Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Θα πληρώσεις τελικά πιο ακριβά τη... βλακεία σου!

Υποσχέθηκαν κάτι δωρεάν κι όλοι χάρηκαν! Κανείς δεν έκανε τον κόπο να δει πόσο κοστίζει ΆΜΕΣΑ κι ΈΜΜΕΣΑ το 'δωρεάν'. Η λέξη δωρεάν ήταν αρκετή να βρει σύμφωνη την πλειοψηφία. Μόνο χλευασμοί και αστεϊσμοί έγιναν για το θέμα. Καμία όμως έρευνα για το πόσες παγίδες κρύβονται τελικά...
Picture
Αυξημένος κατά 10 εκατ. ο προϋπολογισμός για το "δωρεάν" WiFi - Στη «Διαύγεια» η πρόσκληση στους φορείς - Πλήρωνε το δώρο σου, ανόητε!!!

Τι πρέπει να φάει ένας άνδρας πριν το σεξ

Τι πρέπει να φάει ένας άνδρας πριν το σεξ
Η κούραση από την πολλή δουλειά και οι αυξημένες υποχρεώσεις πολλές φορές βάζουν το σεξ σε... δεύτερη μοίρα.
Ευτυχώς, όμως, η λύση μπορεί να βρίσκεται στην κουζίνα σας!
Δείτε ποιες είναι οι τροφές που ενισχύουν την λίμπιντο και ανεβάζουν την ερωτική διάθεση των ανδρών στα ύψη.

Τι πρέπει να πίνετε για να προστατεύσετε τα μάτια σας

Τι πρέπει να πίνετε για να προστατεύσετε τα μάτια σας
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να αποφύγουμε την απώλεια όρασης, εάν υιοθετήσουμε μια απλή και εξαιρετικά απολαυστική συνήθεια.

Γιατί οι άνδρες κυλιούνται στην αμαρτία;


Μπορεί η απιστία να είναι γένος θηλυκού αλλά αποτελεί ανδρικό προνόμιο. Περισσότερο επιρρεπείς να γευτούν τον απαγορευμένο καρπό, το φλέρτ , την ερωτική συνεύρεση ή ακόμη και να δημιουργήσουν μια παράλληλη σχέση είναι περισσότερο οι άνδρες. Γιατί όμως το ισχυρό φύλο υποκύπτει συχνότερα;Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Texas A & M University απέδειξε ότι οι άνδρες υποκύπτουν σε σύγκριση με τις γυναίκες με περισσή ευκολία στους σεξουαλικούς πειρασμούς λόγω των σεξουαλικών ορμών τους και και όχι γιατί δεν διαθέτουν αυτοέλεγχο.

Αν και όπως υποστηρίζουν επιστήμονες η ικανότητα αντίστασης στον πειρασμό είναι η ίδια και για τα δύο φύλλα από ό,τι φαίνεται όμως οι άνδρες είναι έρμαιοι και άβουλοι απέναντι στα πάθη τους. Επικεφαλής των μελετών ήταν οι δρες Νατάσα Τίντγουελ, από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου A&M στο Τέξας, και Πωλ Ίστγουϊκ, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Ανθρώπινης Ανάπτυξης & Οικογενειακών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Τέξας.

Εκείνοι που «βλέπουν» παντού το σεξ



«Δεν υπάρχουν πρόστυχες λέξεις. Υπάρχουν πρόστυχα μυαλά.»

 Το πρόστυχο μυαλό όμως, προϋποθέτει την ύπαρξη φαντασίας και δημιουργικότητας. Οι λέξεις σοκάρουν, ιδιαίτερα όταν το περιεχόμενο τους παραπέμπει στη σεξουαλική πράξη. Άνθρωποι πιο αυθόρμητοι και ακομπλεξάριστοι μιλούν με υπονοούμενα ή και ωμά για το σεξ. Ίσως παρεξηγούνται λόγω της άνεσης τους να θίγουν και να σχολιάζουν θέματα «taboo».

 Κάποιοι τους θεωρούν χυδαίους. Ακόμα και αμαρτωλούς ή ανήθικους. Η επικοινωνία μας είναι μια διαδικασία επιλογής λέξεων. Αν θεωρήσουμε ότι οι λέξεις είναι τα χρώματα με τα οποία ζωγραφίζουμε έναν καμβά, τότε ο πίνακας που δημιουργείται από τον καθένα έχει την προσωπική του ταυτότητα παρότι όλοι έχουν στη διάθεση τους το ίδιο πλήθος «χρωμάτων». 

Η απόκρυφη σεξουαλική φαντασίωση των γυναικών !!!


Ομάδα ψυχολόγων με επικεφαλής μία γυναίκα έφτασε μέσω επιστημονικής έρευνας σε μερικά απρόσμενα αποτελέσματα για μία από τις πιο μυστικές πτυχές της γυναικείας σεξουαλικής φαντασίας.
Όλοι οι άνθρωποι έχουν σεξουαλικές φαντασιώσεις. Η έρευνα που έγινε από το πανεπιστήμιο του Βόρειου Τέξας και το πανεπιστήμιο της Notre Dame δημοσιεύθηκε στην ακαδημαϊκή επιθεώρηση Archives of Sexual Behaviour. Επικεφαλής ήταν η δρ. Jenny Bivona.

Προηγούμενες έρευνες στο πεδίο είχαν δείξει ότι σε ποσοστό από 31% έως 63%, οι γυναίκες έχουν σεξουαλικές φαντασιώσεις με θέμα τον βιασμό τους. Η σεξουαλική διέγερση από ένα τέτοιο υποθετικό σενάριο είναι ένα ψυχολογικό μυστήριο, αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα αποκρουστικό και βασανιστικό συμβάν στη ζωή μιας γυναίκας.

Προκειμένου να μελετήσουν σε βάθος την γυναικεία ερωτική φαντασίωση με σενάριο τον βιασμό, οι ερευνητές εξέτασαν 355 νεαρές γυναίκες. Ως μέρος της έρευνας, οι γυναίκες άκουσαν μέσω ακουστικών τη διήγηση ενός σεναρίου βιασμού, για να προσδιοριστεί αργότερα το πόσο αυτό που άκουσαν τις διέγειρε ερωτικά.

6 + 1 πράγματα που δεν ξέρουμε για τις Ισημερίες και τα Ηλιοστάσια!

ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΑ. 3jpg
Τι είναι Ισημερία; Είναι το φαινόμενο κατά το οποίο η μέρα διαρκεί όσο και η νύχτα. Και Ηλιοστάσιο;  Πρόκειται για τη χρονική στιγμή κατά την οποία ο άξονας της Γης στρέφεται όσο περισσότερο προς ή μακριά από τον Ήλιο, κατά την ετήσια τροχιά της Γης γύρω από αυτόν. Και τι άλλο ενδιαφέρον μπορούμε να μάθουμε για αυτά; Ιδού!

Άρης - Ουρανός. Η Ώρα της Ιερής σου Τρέλας. Δηλαδή της Αλήθειας Σου.



~~~ *** Ο Άρης σε αντίθεση με Ουρανό ***~~~



(η όψη κορυφώνεται στις 25 Ιουνίου)


Που βρίσκεσαι;


Σε ποιο σημείο της πορείας σου;


Είσαι αυτό που είσαι;


Ή προσπαθείς να γίνεις αρεστός

με κάθε τίμημα;



Είναι η ζωή σου μια ζωή

με σκοπό, με όραμα, με αέρα;



Λες την Αλήθεια στον Εαυτό σου;




Ζεις, πας στη δουλειά, ερωτεύεσαι υποτίθεται,

μετά παντρεύεσαι ή συγκατοικείς με τον καλό σου

ή την καλή σου, μπορεί να κάνεις και παιδιά

μπορεί και όχι, και μετά τι;

Πως να Εφαρμόσετε την Αυτοπειθαρχία



Πως να Εφαρμόσετε την Αυτοπειθαρχία
Η Αυτοπειθαρχία είναι ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα για οποιονδήποτε μπορεί να την τηρήσει. Μπορεί να βοηθήσει στο να έχει κανείς επιτυχία στις επαγγελματικές του δραστηριότητες, να έχει υγιείς σχέσεις, να κατορθώνει να κάνει τους στόχους του πραγματικότητα, να τηρεί τα ραντεβού και τα χρονοδιαγράμματα κ.ά.
Εδώ παρουσιάζονται κάποιες σύντομες τεχνικές που μπορούν να σας βοηθήσουν στο να εφαρμόσετε την αυτοπειθαρχία στη ζωή σας.

Αγάπη -το κάνετε λάθος!



Μια ενδιαφέρουσα ομιλία στα TED για την αγάπη στη σύγχρονη εποχή. Με ελλ. υπότιτλους 

ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ 

Τι είναι η αγάπη; Δύσκολο να οριστεί. Μπορούμε να αγαπάμε το τρέξιμο, ένα βιβλίο, μια ταινία, ένα φαγητό, τα γατόσκυλα και τους ανθρώπους μας. Πόσο διαφορετική όμως είναι η αγάπη που νιώθουμε για το καθένα από αυτά; Και πώς λειτουργεί σε κάθε άνθρωπο ξεχωριστά;

 Σε αυτή την ευχάριστη ομιλία, ο φιλόσοφος Γιαν Νταλ Άλιο προβληματίζεται για την αγάπη στη σύγχρονη εποχή, σε έναν κόσμο που επικεντρώνεται στο άτομο ολοένα και περισσότερο.

Μικρές θάλασσες... Όσο ζεις περιμένoντας σημαίνει πως περιμένεις για να ζήσεις


Άναψε ένα τσιγάρο, τράβηξε μια τζούρα και μετά το πάτησε στο σταχτοδοχείο με τον αντίχειρα της λες και έλιωνε ένα τεράστιο μυρμήγκι. Την παρατηρούσα όπως παρατηρεί κανείς μια παλιά φωτογραφία. Προσπαθώντας να διακρίνω τί έμεινε ακόμα ζωντανό και τί νέκρωσε στο χρόνο. «Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο, έτσι δεν λένε;» είπε ξαφνικά σπάζοντας την σιωπή και φτιάχνοντας ταυτόχρονα τα μαλλιά της που τα αναστάτωνε ένας δροσερός αέρας. Κούνησα το κεφάλι καταφατικά μη μπορώντας ωστόσο να αντιληφθώ αν με αυτή την διαπίστωση έκλεινε ή άνοιγε ένα κεφάλαιο.

Έστριψε δεύτερο τσιγάρο, «τί κάνεις» απόρησα, «μόλις τώρα το έσβησες», εκείνη αδιάφορησε, «είναι καιρός τώρα που δεν ξέρω τί κάνω», ψυθίρισε και κάρφωσε το βλέμμα της στα βαμμένα κόκκινα της νύχια. «Σ’αρέσει αυτό το χρώμα» με ρώτησε, «μ’αρέσει» της είπα και αισθάνθηκα ανίκανη να παρακολουθήσω τη συνοχή των σκέψεων της. «Κάθε πρωί αλλάζω χρώμα», είπε, «μήπως και κάτι αλλάξει», συμπλήρωσε. Και γω παρατηρούσα τα χρώμα στα νύχια της και ύστερα την φανταζόμουνα να γδέρνει μ’αυτά όλες τις ψευδαίσθησεις της, να τις γρατσουνάει μέχρι να ματώσουν, μέχρι να βγάλει η πλάνη αίμα μήπως και έτσι αποκτήσει ένα χώρο δράσης στην πραγματικότητα.

Πόσο σημαντική είναι η γενική αίματος; Πίνακας οδηγός για την ερμηνεία της


του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr


Η γενική αίματος (Full Blood Count) αποτελεί εξέταση ρουτίνας. Είναι ίσως η πιο σημαντική εξέταση αίματος, αφού τα ευρήματα της δίνουν πολύτιμες διαγνωστικές πληροφορίες για την κατάσταση και την εικόνα της υγείας του ανθρώπινου οργανισμού.  Είναι μία από τις συχνότερα ζητούμενες και διενεργούμενες εργαστηριακές εξετάσεις αίματος. Η γενική αίματος είναι ίσως η πιο σημαντική εξέταση αίματος, αφού τα ευρήματα της δίνουν πολύτιμες διαγνωστικές πληροφορίες για την κατάσταση και την εικόνα της υγείας του ανθρώπινου οργανισμού.

Η γενική αίματος αποτελεί μια γενική διαγνωστική εξέταση που χρησιμεύει για τον έλεγχο νοσημάτων όπως, μικροβιακών και ιογενών λοιμώξεων, αιμοσφαιρινοπαθειών και αναιμιών (κληρονομικών, αιμολυτικών, σιδηροπενικών), αιμορραγιών ή θρομβώσεων και λευχαιμιών.

Λείψανα από την επιδημία του «τέλους του κόσμου» βρέθηκαν στην αρχαία Αίγυπτο

Υπολείμματα καύσης θυμάτων της αρχαίας επιδημίας
 στην αρχαία πόλη των Θηβών στην Αίγυπτο.
Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα κατάλοιπα μιας αρχαίας επιδημίας στην Αίγυπτο τόσο μεγάλης που οι γραπτές πηγές αναφέρουν ότι ο κόσμος πλησίαζε στο τέλος του.

Οι ανασκαφικές εργασίες στο ταφικό συγκρότημα του Harwa και Akhimenru στη δυτική όχθη της αρχαίας πόλης των Θηβών (στο σημερινό Luxor) της Αιγύπτου, από την Ιταλική Αρχαιολογική Αποστολή στο Luxor (MAIL) έφεραν στο φως σκελετικά κατάλοιπα καλυπτόμενα από ένα παχύ στρώμα ασβέστη (χρησιμοποιούταν ως απολυμαντικό). Οι ερευνητές βρήκαν επίσης τρεις κλιβάνους, όπου παραγόταν ο ασβέστης καθώς και μια γιγαντιαία έκταση με υπολείμματα καύσης ανθρώπινων λειψάνων, όπου αποτεφρώθηκαν πολλά από τα θύματα της πανούκλας.

ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ «ΔΥΣΚΟΛΗ» ΣΧΕΣΗ;



Αχ αυτές οι δύσκολες σχέσεις!


Πολλές φορές άνθρωποι κατά τα άλλα λογικοί, οργανωμένοι, επιτυχημένοι σε διάφορους τομείς βρίσκονται σε μια σχέση η οποία αποδεικνύεται ‘δύσκολη’, κάτι το οποίο όμως είτε οι ίδιοι δε βλέπουν είτε δε θέλουν να παραδεχτούν.  

Και θα πρέπει να πούμε ότι η γραμμή που διαχωρίζει τη δύσκολη από την προβληματική σχέση είναι πολύ λεπτή… Οι λόγοι για τους οποίους μια σχέση είναι δύσκολη ποικίλουν: κάποιοι από αυτούς είναι αντικειμενικοί (όταν πχ το ζευγάρι ζει σε διαφορετικές πόλεις ή χώρες ή υπάρχουν πρακτικά προβλήματα), αλλά τις περισσότερες φορές πρόκειται για λιγότερο χειροπιαστούς λόγους που σχετίζονται με υποκειμενικούς παράγοντες.

Λάμια χθόνια και μυθική;

Lamia - by Santiago Caruso

Στην ελληνική μυθολογία η Λάμια ήταν βασίλισσα της Λιβύης που έγινε δαίμονας. Παίρνοντας όποια μορφή ήθελε, άρπαζε παιδιά και τρομοκρατούσε τους ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον ιστοριογράφο του 3ου π.κ.ε. αιώνα Δούριδα η Λάμια ήταν κόρη του θεού Ποσειδώνα και της Λιβύης. Η ίδια ήταν βασίλισσα της Λιβύης και σύζυγος του Βήλου. Την αγάπησε ο Δίας και από την ένωση τους γεννήθηκαν πολλά παιδιά τα οποία σκότωσε η Ήρα από τη ζήλια της. Η Λάμια από τη στενοχώρια της μεταμορφώθηκε σε τέρας που σκότωνε παιδιά. Η Ήρα τότε την καταδίκασε να μην κοιμάται ποτέ, ο Δίας όμως την λυπήθηκε και της έδωσε την δυνατότητα να βγάζει τα μάτια της και να τα ξαναβάζει όποτε θελήσει. Κατά τον Στησίχορο από τα παιδιά της επέζησαν η Σκύλλα και ο Τρίτωνας.

Οι άλλοι είναι η κόλαση

Ο Σαρτρ υιοθέτησε την άποψη ότι οτιδήποτε εκδηλώνεται μέσα στη συνείδησή μας αναφέρεται σε κάτι. Όταν, λόγου χάρη, επιθυμούμε, επιθυμούμε κάτι – ένα παγωτό – όταν πιστεύουμε, πιστεύουμε κάτι – ότι θα κερδίσει η ομάδα μας ή ότι αύριο θα κάνει καλό καιρό· το ίδιο και όταν φοβόμαστε, φοβόμαστε κάτι – το σκοτάδι, το θάνατο ή το αεροπλάνο, κ.ο.κ. Η συνείδησή μας είναι πάντοτε συνείδηση τινός.
existentialism

Ο θρύλος του σκιάχτρου



Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα σκιάχτρο. Ένα σκιάχτρο που δεν είχε φίλους και δούλευε σ΄ένα χωράφι σταριού.Η δουλειά δεν ήταν πολύ δύσκολη, αλλά σίγουρα ήταν πολύ μοναχική. Μέρες και νύχτες περνούσαν δίχως κανέναν για να μιλήσει. Το μόνο πράγμα που μπορούσε να κάνει ήταν να κοιτάει τα πουλιά. Κάθε φορά που περνούσαν , εκείνο τα χαιρετούσε. Αλλά αυτά ποτέ δεν του απαντούσαν.Πετούσαν μακριά, σα να το φοβόντουσαν.

Μια μέρα το σκιάχτρο έκανε κάτι απαγορευμένο: πρόσφερε σε ένα πουλί μερικούς σπόρους. Αλλά ακόμα κι έτσι , το πουλί δεν έμοιαζε να ενδιαφέρεται και αυτό αναρωτιόταν γιατί κανένας δεν ήθελε να γίνει φίλος του. 


Κι έτσι περνούσε ο καιρός. Ώσπου μια κρύα νύχτα, ένα τυφλό κοράκι έπεσε μπροστά στα πόδια του. Το κοράκι έτρεμε και ήταν έτοιμο να πεθάνει από την πείνα. Το σκιάχτρο αποφάσισε να το βοηθήσει.