Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Κρυφτό με τον εαυτό σου



Συνείδηση, η ιδιότητα του ανθρώπου να διατυπώνει κρίσεις για την ηθική βαρύτητα των ατομικών πράξεων, η επίγνωση της εξωτερικής πραγματικότητας, η αυτογνωσία και ο αυτοέλεγχος.
Η λέξη προέρχεται από το απαρέμφατο συνειδέναι του ρήματος σύνοιδα και σημαίνει γνωρίζω καλά. Που την βρήκαμε τελικά και πόσο πάει το κιλό ρε εμποράκο έτσι να κεράσω μερικούς στο νέο έτος.
Έχει λάβει κανείς υπόψιν του ότι πολλά πράγματα μέσα του είναι γνώσεις και εμπειρίες ενός γενετικού κώδικα που μεταφέρει δις δεδομένων σε ένα κόσμο του vdsl ; Αν μείνετε λίγες ώρες στο σκοτάδι και δείτε με τα μάτια της ψυχής και μεγαλώσατε με παππού και γιαγιά που βίωσαν απίστευτα πράγματα θα καταλάβετε των όγκο πληροφοριών που έχετε στο κεφάλι σας.
Εκεί δεν χρησιμοποιείς μυαλό αλλά νου, με τη νόηση δίνεις την δυνατότητα στο μυαλό να διαχειρίζεται δεδομένα των αισθήσεων και να διαμορφώνει τις έννοιες, τις κρίσεις, τους συλλογισμούς φθάνοντας στη γνώση της φυσικής και της κοινωνικής πραγματικότητας.

Το μυαλό μας, οι γνώσεις μας, οι εμπειρίες μας, ο νους μας αποτελούσαν πρόβλημα, αποτελούν πρόβλημα και θα αποτελούν πρόβλημα είτε και ένας από εμάς αν μείνει με φιλότιμο. Στην ιστορία πρόβλημα πάντα ήταν ο ελληνισμός, ο Έλληνας και ότι δεδομένο και αν κουβαλάμε. Όλα αυτά που ζούμε και βιώνουμε τα τελευταία χρόνια αποτελούν κομμάτι επανάληψης της ιστορίας και των γεγονότων.
Οι εποχές, τα συμβάντα και οι αλλαγές που επιθυμούνται είναι τα ίδια, αλλάζουν οι εποχές και οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι εκπαιδεύονται συνεχώς να κάνουν κακό χωρίς καν να έχουν δοκιμάσει να προσφέρουν καλό. Ο χρόνος μας βρήκε με Υπατία, Σταμάτη, Βαγγέλη και ότι κύμα κακοκαιρίας μπορείς να φανταστείς δείχνοντας την σκοτεινή διάθεση του. Τριγύρω μας όσο το λιγότερο φως γιατί ρε παιδιά ;
Λιγοστεύει το καλό, το ψάχνεις με το ματογυάλι, αλλά καθημερινά ακούς θάνατο. Πολύ μαυρίλα έπεσε και νοιώθω πως θα τσούξει ο κώλος μας, απλά και μόνο γιατί πλέον είναι αργά και μη αναστρέψιμα. Άντε λοιπόν και σε αυτά τα νέα δεδομένα τελειώσει το περιβόητο χρήμα, η ζωή σου παύει να υπάρχει ; το χρήμα είναι ο καλύτερος τρόπος ελέγχου του νου για αυτό και σχετικά παίγνια γύρω του, αλλά θα ρωτήσω πάλι, εσύ όταν αυτό τελειώσει εσύ θα τελειώσεις ;
Παρατήρηση των τελευταίων χρόνων το γεγονός ότι οι μεγάλοι μαζεύουν χρυσό, μήπως κάποιοι θέλουν να αλλάξουν τις ισορροπίες ; γίνεται κάποια στιγμή να καταλάβετε ότι από αυτό δεν θα γλιτώσει κανείς ; γίνεται αντιληπτό ότι δεν την έχετε μεγαλύτερη του διπλανού ; για ψάξτε ο καθένας την μηχανή του χρόνου του το μυαλό του ντε κάθε όνειρο σε πάει μπροστά και σε γεμίζει ελπίδα ενώ ο εφιάλτης σε πάει πίσω και σε φρενάρει.
Αρνηθήκαμε την υπερβατική αρχή που κυβερνά το κόσμο, αρνηθήκαμε τη δυνατότητα, τη χρησιμότητα, την ωφέλεια της γνώσης και της σκοπιμότητας του ηθικού βίου.
Ακόμα και σήμερα εσύ φτιάχνεις κόμματα και κινήματα, ακόμα και σήμερα διχάζεσαι, ακόμα και σήμερα δεν βλέπεις τίποτα γύρω σου πέρα από το ΕΓΩ σου.
Είσαι το τελευταίο πράγμα που θα εμπορευματοποιηθεί με χαλκά και σφραγίδα έγινες το μέσο της απόλυτης κονόμας και ακόμα κοιμάσαι …
Κρίμα …
“ Μην ελπίζεις ότι, αν αμαρτήσεις ποτέ, θα μείνει τούτο μυστικό, γιατί, αν έστω διαφύγεις την προσοχή των άλλων, θα το γνωρίζει η συνείδηση σου “ ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα