Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

Έχετε, άραγε, τον έλεγχο της ζωής σας?

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο

Οι περισσότεροι τρέχουμε δίχως σκοπό, σαν αυτοκίνητα φυγάδων, χωρίς κανένα σχέδιο. Τρέχοντας αψήφιστα στο δρόμο της ζωής, δεν συνειδητοποιούμε τον σκοπό του ταξιδιού μας. Σπάνια προσέχουμε αν βρισκόμαστε σε ελικοειδείς παράδρομους που δεν οδηγούν πουθενά ή σε ευθείς δρόμους που οδηγούν κατ’ ευθείαν στον σκοπό μας. Πώς μπορούμε να βρούμε τον σκοπό μας αν δεν τον σκεφτόμαστε ποτέ?
Έχετε επιτρέψει να διαστρεβλωθεί η ζωή σας από δυνάμεις που φαίνονται να είναι ισχυρότερες από τις δικές σας? Έχετε, άραγε, τον έλεγχο της ζωής σας? Μη βυθίζεστε μέσα στο τέλμα της μετριότητας. Υψωθείτε πάνω από τα πλήθη. Βγείτε από την αποπνικτική μονοτονία της ρουτίνας και περάστε σε μια πιο εκλεπτυσμένη, πιο πολύχρωμη ζωή, αυτήν της επιτυχίας και της διαρκώς ανανεούμενης γαλήνης.

Ρωτήστε τον εαυτό σας ποιος είναι ο σκοπός της ζωής σας. Έχετε δημιουργηθεί κατ’ εικόνα του Θεού. Αυτός είναι ο αληθινός Εαυτός σας. Η συνειδητοποίηση της εικόνας του Θεού μέσα σας είναι η ύψιστη επιτυχία – απεριόριστη χαρά, εκπλήρωση κάθε επιθυμίας, νίκη επί όλων των δυσκολιών του σώματος και των παρεμβολών του κόσμου.
Ένας σβώλος άμμου δεν μπορεί να αντέξει τη διαβρωτική δύναμη των κυμάτων του ωκεανού. Ένας άνθρωπος που δεν έχει αδιατάρακτη εσωτερική γαλήνη, δεν μπορεί να παραμείνει ήρεμος κατά τη διάρκεια νοητικών συγκρούσεων.
Όμως, όπως ένα διαμάντι παραμένει αμετάβλητο, όσα κύματα κι αν στροβιλίζονται τριγύρω του, έτσι και ένα άτομο που έχει θεμελιώσει μέσα του την ηρεμία, εξακολουθεί να παραμένει ακτινοβόλα γαλήνιο, ακόμα κι όταν τον περιστοιχίζουν δοκιμασίες απ’ όλες τις πλευρές. Από τα μεταβαλλόμενα νερά της ζωής, ας διασώσουμε, μέσω του διαλογισμού, το διαμάντι της αμετάβλητης συνειδητότητας της ψυχής, το οποίο αστράφτει από την παντοτινή χαρά του Πνεύματος. 
– Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, Εσωτερική Γαλήνη και Αιώνια Αναζήτηση του Ανθρώπου 



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα