Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Η κοιλιακή περιοχή στην Μυστική Διδασκαλία






Γράφει ο Νίκος Παναγοδημητρόπουλος
Στην κοιλιά βρίσκεται η Πηγή Ενέργειας του ανθρώπου.
Ο αφαλός (ομφαλός) του ανθρώπου, έχει ακριβώς την ίδια λειτουργία με τον Ομφαλό τη Γης, τους Δελφούς.
Από το Χάρα (Γιαπωνέζικα) ή Νταν Τιέν (Κινέζικα) ξεκινά και διαμοιράζεται η Ενέργεια και στις Πολεμικές Τέχνες, είναι το πιο σημαντικό ίσως σημείο της Ανατομίας.

Στην Μυστική Διδασκαλία, στο σημείο του αφαλού βρίσκεται το 2ο Τσάκρα, υπεύθυνο για την Δημιουργία και για την Σεξουαλική Ενέργεια, με τον Ποσειδώνα και την Αφροδίτη, σαν θαλασσινές θεότητες να είναι υπεύθυνοι για αυτό.
Οι αρχαίοι Έλληνες για να περάσουν την Μυστική Γνώση στις επόμενες γενιές, ως γνωστόν ήταν φειδωλοί στα λόγια προς τους αμύητους στα Ελληνικά Μυστήρια, έδιναν στις Τέχνες έμφαση στους καλοσχηματισμένους κοιλιακούς, όπως φαίνεται άλλωστε στα χιλιάδες αγάλματα της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς.
Στην Διδασκαλία της Yoga, ένα πλήθος ασκήσεων αφιερώνεται στην ενεργοποίηση του 2ου Τσάκρα (Σβαντιστάνα ή “η Πύλη της Σελήνης”).
Είναι το Κέντρο του Ασυνειδήτου, του Υποσυνειδήτου, των 5 αισθήσεων, της Μνήμης και της Σεξουαλικότητας και η σωστή λειτουργία του δίνει Αυτοπεποίθηση, Δημιουργικότητα και καλή επικοινωνία με άτομα του αντίθετου φύλου.
©2004-2019 Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος
Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Συγγραφέας

arkadian

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα