Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ


Το    γεγονός    ότι   όλοι   οι  άνθρωποι     του   κόσμου     κοιμούνται   κάποιες    ώρες   κάθε   μέρα,   κοιμούνται     και    ονειρεύονται,    μας   καθιστά    όλους    μέλη    μιας    παγκόσμιας   μυστικής       αδελφότητας,   εκείνης    του   ύπνου    και   των    ονείρων.   

Είμαστε    όλοι   μυστικοί    πολίτες    μιας     χώρας    εσωτερικής     που   δεν    γνωρίζει   σύνορα,    για   την     οποία    ο   καθένας      αποκτά    την     πρόσβαση    ξαπλώνοντας    στο  κρεβάτι   του…
Τζακ  Λοντον

Υβριδική Ηλιακή Έκλειψη Από Όλο Τον Κόσμο (Φωτογραφίες + Βίντεος)

The November 3, 2013 partial solar eclipse is seemingly dripping into the ocean, as seen from Sullivan's Island, South Carolina. Credit and copyright: Jeff Jackson
The November 3, 2013 partial solar eclipse is seemingly dripping into the ocean, as seen from Sullivan’s Island, South Carolina. Credit and copyright: Jeff Jackson
Αυτό το είδος της έκλειψης είναι σπάνιο - η τελευταία φορά που έλαβε μέρος ήταν στις 20, Νοέμβρη 1854 και η επόμενη θα συμβεί στις 17 Οκτωβρίου 2172! 

Miss-Άνθρωπος... Να κοιτάς ψηλά, Άνθρωπε και να πορεύεσαι με Συνείδηση. Έτσι θα βρεις το σκοπό σου, τον Εαυτό σου.


Ο Άνθρωπος αποτελεί ένα μεγάλο παράδοξο. Είναι το μόνο ον που αν και προέρχεται από τη μήτρα της Φύσης, φέρεται παρά φύσιν. Ο Άνθρωπος είναι ταυτόχρονα ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο. Έχει παρουσιάσει μια θεαματική εξέλιξη ως είδος μέσα σε 2 με 3 χιλιετίες και ταυτόχρονα αποτελεί το πιο απεχθές βάρος του πλανήτη του. 

Και δεν επιβαρύνει μόνο το περιβάλλον του. Στρέφει αυτή του την εχθρική διάθεση στα αδέλφια του, στους άλλους ανθρώπους. Αν και δημιούργημα της φύσης, έχει καταντήσει το πιο διεστραμμένο απότοκό της. 

Ο Άνθρωπος είναι μια ανεξήγητη αντίφαση, ένα ερωτηματικό αναπάντητο που δεν αφήνει όρεξη και πείσμα στον αναζητητή της απάντησης του, αλλά πικρία και θλίψη. 

Ο Άνθρωπος είναι ο Περικλής που χτίζει τον Παρθενώνα αλλά καίει τη Σάμο. Είναι ο Κέννεντι που "πατά" για πρώτη φορά το πόδι του στη Σελήνη αλλά "ψήνει" με βόμβες παιδάκια στο Βιετνάμ. Ο Άνθρωπος είναι ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και ο Χίτλερ.

 Ο Άνθρωπος έχει έρθει στη Γη για να υμνήσει την ομορφιά του κάσμου αλλά ταυτόχρονα να αποτελέσει και τη μεγαλύτερη ντροπή του. Έχει ένα ρόλο διττό και τόσο αυτοαναιρούμενο που καθίσταται παράλογος.

Εμείς για αλλού πηγαίναμε και αλλού η ζωή μας πάει


Να ξυπνήσεις το πρωί, να κάνεις το ντουζάκι σου, να φτιάξεις το πρωινό σου, 
να το φας με ηρεμία, να κάνεις το πρόγραμμά σου, 
να χαζέψεις και λίγο και μετά να ντυθείς και να πας στη δουλειά σου. 
Στη δουλειά σου που τόσο αγαπάς, που είναι τόσο δημιουργική, 
που της προσφέρεις και σου προσφέρει...
Να με τσιμπήσει κάποιος ε; 
Αυτά συμβαίνουν αλλού ή πουθενά πια...

“Αγαπάς τη ζωή; Τότε μη σπαταλάς το χρόνο σου, γιατί απ' αυτόν είναι φτιαγμένη η ζωή” Φραγκλίνος Βενιαμίν

Αναρωτιέμαι είναι ο χρόνος που περνάει γρήγορα ή εμείς βαδίζουμε αργά 
λες και θα ζήσουμε αιώνια;; 


Και όταν λέω αργά, δεν εννοώ με αργό ρυθμό. Εννοώ ότι οι μέρες περνούν, 
 χάνονται και δεν γυρίζουν πίσω και δεν είμαι σίγουρη ούτε στο ελάχιστο εάν τις ζούμε πραγματικά, εάν τις χαιρόμαστε. 


Ζωή: Δώρο, περιπέτεια, ταξίδι, βόλτα, πέρασμα, εμπειρία, αρχή ή τέλος; 
Τι απ΄ όλα είναι άραγε; 


Ποιος είναι ο σωστός χαρακτηρισμός, δεν ξέρω. Νομίζω πως άλλοτε τη βιώνουμε σαν δώρο και άλλοτε σαν εμπειρία και μάλιστα δύσκολη. 
 Νομίζω πως μεγαλώνουμε περνώντας όλο και λιγότερο ξέγνοιαστες στιγμές και οι περισσότεροι αυτό που κάνουμε είναι να κυνηγάμε. 

Ειδική Φοβία αίματος, ένεσης, τραύματος: μια συχνή, δυνητικά απειλητική αλλά άγνωστη φοβία

doctor5Ο όρος ειδική φοβία αναφέρεται στον επίμονο, υπερβολικό ή /και παράλογο φόβο ενός συγκεκριμένου  αντικειμένου ή κατάστασηςπχ. φόβος για τα σκυλιά, τα ύψη, το νερό, τις καταιγίδες, τον σεισμό, την οδήγηση, τα αεροπορικά ταξίδια.
Ο άνθρωπος που πάσχει από τη διαταραχή αποφεύγει να έρθει σε επαφή με το αντικείμενο ή την κατάσταση που φοβάται ή όταν αυτό δεν είναι εφικτό μπορεί να την υπομείνει με δυσκολία εμφανίζοντας συχνά έντονο άγχος.  
 Από το πλήθος των ειδικών φοβιών ξεχωρίζει η φοβία που αφορά το αίμα, τις ενέσεις,  τα τραύματα και τις ιατρικές διαδικασίες, εξαιτίας της ιδιαίτερης φύσης της. Σε όλες τις άλλες διαταραχές άγχους, χαρακτηριστικό σωματικό σύμπτωμα είναι η ταχυκαρδία, αντίθετα σε αυτή τη διαταραχή ο ασθενής στην επαφή του με το φοβογόνο ερέθισμα  εμφανίζει μία εν μέρει διαφορετική βιολογική προδιάθεση με κύρια χαρακτηριστικά την μείωση των καρδιακών παλμών και την πτώση της αρτηριακής πίεσης, με αποτέλεσμα η κλινική του εικόνα να εμπλουτίζεται από λιποθυμίες. 

«εγώ και ο Πατήρ εν εσμέν» (Ιωάννης 10,30)

Ο Αληθινός Ιστορικός Ιησούς
Αν  ο Ιησούς της Ιστορίας είναι Θεός, κανένας δεν νομιμοποιείται να ισχυρίζεται ότι είναι εκπρόσωπός του… ο Θεός Είναι Παντού, Κάθε Στιγμή, Μια Ζωντανή Παρουσία που Αγκαλιάζει τα Πάντα και Διαπερνά κάθε οντότητα και κάθε δραστηριότητα, δεν έχει ανάγκη από μεσάζοντες.

Κι αν πάλι ο Ιησούς της Ιστορίας είναι Άνθρωπος, πάλι κανείς δεν μπορεί να μιλά εξ’ ονόματός του… γιατί όλοι οι άνθρωποι, εξορισμού, θα είχαν το ίδιο δικαίωμα.

Οι Μαθητές του Ιησού που δημιούργησαν τις πρωτοχριστιανικές κοινότητες, που έγραψαν τα Ευαγγέλια (τα οποία γράφτηκαν για να κατηχήσουν και δεν είναι ιστορικά ημερολόγια), που μετέδωσαν το Φως της Αλήθειας μέχρι τους μυστικούς πατέρες της Ερήμου… μιλούσαν για την Εμπειρία τους από τον Ιησού, μέχρι που η Εμπειρία τους έγινε απόηχος και χάθηκε στο βάθος του χρόνου… Το Φως χάθηκε μέσα στην εκοσμίκευση του χριστιανισμού και στην  θεσμοποίηση της θρησκείας του Ιησού… σε αυτό το νεκρό πράγμα που είναι η δήθεν εκκλησία του…

Ερμής Τρισμέγιστος – Απόκρυφος λόγος για την παλιγγενεσία



κεφάλαιο XIII)
… - Τώρα, πατέρα, είμαι έτοιμος αποξένωσα το πνεύμα μου από την πλάνη του κόσμου. Ετσι τώρα συμπλήρωσε τις ελλείψεις μου, σύμφωνα με όσα είχες πει όταν υποσχέθηκες ότι θα μου μεταδώσεις τη δοξασία της παλιγγενεσίας.

 Γιατί αγνοώ, Τρισμέγιστε, από ποια μήτρα μπορεί ο άνθρωπος να ξαναγεννηθεί και από ποιο σπέρμα.

-          Η Σοφία, παιδί μου, είναι η μήτρα που κυοφορεί στη σιγή, ενώ το σπέρμα είναι το αληθινό αγαθό.

-          Ποιος όμως είναι ο σπορέας πατέρα; Γιατί όλα αυτά τα ζητήματα τα αγνοώ.

-         Είναι το θέλημα Θεού, παιδί μου.
-         Πες μου κι αυτό. Ποιος συντελεί και ολοκληρώνει το έργο;
-         Ενας άνθρωπος που είναι παιδί του Θεού και που ενεργεί με το θέλημα του Θεού.
-          Και τι φύση είναι αυτός που γεννιέται πατέρα;
-         Ασφαλώς, τι άλλο, είναι θεός, Θεός υιός, το παν μέσα στο καθετί. Δεν έχει μέρος της σωματικής ουσίας, αλλά μετέχει της νοητής ουσίας, αποτελούμενος από όλες τις δυνάμεις.
-         Αινίγματα μου λες πατέρα.
-         Αυτή η δοξασία δεν διδάσκεται παιδί μου, αλλά ο Θεός, όταν θελήσει, την επαναφέρει στην μνήμη μας.

Pranayama: Η επιστήμη του ελέγχου της αναπνοής



Αποτελεί το βασικότερο συστατικό για την ύπαρξη ενός ανθρώπινου οργανισμού, την εύρυθμη λειτουργία της ψυχής του, αλλά και την παραγωγικότητα της σκέψης του. Η σωστή αναπνοή αντικαθιστά συχνές βλάβες σε ψυχή και σώμα, ενώ η εξάσκησή της αποδεικνύεται σύγχρονη θεραπεία σε μια πληθώρα από ασθένειες που ταλαιπωρούν τον άνθρωπο του σήμερα.

Η αναπνοή είναι μια φυσική διαδικασία της ζωής μας, μια αυτόνομη λειτουργία του σώματος μας, την οποία και εκτελούμε ακόμα και αν δε συγκεντρωθούμε σε αυτή. Η pranayama είναι η επιστήμη του ελέγχου της αναπνοής, λαμβάνει μία από τις σημαντικότερες θέσεις στην καθημερινότητα ενός μαθητή της yoga και αποτελείται από σειρές ασκήσεων οι οποίες και αποσκοπούν σε ακμαιότερη φυσική και ψυχολογική κατάσταση. 

Τι είναι η Αγάπη; Οι πέντε βασικές θεωρίες

Ένας Φυσικός, μία Ψυχοθεραπεύτρια, ένας Φιλόσοφος, μία Συγγραφέας και μια Καλόγρια, δίνουν την απάντηση.
love1Ο Φυσικός: «Η Αγάπη είναι χημεία»
(Απαντάει ο Jim Al-Khalili, θεωρητικός φυσικός και συγγραφέας)
Βιολογικά, η Αγάπη είναι μια έντονη νευρολογική κατάσταση, όπως η πείνα ή η δίψα, αλλά πιο μόνιμη. Λέμε για την αγάπη ότι είναι τυφλή ή We talk about love being blind or άνευ όρων, με την έννοια ότι δεν την ελέγχουμε. Αλλά πάλι, αυτό δεν είναι ιδιαίτερα παράξενο, από τη στιγμή που η Αγάπη, είναι κατά βάση χημικό φαινόμενο. Ενώ ο πόθος είναι μια περιστασιακή σεξουαλική επιθυμία στη δημιουργία της οποίας εμπλέκεται η απελευθέρωση ορμονών, όπως η τεστοστερόνη, και τα οιστρογόνα, στην πραγματική αγάπη ή στο πραγματικό δέσιμο και στην πραγματική αφοσίωση. Ο εγκέφαλος απελευθερώνει ένα τεράστιο συνδιασμό ορμονών: Φερομόνες, Ντοπαμίνη, Νορεπινεφρίνη, σεροτονίνη, ωκυτοκίνη και βαζοπρεσίνη (ADH).

Οι συμπτώσεις στη ζωή μας

Πρόκειται για τύχη; Για κάποιες δυνάμεις που ακόμη δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε;  Ή, μήπως, εμείς οι ίδιοι τελικά καθορίζουμε τις συμπτώσεις στη ζωή μας;
Συμπτώσεις προκύπτουν συχνά στην καθημερινότητα όλων των ανθρώπων. Συχνά συμβαίνει να σκεφτόμαστε έναν φίλο με τον οποίο έχουμε μήνες ή χρόνια να συναντήσουμε, και ξαφνικά να χτυπά το τηλέφωνο και να είναι αυτός! Να σιγοτραγουδάμε ένα τραγούδι και, ανοίγοντας το ραδιόφωνο, να το ακούμε να παίζει στη συχνότητα αυτή! Να χωρίζουμε από μια εξαιρετικά δυσάρεστη σχέση και την επόμενη μέρα να συναντάμε έναν πολύ αξιόλογο άνθρωπο με τον οποίο μπορούμε να πορευτούμε μαζί.
coincidence

Εθισμός: Όταν το διαδίκτυο υποκαθιστά τη ζωή μας

Η αγαπημένη συνήθεια αρκετών από εμάς εσχάτως, έχει να κάνει με την ενασχόληση με το νέο μας, έξυπνο κινητό, τα προγράμματα και τις δυνατότητές του και, φυσικά, το διαδίκτυο. Η διάδοση του μέσου, που λέγεται ίντερνετ, λαμβάνει καθημερινά όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, ακολουθώντας μας σε κάθε βήμα. Άλλοτε, ως εργαλείο, απαραίτητο για τη διευκόλυνση της καθημερινότητάς μας, και άλλοτε, ως μέσο, που έρχεται να την παραγκωνίσει, υποκαθιστώντας πραγματικές μας ανάγκες, όπως η επικοινωνία με τον κοινωνικό μας περίγυρο και η άσκηση συγκεκριμένων δραστηριοτήτων, ορισμένες φορές ακόμα και βασικών αναγκών, όπως η διατροφή.
ethismos1

Διεκδικούν αποζημιώσεις για τρεις αιώνες δουλεμπορίου, από Βρετανία, Γαλλία και Ολλανδία

Οι 14 εξωτικοί παράδεισοι που μηνύουν Βρετανία, Γαλλία και Ολλανδία.

Την ώρα που το Χόλιγουντ επιχειρεί να ξορκίσει τις ενοχές της αποικιοκρατίας με ταινίες όπως ο «Λίνκολν» του Στίβεν Σπίλμπεργκ και το «Δώδεκα χρόνια σκλάβος» του Στιβ Μακ Κουίν, οι ηγέτες της Καραϊβικής συνασπίζονται και ζητούν αποζημιώσεις δισεκατομμυρίων ευρώ για τους τρεις και πλέον αιώνες δουλεμπορίου στον Ατλαντικό.

«Η Ευρώπη χρωστάει στην Καραϊβική» και όχι το αντίθετο, υποστηρίζουν με μία φωνή και εγκαινιάζουν μια δικαστική διαμάχη με επίκεντρο μία από τις πλέον σκοτεινές σελίδες στην παγκόσμια ιστορία, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

Πέντε διδακτικές ιστορίες από την αρχαία Ελλάδα


Ιστορίες αρχαίας Ελλάδας

Πηγή: Φωνακλάς


Ίσως ακούγεται σαν "ατάκα" από την ταινία "Γάμος... αλά Ελληνικά"m αλλά πραγματικά το χρέος είναι μια ελληνική υπόθεση από την αρχαιότητα!

Ιστορία 1η: Πώς "διέγραψε" το χρέος του ο Διονύσιος των Συρακουσών

Λέγεται ότι η πρώτη χρεοκοπία στην ελληνική ιστορία δεν έχει να κάνει με τη... "λεηλασία" του ταμείου του ναού της Δήλου (που αναφέρεται παρακάτω), αλλά με το δάνειο που εισέπραξε από τους υπηκόους του ο σπάταλος τύραννος των Συρακουσών Διονύσιος. Αυτό που θα έπρεπε ίσως να κάνουν σήμερα οι Ευρωπαίοι, δηλαδή να "κόψουν" χρήμα, το έκανε πρώτος ο Διονύσιος. Στην αρχή προσπάθησε να μαζέψει χρήματα από άλλες πόλεις-κράτη, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Αφού είδε ότι δεν έχει αποτέλεσμα αυτή η μέθοδος έδωσε διαταγή, υπό την απειλή θανατικής ποινής, οι Συρακούσιοι να του παραδώσουν όλα τα χρήματά τους. Μόλις συγκεντρώθηκαν όλα τα νομίσματα, μετέτρεψε όλες τις δραχμές σε δίδραχμα! Κατόπιν τους τα επέστρεψε κανονικά μόνο που πλέον άξιζαν το μισό. Με τα υπόλοιπα μισά που κράτησε ξόφλησε τα χρέη κι έτσι κατάφερε να εξαφανίσει τα δημοσιονομικά προβλήματα της ηγεμονίας του.

Το αιώνιο Πρόβλημα...

...Είναι ο Άνθρωπος...

Άρα Εγώ, Εσύ, Εμείς, Εκείνοι.

Από την πρώτη κι όλας μέρα που ο άνθρωπος συνειδητοποίησε τον εαυτό του και απέκτησε αυτεπίγνωση, τόσο του φυσικού περιβάλλοντος, όσο και της μοναδικότητας/ατομικότητάς του, άρχισε να έχει προβλήματα, ενώ κατ' ουσίαν, ο ίδιος ήταν το πρόβλημα.

Θα αρχίσω με μια κοινή παραδοχή... Δεν έχουμε συναίσθηση του τόπου και του χρόνου.

Ως είδος, εμείς οι άνθρωποι, ζούμε εδώ

Earth

Ως Ελληνόφωνοι, εμείς ζούμε εδώ

Greece

Η πρώτη εποχή, η εποχή των «ΖΕΠ ΤΕΠΙ»..

Στο κείμενο που ακολουθεί θα γίνει μία συνοπτική παρουσίαση κάποιον όχι τόσο γνωστών αρχαίων μυθολογικών αναφορών, οι οποίες  προϋποθέτουν εκτενέστερη  μελέτη  από τον αναγνώστη, αλλά και  μία εκ προοιμίου σοβαρή προσέγγιση καθώς εάν αυτές  προσεγγιστούν  ανεύθυνα και δίχως ένα ελάχιστο γνωσιολογικό υπόβαθρο, επιτρέπουν σε  κάποιους «πονηρούς», να παρουσιάζουν θεωρίες οι οποίες είναι (για τον γράφοντα) τουλάχιστον αστείες, πολύ όμως «εύπεπτες» και «πιασάρικες» ....


 
Μία από τις πιο αινιγματικές αρχαίες αναφορές που σχετίζονται με τον κατακλυσμό και την Ατλαντίδα,  είναι οι Αιγυπτιακές αναφορές σε ιερογλυφική γραφή που αφορούν την εποχή των   «ΖΕΠ ΤΕΠΙ».  ΖΕΠ σημαίνει «χρόνος» και ΤΕΠΙ σημαίνει πρώτος. Η εποχή «ΖΕΠ ΤΕΠΙ» σηματοδοτεί συνεπώς την πρώτη εποχή - πρώτη φορά,  για τους αρχαίους Αιγυπτίους.    Οι αναφορές που υπάρχουν προέρχονται από τρεις διαφορετικές πηγές. Από ιερογλυφικές επιγραφές του  ναού (Εντφού)  της Άνω Αιγύπτου (εποχή των Πτολεμαίων γύρω στο 250 π.χ ),   από τους Πάπυρους του Τορίνο  (ιερατικός πάπυρος με τα ονόματα των Φαραώ), που περιγράφουν την εποχή του Ραμσή και την έξοδο των  Εβραίων γύρω στο 1250 π.χ,  αλλά και την πέτρα του Παλέρμο η οποία  χρονολογείται στην πέμπτη δυναστεία του παλαιού βασιλείου  γύρω στο 2500 π.χ. |

Λίγο πολύ, τρελούτσικοι...





Αγαπητέ αναγνώστη, δεν ξέρω αν έχει υποπέσει στην αντίληψη σου ότι είμαστε όλοι εν δυνάμει τρελοί. Μια λεπτή γραμμή μας χωρίζει από την τρέλα. Όποιος έχει μάθει να ατενίζει τον εαυτό του καλά θα διαπιστώνει συχνά - πυκνά πόσες 'τρέλες' κάνει.

Η κοινωνία που ζούμε απαιτεί να "ρυθμιζόμαστε" σύμφωνα με αυτή αν θέλουμε να αποτελούμε μέρος της. Σκεφτείτε: κανόνες συμπεριφοράς, συμμόρφωση, συναίνεση, συγκατάθεση, αποδοχή. Όμως οι απαιτήσεις της είναι  τις περισσότερες φορές παράλογες! Η κοινωνία είναι στην ουσία οι σχέσεις των ανθρώπων μεταξύ τους. Και όμως κυβερνιέται (!) και μάλιστα από ανθρώπους που αναζητούν την δύναμη, αντί την ευδαιμονία όλων. Οι ρυθμοί της είναι εντελώς αντίθετοι με αυτούς της φύσης, της οποίας μέρος είμαστε και εμείς. Τα πρότυπα που μας προβάλει (μίσος, φθόνος, δεισιδαιμονία, φιλοδοξία, λατρεία της δύναμης, της επιτυχίας, της ταχύτητας, του ύψους,  της ασφάλειας,  και επιστήμης) μαζί με τους φόβους και τις επιθυμίες που αυτά προκαλούν, κατακερματίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο. Μιλάμε για ένα κομμάτιασμα του ανθρώπου που τον αρρωσταίνει. 

Είναι απλά ένα όνειρο

"To die? to sleep!
Perchance to dream? Ay, there is the rub"
"Το να πεθάνεις; να κοιμηθείς!
Κατά τύχη να ονειρευτείς; Α, εκεί είναι η δυσκολία"
-Hamlet



"Περίεργο που δεν το είχες υποπτευθεί χρόνια πριν - αιώνες, πριν! - επειδή υπήρξες, χωρίς σύντροφο, διαμέσου όλων των αιωνιοτήτων. Περίεργο, πραγματικά, που δεν είχες υποπτευθεί ότι το σύμπαν σου και ό,τι αυτό περιέχει ήταν μόνο όνειρα, οράματα, φαντασία! Περίεργο, επειδή είναι τόσο ειλικρινή και υστερικά παλαβά - όπως όλα τα όνειρα: ένας Θεός που μπορεί να φτιάξει καλά παιδιά το ίδιο εύκολα με τα κακά, και όμως προτίμησε να φτιάξει από τα κακά· που μπορούσε να φτιάξει κάθε ένα από αυτά ευτυχισμένο, και όμως ποτέ δεν έφτιαξε ούτε ένα ευτυχισμένο· που τα έφτιαξε να δοξάζουν την πικρή ζωή τους, όμως την έκανε μικρή·

Ο ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ



Οι άνθρωποι που δεν έχουν ίχνος ανθρωπιάς, βρήκαν τον τρόπο να κάνουν την δουλειά τους.
Θυσίασαν κάποια παιδιά στον βωμό της πολιτικής τους επιβίωσης.
Τον πόνο των οικογενειών τους το περιφέρουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία στον αέρα κάθε σπιτιού "νομιμόφρονα" πολίτη και τον καθίζουν έντρομο στο καναπέ της μίζερης ζωής του.
Ανήμπορος να κατανοήσει το γιατί αυτό τώρα και το που θα μας οδηγήσει μετά,ακούει τις αναλύσεις των γνωστών τηλεσχολιαστών και νοιώθει τον φόβο να γιγαντώνει και να τυλίγει κάθε προσπάθεια αντίδρασης.
Κατανοώ την πραγματικότητα, αγνοώ τον φόβο, αλλά βρίσκομαι στον ίδιο παρανομαστή με όλους.
Δεν γνωρίζω το τρόπο που θα πρέπει να αντιδράσω σε όλο αυτό το κακό που συμβαίνει στην ζωή μας.

Οδυνηρά ωφέλιμος στοχασμός





Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο,

καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο,

το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή.

Ευτύς ως γεννηθούμε αρχίζει κ' η επιστροφή,

 ταυτόχρονα το ξεκίνημα κι ο γυρισμός,

κάθε στιγμή πεθαίνουμε.

Γι' αυτό πολλοί διαλάλησαν:

Σκοπός της ζωής είναι ο θάνατος.



Νίκος Καζαντζάκης - Ασκητική




Αν αναλογιστούμε τον εαυτό μας, εάν αναλογιστούμε την ατέλειωτη έκταση του χρόνου που προηγήθηκε της γέννησής μας κι εκείνη που θα ακολουθήσει μετά τον θάνατό μας, αν σκεφτούμε ότι προερχόμαστε από μια ατέλειωτη, απέραντη θάλασσα ανυπαρξίας κι επιστρέφουμε σε μια ατέλειωτη, απέραντη θάλασσα ανυπαρξίας, τότε ίσως νιώσουμε την ασημαντότητα γι' αυτό που νομίζαμε ότι είμαστε και γι' αυτό που πετύχαμε στη ζωή που ζούμε.

Ο χριστιανικος θρησκευτικος λογος ... ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ...

ΦωτογραφίαΦωτογραφία: Today Cern

Τα κρυμμενα πισω απο το χριστιανικο επιχρησμα δειγματα αρχαιας επιστημης Cern
(..ἄϋλον δὲ φῶς ἰδεῖν κατηξιώθης, ..... καὶ σχίσαι τὴν ἄτμητον μονάδα λῃστρικῶς....)

Ο Ηράκλειτος από την Έφεσο (544 – 484 π.Χ.) έλεγε ότι στον κόσμο: ότι υπάρχει η ``παλίντονος αρμονία΄΄ που εξασφαλίζεται από την αρχή της δικαιοσύνης.


Οι απόψεις του Ηρακλείτου έχουν επιστημονική βάση. Σχετικά με την αρμονία των αντιθέτων δυνάμεων, η φυσική αναφέρει ότι υπάρχει η ύλη και η αντιύλη που αν βρεθούν μαζί εξαϋλώνονται έπειτα από τεραστία έκρηξη. Επί τη ευκαιρία, ο σχηματισμός αντιύλης χρησιμοποιείται στο ιατρικό μηχάνημα PET (τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων).

 Η ``αρμονία΄΄ δεν επιτρέπει την καταστροφική ένωση ύλης με αντιύλη. Μάλιστα, ίσως να υπάρχει κάποιος άλλος κόσμος, αντικατοπτρισμός (βλ. Πλάτων) του υπάρχοντος (κάτι σαν… παράδεισος), με την διαφορά ότι είναι κόσμος αντιύλης. Στην αρμονία περιλαμβάνεται και η άποψη της φυσικής περί δυϊσμού, δηλαδή ότι τα πάντα είναι σώμα και κύμα, δηλαδή έχουν σωματιδιακή και κυματική φύση. Ακόμα και άνθρωπος! 

Μπορεί, όμως, τα πάντα να είναι σαν ``χορδές΄΄ (κάτι σαν …μακαρόνια), σύμφωνα με την ``θεωρία των υπερχορδών΄΄ στην φυσική!!!