Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΖΩΗΣ ΑΡΚΕΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΧΘΕΣ!



Όσοι έχουμε ζήσει στην «παλιά καλή εποχή»,ο εγκέφαλος μας,  μέσω του ψυχολογικού μηχανισμού του «εξωραϊσμού του παρελθόντος», θυμάται πολλά πράγματα με νοσταλγία και απωθεί από την μνήμη του τα δυσάρεστα.  

Αυτό όμως που δεν ξεχνάνε οι περισσότεροι είναι τα κρύα σπίτια τον χειμώνα και το πόσο βγάζαμε την μπέμπελη σε αυτά το καλοκαίρι, μιας και δεν υπήρχαν τότε κλιματιστικά και η θερμομόνωση των σπιτιών ανήκε στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.

Παρά το γεγονός ότι έχοντας γεννηθεί σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, που διέθετε στα δωμάτια σώματα καλοριφέρ, αυτό το μόνο που κατάφερνε ήταν να κόβει  λίγο το πολύ κρύο για τους εξής απλούς λόγους.

Στην κουζίνα υπήρχε αντίστοιχη σόμπα της φωτογραφίας που ζέσταινε το νερό για τα σώματα. Δούλευε με κάρβουνο και το κάθε διαμέρισμα είχε στο υπόγειο την καρβουναποθήκη του. Όπως καταλαβαίνει κανείς στην οικογένεια δεν διαθέταμε θερμαστή ο οποίος να φέρνει κάρβουνο συνεχώς και να τροφοδοτεί την σόμπα μέρα νύχτα με αποτέλεσμα οι ώρες που τελικά λειτουργούσε  να είναι λίγες.


Αφ΄ετέρου τα δωμάτια ήταν ψηλοτάβανα και πολύ μεγάλα ώστε πχ στο μεγάλο χωλ του σπιτιού μπορούσα να πάρω ολόκληρη στροφή με το ποδήλατο της φωτογραφίας χωρίς να ακουμπήσω ή να ρίξω τα έπιπλα!

Το αποκορύφωμα ήταν ότι τα σώματα του καλοριφέρ είχαν τοποθετηθεί οική και ως έτυχε, με αποτέλεσμα να θερμαίνουν καλύτερα τα πιο θερμά δωμάτια και τα βορεινά να ξεπαγιάζουν!

Γιατί τιναζόμαστε στον ύπνο μας;

Γιατί τιναζόμαστε στον ύπνο μας;

Oι ακούσιοι νυχτερινοί σπασμοί που μας ξυπνούν είναι κάτι που μελέτησαν οι επιστήμονες!
Ο ύπνος περνά από διάφορα στάδια, στα οποία το σώμα και το μυαλό αντιδρούν διαφορετικά. Στην αρχή κοιμόμαστε ελαφριά, μετά πιο βαθιά και έπειτα, 45-60 λεπτά αργότερα, περνάμε σε αυτό που ονομάζεται ύπνος γρήγορων κινήσεων των ματιών (ύπνος REM). Τότε αρχίζουν τα όνειρα.

Αν Τρώτε Αυτό το Ένα Πράγμα για Πρωινό, θα Καίτε Θερμίδες Όλη Μέρα

Αν Τρώτε Αυτό το Ένα Πράγμα για Πρωινό, θα Καίτε Θερμίδες Όλη Μέρα

Λένε ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και σε ό,τι αφορά τον μεταβολισμό σας και το πώς θα λειτουργήσει μέσα στην ημέρα αυτό είναι πολύ αλήθεια.
Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε πως εκείνοι που επιλέγουν ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρωινό είναι πιο πιθανό να χάνουν βάρος στη διάρκεια της ημέρας από ότι εκείνοι που το παραλείπουν.
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το τι τρώτε για πρωινό είναι το ίδιο σημαντικό με το τι τρώτε γενικά μέσα στην ημέρα.
θερμίδες


Αν θέλετε να δώσετε μια ώθηση στον μεταβολισμό σας και να έχετε ενέργεια όλη την ημέρα οι ειδικοί προτείνουν τη γνωστή σε όλους μας βρώμη.

Για να αγαπήσει η καρδιά μας, χρειάζεται ελευθερία


Οι περισσότερες συγκρούσεις σχετικά με την αγάπη και το σεξ πηγάζουν από τη διάκριση ανάμεσα στα γεννητικά όργανα και στην καρδιά, το πρώτο και το τέταρτο τσάκρα. 

Στα δύο πρώτα τσάκρα λαχταράμε να βιώσουμε υπέροχα συναισθήματα, ηδονικές αισθήσεις και ατελείωτους πόθους. Όταν προσεγγίζουμε την καρδιά μας από το σεξουαλικό κέντρο ή από το κέντρο της κοιλιάς, ενδέχεται να μπερδέψουμε τον πόθο και την ανάγκη με την αγάπη. 

Έτσι, όταν ο πόθος σβήνει όπως άλλωστε είναι φυσικό, και η ανάγκη ικανοποιείται, αναρωτιόμαστε πού έχει πάει η αγάπη. Το σεξ προσφέρει υπέροχες θεραπευτικές απολαύσεις, αλλά η αγάπη που βασίζεται μόνο στην ηδονή μοιάζει με εύθραυστο λουλούδι. Μήπως δεν έχετε ζήσει μια σχέση έντονου σεξουαλικού πάθους και το πρωί που ξυπνήσατε αντικρίσατε δίπλα σας έναν ξένο;

Η Τάντρα του Ουράνιου Χορού διδάσκει ότι στο κέντρο της καρδιάς μαθαίνουμε να διακρίνουμε την κατάσταση στην οποία πέφτουμε στα δίχτυα του έρωτα, μια βιολογική παρόρμηση που λειτουργεί ως ναρκωτικό, από εκείνη στην οποία ο έρωτας, μας εξυψώνει, μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από πλήρη διαύγεια σκέψεως και ενσυνείδητη ευδαιμονία.


Αν το ηλιακό πλέγμα μας είναι εγκλωβισμένο σε θέματα προσωπικής δύναμης, είναι πιθανό να προσπαθήσουμε να ανταλλάξουμε την αγάπη με θαυμασμό ή ασφάλεια. Αν, μάλιστα, μπερδέψουμε την αγάπη με τη δύναμη, μπορεί να πιστέψουμε ότι έχουμε δικαίωμα να κατευθύνουμε την ερωτική ιστορία, να επιβάλουμε τη θέλησή μας στον/στην αγαπημένο/η μας και να προσπαθήσουμε να πάρουμε αυτό που νομίζουμε ότι μας χρωστάει.

Όταν ο εγωικός νους μας κυβερνά την καρδιά και προσπαθεί να αποκτήσει τον έλεγχο, η αγάπη εξαφανίζεται. Για να αγαπήσει η καρδιά μας, χρειάζεται ελευθερία. Ο εγωικός νους είναι γεμάτος διαχωριστικές γραμμές, ερμηνείες και περίπλοκες διατάξεις που πλάθουν την αγάπη και την ίδια τη ζωή μέσα σε ασφαλή και προσχεδιασμένα καλούπια. Έχει το δικό του κώδικα επιβίωσης: Κρύψου! Μη δείχνεις ευάλωτος! Με το ένα χέρι να δίνεις και με το άλλο να παίρνεις! Ας κάνουμε μια συμφωνία!

“Αν δε χτίσεις τα δικά σου όνειρα, κάποιος θα σε βάλει να του χτίσεις τα δικά του”. Tony Gaskins Jr.



Τα όνειρα πάντα ντύνονται με την ελπίδα και την αισιοδοξία. Είναι αυτά που μας κρατούν στη ζωή. Αναλώνουμε πολύ χρόνο –και καλά κάνουμε- στις ονειροπαγίδες μας. Μόνο που ξεχνάμε ένα βασικό πράγμα: Ποιού είναι ακριβώς τα όνειρα που κάνουμε; Είναι δικά μας;
Η ζωή που είναι δική μας.
Σε ένα από τα πολλά περίφημα πράγματα που έγραψε ο Όσκαρ Ουάϊλντ, ανέφερε πως «οι περισσότεροι άνθρωποι είναι άλλοι άνθρωποι. Οι σκέψεις τους είναι οι απόψεις κάποιου άλλου, οι ζωές τους μια μίμηση, τα πάθη τους μια αναφορά». Υπερβολικό; Πολλές φορές η υπερβολή συναντά την αλήθεια.
Αν ψάξουμε έντιμα και ειλικρινά μέσα μας, θα δούμε πως η ονειροχώρα που έχουμε φτιάξει, δεν είναι εντελώς δική μας. Μέσα σε αυτήν, θα δούμε πολλά «ξένα» όνειρα. Από μικροί, μαζί με την ανατροφή παίρνουμε και κάποια «βάρη» από την οικογένεια και από το σχολείο. «Πρέπει να κάνεις αυτό, πρέπει να γίνει το άλλο κτλ». Πρέπει; Τι πρέπει; Να κάνουμε μόνο αυτό που στο τέλος νιώθουμε. Από τη στιγμή που δεν επηρεάζουμε κανέναν αρνητικά, οφείλουμε να κάνουμε αυτό που εμείς ονειρευόμαστε.
Το να μην έχεις όνειρα δε σε κάνει ρεαλιστή.
Ακόμη πιο επικίνδυνο από το να είμαστε φορείς άλλων ονείρων, ξένων προς τα δικά μας, είναι να μην έχουμε όνειρα. Δεν μπορεί να γίνει απολαυστική η ζωή αν δεν έχει συνδεθεί με την ονειροχώρα. Χωρίς την έμπνευση που μας χαρίζουν τα όνειρα, χωρίς την φαντασία που τα ντύνει, δεν μπορούμε να δούμε το πόσο απολαυστική είναι η ζωή.
Από διάφορες πληγές και απογοητεύσεις, οδηγούμαστε σε σκέψεις που μας φέρνουν στο να κηρύξουμε πόλεμο απέναντι στα όνειρα. Αν σε κάτι αποτύχουμε, κακά τα ψέματα, τα βάζουμε με τα όνειρά μας, ότι δεν ήταν ρεαλιστικά. Για να μην απογοητευτούμε και για να μην πονέσουμε πάλι, θωρακιζόμαστε με «ρεαλισμό». Βέβαια το τι είναι η πραγματικότητα χωρίς τη φαντασία των ονείρων, το ξεχνάμε! Φτάνουμε στο σημείο να αρνηθούμε τις φιλοδοξίες μας και να ζούμε από μέρα σε μέρα. Βλέποντας και κάνοντας. Αρχίζουμε να φοβόμαστε το μέλλον και τελικά, κόβουμε από τον εαυτό μας τη θέα του ορίζοντα. Όμως δεν είναι αυτός ο ρεαλισμός. Δεν υπάρχει ρεαλισμός που να μην έχει μέσα του φιλοδοξίες και όνειρα.

6 τρόποι για να διαβάσετε εύκολα το μυαλό κάποιου



Πολλοί από εμάς νομίζουμε πως το να διαβάσουμε το μυαλό του άλλου είναι κάποιο είδος ελεγκτικού μηχανισμού. Αν μπορείτε να ανακαλύψετε την επόμενη του κίνηση, μπορείτε να τον χειραγωγήσετε ή να προβλέψετε τις μελλοντικές του πράξεις. Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι και πολύ πιο πρακτικό και προσωπικό.

Το να διαβάζετε το μυαλό του άλλου σας επιτρέπει να βρίσκεστε εκεί γι αυτόν, να κατανοείτε την οπτική γωνία του και να σχετίζεστε με εκείνον σε βαθύτερο επίπεδο. Εδώ υπάρχουν 6 τρόποι για να διαβάσετε το μυαλό κάποιου εύκολα:
  1. Η γλώσσα του σώματος.
Η γλώσσα του σώματος είναι ακόμα μια σαφή ένδειξη γι αυτά που σκέφτεται κάποιος. Αν το μέτωπο του κάνει ρυτίδες, τότε είναι αγχωμένος. Πως κάθεται ή πως στέκεται; Ποια είναι η στάση του;
Όταν τα πρωτεύοντα στην άγρια φύση δείχνουν δύναμη, ανοίγουν τα χέρια τους προς τα έξω. Τεντώνονται και χτυπούν το στήθος τους. Βασικά, τα επίπεδα της κορτιζόλης πέφτουν, μειώνοντας έτσι το στρες. Επίσης, όταν έχετε νεύρα η κορτιζόλη αυξάνεται. Όταν τα επίπεδα κορτιζόλης αυξάνονται, ως αποτελέσματα εμφανίζονται η στέρηση ύπνου, η αύξηση του βάρους και μια σειρά από άλλα προβλήματα. Η καφεΐνη έχει πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες αλλά όταν γίνεται κατάχρηση αυτής μπορεί να οδηγήσει σε ανεβάσματα της κορτιζόλης, επομένως μπορεί να ακολουθήσει η αύξηση βάρους και η αϋπνία.
Επίσης, μπορείτε να μάθετε πολλά για την ψυχική κατάσταση κάποιου από την γλώσσα του σώματος, την στάση και τα ενεργειακά του επίπεδα.

Μεγαλώνοντας ένα ευγενικό παιδί σ’ ένα κόσμο που δεν λέει «ευχαριστώ»



Μεγαλώνοντας ένα παιδί, κάθε μέρα περνάει από το μυαλό μας η βασανιστική ερώτηση «το κάνω σωστά;». Είναι αυτή η διαρκής αμφιβολία που άλλους τους κάνει να ψάχνουν και να διερωτώνται και να πηγαίνουν παρακάτω, και άλλους φορτίζει με ένα άγχος επάρκειας ως προς το γονεϊκό τους ρόλο.
Η δική μου προσπάθεια, της μέχρι σήμερα μητρικής μου καριέρας, είναι το μεγάλωμα παιδιών με συναισθηματική νοημοσύνη. Στόχος μου είναι να εμμένω στο συναίσθημα κάθε περίστασης και να παρακάμπτω το περιβάλλον σκηνικό. Προσπαθώ να ενθαρρύνω την έκφραση και αποδοχή του συναισθήματος και να ενισχύσω την ενσυναίσθηση. Τη δεξιότητα που σου επιτρέπει να μπεις στη θέση του άλλου να αντιληφθείς τι νιώθει και να αντιδράσεις ανάλογα.
Δυστυχώς πολλές φορές αναρωτιέμαι αν είναι σωστό αυτό που κάνω. Αναρωτιέμαι αν η έμφασή που δίνω στο κομμάτι της συναισθηματικής ανάπτυξης, είναι αυτό που πραγματικά θα βοηθήσει το δικό μου παιδί να είναι ευτυχισμένο και ολοκληρωμένο σαν προσωπικότητα.
Και έρχονται όλες εκείνες οι στιγμές που νιώθω σα να δημιουργώ έναν αριστοκράτη σε μια κοινωνία που βρίθει από μαγκιά, αγένεια και θράσος. Είναι όλες εκείνες οι φορές που αντιλαμβάνεσαι ότι δίνεις εφόδια που δυστυχώς δεν συμμερίζονται όλοι. Έτσι βρέθηκα να έχω ένα παιδί με υψηλή –κατά τη γνώμη της κουκουβάγιας μάνας- συναισθηματική νοημοσύνη, ευάλωτο όμως από τα βλήματα των υπολοίπων που η ανατροφή τους επικεντρώνεται στην προσωπική ανάδειξη, τη μαγκιά και τον εξευτελισμό κάθε συναισθήματος που νοείται ως αδυναμία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα