Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Να εμπιστεύεσαι τους ανθρώπους που σε νοιάζονται και σε κάνουν να χαμογελάς



Της Γεωργίας Ανδριώτου

Η ζωή σου είναι ένα ταξίδι γεμάτο με συναπαντήματα ανθρώπων.

Συναπαντήματα που είναι γεμάτα με στιγμές όμορφες και δύσκολες, με συναισθήματα αγάπης και λύπης, με όνειρα που μοιράζονται, με σιωπές που κραυγάζουν, με χαμόγελα που φωτίζουν τον κόσμο.

Η συναναστροφή με τους ανθρώπους δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, ούτε πάντα ευχάριστη και ουσιαστική. Εκτός από εκείνους που θα προσπεράσουν τη ζωή σου αδιάφορα, υπάρχουν δυο κατηγορίες ανθρώπων που αφήνουν το στίγμα τους στις στιγμές σου.

Η πρώτη είναι οι άνθρωποι της καρδιάς σου. Εκείνοι που έγιναν οι άνθρωποι της ζωής σου. Τα χρόνια που πέρασαν έγιναν ρίζες που σε έδεσαν μαζί τους σε μια σχέση που στηρίζεται στην αγάπη, στην εμπιστοσύνη και στον αμοιβαίο σεβασμό. Είναι λίγοι, ίσως και να τους μετράς στα δάχτυλα του ενός χεριού. Αλλά είναι η κρυφή σου δύναμη.

Είναι οι άνθρωποι που μοιράζονται μαζί σου προβληματισμούς, όνειρα και συναισθήματα. Η καρδιά σου χτυπάει με τη δική τους συντονισμένα, οι σκέψεις σου εναρμονίζονται με τη δική τους φιλοσοφία ζωής και η ψυχή σου αιωρείται ήρεμη δίπλα στη δική τους.

Είναι εκείνοι που έχουν πάντα έτοιμο το χέρι για να σε βοηθήσουν να σταθείς όρθιος στις στιγμές της αδυναμίας σου. Εκείνοι που σου έμαθαν πως η ζωή παλεύεται μόνο όταν έχεις δίπλα σου ανθρώπους που σε νοιάζονται και θέλουν να σε βλέπουν να χαμογελάς.

ΚΙ’ ΟΜΩΣ…


Σχετική εικόνα
Με οχι καλους οιωνους και προυποθεσεις ξεκινησαν στο ποδοσφαιρο και στο μπασκετ. Με αλλοπροσαλες και «φυγε συ ελα συ»  μεταγραφες στο μπασκετ, με σαστιμαρα  και μπαλωματα στο ποδοσφαιρο.Συν τις σοβαρες απωλειες. Προερχομενες αμφοτεφες απο νεκραναστασεις. Και ομως κυριε, κατακτηθηκαν κορυφες.
Πιο μεγαλη βεβαια η μπασκετικη κουπα και γιατι ειναι Ευρωπαικη αλλα και γιατι επετευχθει μεσα σε ενα οχι ελεγχομενο περιβαλλον οπως αυτο της ελληνικης σουπερλιγκας ας πουμε,την οποια ο τετραπερατος Μελισσανιδης χειρουργησε,αφου πρωτα βεβαιως ειχε αναισθητοποιησει με ακριβα φαρμακα ο εταιρος Ποντιος του Βορρα βαζοντας πολυ βαθυτερα το χερι στην τσεπη,ισως λογω και επιδειξης νεορωσσικου νεοπλουτισμου.(δειξε μου το παιδι σου να σου πω τι εισαι)
Μπραβο ομως και στις «δυο» ΑΕΚ. Αλλωστε μονο ΑΕΚ θα μπορουσε να τα καταφερει αυτα. Να τουμπαρει πιθανοτητες και να ακυρωνει τα αναποδα προγνωστικα.
Δεν αποκλειεται του χρονου να παρουμε και κανενα ΟΥΕΦΑ. Που ξερεις…

Κάνε το δυναμικό της λύπης σου, δυναμικό λύτρωσης και μεταμόρφωσης. Μπορείς!!


Αν το τραγούδι της ψυχής σου που βγαίνει σήμερα από τα χείλη σου έχει πόνο, παράπονο δυστυχία μην κάνεις ότι δεν το ακούς... 

Μην κάνεις ότι δεν είναι δικό σου...

Άφησε τα δάκρυα να τρέξουν και να ποτίσουν την γη της θλίψης σου. 

Βίωσε τη λύπη σου, βίωσε τον πόνο σου όχι με το μυαλό αλλά με το σώμα... 

Πήγαινε μέσα σου, στην κοιλιά σου και κούρνιασε μες την λύπη σου σιωπηλά, ολοκληρωτικά, όπως το μωρό μες την αγκαλιά της Μάνας... 

Μην αντισταθείς, αφέσου εκεί χωρίς σκέψεις...

Άσε τη θλίψη να σου μιλήσει χωρίς γιατί και πως...

Το χαλί που το πατούσαν όλοι

Μια φορά κι έναν καιρό στα βάθη της Περσίας ήταν το πιο όμορφο, το πιο πολύτιμο, το πιο ακριβό και ξεχωριστό χαλί του κόσμου. Το διακοσμούσαν παραστάσεις που περιέγραφαν τη χαρά της ζωής και ήταν κατασκευασμένο από μετάξι και ίνες από χρυσό και ασήμι.


Ο ιδιοκτήτης του, ένας έμπορος χαλιών, ήταν τόσο περήφανος για το απόκτημά του, που αντί να το κρεμάσει, όπως και όλα τα άλλα χαλιά, το έστρωσε στην είσοδο, για να το καμαρώνει ο ίδιος αλλά και για να είναι το πρώτο πράγμα που θα έβλεπε ο κάθε πελάτης την ώρα που θα έμπαινε στο μαγαζί του.
Έτσι η φήμη για την ομορφιά του χαλιού εξαπλώθηκε στα πέρατα της οικουμένης και χιλιάδες κόσμου συνέρρεαν στο κατάστημα, για να θαυμάσουν αυτό το μοναδικό χαλί. Ο έμπορος ούτε για μια στιγμή δε διανοήθηκε να το πουλήσει, όμως κατάφερε να πουλήσει αμέτρητα χαλιά σε πολύ ακριβές τιμές. Η προσφορά λοιπόν του χαλιού μας ήταν τεράστια. Ένιωθε να το πλημμυρίζει η ευτυχία, γιατί έκανε πάμπλουτο και τον ιδιοκτήτη του και την οικογένειά του, έκανε όμως χαρούμενους και χιλιάδες ανθρώπους, που θαυμάζοντας ένα τέτοιο σπάνιο αντικείμενο τέχνης γέμιζαν τα μάτια τους και τις ψυχές τους με απίστευτη ομορφιά.

Πᾶρε τὸ φῶς τῆς κάθε ἡμέρας καὶ κᾶνε το χαρά!

Μπορεῖς νὰ βλέπῃς, νᾶ ἀκοῦς, νὰ γεύεσαι, νὰ ἀγγίζῃς, νὰ μυρίζῃς, νὰ αἰσθάνεσαι, νὰ μιλᾶᾷς, νὰ γελᾷς, νὰ ἀπολαμβάνῃς, νὰ περπατᾷς, νὰ παίζῃς, νὰ ἀγαπᾷς, νὰ δημιουργῇς, νὰ ἐνθουσιάζεσαι…

Ἔχεις τὸ χάρισμα νὰ σκέπτεσαι καὶ νὰ φτιάχνῃς εἰκόνες χρωματιστές…
Μπορεῖς νὰ πραγματοποιῇς τὰ ὄνειρά σου…
Ἔχεις ταλέντα καὶ δυνατότητες…
Ἔχεις τὸ δῶρο τῆς ἐπιλογῆς…
Ἔχεις τὸ χάρισμα νὰ μαθαίνῃς καὶ νὰ ἐξελίσσεσαι…
Ἔχεις τὸ χάρισμα νὰ δημιουργῇς…
Μέσα σου ὑπάρχουν κρυμμένοι θησαυροὶ καὶ δεξιότητες ποὺ περιμένουν νὰ τὶς ἀνακαλύψῃς…
Ἔχεις τὴν ἱκανότητα νὰ ξεδιαλέγῃς ἀπὸ τὸ ἐχθὲς αὐτά ποὺ σοῦ ταιριάζουν γιὰ τὸ σήμερα.
Ἔχεις πολλὰ κομμάτια, ποὺ κάποια ἀπὸ αὐτὰ τὰ γνωρίζεις καλά, κάποια ἄλλα εἶναι ἀκόμη ἄγνωστα σὲ ἐσέναν.
Μπορεῖ νὰ ἀκοῦς πολλά, νὰ δοκιμάζῃς τὰ πάντα ἀλλὰ νὰ κρατᾷς μόνον αὐτὰ ποῦ σοῦ ταιριάζουν.

Η παράξενη ιστορία του πρώτου ανδριάντα του Καραϊσκάκη στην ομώνυμη πλατεία του Πειραιά.






του Στέφανου Μίλεση

Στις 7 Μαΐου του 1895 τελούνται τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Γεωργίου Καραϊσκάκη, συνοδευόμενα από παράλληλη μετονομασία της Πλατείας, από Πλατεία Απόλλωνος που μέχρι τότε καλείτο, σε Πλατεία Καραϊσκάκη. Φυσικά αναφερόμαστε στη γνωστή σήμερα Πλατεία Καραϊσκάκη που δεσπόζει στην παράλια ζώνη του εμπορικού μας λιμένα. Ωστόσο να διευκρινίσουμε ότι δεν πρόκειται για τον έφιππο ανδριάντα του Καραϊσκάκη που υπάρχει σήμερα στην ομώνυμη Πλατεία, που είναι φιλοτεχνημένος τη δεκαετία του 1960, αλλά σε έναν πολύ παλαιότερο που βρισκόταν στην ίδια ακριβώς θέση με τον σημερινό. 

Τα αποκαλυπτήρια εκείνου του πρώτου ανδριάντα συνοδεύονταν και από έναν γενικό εξωραϊσμό της Πλατείας που μέχρι τότε, μπορεί να έφερε επίσημα την ονομασία «Πλατεία Απόλλωνος», αλλά οι Πειραιώτες την αποκαλούσαν μεταξύ τους «Πλατεία Τζελέπη» από το όνομα της γειτονικής προς αυτήν ακτής. 



Η Πλατεία Απόλλωνος λοιπόν, την 7η Μαΐου του 1895 έλαβε την ονομασία Πλατεία Καραϊσκάκη, που διατηρεί μέχρι σήμερα, αλλά που τότε θεωρείτο πολύ σημαντική καθώς αποτελούσε τη βιτρίνα της πόλης για όσους έφταναν με πλοία στο λιμάνι. Η Πλατεία Καραϊσκάκη ήταν κοντά στην βασιλική αποβάθρα, κοντά στο Ωρολόγιο και Δημαρχείο του Πειραιά και περίπου στο κέντρο του πειραϊκού λιμένα. Συνεπώς ήταν πρώτη ορατή πλατεία σε όσους έφταναν με πλοία στον Πειραιά. Όλη αυτή η παράλια ζώνη αποτελούσε την πύλη εισόδου και εξόδου των ξένων βασιλέων και επισήμων στην Ελλάδα, αφού όλες οι μετακινήσεις τους γίνονταν μόνο με πλοία. 

Η μετονομασία της πλατείας, σε Καραϊσκάκη, η τοποθέτηση ανδριάντα του ήρωα στο κέντρο και ο εξωραϊσμός της ήταν έργα του Θεόδωρου Ρετσίνα που είχαν να κάνουν με την γενικότερη προετοιμασία της πόλης για τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, που είχαν οριστεί να γίνουν έναν περίπου χρόνο αργότερα, το Μάρτιο του 1896, στους οποίους ο Πειραιάς θα λάμβανε ενεργή συμμετοχή με την διεξαγωγή αγωνισμάτων στην περιφέρειά του. 

Πες «Όχι» στους άλλους χωρίς ενοχές, πες «Ναι» στον εαυτό σου χωρίς φόβο

Το «όχι» είναι μία πολύ ιδιαίτερη λέξη. Έχει μία συγκεκριμένη δυναμική που νιώθουμε ότι χρειάζεται να κατέχουμε για να το ξεστομίσουμε. Νιώθουμε πως χρειάζεται να το υποστηρίξουμε απόλυτα όταν το λέμε και είναι άβολο όταν μετατρέπεται σε «ναι» ή «ίσως». Καμιά φορά μπορεί να μετανιώνουμε για τα «όχι» που είπαμε, ενώ άλλες στιγμές να τα βάζουμε με τον εαυτό μας γιατί δεν τολμήσαμε να αρνηθούμε και να «υψώσουμε ανάστημα». Μία τόσο μικρή λέξη κουβαλά μία τόσο απόλυτη δύναμη που ίσως φαίνεται δύσκολο να την σηκώσεις στους ώμους σου ή και να την διαχειριστείς στη ζωή σου.
pes-oxi
Πολλές φορές τα «όχι» υποδεικνύουν την προσωπική επιλογή – «δεν θέλω αυτή την εμπειρία, δεν επιθυμώ αυτή την κατάσταση, δεν είναι αυτό που πραγματικά θέλω». Σε αυτές τις περιπτώσεις, η άρνηση δίνει εσωτερική δύναμη και αίσθηση ελέγχου πάνω στη ζωή, τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας.
Υπάρχουν και περιπτώσεις όπου το «όχι» συνδέεται με φόβο – «θα ήθελα κάτι τέτοιο αλλά φοβάμαι τις συνέπειες, οπότε θα πω όχι». Όταν ο φόβος είναι δικαιολογημένος (βασίζεται, δηλαδή, σε αυθεντικά στοιχεία και δεδομένα που να τον τροφοδοτούν), τότε η άρνηση νιώθουμε ότι μας προστατεύει. Εάν όμως ο φόβος βασίζεται σε προσωπικές ανασφάλειες και εμπόδια που έχουμε συνηθίσει να βάζουμε στον εαυτό μας, τότε το «όχι» κουβαλά θλίψη και απογοήτευση γιατί δεν έχουμε τη δύναμη να πούμε «ναι», να βγούμε από το καβούκι μας και να αδράξουμε την στιγμή που περνά και την ευκαιρία που ίσως δεν θα ξαναβρούμε στη ζωή μας.
Agata-WierzbickaΠού πρέπει να πεις όχι χωρίς ενοχές;

Ο κίνδυνος της “ήπιας” κατάθλιψης



Η διάγνωση της ήπιας κατάθλιψης αποτελεί πρόκληση για τους ειδικούς, καθώς τα συμπτώματά της μοιάζουν σχεδόν με τις φυσιολογικές συναισθηματικές αντιδράσεις και ψυχολογικές διακυμάνσεις της καθημερινής ζωής.
Αν και ο χαρακτηρισμός «ήπια» μπορεί για κάποιους να σημαίνει ότι δεν είναι σοβαρή, αυτό στην πραγματικότητα δεν ισχύει, αφού αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως μπορεί να οδηγήσει σε μείζονα (κλινική) κατάθλιψη.
Συμπτώματα
Οι αξιοσημείωτες μεταβολές στη διάθεση και τη συμπεριφορά, καθώς και μια σειρά από σωματικά συμπτώματα είναι χαρακτηριστικά της ήπιας κατάθλιψης.
Πιο συγκεκριμένα, κοινά συμπτώματα είναι τα εξής:
Ευερεθιστότητα
Αρνητικές σκέψεις
Υπερβολική κόπωση
Αίσθημα απελπισίας
Θλίψη
Τάση για κλάμα
Χαμηλή αυτοεκτίμηση
Δυσκολία συγκέντρωσης
Έλλειψη κινήτρων
Τάση κοινωνικής απομόνωσης
Ανεξήγητοι πόνοι στο σώμα
Στα συμπτώματα της ήπιας κατάθλιψης συγκαταλέγονται και αλλαγές στη συμπεριφορά και στις καθημερινές συνήθειες (πρόγραμμα ύπνου, φαγητό κ.ά.).

Η Δίαιτα της Διαίσθησης: Η νέα Διατροφή για Όσους Μισούν να Μετρούν Θερμίδες και να Ακούν όλο «μη»

Η Δίαιτα της Διαίσθησης: Η νέα Διατροφή για Όσους Μισούν να Μετρούν Θερμίδες και να Ακούν όλο «μη»

Σε αυτή τη διάιτα δεν υπάρχει καταμέτρηση θερμίδων, ούτε απαγορευμένες τροφές. Η δίαιτα της διαίσθησης (intuitive eating) είναι η διατροφή που βασίζεται στο ένστικτο. 
Οσο το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερες διαίτες θα βγουν στην επιφάνεια. Ωστόσο είναι γεγονός πως πολλοί άνθρωποι νιώθουν ολοένα συχνότερα κόπωση με την ιδέα μιας νέας δίαιτας.
Μπορούμε να καθορίσουμε εμείς οι ίδιοι τι θα τρώμε και παράλληλα να χάσουμε το επιθυμητό βάρος; Πώς μπορούμε να κάνουμε τις σωστές επιλογές;
Μία νέα θεωρία από τις ΗΠΑ, η διατροφή με βάση τη διαίσθηση υποστηρίζει ότι μπορούμε να κάνουμε τις σωστές επιλογές αρκεί να το θέλουμε πραγματικά.
Η ιδέα του intuitive eating βασίζεται στον έλεγχο του εαυτού μαςως προτεραιότητα για την επιτυχή απώλεια βάρους.
Προτείνει να ακούμε το σώμα μας και τις ανάγκες του, καθώς και να τρώμε αυτό που πραγματικά επιθυμούμε εκείνη τη στιγμή. 
Και όταν λέμε να ακούμε το σώμα μας εννοούμε να δίνουμε προσοχή σε τρία πράγματα: πείνα, όρεξη, κορεσμό. 

6 σημεία του σώματος που δεν χρειάζεται να καθαρίζεις τόσο συχνά όσο νομίζεις!

Σε ό,τι αφορά την προσωπική υγιεινή, όλοι μας νομίζουμε ότι όσο περισσότερο φροντίζουμε και προσέχουμε τον εαυτό μας, τόσο πιο καθαροί είμαστε. Οκ δεκτό, αλλά πολλές φορές κάτι τέτοιο μπορεί να αποβεί βλαβερό για το σώμα μας. Κι αυτό γιατί υπάρχουν ορισμένα σημεία που δεν είναι ανάγκη να πλένονται συχνά για να διατηρούνται καθαρά. Αυτά τα σημεία έχουν την ιδιότητα να καθαρίζονται με φυσικό τρόπο από μόνα τους, επομένως δεν είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη να τα πλένεις κι εσύ, παρά είναι προτιμότερο να τα αφήνεις ανέγγιχτα.

Ποια είναι αυτά τα σημεία του σώματος που δε χρειάζεται να καθαρίζεις τόσο συχνά; Διάβασε παρακάτω:

1. Tα αυτιά σου

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν μπατονέτες για να καθαρίσουν το εσωτερικό των αυτιών τους, ωστόσο οι ειδικοί δεν είναι σύμφωνοι με τη συγκεκριμένο μέθοδο, μιας και θεωρούν ότι βλάπτει περισσότερο απ' ότι βοηθάει. Το εσωτερικό του αυτιού είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και το κερί στην ουσία το προστατεύει από διάφορες λοιμώξεις και βακτήρια, δεν είναι βρωμιά. Ωστόσο, αν για οποιονδήποτε λόγο θέλεις να καθαρίσεις τα αυτιά σου, είναι προτιμότερο να αφήσεις έναν γιατρό να το κάνει για σένα παρά μόνος/η σου.

2. Ο κόλπος σου

Πολλές είναι οι κοπέλες που έχουν μανία να καθαρίζουν τον κόλπο τους με αρκετά προϊόντα. Χρησιμοποιούν αφρόλουτρο, αρωματικά σαπούνια, ειδικές κρέμες κι άλλα τόσα, καταστρέφοντας έτσι τη φυσική ισορροπία της περιοχής όπως και τα βακτήρια που δεν είναι κακά και πρέπει να υπάρχουν στον κόλπο. Κορίτσια, πραγματικά το νεράκι και μόνο φτάνει. Ο κόλπος είναι από τα μέρη του σώματος που αυτό-καθαρίζονται με φυσικές διεργασίες του οργανισμού.

Χαβάη: Η λάβα του Κιλαουέα κατέστρεψε δεκάδες σπίτια - Χιλιάδες πολίτες εκκενώνουν κατοικημένες περιοχές (φωτό)

a-lava-flow-

Να εγκαταλείψουν άμεσα τα σπίτια έχουν προειδοποιηθεί πολλοί κάτοικοι της Χαβάης, καθώς η λάβα του ηφαιστείου Κιλαουέα συνεχίζει να κυλάει σε κατοικημένες περιοχές της νησιωτικής πολιτείας των ΗΠΑ, συνοδευόμενη από επικίνδυνες εκλύσεις τοξικών αερίων.
Συγκεκριμένα, μία νέα ρωγμή παρατηρήθηκε σε απόσταση 19 χιλιομέτρων από το ηφαίστειο, στον απόηχο της ισχυρής σεισμικής δόνησης εντάσεως 6,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε στο νησί την Παρασκευή. Πολλές ρωγμές έχουν παρατηρηθεί από την Παρασκευή στο Κιλαουέα, με αποτέλεσμα την έκλυση λάβας και αερίων σε κατοικημένες περιοχές. 
«Τα υψηλά επίπεδα διοξειδίου του θείου συνιστούν απειλή για όλους όσοι εκτίθενται σε αυτά», προειδοποίησε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της νησιωτικής πολιτείας.
Σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας του νησιωτικού συμπλέγματος, δέκα ηφαιστειακές ρωγμές παραμένουν ανοικτές. Όπως επισήμανε το Ηφαιστειακό Παρατηρητήριο της Χαβάης, από τουλάχιστον μία εκλύεται λάβα.

Χρονοταξιδιώτισσα Περιγράφει το Μέλλον της Γης και του Άρη (video)



Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Χρονοταξιδιώτισσα Περιγράφει το Μέλλον της Γης και του Άρη

Ένας ακόμη χρονοταξιδιώτης βγήκε στην δημοσιότητα. 

Αυτή τη φορά είναι γυναίκα. Τους ισχυρισμούς της προβάλει η έγγυρη και έγκριτη Express.co.uk, και εμείς πρέπει να αναρωτηθούμε, γιατί δίνεται τόσο μεγάλη έκταση σε αυτούς τους χρονοταξιδιώτες που ένας-ένας ξεφυτρώνουν καθημερινά σαν τα μανιτάρια, το τελευταί χρονικό διάστημα.


Μήπως, ο κόσμος πρέπει να αρχίσει να ενημερώνεται για τα ταξίδια στον χρόνο; 

Άραγε έρχεται η ώρα όπου αυτά τα μηχανήματα θα αποκαλυφθούν και η ψυχολογία του παγκόσμιου πληθυσμού πρέπει να είναι έτοιμη; 

Μήπως προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή μας από κάτι άλλο; 

Να μας παραπλανήσουν;

Ας δούμε την ιστορία της:

Η Mary δήλωσε ότι είναι ένας χρονοταξιδιώτης και ότι ταξίδεψε εγκαίρως μέχρι το έτος 3812 και πήγε στον Άρη. Πρόσθεσε ότι τα ρομπότ ήταν παρόντα στον πλανήτη και ότι οι άνθρωποι «είχαν μετακινηθεί εκεί».

Η 37χρονη αφηγείται:

«Έτσι, εμφανίστηκα στον Άρη. Έμοιαζε με μια έρημο με πολλά κτίρια, πήρα αμέσως μια φωτογραφία.

Μπορείτε να δείτε τα διαστημόπλοια στα οποία ήρθαμε, μπορείτε επίσης να δείτε τα κτίρια.

Ο Άρης ήταν πολύ ενδιαφέρον και ταυτόχρονα πολύ τρομακτικός».

Η σπάνια και ανατριχιαστική ιστορία της γυναίκας που γέννησε στον τάφο της


Κάπου μεταξύ του 7ου και του 8ου αιώνα, μια έγκυος γυναίκα έφυγε από τη ζωή και τάφηκε στην ιταλική μεσαιωνική πόλη Ίμολα. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερα σε αυτή την υπόθεση. Όταν όμως ο τάφος της γυναίκας ανακαλύφθηκε το 2010, δύο πολύ περίεργες λεπτομέρειες ήρθαν στο φως.

Η πρώτη ήταν κάποια μικροσκοπικά οστά ανάμεσα στα πόδια της γυναίκας. Επρόκειτο για τα υπολείμματα του εμβρύου της, που φαίνεται πως γεννήθηκε μετά τον θάνατό της. Οι αρχαιολόγοι εντόπισαν επίσης μια μικρή τρύπα στο κρανίο της μητέρας, ένα στοιχείο που ενίσχυε το μυστήριο του θανάτου της.

Πρόσφατα, ερευνητές δημοσίευσαν μια μελέτη στην επιθεώρηση World Neurosurgery, η οποία αναζητά να ξετυλίξει το μυστήριο και να δώσει απαντήσεις στο τι συνέβη στη γυναίκα αυτή πριν και μετά τον θάνατό της.

Τα οστά της άτυχης μητέρας που βρέθηκαν στον πέτρινο τάφο, σύμφωνα με το Live Science, έδειξαν ότι είχε θαφτεί με το πρόσωπο προς τα πάνω, κάτι που σημαίνει πως είχε θαφτεί κανονικά. Η ανάλυση επιστημόνων του πανεπιστημίου της Φεράρα και του πανεπιστημίου της Μπολόνια αποκάλυψε ότι η γυναίκα ήταν ηλικίας 25-35 ετών όταν πέθανε. Το έμβρυό της, το φύλο του οποίου δεν μπορούσε να διευκρινιστεί, φαίνεται πως είχε φτάσει στην 38η εβδομάδα της κυοφορίας, απέχοντας δηλαδή μόλις δύο εβδομάδες από την ολοκλήρωσή της.

Τα πόδια του μωρού βρίσκονταν ακόμη μέσα στη μητέρα, ενώ το κεφάλι και πάνω μέρος του σώματός του είχαν βγει από αυτό μετά τον θάνατο της γυναίκας. Οι ερευνητές θεωρούν ότι η ταφή αυτή προσφέρει ένα σπάνιο παράδειγμα «μεταθανάτιας εξώθησης εμβρύου» ή «γέννας σε φέρετρο», κάτι που συμβαίνει όταν αέρια συγκεντρώνονται μέσα στο σώμα της νεκρής εγκύου και ωθούν το έμβρυο έξω από αυτό. Το ανατριχιαστικό αυτό φαινόμενο έχει παρατηρηθεί σπάνια στα αρχαιολογικά αρχεία.

Black Aggie: Η ιστορία του «στοιχειωμένου» αγάλματος στην Ουάσιγκτον


Η πρωτεύουσα των ΗΠΑ, η Ουάσινγκτον είναι γεμάτη από ενδιαφέροντα μουσεία, γκαλερί και εθνικά μνημεία. Εκεί υπάρχει ένα μνημείο για τον πρόεδρο Λίνκολν και ένα μνημείο των βετεράνων της Κορέας.
Λίγα τετράγωνα μακριά από τις σεβάσμιες φιγούρες σε μία ήσυχη γωνία μίας αυλής της πόλης υπάρχει ένα απόκοσμο άγαλμα που δεν το λατρεύουν.
Το αντικείμενο έχει ύψος 1,65 μ. και είναι μπρούτζινο. Είναι μία καθιστή φιγούρα που φοράει ένα μεγάλο μανδύα με κουκούλα που καλύπτει το πρόσωπο. Ο ξεναγός Μάικλ Λούμις επιβεβαιώνει ότι η αυστηρότητα του αγάλματος κρύβει τη σκοτεινή του ιστορία. Τη μέρα η φιγούρα δείχνει σκεπτική. Το βράδυ, αυτό το ήρεμο άγαλμα μετατρέπεται σε άγγελο θανάτου. Ποια είναι η ιστορία του μακάβριου μνημείου Black Aggie και πώς ενέπνευσε τρομακτικές ιστορίες για κατάρες και μάγια;

Οι Πέντε Τρόποι να Γνωρίσουμε τα Όντα Σύμφωνα με τον Πρόκλο


Αντικείμενο ιδιαίτερης προσοχής γίνεται ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να «δούμε» ή να «αναγνωρίσουμε» τα όντα.  Έτσι ο Πρόκλος, μελέτησε το θέμα και μας δείχνει σκαλί-σκαλί, το πως θα μπορούσαμε να αντιληφθούμε ζητήματα που διαφεύγουν από τις πέντε αισθήσεις μας. Μελετώντας τα παρακάτω, θα καταλάβετε και εσείς σε ποιό επίπεδο μπορεί να βρίσκεστε.

1. Δοξασία

Αρχικώς λοιπόν θα αναφέρουμε ότι όπως εξηγεί ο Πρόκλος, στο «Περί πρόνοιας και ειμαρμένης και του εφ ημί, 27 – 32», η γνώση που οι παλαιοί συνήθιζαν να αποδίδουν πρώτη στις ψυχές που αρχίζουν να καθαίρονται ήταν : η δοξασία [δόξα], που χαρακτηρίζει όσους μέσα από την εμπειρία τους εκπαιδεύονται στις πράξεις, και όσους ξεκινούν να απελευθερώνονται από τα ανθρώπινα και να ασχολούνται με τα όντως Όντα. Γιατί και η εκπαίδευση είναι κάθαρση της αμετρίας των παθών, και πολύ περισσότερο η πορεία από τη μετριοπάθεια στην απάθεια, όταν η λογική θέλει ακόμα να συμπάσχει, αλλά με μέτρο, και αποτινάσσει όλα τα δεσμά των παθών.

2. Εικασία

Η επόμενη μορφή γνώσης, υψηλότερη, ξεκινάει από κάποιες αρχές που εκλαμβάνονται ως δεδομένες [εικασίες], γνωρίζει τις αιτίες και καταλήγει πάντα στα αναγκαία συμπεράσματα. Τέτοιος είναι ο συλλογισμός που ξεκινώντας από αναπόδεικτες αρχές ανακάλυψε την αριθμητική και τη γεωμετρία, οι οποίες είναι ανώτερες από την γνώση που στηρίζεται μόνο στην δοξασία, επειδή αυτές συλλογίζονται και καταλήγουν σε συμπεράσματα ξεκινώντας από αναπόδεικτες αρχές. Επειδή όμως σταματούν στις δικές τους αρχές παραλείπουν τις υψηλότερες αιτίες αυτών των αρχών, για αυτό λοιπόν αποδεικνύουν ότι υπολείπονται από την τελειότατη γνώση.

Όλοι έχουμε έναν φίλο που μας κάνει να δακρύζουμε και μόνο με το γέλιο του!

Οι φίλοι είναι δίπλα μας για να μας συμβουλεύουν, να συζητάμε ώρες ατελείωτες, να μας στηρίζουν, να μας ανυψώνουν τις δύσκολες ώρες, να περνάμε καλά και κυρίως να γελάμε!
Άλλωστε, το παν στη ζωή είναι να προσπαθούμε να είμαστε χαρούμενοι, ακόμα κι αν βιώνουμε άσχημες καταστάσεις. Είναι ευλογία λοιπόν να έχουμε στο πλευρό μας φίλους που μας κάνουν να κλαίμε από τα γέλια, χωρίς να το προσπαθούν ιδιαίτερα!

Nαι, υπάρχουν άνθρωποι που και μόνο ο τρόπος που γελούν δε μας αφήνει άλλη επιλογή από το να κάνουμε το ίδιο, και σίγουρα όλοι έχουμε από έναν τέτοιο στη ζωή μας!

Είναι η ψυχή της παρέας, αφού ακόμα και στο πιο κρύο ανέκδοτο, μας κάνει να γελάμε μόνο και μόνο με το κακάρισμά του... Και δεν σταματάει εκεί! Μπορεί να μετατρέψει την πιο βαρετή μέρα, αλλά και την πιο αποτυχημένη έξοδο, στην πιο αστεία εμπειρία. Δε χρειάζεται πολλά για να το πετύχει. Ένα δικό του γελάκι αρκεί για να πυροδοτήσει στιγμές νευρικού γέλιου σε όλους τους υπόλοιπους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα