subfornical Organ-SFO), που ήταν ήδη γνωστό ότι εμφανίζει αυξημένη δραστηριότητα στα ζώα με αφυδάτωση.

Σταθερή η τρύπα του όζοντος στην Ανταρκτική



Η τρύπα του στρώματος του όζοντος πάνω από την Ανταρκτική έφθασε φέτος στο αποκορύφωμά της στις 11 Σεπτεμβρίου, καλύπτοντας μια έκταση 24,1 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων, σχεδόν όση και στο μέγιστο σημείο της πέρυσι (24 εκατ.), σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα η NASA (Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Γκόνταρντ) και η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ.
Η τρύπα του όζοντος το 2014 είχε μια έκταση σχεδόν όσο όλη η Βόρεια Αμερική. Το μέγεθος της τρύπας είναι συγκρίσιμο με αυτό των ετών 2010, 2012 και 2013, ενώ είναι μικρότερο από εκείνο των ετών 1998-2006. Το ρεκόρ είχε καταγραφεί στις 9 Σεπτεμβρίου 2000, όταν η τρύπα έφθασε σε έκταση 29,9 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων, περίπου κατά 9% μεγαλύτερη σε σχέση με την έκτασή της το 2014, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

ΟΛΑ ΟΣΑ «ΛΕΕΙ» Η ΟΥΡΑ ΕΝΟΣ ΣΚΥΛΟΥ

ΟΛΑ ΟΣΑ «ΛΕΕΙ» Η ΟΥΡΑ ΕΝΟΣ ΣΚΥΛΟΥΌταν ο σκύλος κουνάει την ουρά του αριστερά ή δεξιά, κάτι θέλει να πει, πρωτίστως στους άλλους σκύλους – και ίσως στους ανθρώπους.
Μια νέα ιταλική επιστημονική έρευνα επιβεβαίωσε ότι το κούνημα της ουράς προς τα δεξιά (από την άποψη του ίδιου του σκύλου) μεταδίδει ένα ευτυχισμένο και ειρηνικό μήνυμα, ενώ αντίθετα το κούνημα προς τα αριστερά αποτελεί σημάδι εκνευρισμού και επιθετικότητας.
Πιο απλά, από την αντίστροφη οπτική γωνία του παρατηρητή, όταν κανείς βλέπει ένα σκύλο να έχει στραμμένη την ουρά του προς τα αριστερά, αυτό είναι καλό σημάδι (θετικά συναισθήματα του σκύλου), ενώ αν η ουρά «δείχνει» προς τα δεξιά, αυτό είναι μάλλον κακό σημάδι (αρνητικά – εχθρικά συναισθήματα του σκύλου).

Η πολιτική διάσταση της ψυχανάλυσης


ΚΚ
«Η ψυχανάλυση και η πολιτική, ουσιαστικά, έχουν το ίδιο αντικείμενο: την αυτονομία των ανθρώπινων όντων. Εάν αναγνωρίσουμε τον θεμελιωδώς κοινωνικό χαρακτήρα των ανθρώπων, τότε, βλέπουμε ότι η αυτονομία (και η ελευθερία) είναι υποχρεωτικά ατομική και συλλογική.
Δεν μπορώ να ζήσω εντελώς μόνος- και μόνος δεν θα μπορούσα ποτέ να είχα γίνει ανθρώπινο όν. Δεν μπορώ, επιπλέον, να εξαφανίσω τους άλλους. Συνεπώς, το ερώτημα τίθεται ως εξής: πώς μπορώ να είμαι ελεύθερος, εάν είμαι υποχρεωμένος να ζω σε μία κοινωνία στην οποία ο νόμος καθορίζεται από κάποιον άλλον; Η μόνη αποδεκτή απάντηση συνίσταται στο να πω: έχω την ουσιαστική δυνατότητα να συμμετέχω ισότιμα με οποιονδήποτε άλλον στη διαμόρφωση και στην εφαρμογή του νόμου. Και αυτό είναι το πραγματικό νόημα της δημοκρατίας.
Πώς μπορώ όμως να είμαι ελεύθερος εάν με κυβερνά το ασυνείδητό μου;