Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Απορρόφηση κραδασμού



Οι κραδασμοί σε κάθε άνθρωπο είναι συμβάντα που βιώνει κατά τη διάρκεια της ζωής του. Συμβάντα συνήθως δύσκολα, επίπονα. Αυτά τα συμβάντα έχουν ανάγκη όλα από μία απορρόφηση. Από έναν τρόπο να μειωθεί η έντασή τους.


Για να καταλάβουμε την απορρόφηση του κραδασμού, μπορούμε να δούμε τι ακριβώς κάνει το στρώμα μας, αλλά και το μαξιλάρι μας κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αυτά τα δύο απορροφούν τον κραδασμό, βάρος του σώματός μας και του επιτρέπουν τη χαλάρωση και ξεκούραση. Απορρόφηση του κραδασμού κάνει εξίσου και η ζώνη στο αυτοκίνητο. Εκείνη κρατάει εμάς σε ένα ενδεχόμενο τρακάρισμα.
Ποιος όμως κάνει την απορρόφηση ως προς τα κομμάτια πόνου μας, ως προς τις δυσκολίες μας ?
Κάθε άνθρωπος όταν βιώνει συναισθηματική φόρτιση εκείνο το διάστημα νιώθει ένα τεράστιο βάρος πάνω του. Είναι πολλοί άνθρωποι που λένε νιώθω ένα βάρος να με πλακώνει. Αυτό το βάρος είναι από το συναίσθημα που δημιουργείται κάτω από τις συνθήκες της ζωής μας. Οπότε τότε έχουμε ανάγκη από απορρόφηση.
Συνήθως την απορρόφηση θα την κάνει από μόνο του το σώμα μας. Ως ένα σημείο λοιπόν το σώμα μας θα απορροφήσει τους κραδασμούς. Ανάλογα τον άνθρωπο θα γίνει και η ανάλογη απορρόφηση.   Υπάρχουν άνθρωποι που τα κρατούν όλα μέσα τους, άρα το σώμα γίνεται το μέσον της απορρόφησης. Υπάρχουν άνθρωποι που επιλέγουν δρόμους απορρόφησης, που μπορεί να είναι ένας περίπατος, μία πολεμική τέχνη, ο χορός, η ζωγραφική, η μουσική. Την απορρόφηση μπορεί να την κάνει ένας καλός φίλος, που έχει την διάθεση να μας ακούσει. 

Ο κραδασμός λοιπόν είναι μία ασύμμετρη ενέργεια, δόνηση η οποία μπαίνει μέσα μας και μας αναγκάζει να ζούμε κάτω από ένα φορτίο, βάρος.
Η καλύτερη απορρόφηση κραδασμού γίνεται κατά τη διάρκεια μιας κατανυκτικής προσευχής. Εκεί που ο χρόνος παγώνει. Εκεί που δε υπάρχει τίποτε άλλο, από εμάς και το Θείο. Τότε ο Θεός είναι Εκείνος που θα πάρει από επάνω μας κάθε κραδασμό. Και θα τον αντικαταστήσει με μία απίστευτη ροή ενέργειας γεμάτη από πίστη. Ο Θεός όταν του ζητάμε να μας βοηθήσει και να μας απαλλάξει από τους κραδασμούς, αυτόματα θα μας πάρει όλο μας το βάρος.
Μία άλλη διαδρομή απορρόφησης είναι η μετάνοια, να φτάσουμε δηλαδή στο σημείο, της αποδοχής και της παραδοχής μας για όλα τα κομμάτια του βάρους μας. Είτε αυτό έχει να κάνει με σκέψεις, είτε έχει να κάνει με πράξεις. Μπορεί να αναγκαστήκαμε να κάνουμε σκέψεις αρνητικές για κάποιους συνανθρώπους μας. Οι οποίοι με την συμπεριφορά τους μας οδήγησαν στις σκέψεις αυτές. Το να παραδεχτούμε τον τρόπο σκέψης και να τον πούμε είτε σε έναν Ιερέα, είτε κατά τη διάρκεια της προσευχής μας στον ίδιο τον Κύριο, αυτόματα θα μας απαλλάξει από όλο το φορτίο.
Πώς νιώθουμε ότι υπάρχει κραδασμός ? Από τον κορεσμό. Από τη μείωση των αντοχών μας. Όταν η διάθεση μας και η βιολογία μας αρχίζουν να χάνουν εντελώς τη φρεσκάδα τους και την αναδημιουργικότητα τους. Τότε καταλαβαίνουμε ότι έχουμε κραδασμούς. Είναι εκείνες τις στιγμές που νιώθουμε τις δυνάμεις μας να μας εγκαταλείπουν και την υπομονή μας να μικραίνει. 

Τότε σίγουρα χρειαζόμαστε αυτή την απορρόφηση. Όσο πιο μεγάλη νιώθουμε την κατάσταση του κορεσμού, τόσο πιο άμεση απορρόφηση χρειαζόμαστε.
Αν η ζωή μας, μας έχει οδηγήσει να νιώθουμε ένα τεράστιο βάρος στους ώμους και στην πλάτη σημαίνει ότι ήρθε η ώρα της απαλλαγής μας.
Δεν γεννηθήκαμε για να περπατάμε σκυφτοί, κυρτοί και γεμάτοι από βάρος, αλλά όρθιοι με το κεφάλι μας ψηλά να κοιτά το Δημιουργό μας. Τον ίδιο τον Θεό λοιπόν αν Του ζητήσουμε να αναλάβει την απορρόφηση, τότε το σώμα θα γίνει ανάλαφρο και όλο το εσωτερικό μας τοπίο, που μέχρι χθες ήταν γεμάτο από κραδασμούς και επίπονες καταστάσεις, θα γίνει ένας παράδεισος γεμάτος από άνθη.
Οι δυνάμεις μας θα επανέλθουν και εμείς θα ζούμε με αρμονία κάθε μας λεπτό.
Ο χρόνος της απόλυτης λύτρωσης είναι για τον καθένα σχετικος, αφού ο καθένας γνωρίζει πόσους κραδασμούς έχει μαζέψει. Όταν όμως όλο το βάρος φύγει από πάνω μας, ακόμη και να εμφανιστεί ένας κραδασμός, με μία και μόνο προσευχή θα έρχεται αυτόματα η αρμονία ξανά σε μας.

Δωροθέα 


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα