Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ – ΜΕΡΟΣ 2ο


(Από την ξένη Αστρολογική ιατρική ενημέρωση)

skorpiosΣΚΟΡΠΙΟΣ: 23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου
Εξουσιαστής: Πλούτωνας (Άρης)
Στον ανθρώπινο οργανισμό εξουσιάζει: Γενετήσιο σύστημα, προστάτη, κύστη, το ορθόν έντερο
Ο οργανισμός του έχει ανάγκη: από τροφές που περιέχουν θειικό ασβέστιο.
Να αποφεύγουν: τη μνησικακία.
Οι Σκορπιοί έχουν προδιάθεση σε φλεγμονές και μολυσματικές ασθένειες, γι αυτό θεωρείται σκόπιμο να προφυλάγονται σε εποχές επιδημιών.
Οι πιο ευαίσθητες περιοχές του σώματος τους είναι τα γεννητικά τους όργανα, η σκοληκοειδής απόφυση, η ουρήθρα, ο κόκκυγας, το ιερό πλέγμα. Επίσης ο λαιμός αν στο γενέθλιο ωροσκόπιο υπάρχουν δυσαρμονικοί πλανήτες στον Ταύρο.
Οι άνδρες Σκορπιοί συχνά υποφέρουν από προστάτη, βουβωνοκήλη, κιρσούς, αφροδίσια, και από τραυματισμούς στα γεννητικά όργανα.
Οι γυναίκες μπορεί να εμφανίζουν ανωμαλίες στην έμμηνο ρύση αν έχουν δυσαρμονική Σελήνη στο γενέθλιο ωροσκόπιο τους.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ - ΜΕΡΟΣ 1ο

ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ - ΜΕΡΟΣ 1ο

(Από την ξένη Αστρολογική ιατρική ενημέρωση)
Στις ασθένειες του κάθε ζωδίου που θα αναφερόμαστε, να ξέρετε ότι είναι μόνο τάσεις, διότι για να εκδηλωθεί οποιαδήποτε ασθένεια από αυτές, πρέπει να υπάρχουν δυσαρμονικοί συνδυασμοί στο γενέθλιο ωροσκόπιο.
Από τις έρευνες που έχουν γίνει έχει βγει το συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος συνδυασμός για κάθε συγκεκριμένη ασθένεια, καθόσον για την ίδια ασθένεια μπορεί να επιδράσουν διάφοροι πλανητικοί συνδυασμοί, στους οποίους θα αναφέρουμε αργότερα.
Ωστόσο, πληρέστερη αναφορά παρέχεται στα βιβλία "Οι Προφητείες Του Σύμπαντος Κόσμου"

Κάτι συμβαίνει: Γιατί αρχαιολόγος αποκαλεί μη ελληνικό τον τάφο της Αμφίπολης

Κάτι συμβαίνει: Γιατί αρχαιολόγος αποκαλεί μη ελληνικό τον τάφο της Αμφίπολης
Από τη στιγμή που ήρθε στο φως το μεγαλείο του τύμβου της Αμφίπολης ξέσπασε ένας απίστευτος πόλεμος ανάμεσα στους αρχαιολόγους για το πότε χρονολογείται ο τάφος και ποιος μπορεί να είναι ο «ένοικος». Είναι και θέμα πολιτικής η ελληνικότητα του τάφου;  Η καθηγήτρια κλασικής αρχαιολογίας Όλγα Παλαγγιά πρωτοστάτησε στο μέτωπο όσων υποστηρίζουν ότι ο τάφος της Αμφίπολης δεν είναι ελληνικός και μακεδονικός, αλλά ρωμαϊκός.
Το 2008 η Ολγα Παλαγγιά έλεγε τα ίδια για τον μεγαλειώδη τάφο του Φιλίππου ΙΙ που αποκάλυψε ο Μανόλης Ανδρόνικος στη Βεργίνα.
Τότε, ήταν συνεργάτιδα του Σκοπιανού αρχαιολόγου Ευγένιο Μπόρζα και είχε αμφισβητήσει τα ευρήματα του Μανόλη Ανδρόνικου στη Βεργίνα, υποστηρίζοντας πως ο τάφος που είχε βρεθεί δεν ήταν του Φιλίππου του Β' (πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου).
Μάλιστα τη θέση αυτή είχαν υποστηρίξει ο Μπόρζα και η κ. Παλαγγιά σε άρθρο τους που είχε δημοσιευθεί στο National Geographic στις 23 Απριλίου 2008. Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα που είχε αναπαραχθεί μάλιστα σε πολλές αρχαιολογικές ιστοσελίδες ανά τον κόσμο αναφερόταν πως ο τάφος ανήκει στον Φίλιππο τον Αριδαίο και στη σύζυγό του και όχι στον Φίλιππο τον Β τον πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αρα δεν ήταν ελληνικός και μακεδονικός.

Εις Σαλαμίνα


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η μάχη των νηών
Θεμιστοκλής
Είναι ο γνωστός χρησμός που περιέχει τα λόγια «…ο παντεπόπτης Ζευς δίνει την άδεια στην Τριτογενή να μείνει απόρθητο μόνο το ξύλινο τείχος που θα προστατέψει εσένα και τα παιδιά σου…»• και καταλήγει: «Ω θεία Σαλαμίς, πολλά παλικάρια εσύ θα φας, είτε όταν σπέρνεται το σιτάρι είτε όταν θερίζεται».
Ο χρησμός περιείχε τα στοιχεία που ήθελε ο Θεμιστοκλής. Είχε ουσιαστικά ζητήσει ο ίδιος από την αντιπροσωπεία να γίνει αυτό. Το ξύλινο τείχος, δηλαδή τα πλοία, και τη θεϊκιά Σαλαμίνα, που μόνο τότε θα ήταν θεϊκιά για τους Έλληνες, αν προμήνυε ελληνική νίκη, αν τα παλικάρια που θα χάνονταν δεν θα ήταν οι Έλληνες, αλλά οι εχθροί τους.
Στρατηγός στο Μαραθώνα, ναύαρχος στη Σαλαμίνα.
Στα συμβούλια των Ελλήνων αποφασίστηκε να κρατηθεί η περσική εισβολή όσο γινόταν βορειότερα. Η πρώτη γραμμή άμυνας ήταν ο Όλυμπος και τα στενά που οδηγούσαν στη Θεσσαλία.

ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ. ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ


Είναι γεγονός πως η οποιαδήποτε προσπάθεια να περιγραφεί η Πραγματικότητα (που είναι πέρα από τις λέξεις) είναι αδύνατη.   Κι αυτό, γιατί τα λόγια αδυνατούν, μια και η Πραγματικότητα, ……η Ζωή, είναι πολύ πέρα από τις λέξεις, και αναγνωρίζεται, μόνο μέσα στον καθένα μας…

Πως όμως εμείς, (όταν δεν έχουμε φτάσει να την αντιληφθούμε), μπορούμε να βοηθηθούμε (μέσω της μελέτης), ώστε να ωθήσουμε τον εαυτό μας προς αυτήν την κατεύθυνση;

Όπως συμβαίνει στα πάντα, έτσι και για το συγκεκριμένο θέμα, είναι απαραίτητο πρώτα «να κατανοήσουμε».  Να κατανοήσουμε όμως τι;
Αυτό φυσικά, που ήδη βρίσκεται μπροστά μας……

Γιατί ενώ, (όπως έχει ειπωθεί επίσης χιλιάδες φορές), τα πάντα «είναι εδώ» κάνοντας μας να σκοντάφτουμε στην κυριολεξία επάνω τους, το πρόβλημα είναι πως δεν στεκόμαστε να τα δούμε….. Εκεί υστερούμε...

Μαθήματα αξιοπρέπειας από έναν τρομοκράτη


Χθες, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου επισκέφτηκε τις φυλακές Αυλώνα προκειμένου να συγχαρεί και να βραβεύσει τους κρατούμενους που πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις και να τους παραδώσει το χρηματικό έπαθλο των 500 ευρώ.

Ο μοναδικός από τους τέσσερις επιτυχόντες που αρνήθηκε να παραλάβει το έπαθλο ήταν ο Νίκος Ρωμανός, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι υπόλοιποι τρεις κρατούμενοι έκαναν άσχημα που το παρέλαβαν. Δούλεψαν σκληρά για να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τους αξίζουν πολλά περισσότερα από 500 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ρωμανός, ο οποίος κατάφερε να εισαχθεί στο ΤΕΙ Αθήνας, διεμήνυσε μέσω του διευθυντή του σχολείου των φυλακών ότι "δε θα παραλάβει τον έπαινο και το έπαθλο των 500 ευρώ, καθώς αν προχωρούσε στη συγκεκριμένη ενέργεια θα ερχόταν σε αντίθεση με τις αξίες που πρεσβεύει."

Κι έζησαν αυτοί καλά…

Δεν τόλμησα να κάνω ούτε τα ελάχιστα…
Ν’ αναγνωρίσω τα λάθη μου…
Τ’ άθελα μου ή τα ηθελημένα μου
«και πάντα δεν έφταιγα εγώ γι’ αυτά!».
Ούτε στα παραμύθια που μου ’λεγαν έδωσα βάση…
Πάντα έβρισκα καταφύγιο τη μοναξιά μου…
Εγώ κ’ οι άλλοι… «Ο κόσμος μου· στον δικό τους κόσμο!».

Γιατί οι άντρες ελκύονται από γυναίκες με μικρή πατούσα

Αν και μπορεί να μην το αντιλαμβάνονται, οι άντρες ελκύονται από ψηλές γυναίκες με μικρή πατούσα, μακρύ μηριαίο οστό και στενούς γοφούς.


Γιατί οι άντρες ελκύονται από γυναίκες με μικρή πατούσα
Αν είστε άντρας είναι πιθανό να έλκεστε από ψηλές γυναίκες με μικρή πατούσα, μακρύ μηριαίο οστό και στενούς γοφούς. Επιπλέον, πιθανόν δεν το γνωρίζετε.
Νέα έρευνα των εξελικτικών ψυχολόγων Jeremy Atkinson και Michelle Rowe, από το University at Albany, στη Νέα Υόρκη, υποδεικνύει ότι σε απλή επίδειξη φωτογραφιών με γυναικεία πρόσωπα, η πλειοψηφία των αντρών υποσυνείδητα επέλεξε όσες είχαν μικρότερη πατούσα ως πιο όμορφες. Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν τον Ιούνιο σε συνέδριο.

20 πράγματα που μπορείτε να μάθετε από το κατοικίδιό σας

20 πράγματα που μπορείτε να μάθετε από το κατοικίδιό σας

Ξεχάστε την πολυπραγμοσύνη

Όταν οι σκύλοι έχουν μια δουλειά να κάνουν της δίνουν την αμέριστη προσοχή τους. Φαίνεται πως οι άνθρωποι θα πρέπει να κάνουν το ίδιο.
Ερευνητές του Stanford, ανακάλυψαν ότι η προσοχή και η μνήμη υποφέρουν σε όσους ασχολούνται ταυτόχρονα με δουλειά, αλληλογραφία και σερφάρισμα στο διαδίκτυο σε σύγκριση με όσους εστιάζουν σε μια μόνο εργασία τη φορά. Άλλες έρευνες υποδεικνύουν ότι οι υπάλληλοι χάνουν χρόνο όταν ασχολούνται με πολλά πράγματα ταυτόχρονα.

Γκρέιπ φρουτ κατάλληλο για δίαιτα αλλά και για την αποτροπή του διαβήτη. Τι πρέπει να προσέξετε


της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγου  
Grape Fruit

Πολλά έχουν γραφεί για τις ιδιότητες του. Το σίγουρο πια είναι ότι β Βοηθά στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού, μειώνει τη χοληστερίνη και καταπολεμά τον καρκίνο.

Το γκρέιπ φρουτ είναι φυτό εσπεριδοειδές της οικογένειας των ρουτιδών που καλλιεργείται πολύ στις ΗΠΑ. Ονομάζεται επίσης βοτρυόκαρπος. Είναι δέντρο με αρκετά πολύχρονη ανάπτυξη και μέτριες διαστάσεις. Οι καρποί του είναι σφαιρικοί, ελαφρά πεπιεσμένοι στην κορυφή, λίγο μεγαλύτεροι από το πορτοκάλι και εμφανίζονται κατά ομάδες στον ίδιο βλαστό (απ’ όπου και η ονομασία βοτρυόκαρπος), έχουν λεπτό φλοιό, ωχροκίτρινο και σάρκα εύχυμη, πικρόξινη, η οποία είναι πλούσια σε βιταμίνες A, B, C.
Στην Ελλάδα καλλιεργείται σε περιορισμένη κλίμακα. Η επιστημονική του ονομασία είναι κίτρο δεκουμάνα της ποικιλίας παραδείσι.

Πώς θα ήταν η ζωή στη Γη μετά από έναν πυρηνικό πόλεμο -Είκοσι χρόνια χειμώνα και παγκόσμιος λιμός

Παγκόσμιος λιμός, θανατηφόροι παγετοί, παγκόσμιες απώλειες όζοντος μέχρι και 50%. Αυτά θα ζήσουν οι «τυχεροί», εκείνοι που θα επιζήσουν μετά από τον όλεθρο. Ο πυρηνικός πόλεμος είναι ίσως ο μεγαλύτερος εφιάλτης της σύγχρονης ανθρωπότητας. Τι θα συνέβαινε όμως αυτός ο φόβος γινόταν πραγματικότητα;
nuclear_war
Ερευνητές αποφάσισαν να μελετήσουν ποιες θα ήταν οι συνέπειες ενός σχετικά μικρής έκτασης πυρηνικού πολέμου. Αυτό που ελπίζουν είναι ότι τα συμπεράσματά τους θα αποτρέψουν τη χρήση αυτού του τύπου των όπλων σε περίπτωση εχθροπραξιών μεταξύ κρατών.
Οι ερευνητές που έχουν βάση στο Κολοράντο χρησιμοποίησαν κλιματικά μοντέλα για να προβλέψουν τι θα συνέβαινε στον πλανήτη μετά από την έκρηξη 100 «μικρών» πυρηνικών κεφαλών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι θα υπήρχε παγκόσμια καταστροφή. Συγκεκριμένα, στη μελέτη τους χρησιμοποίησαν ένα σενάριο περιορισμένης έκτασης πυρηνικού πολέμου ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν. Τα συμπεράσματα όμως ήταν τραγικά για ολόκληρο τον πλανήτη, όπως γράφει η Daily Mail.

Αντίδραση;


art,string,surreal,yarn-7565e6bf44373dd287868b0b0bc72649_h

“Το σημαντικό δεν είναι απλώς να βρεις μια λύση σε κάποιο πρόβλημα- είτε είναι οικονομικό ή άλλου είδους, είτε είναι ατομικό ή συλλογικό-, αλλά να κατανοήσεις εκείνο που δημιούργησε το πρόβλημα και το να κατανοήσει κανείς το δημιουργό του προβλήματος είναι πολύ πιο δύσκολο, χρειάζεται μεγαλύτερη επίγνωση, μεγαλύτερηπροσοχή από το να μελετάς απλώς το πρόβλημα”.

Ο δημιουργός του προβλήματος είναι το “εγώ”


krishnamurti_quote
“Το σημαντικό δεν είναι απλώς να βρεις μια λύση σε κάποιο πρόβλημα- είτε είναι οικονομικό ή άλλου είδους, είτε είναι ατομικό ή συλλογικό-, αλλά να κατανοήσεις εκείνον που δημιούργησε το πρόβλημα και το να κατανοήσει κανείς το δημιουργό του προβλήματος είναι πολύ πιο δύσκολο, χρειάζεται μεγαλύτερη επίγνωση, μεγαλύτερη προσοχή από το να μελετάς απλώς το πρόβλημα”.

“Ο δημιουργός του προβλήματος είναι το “εγώ”, και για να καταλάβει κανείς το “εγώ” δεν σημαίνει ότι πρέπει να απομονωθεί, να αποσυρθεί. Φαίνεται πως θεωρούμε ότι πρέπει να βρισκόμαστε σε ένταση και σε δράση όταν αντιμετωπίζουμε προβλήματα, γιατί τότε νοιώθουμε ότι τουλάχιστο κάτι κάνουμε γι αυτά (…)

Είναι, λοιπόν, σημαντικό η μελέτη του “εγώ”, να μην είναι απόσυρση, να μην είναι διαδικασία απομόνωσης ή έλλειψης δράσης, αντιθέτως, είναι μια διαδικασία εξαιρετικής προσοχής, άγρυπνης επίγνωσης, που απαιτεί όχι μόνο επιφανειακή αλλά και εσωτερική διαύγεια”.

Η Διαταραχή Είναι ο Μόνος Τρόπος που Ξέρω να Υπάρχω


Μερικοί άνθρωποι δίνουν την αίσθηση ότι είναι κάπως παράξενοι χωρίς να είναι σαφής ο λόγος για τον οποίο είναι παράξενοι. Αν προσπαθήσεις να συνδεθείς μαζί τους με τρόπο που να έχει νόημα, θα πέσεις πάνω σε τοίχο. Νιώθεις ότι κάτι δεν πάει καλά, καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν κολλάει, αλλά δεν ξέρεις τι.

Συχνά, έχουν και οι ίδιοι μια αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά. Ότι η ζωή δεν τα έφερε όπως θα ήθελαν ή ότι οι σχέσεις τους επανειλημμένως αποτυγχάνουν. Αποδίδουν την ευθύνη γι’ αυτές τις αναποδιές σε δυνάμεις έξω από τον έλεγχό τους – η ικανότητα στοχασμού σχετικά με το δικό τους ρόλο σε όσα τους συμβαίνουν μάλλον υπολειτουργεί. Καταλήγουν να επαναλαμβάνουν τα ίδια «λάθη» ξανά και ξανά, χωρίς ποτέ να διδάσκονται απ’ αυτά.

Αυτό που κυρίως τους διακρίνει είναι η αδυναμία να μπουν στη θέση του άλλου και να δουν τον κόσμο με τα μάτια του – η ενσυναίσθηση είναι άγνωστη λέξη. Οτιδήποτε συμβαίνει, αξιολογείται αποκλειστικά με βάση το δικό τους πλαίσιο αναφοράς, που σημαίνει ότι αντιλαμβάνονται τις συνέπειες που έχει η συμπεριφορά τους στους ίδιους, αλλά δυσκολεύονται να καταλάβουν τους τρόπους με τους οποίους η συμπεριφορά τους επηρεάζει τους άλλους. 

Συνολικά, ο τρόπος σκέψης, αντίληψης και συμπεριφοράς τους προβληματίζει και αποξενώνει: Είναι εγωκεντρικοί σε σημείο να αδιαφορούν πλήρως για τις ανάγκες των άλλων, είναι σε τέτοιο βαθμό εύθραυστοι που μια μικρή αναποδιά μπορεί να τους αποσυντονίσει και είναι τόσο οξύθυμοι που στην παραμικρή νύξη πετούν τη σκούφια τους για καβγά.

Ψυχιατρικά μιλώντας, οι άνθρωποι αυτοί εκδηλώνουν χαρακτηριστικά που τα συναντά κανείς στις ονομαζόμενες «διαταραχές προσωπικότητας». Φαινομενολογικά μιλώντας, οι άνθρωποι αυτοί έχουν υιοθετήσει μια σειρά από «δυσλειτουργικές» στρατηγικές επιβίωσης προκειμένου να τα βγάλουν πέρα.

check in




Υπάρχει μία μικρή χαραμάδαανάμεσα σε δύο γραμμές ζωήςπου αν μπορέσεις να τη διακρίνεις ακουμπάς ολόκληρη την ψυχή σου εκεί ή ακόμη και ολόκληρη στιχομυθία από ασυναρτησίες.

 Κάποιες στιγμές νιώθω φυλακισμένη στη μια πλευρά της , μ’ εσένα στον ορίζοντα και ανάμεσά μας πάντα θάλασσα.Ψάχνω να βρω μια πίστα βατή στο παιχνίδι που αν την περνούσα ίσως και να σε κέρδιζαΤο βράδυ κοιμάμαι κανονικάμόνο που όταν ξυπνώ δεν βρίσκομαι ποτέ στο κρεβάτι μου. 

Είναι εκείνα τα βράδια που το σκάω τελικά περνώντας ανάμεσα από τοίχουςπηδώντας από αυλές και καμινάδεςτρομάζω τα σκυλιά που αλυχτούν και κοροϊδεύω τον γάτο στη μάντρα που μου φωνάζει να προσέχω για να μην πέσω στην αγκαλιά σου και δεν μπορώ να τραβηχτώ μετά.