Κυριακή 26 Μαΐου 2019

Όταν στην Λίστα Φίλων του Facebook κρύβονται ορκισμένοι εχθροί




Γράφει ο Νίκος Παναγοδημητρόπουλος
Ενα προφίλ στο Facebook είναι σαν μια κλειστή Λέσχη Μελών, η «Λίστα Φίλων» είναι τα μέλη της.
Ο ιδιοκτήτης του «μαγαζιού», είναι ταυτόχρονα και πορτιέρης. Η είσοδος επιτρέπεται ΜΟΝΟ στα μέλη εκείνα που ακολουθούν τους κανόνες καλής συμπεριφοράς και σέβονται τόσο τον οικοδεσπότη, όσο και τους υπόλοιπους καλεσμένους.
Αν ένα «μαγαζί» δεν αποτελεί ασφαλές και ευχάριστο Περιβάλλον για τους καλεσμένους του, σύντομα θα είναι ένα ΑΔΕΙΟ μαγαζί…
Όποιος δεν συμμορφώνεται με τους κανόνες του «μαγαζιού», οδηγείται στην Έξοδο από τους μπράβους.
Όταν το «μαγαζί» έχει καλό πορτιέρη, δεν χρειάζεται μπράβους, η ύπαρξη των οποίων άλλωστε δεν είναι ευχάριστο θέαμα για τους καλεσμένους του μαγαζιού, γιατί δεν μπορούν να αφεθούν και να απολαύσουν τον χρόνο που βρίσκονται στο μαγαζί, ΠΑΝΤΑ βέβαια με κόσμιο τρόπο.

Ανανεώνετε συχνά την Λέσχη Μελών σας (Λίστα Φίλων) και εντοπίζετε τα ταραχοποιά στοιχεία. Μπορείτε να τους δώσετε μια ευκαιρία να συμμορφωθούν με τους κανόνες εύρυθμης λειτουργίας του Διαδικτυακού σας χώρου, ΜΟΝΑΧΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΦΟΡΑ, αλλά την δεύτερη φορά που θα παραφερθούν… αφαιρέστε τους την «κάρτα μέλους».
Μπορούν να «χαζεύουν» την βιτρίνα του «μαγαζιού» (ανοικτές δημοσιεύσεις), αλλά όχι να συμμετάσχουν στο κυρίως event (σχολιασμό αναρτήσεων και κλειστές δημοσιεύσεις).

Ένα καλό μαγαζί έχει αυστηρή «Πόρτα». Για να την περάσει κάποιος, θα πρέπει να προταθεί από παλαιότερα μέλη και να έχει τεθεί υπό εξονυχιστικό έλεγχο η Ποιότητά του, πριν περάσει στον Κυρίως Χώρο.
Και όπως έλεγαν οι αρχαίοι:
… ΕΚΑΣ ΟΙ ΒΕΒΗΛΟΙ …




Είστε στο σπίτι σας και χτυπάει το κουδούνι…
Πηγαίνετε στο θυροτηλέφωνο και βλέπετε κάποιον με μια μάσκα, δεν αναγνωρίζετε αν είναι άνδρας ή γυναίκα, που εκτός από το ότι αρνείται να σας δείξει το πρόσωπό του, αρνείται να σας πει και το όνομά του.
Επιμένει να θέλει να ανέβει στο σπίτι σας, να καθίσετε στο σαλόνι σας και να πιείτε καφέ, μιλώντας για τα προσωπικά σας, τις πεποιθήσεις σας, τις αντιλήψεις σας, για τα δικά σας τέλος πάντων, μιας και εσείς δεν φοράτε μάσκα και είστε ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΑΣ, στον ΔΙΚΟ ΣΑΣ χώρο. Αν τυχόν περάσουν και τίποτα φίλοι σας, θα παραμείνει στην παρέα των έκπληκτων με την από μέρους σας άγνοια κινδύνου, φίλων σας.

Θα του ανοίξετε την πόρτα;
Όχι;
Τότε γιατί το κάνετε στο διαδικτυακό σας σπίτι, αποδεχόμενοι αιτήματα φιλίας από ανώνυμους ανθρώπους με φωτογραφίες επιστημονικής φαντασίας ή νεραϊδών που δεν ξέρετε ποτέ μάσκα ποιου και, κυρίως, τι είδους προσώπου κρύβεται από πίσω;
Την ενέργεια που καταναλώνετε για να συζητάτε με ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ avatars, την χρειάζεστε για να βελτιώσετε την ζωή σας …

Αν δεν έχει κάποιος το Θάρρος να υποστηρίξει την δική ΤΟΥ γνώμη με το όνομά ΤΟΥ, δεν είναι δική του η γνώμη, είναι του avatar του. Γιατί να σας ενδιαφέρει η γνώμη ενός avatar, αλλά και γιατί να σας ενδιαφέρει να του δώσετε χώρο για να την μοιραστεί με τους διαδικτυακούς σας φίλους, σπαταλώντας τον χρόνο και την ενέργεια όλων σας;
Στις περιπτώσεις όπου το προφίλ που σας κάνει αίτημα φιλίας δεν έχει φωτογραφία προφίλ και δεν έχει και ονοματεπώνυμο, αν δεν έχουμε περίπτωση ψυχικής διαταραχής, έχουμε περίπτωση κρυφών σκοπιμοτήτων…
Οταν βιώνουμε μια κατάθλιψη, θέλουμε να ξεσπάσουμε.
Αυτό μας το ξέσπασμα όμως όταν το δημοσιοποιούμε, ανοίγουμε μια «πόρτα», σε επίδοξους «διαρρήκτες» που στόχο έχουν τα αγαθά μας.
Και το πολυτιμότερο Αγαθό που έχουμε είναι ο Εαυτός μας.
Η Λίστα Φίλων μας στο Φατσοβιβλίο δεν αποτελείται μονάχα από… φίλους.

«Ο φωτισμένος ηγεμόνας και ο σοφός στρατηγός χρησιμοποιούν τα καλύτερα μυαλά στην κατασκοπεία και έτσι πετυχαίνουν μεγάλα κατορθώματα.
Η γνώση των προθέσεων του εχθρού, μπορεί να προέλθει μόνον από άλλους ανθρώπους. Για αυτό χρησιμοποιούμε κατασκόπους που χωρίζονται σε πέντε κατηγορίες: τοπικοί κατάσκοποι, εσωτερικοί κατάσκοποι, κατάσκοποι που άλλαξαν στρατόπεδο, καταδικασμένοι κατάσκοποι, επιζώντες κατάσκοποι».
Sun Tzu (Η Τέχνη του Πολέμου)
Στις 5 κατηγορίες του Μεγάλου Sun Tzu, έχω προσθέσει και μια 6η, η οποία από μόνη της καλύπτει ολόκληρη σεμιναριακή ενότητα.
Τους «κατασκόπους–χρήστες των Social Media»…

Όταν ο ίδιος/η ίδια βγάζεις “φόρα παρτίδα” σε σπαραξικάρδια status τα πιο εσώψυχά σου μυστικά, μην αναρωτιέσαι μετά πως κάποιοι έχουν την Δύναμη να σε χειραγωγήσουν για δικό τους όφελος
ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ:
«Η Γνώση είναι Δύναμη και η Πληροφορία «κλειδί» για την Εξουσία.
Όποιος γνωρίζει τα μυστικά σου, μπορεί να σε εξουσιάσει…»
arkadian

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα