Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Αναζητώντας την Αλήθεια

Αποτέλεσμα εικόνας για Αναζητώντας την Αλήθεια


Στον Δρόμο προς την Αλήθεια είμαστε αναγκασμένοι να μιλήσουμε για  το Υπέρτατο Βίωμα της Θείας Ουσίας Μέσα μας, την Κοινή Πνευματική Ζωή που «Μοιράζονται» κάποια όντα, κάποιοι άνθρωποι αλλά κυρίως  να λύσουμε πολλές παρεξηγήσεις για το τι είναι η Πραγματικότητα, το Βασίλειο της Αλήθειας, το Βασίλειο του Θείου, η Αιώνια Ζωή… σαν Άμεση Εμπειρία της Πραγματικότητας, πέρα από τις θεωρίες των ανθρώπων…
Υπάρχουν όντα (κι άνθρωποι που περπατούν ανάμεσά μας) που Βιώνουν Μια Αντίληψη Απεριόριστη, Ελεύθερη, Χωρίς Εμπόδια, (που Νοιώθουν ότι Είναι Ένα με Όλα), που έχουν Υπερβεί τους περιορισμούς της σκέψης (που μας σκλαβώνει στο υποκείμενο, στο εγώ), της «αίσθησης», του «σώματος».
Η Μια Αντίληψη (που Αποκαλύπτει την Ενότητα της Ύπαρξης) είναι Μια Πραγματική Αντικειμενική Κατάσταση-Δραστηριότητα (αφού είναι πέρα από το υποκείμενο) και σε Αυτήν Συμμετέχουν Όλοι Όσοι Βιώνουν την Μια Πραγματικότητα, πέρα από τις ιδιαιτερότητες που βιώνουν εξαιτίας της σύνδεσής τους με τον ψυχοσωματικό οργανισμό, το σώμα.
Εξαιτίας ακριβώς Αυτής της Μιας Αντικειμενικής Κοινής Κατάστασης που Βιώνουν Όλα αυτά τα όντα, αποτελούν Μια Κοινότητα: Συμμετέχουν σε Μια Κοινή Πνευματική Εμπειρία κι ας εκδηλώνονται σε διάφορα σώματα, σε διαφορετικά μέρη του κόσμου (πράγματα που είναι δευτερεύοντα και μη ουσιώδη).
Σύμφωνα με την Κατανόησή μας Κάθε Αντίληψη, κάθε άνθρωπος, καθένας μας,  Είναι Αυτή η Ίδια η (Απόλυτη) Αντίληψη και μπορεί να είναι Απεριόριστη ή περιορισμένη ανάλογα με τις «επιλογές» μας.

Η Πλήρης Αντίληψη της Πραγματικότητας

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Πλήρης Αντίληψη της Πραγματικότητας

Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Η Αντίληψη της Πραγματικότητας είναι Υποκειμενική και Αντικειμενική ταυτόχρονα. Δεν απαιτεί μόνο την συμμετοχή του Υποκειμένου που «κατανοεί», απαιτεί ακόμα την εξέλιξη του Υποκειμένου ώστε να μπορεί να έχει Πλήρη Κατανόηση της Πραγματικότητας. Το Υποκείμενο πρέπει να αποβάλλει όλα τα υποκειμενικά στοιχεία για να φτάσει, μέσα στον εαυτό του, βιώνοντας την ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΦΥΣΗ του, σε Μία Αντικειμενική, Αληθινή, Πλήρη Αντίληψη της Πραγματικότητας. Το Υποκείμενο είναι η Πύλη για την Πραγματικότητα, το ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Είμαστε η Πραγματικότητα.

Η Πλήρης Αντίληψη της Πραγματικότητας δεν μπορεί να είναι μόνο υποκειμενική, γιατί τότε είναι σχετική, μεροληπτική, μη πλήρης. Ούτε εξάλλου είναι δυνατόν από ένα ατελές υποκείμενο (που δεν έχει αποβάλλει τα ατομικά στοιχεία του) η Αντικειμενική Αντίληψη της Πραγματικότητας. Εδώ βρίσκει εφαρμογή η λαϊκή ρήση «αυτός ζει στον κόσμο του», ή «ο καθένας ζει στο δικό του κόσμο», που σημαίνει ότι όλοι αντιλαμβάνονται μέσω του εαυτού, διά του εαυτού, για τον εαυτό, όχι αντικειμενικά. Όλοι σχεδόν οι άνθρωποι έτσι αντιλαμβάνονται.
Η εξέλιξη του Υποκειμένου (διά της αποβολής των ατομικών στοιχείων του) μπορεί να οδηγήσει στην Πλήρη Αντίληψη της Πραγματικότητας. Αυτό είναι που ονομάζουμε Αφύπνιση.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα