Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Διαλογισμός Αγαπώ τον Εαυτό μου Louise L Hey


Βαθιά στο κέντρο της ύπαρξής μου υπάρχει μια αστείρευτη πηγή αγάπης.

Αφήνω τώρα τον εαυτό μου να επιπλέει στην επιφάνειά της. 

Γεμίζει την καρδιά μου, το σώμα μου, το μυαλό μου, τη συνειδητότητά μου, το ίδιο μου το είναι. 


Αυτή μου η αγάπη ακτινοβολεί έξω από μένα προς όλες τις κατευθύνσεις για να επιστρέψει σε μένα πολλαπλάσια. 

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ!



Τα παιδιά σου δεν 


είναι παιδιά σου










 

Είναι οι γιοι και οι


κόρες της λαχτάρας 



της Ζωής για τη 


Ζωή.

Ένα μυθικό λαχανικό με ευεργετικές ιδιότητες


Τις ευεργετικές ιδιότητες του παντζαριού, εκτός από την επιστημονική έρευνα, επιβεβαιώνουν η μυθολογία και η αρχαία ιατρική. 

Ο μύθος λέει ότι η θεά Αφροδίτη έτρωγε ρίζα παντζαριού για να διατηρήσει την ομορφιά της, ενώ ένα παντζάρι προσφέρθηκε στον Απόλλωνα στο ναό των Δελφών και τότε θεωρήθηκε από το μαντείο ότι αξίζει το βάρος του σε ασήμι! 


ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ";



Ας ξεκινήσουμε από το τι δε σημαίνει αυτή η φράση:
- Αυτή η φράση λοιπόν δε σημαίνει ότι αφήνω το παιδί μου με τις ώρες μπροστά στην τηλεόραση, να βλέπει το ένα dvd μετά το άλλο ... 
- Ούτε σημαίνει πως αφήνω το παιδί μου μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή να παίζει παιχνίδια στο διαδίκτυο 
- Επίσης δε σημαίνει πως δίνω στο παιδί μου ένα ipad για να παίζει όλη μέρα ηλεκτρονικά παιχνίδια ...
- Ταυτόχρονα, δε σημαίνει πως εμείς, την ώρα που είμαστε με τα παιδιά μας κάνουμε όλα τα πιο πάνω, μιλάμε στο τηλέφωνο, ασχολούμαστε με τις δουλειές μας ή διαβάζουμε εφημερίδα ... 

Ερμηνεία 10 αγρογλυφικών που άφησαν άφωνους τους επιστήμονες



Παράξενοι κύκλοι ή ασυνήθιστα γεωμετρικά σχέδια έχουν ανακαλυφθεί σε καλλιέργειες σιταριού, καλαμποκιού, βρώμης σε όλο τον κόσμο. Ενώ πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα αγρογλυφικά είναι ένα σχετικά πρόσφατο φαινόμενο που σχετίζετε με εξωγήινους και το οποίο ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 70’ ή στις αρχές του 80’, τελικά δε είναι και τόσο νέο. Ανεξήγητα γεωμετρικά σχέδια σημειώθηκαν στο σιτάρι και το καλαμπόκι της Σκωτίας το 1678, ενώ οι κάτοικοι της υπαίθρου στην Αγγλία μιλούσαν για «νεραΐδες του καλαμποκιού» που έκαναν παρόμοιο σχήματα στα τέλη του 1800. 


Το πιο γνωστό αγρογλυφικό βρίσκετε σε ένα ξυλόγλυπτο  του 1678 στην Σκωτία που απεικονίζει τον διάβολο με ένα δρεπάνι να κόβει την καλλιέργεια ενός αγρότη. Σύμφωνα με το κείμενο του ξυλόγλυπτου μέσα σε ένα βράδυ ο διάβολος σχημάτισε κύκλους  απίστευτης ακριβείας που κανένας άνθρωπος δεν θα μπορούσε να κάνει.
Μέσα σε αυτά τα χιλιάδες σχέδια μέχρι σήμερα που έχουν μελετηθεί και ερευνηθεί, ένα σημαντικό μέρος του αποκωδικοποιήθηκε κι έδωσε απίστευτες πληροφορίες. Από μελλοντικά γεγονότα μέχρι μαθηματικές εξισώσεις, αριθμό π, χρυσή αναλογία (φ), οκτάεδρος του Πλάτωνα και άλλα πολλά. Το παρακάτω κείμενο είναι το πρώτο μέρος που παρουσιάζει η ομάδα Ερ.Ε.Ν.Ζω  και αποτελείται από τα 10 πιο εντυπωσιακά αποκωδικοποιημένα αγρογλυφικά κατά την άποψη μας.

Οστρακιά στα παιδιά. Συμπτώματα, επιπλοκές, θεραπεία, συμβουλές σε γονείς


Τι προκαλεί οστρακιά; 
Η οστρακιά οφείλεται σε ένα μικρόβιο που λέγεται β-αιμολυτικός στρεπτόκοκκος. Το μικρόβιο αυτό παράγει μια ουσία (τοξίνη) η οποία προκαλεί το χαρακτηριστικό εξάνθημα στα ευαίσθητα παιδιά. Δεν αναπτύσσουν όλα τα παιδιά οστρακιά. Επιπλέον, ούτε όλοι οι στρεπτόκοκκοι προκαλούν οστρακιά. Μπορεί δυο αδελφάκια να μολυνθούν από τον ίδιο στρεπτόκοκκο, το ένα παιδί να εμφανίσει οστρακιά ενώ το άλλο παιδί όχι. 



Συμπτώματα οστρακιάς; 

Γνωρίστε τον μακρινό εξάδελφό μας

Πρόκειται για ένα μικρό θηλαστικό που ζούσε στην Κίνα πριν από 55 εκατομμύρια έτη
 Γνωρίστε τον μακρινό εξάδελφό μας
Καλλιτεχνική απεικόνιση του Archicebus achilles στο φυσικό περιβάλλον του (Credit:Xijun Ni, Institute of Vertebrate Paleontology and Paleoanthropology, Chinese Academy of Sciences/Nature). Δείτε και το βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται η τρισδιάστατη ανασύνθεση του αριστερού ποδιού του Archicebus achilles (Credit:Paul Tafforeau -ESRF- και Xijun Ni -Chinese Academy of Sciences)

Λονδίνο 
Ένα απολίθωμα που ανήκε σε θηλαστικό με μέγεθος ποντικού ήλθε στο φως στην Κίνα μαρτυρώντας πολλά για την προέλευση όλων των θηλαστικών. Αυτό το απολίθωμα ηλικίας 55 εκατομμυρίων ετών εκτιμάται ότι αποτελεί τον μακρινό πρόγονο των θηλαστικών, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου.

“HERMES”, Η άγνωστη συσκευή επικοινωνίας μέσω τηλεπάθειας

Το θέμα της τηλεπαθητικής συσκευής επικοινωνίας «HERMES», έχει γραφτεί και δόθηκε στην ομάδα Ερ.Ε.Ν.Ζω από τον Ραδιοηλεκτρολόγο – καθηγητή ΔΙΕΚ Πέτρο Καλλιοντζή, ενώ έχει δημοσιευτεί ολοκληρωμένο  και από το περιοδικό «STRANGE», τεύχος 109, Απρίλιος 2008
 Η επιστήμη της ψυχοτρονικής και κατά συνέπεια η σχετική τεχνολογία, φαίνεται ότι είναι πολύ πιο παλιά απ’ότι οι περισσότεροι από εμάς φαντάζονται. Η προσπάθεια ενεργοποίησης και ελέγχου των κρυφών ανθρώπινων δυνάμεων απασχόλησε τους ερευνητές – επιστήμονες αρκετά χρόνια πίσω. Απλά τότε η σύγχρονη ορολογία «Ψυχοτρονική» δεν υφίστατο και όλα τα πειράματα που είχαν σχέση με τις μυστήριες πνευματικές δυνάμεις του ανθρώπου καλύπτοντο κάτω από τον γενικό ορισμό της  Παραψυχολογίας.    

Σπιτική κρέμα ξυρίσματος για απαλά πόδια!


Παρασκευάστε μόνες σας, φυσικά και ανέξοδα, την καλύτερη βιολογική κρέμα ξυρίσματος, που θα ενυδατώσει άμεσα το δέρμα σας.
Για την κρέμα θα χρειαστείτε 2 συστατικά:

Taksim: «Οργανώνονται» ο Τούρκοι διαδηλωτές φορούν κράνη και ατσάλινα γιλέκα


Ιούνιος 5, 2013.

Οι διαδηλωτές στην πλατεία Taksim στην Κωνσταντινούπολη, άρχισαν να φορούν κράνη και γιλέκα από χάλυβα, επαγγελματικές αντιασφυξιογόνες μάσκες και άθραυστα γυαλιά.

Μύθοι και θρύλοι, η μυστική γλώσσα (μέρος ΄Β)



Η Εξέλιξη των Αρχετύπων…
Η Κοινή γλώσσα, όπως είδαμε στο προηγούμενο μέρος του άρθρου, σχηματοποιείται σε ένα κοινό, χαραγμένο στο εσωτερικό συλλογικό ασυνείδητο, αλφάβητο. Αυτό το αλφάβητο είναι συνεχώς διαμορφούμενο από την εποχή της πρώτης εμφάνισης του ανθρώπου στον κόσμο μέχρι και σήμερα. Η Κάθε περίοδος πρόσθεσε στον αλαβάστρινο πίνακα των αρχετύπων την δική της συμβολή, η οποία εξέφραζε στην ουσία την εξέλιξη των αρχετύπων. Με λίγα λόγια το πρωταρχικό αρχέτυπο ή για να το πούμε πιο κατανοητά το « πρωτότυπο» αρχέτυπο γέννησε τα επόμενα αρχέτυπα, τα οποία γέννησαν με την σειρά τους τα επόμενα. Και για να ξεκαθαρίσουμε σε αυτό το σημείο μιλάμε τόσο για τα αρχέτυπα της δημιουργίας  του σύμπαντος κόσμου τα οποία όμως είναι δυσπρόσιτα από την κοινή ανθρώπινη αντίληψη όσο και για τα αρχέτυπα τα οποία γεννήθηκαν με την εμφάνιση του ανθρώπου και των κοινωνιών του και τα οποία εξαιτίας της συγγενικής με τον άνθρωπο φύσης του είναι πιο προσβάσιμα στην αντίληψη. Χαρακτηριστικά παραδείγματα εξέλιξης αρχετύπων που στρέφονται γύρω από τον ίδιο πυρήνα αλλά ενδύονται ανά μερικές εποχές νέο μανδύα εξελίσσοντας την μορφή τους, αποτελούν οι αρχετυπικές μορφές του άνδρα και της γυναίκας, της αρσενικής και θηλυκής πολικότητας.

Μύθοι και θρύλοι, η μυστική γλώσσα (μέρος Ά)




O Κόσμος και ο Άνθρωπος.
O κόσμος και ο άνθρωπος, το μεγάλο ταξίδι, αυτός είναι ο τίτλος του πιο όμορφου, του πιο μεγάλου και του πιο περιπετειώδους παραμυθιού, που διηγήθηκε ποτέ κανείς από την αυγή του χρόνου έως και σήμερα. Η Ανθρωπότητα στην διαδραματιζόμενη τραγωδία είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής, το δράμα και το ταξίδι της εξελικτικής της πορείας είναι η πλοκή ενός είδους παγκόσμιου σαιξπηρικού κοσμικού θεάτρου στο οποίο οι ρόλοι εναλλάσσονται κάθε φορά ανάλογα τις ανάγκες του σεναρίου.
Πολιτισμοί γεννιούνται, πολιτισμοί πεθαίνουν, μεγάλοι άνδρες και γυναίκες έρχονται στο προσκήνιο σαν από μηχανής θεοί και βγάζουν τον ταλαίπωρο όχλο από τα τραγικά του διλήμματα και το εκάστοτε τέλμα, που εφιαλτικά υψώνεται μπροστά του και μετά χάνονται σαν να μην υπήρξαν ποτέ και την φυσική τους υπόσταση αντικαθιστά το χάραγμα στην πέτρα ή η μελάνη των βιβλίων της ιστορίας.

Βρήκαν πώς να αλλάζουν τις αναμνήσεις μας


Η μη επεμβατική μέθοδος μπορεί να βοηθήσει μαθητές και φοιτητές καθώς και άτομα με μετατραυματικό στρες
Αν νέες πληροφορίες εισαχθούν μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό παράθυρο, τότε είναι δυνατόν να τροποποιηθεί μια υπάρχουσα ανάμνηση, ανακάλυψαν οι ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αϊόβα Ουάσινγκτον
Μελέτες που διεξήχθησαν από ερευνητική ομάδα του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Αϊόβα δείχνουν ότι είναι πιθανό να αλλάξουμε την υπάρχουσα ανάμνηση ενός ατόμου με το να εισάγουμε νέες ή διαφορετικές πληροφορίες. Το «κλειδί» είναι ο κατάλληλος συγχρονισμός κατά την ανάκληση αυτής της ανάμνησης.

Πεπόνι: Ενυδατώνει το σώμα, καταπολεμά την κυτταρίτιδα



Η μυρωδιά του μας ταξιδεύει νοερά σε παραθαλάσσια μέρη, όπου η ανεμελιά έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Η υπέροχη γεύση του δεν είναι όμως το μοναδικό κίνητρο για να το εντάξουμε στη διατροφή μας, αφού το πεπόνι διαθέτει... θαυματουργές ιδιότητες. Πρόκειται για ένα φρούτο με πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε νερό (90%), το οποίο συμβάλλει στην επαρκή ενυδάτωση του οργανισμού.

ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΝΙΒΑΛΩΝ ΓΑΛΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 3ον ΑΙΩΝΑ Π.Χ.Χ ΚΑΙ Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ



ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ-ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ

«Γαλάτες», ονομάζονταν στην αρχαιότητα οι κάτοικοι της περιοχής μεταξύ των Πυρηναίων και του Ρήνου. Η χώρα αυτή ήταν διηρημένη, πριν την Ρωμαϊκή εποχή, σε τρία (3) μέρη, ανάλογα με τους κατοίκους της : Στο Νοτιοδυτικό μέρος κατοικούσαν οι «Ακουιτανοί», στο Βόρειο οι «Βέλγες» και
στο Ανατολικό οι «Κέλτες ή Κελτοί».

Το ελαιόλαδο «κόβει» την όρεξη





Λίγο ωμό ελαιόλαδο σε κάθε φαγητό μπορεί να μας βοηθήσει να αδυνατίσουμε, διότι η μυρωδιά του διεγείρει το αίσθημα κορεσμού της πείνας, αναφέρει διεθνής ομάδα επιστημόνων. 

Στη σχετική μελέτη, οι επιστήμονες διερεύνησαν τις επιδράσεις που ασκούσαν σε ομάδα εθελοντών το λαρδί, το βούτυρο, το έλαιο κράμβης και το ελαιόλαδο.

Γιατί οι γυναίκες προτιμούν τον άντρα κάποιας άλλης;



Eίναι γεγονός ότι οι γυναίκες δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στους ήδη δεσμευμένους άντρες που είτε είναι σε μακροχρόνια σχέση ή ...ακόμα χειρότερα είναι παντρεμένοι. Γιατί μια γυναίκα θα επιδίωκε μια σχέση με ένα άντρα που δεν είναι διαθέσιμος και ανήκει σε κάποια άλλη; ...

Όπως λεει και το γνωστό ρητό, πάντα επιθυμούμε αυτό που δεν έχουμε και πάντα εκτιμούμε αυτό που έχουμε μόνο όταν το χάσουμε! Μελέτες επιστημόνων που έγιναν πάνω σε αυτό το θέμα συμπέραναν ότι 
οι γυναίκες τείνουν να πιστεύουν ότι αφού μια άλλη γυναίκα επέλεξε να δεσμευτεί με τον εν λόγο άντρα, τότε αυτός θα είναι πραγματικά κάτι το ξεχωριστό το οποίο αξίζει να κυνηγήσουν και να διεκδικήσουν για να της το πάρουν και να επωφεληθούν.

Οι ρίζες του μίσους

Κορνήλιου Καστοριάδη

Kornilios2Υπάρχουν δύο ψυχικές εκφράσεις του μίσους: το μίσος για τον άλλο  και το μίσος για τον εαυτό μας, το οποίο συχνά δεν παρουσιάζεται ως τέτοιο. Αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι και τα δυο έχουν κοινή ρίζα, την άρνηση της ψυχικής μονάδας να δεχθεί αυτό που για την ίδια είναι ξένο. Η οντολογική αυτή διάρθρωση του ανθρώπου επιβάλλει αξεπέραστους εξαναγκασμούς σε κάθε κοινωνική οργάνωση και σε κάθε πολιτικό πλάνο. Καταδικάζει αμετάκλητα κάθε ιδέα για μία«διαφανή» κοινωνία, κάθε πολιτικό πλάνο που αποσκοπεί στην άμεση οικουμενική συμφιλίωση.
Κατά τη διαδικασία κοινωνικοποίησης, οι δύο διαστάσεις του μίσους χαλιναγωγούνται σε σημαντικό βαθμό, τουλάχιστον όσον αφορά τις πιο δραματικές εκδηλώσεις τους. Εν μέρει αυτό επιτυγχάνεται μέσω του μόνιμου αντιπερισπασμού που ασκείται στην καταστροφική τάση από τους«εποικοδομητικούς» κοινωνικούς σκοπούς - την εκμετάλλευση της φύσης, τον συναγωνισμό διαφόρων ειδών (τις «ειρηνικές» αγωνιστικές δραστηριότητες, όπως ο αθλητισμός, τον οικονομικό ή πολιτικό ανταγωνισμό, κτλ). Όλες αυτές οι διέξοδοι κατευθύνουν ένα μέρος του μίσους και της «διαθέσιμης» καταστροφικής ενέργειας, αλλά όχι το σύνολο τους.

Το εκκρεμές

Στον ρυθμό του έχει αφεθεί ολόκληρος ο πλανήτης…Συνεχίζεται το αντί-επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα με τους επιχειρηματίες, οι οποίοι παρέχουν θέσεις εργασίας, να βλέπουν τον τζίρο τους να μειώνεται δραματικά. 
Οι φόροι γονατίζουν το ελεύθερο επάγγελμα και η πολυδιαφημιζόμενη μείωση του ΦΠΑ εστίασης δεν θα λύσει από μόνη της το πρόβλημα, εφόσον δεν αλλάξει ριζικά το φορολογικό σύστημα, θέμα στο οποίο πολλάκις έχουμε αναφερθεί από αυτή εδώ την ιστοσελίδα.

Η σκανδιναβική διατροφή μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική λύση έναντι της μεσογειακής διατροφής

b_200_150_16777215_00___images_noma-food_2504682b.jpg

Η μεσογειακή διατροφή, που θεωρείται διεθνώς η κατ’ εξοχήν επωφελής για την υγεία, κυρίως της καρδιάς, φαίνεται πως αποκτά «ανταγωνιστές».


Μια νέα φινλανδική επιστημονική έρευνα προβάλλει την υγιεινή διάσταση της σκανδιναβικής διατροφής, της λεγόμενης «Δίαιτας Νόμα», η οποία επίσης έχει να εμφανίσει «διαπιστευτήρια» όσον αφορά τη μείωση της χοληστερόλης, αν και σε μικρότερο βαθμό από τη μεσογειακή δίαιτα, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στις ΗΠΑ ανακαλύφθηκε τεχνολογία για τη διεύθυνση αντικειμένων με τη δύναμη της σκέψης

6-я международная выставка вертолетной индустрии Helirussia 2013 Вертолеты России

Στις ΗΠΑ κατασκεύασαν μοντέλο ελικοπτέρου – τετραγωνοπτέρου, το οποίο μπορεί να διακυβερνηθεί με τη βοήθεια της εγκεφαλικής δραστηριότητας.

Τη τεχνολογία, η οποία επιτρέπει την επίδραση σε ιπτάμενο αντικείμενο με «τη δύναμη της σκέψης», επινόησαν συνεργάτες του πανεπιστημίου της Μινεσότα, όπως αναφέρεται σε άρθρο που δημοσιεύτηκε την Τρίτη στο περιοδικό Journal of Neural Engineering.

Μαγικό Ονομα



Για να μπορεσεις να βρεις το Μαγικο σου Ονομα πρεπει πρωτα να βρεις τον Αριθμο του Πεπρωμενου σου. Το νουμερο αυτο προερχεται απο το βαφτιστικο σου ονομα, αυτο που ειναι γραμμενο στο Πιστοποιητικο Γεννησεως σου. Αυτο σημαινει οτι ακομα και αν δεν σου αρεσει το ονομα σου το βαφτιστικο (ή το μεσαιο αν εχεις), θα πρεπει να το συμπεριλαβεις. Το νουμερο αυτο περα απο αυτη τη δουλεια, σου αποκαλυπτει και τον σκοπο της ζωης σου, την πνευματικη σου αποστολη, και το στοχο σου. 

Careful What You Wish For....




Μιλώντας για ευχές και πόσο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε όταν ζητάμε κάτι μέσω μιας μαγικής διεργασίας, θέλω να σας διηγηθώ μια ιστορία που διάβασα πρόσφατα σε ένα από αυτά τα γριμόρια που κυκλοφορούν. Μπορεί να είναι απλά ένας αστικός μύθος, πολλοί λένε όμως ότι το γεγονός αυτό έγινε στ'αλήθεια πριν πολλά χρόνια σε ένα προάστειο της Αμερικής.
Ότι κι αν είναι, αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα του γνωμικού "Πρόσεχε τί εύχεσαι..."

Ποιο μπαχαρικό καταπολεμά το άγχος;

12 αφροδισιακά μπαχαρικά για τα 12 ζώδια

Είναι αρωματικό και έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας. Το γνωρίζετε σίγουρα ίσως όμως δεν σας έχει περάσει ποτέ… από το μυαλό ότι καταπολεμά το άγχος. Ο λόγος για τον κόλιανδρο που εκτός από ένα πολύ αρωματικό μπαχαρικό διαθέτει και πολλές θεραπευτικές ιδιότητες.

Διαβάστε που κάνει καλό και σε ποια μορφή να τον προτιμήσετε.

Ακούμε πραγματικά;



«Είστε καλά ή να βάλω τις φωνές;»

Ο Γιαννάκης άκουγε αυτά τα λόγια μικρός στο χωριό και ήξερε ότι η μητέρα του ετοιμαζόταν να φωνάξει γιατρό ή βοήθεια αν τα παιδιά δεν ήταν καλά. Η Ελενίτσα άκουγε αυτά τα λόγια όταν γυρνούσε ο πατέρας στο σπίτι και ήξερε ότι μια αρνητική απάντηση θα προκαλούσε το θυμό του.

 Ο Γιώργος σήμερα, πατέρας δύο αγοριών, «προειδοποιεί» ότι ετοιμάζεται να ξεσηκώσει το σπίτι με τραγούδι, χορό, παιχνίδι για να ανεβάσει τη διάθεση των παιδιών του. Ξεκινά μια τρελή, διασκεδαστική πορεία η οποία παρασύρει τα πάντα και τους πάντες στο σπίτι, σε αυτήν. Έχουν μάθει πλέον τα παιδιά να εκμεταλλεύονται αυτή την «απειλή» για να μοιράζονται με τον πατέρα τους ξέγνοιαστες, απολαυστικές στιγμές χαράς και ευτυχίας.

Περπάτημα: Το μαγικό φάρμακο



Το περπάτημα είτε γίνεται στην εξοχή είτε ακόμα και στη γειτονιά μας έχει τεράστια οφέλη για την υγεία μας. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αν ο καθημερινός περίπατος ήταν χάπι, θα γινόταν μια από τις πιο δημοφιλείς συνταγές των γιατρών μιας και η συμβολή του στην υγεία είναι τεράστια.
Το περπάτημα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης πολλών νόσων: από έμφραγμα και εγκεφαλικό μέχρι κάταγμα ισχίου και γλαύκωμα. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, ωστόσο επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν τα παραπάνω. Το περπάτημα δε απαιτεί συνταγογράφηση, το ρίσκο παρενεργειών είναι ελάχιστο και τα οφέλη τεράστια:

Αντιμετωπίζεται η ακμή χωρίς φάρμακα;


Η ακμή είναι ένα σημαντικό πρόβλημα για τη γυναίκα μιας και επηρεάζει την εμφάνισή της και κατά συνέπεια και τη διάθεση.  Πολλές γυναίκες όταν έρχονται αντιμέτωπες με την ακμή σπεύδουν να ζητήσουν από τον γιατρό τους φαρμακευτική θεραπευτική αγωγή. Δεν είναι, όμως, όλες οι περιπτώσεις τόσο σοβαρές ώστε να χρειάζεται να επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας με φάρμακα για να την αντιμετωπίσουμε.
Η κυρία Πηνελόπη Τυμπανίδη, Δερματολόγος, μας εξηγεί πότε και πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από τα ενοχλητικά σπυράκια με φυσικό τρόπο.

Ποιες είναι οι βασικές παθήσεις του θυρεοειδούς;


Τα προβλήματα του προβλήματα του θυρεοειδούς δεν είναι, δυστυχώς, ένα σπάνιο φαινόμενο. Συχνά,όμως, ακούμε λέξεις όπως ο “υπερθυρεοειδισμός” ή ο “υποθυρεοειδισμός” και δεν ξέρουμε σε τι ακριβώς αναφέρονται. Ποια είναι, λοιπόν, τα προβλήματα του θυρεοειδούς και πού οφείλεται η εμφάνισή τους;
Ποια είναι τα προβλήματα του θυρεοειδούς;

«O μύθος των Διδύμων»



Ο αστερισμός των Διδύμων σχετίζεται με το μύθο των Διόσκουρων (Διός κούροι, γιοι του Διός), του Κάστορα και του Πολυδεύκη. Τα ονόματα τους δηλώνουν την αχώριστη αδελφική φιλία ακόμη και σήμερα. Δεν είναι οι μοναδικοί που οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν Διόσκουρους. Επίσης έτσι ονομάζονταν και οι ήρωες - ιδρυτές της Θήβας Ζήθος και Αμφίων, γιοι του Διός και της Αντιόπης. Όμως οι πιο γνωστοί Διόσκουροι είναι οι δίδυμοι Κάστωρ και Πολυδεύκης.

Σύμφωνα με την επικρατέστερη παράδοση ο Δίας μεταμορφωμένος σε κύκνο ενώθηκε στο βουνό Ταΰγετο με τη Λήδα, γυναίκα του Τυνδάρεω, βασιλιά της Σπάρτης. Τη ίδια νύχτα η Λήδα ενώθηκε και με τον άντρα της κι από τα παιδιά που γεννήθηκαν ο Πολυδεύκης και η Ελένη θεωρήθηκαν παιδιά του Διός ενώ ο Κάστωρ και η Κλυταιμνήστρα παιδιά του Τυνδάρεω. Μια παραλλαγή του μύθου θέλει τα παιδιά να βγαίνουν από δυο αυγά που γέννησε η Λήδα. 

Στοματικὸ διάλυμα μὲ βότανα!



Πάνε χρόνια που αποχαιρέτισα μια και καλή το στοματικό διάλυμα του εμπορίου. Για εμένα προσωπικά αποτελεί την αιχμή του δόρατος των καρκινογόνων προϊόντων όλων των εποχών.

Η σπιτική εκδοχή κάνει όσα δεν ονειρεύτηκε ποτέ η εμπορική και επιπλέον είναι απόλυτα ασφαλής. Καθαρίζει τα δόντια και τα ούλα, φρεσκάρει την αναπνοή και σκοτώνει τα μικρόβια, που κατοικοεδρεύουν στη στοματική κοιλότητα, με φυσικό τρόπο.

Ο φόβος δεν είναι ρατσισμός


Του Κώστα Λεονταρίδη
Οι νιόφερτοι αντιμετωπίζονταν πάντα με επιφυλάξεις, περιέργεια, εχθρότητα. Μην πάμε μακριά. Ακόμα και στη δεκαετία του ’70, όταν ένα «άγνωστο» Ι.Χ. έφθανε στην πλατεία του χωριού, οι επιβάτες του ένιωθαν να τους διαπερνούν ματιές από τα καφενεία και μετά οι ερωτήσεις των ντόπιων έπαιρναν χαρακτήρα φιλικής ανάκρισης. Αλλά και κάθε καινούργιος ένοικος στην πολυκατοικία δεν περνάει από την κρησάρα και τα ιοβόλα σχόλια των υπολοίπων;