Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Τα σπουδαιότερα πράγματα ξεκινάνε από μέσα μας, και καθρεφτίζονται στο χαμόγελό μας..

Αποτέλεσμα εικόνας για Τα σπουδαιότερα πράγματα ξεκινάνε από μέσα μας, και καθρεφτίζονται στο χαμόγελό μας..

Γράφει η Άρτεμις Πολυκάρπου

Όλοι κάτι ψάχνουμε και όλο κάτι μας λείπει! Γεμίσαμε ψυχαναγκαστικά πιστεύω που δεν είναι καν κομμάτι της ύπαρξης μας σ ’αυτόν τον πλανήτη. Μάθαμε να ψάχνουμε απαντήσεις έξω από τον εσωτερικό μας εαυτό. Όταν βασίζεσαι σε εξωτερικούς παράγοντες είναι απολυτά λογικό να μην είσαι ποτέ πραγματικά ολοκληρωμένος. Εξαρτάσαι συνεχώς από κάτι που δεν ελέγχεις. Ποσό εξαντλητικό και ψυχοφθόρο μπορεί να είναι κάτι τέτοιο;

Ένας πνευματικός δάσκαλος είπε «Δεν ξέρω μεγαλύτερη αξία, από αυτή που είναι απαραίτητη για να κοιτάξει κάνεις μέσα του»  Το να έχουμε το κουράγιο να δούμε τους φόβους μας και τις μη λειτουργικές πεποιθήσεις, είναι θεμελιώδες αν θέλουμε να διαφωτιστούμε.  Ο καλύτερος τρόπος για να κοιτάξουμε μέσα μας είναι με υπευθυνότητα, αποδοχή και σεβασμό.

Τι είναι το «μέσα» μας όμως; Κάποιοι το λένε ψυχή άλλοι ανώτερος εαυτός. Δεν έχει σημασία το όνομα. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο εσωτερικό κομμάτι του εαυτό μας που μας συνδέει με την πνευματική αλλά και την θεία υπόσταση του κόσμου. Αυτός ο ανώτερος εαυτό μας είναι το κλειδί προς την ολοκλήρωση.


Πως βρίσκεις το κλειδί; Το κλειδί πάντα ήταν και είναι μέσα στα χέρια σου απλά κανένας δεν σου έμαθε πώς να το «βλέπεις». Χρειάζεται να επενδύσεις στην εσωτερική σου καλλιέργεια και αυτογνωσία. Διαλογίζομαι σημαίνει εκπαιδεύω το μυαλό μου να μείνει ήρεμο και άδειο από σκέψεις. Όταν ο νους πάψει να ασχολείται με τα τετριμμένα, θα δημιουργηθεί χώρος και χρόνος για να αναδυθεί ο πνευματικός σου εαυτός.

Στο ταξίδι αυτό ο σκοπός δεν είναι να βρούμε την αγάπη, αλλά να ψάξουμε και να ανακαλύψουμε τα εμπόδια που έχουμε χτίσει μέσα στο εαυτό μας, εναντίον του. Γεννήθηκες γεμάτος αγάπη και φως αλλά το ξέχασες. Μόλις «ξυπνήσεις» θα αρχίσεις να χαμογελάς και να νιώθεις πληρότητα. Μια ροή ευγνωμοσύνης θα πλημυρίζει από μέσα σου. Θα βλέπεις την ζωή με ματιά γεμάτα θαυμασμό και απλότητα. Δεν θα κολυμπάς στην θάλασσα θα είσαι ένα μαζί της.

Μια ερώτηση χρειάζεται να κάνεις στον εαυτό σου «Αν είμαι ότι έχω, και αν ότι έχω χαθεί, τότε ποιος είμαι;» Να θυμάσαι πως το αυγό αν σπάσει από μια εξωτερική δύναμη, η ζωή τελειώνει. Αν σπάσει από μια εσωτερική δύναμη, η ζωή αρχίζει. Τα σπουδαιότερα πράγματα ξεκινάνε από μέσα μας… όλα τα άλλα είναι κατασκευάσματα της κοινωνίας που μας πούλησαν για δήθεν ευτυχία!

loveletters

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα