Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Jorge Louis Borges, «Μαθαίνεις»


Jorge Louis Borges, «Μαθαίνεις»
Μετά από λίγο μαθαίνεις
την ανεπαίσθητη διαφορά
ανάμεσα στο να κρατάς το χέρι
και να αλυσοδένεις μια ψυχή.
Και μαθαίνεις πως Αγάπη δε σημαίνει στηρίζομαι
Και συντροφικότητα δε σημαίνει ασφάλεια
Και αρχίζεις να μαθαίνεις
πως τα φιλιά δεν είναι συμβόλαια
Και τα δώρα δεν είναι υποσχέσεις
Και αρχίζεις να δέχεσαι τις ήττες σου
με το κεφάλι ψηλά και τα μάτια ορθάνοιχτα
Με τη χάρη μιας γυναίκας
και όχι με τη θλίψη ενός παιδιού
Και μαθαίνεις να φτιάχνεις
όλους τους δρόμους σου στο Σήμερα,
γιατί το έδαφος του Αύριο
είναι πολύ ανασφαλές για σχέδια
...και τα όνειρα πάντα βρίσκουν τον τρόπο
να γκρεμίζονται στη μέση της διαδρομής.

Γιατί αναπτύσσουμε παράλογους Φόβους; Πως θα τους διαχειριστούμε αποτελεσματικά;

Της Σταυρούλας Γεωργακοπούλου, Ψυχολόγου, Ειδίκευση στη Γνωσιακή- Συμπεριφορική θεραπεία- Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής 
Ο φόβος είναι ένα συναίσθημα που αναπτύσσεται όταν νιώθουμε ότι κάποιες καταστάσεις είναι απειλητικές για εμάς. Ο φόβος δημιουργείται από τη στάση του “να φύγουμε από μία κατάσταση ή να παλέψουμε”, συμπεριφορά που υιοθετούνταν από παλιά από τον άνθρωπο όταν  έπρεπε να αντιδράσει γρήγορα σε ένα απειλητικό γεγονός.
Ένας παράλογος φόβος πηγάζει από μια λάθος αντίδραση μας. Η λάθος αντίδρασή μας προέρχεται από ένα λανθασμένο τρόπο σκέψης που έχουμε. Ένας αδικαιολόγητος και ανυποχώρητος φόβος για μια συγκεκριμένη κατάσταση ή πράγμα, γνωστός ως ειδική φοβία, μπορεί να προκαλέσει υπερβολικό άγχος και να δυσχεραίνει σε μεγάλο ποσοστό σε καθημερινή βάση.
Η ειδική φοβία συμπεριλαμβάνεται στις Διαταραχές άγχους και επηρεάζει σημαντικά ένα ποσοστό του πληθυσμού. Ειδική φοβία μπορεί να είναι ο φόβος των μικρών ζώων, των εντόμων, της πτήσης, των κλειστών χώρων, του αίματος κ.α. Σημαντικό κριτήριο για να αντιμετωπίσουμε θεραπευτικά κάτι τέτοιο είναι το να δυσκολευόμαστε στην καθημερινότητά μας, στη διαχείριση καταστάσεων και να μη μπορούμε να είμαστε λειτουργικοί.
Που οφείλονται οι ειδικές φοβίες;

7 τρόποι για να ελκύσετε θετική Μαγική Ενέργεια στη ζωή σας


Ο κόσμος μας δονείται με ενέργεια, με συχνότητες διαφορετικών συναισθημάτων, σκέψεων και ιδεών, με απλά λόγια και με μεγάλες συζητήσεις, με εικόνες και με πολλούς τρόπους επικοινωνίας. Η πραγματικότητα κάθε ατόμου είναι διαφορετική κι όμως όλοι ζούμε, αναπνέουμε και κυρίως «παίζουμε» με τους ίδιους κανόνες. Ωστόσο, κάποιοι από εμάς δυσκολεύονται να συνδεθούν με τις συχνότητες πους μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά για τον εαυτό μας και για τον κόσμο που ζούμε.

Έχουμε δει τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αναγνωρίσουμε την αρνητική ενέργεια και τρόπους για καθαρίσουμε την αρνητικότητα αλλά είναι εξίσου σημαντικό είναι να βρούμε τρόπους για να γεμίσουμε το «κενό» με θετική ενέργεια και να αλλάξουμε την ζωή μας προς το καλύτερο.

7 τρόποι για να ελκύσετε θετική Μαγική Ενέργεια στην ζωή σας

Ας δούμε πως μπορούμε να ελκύσουμε θετική ενέργεια στη ζωή μας και να ζήσουμε μια θετική μαγική ζωή που μπορεί να μας βοηθήσει να εξελιχθούμε και να εμφανίσουμε τα καλύτερα μέρη του εαυτού μας:
  1. Εστιάστε στο άτομο που θέλετε να γίνετε
Είτε το πιστεύετε είτε όχι ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να φέρετε θετική ενέργεια στη ζωή σας είναι να αλλάξετε τον τρέχων τρόπο σκέψης σας. Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να εντοπίσετε τις ιδιότητες του ατόμου που θέλετε να γίνετε και να αρχίσετε να συμπεριφέρεστε έτσι. Πολλές φορές, όλοι εμείς που ζούμε στην ανθρώπινη σφαίρα, κάνουμε σχέδια και έχουμε ιδέες για το μέλλον αλλά ποτέ δεν τις εφαρμόζουμε στο παρόν. Για παράδειγμα, πάντα ήθελα να γίνω ένα πιο ευγνώμων άτομο γιατί συνειδητοποιώ πως με την έκφραση ευγνωμοσύνης νιώθω μια ενέργεια εκπλήρωσης, μια ευγένεια που με ανεβάζει και με κάνει να αισθανθώ πως έχω αρκετά. Και με αυτό το αίσθημα στην καρδιά μου νιώθω ασφαλής. Αλλά πάντα παρατηρώ πως ξεχνώ να το κάνω. Οπότε το κόλπο είναι, να εφαρμόσω αυτή την ιδιότητα, να σταματήσω να τεμπελιάζω, να πάρω ένα τετράδιο και να γράψω για ποιο λόγο και για ποιο άτομο νιώθω ευγνωμοσύνη. Την στιγμή που θα το κάνετε, ενδυναμώνετε τον εαυτό σας, ελκύετε αυτή την ενέργεια και τότε κάτι συμβαίνει.

Γιατί αυτή η απλή φωτογραφία έχει τόσο ξεχωριστή σημασία;

Γιατί αυτή η απλή φωτογραφία έχει τόσο ξεχωριστή σημασία;
Πέντε φίλαθλοι ποζάρουν καθισμένοι στις κερκίδες του γηπέδου, όπου έχουν πάει να δουν την αγαπημένη τους ομάδα να αγωνίζεται στο τελικό του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου του Ιράν.
Αυτό το γεγονός δεν προκαλεί από μόνο του καμία εντύπωση. Γιατί τότε η φωτογραφία των πέντε ανδρών έγινε viral στα ιρανικά social media και όχι μόνο, προκαλώντας… πανηγυρισμούς από μερίδα του πληθυσμού;
Πολύ απλά γιατί δεν πρόκειται για άνδρες αλλά για γυναίκες που μεταμφιέστηκαν σε άρρενες φιλάθλους, φορώντας ψεύτικα μουστάκια και παντελόνια, για να απολαύσουν από κοντά το σημαντικό αθλητικό συμβάν και να δουν την ομάδα τους (Περσέπολη) να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια.

Η ζωή που ζείτε δεν είναι απαραιτήτως αυτό που θέλετε τώρα, αλλά την χτίζετε από το παρελθόν σας τον κόσμο σου

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ζωή που ζείτε δεν είναι απαραιτήτως αυτό που θέλετε τώρα, αλλά την χτίζετε από το παρελθόν σας

Μπορεί να έχετε τα "χρήματα", αλλά πού τα χρησιμοποιείτε; Την επόμενη ζωή θα έχετε χρήματα ή όχι ανάλογα με το πώς ξοδέψατε χρήματα σε αυτή την ενσάρκωση. Εάν τα σπαταλήσατε, την επόμενη φορά θα είστε ζητιάνος επειδή σας δόθηκε μια ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ενέργεια για όλα όσα είναι σπουδαία στο Σύμπαν. Οι ζητιάνοι που βλέπουμε παντού, κάποτε είχαν ένα καλό χρηματικό ποσό και το κακομεταχειρίστηκαν. Το ίδιο πράγμα μπορεί να συμβεί στη φωνή σας. Για παράδειγμα, ένα μωρό γεννιέται χωρίς λάρυγγα. Ίσως πριν από πεντακόσια χρόνια αυτό το άτομο τραγουδούσε τραγούδια χαμηλού επιπέδου σε ένα καμπαρέ. Σε ό, τι  κάνετε κακή χρήση, αυτά τα κακομεταχειρισμένα πράγματα αφαιρούνται από τα χέρια σας. Αν καταχραστείτε τη σεξουαλική σας ενέργεια, την επόμενη ζωή θα είστε ανίκανοι και θα είστε κοντά στα πιο όμορφα κορίτσια ή αγόρια. Ίσως να γεννηθείτε με ένα φυσιολογικό σώμα αλλά μισείτε το σεξ. Θα υποφέρετε λόγω της κακής χρήσης που κάνατε.

Η ζωή που ζείτε δεν είναι απαραιτήτως αυτό που θέλετε τώρα, αλλά την χτίζετε από το παρελθόν σας. Όλα είναι μαθηματικά σωστά, διότι ολόγυρα από τον πλανήτη και το ηλιακό σύστημα βρίσκεται ένας γιγαντιαίος "Υπολογιστής". Οι επικεφαλής αυτών των Υπολογιστών είναι οι Κύριοι Λίπικα, οι Καρμικοί Κύριοι. Υπάρχουν μικροί "δίσκοι" για κάθε άτομο. Έβαλαν πληροφορίες στον Υπολογιστή και είπαν: "Αχά, εσύ η μαϊμού, στην επόμενη ζωή θα πληρώσεις", και κάνετε αυτόματα ό, τι έχει προγραμματιστεί για εσάς, επειδή είστε ο σκλάβος των δικών σας πράξεων. Είναι οι νοητικές, συναισθηματικές και σωματικές σας πράξεις που σας ελέγχουν.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα