Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Οργασμός: Τελικά το μέγεθος της γυναίκας έχει σημασία


Η κλειτορίδα είναι η πιο ευαίσθητη ζώνη του σώματος μιας γυναίκας.
Και όπως αποδεικνύεται, το μέγεθός της έχει σημασία: μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι στις γυναίκες που έχουν προβλήματα οργασμού, η κλειτορίδα είναι μικρότερη και βρίσκεται μακρύτερα από τον κόλπο.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μαγνητική τομογραφία (MRI) για να σαρώσουν την περιοχή της πυέλου 30 γυναικών που ήταν κατά μέσο όρο 32 ετών.
Δέκα από αυτές τις γυναίκες είχαν αναφέρει ότι είχαν σπάνια ή δεν είχαν ποτέ οργασμούς, παρά τις προσπάθειες.
Οι υπόλοιπες ανέφεραν φυσιολογική οργασμική εμπειρία κατά τη διάρκεια του σεξ.

Συγκρίνοντας τις δύο ομάδες γυναικών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η άμεση απόσταση ανάμεσα στην κλειτορίδα και τον κόλπο ήταν 5 έως 6 χιλιοστά μεγαλύτερη κατά μέσο όρο στην ομάδα των γυναικών με προβλήματα οργασμού.
Αυτές οι γυναίκες είχαν επίσης μια μικρότερη κλειτορίδα κατά μέσο όρο.

Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι το μέγεθος και η θέση της κλειτορίδας μπορεί να είναι σημαντικά στη σεξουαλική λειτουργία των γυναικών, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στη Journal of Sexual Medicine.
«Δεν υπάρχει σημείο G. Υπάρχει ένα σημείο C: η κλειτορίδα», δήλωσε η ερευνήτρια δρ Σούζαν Όκλεϊ, του Νοσοκομείο του Καλού Σαμαρείτη στο Σινσινάτι του Οχάιο.
«Είναι η πηγή μεγάλου μέρους της σεξουαλικής ευχαρίστησης για τις γυναίκες».

Γεννημένες με καλύτερη ανατομία;
Είναι δύσκολο να γνωρίζει κανείς αν είναι η ανατομία της κλειτορίδας που επηρεάζει τον οργασμό ή αν το να έχεις περισσότερους οργασμούς αλλάζει την ανατομία, είπε η Όκλεϊ.
«Είναι σαν την κότα με το αυγό. Μήπως αυτές οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη κλειτορίδα επειδή έχουν περισσότερους οργασμούς;
Ή γεννιούνται με μεγαλύτερη κλειτορίδα που τους επιτρέπει να έχουν καλύτερη λειτουργία;».

Η κλειτορίδα στην πραγματικότητα, είναι κάτι περισσότερο από ένα «κουμπί» ορατό στην επιφάνεια του σώματος.
Η σύνθεση της κλειτορίδας, η οποία έχει σχήμα μπούμερανγκ, εκτείνεται κάτω από το δέρμα.
Είναι πιθανό ότι μια μικρότερη απόσταση μεταξύ αυτών των δομών και του κόλπου καθιστά ευκολότερη τη διέγερση της κλειτορίδας κατά τη συνουσία, είπε η Όκλεϊ.
Το ορατό, εξωτερικό τμήμα της κλειτορίδας, η οποία ονομάζεται βάλανος, περιέχει χιλιάδες νεύρα που βρίσκονται μαζί σε μια μικρή περιοχή και φαίνεται να είναι το κέντρο της σεξουαλικής αίσθησης.
«Ίσως μια μεγαλύτερη κλειτορίδα να έχει περισσότερες νευρικές απολήξεις και ίσως με άμεση επαφή και διέγερση η κλειτορίδα μπορεί να έχει περισσότερη αίσθηση, με αποτέλεσμα οργασμούς», δήλωσε η Όκλεϊ.

Ένα πρόβλημα του σώματος...και μερικές φορές του μυαλού.
Τα προβλήματα οργασμού είναι κοινά μεταξύ των γυναικών.
Μελέτες δείχνουν ότι μεταξύ 18 και 34 τοις εκατό των γυναικών έχουν δυσκολία στην επίτευξη οργασμού.
Λιγότερες από τις μισές παντρεμένες γυναίκες βιώνουν οργασμό σε κάθε σεξουαλική επαφή και μόνο το 15 τοις εκατό έχει την εμπειρία πολλαπλών οργασμών.
Ωστόσο, και άλλοι παράγοντες εκτός από την ανατομία των οργάνων συμβάλλουν επίσης στη σεξουαλική δυσλειτουργία.

«Υπάρχει πολλή υποκειμενικότητα στη συμμετοχή των γυναικών στη σεξουαλική ευχαρίστηση. Κάποια θέματα είναι ψυχοκοινωνικά, μερικά από αυτά αφορούν την ανατομία και τη λειτουργία», δήλωσε η Όκλεϊ.
«Προσπαθούσαμε να επικεντρωθούμε στην ανατομία».

Για τον έλεγχο των διαφορών σε άλλες πτυχές της σεξουαλικής λειτουργίας, οι συμμετέχοντες στη μελέτη συμπλήρωσαν διάφορα ερωτηματολόγια, σχετικά με τις πτυχές της σεξουαλικής ζωής τους, συμπεριλαμβανομένων των επιπέδων επιθυμίας και διέγερσής τους.
Επίσης συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με την εικόνα του σώματός τους.
«Ίσως να σκεφτείτε ότι οι γυναίκες με προβλήματα οργασμού είναι μαζεμένες κατά τη διάρκεια του σεξ ή ανήσυχες ή νοιώθουν άβολα με το σώμα τους», δήλωσε η Όκλεϊ. «Αλλά δεν υπήρχε διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων».

Οι δύο ομάδες, όμως, διέφεραν ως προς τις σεξουαλικές στάσεις που προτιμούν.
Οι γυναίκες με προβλήματα οργασμού τείνουν να προτιμούν την ιεραποστολική στάση, ενώ οι γυναίκες με φυσιολογικά πρότυπα οργασμού θέλουν να είναι από πάνω από τον σύντροφό τους, σε μια θέση που παρέχει περισσότερη επαφή με την κλειτορίδα κατά τη διάρκεια της συνουσίας.
«Αυτές οι γυναίκες, όχι μόνο έχουν μικρότερη απόσταση ανάμεσα στην κλειτορίδα και τον κόλπο, αλλά και την εκμεταλλεύονται προς όφελός τους, με τη λήψη της γυναικείας δεσπόζουσας θέσης», δήλωσε η Όκλεϊ.
«Ίσως οι γυναίκες χωρίς οργασμούς να έχουν μικρή κλειτορίδα, αλλά αν προσπαθούσαν τη θηλυκή δεσπόζουσα θέση, ίσως να μπορούσαν να φέρουν πιο κοντά τη διέγερση στην κλειτορίδα και να ξεπεράσουν το γεγονός ότι είναι μικρή», είπε.

antinews
psixologikosfaros

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα