Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Η ΠΑΡΘΕΝΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ… ΜΑΛΑΚΙΑΣ



Να φτάσει 30 χρονών μαντράχαλος ο διάσημος Βραζιλιάνος σέντερ-μπακ της και να μαλακίζεται κανονικά. Ναι, συμβαίνει αυτό το απίθανο και σήμερα.Άντρας καλοφτιαγμένος, μπάνικος και σούπερ πετυχημένος να την παίζει κανονικά, να αυνανίζεται ίσως και δυο φορές την ημέρα. Πως αλλοιώς να τη βγάζει ο καλός χριστιανός Νταβίντ Λουίζ αν δεν μαλακίζεται, αν δεν αυτοϊκανοποιείται, αφού αποφάσισε να κρατήσει την παρθενιά του μέχρι το γάμο του. Το μανούλι με το οποίο είναι αρραβωνιασμένος θα το βάλει κάτω και θα του δώσει να καταλάβει αφού φορέσουν στεφάνι.

Φοβερά πράγματα. Ναι, ακόμα και στην εποχή μας υπάρχουν άνδρες και γυναίκες, και δεν μιλάμε για άτομα εφηβικής ηλικίας, που είναι ορκισμένοι παρθένοι. Που δεν έχουν κάνει σεξ με το άλλο φύλο, παρ’ ότι διατηρούν κανονικό ερωτικό δεσμό. Περιμένουν, όμως, την πρώτη νύχτα του γάμου. Τότε θα ξεφορτωθούν την παρθενιά τους, λες και είναι κάτι πολύ σπουδαίο η αγαμία.
Μιλάμε τώρα για καραμπινάτους μαλάκες, για να ξέρουμε τι λέμε. Τι σόι παρθενία τσαμπουνάνε όταν αυνανίζονται. Κι αν δεν το κάνουν μόνοι τους, τότε είναι οι καπετάν μαλάκες. Και εξήγησα γιατί. Ποια αγαμία και αποχή όταν την βγάζεις με αυνανισμό.

Δεν έχει νόημα να περιμένεις να συνουσιασθείς με το ταίρι σου όταν πια θα σε παντρέψει ο παπάς και ο κουμπάρος. Είναι νοσηρό, μη σου πω και ανώμαλο, αυτό που έκανε π.χ. ο επίσης Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής της Μίλαν και της Ρεάλ Ρικάρντο Κακά. Χαϊδευότανε και φιλιότανε με την κοπέλλα του, όπως ο ίδιος είχε πει, όμως νικούσε τον πειρασμό διότι «I belong to Jesus».

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΕΡΜΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ «ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ» ;;; (βίντεο)

Αν υποθέσουμε ότι έχουμε κάποιο «επεισόδιο» με την Τουρκία: Ο Ελληνικός στρατός φυσικά θα βρίσκεται στα σύνορα.
Ποιος αστυνομικός νομίζεις θα επέμβει σε μια τέτοια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να σταματήσει ένα τέτοιο πλήθος(που θα είναι νηστικό επειδή έκλεισαν οι τράπεζες ή σταμάτησαν να τους χορηγούν επιδόματα ;
Στην απίθανη περίπτωση που θα τολμήσει να επέμβει για να σε προστατεύσει και να σταματήσει το «πλιάτσικο», πόσο θα αντέξει πριν αποχωρήσει για να προστατεύσει τη ίδια την ζωή του;
Τι θα κάνεις αν δεις έναν αντίστοιχο εξαγριωμένο ή πεινασμένο όχλο έξω από το σπίτι σου;;;

Γιατί αρρωσταίνουμε;

Ο Ιπποκράτης έλεγε οτι κάθε νόσος ξεκινά πρώτα από την ψυχή και μετά καταλήγει στο σώμα. Και πριν αποφασίσουμε ποιά θεραπεία θα ακολουθήσουμε για το σώμα, πρέπει πρώτα να έχουμε θεραπεύσει το τραύμα της ψυχής.
Γιατί αρρωσταίνουμε;
Photo
Είναι τραγικό σήμερα να μην γνωρίζουμε καν την τεράστια δύναμη της ψυχικής μας κατάστασης αλλά και των σκέψεων που προέρχονται από αυτήν, και πως ακριβώς λειτουργεί όλο αυτό και επηρεάζει το σώμα μας.

Μόνο τα τελευταία χρόνια η σύγχρονη ιατρική άρχισε να μελετά και να αποδέχεται την επίδραση των σκέψεων στην υγεία μας. Έχει αποδειχθεί πλέον ότι ανάλογα με τον τύπο των σκέψεων μας ο εγκέφαλος μας κάνει και ανάλογες συνάψεις, στέλνοντας τα ανάλογα μυνήματα-εντολές στα κύτταρα μας.
Για παράδειγμα σε έναν άνθρωπο που είναι μόνιμα δυστυχισμένος ή καταθλιπτικός το σώμα του βρίσκεται σε συνεχή άμυνα με αποτέλεσμα να επιτίθεται στα ίδια του τα κύτταρα.

Τα λεγόμενα αυτοάνοσα νοσήματα είναι δημιουργίες του ίδιου του σώματος που προσπαθεί να καταπολεμήσει την δυστυχία του εαυτού του.

Μη γνωρίζοντας μέχρι σήμερα το γιατί γίνεται αυτό, το είχαν αποδώσει σε κληρονομικούς παράγοντες ή σε άγχος. Που βέβαια αυτό που «κληρονομείται» από τον ασθενή γονέα είναι το ψυχικό του πρόβλημα πού πολύ εύκολα μπορεί να «εναποθέσει» στο παιδί του.

Τα παιδιά είναι πάντα ο εύκολος στόχος για έναν προβληματικό γονέα. Γιατί είναι πάντα ανοιχτά σε εκείνον και του έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη, με αποτέλεσμα εκείνος να ξεφορτώνει πάνω τους όλα του τα ψυχολογικά προβλήματα, τις ανασφάλειες και την δυστυχία του, με αποτέλεσμα τα παιδιά να αναπτύσσουν ακριβώς το ίδιο μοτίβο.

Και αυτό το ονομάζουμε κληρονομικότητα……

Ο άλλος μεγάλος «ένοχος» το άγχος, μας επηρεάζει αρνητικά προκαλώντας υπερβολική έκκριση κορτιζόλης στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να έχουμε μόνιμο αίσθημα της ανασφάλειας, και την πεποίθηση οτι τίποτα δεν θα πάει καλά.
Και φυσικά, δεν πάει εφόσον οι ίδιοι βάζουμε σε άμεση εφαρμογή το καταστροφικό, απόλυτα δικό μας δημιούργημα, που ονομάσαμε «ο νόμος του Μέρφυ».

Για να εκδηλωθεί όμως ένα νόσημα αυτοάνοσο ή μη, χρειάζεται ένα ισχυρό υπόβαθρο.

Το Μυστικό Ταξίδι του Μύστη προς την Μύηση

3
Ένα Σημείο επάνω στον Κύκλο…
Μία Στιγμή στην ροή του Χρόνου…
Σημείο εκκίνησης ή Σημείο τερματισμού;
Στιγμή Φωτός ή Στιγμή Σκοταδιού;
Γέννηση ή Θάνατος;
Τέλος ή Αρχή άραγε;
Ή ίσως και τα δύο.
Σε ένα μη γραμμικό Σύμπαν, όπου όλα κινούνται κυκλικά…
Όλα γεννιούνται από τα αντίθετα.
Το φως γεννά το σκοτάδι… και το σκοτάδι το φως.
Η μέρα γεννά την νύχτα… και η νύχτα την μέρα.
Η χαρά ακολουθείται από την λύπη… και η λύπη από την χαρά.
Όλα γεννιούνται από τα αντίθετα…
και συνυπάρχουν σε μια νέα, ενιαία οντότητα που περικλείει και τα δύο.
Χαρά και λύπη… Χαρμολύπη των αρχαίων μας προγόνων.
Κλάμα και γέλιο… Κλαυσίγελος των σοφών μας πατεράδων.
Μια αβάσταχτη θλίψη σήμερα… ένα μεγάλο χαμόγελο αύριο.
Ποτέ δεν ξέρεις τί σε περιμένει στην στροφή του Δρόμου.
Εσύ απλά συνέχισε να Τον περπατάς…

Είναι αυτή η μηχανή της NASA για να ελέγχει τον καιρό;



Οι συνωμοσιολόγοι είδαν μια συσκευή της NASA που έφτιαχνε σύννεφα και αναθάρρησαν, μιλώντας για άλλη μια μοχθηρή πλεκτάνη της αμερικανικής κυβέρνησης να ελέγξει τα καιρικά στοιχεία με τις γνώριμες συνέπειες.
Στις εβδομάδες που προηγήθηκαν κυκλοφόρησαν μάλιστα μια σειρά από βίντεο που παρουσίαζαν το «σύστημα παραγωγής τεχνητών νεφών», καθώς η φωτογραφία ήταν αδιάψευστος μάρτυρας για την κακή γεωδυναμική δράση της Υπηρεσίας και το πώς ελέγχει τον καιρό και τις συνειδήσεις μας τελικά.
Κι ενώ το υλικό είναι πράγματι αληθινό, οι εικόνες προέρχονται από τη γνωστή εκπομπή «Top Gear» του BBC από το 2010! Και παρουσιάζει πράγματι τον πυραυλικό προωθητήρα RS-25 στο Stennis Space Center της NASA στο Μισισιπή.
Ο κινητήρας, που η NASA χαρακτήρισε αστειευόμενη «Κλαρκ Κεντ των μηχανών», προωθείται καίγοντας υγρό υδρογόνο και υγρό άζωτο και το υποπροϊόν της καύσης είναι υδρατμοί. Αυτό που βλέπουμε στο βίντεο είναι ατμός υψηλής θερμοκρασίας, όχι και τόσο διαφορετικός από της κατσαρόλας που βράζει, που ανεβαίνει ψηλά και σχηματίζει νέφη.

Τα 20 αντρικά χαρακτηριστικά που τρελαίνουν τις γυναίκες


20_antrika_xaraktiristika.jpg
Ούτε μία ούτε δύο αλλά περισσότερες από 1.000 γυναίκες αποκαλύπτουν ποια είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν έναν άντρα ποθητό
Μπορεί κάθε γυναίκα να έχει τα δικά της ιδιαίτερα γούστα σε ό,τι αφορά το αντίθετο φύλο, φαίνεται όμως πως υπάρχουν και μερικά γνωρίσματα –τόσο της εμφάνισης όσο και της προσωπικότητας– που κάνουν έναν άντρα να ξεχωρίζει μέσα στο πλήθος.
Μια νέα έρευνα που πραγματοποίησε το MensHealth.com με τη συμμετοχή πάνω από 1.000 γυναικών ηλικίας 21 έως 54 ετών κατέληξε στα 20 βασικότερα χαρακτηριστικά που αναζητούν οι γυναίκες σε έναν άντρα. Τα χαρακτηριστικά αυτά χωρίζονται σε 4 επιμέρους κατηγορίες (συμπεριφορά, προσωπικότητα δεξιότητες και εξωτερική εμφάνιση) και μπορείτε να τα δείτε ευθύς αμέσως!
Συμπεριφορά
1. Να είναι πιστός:
Πάνω από 8 στις 10 γυναίκες (ποσοστό 84%) έβαλαν την αφοσίωση στο top 10 των χαρακτηριστικών που αναζητούν σε έναν άντρα.
2. Να μη φοβάται τη δέσμευση: Ακούγεται κλισέ, όμως στις γυναίκες δεν αρέσει ένας άντρας που δεν αφήνει τον εαυτό του να ερωτευτεί και να αγαπήσει. Τρεις στις τέσσερις γυναίκες (ποσοστό 75%) είπαν ότι τους αρέσουν οι άντρες που δεν φοβούνται τη δέσμευση αλλά και που κρατάνε τον λόγο τους και που είναι υπεύθυνοι γενικότερα.
3. Να είναι ευγενικός: Μπορεί να έχει επικρατήσει το στερεότυπο ότι στις γυναίκες αρέσουν τα «κακά παιδιά», ωστόσο το 67% αυτών που συμμετείχαν στην έρευνα είπαν ότι τις «ανάβει» ο ιπποτισμός κι αυτό γιατί είναι ένα γνώρισμα που εμπνέει εμπιστοσύνη.

Ποιες είναι οι Ενέργειες των Επτά Ουρανών της Αρμονίας


Η ΕΝΘΥΜΗΣΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

Αυτές είναι οι Ενέργειες των Επτά της Αρμονίας που κατέχει η ψυχή και εξουσιάζει τα πάντα στον κτιστό κόσμο των επτά ουρανών όπου συμβαίνει το γίγνεσθε.1) Το επιθυμητικό. 2) Το θυμοειδές 3) Το λογιστικό. Αυτός ο σύνδεσμος λύθηκε σε όλα τα σώματα που ενσαρκώνεται ο ιδεατός Άνθρωπος Νους και ψυχή και πλέον χάθηκε η επαφή, και εκεί που εξουσιάζαμε τα πάντα, πλέον μας εξουσιάζουν τα σώματα που εξουσιάζει η μηχανή, ο δεύτερος Νους δημιουργός.

morfeas sky




Αν γνωριζα τι ψαχνω ..δε θα το εψαχνα..
Κι οταν το βρω ..θα το κατεχω ηδη, οποτε δε θα το ψαχνω..
Κι αυτο συνεχιζεται ...οσο η Προθεση παραμενει Αμεταβλητη...δια παντος...
Παντα υπαρχει το παραπανω..δεν τελειωνει Ποτε
Ο λογος που με ελκει σε σενα?Ειναι σα να μιλαω..με τον Εαυτο μου και προσπαθω να τον κατανοησω...και αναρωτιεμαι αν σε βρηκα η με βρηκες...


Να κατανοησω τις ιδιοτητες των ενεργειων- στοιχειων που κατεχει ο Ιδεατος Ανθρωπος.Τις Ενεργειες των Επτα Ουρανων της Αρμονιας.
(πεντε αισθησεις..Ηλιος ..Σεληνη)
(πυρ,αερας,νερο,γη,αιθερας,αρσενικη και θηλυκη ενεργεια)
Ολα ειναι συνδεονται..ολα ειναι σε συγχυση μεσα μου..ενα μπερδεμενο κουβαρι...ενεργεια...συχνοτητες..δονησεις..μαγνητισμος..


Πολύ σωστά, αν γνωρίζαμε την σοφία της ψυχής δεν θα χρειαζόταν ο έρωτας για την ψυχή, θα θεωρούσαμε ως κάτι δεδομένο την σοφία και δεν θα της δίναμε σημασία αφού θα είναι η καθημερινότητα μας..

Αυτό ακριβώς μπορούμε να καταφέρουμε οι περισσότεροι εδώ σ'αυτόν τον κόσμο, να αφουγκραστούμε την σοφία της ψυχής, μέσω της λογικής και όχι μέσω των αισθήσεων, και όταν αφήσουμε το σώμα θα γνωρίζουμε προς τα που είναι το Αγαθό για να πετάξουμε προς τα κει.

Μην ξεχνάς το πιο σημαντικό, ότι τα σώματα της Γης είναι διαφορετικά, μια σύνθεση από ανόμοια στοιχεία (φωτιά, αέρας, γη, νερό), βράζουν μέσα μας οι αισθήσεις που οδηγούν την όποια ά-λογη λογική των αισθήσεων, ενώ τα όμοια είναι ο Νους της ψυχής, και αυτό σε έλκει, το όμοιο, το Αμετάβλητο, ο Αμετάβλητος νοητός μας κόσμος που έχουν όλοι οι Άνθρωποι, αλλά συνήθως το θεωρούν ως όνειρο και απλά το προσπερνούν.

ROGER WATERS, ECHOES, ΑΝΤΗΧΗΣΕΙΣ




ROGER WATERS

ΑΝΤΗΧΗΣΕΙΣ

Ψηλά το άλμπατρος μετεωρίζεται στον αέρα ακίνητο
και βαθιά κάτω απ’ τα κύματα που γλιστρούν  
σε λαβύρινθους από κοραλλένιες σπηλιές
η ηχώ ενός μακρινού χρόνου
έρχεται πάλλοντας πάνω στην άμμο
και όλα είναι πράσινα και υποθαλάσσια

και κανείς δεν μας έδειξε τούτη τη γη
και κανείς δεν γνωρίζει το πού και το γιατί
όμως κάτι κινείται και κάτι προσπαθεί,
ξεκινά να σκαρφαλώνει προς το φως.

Ξένοι που διαβαίνουν το δρόμο
δυο ματιές χωριστές συναντιούνται τυχαία
και εγώ είμαι εσύ κι ό,τι βλέπω είναι εγώ
και σε παίρνω απ’ το χέρι
και σ’ οδηγώ μέσα από τούτη τη γη
-βοήθησέ με να καταλάβω
όσο καλύτερα μπορώ

και κανείς δεν μας καλεί να προχωρήσουμε
και κανείς δεν μας αναγκάζει να χαμηλώσουμε τα μάτια
κανείς δεν μιλά και κανείς δεν προσπαθεί
κανείς γύρω απ’ τον ήλιο δεν πετά

Η αυτοκτονία του Αλέξανδρου Κορυζή (18 Απριλίου 1941)



Αλέξανδρος Κορυζής 
Σχολιάζει  ο Αθηναίος Ιστορικός (τα βιογραφικά στοιχεία προέρχονται από την wikipedia)

Επαγγελματική σταδιοδρομία (1903-1932)


Ήταν γιος του Γεωργίου Κορυζή, παλαίμαχου πολιτικού που διετέλεσε βουλευτής Τροιζηνίας και δήμαρχος Πόρου, εγγονός του Σταματίου Κορυζή (1815-1898), πληρεξούσιου βουλευτή Τροιζηνίας και δισέγγονος του Γεωργίου Κορυζή, αγωνιστή του 1821. Η μητέρα του, Αικατερίνη, το γένος Αθανασίου Μισυρλή, κατάγονταν από την Πύλο και ήταν ανιψιά του Αλέξανδρου Κουμουνδούρου. Ο Κορυζής πέρασε τα πρώτα παιδικά του χρόνια στον Πόρο. Στα επτά του χρόνια έμεινε ορφανός από μητέρα, γεγονός που είχε αρνητική επίδραση στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1901-1905) και σε πολύ νεαρή ηλικία διορίστηκε το 1903 στη Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, όπου σημείωσε ταχεία άνοδο στην ιεραρχία, υπηρετώντας κυρίως στην Επιθεώρηση και στο τμήμα Οργάνωσης. Από το 1915 συνέβαλε στην οργάνωση κλάδου αγροτικής πίστης στην Εθνική Τράπεζα, από την απόσπαση του οποίου προήλθε αργότερα η Αγροτική Τράπεζα (1929) της οποίας διετέλεσε πρώτος πρόεδρος του διοικητικού της Συμβουλίου.

Έλαβε μέρος στους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-1913, αρχικά ως έφεδρος ανθυπολοχαγός του πυροβολικού, και στη συνέχεια, αποφοιτώντας της σχετικής σχολής, έφεδρος υπολοχαγός πυροβολικού, όταν και στο τέλος, (1914), παρασημοφορήθηκε με τον Αργυρό Σταυρό του Τάγματος του Σωτήρος και με άλλα αναμνηστικά μετάλλια από τον Βασιλέα Κωνσταντίνο Α΄. Μετά τη λήξη των πολέμων ανέλαβε τμηματάρχης της ΕΤΕ και το 1919 γενικός επιθεωρητής. Από τη θέση αυτή, επί κυβερνήσεως Ε. Βενιζέλου, υπήρξε οικονομικός σύμβουλος του Υπάτου Αρμοστή στη Σμύρνη, Α. Στεργιάδη, την περίοδο 1919-1920 ιδρύοντας παράλληλα το υποκατάστημα της ΕΤΕ Σμύρνης. Αργότερα συνέβαλε στην ίδρυση του Αυτόνομου Σταφιδικού Οργανισμού, (ΑΣΟ), του οποίου διετέλεσε πρώτος πρόεδρος (1925-28). Στις 12 Μαΐου του 1928 ανέλαβε υποδιοικητής της ΕΤΕ μετά την παραίτηση του Εμμ. Τσουδερού προκειμένου εκείνος εκλεγεί και διορισθεί υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Την εποχή εκείνη κατ΄ εντολή της τότε κυβέρνησης ο Α. Κορυζής συνέταξε το σχέδιο νόμου για τη δημιουργία του Ανωτάτου Οικονομικού Συμβουλίου που αποτέλεσε στην ουσία και τον πρώτο συντονιστικό οικονομικό δημόσιο φορέα της Ελλάδας στην οικονομική πολιτική.

Τα άγνωστα κρυμμένα πολεμικά καταφύγια της Αττικής





Μπορεί να περνάς καθημερινά από κοντά τους αλλά να μην τα βλέπεις. Κρυμμένα πίσω από σκουριασμένες μεταλλικές πόρτες και καταπακτές στην καρδιά της πόλης ή μέσα σε λόφους και παλιά πολεμικά οχυρά Γερμανών κατακτητών.
Σχεδόν 12.500 καταφύγια φτιάχτηκαν στην Αττική πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά ποτέ δεν έγινε μια οργανωμένη μελέτη της ιστορίας τους, ούτε κάποια προσπάθεια να διατηρηθούν ως μουσειακοί χώροι αυτά που αντέχουν στο χρόνο έως σήμερα. Το κενό αυτό, αποφάσισε αυθόρμητα να καλύψει ένας λάτρης της στρατιωτικής ιστορίας και του urban exploration.

Επί τρία χρόνια, ο Κωνσταντίνος Κυρίμης έψαχνε τις ελάχιστες διαθέσιμες πηγές, ρωτούσε φίλους, γνωστούς και γνώστες της μυστικής, υπόγειας Αττικής, σε αναζήτηση καταφυγίων. Εντόπισε περισσότερα από 20, τα επισκέφθηκε, τα φωτογράφησε, τα βιντεοσκόπησε, τα χαρτογράφησε.

Αποτέλεσμα αυτού του εν εξελίξει πρότζεκτ, είναι το βιβλίο «Τα Καταφύγια της Αττικής: Μια περιήγηση στη μυστική, υπόγεια Αττική». Μία αυτοέκδοση που -όπως εξηγεί ο ίδιος- είχε ως σκοπό να διασώσει ένα σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας μας. Ήδη έχουν μοιραστεί αντίτυπα σε μουσεία, βιβλιοθήκες και άλλα πολιτιστικά ιδρύματα «για να υπάρχουν εκεί σε 50-100 χρόνια», όπως επισημαίνει ο ίδιος.

Έχει τύχει να μπω σε καταφύγιο από μια πολύ στενή τρύπα, να σκίσω τα ρούχα μου και μετά να κυκλοφορώ στο κέντρο του Πειραιά λες και ήμουν ρακένδυτος! Έχω κινδυνέψει να πάω αυτόφωρο. Μου έχουν συμβεί διάφορα πράγματα, είχε τις περιπέτειες του όλο αυτό. Στο σπίτι αν δω κατσαρίδα φωνάζω τη γυναίκα μου να τη σκοτώσει, σε αυτά τα μέρη έχω μάθει να συμβιώνω με κατσαρίδες, ποντίκια και όλα αυτά» λέει χαριτολογώντας ο Κ. Κυρίμης και προσθέτει: «Ήταν χρονοβόρα διαδικασία γιατί αυτά τα καταφύγια δεν είναι σε έναν κατάλογο, πέρασαν μήνες μέχρι να καταφέρω να μπω σε μερικά. Όσο το κυνηγάς βέβαια σε κυνηγάει , σου έρχεται η πληροφορία».



Όταν τον ρωτάμε γιατί ήταν τόσο σημαντικό να διασωθεί αυτή η πληροφορία, επισημαίνει:

Επικίνδυνες ακροβασίες!






Στο τελευταίο άρθρο εκτιμήσαμε ότι πρόθεση της Αμερικανικής ηγεσίας είναι να έλθει σε συμβιβασμό με τη Ρωσία στη Συρία και την ευρύτερη Μέση Ανατολή, ώστε να καταστεί εφικτή η γενικότερη ανακατάταξη των δυνάμεων της, με τρόπο που να ιεραρχείται η ανάγκη διασφάλισης των Αμερικανικών συμφερόντων στην Άπω Ανατολή και ιδιαίτερα στη Νότια Κινεζική Θάλασσα.



Επίσης τονίσαμε ότι η επίτευξη και η διατήρηση, ενός θετικού για τα συμφέροντα των ΗΠΑ Ρωσοαμερικανικού συμβιβασμού, αφενός προϋποθέτει την άμεση πολιτική, οικονομική και στρατιωτική του υποστήριξη από άλλες χώρες της Δύσης (Γαλλία, Μ. Βρετανία) και από σημαντικές δυνάμεις της περιοχής (Τουρκία, Σ. Αραβία, Αίγυπτο, Ισραήλ), αφετέρου απαιτεί την ανάσχεση της ανόδου της Ιρανικής περιφερειακής επιρροής.

Κλιμάκωση της έντασης


Ωστόσο η κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στη Δύση και τη Ρωσία, με αφορμή την υποτιθέμενη χημική επίθεση του Συριακού καθεστώτος στην τελευταία ανταρτοκρατούμενη πόλη της Αν. Γούτα κοντά στη Δαμασκό (το οποίο τελούσε υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών της οργάνωσης Jaish Al-Islam, η οποία υποστηρίζεται από τη Σ. Αραβία), η οποία κορυφώθηκε με τις πυραυλικές επιθέσεις της πρώτης εναντίον υποδομών του καθεστώτος το περασμένο Σάββατο, έδειξε ότι η επίτευξη ενός τέτοιου συμβιβασμού είναι και δύσκολη και επικίνδυνη υπόθεση.

Η δυσκολία και η επικινδυνότητα του εγχειρήματος προκύπτει από δύο σημαντικούς παράγοντες.
·         Πρώτον) Από τη μέχρι τώρα άρνηση της Ρωσίας να αποδεχτεί τον έλεγχο των πολύ σημαντικών, από οικονομικής άποψης, περιοχών της Αν. Συρίας από δυνάμεις φιλικές προς τη Δύση, καθώς και την άρνηση της να επιτραπεί στους Δυτικούς αξιόλογή πρόσβαση στα κέντρα λήψης αποφάσεων της Συρίας μετά το τέλος του πολέμου.

·         Δεύτερον) Από την αντίσταση που προβάλλουν ορισμένα τμήματα της Αμερικανικής Ελίτ (μεγαλομέτοχοι μονοπωλιακών ομίλων και δορυφόροι τους), ιδίως αυτά που σχετίζονται με την ενέργεια, στο ενδεχόμενο μεγαλύτερης απεμπλοκής των ΗΠΑ από την Μ. Ανατολή. Τα τμήματα αυτά της Αμερικανικής Ελίτ διατηρούν ισχυρή επιρροή στα διάφορα κέντρα λήψης αποφάσεων της χώρας.

Γαλλία: Εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας το Μον Σαιν-Μισέλ

Γαλλία: Εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας το Μον Σαιν-Μισέλ


Εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας η ιστορική οχυρωμένη νησίδα του Μον Σαιν-Μισέλ στη Νορμανδία.
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ένας άνδρας που βρισκόταν μεταξύ του πλήθους, το οποίο επισκεπτόταν το τουριστικό σημείο, εκτόξευσε απειλές εναντίον της αστυνομίας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, ο εν λόγω έλεγε πως ήθελε να «σκοτώσει αστυνομικούς», ενώ διέφυγε πριν την επέμβαση των αρχών.

Κατάδυση στο Ασυνείδητο και στα Qualia, με το πείραμα του Benjamin Libet



                                                               by TotstheKid

Από τον Ζάχο Σκαφίδα

Κοίτα γύρω σου, βλέπεις ένα κόσμο, μια τεράστια ποικιλία, μια τεράστια πληροφορία. Δεν ξέρεις όμως ότι χωρίς εσένα δεν υπάρχει τίποτα από αυτό που γνωρίζεις.

Δεν υπάρχει το φως όπως το ξέρεις, αλλά σαν κύμα που διαχέεται παντού. Το φως αποκτά σωματιδιακή συγκεκριμένη τιμή όταν το παρατηρείς εσύ ή όταν συμμετέχει σε κάποιες αντιδράσεις. Τα αντικείμενα χωρίς εσένα είναι μια μεταβαλλόμενη  άμορφη ενέργεια. Δεν υπάρχει το θρόισμα του ανέμου, ο φλοίσβος των κυμάτων, το κελάδημα των πουλιών, δεν υπάρχει ήχος χωρίς εσένα. Δεν υπάρχει η γλυκόξινη γεύση ενός φρούτου, ούτε το άρωμα των λουλουδιών. Δεν υπάρχει το δροσερό άγγιγμα του ανέμου, το χάδι της μητέρας σου, το αγκάλιασμα του παιδιού σου. Δεν υπάρχει ο έρωτας του συντρόφου σου η απέραντη αγάπη στα παιδιά σου, στο ζωάκι σου, το δέος που νιώθεις αντικρίζοντας ένα φαράγγι ή ένα καταρράκτη. Δεν υπάρχει ούτε ευτυχία, ούτε δυστυχία. Δεν υπάρχει ούτε χαρά ούτε θλίψη. Δεν υπάρχει καμία πληροφορία ή γνώση έξω στο σύμπαν γιατί όλα αυτά ανήκουν σε σένα, στο μυαλό σου που τα δημιούργησε. Δεν υπάρχει παρελθόν, ιστορία, ούτε μέλλον χωρίς την μνήμη σου, παρά ένα απειροελάχιστο στιγμιαίο παρόν και μια παλλόμενη ενέργεια με μεταβολές στην πυκνότητα της. Δεν υπάρχει τίποτα από αυτό που ξέρεις χωρίς το σώμα σου, εσένα!!!

Qualia

Όλα αυτά που αναφέραμε ότι βιώνεις στον κόσμο λέγονται qualia, Λατινική λέξη που σημαίνει «ποιότητες». Το χρώμα, το φως, ο ήχος, το σχήμα, η υφή, τα αισθήματα, τα συναισθήματα, είναι qualia.Ότι βιώνεις ακριβώς τώρα είναι qualia. Το άρωμα ενός τριαντάφυλλου, το χρώμα του, η βελούδινη υφή των πετάλων, οι σκιές, οι πτυχές είναι qualia. Οι ποιότητες των εμπειριών ονομάζονται qualia.

Τα qualia υπάρχουν παντού. Τη στιγμή που συμμετέχεις στην πραγματικότητα με τον εγκέφαλο σου, ο κόσμος σου αποτελείται από qualia. Αν αφαιρέσεις τα qualia δεν μένει τίποτα.

Τα qualia είναι υποκειμενικά, την αγάπη δεν την νιώθουν όλοι με τον ίδιο τρόπο, το κόκκινο χρώμα δεν το βλέπουν όλοι το ίδιο. Η εμπειρία είναι υποκειμενική. Τίποτα εκεί έξω δεν μπορεί να βιωθεί παρά μόνο στη δική μας συνειδητότητα. Το σύμπαν είναι ο καθρέπτης του νευρικού μας συστήματος. David Bolm έγραψε «Κατά μια έννοια ο άνθρωπος είναι ένας μικρόκοσμος του σύμπαντος. Συνεπώς αυτό που είναι ο άνθρωπος είναι ένα κλειδί για το σύμπαν»

Για να αντιληφθούμε λίγο αυτό που βιώνουμε, ας φανταστούμε ένα κόσμο που τα πάντα έρχονται από το ραδιόφωνο. Οι πληροφορίες, η μουσική κλ. Τι θα πει κανείς, ότι το ραδιόφωνο παράγει την μουσική, τον Μπετόβεν, τον Μπαχ και αντιλαμβάνεται την διαφορά μεταξύ των δύο μουσικών; Αν χαλάσουν τα ραδιόφωνα ο φανταστικός αυτός κόσμος δεν υπάρχει. Τι θα πούμε τότε οι πληροφορίες δεν υπάρχουν, η μουσική δεν υπάρχει;
Αυτό είναι ο εγκέφαλος, ένα μέσον μετάδοσης αυτών που υπάρχουν στη συνείδηση του σύμπαντος ή τον κόσμο των ιδεών του Πλάτωνα.


Νους, Συμπαντικός, Συλλογικός, Ατομικός, Εγκέφαλος
                                                    


Για να εννοήσουμε τα παρακάτω όταν μιλάμε για συνείδηση εννοούμε τον υλικό εγκέφαλο. Κάτι μη συνειδητό ανήκει στο υποσυνείδητο, το ασυνείδητο ή το υπερσυνείδητο. Η συνείδηση και το υποσυνείδητο είναι αποκλειστικά γνωρίσματα της προσωπικότητας μας. Το ασυνείδητο μπορούμε να πούμε ότι είναι εκείνο που συνδέει το υποσυνείδητο με το υπερσυνείδητο, συνεπώς είναι ατομικό και συλλογικό. Το υπερσυνείδητο είναι εξολοκλήρου μη προσωπικό, αλλά προσβάσιμο κάτω από ειδικές καταστάσεις, όπως η ύπνωση. Ο συμπαντικός νους είναι ότι υπάρχει και συνεπώς περιέχει όλα τα παραπάνω. Μπορούμε λοιπόν να μιλάμε για συμπαντική συνείδηση ή συμπαντικό υπερσυνείδητο.

Η Ελληνική γλώσσα αφυπνίζει την ένθεη υπόσταση του ανθρώπου



Η πιο κατάλληλη γλώσσα, ομολογουμένως, που διαθέτει ανεξάντλητο πλούτο λέξεων, που με ακρίβεια είναι ικανές να περιγράψουν το εύρος εννοιών με απύθμενο βάθος και ιδεών με απροσμέτρητο ύψος, δεν είναι άλλη, από την Ελληνική.

Οι ποικίλες εννοιολογικές αποχρώσεις των λέξεων, σκοπό έχουν να οδηγήσουν στην αφύπνιση. Ο αφυπνισμένος νους φθάνει στην επίγνωση ότι τα πάντα λειτουργούν εν σχέση. Η κακή χρήση της γλώσσας, όχι μόνον, είναι ανήθικη, αλλά και συμβάλλει επικίνδυνα στη διαστρέβλωση της αλήθειας. Το Σύμπαν είναι ηθικό και η γλώσσα μας παραπέμπει, χάρη στην ακριβή μαθηματική της δομή στη σχέση μας μ’ Αυτό.


Η αντίληψη που θέλει τον βίο του ανθρώπου να ταυτίζεται με τη ζωή, οφείλεται στην, περιορισμένης εμβέλειας, υλιστική θεώρηση που απαξιώνει τη γλώσσα, υποβιβάζει τις αξίες της ζωής και υποθάλπει την αδικία στον παρόντα βίο [πχ. η «νεότητα» που έχει σχέση με το νου χρησιμοποιείται τελείως αντίθετα από τη σημασία της. Η «νόησις»(νοέεσιν) σημαίνει ὁρμήν (ἓσιν) προς το νέον. 


Ὅτι, λοιπόν, ἡ ψυχή ἐπιθυμεῖ αὐτό, το νέον δηλαδή, δηλώνει αὐτός πού καθώρισεν αὐτό τό ὄνομα, τήν «νόησιν»] (Κρατύλος 411c,411e) 
Η γνώση της Ελληνικής γλώσσας σίγουρο είναι ότι διαπλάθει ήθος, εμπνέει τον ενθουσιασμό και αφυπνίζει τη μνήμη της ένθεης υποστάσεως του ανθρώπου.


Υπάρχουν λέξεις που περιγράφουν την αισθητή και υπεραισθητή πραγματικότητα, αλλά και λέξεις που παραπέμπουν στη σχέση του εδώ και του επέκεινα. Πχ. Σύμπαν, συγκίνηση, συμφωνία, συμπάσχω, συμφιλίωση, συνάνθρωπος, συνύπαρξη, συμμετοχή, συμπόσιο, σύντροφος κλπ.

Μέσα απ’ αυτές και άλλες πολλές, σύνθετες, λέξεις αποκαλύπτεται η ζωή ως γεγονός και έννοια σχέσεως!

Ο άνθρωπος ως συνειδητό μέρος του σύμπαντος, αναλαμβάνει μία θέση υπεύθυνη, βοηθούμενος από τη γλώσσα του ώστε να κατανοήσει εαυτόν και τη σχέση δια μέσου του εαυτού με τον άλλον και το όλον. 

'Οτι αξίζει....... έχει πάντα διάρκεια!!!!!!









ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ!!!!
Ένα συναίσθημα που το ξέρεις καλά!!!!
Το έχεις βιώσει τόσες φορές που αναρωτιέσαι πλέον…..
Τι κάνεις λάθος….. και όλα πάνε στραβά!!!!!

Απλό!!!!!
Δεν εμπιστεύεσαι την ζωή να σε οδηγήσει εκεί που ΠΡΕΠΕΙ…..
Αλλά επιμένεις να σε πάει… όπου θες εσύ!!!!!

Ενώ δεν γνωρίζεις εκ των προτέρων…
Ποιο είναι το καλύτερο επιμένεις…..
Σαν κακομαθημένο παιδάκι να ζήσεις καταστάσεις….
Που στο τέλος αποβαίνουν  εις βάρος σου!!!!!

Δεν σου κόβει πως για να στραβώνει κάτι…..
Υπάρχει λόγος!!!!
Αποκλείεται να είναι τυχαίο!!!!!

Συμφωνείς όταν τ’ ακούς….. αδυνατείς όμως…
Να το εφαρμόσεις στην πράξη  με συνέπεια…..
Ο  ξερόλας που κρύβεις μέσα σου να ευθύνεται….
Για όλα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζεις!!!!!

Ο εγωισμός…
Να πιστεύεις πως δεν κάνεις πουθενά λάθος…..
Μα  πολύ περισσότερο η τεμπελιά να αγωνιστείς…..
Για το καλύτερο….. σε κρατούν αιχμάλωτο…..
Σε  καταστάσεις που αν τις βίωνε άλλος θα τον έβριζες…..
Για την ανοησία να υποβάλλει τον εαυτό  του…..
Σε  επώδυνες δοκιμασίες!!!!!!

Εσύ όμως που ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ να τα περάσεις……
Δυο λαλούν….. και τρείς χορεύουν!!!!!!

Ρίχνεις τις ευθύνες στην μοίρα……
Προχωρώντας ακάθεκτος!!!!!

Αρνείσαι να δεις την πραγματικότητα που «φωνάζει»….
Για την ακατάλληλη σχέση που έχεις…..
Και πρέπει επειγόντως….. να αποχωρήσεις!!!!

Ενώ διαπιστώνεις καθημερινά πόσο αταίριαστοι είστε…..
Αντί να φύγεις τρέχοντας... παραμένεις.....
Κάνοντας εθελοντικά…..το  ΘΥΜΑ!!!!!!
Τέτοια λογική!!!!!

Μετά….
Φταίει ο άλλος για τις ασχήμιες που βιώνεις!!!!

ΔΙΔΑΞΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥΧΟΙ!

kidsfinance

Αν αρχίσατε να διαβάζετε αυτό το άρθρο, συγχαρητήρια. Έχετε αποδείξει ότι θέλετε τα παιδιά σας να έχουν μια θαυμάσια ζωή – σε οικονομικούς όρους - και θέλετε να αναλάβετε δράση για να βοηθήσετε. Για να συμβεί αυτό, όμως, πρέπει τα παιδιά να διδαχθούν μερικά πράγματα σχετικά με την νοοτροπία, τις πεποιθήσεις και την πρακτική χειρισμού των χρημάτων τους που θα τα οδηγήσει στο αποτέλεσμα που ζητούν.
Ζούμε σε μια κοινωνία που έχει καλλιεργήσει μέσα μας - διαφήμιση τη διαφήμιση - να θέλουμε πολλά πράγματα και να τα θέλουμε τώρα! Παρόλα αυτά, η ζωή δεν αφορά τα χρήματα. Αφορά την απόκτηση ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. Ακόμα και όταν λέμε ότι μας ενδιαφέρουν τα χρήματα, είναι η ελευθερία - να επιλέγουμε να είμαστε και να κάνουμε ό,τι θέλουμε - αυτό που βρίσκεται πίσω από τις προσπάθειές μας. Πρόκειται για μια σημαντική διάκριση που πιστεύω μπορεί να αποδειχθεί πραγματικό κίνητρο στη ζωή.
Δεν ξέρω ποια είναι η ηλικία των παιδιών σας σήμερα, ίσως είναι στο νηπιαγωγείο ή τελειώνουν το λύκειο, αλλά έχω την πεποίθηση ότι ποτέ δεν είναι πολύ μικρά για να αρχίσουν να μαθαίνουν για τα πράγματα που θα κάνουν την διαφορά στη ζωή τους. Και η χρηματοοικονομική εκπαίδευση είναι - δυστυχώς - έξω από το σχολικό πρόγραμμα σπουδών, οπότε εναπόκειται σε εσάς να αρχίσετε να μιλάτε για αυτό στο σπίτι. Σας δίνω εδώ κάποιες ιδέες - πολύ αρχικές αλλά εκπληκτικές! - για το πώς μπορείτε να στηρίξετε τα παιδιά σας να γίνουν οικονομικά ευτυχισμένα.

Η δύναμη των δηλώσεων στην αλλαγή της ζωής

Η δύναμη των δηλώσεων στην αλλαγή της ζωής
Οι δηλώσεις είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για να υποστηριχτείς και να προχωρήσεις στην όποια αλλαγή επιθυμείς. Η δομή και οι λέξεις που χρησιμοποιούνται στις δηλώσεις δεν είναι τυχαία, αλλά αντίθετα είναι επιλεγμένες ώστε να συντελέσουν στην επίτευξη των επιδιώξεών σου. Κάθε δήλωση είναι μια δυνατή ανακοίνωση προς τον εαυτό σου ότι κάτι που επιθυμείς είναι ήδη γεγονός, και σε βάζει σε μία κατάσταση, νοητική και συναισθηματική, που είναι σε σύμπνοια με αυτό που επιθυμείς.
Στη συγκεκριμένη αυτή κατάσταση, είσαι σε θέση να το προσελκύσεις.
Όταν εξασκηθείς στο να κάνεις δηλώσεις, θα μπορέσεις πολύ σύντομα να συνειδητοποιήσεις τον τρόπο που μέχρι σήμερα σκεφτόσουν, εκφραζόσουν και αισθανόσουν για κάποιες καταστάσεις που δεν σου ήταν ευχάριστες. Επιλέγοντας νέες λέξεις, νέες δομές σκέψεων και έκφρασης, μπορείς να αλλάξεις την ενέργειά σου απέναντι στα πράγματα, τις προσδοκίες και τη στάση σου απέναντι στις καταστάσεις που σε ενδιαφέρουν και με αυτόν τον τρόπο να επιτύχεις ένα διαφορετικό αποτέλεσμα.
Δήλωση, λοιπόν, είναι οτιδήποτε λες ή σκέφτεσαι. Κάθε σκέψη που κάνεις, κάθε λέξη που λες, στον εαυτό σου ή στους άλλους. Τις χρησιμοποιείς κάθε στιγμή. Είτε το ξέρεις είτε όχι.
Αυτό βέβαια που συνήθως συμβαίνει, είναι ότι οι άνθρωποι σκέφτονται ή εκφράζονται με αρνητικό τρόπο. Αυτό τους οδηγεί σε δυσάρεστα συναισθήματα, αποδυναμωμένη πράξη και αδύναμα αποτελέσματα.
Τι χρειάζεται να προσέξεις
Χρειάζεται να δίνεις προσοχή στις σκέψεις σου, ώστε να διώχνεις εκείνες που δημιουργούν ανεπιθύμητες εμπειρίες. Είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσεις ότι κάθε σου κουβέντα είναι μία δήλωση που προσελκύει και ανακυκλώνει τις ίδιες καταστάσεις. Για παράδειγμα, κάθε φορά που θυμώνεις, ασυναίσθητα δηλώνεις στον εαυτό σου – στο μυαλό σου, ότι θέλεις περισσότερο θυμό στη ζωή σου. Κάθε φορά που νιώθεις ότι είσαι θύμα, δηλώνεις ότι θέλεις να συνεχίσεις να νιώθεις θύμα. Και τότε το μυαλό σου σε οδηγεί σε καταστάσεις όπου θα μπορείς να βιώνεις συνέχεια αυτό το συναίσθημα, ενώ αυτό που πραγματικά επιθυμείς είναι να πάψεις να το αισθάνεσαι.
Για να αλλάξει αυτή η κατάσταση, πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι και μιλάς. Αν έχεις περιηγηθεί και σε άλλα σημεία αυτού του site ή έχεις λάβει μέρος στο σεμινάριο που αφορά στο πως λειτουργεί το μυαλό, θα έχεις βρει πληροφορίες που αφορούν στις κβαντικές θεωρίες σε σχέση με τη δύναμη της σκέψης και πώς επηρεάζει τις εμπειρίες μας.

Η Xαρά ζει στα απλούστερα πράγματα

joy

Η χαρά είναι ένα από τoυς πολύ αγαπημένους λόγους που μου αρέσει που είμαι ζωντανή. Η χαρά είναι σε σύμπνοια με κάθε κύτταρο στο σώμα μας, επειδή είναι η αρχική μας κατάσταση, αυτό που δημιουργηθήκαμε για να αισθανόμαστε και να ζούμε. Πιστεύω ότι -πιθανά- είναι η αγαπημένη όλων των ανθρώπων. Απλά δεν έχουν δώσει αυτό το όνομα σε πολλά πράγματα που βιώνουν.
Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να μάθω πού να βρω χαρά, αλλά τώρα που ξέρω πού κρύβεται, μπορώ να τη βρω παντού.
Ένας από τους λόγους που μου πήρε τόσο καιρό να κατανοήσω αυτό που λέω ήταν επειδή η απλότητα της με ξάφνιαζε. Όταν τελικά κατάλαβα πού ζει η χαρά, ήμουν πραγματικά έκπληκτη. Μέχρι τότε σκεφτόμουν ότι η χαρά ζει από την άλλη πλευρά της επίτευξης των στόχων και των ονείρων για τη ζωή μας, τα οποία, για τους περισσότερους ανθρώπους πάνω στην γη, σημαίνει να γίνουν κάποια στιγμή πλούσιοι και διάσημοι.
Αποδεικνύεται ότι η χαρά δεν ζει στην άλλη πλευρά κανενός και τίποτα. Ζει εδώ. Στην πραγματικότητα, αν δεν μπορείτε να αισθανθείτε χαρά εκεί που βρίσκεστε, δεν θα το αισθανθείτε όταν φτάσετε στη ζωή που θέλετε, όταν πραγματοποιήσετε όλα τα όνειρα σας. 
Η χαρά, έχω μάθει πια, ζει στα απλά πράγματα. Σε αυτές τις μικροσκοπικές μικρές στιγμές κρυμμένες σε ένα εκατομμύριο καταστάσεις, κάθε μέρα.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μερικοί άνθρωποι μπορεί να νιώθουν ξαφνιασμένοι. Θέλουν τη χαρά να είναι πιο γοητευτική, πιο λαμπερή. Αλλά το υπέροχο που συνεπάγεται αυτής την απλότητας, είναι η προσβασιμότητά της. Όποιος θέλει, μπορεί να την βιώσει, τώρα.
Η χαρά ζει σε μέρη που φαίνονται ανόητα στην σκληρή ψυχή. Πρέπει να έχετε μια ανοιχτή, απαλή καρδιά για να την βρείτε, και νομίζω ότι όσο πιο μαλακιά η καρδιά, τόσο πιο εύκολα θα τη αναγνωρίσετε.
Αφού συνειδητοποίησα ότι η χαρά ζει σε απλά και εύκολα πράγματα, άρχισα να κρατάω μια λίστα με τα μέρη όπου μπορώ να την βρω, οπότε να μπορώ να την συμβουλευτώ, αν ποτέ το ξεχνούσα. Είμαι πάντα ενθουσιασμένη για τα νέα πράγματα που πρέπει να προσθέσω, καθώς εξακολουθώ να ανακαλύπτω χαρά σε όλο και περισσότερα μέρη.
Ακολουθεί μια λίστα με εμπειρίες όπου η χαρά μπορεί να βρεθεί:

Κατερίνα Γώγου - «Ξημέρωμα της άλλης μέρας 4 και 10'»


Κατερίνα Γώγου - «Ξημέρωμα της άλλης μέρας 4 και 10'»
Δεν κοιμάμαι. Στερητικά. Βαριά. «Ψυχολογική χαρμάνα».
Η μητέρα μου, δε σας το’πα, είναι η Παναγία.
Κάνει πως κοιμάται...
Σέρνομαι στο μπάνιο. Γι’ αυτήν. Μόνο γι’ αυτήν.
Κάθομαι κάτω απ’ το παγωμένο νερό.
Το στόμα μου έχει στραβώσει. Κοιτάω στον καθρέφτη.
Δε βλέπω.
Έχασα και την όραση.
Αυτό το ταξίδι ξέρω. Να πεθαίνω
Και ν’ ανασταίνομαι.
Συμβουλές να πάω σε πνευματικό. «Είμαι δαιμονισμένη»!

Μπορεί να καταλάβει ένα βρέφος αν ένας ενήλικας προσποιείται;

Της Ιωάννας Μπάτζου, Ψυχολόγου Α.Π.Θ. – Νηπιαγωγού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Οι ερευνήτριες Sabrina Chiarella και η Diane Poulin-Dubois του Πανεπιστημίου της Concordia, έδειξαν, ότι τα βρέφη μπορούν να ανιχνεύσουν αν τα συναισθήματα ενός προσώπου είναι δικαιολογημένα, καθώς είναι ικανά να καταλάβουν πως η εμπειρία συνδέεται με τις αντιδράσεις που την ακολουθούν, ήδη από τους 18 μήνες.
“Τα βρέφη αποδεικνύεται ότι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι κάτι που προκαλεί πόνο θα καταλήξει σε ευχαρίστηση. Αυτό το  εύρημα είναι σημαντικό, καθώς πολλές φορές οι ενήλικες προσπαθούν να προστατέψουν τα βρέφη  μετά από μια αρνητική εμπειρία φορώντας ένα μεγάλο χαμόγελο. Τα βρέφη, ωστόσο, γνωρίζουν την αλήθεια ήδη από τους 18 μήνες, όταν σιωπηρά μπορούν να καταλάβουν ποια συναισθήματα συνδέονται με ποια γεγονότα”, αναφέρει η καθηγήτρια ψυχολογίας  Pulin – Dubois .
Για να πραγματοποιήσουν την έρευνα οι δύο ερευνήτριες, παρατήρησαν 92 βρέφη από 15 έως 18 μηνών. Στην πρώτη συνθήκη τα βρέφη παρακολουθούσαν μια ηθοποιό που έδειχνε λυπημένη ενώ παρουσιαζόταν με  ένα αγαπητό παιχνίδι και στην άλλη συνθήκη έδειχνε να πονάει όταν χτυπούσε το δάχτυλο της.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα