Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Αγάπα την ζωή σου, Θεράπευσε την ζωή σου

Θεράπ




Από το βιβλίο της Louise Hay «Μεταμορφώστε τη ζωή σας» 

Συλλογή επεξεργασία από το Ζάχο Σκαφίδα

 Τα λεφτά δε φυτρώνουν στα δέντρα.

 Τα λεφτά είναι πρόστυχα και βρώμικα.

 Τα λεφτά διαφθείρουν.

 Είμαι φτωχός αλλά τίμιος και καλός.

 Οι πλούσιοι είναι απατεώνες.

 Δε θέλω να έχω χρήματα και να είμαι φαντασμένος.

 Ποτέ δε θα έχω μια καλή δουλειά.

 Ποτέ δε θα κάνω λεφτά.

 Τα λεφτά ξοδεύονται πιο γρήγορα από όσο κερδίζονται.

 Είμαι πάντα χρεωμένος.

 Οι φτωχοί ποτέ δε σηκώνουν κεφάλι.

 Οι γονείς μου ήταν φτωχοί κι εγώ θα είμαι φτωχός.

 Οι καλλιτέχνες πρέπει να αγωνίζονται.

 Μόνον οι άνθρωποι που εξαπατούν κάνουν λεφτά.

 Δεν αξίζω.

 Δεν είμαι αρκετά καλός για να βγάλω λεφτά.

 Ποτέ μη λες πόσες καταθέσεις έχεις στην τράπεζα.

 Μη δανείζεις χρήματα.

 Μια δεκάρα στην άκρη είναι μια δεκάρα κερδισμένη.

 Αποταμίευε για τις άσχημες ημέρες.

 Μια οικονομική κρίση μπορεί να έρθει σε οποιαδήποτε στιγμή.

 Ζηλεύω εκείνους που έχουν χρήματα.

 Το χρήμα έρχεται ύστερα από σκληρή δουλειά.

Πόσες απ’ αυτές τις πεποιθήσεις σε εκφράζουν; Νομίζεις στ’ αλήθεια πως αν πιστέψεις σε κάποια απ’ αυτές θα οδηγηθείς στην ευημερία; Είναι παλιές περιοριστικές ιδέες. Ίσως να είναι εκείνα που πίστευαν στην οικογένειά σου για τα χρήματα, γιατί οι οικογενειακές πεποιθήσεις μένουν μέσα μας εκτός κι αν τις απελευθερώσουμε συνειδητά.

Η υγιεινή της καρδιάς

Αποτέλεσμα εικόνας για Η υγιεινή της καρδιάς

Η καρδιά μας είναι πολύ ευαίσθητη στα συναισθήματα και τις σκέψεις μας. Πολύ σύντομα, η επιστήμη θα ανακαλύψει ότι η σκέψη μεταβάλλει τη χημεία του αίματος και τη λειτουργία της καρδιάς.

Η Προαιώνια Σοφία πάντα μιλούσε για την καρδιά ως το πιο ευαίσθητο όργανο στο σώμα.

Η σύγχρονη επιστήμη δίδαξε ότι πρέπει να δοθεί καλή φροντίδα στην καρδιά, αλλά απέτυχε να συμβουλέψει τους ανθρώπους για την υγιεινή της καρδιάς.

Σύμφωνα με την Προαιώνια Σοφία, κανείς δεν πρέπει ποτέ να έχει άκαρδες σκέψεις, άκαρδα αισθήματα ή να κάνει άκαρδες πράξεις. Αυτό θα προστατεύσει την καρδιά και δεν θα την δηλητηριάσει μέσα από τη χημεία που παράγεται από τις λάθος σκέψεις, τα λάθος κίνητρα και τις λανθασμένες ενέργειες.

Η σκέψη αλλάζει τη χημεία του σώματος

Αποτέλεσμα εικόνας για Η σκέψη αλλάζει τη χημεία του σώματος

Η σκέψη αλλάζει τη χημεία του σώματος. Ένα υγιές σώμα δημιουργείται από σκέψεις που δεν έχουν

  1.  Θυμό
  2. Εγωισμό 
  3. Φανατισμό
  4. Φόβο
  5. Απληστία
  6. Μίσος
  7. Ζήλια
  8. Εκδικητικότητα
  9. Χωριστικότητα
  10. Ματαιοδοξία

“Διώχνουμε” άγχος και φόβο όταν εστιάζουμε στην πραγματικότητα!

Πώς μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει τον φόβο και την αβεβαιότητα όταν καθημερινά “βομβαρδιζόμαστε” από αρνητικές ειδήσεις, απαισιόδοξες κοινωνικές εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο; Δυστυχώς ο φόβος κυριαρχεί και επηρεάζει όλο και περισσότερα άτομα, τα οποία ζουν κάτω από υπερβολικό άγχος και φόβο για το μέλλον της ζωής τους. Αρνητικές και τρομακτικές εικόνες μας “κατακλύζουν” κάθε μέρα από τα μέσα ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεφύγουμε από όλο αυτό το δυσάρεστο κλίμα.
Τα αρνητικά συναισθήματα που αναπτύσσουμε μέσα σε ένα αρνητικό και μίζερο περιβάλλον, μπορούμε να τα διαχειριστούμε και να τα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά. Ακολουθούν μερικές χρήσιμες ιδέες προς αυτή την κατεύθυνση:
Να θυμηθούμε ότι τα αισθήματα / τα συναισθήματά μας ακολουθούν τις σκέψεις μας. Όταν έχουμε συναισθήματα που είναι άβολα και / ή αρχίζουμε να αισθανόμαστε πιεσμένοι, πρέπει να ελέγξουμε τις σκέψεις μας. Είναι χρήσιμο να μιλάμε στον εαυτό μας και να ακούμε την εσωτερική μας φωνή. Με αυτό τον τρόπο ενδέχεται σε πολλές περιπτώσεις να “αποφορτιζόμαστε” ψυχολογικά.

Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε την αχαριστία

Έκφρασε ανοιχτά τα συναισθήματά σου. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να συζητήσεις με το άτομο αυτό τα συναισθήματά σου. Εξήγησέ του πώς νιώθεις όταν σε αντιμετωπίζει με αυτόν τον τρόπο. Ανάφερε συγκεκριμένα περιστατικά για να μπορέσει και αυτός να καταλάβει. Ορισμένοι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι αρκετές φορές είναι αγενείς ή αγνώμονες. Επίσης, πολλοί θεωρούν πως το «ευχαριστώ» είναι δεδομένο. Εάν, λοιπόν, το άτομο καταλάβει ότι έκανε λάθος, θα σου ζητήσει συγγνώμη και θα προσπαθήσει να μην το ξανακάνει.
axaristia
Από την άλλη πλευρά, όμως, υπάρχουν και άτομα που δε θα παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος, θα θυμώσουν και θα αντιδράσουν άσχημα. Στην περίπτωση αυτή το άτομο μπορεί να αντιμετωπίζει κάποια άλλα προβλήματα και να συμπεριφέρεται κατά αυτόν τον τρόπο. Εάν συμβεί αυτό, σταμάτησε την κουβέντα ευγενικά και μην τη συνεχίσεις.
Σταμάτα να είσαι τόσο γενναιόδωρος μαζί του. Εάν συνειδητοποιήσεις πως η κουβέντα μαζί του δεν έλυσε το πρόβλημα και συνεχίζει να συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο, τότε πρέπει να σταματήσεις να είσαι τόσο γενναιόδωρος. Οι αχάριστοι άνθρωποι δε σταματούν ποτέ να ζητάνε και να απαιτούν. Όσα περισσότερα τους δίνεις, τόσα περισσότερα περιμένουν. Σταμάτα να δίνεις σε ανθρώπους που δεν το εκτιμούν. Άρχισε να λες «όχι» κάθε φορά που σου ζητάνε κάτι. Πολλές φορές όταν σταματήσουν να παίρνουν απομακρύνονται και χάνονται, ψάχνοντας το επόμενο διαθέσιμο άτομο που θα τους δώσει.
Ο Καλλίμαχος τονίζει πως «δεν υπάρχει κανένας πιο βέβαιος εχθρός από τον αχάριστο που ευεργετήθηκε».

A. Camus: «Ναι, ίσως αυτό να είναι η ευτυχία, η συμπόνια για την δυστυχία μας.»


A. Camus: «Ναι, ίσως αυτό να είναι η ευτυχία, η συμπόνια για την δυστυχία μας.»
«Αν είναι αλήθεια πως οι μόνοι παράδεισοι είναι εκείνοι που έχουμε χάσει, τότε ξέρω πως να ονομάσω αυτό το τρυφερό κι απάνθρωπο συναίσθημα που με διακατέχει σήμερα.
Ένας μετανάστης επιστρέφει στην πατρίδα του. Κι εγώ θυμάμαι.
Η ειρωνεία, η σκληρότητα, όλα καταλαγιάζουν και να με πίσω στην πατρίδα.
Δε θέλω ν' αναμασώ ευτυχισμένες στιγμές, αυτό είναι πολύ πιο απλό και πολύ πιο εύκολο.
Γιατί, αν έχει απομείνει κάτι ανέγγιχτο απ' τις ώρες που ανασύρω απ' τα βάθη της λησμονιάς, αυτό είναι κυρίως η ανάμνηση μιας αγνής συγκίνησης, μιας στιγμής που αιωρείται μέσα στην αιωνιότητα.
Τούτο μόνο είναι αληθινό μέσα μου και το αντιλαμβάνομαι πάντα πολύ αργά.
Αγαπάμε μια λυγερή κίνηση, το ταίριασμα ενός δέντρου μέσα στο τοπίο.
Και, για να ξαναζωντανέψουμε όλη αυτή την αγάπη, έχουμε μόνο μια λεπτομέρεια, που μας είναι όμως αρκετή: τη μυρωδιά μιας κάμαρας που έμεινε για καιρό κλεισμένη, τον ιδιαίτερο ήχο ενός βήματος στο δρόμο.

Είναι αυτό που επιθυμείς συμβατό με το Καλό και την Ωφέλεια όλων των Όντων;

Αποτέλεσμα εικόνας για Είναι αυτό που επιθυμείς συμβατό με το Καλό και την Ωφέλεια όλων των Όντων;

Όταν το Θέλημα σου

είναι σε Αρμονία με το

Καλό και την Ωφέλεια

Όλων των Όντων,

πάντα γίνεται*

Σκέψου λοιπόν

μήπως αυτό που τόσο επίμονα

ζητάς κι επιθυμείς καιρό τώρα,

μήπως αυτό που θέλεις

και δεν συμβαίνει,

δεν είναι και τόσο σύμφωνο

με το Καλό και την Ωφέλεια

όλων των Όντων*

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΝΕΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ



Η κατανόηση του εαυτού μας περνάει μέσα από την κατανόηση του χρόνου, όπως προσδιορίζεται από τις νεότερες επιστήμες.



Το τι είναι ο χρόνος είναι ένα ερώτημα που απασχόλησε τον άνθρωπο από αρχαιοτάτων χρόνων και οι μυθολογίες, καθώς και οι δοξασίες των διαφόρων λαών ανά την υφήλιο το δείχνουν καθαρά. Εμείς οι άνθρωποι για μερικά πράγματα, όσον αφορά τον χρόνο, είμαστε απόλυτα βέβαιοι, όπως για τη μη αντιστρεψιμότητα των γεγονότων, που αποτελεί αυτό που λέμε το βέλος του χρόνου και σημαίνει ότι ο χρόνος για εμάς έχει μόνο μία κατεύθυνση από το παρελθόν προς το παρόν και εν συνεχεία προς το μέλλον. Και αυτό, όμως, όπως και όλες οι άλλες εκδηλώσεις αυτού του κόσμου, αποτελεί μία φαινομενική αντίληψη δική μας και όχι μία ιδιότητα του χρόνου του ίδιου. Στην εποχή μας έγιναν τεράστιες πρόοδοι στις επιστήμες, που επέτρεψαν να αναθεωρήσουμε πολλές από τις βασικές έννοιες που αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα. 

Σήμερα, οι βασικές επιστήμες που περιγράφουν τη σύγχρονη αντίληψή μας για τον κόσμο είναι η Θεωρία της Σχετικότητας του Αϊνστάιν, που εξηγεί τον μακρόκοσμο, και η Kβαντική Φυσική, που εξηγεί τον μικρόκοσμο των στοιχειωδών σωματιδίων, τα οποία, όπως είναι γνωστό, συμπεριφέρονται και σαν κύματα, εξαρτώμενα για το αν λαμβάνουν τη μορφή σωματιδίου, από το αν τα παρατηρούμε ή όχι. Ήδη από εποχής Αϊνστάιν, οι δύο αυτές θεωρίες βρίσκονταν σε αντίθεση, δεδομένου ότι επί μέρους θεωρίες που εισήγαγε η Κβαντική Φυσική, όπως η λεγόμενη «μη-τοπικότητα» και το θεωρητικό πείραμα «της γάτας του Schrödinger» εμφανίζονταν ως τέτοια παράδοξα που έκαναν τη Θεωρία της Σχετικότητας να κλονίζεται εκ βάθρων και τον Αϊνστάιν να αντιδρά πολύ έντονα. 

Ειδικότερα, όταν διατυπώθηκε η θεωρία της «μη-τοπικότητας», που προέβλεπε πως γεγονότα που συμβαίνουν σ’ ένα σημείο, μπορούν να επηρεάσουν γεγονότα σ’ ένα άλλο πολύ απομακρυσμένο σημείο και ότι πληροφορίες μπορούν να μεταδοθούν αστραπιαία από το ένα σημείο στο άλλο, ακόμη και αν απέχουν τεράστιες αποστάσεις μεταξύ τους, καταλύοντας κάθε έννοια χώρου και χρόνου, έκαναν τον Einstein να δηλώσει το περίφημο: «Ο Θεός δεν παίζει ζάρια με το Σύμπαν». 

ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ



Με αυτόν τον τίτλο κυκλοφορεί το βιβλίο του γνωστού βιολόγου Έντουαρντ Γουίλσον, τιμημένου με δύο βραβεία Πούλιτζερ και με περισσότερα από 100 άλλα βραβεία διεθνώς.


Σε αυτό επιχειρεί να απαντήσει σε διάφορα επιγνωσιακά ερωτήματα που βασανίζουν τον άνθρωπο με μία καθαρά ριζοσπαστική και αντικομφορμιστική προσέγγιση. Δείτε παρακάτω τρία χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

«Η ανθρωπότητα εμφανίστηκε από μόνη της, μέσω μιας σειράς επάλληλων συμβάντων κατά την εξέλιξη. Δεν είμαστε προκαθορισμένοι να εκπληρώσουμε κάποιον σκοπό· ούτε έχουμε να δώσουμε λόγο σε οποιαδήποτε δύναμη πέρα από τον εαυτό μας. Θα μας σώσει μόνο η σοφία που βασίζεται στην αυτεπίγνωση και όχι η ευλάβεια. Δεν θα υπάρξει εξιλέωση ή δεύτερη ευκαιρία που θα μας δοθεί άνωθεν. Είναι ανόητο να θεωρούμε τον πλανήτη μας προσωρινό σταθμό προς έναν καλύτερο (επουράνιο) κόσμο. Μόνο αυτόν έχουμε να κατοικούμε και τούτο το νόημα να ξεδιπλώσουμε»!

Ἐγώ, ἡ Παλλὰς Ἀθηνᾶ..



ποσπάσματα τς μιλίας το Anatole France στ ποκαλυπτήρια τς προτομς τοErnest Renan (*) Anatole France (βραβευμένος μ Νόμπελ Λογοτεχνίας τ 1921 - πραγματικ νομα, François Anatole Thibault μέλος τς Γαλλικς καδημίαςπιστημν, μνε τ πιτεύγματα το ρχαίου λληνικο Πολιτισμο, και της θάς Αθηνάς.


«Εμαι  Σοφία. Εναι δύσκολο γι τος νθρώπους, κόμη κα γι τος καλύτερους ν μ ναγνωρίσουν μέσως, μ τος πέπλους πο μ σκεπάζουν κα γιατί, σν τν ορανό, εμαι θύελλα συνάμα κα γαλήνη. λλ σύ, καλέ μου κέλτη, μναζήτησες πάντα κα κάθε φορ πο μ συνάντησες, βαλες τ δυνατά σου, μ λο σου τ πνεμα κα λη τν καρδιά σου γι ν μ ναγνωρίσεις.

,τι γραψες γι μένα,  ποιητή, εναι ληθινό (*) .  λληνικ μεγαλοφυία μ' κανε νκατεβ στ γ κα τν γκατέλειψα ταν παρέδωσε τ πνεμα της. Ο βάρβαροι, ποεσέβαλαν στν κόσμο τς τάξεως πο δωσαν ο νόμοι μου, γνοοσαν τ μέτρο κατν ρμονία.  μορφι τος προκαλοσε φόβο κα τος φαινόταν σν κάτι κακό. Βλέποντας πς μουν μορφη, δν πίστεψαν τι μουν  Σοφία. Μ' δίωξαν. ταν, σκορπίζοντας μία νύχτα δέκα αώνων, φάνηκε  αγ τς ναγεννήσεως, ξανακατέβηκα στ γ.
πισκέφθηκα τος νθρωπιστς κα τος φιλόσοφους μέσα στ κελιά τους, που μπάθος φύλαγαν στ βάθος τν συρταριν τους μερικ βιβλία, τος ζωγράφους κατος γλύπτες στ ργαστήριά τους, πο δν ταν παρ φτωχικ μαγαζάκια τεχνιτν. Μερικο προτίμησαν ν καον ζωντανοί, παρ ν μ παρνηθον. λλοι, πως ρασμος, διέφυγαν π τος λίθιους ντιπάλους τους μ τν ερωνεία......

ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΒΛΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ.


Πρακτικά σε όλους μας είναι δύσκολο να πεις με αντικειμενικότητα πως κάποιος είναι έξυπνος ή βλάκας γιατί η διάκριση αυτή  έχει σαν αφετηρία την πεποίθηση πως εσύ ανήκεις στους έξυπνους!
Ύστερα αν κοιτάξουμε  τον περίγυρο μας  θα διαπιστώσουμε πως άτομα που τα θεωρούμε έξυπνους ανθρώπους, παρ΄ όλα αυτά στην ζωή τους έχουν διαπράξει σωρεία από βλακώδεις πράξεις ενώ αντίστοιχα άτομα που τα θεωρούμε μειωμένης νοημοσύνης έχουν λειτουργήσει  πάντα με σύνεση και σωφροσύνη αποφεύγοντας να κάνουν βλακείες.
Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς πόσο δύσκολο  και παρακινδυνευμένο είναι προσπαθήσει κανείς να ταξινομήσεις τους ανθρώπους βάσει της ευφυίας  και των ικανοτήτων τους  .
Αυτό προσπάθησε να κάνει ο  Κάρλο Μ. Τσιπόλα (1922-2000), Ιταλός ιστορικός της οικονομίας στο Μπέρκλεϊ,ο οποίος  ουσιαστικά έγινε ευρύτερα γνωστός από το βιβλίο του Οι βασικοί νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας (The Basic Laws of Human Stupidity 1976) που κυκλοφορεί  από τις εκδόσειςΚέδρος σε μετάφραση Γιάννου Πολυκανδριώτη.
Ο Τσιπόλα θεωρεί πως υπάρχουν πέντε «νόμοι» για την  ανθρώπινη ηλιθιότητα.


  Πρώτος Νόμος
 Πάντοτε και αναπόφευκτα ο καθένας μας υποτιμά  τον αριθμό των ηλιθίων μέσα σε έναν πληθυσμό.
Είναι γεγονός ότι:
α) άνθρωποι τους οποίους  κάποτε είχες θεωρήσει λογικούς  και έξυπνους  αποδεικνύονται ότι είναι απίστευτα ηλίθιοι.
β) μέρα με τη μέρα, με μια συνεχή  μονοτονία,  παρενοχλούνται οι δραστηριότητες ενός ατόμου από  ηλίθια άτομα που εμφανίζονται ξαφνικά και απροσδόκητα στα πιο άσχετα μέρη και στις πιο απίθανες στιγμές.


 Δεύτερος Νόμος

 H πιθανότητα κάποιος να είναι ηλίθιος είναι ανεξάρτητη από κάθε άλλο χαρακτηριστικό αυτού του προσώπου.
Το ποσοστό των ηλίθιων είναι το ίδιο σε κάθε κοινωνική ομάδα ακόμα και  μεταξύ καθηγητών πανεπιστημίου αλλά επίσης ακόμα  και στους κατόχους Νόμπελ.

ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ;



Είναι γνωστό πως όλες οι εικόνες που αποτελούν αντικείμενο λατρείας των Ορθοδόξων χριστιανών, έχουν βρεθεί μετά από κάποιο όραμα που είδε κάποιος ή κάποια στον ύπνο του.
Η εικόνα της Παναγίας της Τήνου δεν θα μπορούσε να έχει διαφορετική προϊστορία. Στις 23 Ιουλίου 1822, σύμφωνα με την παράδοση, η Οσία Πελαγία, είδε μέσα στο κελί της την Παναγία. Η εικόνα ανακαλύφθηκε μετά από ανασκαφές στις 30 Ιανουαρίου 1823 και ενώ προηγήθηκαν ανασκαφές το 1822 που αποκάλυψαν τον αρχαίο ναό του Διονύσου και τον ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου. Και βέβαια για να κτιστεί ο ναός μετέφεραν, καταστρέφοντας προφανώς αρχαία μνημεία, μάρμαρα από την Δήλο. 

Η εικόνα απεικονίζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, αλλά λόγω των πολλών ταμάτων που έχει επάνω της δεν μπορεί να δει κανείς σήμερα τι απεικονίζει.


Σε μια σπάνια όμως φωτογραφία της χωρίς τάματα βλέπουμε τον Αρχάγγελο Γαβριήλ να κρατάει ένα κρίνο και να τον προσφέρει στην Παναγία.
Όμως όπως γράφει ο Αρχιμανδρίτης Χερουβείμ Βελέτζας, ιεροκήρυκας Ι.Μ. Κερκύρας και διευθυντής  Προσωπικού της Ι. Συνόδου στο εμπεριστατωμένο κείμενο του  Ο ανύπαρκτος κρίνος της Παναγίας :
Η εικονογραφία στην Ελλάδα έως και τον 19ο αιώνα ακολουθεί τη βυζαντινή παράδοση. Ακόμα και οι εικόνες της λεγόμενης «λαϊκής τέχνης» αγνοούν παντελώς τον κρίνο. Στις χώρες όπως η Ρωσία που διατηρούσαν δεσμούς με τη Δύση για λόγους πολιτικούς ή θρησκευτικούς (ουνία), παρατηρούνται σποραδικά εικόνες του Ευαγγελισμού όπου ο Γαβριήλ κρατεί κρίνο αντί για ράβδο. Με την άφιξη των Βαυαρών ήλθε φυτευτή μαζί με την αρχιτεκτονική και η ζωγραφική της πατρίδας του νέου βασιλέως, παραμερίζοντας την «κακότεχνη» λαϊκή τέχνη.
Πράγματι όπως βλέπουμε στις παρακάτω εικόνες από την εποχή του Βυζαντίου, ο Αρχάγγελος δεν κρατάει κρίνο.

Επιστήμονες πραγματοποιούν σημαντική διεθνώς ανακάλυψη σχετικά με τη μετάβαση μεταξύ δυο ενεργειακών καταστάσεων

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου του Auckland , Νεοζηλανδός φυσικός ανακάλυψε την ενεργειακή διαφορά μεταξύ δυο κβαντικών καταστάσεων στο άτομο του ηλίου με πρωτοφανή ακρίβεια, μια ρηξικέλευθη ανακάλυψη που συνεισφέρει στην κατανόησή μας για το σύμπαν και το χωρόχρονο και συναγωνίζεται το έργο του πιο ακριβού προγράμματος φυσικής του κόσμου, το LHC (Large Hadron Collider). Η κατανόησή μας για το σύμπαν και τις δυνάμεις που το κυβερνούν βασίζεται στο Καθιερωμένο Πρότυπο (Standard Model) της σωματιδιακής φυσικής. Το μοντέλο αυτό μας βοηθάει να κατανοήσουμε το χωρόχρονο και τις θεμελιώδεις δυνάμεις που κρατούν τα πάντα στο σύμπαν στη θέση του. Είναι η πλέον ακριβής επιστημονική θεωρία, γνωστή στην ανθρωπότητα.
Όμως το Καθιερωμένο Πρότυπο δεν εξηγεί πλήρως τα πάντα, για παράδειγμα δεν εξηγεί τη βαρύτητα, τη σκοτεινή ύλη, τη σκοτεινή ενέργεια, ή το γεγονός ότι υπάρχει μακράν περισσότερη ύλη από ότι αντιύλη στο σύμπαν. Έτσι οι επιστήμονες ελέγχουν συνεχώς το Μοντέλο χειριζόμενοι και ελέγχοντας την ύλη σε ατομικό επίπεδο, αναζητώντας φαινόμενα που δεν μπορούν να εξηγηθούν άμεσα. Το πείραμα της ερευνητικής ομάδας σχετίζεται με το άτομο του ηλίου, του δεύτερου απλούστερου ατόμου μετά το υδρογόνο. Το τελευταίο πείραμα, που διενεργήθηκε από τον Dr Maarten Hoogerland από το Πανεπιστήμιο του Auckland και τον Dr Wim Vassen από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στην Ολλανδία, ήταν για να ελέγξουν τη μετάβαση του ατόμου του ηλίου μεταξύ δυο καταστάσεων ενέργειας. Αυτό αναφέρεται μερικές φορές ως ένα κβαντικό άλμα.

Αντέστρεψαν τη διαδικασία γήρανσης των κυττάρων

Βρετανοί επιστήμονες κατάφεραν πρώτα να σταματήσουν και στη συνέχεια να αντιστρέψουν τη διαδικασία γήρανσης των ανθρωπίνων κυττάρων.



ΕΝΑ σημαντικό βήμα έκαναν Βρετανοί επιστήμονες στη μάχη για την καταπολέμηση των γηρατειών. Κατάφεραν, στο εργαστήριο, να σταματήσουν και στη συνέχεια να αντιστρέψουν τη διαδικασία γήρανσης σε κύτταρα υπερηλίκων ανθρώπων.
Ο άνθρωπος προσπαθεί να αποκτήσει την αθανασία εδώ και χιλιάδες χρόνια, εφευρίσκοντας διάφορες τεχνικές – από την αλχημεία έως τη μακροβιοτική. Ωστόσο, το όνειρο αυτό παραμένει άπιαστο παρ’ όλα τα επιτεύγματα και τις καταπληκτικές προόδους που έχουν γίνει τους τελευταίους αιώνες στους τομείς της ιατρικής και της γεροντολογίας. Το είδος μας εξακολουθεί και παραμένει ευάλωτο στα γηρατειά όπως συνέβαινε και με τους προγόνους μας πριν από μερικά εκατομμύρια χρόνια.
Σημαντικό ρόλο στην αδυναμία μας αυτή παίζει το γεγονός ότι αγνοούμε τον ακριβή λόγο για τον οποίο γερνά ο άνθρωπος. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι από κάποια ηλικία και μετά τα κύτταρά μας σταματούν να γεννούν νέα μέσω της κυτταρικής διαίρεσης, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να παλιώνουν και να φθείρονται.

Γερασμένο ανθρώπινο κύτταρο. Image: Supplied

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να προκληθούν βλάβες στο DNA, καθώς αρχίζουν και φθείρονται τα τελομερή, τα τέσσερα προστατευτικά «πώματα» στο τέλος των χρωμοσωμάτων.
Τα τελομερή είναι αυτά που ρυθμίζουν την κυτταρική διαίρεση και κατά συνέπεια την ανανέωση του σώματος του ανθρώπου. Όταν φθαρούν, τα κύτταρα αρχίζουν και γερνούν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα