Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

ΟΣΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΣΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ

Η λογικη ειναι τυφλη δεν ξερει να διαπραγματευθει με την φρεσκαδα του καινουργιου.Φερνει παντα την παλεια απαντηση στην καινουργεια ερωτηση 
Oι φυσικες αισθησεις σας εχουν εκπευδευτει. 

Βλεπεις πραγματα που η κοινωνια σας σας επιτρεπει να τα δειτε ,ακους
πραγματα που η κοινωνια σας σας επιτρειπει να ακουσετε.
Αγγιζεις πραγματα που η κοινωνια τσας σας επιτρεπει να αγγιξετε.

Yπαρχει τροπος να ζησεις την ζωη μεσα απο την αριθμητικη, και υπαρχει και τροπος να ζησεις την ζωη μεσα απο τα ονειρα ,μεσα απο τα ονειρα και τα οραματα.Ειναι τελειως διαφορετικος. 

Τις προαλες καποιος με ρωτησε 
–Υπαρχουν φαντασματα και νεραιδες και τετοια πραγματα;

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΤΕΡΑ ΨΥΧΗΣ

Ο πυρήνας της αθωότητας, η φωτεινή μας οντότητα, η υπερσυνείδητή μας ύπαρξη, το αληθινό είναι που τόσοι αρχαίοι Έλληνες με τη δική τους χαρισματική ομορφιά ομολόγησαν και εξέφρασαν, είναι εκεί, κρυμμένο μέσα μας και τυλιγμένο με πολλές ψεύτικες φορεσιές, επίκτητες από τους γονείς, τους δασκάλους, την κοινωνία.

Σ’ αυτό το αρχαίο μαντείο των Δελφών ακόμη και σήμερα δονούνται οι μαγικές χορδές του Απόλλωνα, τα τραγούδια των ιερειών και οι ψίθυροι της αλήθειας.

Εκεί θα ξετυλιχτούν όλα τα ψεύτικα ενδύματα που επί χιλιετίες σκέπασαν την αθωότητα και την πύρινη φωνή της αλήθειας, τη δική μας που φοβόταν να ανοίξει στο μεγαλύτερο.

Όταν χάσεις τη σύνδεση με τον ανώτερο εαυτό σου έχεις ξεχάσει που πας, ποιος είσαι και νομίζεις ότι τα χαρίσματα είναι έξω από εσένα. Έτσι ζηλεύεις, θυμώνεις, πονάς, και ανταγωνίζεσαι. 

Παραιτήσου για να ζήσεις!



Γράφει η Δέσποινα Πολυχρονιάδη


Παραιτήσου. Παραιτήσου από τη δουλειά που δεν αγάπησες ποτέ. Από τους φίλους που δεν έμαθαν να ακούνε, παρά μόνο να μιλάνε για εκείνους.
Παραιτήσου από εκείνον τον πατέρα, που αν ήσουν γυναίκα δε θα διάλεγες ποτέ για το παιδί σου. Παραιτήσου από εκείνον τον ηλίθιο ανεκπλήρωτο έρωτα, που μόνη σου τον έθρεψες, μόνη σου τον συντήρησες, μόνη σου τον ανέπτυξες και τώρα τον έχεις και γυρνάει πέρα δώθε και δεν ξέρεις τι να τον κάνεις. Δώσε του μια να πάει στα κομμάτια.
Παραιτήσου από ό,τι σε ταλαιπωρεί ψυχικά. Παραιτήσου από το τριετές συμβόλαιο σπιτιού που έχεις νοικιάσει στο κέντρο της πόλης. Αφού εσένα σού αρέσει η εξοχή, κορίτσι μου. Παραιτήσου από εκείνον τον γάμο που νόμιζες ότι ήθελες και θα σε κάνει άξιο άτομο στην κοινωνία. Παραιτήσου από μια κληρονομιά που δε θα λάβεις ποτέ στο χέρι σου, γιατί θα μαλώνεις πάντα με εκείνα τα ξαδέρφια εξ αγχιστείας.
Παραιτήσου για ό,τι δε σε κάνει να χαίρεσαι τον ήλιο το πρωί. Παραιτήσου για ότι δε σε κάνει να γελάς. Μην ακολουθείς παρέες σε δρώμενα, που δε σε αφορούν, απλά επειδή το θέλει η κοινωνία. Παραιτήσου από νόρμες που σε κάνουν πρόβατο σε μεγάλο κοπάδι. Μη γίνεις λύκος. Απλά ζήσε μόνος, για ό,τι σε γεμίζει. Αν ακολουθήσει και άλλος τον δρόμο σου καλώς. Αν όχι η μοναχικότητα είναι πολυτιμότερη της παρέας του «πρέπει».

Τι να κανεις με την ομορφιά;

zaxos mikes

Βλέπω αυτή την εικόνα. Έχει τόση ομορφιά -μήπως θα έπρεπε να λέγαμε, χρησιμοποιώντας μια κάπως αλλόκοτη σύνταξη: Είμαι τόση όμορφια;!;-. Και θέλω να κάνω κάτι με αυτήν. Δεν μπορώ να δεχτώ το γεγονός ότι την επόμενη στιγμή αυτή η εικόνα δεν θα υπάρχει πια. Θελω να κερδίσω κάτι, μια προίκα για το μέλλον από αυτή την ομορφιά, που ξεδιπλώνεται μπροστά μου.
Αρχίζω και μιλάω, λέω “πωπω τι ωραία εικόνα”, “αχ αυτός ο Ζάχος, όταν παίρνει αυτό το παραξενεμένο βλέμμα, είναι τόσο αστείος”, “ουφ τι τρυφερούλης αυτός ο Μικές”. Τζίφος. Δεν ικανοποιούμαι όσα λόγια και να πω. To βασανιστικό ανικανοποίητο είναι ακόμη εκεί… και τώρα τι; Αυτό ήταν; Τι θα κερδίσω εγώ από αυτή την ομορφιά αν την επόμενη στιγμή χαθεί. Μμμ, θα την βγάλω φωτογραφία, να την έχω να την θυμάμαι. Πιφ, μάταιο, ούτε αυτό με γεμίζει. Άλλωστε τις πιο πολλές φώτος που έχω βγάλει δεν τις ξανακοιτάζω ποτέ. Αλλά και να τις κοιτάξω, μοιάζουν κάπως σαν ξαναζεσταμένο φαγητό.

Τα προβλήματα της Ευρώπης μέσα από τον μύθο του Ταύρου στην σύγχρονη εποχή



Ερμηνεία του μύθου
 Ευρωπαϊκή Ένωση τα λάθη  και οι λύσεις μέσα από την κατανόηση του μύθου

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει  η Ευρώπη σήμερα  είναι τα προβλήματα που δημιουργεί  η κακή διαχείριση των ζωτικών αποθεμάτων του Ταύρου, όπως μας διδάσκει ο Άθλος του Ηρακλή.
 Πως πιάνει  κανείς τον Ταύρο από τα κέρατα χωρίς να τον σκοτώσει σε ιβηρικές ταυρομαχίες;
Η Ευρώπη συνδέεται με τον μύθο του Ταύρου αφού ο ο Δίας, η άλλη μορφή του Ποσειδώνα στην εξέλιξη των ανθρωπίδων. Αρπάζει την Ευρώπη από τις ακτές της παλαιάς Λεμουρίας και την μεταφέρει στην Μεσόγειο και την Κρήτη.
Τι αρπάζει;
Παίρνει την όραση των κυκλώπειων όντων ως ευρύωψ και πάνω σε  δέρμα βυρσοδεψίας λευκών παπύρων γεννά τρία παιδιά θαυμαστά του νου.  Δηλαδή δημιουργεί  μια ΟΡΑΣΗ  ποιο ΕΥΡΕΙΑ. Τον θαλασσοκράτορα Μίνωα, τον δικαστή Ραδάμανθυ και τον ξύλινο οικιστή Σαρπηδόνα κατακτώντας την πρώτη ( γηραία )ήπειρο Μεσογαία Ευρώπη. Τα βοοειδή ήταν τότε σε έξαρση με τις αγελάδες του Κάδμου και της Ιούς να τρέχουν από δω και από εκεί.
Τα προβλήματα σήμερα της Ευρώπης και κατά συνέπεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βάζουν σε δοκιμασία την Ιδέα αλλά και οδηγούν στον εκφυλισμό της είναι τα εξής:

Συνείδηση και προσωρινή τύφλωση...




Το θέμα της συνείδησης είναι πολυσυζητημένο. Ολόκληρα βιβλία έχουν γραφτεί γι αυτήν, αλλά ακόμη παραμένει άγνωστη η ουσία της. Θεωρείται συνειδητός κάποιος, όταν κατανοεί, αντιλαμβάνεται αυτό που του συμβαίνει. Πόσο όμως αυτό είναι αποτέλεσμα της λειτουργίας και μόνον του εγκεφάλου; Παράγεται η συνείδηση σε αυτόν, ή απλά είναι ο εγκέφαλος το μέσον (το εργαλείο) με το  οποίο η συνείδηση που βρίσκεται εκτός του υλικού μας σώματος κατευθύνει τις λειτουργίες αυτού του σώματος;;;

Πολλοί, φιλόσοφοι και επιστήμονες καταθέτουν διαφορετικές απόψεις για το θέμα. Κανείς δεν έχει απαντήσει με βεβαιότητα ακόμη.

Το θέμα με έκανε να το ξανασκεφτώ μία έρευνα που διάβασα πρόσφατα. Στην έρευνα αυτή, που έγινε πριν λίγα χρόνια σε πιθήκους, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όταν το βλέμμα αλλάζει εστίαση, τα νευρικά κύτταρα του φλοιού του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνα για την όραση, σταματούν για ελάχιστο χρονικό διάστημα τη λειτουργία τους, μέχρι, δηλαδή, να εστιαστεί το βλέμμα στο επόμενο σημείο. Υπάρχει, δηλαδή, ένα κενό όρασης, ανάμεσα σε δύο διαφορετικές εστιάσεις του βλέμματος.

Γιατί κάνουμε OM στη yoga και το διαλογισμό ;


Τί σημαίνει τελικά το ΟΜ που καλούμαστε πολλές φορές να επαναλάβουμε στην αρχή ή και στην λήξη του μαθήματος yoga, ή κατά την διάρκεια του διαλογισμού ; Πως το ΟΜ συνδέεται με τη yoga ; 

To OM είναι ένας ήχος χωρίς συγκεκριμένο νόημα, δεν σημαίνει τίποτα αλλά σημαίνει τα πάντα. 

Είναι μία δόνηση από την οποία λέγεται ότι ξεκίνησαν τα πάντα, από την οποία δημιουργήθηκε το υλικό σύμπαν και συμβολίζει το άπειρο. 

Το σύμπαν δεν είναι στατικό, αλλά έχει παλμό. Θα ακούσουμε την ρυθμική δόνηση του ΟΜ, αν παρατηρήσουμε ή αν έρθουμε πιο κοντά στην φύση και ακούσουμε πιο προσεκτικά τον παφλασμό των κυμάτων, το θρόισμα των φύλλων, τον ήχο της βροχής... 

Η σανσκριτική συλλαβή OM (γράφεται επίσης ως AUM) αποτελείται από τρία γράμματα εκ των οποίων 

Το «Α», συμβολίζει την κατάσταση της εγρήγορσης, το συνειδητό , την δημιουργία, το παρόν 

Το «U», συμβολίζει την κατάσταση του ονείρου, το υποσυνείδητο, το παρελθόν 

Το «M» την κατάσταση του βαθέος ύπνου, το ασυνείδητο, το μέλλον 

Ο ιδρυτής και οι ιστορικές απαρχές των Ιλλουμινάτι


Στοά Ελευθεροτεκτόνων, Λονδίνο, 1809 - περίπου

Ο 18ος αιώνας ήταν μια εποχή επαναστάσεων, καθώς νέες ιδέες ωθούσαν τους μορφωμένους -άντρες και γυναίκες- σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική να αμφισβητήσουν τις παλιές υποθέσεις για την επιστήμη, τη θρησκεία και, φυσικά, την πολιτική.

Ένας άντρας ήθελε να φέρει αυτό το φως της ορθής κρίσης -αυτή τη διαφώτιση- στα σκοτεινά μέρη. Δημιούργησε λοιπόν το Τάγμα των Ιλλουμινάτι, των Πεφωτισμένων, μια οργάνωση που μεγάλωσε πολύ... στην φαντασία των διαφόρων συνομοσιολόγων.

Σε αυτό που σήμερα είναι η Γερμανία, οι αλλαγές δεν μπορούσαν να έρθουν γρήγορα. Εκείνη την εποχή δεν ήταν ακόμη μία ενιαία χώρα, ήταν χωρισμένη σε μικρότερες πολιτείες, δουκάτα και πριγκιπάτα, που τα κυβερνούσαν δούκες, επίσκοποι και πρίγκιπες. Όλα αυτά αποτελούσαν τμήματα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας -η οποία δεν ήταν ούτε αγία, αλλά ούτε καν ρωμαϊκή- και η οποία είχε διαμορφωθεί ως μια χαλαρή σύνδεση γερμανικών και κεντροευρωπαϊκών κρατών υπό έναν ανίσχυρο αυτοκράτορα από τον Μεσαίωνα.

Στο Ελεκτοράτο της Βαυαρίας (Kurfürstentum Bayern, στα γερμανικά, ένα ανεξάρτητο κληρονομικό εκλογικό σώμα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας από το 1623 έως το 1806, όταν το διαδέχτηκε το Βασίλειο της Βαυαρίας), μια από τις πιο πλούσιες δυτικές πολιτείες, ένας νεαρός καθηγητής νομικής, ο Άνταμ Βάισχαουπτ, απορροφούσε με ανυπομονησία τα τελευταία έργα των μεγαλύτερων στοχαστών.

Άιβαρ ο Ασπόνδυλος: Ο σακάτης αρχηγός των Βίκινγκ που ηγήθηκε της πιο βίαιης εισβολής στην Αγγλία



Παρά τη μυθική του αναπηρία, ο Άιβαρ ο Ασπόνδυλος, γνωστός και ως Άιβαρ Ράγκναρσον, ήταν ο πιο τρομερός Βίκινγκ της εποχής του και κατέκτησε την Αγγλία με τον παγανιστικό στρατό του.


Ο Άιβαρ ο Ασπόνδυλος ήταν ένας από τους πιο τρομερούς Βίκινγκ στην ιστορία -αν και δεν μπορούσε να σταθεί καν στα πόδια του χωρίς να τον στηρίζει κάποιος. Στην παράδοση των Βίκινγκ, κάποιον σαν αυτόν θα τον είχαν σκοτώσει στη γέννα, αλλά ο Άιβαρ σώθηκε επειδή ήταν γιος ισχυρού αρχηγού. Το σώμα του ήταν τόσο εύθραυστο που έπρεπε να τον μεταφέρουν πάνω σε ασπίδα όταν πήγαινε στη μάχη. Όμως, το μυαλό του ήταν από τα πιο οξυδερκή.

Ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε τον Μεγάλο Παγανιστικό Στρατό των Βίκινγκ στην κατάκτηση της Αγγλίας. Στα τέλη του 9ου αιώνα, υπό από τον Αίβαρ, οι Βίκινγκ τρομοκρατούσαν τη χώρα και κατέλαβαν τα πάντα από το Έσσεξ μέχρι το Δουβλίνο. Ο Άιβαρ οδήγησε μια εποχή κυριαρχίας των Βίκινγκ στη Βρετανία, η οποία τελείωσε πολύ μετά το θάνατό του.

Και, όπως λέει ο μύθος, δεν είχε ούτε ένα κόκαλο στο σώμα του.

Ποιος ήταν ο πραγματικός Άιβαρ ο Ασπόνδυλος;

Ερωτευμένοι με το ιδανικό

Λέγεται πως ο Πυγμαλίων είχε τόσο πολύ ερωτευτεί την ιδανική γυναίκα που σμίλεψε σε ελεφαντοστό, τόσο…, που δεν κοιτούσε πια καμία αληθινή γυναίκα…Καμία δεν συγκρινόταν μαζί της, είχε πλάσει το ιδανικό του.
Το βράδυ του εορτασμού της Θεάς Αφροδίτης, γυρνώντας σπίτι του δεν κρατήθηκε, ψιθύρισε με ντροπή στον βωμό της, την επιθυμία του να ζωντανέψει το άγαλμα του. Όλα θα ήταν τόσο τέλεια στην ζωή του. Γύρισε σπίτι του, κι όπως έκανε κάθε βράδυ, πήγε να φιλήσει το «ιδανικό του», το άγαλμα, πριν κοιμηθεί. Μόλις άγγιξε το άγαλμα, σάστισε. Ένιωσε ότι τα χείλη του αγάλματος ήταν κάπως πιο ζεστά… Το ξαναφίλησε… Πράγματι, το ελεφαντοστό δεν ήταν πια τόσο συμπαγές και άκαμπτο…Η Θεά είχε φέρει στη ζωή την φιλήδονη δημιουργία του, το ιδανικό του όπως το είχε φανταστεί…Ο Πυγμαλίων παντρεύτηκε το άγαλμά του, για την ευτυχία του ζευγαριού ο μύθος δεν μας λέει πολλά…
Συχνά σαν Πυγμαλίωνες, φτιάχνουμε «ιδανικά καλούπια» στο μυαλό μας, και μετά προσπαθούμε να τα «φέρουμε στη ζωή», να τα κάνουμε πραγματικότητα. Εστιάζουμε πολύ στο πόσο παρεκκλίνουμε από αυτά τα ιδανικά μας. Αντί αυτά απλά να μας οδηγούν, μας καθορίζουν! Επιλέγουμε δύσκολα, απορρίπτουμε εύκολα…

Μικρές καθημερινές δικτατορίες

(……) Στην καθημερινότητα των οικογενειών είναι συχνές οι καταστάσεις όπου κάποιο μέλος αγανακτεί για την συμπεριφορά των άλλων και δεν συνειδητοποιεί ότι είναι αυτός που τους αδικεί με τη συμπεριφορά του ή με τις απόψεις του.
Η ύπαρξη ψυχοπαθολογίας είναι συστατικό στοιχείο της ανθρώπινης φύσης και κανείς δεν δικαιούται να φαντάζεται ότι κινείται στην απόλυτη λειτουργικότητα. Η ιδεολογικοποιημένη ψυχοπαθολογία όμως, είναι πολύ ύπουλη καθώς δεν αναγνωρίζεται ως δυσλειτουργία, αλλά αντίθετα διακηρύττει την υπεροχή της και ως θιγμένη κατηγορεί όποιον την αμφισβητεί.
Η δικτατορία του σωστού, η δικτατορία της λογικής, η δικτατορία της καθαριότητας, η δικτατορία της ευαισθησίας, η δικτατορία της αισθητικής, η δικτατορία της θυσίας διαβρώνουν και καταστρέφουν τις ζωές των θνητών που προσπαθούν να κρυφτούν από την θνητότητά τους. Όποιος πιστεύει σ’ αυτές τις απατηλές θρησκείες διαπράττει ανθρωποθυσίες, ενώ ο στόχος του είναι να διαφυλαχτεί από την απειλή του κακού.

10 αποτελεσματικές συνήθειες που θ΄αλλάξουν τη ζωή σας


Μια καλύτερη ζωή, πιο ποιοτική, με χρόνο για τον εαυτό μας, μια καθημερινότητα πιο γεμάτη, με συνείδηση στο παρόν, ηρεμία και σιγουριά πως όλα θα πάνε καλά. Κάτι τέτοιο δεν σκεφτόμαστε όταν ακούμε την έκφραση «καλύτερη ζωή»; Κι άλλα πολλά μπορείτε να προσθέσετε. Πάντως εμείς θεωρούμε πως αυτές οι 10 αποτελεσματικές συνήθειες θ΄αλλάξουν τη ζωή σας , αν γίνουν κομμάτι της καθημερινότητάς μας, θα μας φέρουν λίγο πιο κοντά σ΄αυτό που λέμε… καλύτερη ζωή, καλύτερη υγεία, ευτυχισμένος άνθρωπος.
1. Νωρίς για ύπνο- Χρειάζεστε λίγο χρόνο ν΄αποσυμπιεστείτε από την ημέρα σας κι έτσι το βράδυ, η τηλεόραση μοιάζει λύση ιδανική. Κανένα πρόβλημα, απλώς μην το παρακάνετε και παρασυρθείτε βλέποντας σειρές στο netflix και σας πάρει το ξημέρωμα. Βάλτε ένα όριο και κλείστε τα φώτα στις
11. Εδώ διαβάστε τις τέλειες συνθήκες για να κοιμηθείτε καλύτερα.
2. Νωρίς ξύπνημα- Αν μάθετε να ξυπνάτε πολύ νωρίς, θα κοιμάστε και νωρίς. Στην αρχή είναι λίγο δύσκολο, όμως όλοι οι άνθρωποι που ασχολούνται με την αυτοβελτίωση προτείνουν ξύπνημα την αυγή. Ο Ρόμπιν Σάρμα, έχει γράψει ολόκληρο βιβλίο για τα οφέλη του πρωινού ξυπνήματος στις…5 το πρωί. Τότε υπάρχει η μεγαλυτερη ηρεμία του 24ωρου κι αν τη νιώσεις θα την κρατάς μέσα σου όλη μέρα.
3. Άσκηση πριν το πρωινό- Με το που ξυπνάτε, πιείτε νερό. Αμέσως μετά κινήστε το σώμα σας. Μπορείτε με κάποιες ασκήσεις γυμναστικής ή ακόμη καλύτερα γιόγκα. Βγείτε να περπατήσετε κι επιστρέψτε μισή ώρα μετά για ν΄απολαύσετε το πρωινό σας. Με την ευκαιρία σας λέμε πως αν δεν πάρετε πρωινό πριν από τη γυμναστική σας, θα κάψετε λίπος! Αυτό είναι και το ζητούμενο, ειδικά όταν κάνουμε δίαιτα!

Κι όμως τα φυτά πονάνε, κλαίνε και επικοινωνούν λένε οι επιστήμονες



Ερευνητές στη Βόννη της Γερμανίας ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα ενός πειράματος και παρουσιάζοντας το στο κοινό απέδειξαν πως το φυτά κλαίνε όταν καταστρέφονται ή αρρωσταίνουν.
Μάλιστα ο ήχος της «κραυγής» του φυτού καταγράφηκε με ένα μικρόφωνο λέιζερ.
Στην πραγματικότητα βέβαια, το να λέμε πως τα φυτά βγάζουν κραυγές ενέχει μια παραπλάνηση. Ωστόσο, η αλήθεια δεν απέχει πολύ. Τα φυτά εκπέμπουν αιθυλένιο σε μεγάλες ποσότητες όταν καταστρέφονται.
Οι ερευνητές παγίδευσαν το αιθυλένιο και το βομβάρδισαν με το λέιζερ, προκαλώντας δονήσεις στα μόριά του. Και κάπως έτσι παράχθηκε ο ήχος που καταγράφηκε. Η κραυγή του αιθυλενίου πάντως είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου της επικοινωνίας των φυτών, η οποία γίνεται μέσω ανταλλαγής χημικών σημάτων.

Γεννήθηκα κυνηγός, κι αν δεν το βλέπεις, φταίει η συμπεριφορά σου, όχι εγώ..

Αποτέλεσμα εικόνας για Γεννήθηκα κυνηγός

Γράφει ο Ανδρέας Κόγγος

Θα μπορούσα κι εγώ να σου κάνω παράπονα για διάφορους λόγους.
Είμαι άνδρας θα πεις, δεν μου επιτρέπεται! Άνδρας όμως δε σημαίνει ότι δεν είμαι άνθρωπος!

Βλεπεις, δεν είμαι φτιαγμένος από πέτρα, νιώθω.
Θα μπορούσα κι εγώ να ειμαι επιθετικός προς εσένα με το ύφος που σου μιλάω.
Θα μπορούσα να σου καταλογίζω ευθύνες, μα δεν το κάνω.
Προτιμώ να σε λέω “κορίτσι μου”, αυτό σου ταιριάζει περισσότερο.
Θυμήσου όμως κορίτσι μου!!
Ανέκαθεν ήμουν κυνηγός. Το ξέχασες και πιστεύεις πως το ξέχασα κι εγώ.
Λες πως δεν υπάρχουν πλέον άνδρες. Μιλάς με τόση σιγουριά σαν να τους έχεις γνωρίσει ολους.
Έχεις δημιουργήσει άποψη επηρεασμένη από λόγια και σενάρια της κοριτσοπαρέας σου.
Λες πως δεν σε διεκδικούν.
Βοήθησε με όμως να καταλάβω.
Ποιον να διεκδικήσω ακριβώς;
Εσένα που με κοιτάς στο μπαρ αλλά για να σε πλησιάσω πρέπει πρώτα να σου κάνω follow και like;

Ο καλός, καλό δεν έχει…



Ο καλός, καλό δεν έχει. Μία φράση που την έχουμε ακούσει. Μας έχει επηρεάσει και μας έχει κάνει να αναρωτιόμαστε το γιατί. Ίσως να μας έχει κάνει να μετανιώσουμε για πράγματα που κάναμε, που δώσαμε και που τελικά χάσαμε.


Κάποιες φορές τον καλό, τον θεωρούμε και «χαζό».

Κι όμως μήπως ο καλός, τελικά είναι «μουγκός» ? Του είναι πιο εύκολο να λέει ναι, γιατί δεν μπορεί να υποστηρίξει το όχι ? 

Έτσι είναι καλός επειδή πάντα κάνει τα χατίρια στους άλλους και είναι πάντα κλεισμένος μέσα στον εαυτό του, γεμάτος από φόβους ? Δίνει επειδή το θέλει ή επειδή δεν έχει μάθει να εκφράζεται ?

7 σημάδια ότι είστε ένα ελεύθερο πνεύμα

Το να είστε ελεύθερο πνεύμα, αντίθετα με ό,τι πιστεύουν πολλοί, δεν σημαίνει ότι αποφεύγετε τις ευθύνες ή ότι φιλοδοξία σας είναι μια ανέμελη ελευθερία. Σημαίνει ότι είστε πιστοί στον εαυτό σας. Είστε ένα ελεύθερο πνεύμα;
Δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί αυτό το επίπεδο προσωπικής εξέλιξης.
Επίσης συνδέεται με μια διάσταση που αντιστοιχεί στην ιεραρχία των αναγκών που παρουσίασε ο Abraham Maslow το 1943 στο άρθρο του «Μια Θεωρία για την Ανθρώπινη Κινητοποίηση».
Ωστόσο, το να είναι κανείς ελεύθερο πνεύμα σίγουρα δεν σημαίνει ότι αποκόβεται από κάθε δέσμευση και ευθύνη. Αυτή είναι μια συνηθισμένη παρανόηση.
Ένα πραγματικά ελεύθερο πνεύμα διαθέτει χαρακτηριστικά, νοητικές στάσεις και τρόπους αλληλεπίδρασης με την πραγματικότητα που το καθιστούν περισσότερο ικανό να αντιμετωπίζει τις αντιξοότητες της ζωής.
Σήμερα θέλουμε να σας μιλήσουμε για τα γνωρίσματα που διαθέτει ένα ελεύθερο πνεύμα. Μήπως είστε και εσείς ένα ελεύθερο πνεύμα;
1. Επιλέγετε, σκέφτεστε και πράττετε χωρίς να 
έχετε ανάγκη από έγκριση
Το να φτάσετε σε αυτό το σημείο του προσωπικού ταξιδιού σας στο οποίο δεν χρειάζεστε την έγκριση των άλλων σίγουρα αποτελεί μεγάλο βήμα.
Κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου μέρους της ζωής σας, συχνά αισθάνεστε ότι πρέπει να λάβετε την έγκριση της κοινωνίας. Πρώτα από τους γονείς σας, έπειτα από τους συνομηλίκους σας και αργότερα από τους συναδέλφους σας.
Το να επιτρέπετε στους άλλους να βλέπουν τον αληθινό εαυτό σας και να μιλάτε από την καρδιά σας με ειλικρίνεια δεν είναι κάτι που επιτυγχάνεται μέσα σε μια νύχτα.
Μόνο ένα ελεύθερο πνεύμα το καταφέρνει αυτό.

Γιατί οι άνθρωποι αποφεύγουν τη δέσμευση;

33


   Παρατηρούμε έναν γενικότερο φόβο να κυριαρχεί γύρω από την δέσμευση, παρόλο που σχεδόν όλοι δηλώνουν πως αναζητούν απεγνωσμένα τον έρωτα και την βαθύτερη αγάπη!

  Σήμερα αρκετοί άνθρωποι είναι μόνοι, σε άλλους είναι επιλογή, σε άλλους όχι – τουλάχιστον όχι συνειδητά! Βγαίνεις έξω το βράδυ και βλέπεις χώρια τις ανδροπαρέες από τις γυναικοπαρέες και βέβαια με κύριο θέμα συζήτησης, το «γιατί δεν υπάρχουν γυναίκες ή άνδρες» αντίστοιχα, που η συνάντησή μεταξύ τους θα αποφέρει καρπούς…

Σίγουρα, έχουμε ξεφύγει από την παλαιότερη θεώρηση όπου στόχος όλων ήταν η δημιουργία οικογένειας, άσχετα αν ταίριαζες ή αν ήθελες αυτόν που σου προξένευαν, αν δεν ανήκες στους «τυχερούς» που παντρεύονταν από έρωτα! Και βέβαια, σήμερα καταλαβαίνουμε γιατί δεν υπήρχαν και διαζύγια, εφόσον η γυναίκα ήταν οικονομικά εξαρτημένη από τον σύζυγο – ο οποίος της είχε πάρει και όλη την περιουσία, ως προικώο!

Αρκετοί αναρωτιούνται μήπως έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο, όπου μέσα από την ευκολία του να δημιουργήσεις μία σχέση, τελικά το να το θεωρείς τόσο δεδομένο, παραμένεις μόνος σου. Το σεξ το βρίσκεις τόσο εύκολα πια, όπου μετά την ικανοποίηση των ορμών και των βιολογικών αναγκών σου, απλά «αράζεις» μέχρι να βγεις για το επόμενο κυνήγι. Και δεν θα μιλήσω τώρα για το ποιος είναι τελικά ο κυνηγός και πόσο έχουν αλλάξει οι ρόλοι, όχι γιατί δεν ισχύει αλλά απλά, επειδή θα βγω εκτός…θέματος!

Για το Νάρκισσο τα πληγωμένα σας αισθήματα είναι το φάρμακο καταπολέμησης του πόνου του!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Ο Νάρκισσος δεν αδιαφορεί για τα αισθήματά σας . 

Το αντίθετο , ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για αυτά. 

Ακριβώς αυτά τα αισθήματά σας είναι που προσπαθούν να επηρεάσουν. 

Σας παρακολουθούν στενά πως αντιδράτε κάθε φορά που σας πληγώνουν. 

Είναι καρχαρίες που έχουν την ικανότητα να μυρίσουν σταγόνα αίματος από χιλιόμετρα μακριά. 

Γιατί; 

Ο άντρας που λέει ψέματα στον εαυτό του

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, γένι

Ο άντρας που λέει ψέματα στον εαυτό του και πιστεύει τα ίδια του τα ψέματα, φτάνει στο σημείο να μην αναγνωρίζει πλέον την αλήθεια . 

Καταλήγει να χάσει κάθε σεβασμό για τον εαυτό του και τους υπόλοιπους . 

Όταν δεν έχει σεβασμό για κανέναν, δεν μπορεί πλέον να αγαπήσει και αλλάζει αφού δεν έχει αγάπη μέσα του, γίνεται έρμαιο των ενστίκτων του , επιτρέπει στον εαυτό του τις πιο χαμηλές μορφές ηδονής και φέρεται στο τέλος σαν ζώο . 

Χαρακτηριστικά και Διαφορές μεταξύ Νάρκισσων-Ψυχοπαθών- Κοινωνιοπαθών

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.


Με πολύ απλά λόγια η εξαίρετη Dr. Ramani Durvasula μας εξηγεί σε συνέντευξή της στο MedCircle, το πιο έγκυρο κανάλι πληροφόρησης για την Ψυχική Υγεία στην Αμερική , πως να ξεχωρίζουμε τις διαφορές μεταξύ Νάρκισσου, Ψυχοπαθή και Κοινωνιοπαθή.

Κοινά Χαρακτηριστικά: 

Δόλιοι, Χειριστικοί, ´Ελλειψη ενσυναίσθησης, Ζηλόφθονοι, Έντονη αίσθηση σπουδαιότητας και μεγαλείου , Κακοποιούν ψυχολογικά και σωματικά, Επικίνδυνοι, Έντονη ανάγκη για θαυμασμό, Φαντασιόπληκτοι, Ζητούν υποτακτικούς υπηκόους, Απορροφημένοι από φαντασιώσεις μεγάλης επιτυχίας και εξουσίας, Υπερόπτες, Απρογραμμάτιστοι, Ευερέθιστοι , Επιθετικοί, Παραβατικοί, Εκβιαστές, Επιφανειακή γοητεία, Παθολογικοί ψεύτες, ‘Ελλειψη μετάνοιας & Ενοχής, Ανεύθυνοι, Παρορμητικοί, Χαοτική Ζωή, Συναισθηματικά ασταθείς, Έλλειψη ρεαλιστικής σκέψης, Εγωκεντρικοί, Ανοργάνωτοι, Απατεώνες, Αντικοινωνική συμπεριφορά, Παρασιτικό τρόπο ζωής, Εγωιστικές ριψοκίνδυνες αποφάσεις, Έχουν θέματα εξάρτησης, Εκμεταλευτές, Ανάγκη για διέγερση, Προκλητικοί, Περιφρόνηση στο «σωστό» «λάθος», Επικίνδυνες συμπεριφορές και περιττά ρίσκα , Επιδεικνύονται, Καταπατούν τα δικαιώματα των άλλων με τη χρήση απειλών ψευδών ισχυρισμών και παραπλάνησης, Αντικατροπτίζουν συμπεριφορές και συναισθήματα των άλλων.

Τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις ?




Μια ερώτηση «παγίδα». Μια ερώτηση που τη βιώσαμε όλοι. Μια ερώτηση που ακόμη και τώρα υπάρχει στην ζωή μας αλλά λίγο διαφορετική. Τι θα απογίνω όταν μεγαλώσω?
Έτσι έχουμε έναν μόνιμο εφιάλτη να μας κατασπαράζει μέσα από διαδρομές ανασφάλειας.

Μα τι θα γίνω όταν μεγαλώσω ? Μεγάλος !!!
Κι αν ακολουθήσω την εσωτερική μου φωνή θα γίνω βασιλιάς, άλλωστε Εκείνος γι αυτό μας έστειλε εδώ. Για να λάβουμε την περιουσία μας. Όχι όμως με οδηγό τι θα γίνω όταν μεγαλώσω. Αλλά τι είμαι έτσι κι αλλιώς.
Τι είμαι έτσι κι αλλιώς ? Ένα Θεϊκό πλάσμα γεμάτο από όλα όσα χρειάζεται να έχει στη ζωή του. Όταν αφεθώ στην εσωτερική μου φωνή- πηγή τότε είμαι και δεν χρειάζεται να γίνω τίποτε.
Όσο αγωνίζομαι να γίνω, χάνω αυτό που πραγματικά είμαι.
Έτσι όσο μεγαλώνει η απόσταση από το είμαι μου, τότε η ανασφάλεια γίνεται ένας γίγαντας και μετατρέπει την ερώτηση σε «τι θα απογίνω». 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα