Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Ο αρμονικός εαυτός – Έρμαν Έσσε

Κάθε ανθρώπου η ζωή είναι ένας δρόμος μέσα στον εαυτό του..


«ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ μέσα στον εαυτό του, μια προσπάθεια να βρει κάποιο δρόμο, το ίχνος του μονοπατιού. Κανείς ποτέ δεν υπήρξε ολότελα ο εαυτός του, ωστόσο ο καθένας αγωνίζεται να το πετύχει, και ο κουτός και ο ευφυής, όσο καλύτερα μπορεί.
ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ κουβαλάμε τα υπολείμματα της γέννησής μας, τις μεμβράνες και το κέλυφος ενός αρχέγονου κόσμου. Πολλοί δεν καταφέρνουν να γίνουν ποτέ άνθρωποι.

10 καλοί λόγοι για να απατήσεις.



Απιστία. Οι περισσότεροι άνθρωποι την έχουν νιώσει. Ίσως όχι εσύ προσωπικά, αλλά κάποιος φίλος σου ή ο κύριος που κάθεται απέναντί σου στο μετρό. Υπάρχουν χιλιάδες τρόποι να απιστήσει κάποια, αλλά μόνο ένας για να μείνει πιστή στη σχέση της. Όμως, καμιά φορά, η απιστία είναι δικαιολογημένη.
Αυτοί είναι 10 λόγοι για τους οποίους δικαιολογημένα θα βάλεις κέρατο!
  1. Είσαι σε “ανοιχτή” σχέση.
Αν ο άντρας που σε ενδιαφέρει δεν μπορεί να δεσμευτεί σε μία μόνιμη σχέση, τότε δεν υπάρχει λόγος να είσαι πιστή και να μην βλέπεις κι άλλους άντρες. Ποιος ξέρει… ίσως αυτό τον βοηθήσει να πάρει τις αποφάσεις του.
  1. Είσαι στα χωρίσματα.
Υπάρχουν χωρισμοί που μερικές φορές διαρκούν περισσότερο από όσο η ίδια η σχέση. Είναι μια δύσκολη φάση με πολλά σκαμπανεβάσματα και εναλλαγές συναισθημάτων. Αλλά αν νιώθεις ότι μια σχέση έχει κάνει τον κύκλο της, απλά τελείωσέ την. Όταν, λοιπόν, είσαι σε αυτή τη φάση χωρίζω-δεν χωρίζω για καιρό, είναι λογικό να απιστήσεις. Στην πραγματικότητα δεν θεωρείται καν απιστία.
  1. Έχεις βαρεθεί.
Μπορεί να ακούγεται λίγο σκληρό, αλλά υπάρχει λόγος που εφαρμογές τύπου Tinder είναι τόσο δημοφιλείς. Όταν βαριέσαι στη σχέση σου, είναι πολύ εύκολο να ανοίξεις μια τέτοια εφαρμογή και να πιάσεις κουβέντα με κάποιον. Αλλά όταν βαριέσαι, βαριέσαι… οπότε δικαιολογημένα θα ψάξεις κάτι ενδιαφέρον γύρω σου.

Ασφόδελος ή σπερδούκλι ή ασφόντυλος και οι θεραπευτικές ιδιότητες


 Οι φαρμακευτικές ιδιότητες του ασφόδελου
Ο ασφόδελος από της αρχαιότητος μέχρι σήμερα θεωρείτο θεραπευτικό βότανο και χορηγείτο προπαντός:
-σαν σπουδαίο καρδιοτονωτικό - διουρητικό φάρμακο στις ίδιες ενδείξεις με την Σκίλλα την παραθαλάσσια (πολύ πιθανόν να περιέχει σαν δραστικά συστατικά γλυκοζίδες αναλόγου συνθέσεως με την Σκιλλαβιόζη – Scillaren Α-Β)
-σαν εμμηναγωγό
-διουρητικό - αποχρεμπτικό
-αντιφλεγμονώδες (ενζυματική δράση)
-εμετικό (λόγω ερεθισμού του βλεννογόνου του στομάχου).
Θεραπευτικές ενδείξεις

Α) Κατά την Ιπποκρατική εποχή χορηγείτο σαν φάρμακο
1) στην εξιδρωματική πλευρίτιδα
2) στις καρδιοπάθειες με οιδήματα ανά σάρκα
3) στον ασκίτη (κίρρωση του ήπατος)
4) σαν εμμηναγωγό και
5) σαν αποχρεμπτικό (πιθανώς στο πνευμονικό οίδημα) και
6) στις χρονιές ασθματικές βρογχίτιδες - υπό μορφή
α) οξυμέλιτος Oxymel Asphodele στη δοσολογία: τρία κοχλιάρια σούπας την ήμερα (20 δράμια κόνδυλοι ασφοδέλου 200 δράμια ξύδι, 20 δράμια οινόπνευμα, 400 δράμια μέλι.
Παρασκευή:αφού τεμαχισθούν οι κόνδυλοι του ασφοδέλου ή γίνουν πολτός αναμιγνύονται με το ξύδι και το οινόπνευμα και μετά 3 ήμερες διηθείται και χρησιμοποιείται ως Vinaigre Asphodele, διά της προσθήκης δε του μέλιτος λαμβάνεται το οξύμελι ασφοδέλου.

Άλλος τρόπος:
α) διά βρασμού των κονδύλων του ασφοδέλου σε ξύδι ή κρασί (100 γραμ. ρίζες σε ένα κιλό ξύδι ή κρασί σπιρτωμένο, δυνατό και προσθήκης μέλιτος σαν βελτιωτικού
β) αυτούσιο τον κόνδυλο στη δόση όσον αστράγαλος τρεις φορές την ημέρα
γ) πολτός εξ όλων των μερών του φυτου βρασμένος μαζί με κιθαράλευρο ως που να γίνει πηκτή : για καταπλάσματα στους δοθιήνας, αποστήματα και άτονα έλκη
δ) καταπλάσματα από κοπανισμένα και πολτοποιημένα τμήματα του φυτού χλωρά εις τα δήγματα ερπετών, αραχνών, σκορπιών, σκολοπένδρων κ.λ.π.

Β) Κατά την Ρωμαϊκήν Εποχή και μετά εχορηγείτο ό ασφόδελος κατά τις οδηγίες του Διοσκουρίδου στις παρακάτω ενδείξεις:

ΕΝΑΣ ΤΕΛΕΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ..

ENAN-TELEIO-KOSMO-MAN-SEA-QUOTES-INGOLDEN.GR
Όλοι οι άνθρωποι ονειρεύονται
όλοι έχουν τη δύναμη να δημιουργήσουν
το δικό τους τέλειο κόσμο,
αλλά μόνο λίγοι έχουν την επίγνωση
και ξέρουν ότι το δικό τους όνειρο είναι ισχυρό
και έχει τη δύναμη να εμπλουτίζει οτιδήποτε βρίσκεται γύρω του…
Μόνο λίγοι μεταξύ λίγων
μέσα από τη θέληση και την άψογη συμπεριφορά τους
μπορούν να ονειρευτούν έναν τέλειο κόσμοκαι να τον μετατρέψουν σε πραγματικό..

Πρόσεξε πού σκορπάς το μέσα σου, δεν το αξίζουν όλοι!

Αποτέλεσμα εικόνας για Πρόσεξε πού σκορπάς το μέσα σου, δεν το αξίζουν όλοι!
Γράφει η Στέλλα Γρηγοροπούλου
Όπως ακριβώς το ακούς!
Δεν αξίζουν όλοι το μέσα σου καρδιά μου.
Δεν αξίζει σε κανέναν που δεν έχει παλέψει για να το πάρει, για να το κατακτήσει.
Τα πράγματα είναι απλά και οι άνθρωποι χωρίζονται σε δυο κατηγορίες.
Για τα σοβαρά και για τα ότι να ναι. Έτσι απλά και κατανοητά χωρίς πολλά πολλά.
Αφού ξέρεις και έχεις μάθει μεγαλώνοντας πως οι άνθρωποί δεν ενδιαφέρονται και δεν ακούν πραγματικά αυτά που τους λες.
Βιάζονται να τελειώσεις για να σου πουν τα δικά τους.
Γιατί εσύ λοιπόν να ανοίξεις την ψυχή σου και να πεις στον καθένα τα δικά σου προβλήματα και γιατί να περιμένει πως θα σε βοηθήσει.

Οι ψυχολογικές διαστάσεις του χρόνιου πόνου

χρόνιος πόνος
Ο πόνος είναι παρών σε όλες τις ηλικίες, σε κάθε ανθρώπινη πράξη από τη γέννηση έως το θάνατο, και μπορεί να προσβάλλει οποιοδήποτε μέρος του σώματος. Είναι ένα φύσει αντιφατικό φαινόμενο. Από τη μια, λειτουργεί σαν ένας σημαντικός αμυντικός μηχανισμός που μας προειδοποιεί για μια πραγματική ή επικείμενη ιστική βλάβη και μας υποχρεώνει να αντιδράσουμε ώστε να την θεραπεύσουμε, από την άλλη μπορεί το προειδοποιητικό σήμα του να είναι περιορισμένο και να έχει εξαιρετικά σημαντικές αρνητικές συνέπειες όπως συμβαίνει σε ασθενείς που πάσχουν από σωματόμορφες διαταραχές, οι οποίοι βιώνουν τον πόνο εν απουσία παθο-φυσιολογικών διεργασιών.
Ο πόνος, επομένως, είναι μια υποκειμενική ψυχολογική εμπειρία που σχετίζεται με την (αντίστοιχα υποκειμενική) αντίληψη της σωματικής αίσθησης.
Πράγματι αυτή η αισθητηριακή εμπειρία μας κάνει να αντιλαμβανόμαστε τον πόνο ως εισβολέα τόσο για το σώμα μας όσο και για την ψυχή μας. O διεθνής επιπολασμός του κυμαίνεται από 10.1 % έως 55.2 % (Harstall and Ospina, 2003) με τον χρόνιο πόνο της μέσης, της ινομυαλγίας και της αρθρίτιδας να συμβάλλει περισσότερο στο ποσοστό αυτό στον πληθυσμό. Οι ασθενείς γίνονται όλο και πιο ανήμποροι καθώς ο πόνος εξαπλώνεται και σε άλλα σημεία του σώματος τους και δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τη ζωή τους, αφού συνδέεται με μια γκάμα αρνητικών συναισθημάτων και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους όπως στρες, αλλαγές στη διάθεση, διαταραχές του ύπνου, ανεργία, διαζύγιο και αυτοκτονία.

Δευτερογενής επίδραση του πόνου

Ο χρόνιος πόνος μπορεί να οδηγήσει σε μακρόχρονες συναισθηματικές διαταραχές οι οποίες συχνά αναφέρονται ως "δευτερογενής επίδραση του πόνου" (secondary pain affect). Ο ασθενής δηλαδή, μπορεί να δυσκολεύεται να αντέξει τον πόνο καθώς εκείνος διαρκεί στο χρόνο, να ανησυχεί για τον τρόπο που θα επηρεάσει τη ζωή του και κατά συνέπεια να σκέφτεται αρνητικά για το μέλλον του. Έτσι, συνήθως διαμορφώνεται ένας φαύλος κύκλος όπου η δευτερογενής επίδραση του πόνου επιδεινώνει τον ίδιο τον πόνο ο οποίος μετά τροφοδοτεί την ανησυχία του ασθενούς και επομένως και τη δευτερογενή επίδραση του πόνου.

Η τελευταία θεωρία του Στίβεν Χόκινγκ για το Big Bang

Δημοσιεύθηκε μετά θάνατον η τελευταία θεωρία του Στίβεν Χόκινγκ για τη Μεγάλη Έκρηξη που δημιούργησε το σύμπαν.

Στίβεν Χόκινγκ (8 Ιανουαρίου 1942 – 14 Μαρτίου 2018). Image: Supplied

Η ΤΕΛΙΚΗ θεωρία του Στίβεν Χόκινγκ για την προέλευση του σύμπαντος δημοσιεύθηκε σε επιστημονικό περιοδικό μετά τον θάνατο του μεγάλου Βρετανού θεωρητικού φυσικού και κοσμολόγου.
Η θεωρία, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον καθηγητή Τόμας Χέρτογκ του βελγικού Καθολικού Πανεπιστημίου της Λουβέν, είχε υποβληθεί προς δημοσίευση στην αρχή του έτους, πριν τον θάνατο του Χόκινγκ, στο περιοδικό φυσικής υψηλών ενεργειών Journal of High Energy Physics.
Η επιστημονική εργασία, που βασίζεται στη θεωρία των χορδών, προβλέπει ότι το σύμπαν είναι πεπερασμένο και πολύ πιο απλό από ό,τι υποστηρίζουν οι περισσότερες υπάρχουσες θεωρίες για τη Μεγάλη Έκρηξη (Big Bang).

Δεν είναι η Αγάπη ίωση να κάνει τον κύκλο της και να περάσει…

Μιλήσαμε μου άνοιξες την ψυχούλα σου γλυκιά μου *** μου είπες τις απογοητεύσεις και τους φόβους σου, έκλαψες γιατί οι δυνατοί κλαίμε και κάθομαι και σκέφτομαι πόσο πολύ προσοχή θέλει όταν μιλάμε στην ψυχή του άλλου…
όταν του λέμε Σ´αγαπώ…είμαι κολλημένος μαζί σου…είσαι η γυναίκα/ ο άντρας της ζωής μου…ονειρεύομαι να μεγαλώσουμε μαζί…δεν αντέχω χωρίς εσένα …έλα μαζί μου…
Γιατί ο άλλος μας πιστεύει, μας ερωτεύεται και αφήνεται ολοκληρωτικά…
Και δεν είναι τίμιο ένα ωραίο πρωί να λέμε «ε, καλά τώρα όταν τα είπα τα εννοούσα αλλά τώρα μου πέρασε» και τι είναι η αγάπη δηλαδή ίωση? Να κάνει τον κύκλο της και να περάσει? Η αληθινή αγάπη δεν τελειώνει ποτέ! οι άνθρωποι την τελειώνουν γιατί πολλές φορές ο εγωισμός τυφλώνει και μετά γίνονται αλυσιδωτά λάθη…και αν δεν ξέρεις να κάνεις stop loss απλά καίγεσαι… Ο κόςμος να έρθει ανάποδα εκείνη θα βρει το δρόμο της, γιατί απλά είναι η πιο ισχυρή δύναμη στον πλανήτη. Και εκεί εςυ πάλι απαντάς «άλλαξε δεν ήταν όπως νόμιζα» και δεν αντιλαμβάνεσαι οτι όλοι και όλα αλλάζουν συνεχώς το θέμα είναι να προσαρμοζόμαστε … γιατί μέσα απο την αλλαγή εξελισσόμαστε και εμείς και ο κόσμος…για σκέψου μήπως απλά ψάχνεις δικαιολογίες για να καλύψεις τα δικά σου λάθη? Γιατί τι σημαίνει άλλαξε! εννοείται πως άλλαξε γιατί και εςυ αλλάζεις συνεχώς … και επειδή άλλαξε εςυ φεύγεις με άτακτη υποχώρηση? Δεν είναι αντικείμενα οι άνθρωποι να λες «Α χθες μου άρεσε το μπλε σήμερα όμως θέλω το πράσινο» όταν αγαπάς βρίσκεις τον τρόπο να βαδίζετε μαζί στη ζωή και να απολαμβάνεις το γαλαζοπράσινο … δεν τους πετάμε τους ανθρώπους σαν τρίχα απο το ζυμάρι… Γιατί ποιός είπε οτι υπάρχει σχέση χωρίς προβλήματα…χωρίς εντάσεις, διαφωνίες, καυγάδες …μόνο στα νεκροταφεία υπάρχει απόλυτη ησυχία … το θέμα είναι να αγαπάς αληθινά, να θέλεις τον άλλο, γιατί μόνο τότε προσπαθείς και τα καταφέρνεις …
Και η ψυχή του άλλου πως επουλώνεται, πως σταματάει η αιμορραγία…Αν δεν είμαστε σίγουροι για τα συναισθήματα μας δεν λέμε μεγαλοστομίες. Λέμε απλά την αλήθεια μας πάντα με ευγένεια και αγάπη. Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα πάντα έχουν ολέθρια αποτελέσματα…γιατί δεν υπάρχει κάτι χειρότερο απο το να παίξεις με μια ψυχή.

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ «ΙΣΝΤΑΜΠΟΥΛ» ΜΕ… ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ 7 ΡΙΧΤΕΡ


Έχουμε γράψει επανειλημμένα άρθρα για τον μεγάλο κίνδυνο να πληγεί η Κωνσταντινούπολη με μεγάλο σεισμό και ένα σημάδι για αυτό, σύμφωνα με τους ιδίους τους Τούρκους, είναι η επανεμφάνιση με την ανάδυση της από την θάλασσα, της χαμένης βυζαντινής νήσου Βόρδωνες.
Τώρα όπως αναφέρεται με μια έρευνα που αφορά σε σεισμούς που μπορεί να προκληθούν από κοιτάσματα φυσικού αερίου, οι ξένοι επιστήμονες σε ό,τι αφορά στην Κωνσταντινούπολης κάνουν λόγω ακόμη και για σεισμό μεγέθους άνω των 7 Ρίχτερ.
Ένας σεισμός άνω των 7 Ρίχτερ, λένε οι επιστήμονες έχει πολλές πιθανότητες να χτυπήσει την Κωνσταντινούπολη μέσα στις δυο επόμενες δεκαετίες και να έχει καταστροφικά αποτελέσματα.
Στην ευρύτερη περιοχή της Κωνσταντινούπολης ζουν περίπου 15 εκατομμύρια άνθρωποι και η ανησυχία είναι μεγάλη.
Σύμφωνα με τους ξένους επιστήμονες η πιθανότητα να χτυπηθεί η ιδιαίτερα αυτή σεισμογενείς περιοχή από μια δόνηση άνω των 7 Ρίχτερ είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Τα ποσοστά που δίνεουν είναι 35% ως 70% και σε βάθος χρόνου ως το 2040.

Θέλουμε ἤ δέν θέλουμε νά γνωρίζουμε;

Κάθε μας στιγμὴ εἶναι μία δοκιμασία πολυ-ἐπίπεδος, ποὺ μᾶς ὑποχρεώνει νὰ τοποθετηθοῦμε καὶ συναισθηματικῶς καὶ  κοινωνικῶς καὶ πολιτικῶς. Κάθε τέτοια διεργασία ὅμως ἐὰν δὲν γίνεται συνειδητῶς, δὲν ἔχει καὶ νόημα νὰ βιώνεται καί, κατ’ ἐπέκτασιν νὰ γίνεται ἀντικείμενον συζητήσεως. 
Διότι τὸ μέγιστον ὅλων ὅσων καλούμεθα νὰ πράξουμε, ὡς ἄτομα καὶ ὡς κοινωνίες, εἶναι ἡ βαθειὰ συνειδητοποίησις τοῦ ποῦ ὀφείλουμε νὰ φθάσουμε, ὄχι τόσο ὡς ἄτομα, ὅσο ὡς σύνολον.
Παρατηρώντας λοιπὸν τὶς στιγμές μας, τὰ συναισθήματά μας καὶ τὶς ἀντιδράσεις μας, μποροῦμε, ἐὰν πράγματι τὸ ἐπιθυμοῦμε, νὰ κατανοήσουμε καὶ τὰ αἴτια τῆς σημερινῆς μας θέσεως, μά, κυρίως, τοὺς σκοπούς τῆς ὑπάρξεώς μας. Ὅσο πιὸ «ἀποστασιοποιημένα» δὲ γίνεται ἡ παρατήρησις αὐτῶν τῶν ἐπὶ μέρους λεπτομερειῶν, τόσο περισσότερα «μυστικά» μᾶς ἀποκαλύπτονται. Κι αὐτὰ τὰ «μυστικά» εἶναι τὰ ἀναγκαία «κλειδιά» τῆς κατανοήσεως καὶ τῆς γνώσεως.

YouTuber καταδικάστηκε για βίντεο με σκύλο που… χαιρετάει ναζιστικά

YouTuber καταδικάστηκε για βίντεο με σκύλο που… χαιρετάει ναζιστικάΤο βίντεο ξεσήκωσε αντιδράσεις και οδήγησε τον άντρα στα δικαστήρια!
Πρόστιμο 912 ευρώ επιβλήθηκε σε χρήστη του YouTube, ο οποίος ανήρτησε στη σελίδα ένα βίντεο με έναν σκύλο να… χαιρετάει ναζιστικά, φαινομενικά τουλάχιστον.
Ο Buddha, σκύλος της κοπέλας του Mark Meechan σήκωνε την πατούσα του κάθε φορά που ο 30χρονου του έλεγε «ρίξε αέριο τους Εβραίους». Το βίντεο ξεσήκωσε αντιδράσεις και οδήγησε τον άντρα στα δικαστήρια.
Η αστυνομία τον συνέλαβε όταν το βίντεο έγινε viral. Σήμερα έχει περισσότερες από 3 εκατομμύρια προβολές.

Οραματισμός, ψυχοσωματική ενίσχυση και πραγματοποίηση των επιθυμιών μας


Από το Ζάχο Σκαφίδα

Οραματισμός, οραματίζομαι, βλέπω, είμαι το πιο τυχερό ον στο σύμπαν. Πόσοι το έχουν αντιληφθεί; Πόσοι έχουν αντιληφθεί ότι είστε το μάτι του σύμπαντος, ότι το σύμπαν βλέπει τον εαυτό του μέσα από εσάς. Πόσοι έχουν αντιληφθεί ότι η άπειρη ασαφή διακύμανση του κυματικού φωτός όταν την βλέπεις γίνεται συγκεκριμένη σωματιδιακή. Πόσοι έχουν αντιληφθεί ότι εσύ επιλέγεις από τις άπειρες κυματικές θέσεις ενός φωτονικού κύματος να υλοποιήσεις μόνο μια. Πόσοι έχουν αντιληφθεί ότι η πραγματικότητα δεν είναι εκεί έξω αλλά μέσα στο νου σας. Πόσοι έχουν αντιληφθεί ότι με την εντελώς ελεύθερη επιλογή σας στο καλό ή στο κακό δημιουργείτε τον κόσμο που είναι στο νου σας και αντιλαμβάνεστε. Πόσοι καταλαβαίνουν ότι οι κόσμοι που ο καθένας έχει στο νου του διαμορφώνουν τον κόσμο που πιστεύει ότι τον περιβάλει.
Όσοι μπορούν να τα αντιληφθούν, μπορούν μα διαμορφώσουν το δικό τους κόσμο και να συμβάλουν όσο αφορά το δικό τους μερίδιο στην μεταμόρφωση του συλλογικού κόσμου.

Τα όρια του θαύματος

Επειδή ο κόσμος που μας περιβάλει είναι ενεργειακής φύσεως και εμείς σαν μέρος του ενεργειακές γεννήτριες, ο τρόπος επίδρασης είναι ενεργειακός. Με την εστιασμένη σκέψη μας δημιουργούμε μηχανές που διευκολύνουν και καλυτερεύουν την διαβίωση μας ή χημικούς συνδυασμούς που με την ενεργειακή δομή τους επιδρούν στο δικό μας ενεργειακό σώμα για θεραπεία και βελτίωση.

Σκεφθείτε πόση εστιασμένη σκέψη από εκατομμύρια όντα αφιερώθηκε για την τιθάσευση της ηλεκτρικής ενέργειας. Το ίδιο συμβαίνει και με κάθε ανθρώπινο επίτευγμα. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την τεράστια αυτή συγκέντρωση ενέργειας από εκατομμύρια ανθρώπους που την διέθεσαν για τα διάφορα επιτεύγματα. Δεν γίνεται να έχετε ένα κατεστραμμένο οστό και ένας άνθρωπος με την δική μου μόνο εστιασμένη σκέψη να το αποκαταστήσει. Δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα σε άνθρωπο που δεν έχει μάτι να γίνει θαύμα και να βγει ένα καινούργιο μάτι. Αντίθετα αν υπάρχει το μάτι και δεν έχει όραση από ψυχολογικά αίτια, μπορεί να γίνει το θαύμα. Αν κάποιες ασθένειες έχουν ατομικό ψυχολογικό αίτιο, μπορούν σε κάποιο χρονικό διάστημα να θεραπευτούν.

Υπάρχουν κάποια όρια τα οποία δεν γνωρίζουν πάρα πολλοί απογοητευμένοι από την επιστήμη και προστρέχουν σε κάθε λογής μάγους και τσαρλατάνους απλώς για να γεμίσουν το πορτοφόλι τους.

Πώς να θεραπεύσετε το σώμα και το μυαλό σύμφωνα με το ζώδιο σας


Δεν πρόκειται μόνο σε συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδο, αλλά επίσης και σε σωματικό. Βασικά, κάθε μέρος του σώματος ή περιοχή κυβερνάται επίσης από μια συγκεκριμένη ζωδιακή ενέργεια.

Στις πρώιμες μέρες της ιατρικής, οι γιατροί συνήθιζαν να μελετούν τα όνειρα και τους πλανήτες ώστε να φροντίσουν καλύτερα τον ασθενή. Ενώ αυτή η τεχνική είναι πολύ παλιά υπάρχει ακόμα σημασία στη κατανόηση για το πως η αστρολογία μπορεί να σας βοηθήσει να θεραπευτείτε.

Στην αστρολογία, κάθε ζώδιο κυβερνά ένα διαφορετικό σημείο του σώματος. Όταν αυτό το σημείο αντιμετωπίζει κάποια αρρώστια, η διοχέτευση της ενέργειας αυτού του ζωδίου μπορεί να σας βοηθήσει.

Πώς να χρησιμοποιήσετε κάθε αστρολογικό ζώδιο για να θεραπεύεστε το σώμα σας:

Κριός

Σώμα: Ο Κριός κυβερνά το κεφάλι, τα μαλλιά και το πρόσωπο
Ενέργεια: Η ενέργεια του Κριού σχετίζεται με την ηγεσία, με το να υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και να κυνηγάτε αυτό που πραγματικά επιθυμείτε. Επίσης κυβερνά τα συναισθήματα του θυμού, της αυτοπεποίθησης και του κουράγιου.
Ανισορροπίες: Όταν η ενέργεια του Κριού δεν είναι ισορροπημένη μπορεί να εκδηλωθεί με πονοκεφάλους, ημικρανίες, έλλειψη αυτοπεποίθησης και με ρινική καταρροή. Μπορεί επίσης να εκδηλωθεί με ακμή, δερματικά προβλήματα, έκζεμα, εξανθήματα και τριχόπτωση.
Θεραπεία: Η ενέργεια του Κριού σχετίζεται με το να υπερασπιστείτε τον πραγματικό εαυτό σας και να οδηγήσετε τη ζωή σας προς την κατεύθυνση που νιώθετε καλύτερη. Αν κρυβόσασταν στις σκιές ή αν οδηγιόσασταν από τον εγωισμό σας είναι καιρός να επαναφέρετε την ισορροπία. Μπορεί να δηλώνει επίσης πως χρειάζεται να αφήσετε τις υπέρ- δραστήριες σκέψεις, να ηρεμήσετε και να προσέξετε τον κόσμο γύρω σας.

Ο μαρτυρικός θάνατος της Ελλάδας


H χρεοκοπημένη πατρίδα μας, υφιστάμενη τεράστιες πιέσεις από παντού και ευρισκόμενη υπό την κατοχή των δανειστών της, δεν κινδυνεύει μόνο να χαθεί ως κράτος αλλά και ως Έθνος – μεταξύ άλλων μέσω της υφαρπαγής της ιστορίας και του πολιτιστικού παρελθόντος της.
Το να είσαι Έλληνας, να ζεις, να εργάζεσαι και να φορολογείσαι στην Ελλάδα, βλέποντας το σπίτι σου να κατάσχεται και να πλειστηριάζεται ή περιμένοντας πότε θα έλθει η σειρά σου να χάσεις ότι έχεις και δεν έχεις, ενώ την ίδια στιγμή υφαρπάζονται τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, οι υδάτινοι πόροι, η ενέργεια κοκ. χωρίς να μπορείς καν να αντιδράσεις, είναι αναμφίβολα ένα οδυνηρό μαρτύριο – ένα δράμα, μία τραγωδία και ένας εφιάλτης που δεν περίμενες ποτέ να βιώσεις.

Πόσο μάλλον όταν μαθαίνεις πως η Ελλάδα της καθαρής εξόδου από τα μνημόνια θα υποβληθεί σε μία πολύ πιο αυστηρή επιτήρηση στο μέλλον – με αξιολογήσεις τέσσερις φορές το χρόνο αντί για δύο, καθώς επίσης με μία γαλλογερμανική επιτροπή καθημερινού ελέγχου που θα εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα. Ότι η τρίτη δανειακή σύμβαση τελειώνει μεν, επειδή κανένας δεν είναι πρόθυμος πια να μας δανείζει, αλλά τα μνημόνια θα συνεχιστούν στο διηνεκές – όπως επίσης τα νέα μέτρα, όταν τυχόν δεν θα επιτυγχάνεται το συμφωνηθέν πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% έως το 2022 και 2% έως το 2060, ενώ τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου θα παραμείνουν δεσμευμένα για τα επόμενα 99 χρόνια.

Την ίδια στιγμή διαπιστώνεις πως η Ελλάδα αιμορραγεί ακατάπαυστα, με τη διαφυγή στο εξωτερικό καταθέσεων άνω των 120 δις €, με τις οποίες θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί μόνη της χωρίς την ανάγκη να παρέχει υπέρογκα ανταλλάγματα για το χρέος της (εθνικά ομόλογα – οι Ιταλοί αγοράζουν το 50% του χρέους της χώρας τους, οι Ιάπωνες το 90%) – με ένα μεγάλο μέρος των τουριστικών εσόδων της να παραμένουν αδήλωτα σε άλλες χώρες, με τη μαζική έξοδο των επιχειρήσεων της και των νέων της, με την κατάρρευση του ναυτιλιακού συναλλάγματος κοκ.

Περαιτέρω, τα μαρτύρια δεν τελειώνουν εδώ, αφού η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με τις πρωτοφανείς προκλήσεις της Τουρκίας – ως αποτέλεσμα της δειλής και απαράδεκτης ανοχής των κυβερνήσεων της στο θέμα των Ιμίων, καθώς επίσης των καθημερινών παραβιάσεων του εναέριου και θαλάσσιου εθνικού χώρου της.

Επί πλέον με την παράνομη κατοχή της βορείου Κύπρου ενάντια στις αποφάσεις του ΟΗΕ, με την διεκδίκηση μίας σειράς βραχονησίδων, καθώς επίσης με την αδυναμία της να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια κατά το διεθνές δίκαιο και να ανακηρύξει τη δική της αποκλειστική οικονομική ζώνη – ενώ ο στόχος της Τουρκίας είναι ολόκληρο το Αιγαίο εκτός από τη Θράκη, όπου τυχόν απώλεια της Κύπρου θα έχει ως συνέπεια να κινδυνεύσει ακόμη και η Κρήτη, εκτός από το Καστελλόριζο.

Γιατί;

Φωτογραφία του Dimitris Nomikos.


Αφού γεννήθηκα όμορφος, γιατί θα πρέπει η κοινωνία να μου δείξει τι είναι ομορφιά, ώστε να χαλάσω αυτό που είμαι, για να γίνω αυτό που μου δείχνουν;

Αφού γεννήθηκα πλήρης, με όλα τα εφόδια έτοιμα μέσα μου, γιατί θα πρέπει να κατακτήσω εξωτερικούς τίτλους ώστε να θεωρηθώ πλήρης, αλλά ουσιαστικά να αισθάνομαι ανεκπλήρωτος;


Αφού γεννήθηκα έτοιμος, αγαπώντας όλους και χωρίς να διαχωρίζω, γιατί θα πρέπει να εκπαιδευτώ την ατομικότητα και το διαχωρισμό θωρακίζοντας τη ζωή μου από ότι δεν μοιάζει με εμένα;


Αφού γεννήθηκα κάτω από έναν ήλιο που φωτίζει τα πάντα, γιατί να με κάνουν να πιστεύω ότι ο ήλιος για μένα έχει βγει;


Αφού γεννήθηκα χωρίς τσέπες, γιατί το μέτρο που με ζυγίζουν είναι το πόσο μεγάλες είναι οι τσέπες μου;

ΕΣΩΣΕ 219 ΖΩΕΣ

Φωτογραφία της Kate Minogianni.

Η κυρία Μπέτι Τισντέιλ είναι μια ηρωίδα παγκόσμιας εμβέλειας. Όταν ο πόλεμος αναθερμαινόταν στο Βιετνάμ τον Απρίλιο του 1975, ήξερε ότι έπρεπε να σώσει τα 400 ορφανά που ετοιμάζονταν να τα βγάλουν στο δρόμο. Μαζί με τον παιδίατρο σύζυγο της, Κολ Πάτρικ Τισντέιλ, ο οποίος είχε ήδη πέντε παιδιά από τον προηγούμενο γάμο του, είχαν υιοθετήσει πέντε κοριτσάκια από το Βιετνάμ που είχαν μείνει ορφανά.
Ως γιατρός του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ στο Βιετνάμ το 1954, ο Τομ Ντούλεϊ είχε βοηθήσει πρόσφυγες να δραπετεύσουν από τον κομμουνιστικό βορρά. Η Μπέτι λέει: «Πραγματικά πιστεύω ότι ο Τομ Ντούλεϊ ήταν ένας άγιος άνθρωπος. Η επιρροή του άλλαξε για πάντα τη ζωή μου». Επηρεασμένη από το βιβλίο του Ντούλεϊ, χρησιμοποίησε όλες της τις οικονομίες και πήγε στο Βιετνάμ δεκατέσσερις φορές στη διάρκεια των διακοπών της, για να επισκεφθεί τα νοσοκομεία και τα ορφανοτροφεία που ίδρυσε εκείνος και να εργαστεί σ’ αυτά. Στη Σαϊγκόν, ερωτεύτηκε τα ορφανά στο Αν Λακ (Ευτυχισμένος Τόπος) το οποίο διηύθυνε η Μαντάμ Βου Θι Νγκαι, που φυγαδεύτηκε μετά από την Μπέτι, όταν έπεσε το Βιετνάμ και πήγε μαζί της στη Γεωργία για να ζήσει εκεί με τα δέκα παιδιά της.
Όταν η Μπέτι, άνθρωπος της άμεσης δράσης και ικανή να λύνει γρήγορα και επιτόπου τα προβλήματα την ώρα που παρουσιάζονται, αντιλήφθηκε τη δύσκολη θέση των τετρακοσίων παιδιών, έδρασε αστραπιαία. Τηλεφώνησε στη Μαντάμ Νγκαι και της είπε: «Ναι, έρχομαι να πάρω τα παιδιά και θα τα υιοθετήσω όλα». Δεν ήξερε με ποιο τρόπο θα το έκανε, ήξερε μόνο πως θα το έκανε. Αργότερα, σε μια ταινία για την αποχώρηση από το Βιετνάμ. «Τα παιδιά του Αν Λακ», το ρόλο της Μπέτι τον υποδύθηκε η Σίρλεϊ Τζόουνς.
Μέσα σε δευτερόλεπτα άρχισε να μετακινεί βουνά. Βρήκε τα απαιτούμενα χρήματα με πολλούς και διάφορους τρόπους. Είχε αποφασίσει να το κάνει και το έκανε.

Όταν η λάμπα ανάψει, ένα σκοτάδι χιλίων ετών εξαφανίζεται


OSHO: Αν η αγάπη και ο διαλογισμός δεν έχουν γεννηθεί ακόμη μέσα σας, η ζωή σας μέχρι τώρα έχει πάει χαμένη· δεν έχετε γεννηθεί ακόμη.

Όμως δεν είναι ποτέ πολύ αργά ώστε να μην μπορείτε να επιτύχετε μια νέα γέννηση αν προσπαθήσετε. Μην συμπεράνετε λοιπόν από τα λόγια μου ότι επειδή έχετε περάσει ήδη την παιδική ηλικία αυτή η συζήτηση απευθύνεται μόνο στις μελλοντικές γενιές. 

Σε καμία στιγμή δεν έχει φτάσει κανείς τόσο μακριά ώστε να μην μπορεί να γυρίσει σπίτι- κα­νείς δεν έχει φτάσει τόσο μακριά στο λάθος μονοπάτι έτσι ώστε να μην μπορεί να δει το σωστό μονοπάτι. Ακόμη κι αν ζούσατε στο σκοτάδι για χιλιάδες χρόνια, αυτό δεν σημαίνει ότι όταν ανάψετε τη λάμπα το σκοτάδι θα πει, «Είμαι χιλιάδων ετών και γι’ αυτό δεν θα φύγω».

Όχι, όταν η λάμπα ανάψει, ένα σκοτάδι χιλίων ετών εξαφανίζεται με τον ίδιο τρόπο που εξαφανίζεται ένα σκοτάδι μιας ημέρας. Είναι εύκολο να ανάψεις τη λάμπα στην παιδική ηλικία- γίνεται λίγο δύσκολο από εκεί και μετά. 

Το δύσκολο όμως δεν σημαίνει αδύνατο. 

Tο θεμέλιο του κόσμου είναι η οικογένεια.


Σήμερα οι άνθρωποι νομίζουν ότι ο γάμος και η οικογένεια είναι τεχνητά και δεν έχουν κανένα νόημα. Όταν μιλώ με νέους και με το ευρύ κοινό, βλέπω ότι δεν έχουν τον ίδιο σεβασμό για την οικογένεια και τον γάμο που είχαν οι άνθρωποι πριν από εκατό ή από πενήντα χρόνια. Αν οι γάμοι δεν βασίζονται σε αληθινή αγάπη και σεβασμό -σε ένα πραγματικό θεμέλιο- τότε δεν έχετε κράτος' δεν έχετε χώρα' δεν έχετε κόσμο.

Όταν κάθομαι και μιλώ με παιδιά, αποκαλύπτουν πληγές από την οικογενειακή τους ζωή. Ελάχιστα παιδιά μπορούν να γλιτώσουν από τις πληγές που δημιουργεί το διαζύγιο. Πολλά τέτοια παιδιά τελικώς γίνονται καταστροφικά για τον εαυτό τους ή για τους άλλους. Από διαλυμένες οικογένειες προέρχονται διαλυμένα παιδιά.

Ελάχιστα παιδιά αντιστέκονται αληθινά στη βλάβη από τη διαλυμένη οικογένεια. Είναι δύσκολο πράγμα, αλλά τελικώς γίνονται όμορφα χάρη σε μια εσωτερική δύναμη.


Γενικώς τα νοσοκομεία και οι φυλακές είναι γεμάτα με άτομα από διαλυμένες οικογένειες ή από οικογένειες όπου οι άνθρωποι μισούν ο ένας τον άλλον και μαλώνουν συνεχώς, ή διαφορετικά από οικογένειες που είναι πολύ υλιστικές και δεν έχουν βαθύτερες αξίες. Οι εικόνες και οι μνήμες της οικογενειακής ζωής παραμένουν στο νου των παιδιών και αργότερα επαναλαμβάνουν τα ίδια πράγματα που έκαναν ο πατέρας και η μητέρα τους, ακόμη και αν είναι επιβλαβή.

Είναι σημαντικό να φτιάξουμε καλύτερες οικογενειακές σχέσεις και καλύτερους γάμους. Μπορούμε πάντα να αρχίσουμε να βελτιώνουμε μια σχέση, άσχετα από πόσον καιρό διαρκεί. Μπορούμε πάντα να κάνουμε μια νέα αρχή, ακόμη και αν είμαστε ενενήντα πέντε χρονών. Προσπαθήστε τώρα να ξεκινήσετε μια νέα ζωή με τους φίλους σας, τις φίλες σας, τις συζύγους, τους συζύγους, τις οικογένειες' μια ζωή που βασίζεται σε αληθινό σεβασμό, σε αληθινή αγάπη και καλή επαφή.

Αθώα η Σώτη Τριανταφύλλου -Είχε μηνυθεί για δήθεν ρατσιστικά σχόλια

Αθώα η Σώτη Τριανταφύλλου -Είχε μηνυθεί για δήθεν ρατσιστικά σχόλια

Πριν από λίγη ώρα, εκδόθηκε η αθωωτική απόφαση για τη συγγραφέα Σώτη Τριανταφύλλου, που είχε κατηγορηθεί για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο. Μια μεγάλη νίκη για την κουλτούρα της ελευθερίας του λόγου στην Ελλάδα.
Η Σώτη Τριανταφύλλου, ως γνωστόν, είχε κατηγορηθεί από τον Παναγιώτη Δημητρά, εκπρόσωπο του ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, για τη φράση σε κείμενο της:
«...αν οι μετριοπαθείς μουσουλμάνοι (που, σας διαβεβαιώ, είναι λιγοστοί και αμήχανοι μέσα στο αγριεμένο ισλαμικό πλήθος), θέλουν να αποφύγουν τον στιγματισμό, πρέπει να κατέβουν μαζικά στους δρόμoυς –σήμερα, τώρα– και να διαμαρτυρηθούν για τα εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας που διαπράττονται στο όνομα του Αλλάχ. [...]
Η διάσημη συγγραφέας δικάστηκε για δημόσια υποκίνηση μίσους, με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, καθώς σε κείμενό της ανέφερε και μια ρήση του Μάρκο Πόλο περί των μουσουλμάνων, ότι «φανατικός μουσουλμάνος είναι αυτός που σου κόβει το κεφάλι και μετριοπαθής αυτός που σου κρατάει για να το κόψουν».
«Η υπόθεση έχει μια φαιδρή πλευρά και μια σοβαρότερη: τη φαιδρή είτε τη βλέπει κανείς, είτε δεν τη βλέπει. Όσο για τη σοβαρή δεν σχετίζεται με το τι είπε ή τι δεν είπε ο ...Μάρκο Πόλο, αλλά με το αν έχω δικαίωμα να εκφράζω τη γνώμη μου, έστω κι αν είναι μειονοτική ή ενοχλητική», είχε δηλώσει η Σώτη Τριανταφύλλου λίγο πριν η υπόθεση οδηγηθεί στα δικαστήρια.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα