Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Μυστηριώδη, μαύρα, ξύλινα αγάλματα 800 ετών ανακαλύφθηκαν στο Περού +pics

Μοναδικά αρχαιολογικά ευρήματα ήρθαν στο φως στο Τσαν Τσαν στο Περού. Πρόκειται για ξύλινα αγάλματα με πήλινες μάσκες που πιθανότατα ανήκουν σε πολιτισμό που έζησε πριν από περίπου 800 χρόνια.

Το Υπουργείο Πολιτισμού του Περού παρουσίασε μια σειρά σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων στο Τσαν Τσαν, που ανήκουν στην...
αρχαία αυτοκρατορία Τσιμού, λίγο πριν κατακτηθεί η περιοχή από τους Ίνκας στα τέλη του 15ου αιώνα.

Ανάμεσα στα ευρήματα βρέθηκε σειρά γλυπτών αγαλμάτων μέσα σε σηκούς (ειδικοί εσωτερικοί χώροι) που είναι στερεωμένα στο έδαφος και έχουν ύψος περίπου 70 εκατοστά.


Τα αγάλματα, τα οποία ανακαλύφθηκαν τον Σεπτέμβριο, είναι μαύρα με μπεζ πήλινες μάσκες και πιθανολογείται ότι είναι τα παλαιότερα γλυπτά που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα στο Τσαν Τσαν, ανέφερε ο επικεφαλής της ανασκαφής στο AFP.

Περίπου 500 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 50 αρχαιολόγων, εργάζονται σε ερευνητικά και συντηρητικά έργα στο Chan Chan, το οποίο ανακηρύχθηκε παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO το 1986.

ΠΕΡΙ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ (ΗΜΠ)

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΕΡΙ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ (ΗΜΠ)

Μία μικρή πυρηνική βόμβα η οποία εκκρήγνυται στην ατμόσφαιρα και εξαπολύει τόσο δυνατό ηλεκτρομαγνητικό παλμό που οτιδήποτε ηλεκτρικό ή ηλεκτρονικό βρίσκεται από κάτω της και σε πολύ μεγάλη ακτίνα όχι μόνον σταματάει να λειτουργεί, αλλά καταστρέφεται.
Η πιθανότητα χρήσης ηλεκτρομαγνητικού παλμού είναι πάρα πολύ υπαρκτή.
Σε περίπτωση χρήσης ηλεκτρομαγνητικού παλμού όλα τα αυτοκίνητα τεχνολογίας 1980 και πάνω για παράδειγμα θα ακινητοποιηθούν και θα χρειάζεται μία τεράστια επισκευή για να ξαναμπούν σε λειτουργία. Τα απλούστερα αυτοκίνητα ιδιαίτερα της δεκαετίας του 40 και του 50 θα πάθουν πολύ μικρές ζημιές και με μία αλλαγή στα μπουζί τις πλατίνες και τον μεταλλάκτη θα μπορούν να λειτουργήσουν.
Εάν δε σε αυτά τα αυτοκίνητα παλιάς τεχνολογίας οι κάτοχοί τους έχουν φροντίσει να καλύψουν τον χώρο της μηχανής με έναν κλωβό Faraday δεν θα πάθουν τίποτα απολύτως.
Άλλο παράδειγμα: Μία σύγχρονη ηλεκτρονική κάμερα θα πεθάνει σε αντίθεση με μία παλιάς τεχνολογίας κάμερα που ειναι κουρδιστή και δεν χρησιμοποιεί ηλεκτρικά εξαρτήματα. 

Τα πραγματικά οφέλη της υψηλής αυτοεκτίμησης – το χάρισμα για κάθε άλμα!



Φαντάσου μια πρόκληση. Είσαι στην άκρη ενός βουνού και θέλεις να πηδήξεις στον απέναντι λόφο, ενώ από κάτω απλώνονται μυτερά βράχια και ένα ορμητικό ποτάμι. Έχεις προπονηθεί χρόνια για τέτοια άλματα, ίσως και για ακόμα πιο δύσκολα. Εσύ όμως διστάζεις. Κι αν κάτι πάει στραβά; Αν δεν έχεις την απαραίτητη επιτάχυνση; Εάν δεν τα καταφέρεις; Θα σκοτωθείς!
Το παραπάνω παράδειγμα είναι μια μικρή παραβολή. Ο απέναντι λόφος είναι όσα θέλεις να κατακτήσεις. Σχέσεις, εργασία, χρήματα. Ο γκρεμός είναι οι ανασφάλειές σου. Και ο θάνατος η αποτυχία σου.  Μπορείς τώρα να φανταστείς, ποια είναι η επιτάχυνση που μας προσδίδει τη σιγουριά του εγχειρήματος; Λέγεται αυτοεκτίμηση.
Η αυτοεκτίμηση έχει την ικανότητα να επιβάλλεται στους φόβους και τις ανασφάλειές μας. Μας επιτρέπει να δούμε την «προετοιμασία» και την «προπόνηση» που έχουμε χτίσει, δηλαδή μας πείθει να πιστέψουμε στις δυνατότητές μας. Χωρίς αυτοεκτίμηση κανένα άλμα δεν είναι εφικτό.
Η αυτοεκτίμηση λοιπόν είναι προσόν – για όλους. Μας προσφέρει πολλά κέρδη, όχι μόνο ψυχολογικά, αλλά και σωματικά μέχρι και υλικά. Στο μυαλό μας μπορούμε να στοιχίσουμε ορισμένα από αυτά · τα συνειδητοποιούμε όμως;
 Ας  δούμε μαζί, ποια είναι τα πραγματικά οφέλη που καρπώνεται ένας άνθρωπος με υψηλή εκτίμηση στον εαυτό του:
  1. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, η υψηλή αυτοεκτίμηση συμβάλλει στη διεκδίκηση υψηλότερου μισθού! Συγκεκριμένα, επαγγελματίες με χαμηλή αυτοεκτίμηση μέσης ηλικίας και κοινωνικής κάστας, βρέθηκαν με 28,000 δολάρια λιγότερα στον ετήσιο μισθό τους, συγκριτικά με συνομήλικούς τους με πίστη στον εαυτό τους.
  2. Η υψηλή αυτοεκτίμηση βοηθά στο να προμοτάρεις τις δυνατότητές σου καλύτερα και σου κατοχυρώνει χώρο στις πρώτες θέσεις.

Ταξιδευτές της ζωής

της Μαρίας Βασιλάκη
Και ξέρεις ποιους ανθρώπους αγαπάω; 
Αυτούς που παρά τις δυσκολίες επιμένουν και μένουν.
Επιμένουν σε έναν καλύτερο κόσμο, ελπίζουν, ονειρεύονται
Επιθυμούν την εξέλιξη
Δεν τα παρατάνε ποτέ 
Μένουν στο πλάι σου, πιστοί να σου κρατούν το χέρι στις συννεφιές
Και να σου σκουπίζουν τα δάκρυα 
Ένα μεγάλο συγγνώμη και ένα ευχαριστώ
Σ ’αυτούς λοιπόν,
Τους τρελούς, τους ταξιδευτές, τους ποιητές και ονειροπόλους
Τους επίμονους και υπομονετικούς
Αυτούς που στο πέρασμά τους σκορπίζουν φως
Χωρίς εσάς τίποτα δεν θα ‘χε νόημα
Μαζί πορευόμαστε πιο σωστά
Μόνοι είμαστε αδύναμοι και χαμένοι.
Μαζί
Με ενωμένη την καρδιά
Σαν μια γροθιά
Μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα

Ένα από τα Πιο Σκοτεινά Μυστήρια στο Βατικανό ίσως «Ξεκλειδώνεται»


Ένα από τα Πιο Σκοτεινά Μυστήρια στο Βατικανό ίσως «Ξεκλειδώνεται»
Η εξαφάνιση μιας έφηβης κοπέλας πριν από 35 χρόνια παραμένει ένα απο τα πιο σκοτεινά μυστήρια στην Ιταλία – Πολλοί πιστεύουν ότι το Βατικανό εμπλέκεται στο «θρίλερ»



Τα ανθρώπινα οστά που ανακαλύφθηκαν σε ένα κτίριο του Βατικανού στη Ρώμη, μπορεί να κρύβουν το «κλειδί» για το μυστήριο της εξαφάνισης μιας έφηβης κοπέλας πριν από 35 χρόνια.


Τα οστέινα θραύσματα βρέθηκαν κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών στην πρεσβεία του Βατικανού στην Ιταλία, η οποία βρίσκεται στην γειτονιά Παριόλι της «Αιώνιας Πόλης».

Αν και οι ειδικοί δεν έχουν ακόμη προσδιορίσει την ηλικία των ανθρώπινων υπολειμμάτων, και κατά συνέπεια την χρονολογία θανάτου του ατόμου στο οποίο άνηκαν, η ιταλική αστυνομία έχει ήδη ζητήσει μια εξέταση που θα ελέγχει εάν το DNA των οστών ταυτίζεται με εκείνο της Εμανουέλα Ορλάντι.

Η Ορλάντι, μια έφηβη κοπέλα, κόρη εργαζόμενου τους Αγίας Έδρας, βρίσκεται στο επίκεντρο ενός από τα πιο σκοτεινά μυστήρια της Ιταλίας.

Η 15χρονη εθεάθη για τελευταία φορά στις 22 Ιουνίου του 1983, ενώ έφευγε από το μάθημα μουσικής της στη Ρώμη. Ο πατέρας της εργαζόταν στο Ινστιτούτο για τα Έργα της Εκκλησίας, ευρύτερα γνωστό ως «Τράπεζα του Βατικανού».

Η κερδισμένη μάχη με την αναβλητικότητα είναι ο οδηγός της επιτυχίας.

Ένα συνδεδεμένο χαρακτηριστικό με την πολύ σκέψη είναι η αναβλητικότητα. Η αναβλητικότητα είναι το Νο1 χαρακτηριστικό για να οδηγηθεί κάποιος στην αποτυχία!
Οι 7 λόγοι-Μηχανισμοί της Αναβλητικότητας
Φοβάστε την αποτυχία («αν προσπαθήσω και δεν τα καταφέρω;»)
Φοβόμαστε την επιτυχία («η επιτυχία θα μου φέρει νέες ευθύνες, άγχος κλπ…»)
Δεν είμαι αρκετά ικανός-δεν πιστεύω στον εαυτό μου
Φοβάμαι μην πληγωθώ
Σκέφτομαι τι θα πουν οι άλλοι
Σκέφτομαι μήπως δεν είναι σωστό
«Μήπως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή;»-«δεν είμαι έτοιμος ακόμα..!»

Θα παρατηρήσετε στα παραπάνω ότι υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό. Είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τα πράγματα όλοι οι άνθρωποι που δυσκολεύονται να πετύχουν στη ζωή τους («αποτυχημένοι»). 

Γίνε ἐσύ!!!

Εἶναι μία ἁπλῆ φρασούλα… Μία τόση δὰ σκέψις… Μία μεγάλη ἀπόφασις…
Νὰ γίνω ἐγώ…
Νὰ μὲ εὕρω, νὰ μὲ συναντήσω, νὰ μὲ κατανοήσω καὶ νὰ μὲ ἀγκαλιάσω…
Νὰ γίνω αὐτὸ ποὺ ὀφείλω σὲ ἐμέναν καὶ στοὺς γύρω μου κι ὄχι αὐτὸ ποὺ μοῦ ὅρισαν οἱ συνθῆκες, οἱ καταβολὲς καὶ τὰ ψέμματα.
Νὰ γίνω ἐγώ.
Νὰ γνωρίσω τὶς ἀνάγκες μου, νὰ τὶς ἐκτιμήσω, νὰ τὶς σεβασθῶ καὶ νὰ τὶς ἀκολουθήσω…
Μὰ προσοχή…

Τα θανατηφόρα μυστικά του μεγαλύτερου αεροδρομίου στον κόσμο

Το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, κόστους 10,2 δισ. ευρώ, θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, κρύβει όμως μερικά ένοχα μυστικά.


25 Οκτωβρίου 2018. Άνδρας της εσωτερικής ασφάλειας σε έναν από τους έτοιμους προς χρήση τερματικούς σταθμούς στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, λίγο πριν υποδεχτεί το κοινό. Photo: AP/Emrah Gurel. Πηγή: Supplied

ΑΠΟ ΚΑΘΕ άποψη, το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης είναι εντυπωσιακό. Καταλαμβάνει μια τεράστια έκταση 7.600 στρεμμάτων στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας, είναι ο πιο σύγχρονος αερολιμένας από πλευράς σχεδιασμού και μηχανικής, ενώ ο πύργος ελέγχου σε σχήμα τουλίπας έχει ήδη βραβευτεί με ένα διεθνές βραβείο αρχιτεκτονικής.
Θα προσφέρει στους επιβάτες την τελευταία λέξη της τεχνολογίας των αεροδρομίων, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης, ενώ θα είναι ενεργειακά αυτόνομο.
Όταν ολοκληρωθούν και οι τελευταίες εργασίες το 2028, θα εξυπηρετεί πάνω από 200 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως σε έξι αεροδιάδρομους – έχοντας υπερδιπλάσια κυκλοφορία από το έως τώρα μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο, το Χάρτσφιλντ-Τζάκσον στην Ατλάντα.
Το αεροδρόμιο που είναι γνωστό τώρα ως Νέος Αερολιμένας της Κωνσταντινούπολης (İstanbul Havalimanı), αλλά θα πάρει όταν ολοκληρωθεί είτε το όνομα του Ερντογάν είτε του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή, έχει όλα τα στοιχεία για να πρωτεύσει ως το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό από όσα έχει δει ποτέ ο κόσμος.

23 Σεπτεμβρίου 2018. Αεροφωτογραφία του υπό κατασκευή νέου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης. Πηγή: Wikimedia Commons 

«Ο χαρακτήρας μπορεί να επιδεικνύεται στις μεγάλες στιγμές – πλάθεται όμως, από τις μικρές». Ουίνστον Τσώρτσιλ



Μια από τις  μεγάλες προσωπικότητες του διεθνούς πολιτικού κόσμου. Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ, υπήρξε μια ολοκληρωμένη «περσόνα», ένας «γήινος» χαρακτήρας με πολύ χιούμορ και έντονα πάθη. Γι’ αυτόν, έχουμε μάθει πολλά πράγματα, από τη συνήθεια του να βρέχει τα πούρα του με ουίσκι πριν τα καπνίσει, μέχρι για το μίσος του για τον Χίτλερ και τις αποστομωτικές του ατάκες σε όποιον αντιπαθούσε.
Ο Τσώρτσιλ και ο… Αριστοτέλης.
Βασική αρχή στα γραπτά του Αριστοτέλη, συνιστά η λέξη και έννοια «έθος». Από εκεί βγαίνει και ο εθισμός! Υπάρχουν καλοί και λιγότερο καλοί εθισμοί! Η συνήθεια και η επανάληψη για τον Αριστοτέλη, αποτελούν τους τρόπους που μας οδηγούν στο να γίνουμε άριστοι σε κάτι! Τα χαρακτηριστικά μας, αποκρυσταλλώνονται, όταν έχουμε κάνει πολλές φορές κάτι και τελικά, αυτό έχει γίνει πάνω μας δεύτερη φύση!
Μικρά γεγονότα και λιγότερο σημαντικές υποθέσεις καθημερινότητας, έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία από τα αντίστοιχα μεγάλα γεγονότα και τις «καυτές» υποθέσεις. Ο λόγος είναι απλός: Οι μικρές υποθέσεις είναι τα «τεστάκια» και οι «εξετάσεις» που πρέπει να περάσεις για να πάρεις το «πτυχίο» που είναι η επαρκής αντιμετώπιση ενός δύσκολου εγχειρήματος. Αν από μικρός έχεις μάθει να μοιράζεσαι τα πατατάκια σου ή τα μπισκότα σου, μεγαλώνοντας θα μπορέσεις να μοιραστείς πολύ σημαντικότερα πράγματα. Αυτό που μετράει, το έχεις μάθει και το έχεις συνηθίσει. Να μοιράζεσαι!

Πώς θα απαλλαγείς από τον φόβο και θα σταματήσεις να αμφισβητείς τον εαυτό σου



Υπάρχουν αυτές οι μικρές φωνούλες μέσα στο κεφάλι σου που ενίοτε γίνονται δυνατές στριγκλιές και σε αποσυντονίζουν. Σε γεμίζουν με φόβο, αμφιβολία και αμφισβήτηση. Το τελευταίο όμως που θέλεις είναι να επιτρέψεις σε αυτά τα αρνητικά συναισθήματα να σε κάνουν να παραλύσεις. Γι’ αυτό και πρέπει να αναλάβεις δράση σήμερα κιόλας.
Απελευθέρωσε την καρδιά και το μυαλό
Πώς μπορείς να περιμένεις ένα νέο «αύριο» όταν είσαι φορτωμένος με φοβίες, άγχη, αμφιβολίες και σκέψεις του παρελθόντος; Όσο περισσότερη εμπιστοσύνη αποκτάς για τον εαυτό σου τόσο πιο πολύ θα αυξάνεται η αυτοπεποίθησή σου και θα πιστεύεις ότι είσαι ικανός να πετύχεις τα πάντα.
Άλλαξε διαδρομή
Ως πότε θα μπλέκεις στις ίδιες δυσάρεστες καταστάσεις; Ήσουν εκεί, θυμάσαι το συναίσθημα και δεν σου άρεσε. Αν δεν σου αρέσει ο δρόμος που έχεις επιλέξει, προσπάθησε να τον αλλάξεις. Σταμάτα να αναπαράγεις παλιές κακές συνήθειες, να γίνεσαι μέρος καταστάσεων που δεν σου αρέσουν και να παραπονιέσαι συνεχώς για ό,τι δεν σε ευχαριστεί.
Μην χάνεις τις ευκαιρίες
Νομίζεις ότι μπορείς να φτάσεις μόνο μέχρι ενός σημείου; Πίστεψε στον εαυτό σου και κάνε την υπέρβαση για να πετύχεις παραπάνω από όσα πιστεύεις ότι μπορείς. Μην περιμένεις να τα βρεις όλα μπροστά σου, θα πρέπει να αναζητήσεις τις ευκαιρίες.

Το βιολογικό ρολόι του οργανισμού μας. Ποιες ώρες αποκαθίσταται κάθε όργανο στο σώμα μας;



Ο οργανισμός μας διαθέτει βιολογικό ρολόι και κάθε όργανο στο σώμα μας διαθέτει ένα πρόγραμμα επιδιόρθωσης / συντήρησης που λειτουργεί σε καθημερινή βάση. Αν νιώθετε κάπως περίεργα τις παρακάτω ώρες της ημέρας (πονοκέφαλος, έλλειψη ενέργειας), να ξέρετε ότι κάποιο όργανο προσπαθεί να αποκαταστήσει τη βλάβη που έχει υποστεί και αυτό που νιώθετε ενδέχεται να είναι το αποτέλεσμα της ενέργειας που δαπανάται για την επιδιόρθωση.
Ώρες αποκατάστασης εσωτερικών οργάνων
– πνεύμονες: 3-5 πμ
– παχύ έντερο: 5-7 πμ
– στομάχι: 7-9 πμ
– σπλήνα: 9-11 πμ
– καρδιά: 11 πμ-1 μμ
– λεπτό έντερο: 1-3 μμ
– ουροδόχος κύστη: 3-5 μμ
– νεφρά: 5-7 μμ
– πάγκρεας: 7-9 μμ
– αιμοφόρα αγγεία και αρτηρίες: 9-11 μμ
– χοληδόχος κύστη: 11 μμ-1 πμ
– ήπαρ: 1-3 πμ
Πνεύμονες
Οι πνεύμονες είναι τα πρώτα όργανα που ο οργανισμός φροντίζει να επισκευάζει και να συντηρεί. Οι πνεύμονες αρχίζουν να αποβάλλουν τις τοξίνες μεταξύ 3-5 το πρωί και γι’ αυτό όταν ξυπνάτε μερικές φορές μπορεί να βήχετε. Αν βήχετε το πρωί, αυτό δείχνει ότι η διατροφή και ο τρόπος ζωής σας χρειάζεται μικρές αλλαγές.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα