Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Παγκόσμιο σοκ: «Ένα βήμα πριν την πανδημία τυφοειδούς πυρετού!» – Εξαπλώνεται στέλεχος που δεν υποχωρεί με φάρμακα!



Μια επιθετική επιδημία τυφοειδούς πυρετού στο Πακιστάν, που είναι εξαιρετικά ανθεκτικός στην φαρμακευτική αγωγή (XDR) απέχει μόλις ένα μικρό γενετικό βήμα μακριά από το να καταστεί ανίατος και οι εμπειρογνώμονες υγείας αναμένουν να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.
«Πρόκειται για μια παγκόσμια ανησυχία σε αυτό το σημείο», δήλωσεστους New York Times ο δρ. Eric Mintz, επιδημιολόγος στο αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.
Και πρόσθεσε: «Όλα δείχνουν ότι αυτό το στέλεχος θα επιβιώσει και θα εξαπλωθεί εύκολα και το να αποκτήσει αντοχή στην αζιθρομυκίνη είναι μόνο ζήτημα χρόνου πλέον». Η αζιθρομυκίνη είναι σήμερα το μοναδικό αντιβιοτικό που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τον τυφοειδή πυρετό.
Ο κίνδυνος από το στέλεχος XDR του τυφοειδούς πυρετού
Ο τυφοειδής πυρετός, που προκαλείται από το βακτήριο της σαλμονέλας (Salmonella enterica) είναι ενδημικός αυτήν τη στιγμή στο Πακιστάν. Πολλές περιοχές της χώρας υποφέρουν από κακές υποδομές και ανεπαρκή πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη. Η επιδημία που προκλήθηκε από το στέλεχος XDR του τυφοειδούς πυρετού -η πρώτη του είδους της- εκτυλίσσεται εκεί από τον Νοέμβριο του 2016. Έχουν επηρεαστεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον 850 άτομα σε 14 επαρχίες του Πακιστάν, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας στο Ισλαμαμπάντ, τα οποία παρουσίασαν οι Times. Πριν από αυτή την επιδημία, υπήρχαν μόνο τέσσερις γνωστές, άσχετες μεταξύ τους περιπτώσεις τέτοιου τύπου ανθεκτικού στα φάρμακα τυφοειδούς πυρετού, που εμφανίστηκαν στο Ιράκ, το Μπαγκλαντές, την Ινδία και το Πακιστάν.
Το στέλεχος XDR έχει ήδη αρχίσει να εξαπλώνεται έξω από το Πακιστάν, ενώ μια περίπτωση που σχετίζεται με ταξίδια εμφανίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο!

Ποιος είναι ο Έλληνας που κέρδισε στο Mαραθώνιο του Βόρειου Πόλου (βίντεο)

Ποιος είναι ο Έλληνας που κέρδισε στο Mαραθώνιο του Βόρειου Πόλου (βίντεο)

Ντυμένος από την κορυφή μέχρι τα νύχια, με ένα στρώμα πάγου στο πρόσωπό του αλλά με την ελληνική σημαία στο χέρι, ο Αργύρης Παπαθανασόπουλος γονάτισε μόλις πέρασε τον τερματισμό αφού έγινε ο πρώτος Ελληνας που κέρδισε στον μαραθώνιο του Βόρειου Πόλου.

Ο Παπαθανασόπουλος κατάφερε να ξεπεράσει τις σκληρές συνθήκες (ο αγώνας έγινε στους -33 βαθμούς Κελσίου) αλλά και τους 36 αντιπάλους του, για να τερματίσει σε 4ωρες, 34 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα.
«Είναι σχεδόν απίστευτο. Ξέρετε, είμαι Ελληνας, οπότε αυτό δεν είναι το σωστό μέρος για μένα.
»Είναι σαν ένας Εσκιμώος να τρέχει σε κούρσα στην έρημο!», δήλωσε στο Reuters ο νικητής του πιο κρύου μαραθωνίου στον κόσμο, στο βορειότερο σημείο του πλανήτη, μετά τον τερματισμό του.
Ο μεγάλος νικητής μπορεί να είναι άγνωστος στο ευρύ κοινό, αλλά στους συγκεκριμένους αγώνες μεγάλων αποστάσεων είναι ένας από τους κορυφαίους.

Δείτε βίντεο:

ΥΠΟΓΕΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΕ ΣΗΡΑΓΓΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΚΟΥΤΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΔΑΜΑΣΚΟ!

Φωτογραφία του Nicos Kastanias.

Οι πληροφορίες που διαρρέουν από τις αρχές ασφαλείας της Συρίας και των ρωσικών δυνάμεων, μετά την κατάληψη της πόλης Γκούτα, είναι εκπληκτικές και αρχίζει να γίνεται κατανοητό το μίσος, ο φανατισμός, αλλά και η λογική της τελευταίας πυραυλικής επίθεσης που εξαπέλυσαν οι τρεις ηγέτιδες χώρες του "ελεύθερου κόσμου" εναντίον της Συρίας..
Ανακαλύφθηκε υπόγειο δίκτυο με σήραγγες, 60 τον αριθμό, κατασκευασμένες με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, οι οποίες οδηγούσαν κάτω από διάφορα κτίρια στην Δαμασκό!
Οι σήραγγες αυτές ήταν πλαισιωμένες με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις διαβίωσης προσωπικού, διέθεταν ηλεκτρικό ρεύμα και πλήρη εξαερισμό, νοσοκομεία, αποθήκες τροφίμων και στρατιωτικού υλικού.

Θεραπεία σώματος και ψυχής μέσω της αύρας

Από τον Ανδρέα Τσάκαλη

Ένας πρακτικός οδηγός για να καθαρίσετε και να θεραπεύσετε το φωτεινό σας σώμα και κατ’ επέκταση τον φυσικό σας φορέα.

Ζούμε σε έναν ωκεανό ενέργειας. Πηγή: News Media

H ΛΕΞΗ τσάκρα στα σανσκριτικά σημαίνει “τροχός”. Με τον όρο αυτό, ο οποίος απαντάται στην ινδουιστική και βουδιστική γιογκική παράδοση, περιγράφονται ορισμένα κέντρα στο σώμα που λειτουργούν ως διανομείς και ρυθμιστές της ζωτικής ενέργειας.
Οι περιγραφές των τσάκρα διαφέρουν. Μπορούμε όμως να τα φανταστούμε σαν ενεργειακές δίνες που διεισδύουν στο σώμα και στην αύρα του σώματος.
Υπάρχουν επτά μεγάλα φυσικά τσάκρα που συνδέονται με τα μεγάλα αιθερικά κέντρα κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης μέσω των νάντις. Τα νάντις, τα οποία μπορούμε να τα φανταστούμε σαν το αιθερικό αντίστοιχο του νευρικού συστήματος, είναι αγωγοί που σχηματίζουν ένα ευαίσθητο δίκτυο μέσω του οποίου κινείται η λεπτοφυής ενέργεια. Το σύστημα των νάντις συνδέει τις εκατοντάδες των μεγάλων και μικρών τσάκρα με το φυσικό σώμα.
Το σπουδαιότερο νάντις (αγωγός) είναι η σουσούμνα (sushumna ) η οποία εκτείνεται από τη βάση του εγκεφάλου έως τη βάση της σπονδυλικής στήλης. Μέσω αυτής εισάγεται και διανέμεται η παγκόσμια ζωτική δύναμη.

ΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΤΥΧΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η… ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η ανακοίνωση για πρόωρες προεδρικές και συνάμα βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία για τις 24 Ιουνίου, σε ένα καυτό τοπίο, κατέδειξε με τον πιο προφανή τρόπο το άγχος του Ερντογάν καθώς ο χρόνος δουλεύει εναντίον του και ένεκα τούτου αναγκάστηκε να επισπεύσει τις εκλογές για ενάμιση περίπου χρόνο, από της 9 Νοεμβρίου του 2019. 
Ο Ερντογάν δεν ξεχνά την τύχη του προκάτοχου του, Αντνάν Μεντερές, που κρεμάστηκε από τουρκικό δικαστήριο το 1961.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία του Τούρκου πρώην υπουργού (βίντεο)

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία του Τούρκου πρώην υπουργού (βίντεο)

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη στην Τουρκία από τη δολοφονία του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ερτζάν Βουραλχάν, την ώρα που καθόταν σε καφετέρια στην περιοχή Σιρκετσί της Κωνσταντινούπολης.

Ο δράστης, ονόματι Γιουκσέλ Καραμπατά, ο οποίος συνελήφθη, μαχαίρωσε τον Βουραλχάν στο λαιμό, δύο φορές, προκαλώντας όπως είναι φυσικό πανικό σε όσους βρίσκονταν τριγύρω.

«Αυτό σου αξίζει»

Στο μεταξύ αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες ανέφεραν πως ο πρώην υπουργός έπινε τσάι, όταν ο δράστης τον πλησίασε, κάθισε δίπλα του, λογομάχησαν και κάποια στιγμή τον μαχαίρωσε.
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο δράστης του είπε «αυτό σου αξίζει», μόλις έμπηξε το μαχαίρι στο λαιμό του.
Ακόμα, και ο ίδιος ο Γιουκσέλ Καραμπατά, όταν τον ρώτησαν γιατί το έκανε, εκείνος αποκρίθηκε: «Του άξιζε».

Δείτε βίντεο από τη δολοφονία του Τούρκου πρώην υπουργού:

Άγχος vs κατάθλιψη: Το τεστ των 7 ερωτήσεων

Άγχος vs κατάθλιψη: Το τεστ των 7 ερωτήσεων

Οι αϋπνίες, η νευρικότητα, η κακή διάθεση και η απαισιοδοξία ταλαιπωρούν κάθε άνθρωπο σε κάποιες φάσεις της ζωής του αλλά μπορεί να χαρακτηρίζουν και ψυχικές διαταραχές όπως η κατάθλιψη και το άγχος.

Αναπόφευκτα λοιπόν προκύπτει το ερώτημα: Πώς θα ξέρουμε αν φταίει το άγχος ή η κατάθλιψη γι’ αυτά που νιώθουμε και που μας εμποδίζουν να χαρούμε τη ζωή;

«Τόσο το άγχος όσο και η κατάθλιψη είναι πολύ συχνές ψυχικές διαταραχές, γι’ αυτό και συχνά συγχέονται» αναφέρει η Άλισον Ρος, ψυχολόγος και εκπρόσωπος του Αμερικανικού Συλλόγου Ψυχολογίας (APA). Μάλιστα, προσθέτει, οι ίδιοι νευροδιαβιβαστές –όπως η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη– παίζουν ρόλο-κλειδί και στις δύο διαταραχές.
Αν και το άγχος και η κατάθλιψη μοιράζονται κάποια κοινά αίτια και συμπτώματα και πολλές φορές αντιμετωπίζονται με τις ίδιες μεθόδους (π.χ. ψυχοθεραπεία), είναι σημαντικό να γνωρίζουμε και να κατανοήσουμε τις διαφορές τους. Η σωστή διάγνωσηείναι άλλωστε η αρχή για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε πάθησης.
Το παρακάτω σύντομο τεστ, το οποίο περιλαμβάνει μόλις 7 ερωτήσεις, εξερευνά βασικές πτυχές τους άγχους και της κατάθλιψης και μπορεί να σας βοηθήσει να διαπιστώσετε αν αυτά που νιώθετε οφείλονται σε κάποια από τις δύο διαταραχές.

Η αγάπη για τον εαυτό μας και ο φόβος της αποτυχίας


φόβος αποτυχίας
Πώς μπορεί ο φόβος της αποτυχίας να σχετίζεται με την αγάπη για τον εαυτό μας; Μήπως όμως πρέπει να θέσουμε στον εαυτό μας καλύτερα την ερώτηση: Πώς μπορεί να ζητάμε από τον εαυτό μας να διαχειρίζεται τους φόβους του και να πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει, αν δεν πιστεύει στον εαυτό του και αν δεν τον αγαπά;
Κάθε μέρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με φοβογόνες καταστάσεις, με αγχογόνες καταστάσεις, με χαρούμενες και με δυσάρεστες καταστάσεις οι οποίες πολύ συχνά μας κάνουν να αμφισβητούμε την ικανότητά μας να διαχειριζόμαστε τα γεγονότα και μας προκαλούν ένα αίσθημα αναστάτωσης και γενίκευσης της ανησυχίας μας.
Ο φόβος της αποτυχίας και το σχετικό άγχος που δημιουργείται συχνά μας προκαλούν μία αντίσταση να δοκιμάσουμε νέα πράγματα, μας κάνουν να εστιάζουμε στα αρνητικά σενάρια και να κάνουμε επιλογές με τις οποίες νιώθουμε πιο σίγουροι, πιο ασφαλείς. Συχνά όμως αυτές οι επιλογές είναι λανθασμένες.

Αιτίες φόβου αποτυχίας

Οι αιτίες για τον φόβο της αποτυχίας πρέπει να αναζητηθούν σε τραυματικά γεγονότα, σε οδυνηρά γεγονότα όπως είναι η απώλεια ή ένα πένθος, στην οικογένεια και σε επικριτικούς γονείς, οι οποίοι εστίαζαν στις ατέλειές μας και δεν είχαν μάθει να μας επιβραβεύουν. Ο φόβος της αποτυχίας θα μπορούσε να σχετιστεί επίσης με επεισόδια bullying, με μία μόνιμη ανάγκη μας να αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε κάτι. Η ανάγκη μας όμως είναι τόσο μεγάλη που συχνά ξεκινάει έναν φαύλο κύκλο, μέσα στον οποίο χανόμαστε σε σκέψεις, σε φόβους, στην τελειοθηρία, στον φόβο της αποτυχίας , της κριτικής και της απόρριψης.
Εάν με αγαπούσα λοιπόν πραγματικά, πώς θα συμπεριφερόμουν;
Θα ένιωθα αυτοπεποίθηση, θα ένιωθα ότι δεν ακυρώνω μόνιμα τον εαυτό μου και τις επιλογές μου, θα ένιωθα μία δύναμη να διαχειριστώ καταστάσεις, δεν θα ένιωθα συνέχεια φόβο και αδυναμία, δεν θα ένιωθα να εξαρτώμαι από τους άλλους, δεν θα παραγνώριζα τα θετικά μου, δεν θα με τιμωρούσα μόνιμα και δεν θα εστίαζα με μία επιλεκτική προσοχή στα αρνητικά και στα λάθη μου.
Όλοι οι άνθρωποι φοβόμαστε την αποτυχία... Ίσως γιατί πίσω από τον φόβο της αποτυχίας κρύβεται και ο φόβος της απόρριψης, ο φόβος της μοναξιάς, η κριτική των άλλων.
Αντικειμενικά όμως δεν μπορούμε να πετυχαίνουμε σε όλα, ούτε και να τα κάνουμε όλα τέλεια. Και όμως πολλοί άνθρωποι αρνούνται να δοκιμάσουν μία καινούργια δραστηριότητα, μία καινούργια σχέση, ένα καινούργιο φλερτ, αρνούνται να στείλουν ένα βιογραφικό στη σκέψη ότι θα απογοητευτούν, με την βεβαιότητα ότι θα αποτύχουν, με την βεβαιότητα ότι είναι «λίγοι», με την βεβαιότητα ότι δεν πληρούν τα κριτήρια, με την βεβαιότητα ότι κανένας δεν θα τους δώσει αξία και δεν θα τους επιλέξει.
«Εάν δεν αγαπώ τον εαυτό μου πώς περιμένω όμως να με αγαπήσουν οι άλλοι, εάν δεν δώσω αξία εγώ στον εαυτό μου πώς περιμένω να μου δώσουν οι άλλοι, εάν δεν πιστέψω εγώ σε μένα πώς θα πιστέψουν οι άλλοι . .»;

Παράξενο Πλάσμα Τρομοκρατεί Κατοίκους και Σκοτώνει Ζώα

Απρίλιος 2018 – Η βασική ιστορία:  Κάτοικοι διαφορετικών πόλεων σε Αργεντινή και Βραζιλία, ταυτόχρονα ανάφεραν ότι τρομοκρατήθηκαν από ένα πλάσμα που περιπλανιόταν στους δρόμους, σκότωσε ζώα και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.  Η μορφή του πλάσματος  ήταν εντυπωσιακή και σε κάποιες περιπτώσεις δεν ταυτίστηκε με κάποιο γνωστό είδος ζώου, ενώ σε άλλες το αποκάλεσαν λυκάνθρωπο.


Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο της PERFIL η παραπάνω φωτογραφία που λήφθηκε τη νύχτα και είναι κάπως θολή, έχει ήδη κάνει το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προειδοποιώντας  για τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύει.


Στην Αργεντινή, η είδηση δημοσιοποιήθηκε στις 6 Απριλίου 2018. Η ίδια ιστορία και η ίδια φωτογραφία, αναπαράχθηκε από διάφορες ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  Το μόνο που αλλάζει είναι η τοποθεσία όπου συνέβη το γεγονός.

Σε ραδιοφωνική μετάδοση, ο Μάριο Κασαλόνγκε (Radial NOVA) εξηγεί, σύμφωνα με μαρτυρία κάποιου γείτονα στην πόλη Εσκίνα,  ότι το κτήνος ήρθε αντιμέτωπο  με ένα πιτ μπουλ και ένα γερμανό ποιμενικό, σκοτώνοντας και τα δύο σκυλιά, ενώ στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Η ιστοσελίδα El Tribuno De Tucuman αναφέρει την πόλη Τότορας στην επαρχία Σάντα Φε της Αργεντινής.

Το μπλε κομμάτι της γόμας ποτέ δεν φτιάχτηκε για να σβήνει το στυλό

To μεγαλύτερο ψέμα των σχολικών μας χρόνων. Το μπλε κομμάτι της γόμας σβήνει το στυλό. Η επιστήμη εξηγεί ποια ήταν η πραγματική του χρησιμότητα.   
Το μπλε κομμάτι της γόμας ποτέ δεν φτιάχτηκε για να σβήνει το στυλό
Σαν παιδιά πάντα θυμόμαστε να μας λένε ότι το μπλε κομμάτι της γόμας είναι για να σβήνει το στυλό. Στην πραγματικότητα απλά μουντζούρωνε κι έσκιζε το χαρτί μας. 
Σε τι χρησίμευε αυτό το κομμάτι λοιπόν; 

24 Επτασφράγιστα Μυστικά για την Αρχαία Ελλάδα που δεν μας έμαθαν στο Σχολείο. Εσείς τα Γνωρίζατε;

Αποτέλεσμα εικόνας για 24 Επτασφράγιστα Μυστικά για την Αρχαία Ελλάδα που δεν μας έμαθαν στο Σχολείο. Εσείς τα Γνωρίζατε;
Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν μπροστά από την εποχή τους όσον αφορούσε τις ιδέες, την αρχιτεκτονική, τα μαθηματικά και την λογοτεχνία σε σύγκριση με τους υπόλοιπους πολιτισμούς της εποχής. 

Δείτε παρακάτω κάποιες ενδιαφέρουσες αλήθειες που βρήκαμε για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό:

1. Στα αρχαία ελληνικά, η λέξη ‘ιδιώτης’ χαρακτήριζε οποιονδήποτε δεν ήταν πολιτικός.

43

2. Στην αρχαία Ελλάδα, τα ενωμένα φρύδια ήταν δείγμα εξυπνάδας και ομορφιάς σε μια γυναίκα. Κάποιες γυναίκες που δεν είχαν αυτά τα φρύδια τα ζωγράφιζαν με μακιγιάζ.

44

3. Κανένας πόλεμος δεν επιτρέπονταν τον μήνα πριν από τους Ολυμπιακούς έτσι ώστε να μπορούσαν οι θεατές να ταξιδέψουν προς την Ολυμπία χωρίς φόβο. Επίσης, ήταν απαγορευμένο να εκτελεστούν θανατικές ποινές ή να λυθούν νομικές διαφορές.

45

Ῥόλοι ποὺ δὲν μᾶς χρειάζονται

Ὅλοι μας, κατὰ περίπτωσιν, παίζουμε περισσότερο ἢ λιγότερο ῥόλους, συνήθως ἀσυνειδήτως καὶ ἀπολύτως προσηρμοσμένους στὶς ἑκάστοτε συνθῆκες. Ῥόλοι ποὺ μᾶς προέκυψαν εἴτε λόγῳ κάποιας μιμήσεως, εἴτε λόγῳ κάποιας βιαιότητος, εἴτε ἀκόμη καὶ ἀπὸ ἁπλῆ προσαρμοστικότητα. Ὁ κόσμος εἶναι πλαστὸς καὶ εἶναι πράγματι βαρετὸ νὰ τὸ διαπιστώνουμε μὲ ὅλες τὶς εὐκαιρίες.
Οἱ ῥόλοι μας συνήθως γίνονται δευτέρα φύσις μας καὶ εἰσερχόμεθα σὲ αὐτοὺς αὐθορμήτως. Δὲν εἶναι εὔκολο νὰ ἀπαλλαγοῦμε ἀπὸ αὐτούς, ἐὰν δὲν τοὺς συνειδητοποιήσουμε καὶ ἐὰν δὲν τὸ ἀποφασίσουμε μόνοι μας.

Μάθε μου να αγκαλιάζω

Θυμάμαι όταν ήμουν μικρή είχα ρωτήσει τον μπαμπά μου: «Μπαμπά, πως αγαπάνε οι άνθρωποι;» και μου απάντησε… «Έλα να σου δείξω..» Πλησίασα και με έσφιξε τόσο δυνατά στην αγκαλιά του που ακόμα την νιώθω πάνω μου… «Μόνο έτσι αγαπάνε οι άνθρωποι!» μου είπε….. «Αυτός είναι ο πιο ασφαλής τρόπος αγάπης.» Και συνέχισα εγώ… «Και πώς μαθαίνει κάποιος να αγκαλιάζει;»… «Την αγκαλιά δεν την μαθαίνεις, την αγκαλιά την αισθάνεσαι!», είπε και με αγκάλιασε ξανά.


Από τότε μέχρι σήμερα, όποτε βλέπω αγκαλιασμένο κόσμο το συνδέω πάντα στο μυαλό μου με αγάπη. Τι είναι, όμως η αγκαλιά; Γιατί ο κόσμος δεν αγκαλιάζετε τόσο συχνά; Άκουσα μια γυναίκα πριν λίγο καιρό στη διπλανή μου θέση στο λεωφορείο να αναφωνεί: «Δεν ξέρουν να αγκαλιάζονται οι άνθρωποι!». Και αναρωτιέμαι…..μήπως χρειάζεται λεξικό για να μάθουμε τι είναι ένα χάδι, τι είναι μία αγκαλιά; Ορίζεται άραγε μία τόσο απλή και συνάμα άκρως σημαντική και συναισθηματική πράξη;
Η φύση του ανθρώπου είναι τέτοια που θέλει και αναζητάει τις αγκαλιές….Ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος έτσι ώστε να παίρνει και να δίνει τρυφερότητα. Ακούω πολλές φορές ζευγάρια να μαλώνουν…. «Δεν μ’ αγαπάς!»… «Μα πόσες φορές πρέπει να σου το πω;»… «Δεν χρειάζεται μόνο να μου το πεις. Πρέπει να μου το δείχνεις κιόλας!»
Εύκολα ζητάμε από τον άλλον να μας δώσει αγάπη. Πόσο εύκολα, όμως την προσφέρουμε εμείς;

«Έχει το δικαίωμα να ασκεί κριτική, εκείνος που έχει καρδιά για να βοηθήσει». Αβραάμ Λίνκολν




Ο θρυλικός πρόεδρος των ΗΠΑ, έχει μείνει στην ιστορία ως ένας από τους λίγους πολιτικούς που ήταν πνευματικός άνθρωπος. Η ζωή του δεν ήταν εύκολη. Έμαθε να ζει με κατάθλιψη και βίωσε όλον τον ψυχικό ανήφορο. Κάθε πράγμα που μας λέει κάποιος, πρέπει να το έχει βιώσει. Τότε, δεν δεχόμαστε απλά μια συμβουλή. Δεχόμαστε «μετάγγιση» ζωής.
Σχόλια παντού.
Είμαστε άνθρωποι και έχουμε μια τάση προς τη συνεχή χρήση επιθέτων. Όλο σχολιάζουμε και αυτό δεν μπορούμε να το αποφύγουμε. Παρατηρούμε πως οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν ευχάριστα σχόλια είναι πάντα πιο χαρούμενοι από εκείνους που χρησιμοποιούν αρνητικά. Οι πρώτοι, έχουν μια μεγάλη διαφορά από τους δεύτερους. Συνειδητά ή ασυνείδητα, έχουν αποδεχτεί τη ζωή και όχι μόνο αυτό, αλλά τη βλέπουν και ωραία. Οι δεύτεροι, δεν είναι απαραίτητα «κακοί», όμως βαθμολογούν αντίστροφα. Κοιτούν πρώτα τι λείπει και μετά τι υπάρχει. Αποδεδειγμένα, οι πρώτοι ζουν καλύτερα!
Καλοί, κακοί και…έξυπνοι.
Στις μεταξύ μας σχέσεις τα πράγματα είναι ακόμη πιο σύνθετα. Όταν σχολιάζουμε ένα αυτοκίνητο, η κριτική είναι πιο εύκολη. Τα απρόσωπα, σχολιάζονται ευκολότερα. Οι άνθρωποι όμως έχουμε πολλές και σύνθετες πτυχές. Μπορεί να μας είναι εύκολο να σχολιάζουμε σε 5 λέξεις έναν χαρακτήρα, όμως μην περιμένουμε να έχουμε και μεγάλη ευστοχία. Πάλι, υπάρχουν οι δύο ειδών ομάδες. Οι καλοπροαίρετοι και οι καχύποπτοι. Υπάρχει όμως εδώ και άλλη μια ομάδα. Οι δύο πρώτες ομάδες ανθρώπων επιδοκιμάζουν ή αποδοκιμάζουν ανθρώπινες συμπεριφορές. Η τρίτη ομάδα ανθρώπων, έχει λιγότερα μέλη από τις άλλες δύο γιατί αποφεύγει αυτού του είδους την απόλυτη κριτική. Απλώς, κατανοεί. Οι άνθρωποι αυτοί, γνωρίζουν πως η κριτική αποτελεί ένα είδος ευθύνης. Ξέρουν από τους ίδιους οτι όταν θέλουν να ορίσουν κάτι που κάνουν και που νιώθουν, είναι πολύ δύσκολο. Δικαίωμα έχουμε όλοι στην κριτική, ή έστω, έτσι νομίζουμε. Ποιός έχει ουσιαστικό δικαίωμα να ασκεί κριτική; Μήπως εκείνος που μπορεί να κάνει κάτι για να βελτιώσει τα πράγματα; Αυτή λοιπόν η ουσιαστική κριτική, είναι προνόμιο αυτής της ομάδας ανθρώπων, στην οποία όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε να ανήκουμε.
Αν κάτι μας φαίνεται «κακό» και «άσχημο», τότε…

10 σημάδια ότι η ψυχή σας βιώνει πνευματικό θάνατο (και αναγέννηση)



Οι ψυχές περνούν από διαφορετικές φάσες κατά τη διάρκεια της ζωής. Οι πιο σημαντικές από αυτές είναι η ζωή και ο θάνατος.

Οι ψυχές μας αλλάζουν συνεχώς για να αντικατοπτρίσουν τον τωρινό τρόπο ζωής μας. Ωστόσο, όταν απαιτούμε μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή μας, η ψυχή περνάει από ένα πνευματικό θάνατο.

Ο πνευματικός θάνατος οδηγεί στην πνευματική αναγέννηση, ένα φαινόμενο που πάντα κάνει το άτομο καλύτερο. Είναι επίπονο ταξίδι το οποίο κανείς δεν μπορεί να απολαύσει, αλλά είναι καίριο καθώς κάποιος γίνεται δυνατότερος στο τέλος.

Βιώνετε πνευματικό θάνατο; Δείτε τους παράγοντες που τον υποδεικνύουν:

  1. Νιώθουν συνεχώς κουρασμένοι
Οι άνθρωποι που τον βιώνουν νιώθουν εξαντλημένοι όλη την μέρα. Τίποτα δεν φαίνεται να απομακρύνει την κούραση τους. Δεν σχετίζεται καν με τίποτα συγκεκριμένο που θα μπορούσε να τους δείξει την κατεύθυνση. Απλώς διαπερνά τη ζωή τους σε όλες της τις μορφές, ψυχικά, συναισθηματικά ή σωματικά.
  1. Δεν νιώθουν αποδεκτοί όπου και αν πάνε
Το αίσθημα ότι δεν ανήκουν κάπου γίνεται δυνατότερο. Αυτά τα άτομα νιώθουν άβολα όπου και αν πάνε, πως απλώς δεν ταιριάζουν. Αυτά τα αισθήματα κάποιες φορές γίνονται τόσο δυνατά που αναγκάζουν το άτομο να φύγει από κοινωνικές εκδηλώσεις.
  1. Νιώθουν αβοήθητοι
Νιώθουν πως είναι κολλημένοι σε μια πορεία που δεν θα αποφέρει καμιά αλλαγή. Ακόμα και τα μικρότερα κομμάτια της ζωής τους φαίνονται εκτός ελέγχου. Αυτό το αίσθημα αδυναμίας μπορεί να είναι πολύ απογοητευτικό για προφανείς λόγους. Αυτό το αίσθημα ανικανότητας αποτελεί ένδειξη ότι το άτομο είναι έτοιμο για μεγάλη αλλαγή στη ζωή του.

Κινήσου μέσα στο πλήθος, αλλά να μην είσαι ποτέ μέρος του. (OSHO)



Αν η ζωή σου εξαρτάται από την έγκριση των άλλων, τότε ζεις μια ζωή που δεν είναι αυθεντική. Ποτέ δεν ζεις τη δική σου ζωή. Ζεις απλώς μια ζωή την οποία εγκρίνουν οι άλλοι. Τότε η ζωή γίνεται ψεύτικη, κάλπικη κι εσύ γίνεσαι δυστυχισμένος, μίζερος, ψεύτικος.
Νιώθεις απογοήτευση, ότι η ζωή δεν έχει κανένα νόημα.
Η ζωή μπορεί να έχει νόημα μόνο όταν είναι πραγματική. Και πραγματική ζωή σημαίνει ότι δεν σκοτίζεσαι για το τι λένε οι άλλοι.
Εσύ απλώς ασχολείσαι με αυτό που μπορείς να είσαι, όχι με αυτό που προσδοκούν η εγκρίνουν οι άλλοι.
Απλώς ξέχνα τους άλλους, σαν να είσαι μόνος σου.
Κινήσου μέσα στο πλήθος, αλλά να μην είσαι ποτέ μέρος του.
Γιατί οι άλλοι θα έπρεπε να ασχολούνται μαζί σου; Εκείνοι είναι νευρωτικοί και το να ασχολείσαι μαζί τους είναι και πάλι μια νεύρωση, μια καθρεφτισμένη νεύρωση.
Ο άνθρωπος που είναι υγιής δεν σκοτίζεται για τους άλλους, δεν έχει καμία κρίση για τους άλλους. Αν θέλουν να είναι δημιουργικοί, ωραία. Αν θέλουν να είναι τρελοί, πάλι ωραία. Είναι η δική τους ζωή και τελικά εκείνοι είναι υπεύθυνοι γι’ αυτήν. Έτσι, ο άνθρωπος που είναι υγιής δεν κρίνει ποτέ κανέναν και ποτέ δεν ζητάει τη γνώμη κανενός.
Το ίδιο το γεγονός ότι ζητάς τη γνώμη τους, δείχνει ότι μέσα σου ταλαντεύεσαι, ότι δεν στηρίζεσαι στον εαυτό σου και χρειάζεσαι στήριγμα από τους άλλους.
Μόλις σήμερα διάβασα ένα ανέκδοτο:

"Είναι στιγμές που ο θεός τιμά μια ευκαιρία για ψέμα".



"Δύο ειδών επιχειρήματα υποστηρίζονται και σχετικά με το δίκιο και το άδικο, και κατά τους μεν είναι άλλο πράγμα το δίκιο κι άλλο το άδικο, ενώ κατά τους δε το δίκιο και το άδικο ταυτίζονται. Θα προσπαθήσω να υποστηρίξω αυτή την τελευταία άποψη.

Πρώτα πρώτα θα πω ότι είναι δίκαιο να ψεύδεσαι και να εξαπατάς. Όσοι υποστηρίζουν την αντίθετη άποψη θα δέχονταν ότι είναι σωστό και δίκαιο να λες ψέματα στους εχθρούς και να τους εξαπατάς, αταίριαστο όμως και κακό να κάνεις κάτι τέτοιο στους φίλους. 

Αλλά γιατί στους εχθρούς και όχι και στους φίλτατους;

Παραδείγματος χάρη στους γονείς. Ας υποθέσουμε ότι πατέρας ή η μητέρα μας πρέπει να πιει ή να πάρει ένα φάρμακο και δεν θέλει να το πάρει· δεν είναι δίκαιο να τους το δώσουμε σε ένα ρόφημα ή σε ένα ποτό χωρίς να τους πούμε ότι είναι εκεί μέσα; 

Επομένως το να λες ψέματα στους γονείς και να τους εξαπατάς, το να κλέβεις τους φίλους και να χρησιμοποιείς βία εναντίον των πιο αγαπημένων σου προσώπων είναι δίκαιο.  

Παραδείγματος χάριν αν κάποιος συγγενής σου επάνω στη λύπη και την απόγνωσή του αποφασίσει να αυτοκτονήσει μ' ένα μαχαίρι ή ένα σχοινί ή με κάτι άλλο, δεν είναι δίκαιο να του το πάρεις κρυφά, αν μπορέσεις, ή αν καθυστερήσεις και τον προλάβεις να το κρατά στα χέρια του, να του το αρπάξεις με τη βία; 

Αστεροειδής που δεν είχε εντοπιστεί, πέρασε “ξυστα” από τη Γη: Έρχεται και μεγαλύτερος!



Η ανθρωπότητα οφείλει να είναι ενωμένη για την αποτροπή κινδύνων που προέρχονται από το διάστημα, όπως ο μεγάλος αστεροειδής, 2018 GE3, που πέρασε ξυστά από τη Γη και δεν είχε εντοπιστεί από τους επιστήμονες. Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης Διαστήματος Γιώργος Δανός είπε ότιο αστεροειδής υπολογίζεται να ήταν διαμέτρου 48-110 μέτρα και πέρασε στα 192,200 χλμ. από την Γη, δηλαδή στη μισή απόσταση της Γης από τη Σελήνη. Ο αστεροειδής έγινε πρώτα αντιληπτός από αστρονόμους του τηλεσκοπίου Catalina του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, μόνο 21 ώρες πριν το κοντινότερο πέρασμα του από τη Γη το πρωί της Δευτέρας. `
Αυτό σημαίνει ότι είναι ο μεγαλύτερος αστεροειδής που έχει περάσει ποτέ τόσο κοντά στη Γη` είπε ο κ. Δανός. Αν ο αστεροειδής έπεφτε στη Γη (σε πόλη πχ), θα προκαλούσε τοπική καταστροφή, ισοπέδωση της πόλης και ανυπολόγιστο αριθμό νεκρών. Πρόσθεσε ότι πρόκειται για έναν αστεροειδή σχεδόν 10 φορές μεγαλύτερο του αστεροειδή που έπληξε το Τσελιάμπινσκ της Ρωσίας το 2013, ο οποίος άφησε υλικές ζημιές και πάνω από 1000 τραυματίες.
“Για άλλη μια φορά ένας αστεροειδής μας θυμίζει τους κινδύνους που υπάρχουν για τον πλανήτη μας από τα έξω. Είναι σε στιγμές όπως αυτές που η ανθρωπότητα ενωμένη πρέπει να εργάζεται σε παγκόσμιες συνεργασίες, για να ανεβάσουμε την επιστημονική και τεχνολογική μας ετοιμότητα να ανιχνεύουμε και να αποτρέπουμε τέτοιους σοβαρούς κινδύνους”, είπε ο κ. Δανός στο ΚΥΠΕ.

Αυτή είναι η γυναίκα που τη «ρούφηξε» παράθυρο αεροπλάνου, στην πτήση του τρόμου [εικόνες]

Αυτή είναι η γυναίκα που τη «ρούφηξε» παράθυρο αεροπλάνου, στην πτήση του τρόμου [εικόνες]
Η Τζένιφερ Ριόρνταν ήταν η γυναίκα που βρήκε τραγικό θάνατο όταν τη «ρούφηξε» το παράθυρο σε μια πτήση από τη Νέα Υόρκη στο Ντάλας.
Η Τζένιφερ, η οποία σχεδόν απορροφήθηκε από το αεροπλάνο, καθώς δημιουργήθηκε αναρρόφηση στην καμπίνα, ήταν 43 ετών, μητέρα δύο παιδιών και εργαζόταν ως διευθυντικό στέλεχος σε επιχείρηση.
Σύμφωνα με τα ξένα Μέσα, είχε ταξιδέψει για δουλειές στη Νέα Υόρκη και από εκεί θα πήγαινε στο σπίτι της στο Νέο Μεξικό.
Η άτυχη Τζένιφερ Ριόρνταν
Η άτυχη Τζένιφερ Ριόρνταν
Σύμφωνα με συνεπιβάτες της όταν έσπασε το παράθυρο μετά από βλάβη στον κινητήρα, η 43χρονη βρέθηκε από την μέση και πάνω έξω από αυτό, την ίδια στιγμή που οι διπλανοί της προσπάθησαν να την τραβήξουν από τα πόδια για να μην φύγει ολόκληρη.

Γιατί αναβάλλουμε την ώρα του ύπνου μας;


ύπνος
Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται πολλοί από εμάς, παρά την σημαντική συμβολή του ύπνου στην σωματική και ψυχική μας υγεία, έχουμε την τάση να αναβάλλουμε την διαδικασία του.
Ενώ το σώμα μας διαμαρτύρεται, το πνεύμα μας αρνείται πεισματικά να υπακούσει στις επιταγές του.

Τι είναι όμως αυτό που μας κάνει να καθυστερούμε στο ραντεβού μας με τον ύπνο;

Το γιατί συμβαίνει αυτό μπορεί να έχει πολλές αιτίες και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την φάση ζωής στην οποία βρισκόμαστε. Αν εξαιρέσουμε τις ηλικιακές ομάδες των ατόμων 15-24 ετών που λόγω των βιολογικών τους αντοχών, δεν νιώθουν έντονα την ανάγκη του, η συστηματική αναβολή του ύπνου μπορεί να σχετίζεται άμεσα με τις προτεραιότητες μας. Ο εαυτός μας συχνά βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα, αφού προς όφελος της καριέρας μας, της οικογένειάς μας ή της επίτευξης κάποιου άλλου στόχου, παραμερίζουμε τις προσωπικές μας ανάγκες και παραμελούμε κατ’ επέκταση τον ίδιο μας τον εαυτό.
Υπάρχει βέβαια και μια άλλη αιτία η οποία σχετίζεται με τις καταστάσεις που βιώνουμε και την πίεση που ασκεί πάνω μας η καθημερινότητα. Η ανασφάλεια που νιώθουμε σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο και ο κίνδυνος μιας ενδεχόμενης αποτυχίας μας δημιουργούν άγχος το οποίο μας καταβάλλει.
Οι αρνητικές σκέψεις και τα αρνητικά συναισθήματα που μας δημιουργούνται μας ωθούν στο να παραμερίζουμε βασικές μας ανάγκες όπως και αυτή του ύπνου.

Το πιο σκληρό άρθρο που γράφηκε ποτέ για τον Τσίπρα -Διαβάστε τι έγραψε η Frankfurter Allgemeine

Το πιο σκληρό άρθρο που γράφηκε ποτέ για τον Τσίπρα -Διαβάστε τι έγραψε η Frankfurter Allgemeine

«Τίποτα δεν είναι καλό στην Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καυχιέται για τις μεταρρυθμίσεις του. Στην πραγματικότητα, κυβερνά σε ένα σύστημα διαφθοράς και κακής οικονομικής διαχείρισης» επισημαίνεται σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.
Τίτλος του άρθρου που υπογράφει ο Richard Fraunberger είναι «Η μιζέρια των Ελλήνων».
Η γερμανική εφημερίδα κάνει εκτενή αναφορά στις προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων, με αναφορές στον σύμβουλο στρατηγικού σχεδιασμού του Μαξίμου Νίκο Καρανίκα, τον εξάδελφο του πρωθυπουργού Γιώργο Τσίπρα, αλλά και τον ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ που διορίστηκε από τον Παύλο Πολάκη διοικητής του νοσοκομείου Σαντορίνης.
Το εν λόγω άρθρο δείχνει ότι οι Γερμανοί αρχίζουν να αντιλαμβάνονται πως ύστερα από τρία μνημόνια τα μεγάλα διαχρονικά προβλήματα δεν έχουν λυθεί: γραφειοκρατία, πολυνομία, ανικανότητα κρατικής μηχανής, πελατειακό κράτος, διαφθορά και φοροδιαφυγή.
Διαβάστε το άρθρο του Richard Fraunberger στην κυριακάτικη Frankfurter Allgemeine:
Δημοσιονομικά πλεονάσματα, επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ, ακμάζουσα οικονομία: Έτσι ή έτσι περίπου μοιάζουν τα όνειρα της ελληνικής κυβέρνησης, όπως κι εκείνα ορισμένων πολιτικών στις Βρυξέλλες. Η Ελλάδα, ο ασθενής που εδώ και οκτώ χρόνια εξαρτάται από την Τρόικα, στέκεται υγιής σε ατσάλινα πόδια – σύμφωνα με τους ευσεβείς πόθους τους – και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μπροστά στην Τρίτη θητεία του. Αργά, αλλά σταθερά, σύμφωνα με αυτά, η Ελλάδα ανασύρθηκε από τα ερείπια και αναδείχτηκε στο σημαντικότερο οικονομικό προορισμό της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η Ελλάδα είναι ο κόμβος της Ευρώπης για διεθνείς δρόμους μεταφοράς και εμπορικές συναλλαγές, διακλάδωση του νέου Δρόμου του Μεταξιού, που συνδέει την Κίνα με την Ευρώπη και την Αφρική. Ταυτόχρονα είναι η νέα ενεργειακή γραμμή, μέσω της οποίας διοχετεύονται η ηλιακή ηλεκτρική ενέργεια και το αέριο από την ανατολική Μεσόγειο στο ευρωπαϊκό δίκτυο. Ο Αλέξης Τσίπρας οδήγησε τη χώρα από το απειλητικό Grexit στην καθαρή έξοδο από τα προγράμματα βοήθειας. Αυτό που το 2015, με την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έμοιαζε με αποστολή αυτοκτονίας έγινε ιστορία επιτυχίας.
Ως εδώ τα όνειρα. Αλλά η πραγματικότητα προ πολλού δεν είναι τόσο ρόδινη, το μέλλον είναι αβέβαιο και η πορεία προς την ομαλοποίηση της αιωνίως ευρισκόμενης ενώπιον της αβύσσου χώρας, δύσβατη και μακρά. Στα τέλη Μαρτίου εμβάστηκαν για μια ακόμα φορά 6,7 δισ. ευρώ στην Αθήνα. Τον Αύγουστο τελειώνει το τρίτο πακέτο βοήθειας, το οποίο αποφασίστηκε το καλοκαίρι του 2015 μετά από διαπραγματεύσεις για γερά νεύρα. Τώρα η ελληνική κυβέρνηση προετοιμάζεται για την ώρα μηδέν. Θα πρέπει στο μέλλον να αυτοχρηματοδοτείται.

Αυτό είναι το ροζ βίντεο για το οποίο παύτηκε ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος

Αυτό είναι το ροζ βίντεο για το οποίο παύτηκε ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος

Ένα βίντεο που δείχνει τον Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησύχιο σε τρυφερές στιγμές ήταν η αιτία που οδήγησε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο να παύσει από τα καθήκοντά του τον εν λόγω Μητροπολίτη.

Σύμφωνα με αραβόφωνα Μέσα ο Πατριάρχης Θεόφιλος έστειλε σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, πως όσο ψηλά και αν είναι κάποιο άτομο στην τάξη της ιεροσύνης δεν θα έχει καμία ασυλία σε ότι αφορά την εικόνα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα