Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

«ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΣΑΚΡΑ» – ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ - Μέρος Πρώτο

Η εικόνα ίσως περιέχει: νύχτα

Το φαγητό και το οξυγόνο μόνο δεν στηρίζουν τη ζωή. Αν ήταν έτσι, θα μπορούσε κάποιος να βάλει φαγητό στο σώμα ενός νεκρού, να τον κάνει να αναπνέει τεχνητά και να τον βάλει κάτω από το φως του ήλιου και να περιμένει να επανέλθει στη ζωή. Δεν θα επανέλθει όμως. Αυτό δείχνει ότι δεν είναι το φαγητό και το οξυγόνο αυτά που δίνουν ζωή. Είναι η πράνα ή νοήμων δύναμη της ζωής στο σώμα αυτή που τα μετατρέπει σε ενέργεια. Αυτή η δύναμη της ζωής έχει υποδουλωθεί τόσο πολύ από την ταύτισή της με το σώμα που νομίζει ότι δεν μπορεί να συντηρήσει το σώμα χωρίς φαγητό.
Πρέπει να ξέρουμε τα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης μηχανής. Όπως ένα αυτοκίνητο χρειάζεται νερό, βενζίνη και ηλεκτρισμό, έτσι και το σώμα. Προμηθεύεστε τη βενζίνη και το νερό από τα στερεά, τα υγρά και το οξυγόνο που βάζετε στο σώμα σας. Για να αξιοποιηθούν πρέπει να υπάρχει η ενέργεια της ζωής – η ΠΡΑΝΑ. Αυτή είναι ο ηλεκτρισμός. Χωρίς αυτόν τον ηλεκτρισμό-ζωή δεν θα μπορούσατε να χωνέψετε το φαγητό σας ή να αφομοιώσετε το οξυγόνο. Μπορείτε να παρομοιάσετε το σώμα με την μπαταρία ενός αυτοκινήτου: και τα δύο χρειάζονται εσωτερικό ηλεκτρισμό για να παράγουν «ηλεκτρικό ρεύμα» ή ενέργεια. Μια μπαταρία είναι καλύτερη, γιατί όταν αδειάσει μπορείτε να την επαναφορτίσετε από μια εξωτερική πηγή. Όταν όμως το υλικό σας σώμα πεθάνει, δεν μπορείτε να το ξαναζωντανέψετε.
Η Δύναμη που δημιουργεί ζωή, που καθιστά το σώμα ικανό να μετατρέπει την τροφή και τον αέρα σε ενέργεια – ΑΥΤΗ είναι η άμεση πηγή της ζωής. Το σώμα-μπαταρία του ανθρώπου δεν ζει αποκλειστικά μέσω έμμεσων εξωτερικών πηγών –φαγητό, οξυγόνο, υγρά, ηλιακό φως– αλλά μέσω της άμεσης εσωτερικής πηγής της θέλησης, η οποία κάνει το δονούμενο ζωικό ρεύμα να ρέει από την αόρατη γεννήτρια της Συμπαντικής Ενέργειας στο σώμα μέσω του προμήκους μυελού, του «στόματος του Θεού». (Ο προμήκης μυελός βρίσκεται στη βάση του εγκεφάλου, εκεί όπου το πίσω μέρος του κρανίου ενώνεται με τον αυχένα.)

Αυτή η ίδια ζωική ενέργεια είναι που δημιούργησε τα στερεά και τα υγρά όπως αυτά είναι. Όταν τα βάζουμε στο στομάχι μας πρέπει πάλι να μετατραπούν σε ενέργεια, αλλιώς δεν έχουν καμία χρησιμότητα για το σώμα. Και όταν η ενέργεια που βρίσκεται μέσα τους εξαχθεί, είναι η ζωική ενέργεια που αναγκάζει το εναπομείναν άχρηστο υλικό αυτής της μάζας να βγει από το σώμα μέσω των πόρων, των εντέρων και των νεφρών. Το οξυγόνο, τα στερεά, τα υγρά και το ηλιακό φως από μόνα τους δεν θα βοηθήσουν ένα νεκρό σώμα. Το φαγητό και το οξυγόνο συντηρούν τη ζωή μόνο αν η ζωική δύναμη είναι ήδη δραστήρια παρούσα στο σώμα. Το σώμα πρέπει επομένως να έχει επίσης ζωική ενέργεια.
Το υλικό σώμα είναι μια δέσμη κινήσεων, ένας συνδυασμός κυττάρων που αποτελούνται από κινούμενα μόρια, τα οποία με τη σειρά τους είναι φτιαγμένα από στροβιλιζόμενα άτομα, που συντίθενται από πρωτόνια, ηλεκτρόνια, νετρόνια, ποζιτρόνια και μεσόνια, που στροβιλίζονται μέσα στον σχετικά τεράστιο χώρο μέσα σε κάθε άτομο. Αυτές οι μικροσκοπικές, ημι-νοήμονες μορφές είναι εκδηλώσεις σπιθών σκέψης από την Άπειρη Νοημοσύνη, τον Θεό.
Πίσω από κάθε χημική κίνηση στα κύτταρα χορεύουν κύματα με μοριακή κίνηση, κάτω από τα οποία ξεχύνονται κύματα ατομικής κίνησης. Πίσω από το ατομικό στρώμα υπάρχουν κύματα ηλεκτρονικής και πρωτονικής κίνησης, που κρύβουν με τη σειρά τους φωτεινά κύματα από κινούμενες σπίθες, τις ζωτικές δυνάμεις. Πίσω απ’ αυτές τις εκφράσεις της ζωικής ενέργειας βρίσκονται κύματα αισθητήριων εντυπώσεων, και ακόμα βαθύτερα βρίσκονται κύματα σκέψεων, συναισθημάτων και δύναμης της θέλησης. Πίσω απ’ όλα αυτά τα κύματα των διάφορων κινήσεων της ζωής βρίσκεται το εγώ.
Ο προμήκης μυελός είναι το αρχικό σημείο της εισροής της ζωικής δύναμης όπως έρχεται από τον Θεό. Ο κρίκος ανάμεσα στον νου και τη σάρκα είναι η ζωική δύναμη. Η πρώτη λειτουργία της ζωικής δύναμης στο σώμα είναι να εφοδιάζει άμεσα τον εγκέφαλο με ενέργεια. Από τον προμήκη μυελό, η ζωική ενέργεια μεταβιβάζεται επίσης στην καρδιά, στους πνεύμονες, στο διάφραγμα – σε κάθε όργανο και σε κάθε κύτταρο του σώματος. Η ζωική δύναμη είναι η ηλεκτρική δύναμη που ενεργοποιεί άμεσα τα κύτταρα και τα διατηρεί σε ζωντανή λειτουργία. Ρέοντας στο σώμα μέσω του προμήκους μυελού, η ζωική δύναμη κρατά το σώμα φορτισμένο με ζωή. Η αναπνοή, το φαγητό και το φως του ήλιου είναι απλώς δευτερεύουσες πηγές ενέργειας. Η διάλυσή τους από την ενεργοποιούσα ζωική δύναμη δημιουργεί πρόσθετη ηλεκτρική δύναμη για τη σωματική μπαταρία.
H ζωική δύναμη, ή πράνα, ή, όπως την ονόμασα, «ζωητρόνια», ταυτίστηκε στον θνητό άνθρωπο με την αναπνοή. Η αναπνοή εφοδιάζει με οξυγόνο το σώμα. Περνώντας μέσω των πνευμόνων στο αίμα, το οξυγόνο αλλάζει το βαθύ κόκκινο φλεβικό αίμα που μεταφέρει απόβλητα και το κάνει αναζωογονητικό κόκκινο αρτηριακό αίμα. Η αναπνοή, έμμεσα, εφοδιάζει με ενέργεια το σώμα μέσω της εισαγωγής της πράνα, της ζωικής δύναμης, στην οποία υπάρχει πολύ υψηλή συγκέντρωση οξυγόνου. Με την «έκρηξη» των ατόμων του οξυγόνου που γίνονται έτσι ζωική δύναμη, το σώμα επαναφορτίζεται ζωτικά. 

– Παραμαχάνσα Γιογκανάντα


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα