Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

12 τρόποι για να μετασχηματίσετε τη ζωή σας όταν αισθάνεστε εξαντλημένοι

 
Εάν κάνετε πάντα αυτό που κάνατε πάντα, θα παίρνετε πάντα ό, τι παίρνατε πάντα.- Henry Ford
Ξέρετε το συναίσθημα: Είναι δέκα, είστε νευρικοί από το τρίτο φλιτζάνι του καφέ, και το μυαλό σας είναι κολλημένο. Είστε στραγγισμένη – σωματικά, ψυχικά και συναισθηματικά – και αδιάφορη για πράγματα που κάποτε σας έφερναν χαρά. Κίνητρο; Ξεχάστε το. Οξύθυμοι; Σίγουρα. Ότι αφορά την προσωπική υγεία και ευημερία; Έξω από το παράθυρο.
Πολύ συχνά, η εξάντληση και η επίτευξη πάνε χέρι-χέρι. Αλλά, η υπερκόπωση δεν είναι σύμπτωμα της επιτυχίας: είναι ο τρόπος του σώματός σας για να σας πει να επιβραδύνετε.
Ενώ η διπλή δόση του εσπρέσο και η δεύτερη στρώση του concealer μπορεί να σας βοηθήσει να δείχνετε ανανεωμένη, βαθιά, η θεμελιώδης αλλαγή απαιτεί χρόνο. Είναι μια δια βίου επένδυση στον εαυτό σας και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται έτσι.
Γι ‘αυτό αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας αυτούς τους 12 ισχυρούς τρόπους, για να πάρετε το πεπρωμένο σας στα χέρια σας και να μετατρέψετε τη ζωή σας.

1. Ο ύπνος σαν να μην υπάρχει αύριο

Το σώμα σας είναι μια μηχανή. Μια όμορφη, αυθεντική και περίπλοκη μηχανή που χρειάζεται φροντίδα και ανάπαυση. Ακριβώς όπως ο τερματισμός της λειτουργίας του υπολογιστή σας στο τέλος της κάθε ημέρας, έτσι θα πρέπει να επαναφορτίζετε το σώμα και το μυαλό σας κάθε βράδυ. Μελέτες δείχνουν ότι ένας καλός βραδινός ύπνος καθαρίζει κυριολεκτικά το μυαλό από τις τοξίνες που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτός είναι ο λόγος που οι επτά έως οκτώ ώρες ύπνου, είναι ζωτικής σημασίας για τη σωματική και ψυχική σας ευεξία. Προσπαθήστε για έναν πλήρη οκτώ ωρών ύπνο, αυξάνοντας σταδιακά μόλις κατά 30 λεπτά κάθε μέρα. Αυτές μπορεί να είναι τη νύχτα ή ένας υπνάκος το μεσημέρι.

2. Έχετε επίγνωση του τι τρώτε

Η σωστή διατροφή χρειάζεται εξάσκηση. Ειδικά αν είστε το είδος του ατόμου που παίρνει το μεσημεριανό γεύμα με το ένα χέρι, ενώ απαντάει σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τηλεφωνικές κλήσεις με το άλλο. Προσέχοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, εξετάζετε την ουσία των πάντων που καταναλώνετε – από πού προήλθαν, τι αξία προσθέτουν στο σώμα σας και πώς έφτασαν στο πιάτο σας. Έτσι βοηθάτε στο να οικοδομήσετε μια υγιή, βιώσιμη σχέση με τα τρόφιμα πέρα από την απλή ικανοποίηση της πείνας. Και, οι μελέτες δείχνουν ότι λαμβάνοντας υπόψη τις διατροφικές συνήθειες μπορείτε να βελτιώσετε τη διάθεσή σας, να μειώσετε το άγχος και να έχετε υγιή απώλεια βάρους και διατροφική συμπεριφορά.

3. Αφήστε την καφεΐνη

Η καφεΐνη είναι ένα διεγερτικό που επηρεάζει άμεσα το κεντρικό νευρικό σας σύστημα. Αυτός είναι ο λόγος που η περίσσεια του καφέ μπορεί να κάνει την καρδιά σας να χτυπά γρήγορα και το κεφάλι σας βαρύ. Αν έχετε ήδη αίσθημα άγχους, μια διπλή δόση espresso δεν είναι μια μακροπρόθεσμη λύση. Αντ ‘αυτού, δοκιμάστε κάποιες πιο φυσικές λύσεις, όπως η άσκηση και ο διαλογισμός για να νιώσετε γεμάτοι ενέργεια και ξύπνιοι. Αν απλά δεν μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή χωρίς τον πρωινό καφέ σας, δοκιμάστε την οικοδόμηση μιας πιο συνειδητής σχέσης με τον καφέ. Γευθείτε την έντονη μυρωδιά και γεύση, ενώ απολαμβάνετε τις αγαπημένες σας κούπες. Με την πάροδο του χρόνου μπορείτε να βρείτε το τελετουργικό πιο αναγκαίο από ό, τι το ίδιο το καφέ.

4. Γίνετε δραστήριοι (και μείνετε)

Η κίνηση είναι μια ισχυρή δύναμη που μειώνει το στρες, και προστατεύει τη μνήμη και τις δεξιότητες της σκέψης. Είτε θέλετε να ανέβετε στο ποδήλατό σας ή να κάνετε μερικά λεπτά γιόγκα, μάθετε να χρησιμοποιείτε την κίνηση ως ένα τρόπο για να ανακουφίζεστε από το στρες, όταν αισθάνεστε ότι ανεβαίνει. Η άσκηση το πρωί μπορεί να σας βοηθήσει να ρυθμίσετε το ρυθμό για το υπόλοιπο της ημέρας σας – και να οξύνει την συγκέντρωσή σας. Για να μην αναφέρουμε, ότι οι σούπερ επιτυχημένοι άνθρωποι τείνουν να γυμνάζονται το πρωί. Προσπαθήστε να κάνετε μόλις 10 λεπτά μέτριας δραστηριότητας επιπλέον κάθε μέρα και να περπατάτε τα συνιστώμενα 30 λεπτά καθημερινά.

5. Αισθανθείτε άνετα στη σιωπή

Ναι, ξέρουμε. Κάθε άρθρο μεταμόρφωσης της ζωής εκεί έξω κηρύττει τις θεραπευτικές δυνάμεις του διαλογισμού, αλλά αυτό γίνεται επειδή λειτουργεί πραγματικά. Περίπου το 80% των επισκέψεων στους γιατρούς αφορούν προβλήματα που σχετίζονται με το άγχος. Αυτό είναι πολυδάπανο σε χρόνο και χρήματα για την αντιμετώπιση θεμάτων που θα μπορούσαν να αποφευχθούν, εάν όλοι εξασκούνταν λίγο με την φροντίδα του εαυτού τους μέσω του διαλογισμού. Ο διαλογισμός μπορεί να μειώσει το στρες, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό, να βελτιώσει τον ύπνο και ενδεχομένως, να αυξήσει την ευτυχία. Ακόμα και μόλις 5 λεπτά διαλογισμού μπορεί να «φτιάξουν» την ημέρα σας. Επιπλέον, οι άνθρωποι που διαλογίζονται στην πραγματικότητα είναι πιο ορθολογικοί και με λιγότερο άγχος όταν έρχονται αντιμέτωποι με προκλήσεις.

6. Ακολουθήστε μια υγιή ρουτίνα φροντίδας δέρματος

Το περιποιημένο δέρμα είναι ευτυχία για σας. Και όπως και οτιδήποτε άλλο, η υιοθέτηση υγιεινών συνήθειων για τη φροντίδα του δέρματος απαιτεί χρόνο. Γνωρίζετε το παλιό γνωμικό που λέει ότι απαιτούνται 21 ημέρες για να αποκτήσετε μια συνήθεια; Ας πούμε απλά ότι αγκαλιάζοντας μια νέα, υγιεινή ρουτίνα με συνέπεια και επανάληψη, θα κάνει πολλά για την καλή εμφάνιση του δέρματός σας. Η επιπλέον στρώση concealer μπορεί να είναι μια γρήγορη λύση για τα κουρασμένα μάτια σας, αλλά οι πραγματικές αλλαγές του δέρματος είναι οι επενδύσεις που συμβαίνουν από μέσα. Ψάξτε για τα προϊόντα (και τα τρόφιμα) που τρέφουν περισσότερο την επιδερμίδα σας. Ακολουθήστε ένα ημερήσιο και νυχτερινό τελετουργικό φροντίδας του δέρματος που θα σας κάνει να αισθάνεστε υγιείς και όμορφες και με την πάροδο του χρόνου θα δείτε τα αποτελέσματα της μετατροπής στο δέρμα σας που θα άρουν τη διάθεσή σας.

7. «Λιμοκτονήστε το εγώ σας, ταΐστε την ψυχή σας».

Αυτό είναι απλό: Κάντε πράγματα που σας κάνουν ευτυχισμένους. Ακριβώς επειδή κάτι φέρνει την αίσθηση της επιτυχίας, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι σας γεμίζει με χαρά. Σίγουρα, το να μένετε αργά στη δουλειά μπορεί να είναι παραγωγικό, αλλά το αποτέλεσμα της εξάντλησης μπορεί μερικές φορές να αποδειχθεί χειρότερο από το να πάρετε λίγη ανάπαυση και χαλάρωση. Αγοράστε τα παπούτσια που έχετε δει, περιποιηθείτε τον εαυτό σας με λίγο παγωτό στο μεσημεριανό διάλειμμα σας ή περάστε όλο το Σαββατοκύριακο βλέποντας κλασικές ταινίες. Ό, τι κι αν επιλέξετε, να το κάνετε γιατί σας κάνει ευτυχισμένους, όχι για να το σβήσετε από τις εκκρεμότητές σας.

8. Ακούστε τη διαίσθησή σας

Αυτό το ένστικτό που έχετε όταν παίρνετε μεγάλες αποφάσεις; Αρχίστε να το ακούτε. Οι οργανισμοί μας συχνά μας λένε τι χρειαζόμαστε πριν να γνωρίζουμε ότι το χρειαζόμαστε. Πάρτε έναν υπνάκο, όταν είστε κουρασμένοι. Πηγαίνετε ένα ταξίδι, αν σας αρέσουν οι περιπλανήσεις. Ρωτήστε τον εαυτό σας γιατί κάτι δεν φαίνεται σωστό. Εκτός και αν είστε ένα ιδιαίτερα διαισθητικό άτομο, το να ακούτε τον εαυτό σας χρειάζεται εξάσκηση. Σταθείτε μακριά από ό, τι σας δυσκολεύει, πάρτε μια ανάσα και να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας για τα συναισθήματά σας. Πιθανόν ήδη ξέρετε τι χρειάζεστε – απλά πρέπει να επιβραδύνετε για να το ακούσετε.

9. Ανακατέψτε τα πράγματα

Το να σπάσετε την ρουτίνα σας, μπορεί να είναι μία από τις καλύτερες θεραπείες για την κόπωση. Παροτρύνετε τον εαυτό σας να κάνετε κάτι εντελώς νέο μία φορά την εβδομάδα – ή, εάν αισθάνεστε πραγματικά ενθουσιώδης, μία φορά την ημέρα. Θα μπορούσε να είναι κάτι τόσο απλό όσο το να περπατήσετε σε μια νέα διαδρομή για τη δουλειά. Ανοίξτε το μυαλό σας σε νέες εμπειρίες και νέους τρόπους σκέψης και αντίληψης, οι οποίοι με τη σειρά τους θα σας κάνουν πιο ευτυχισμένους.

10. Επενδύστε στα θετικά γύρω σας.

Το χτίσιμο των υγειών σχέσεων ξεκινά με το να σκεφτείτε με ποιους και τι γεμίζετε τη ζωή σας. Μπορεί να φαίνεται δύσκολο να μετατρέψετε τοξικές σχέσεις στις οποίες έχετε μεγαλώσει άνετα, αν αφορούν τους φίλους ή την οικογένεια, το φαγητό, την εργασία, ή ακόμα και τον εαυτό σας. Επανεκτιμήστε τις σχέσεις σας και σκεφτείτε την αξία που προσθέτουν στη ζωή και την ευημερία σας. Επιπλέον, οι άνθρωποι που έχουν επίγνωση των σχέσεών τους τείνουν να είναι πιο σίγουροι για τη γνώμη τους.

11. Μάθετε κάτι νέο

Η μάθηση μας κάνει ευτυχισμένους. Θα μπορούσε επίσης να μας βοηθήσει να ζήσουμε περισσότερο, με πιο ανοιχτό μυαλό και πιο γεμάτη ζωή. Αν θέλετε να αρχίσετε με κάτι μικρό, δοκιμάστε να πάρετε μαθήματα πλεξίματος παρακολουθώντας βίντεο στο YouTube από την άνεση του κρεβατιού σας. Αν σκέφτεστε κάτι μεγαλύτερο, ενταχθείτε σε τρίμηνα σεμινάρια σχεδιασμού ιστοσελίδων. Ότι και αν αποφασίσετε να μάθετε, ο εγκέφαλός σας θα σας ευχαριστεί γιατί τον διατηρείτε ζωντανό και νέο.

12. Κρατήστε ημερολόγιο

Γράφοντας σε ένα ημερολόγιο έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζει το στρες, ενισχύει την κατανόηση, προωθεί τη δημιουργικότητα, οικοδομεί την αυτοπεποίθηση και σας ενθαρρύνει ώστε να ακολουθήσετε τους στόχους σας. Αυτή είναι αρκετή θεραπεία από ένα μόνο απλό έργο. Αλλά μην πιέσετε υπερβολικά τον εαυτό σας για να γράφει κάθε μέρα. Η ίδια η διαδικασία της συγγραφής είναι πολύ πιο σημαντική από το πόσο συχνά γράφετε.
dailystories.gr

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα