Σύμφωνα με  έρευνα, το ύψος, που πρέπει να έχει γενικά το τακούνι στο γυναικείο παπούτσι, δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 4 εκατοστά;. Επίσης, σύμφωνα με την PMA (Podiatric Medical Association) τα ψηλοτάκουνα παπούτσια πιέζουν τα δάχτυλα, δημιουργούν κάλους και επώδυνες καταστάσεις, που κάποιες φορές, μάλιστα, χρήζουν χειρουργικής αντιμετώπισης.

Η καθημερινή και πολύωρη χρήση ψηλοτάκουνων παπουτσιών μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε πόδια και μέση. Η ανύψωση της φτέρνας, που συνεπάγεται η χρήση ενός ψηλοτάκουνου υποδήματος, μπορεί να προκαλέσει παραμόρφωση των δαχτύλων και δυσμορφίες των αστραγάλων. Η μεταφορά του κέντρου βάρους από τη φτέρνα στα ακροδάχτυλα έχει επιπτώσεις και σε άλλες αρθρώσεις του σώματος, κυρίως στα γόνατα. Η καθημερινή, πολύωρη χρήση μπορεί να προκαλέσει οσφυαλγία -λόγω καταπόνησης των μυών της μέσης-, πρόβλημα που γίνεται εντονότερο στις πιο βαριές γυναίκες.
Άσε όμως τους γιατρούς να λένε τα δικά τους. Όσο πιο υψηλό το τακούνι, τόσο περισσότερο αισθάνεται σέξυ η γυναίκα, κι ας πονάει, ας υποφέρει. Και είναι αλήθεια ότι είναι περισσότερο ερωτεύσιμη όταν την βλέπουν οι άνδρες να περπατά συνάμενη και κουνάμενη πάνω σε ψηλοτάκουνα.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ