Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Τηλεθεατής ανακάλυψε μυστήριο μήνυμα σε διαφημιστικό σποτ

hmvΑπλή φάρσα, υποσυνείδητο διαφημιστικό μήνυμα ή κρυπτογραφημένη πληροφορία προς άγνωστο παραλήπτη; Συζητήσεις επί συζητήσεων έχει πυροδοτήσει τα τελευταία 24ωρα σε πολυάριθμα διαδικτυακά φόρουμ post Βρετανού ο οποίος διατείνεται ότι ανακάλυψε κάτι περίεργο σε τηλεοπτικό διαφημιστικό σποτ.

Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΕΝΟΣ ΕΦΕΥΡΕΤΗ!!!

O μηχανικός Stefan Nystrom, είχε ανακαλύψει μια μέθοδο για να παράγει ηλεκτρική ενέργεια απο τα κύματα της θάλασσας. Μέχρι τώρα έχουν δημοσιευτεί δεκάδες τέτοιες πατέντες σε όλη την ανθρωπότητα. Οι περισσότερες απο αυτές τις εφευρέσεις έχουν πολύ υψηλό κόστος κατασκευής και μικρή ενεργειακή απόδοση. Οπότε η τιμή ανα κιλοβατώρα, υπερέβαινε τη τιμή της κιλοβατώρας της ΔΕΗ.

Οἱ Ἀργυραμοιβοὶ (Μέρος 2)

Οἱ Ἀργυραμοιβοὶ (Μέρος 2)


ΟΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΡΑΒΔΟΙ
O βασιλιάς Ερρίκος ο Α΄, γιος του Γουλιέλμου του Κατακτητή, αναρριχήθηκε στον Αγγλικό θρόνο το 1100 μ.Χ. Εκείνη την εποχή, αρκετό καιρό πριν την εισαγωγή της τυπογραφίας, οι φόροι συνήθως πληρώνονταν σε είδος – π.χ. προϊόντα – σύμφωνα με την παραγωγική δυνατότητα της γης υπό τη φροντίδα του δουλοπάροικου ή του μικρότερου σε βαθμό ευγενή. Εκείνων δηλαδή που πλήρωναν τους φόρους. Για να καταμετρήσουν την παραγωγή οι Μεσαιωνικοί δημόσιοι υπάλληλοι χρησιμοποιούσαν ένα χοντροκομμένο λογιστικό σύστημα: χάραζαν εγκοπές σε ράβδους (tallies: από το λατινικό talea που σημαίνει κλαδί ή πάσσαλος). Οι συμπληρωματικοί ράβδοι είχαν μεγαλύτερη επιτυχία από την ατελή ανθρώπινη μνήμη ή από τις εγκοπές στην πόρτα του αχυρώνα – όπως γινόταν μερικές φορές.

Οἱ Ἀργυραμοιβοί. (Μέρος 1)

Οἱ Ἀργυραμοιβοί. (Μέρος 1)


ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
Δημιουργώντας και ελέγχοντας το χρηματικό απόθεμα, οι αποκαλούμενοι “Αργυραμοιβοί” διατηρούν  πλήρη έλεγχο πάνω σε κυβερνήσεις και πολίτες εδώ και χιλιετίες.
Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ
Υπήρχε μια εποχή που το να ρωτήσεις κάποιον για ποιον εργαζόταν εθεωρείτο κάπως ενοχλητικό, καθώς φαινόταν ότι υπονοείς ότι ήταν ανίκανος και ανάξιος να εξασφαλίσει αυτοαπασχόληση. Στην εποχή μας όμως η ιδιοκτησία δεν αποτελεί ένα γενικό χαρακτηριστικό της κοινωνίας μας όπως ήταν - κατά κύριο λόγο – μέχρι την οικονομική κρίση του 1929. Η ολοκληρωτική εξάρτηση από ένα μισθό που επαφίεται στη θέληση των άλλων είναι το βασικό γνώρισμα των ημερών μας.

Η αποκάλυψη του Ερμή





                                                  Ἡ ἀποκάλυψις τοῦ Ἑρμοῦ.3

Ένα χάλκινο άγαλμα του Ερμή από τη ρωμαϊκή εποχή, το οποίο ανακαλύφθηκε κατά την περίοδο των ανασκαφών στην αρχαία πόλη της Πάταρα στην περιοχή Kaş, στην νότια επαρχία της Αττάλειας, στην σημερινή Τουρκία και αποκαταστάθηκε στο Μουσείο της Αττάλειας, παρουσιάστηκε χθες από τον Τούρκο υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Ertuğrul Gunay.

Η σκόπιμη διαστρέβλωση των αρχαίων ελληνικών εννοιών


                   Intentional misrepresentation of ancient Greek concepts
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο έργο του «Statistik des neutestamenlichen Wortschatzes» (Zurich 1958), ο Robert Morgenthaler, περί στατιστικών στοιχείων αναφορικά με τη γλώσσα της Καινής Διαθήκης, η τελευταία αριθμεί 5.436 λέξεις, από τις όποιες οι 3.000 προέρχονται από το λεξιλόγιο της αρχαίας ελληνικής. Από τις υπόλοιπες, οι 1.900 διατυπώθηκαν για πρώτη φορά από τους συγγραφείς της Καινής Διαθήκης, οι 491 είναι δημιουργήματα της μετακλασικής γραμματείας, ενώ οι 45 είναι ξένες.

Ολυμπιακή Φυσική: το απίστευτο άλμα εις μήκος του Bob Beamon


Ο Bob Beamon αγωνίζεται στο άλμα εις μήκος στις 19 Οκτωβρίου 1968 στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Μεξικό.
Ακόμη και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι το εκπληκτικό άλμα του Μπομπ Μπίμον στα 8,9 μέτρα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικό το 1968, οφειλόταν στο υψόμετρο – σχεδόν 2300 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας – που βρίσκεται η Πόλη του Μεξικού. Στο υψόμετρο αυτό η δύναμη του βάρους είναι μικρότερη σε σχέση με το βάρος στην επιφάνεια της θάλασσας, όπως και η πυκνότητα του αέρα. Πόσο όμως βοήθησαν οι δυο αυτοί παράγοντες στην επίτευξη αυτού του εξωπραγματικού, για την εποχή εκείνη, παγκοσμίου ρεκόρ στο άλμα εις μήκος;

Tο γενετικό υλικό μας που αποδεικνύεται το τέλειο μέσο ψηφιακής φύλαξης δεδομένων

Το έργο του Σαίξπηρ, μπορεί να διατηρηθεί καλύτερα σε βάσεις δεδομένων DNA.

Το έργο του Σαίξπηρ, μπορεί να διατηρηθεί καλύτερα σε βάσεις δεδομένων DNA.
Είναι μια από τις πιο συμβολικές ομιλίες όλων των εποχών η οποία τώρα πια περνά στην… αθανασία με τον πιο ασυνήθιστο τρόπο. Ένα τμήμα της διάσημης ομιλίας «Έχω ένα όνειρο» την οποία έδωσε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ το 1963 αποθηκεύτηκε μέσα στην «αλφάβητο» του DNA.

ΔΩΔΕΚΑ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ .......

 



1) ΓΙΑΤΊ ΈΧΕΙΣ ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ

ΔΕΝ ΕΊΣΑΙ ΖΏΟ

ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΈΧΕΣΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΦΈΡΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΤΈΤΟΙΟ

ΕΊΣΑΙ ΆΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΊΣ ΣΕΒΑΣΜΌ
.
ΔΕ ΘΑ ΑΝΕΧΘΕΊΣ ΠΙΑ ΆΛΛΑ ΨΈΜΜΑΤΑ

ΣΕ ΚΟΡΟΪΔΕΎΟΥΝ ΣΥΝΕΧΏΣ ΚΑΙ ΣΕ ΦΤΎΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΟΎΤΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΌ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΑΝΕΧΘΕΊΣ ΆΛΛΟ

Το αίνιγμα από τις πέτρες των Σαμάνων στον Παναμά - Stones Shaman

Μια ομάδα αρχαιολόγων του Smithsonian Tropical Research Institute έχει ανακαλύψει 12 ασυνήθιστες πέτρες που χρονολογούνται περισσότερο από 4000 χρόνια πριν, στο πίσω μέρος ενός αρχαίου προϊστορικού σπηλαίου κοντά στη Μποκέτε του Παναμά.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η συλλογή των πετρών μπορεί να θεωρηθεί ως η πρώτη πραγματική απόδειξη για την ύπαρξη από τις σαμανικές τελετές σε αυτή την περιοχή της Κεντρικής Αμερικής.

Η Πορτάρα της Νάξου: Mια Πόρτα Αίνιγμα Στη νησίδα του Βάκχου

Άλλοι λένε πως ο ναός είναι του Απόλλωνα, γιατί η Πορτάρα στρέφεται στη Δήλο, λίκνο του Θεού του ήλιου. Κι άλλοι πάλι λένε πως αυτός ο εντυπωσιακός ναός στη Νάξο δεν μπορεί παρά να ανήκει στον «ιδιοκτήτη» του νησιού από τα μυθικά ακόμη χρόνια, τον Διόνυσο.

Αυτή είναι η Πορτάρα του ήλιου

Το Τραγούδι της Ημέρας - ''Μάλιστα Κύριε'' Γιώργος Ζαμπέτας-Αλέκος Καγιάντας


                        Γιώργος Ζαμπέτας

Συνθέτης, βάρδος του λαϊκού τραγουδιού και δεξιοτέχνης στο μπουζούκι ο Γιώργος Ζαμπέτας, γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου του 1925 στην Αθήνα. Τα πρώτα μαθήματα στο μπουζούκι τα πήρε από τον κουρέα πατέρα του και από το 1950 άρχισε να εργάζεται επαγγελματικά σε λαϊκά κέντρα. Στη δισκογραφία μπήκε το 1953.

Μπρόκολο: Ευεργετικό και για τους πνεύμονες

Ευεργετική δράση έχει η κατανάλωση μπρόκολου σε όσους πάσχουν από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ).


Η ΧΑΠ είναι μια προοδευτική πάθηση των πνευμόνων που κυρίως παρατηρείται σε καπνιστές και πρώην καπνιστές. Χαρακτηρίζεται από εμφύσημα και χρόνια βρογχίτιδα, η οποία αποφράσσει την ροή του αέρα στους πνεύμονες.
Ο Δρ Σάιμαν Μισγουαλ από την Ιατρική Σχολή Τζονς Χόπκινς της Βαλτιμόρης διαπίστωσε ότι υπάρχει σχέση μεταξύ πιο σοβαρής ΧΑΠ και μειωμένων συγκεντρώσεων στους πνεύμονες της ειδικής πρωτεΐνης NRF2, η οποία υπερασπίζεται τον πνεύμονα από τη φλεγμονή και τη σχετιζόμενη με την εν λόγω βλάβη. Το μπρόκολο περιέχει ένα συστατικό που βοηθά στη σταθεροποίηση των επιπέδων της NRF2 στους πνεύμονες.