Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Με φοβίζουν οι άνθρωποι που διαφημίζουν την ευτυχία τους


«Με φοβίζουν οι άνθρωποι που διαφημίζουν την ευτυχία τους»
Η παραπάνω φράση της αθάνατης Μαλβίνας Κάραλη αποτυπώνει με τον πιο όμορφο τρόπο μία πραγματικότητα: πως η πραγματική ευτυχία δε φωνάζει, δεν κραυγάζει προκειμένου να πείσει τους άλλους. Απλώς, ζει για εκείνη.
Τι έχουμε να πούμε εμείς που όλη μας η ζωή είναι αυτή η αδιάκοπη προσπάθεια να πείθουμε τους άλλους για πόσο υπέροχα περνάμε; Πώς να αντιδράσουμε, όταν και εμείς οι ίδιοι έχουμε μία διάθεση η οποία ανεβοκατεβαίνει παρακολουθώντας την αψεγάδιαστη ζωή των άλλων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;
Τέλεια πρόσωπα, διασκέδαση χωρίς τέλος, αψεγάδιαστα σώματα, πολυτελείς διακοπές. Πόσες φορές συγκρινόμαστε με φωτογραφίες που αποτυπώνουν μία ζωή την οποία ονειρευόμαστε; Πόση στεναχώρια μάς έχουν γεμίσει, πόσο ανάγκη μας έχουν δημιουργήσει στο να συγκρινόμαστε με τους άλλους;

Αν δεν εξιδανικεύαμε τόσο αυτό που φαίνεται και καταλαβαίναμε πως το περιτύλιγμα δεν αντικατοπτρίζει πάντοτε την πραγματικότητα, θα βλέπαμε πως αυτό που λάμπει δεν είναι χρυσός. Η πραγματική ευτυχία δε χαλάει ώρες στο να προσπαθεί να πείσει τους άλλους, για να είναι χαρούμενη. Είναι απασχολημένη στο να ζει τη στιγμή της. Αυτός που διαφημίζει υπερβολικά την τέλεια ζωή του, ενδόμυχα κάτι κρύβει και το απωθεί μέσα του.
Μην κρίνεις από αυτό που φαίνεται. Και οι λαμπεροί άνθρωποι που βλέπεις και ενδόμυχα φθονείς για την τέλεια ζωή τους, ακόμα και αυτοί έχουν προβλήματα που τους απασχολούν και άλυτα θέματα που τους βασανίζουν. Δεν υπάρχει ιδανική ζωή. Για αυτό, μην αναλώνεσαι στο να προσπαθείς να πείθεις τους άλλους για τη χαρά σου. Ζήσε τη δική σου στιγμή με όλη σου τη χαρά, την αυθορμησία και τη λαχτάρα.
Άποψη από την:
Μαρία Σκαμπαρδώνη (Δημοσιογράφος-Συγγραφέας)
yourearticles
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα