Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Ο κόσμος κινείται και μοιάζει με τους αιώνιους θεούς



"Ο δημιουργός χάρηκε όταν διαπίστωσε ότι ο κόσμος κινείται και μοιάζει με τους αιώνιους θεούς και, ευχαρι­στημένος απ' αυτό, σκέφτηκε να τον κάνει ακόμα πιο όμοιο με το πρότυπο που είχε χρησιμοποιήσει.

Ξέροντας ότι το πρότυπο του είναι ζωντανό και αιώνιο, προσπάθησε να κάνει το ίδιο και με τον κόσμο. Επειδή όμως η φύση εκείνου του προτύπου είναι αιώνια και δεν μπορούσε να τη μεταδώσει απόλυτα στον κόσμο, σκέφτηκε να τον κά­νει σαν κινητή εικόνα της αιωνιότητας. 


Βάζοντας λοιπόν τάξη στον ουρανό, έφτιαξε της σταθερής αιωνιότητας την εικόνα, η οποία κινείται σύμφωνα με τους νόμους των αριθμών, αυτό που βέβαια ονομάζουμε χρόνο, και ταυτόχρονα δημιούργησε τις ημέρες, τις νύχτες, τους μήνες και τα χρόνια που δεν υπήρχαν πριν δημιουργηθεί ο ουρανός. Όλα αυτά είναι μέρη του χρόνου. 

Το μέλλον και το παρελθόν είναι επίσης μορφές του χρόνου που εμείς, χωρίς να το καταλαβαίνουμε, εσφαλμένα αποδίδουμε στην αιώνια ουσία, αφού λέμε ότι αυτή υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρ­χει πάντα, ενώ το σωστό είναι να λέμε μόνο ότι υπάρχει. 

Το υπήρχε και το θα υπάρχει πρέπει να τα λέμε μόνο για τη γένεση που κινείται μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά όρια. 

9 τρόποι για να μειώσετε τις θερμίδες των συνταγών σας


Από την Κάλλια Θ. Γιαννιτσοπούλου
Κλινική διαιτολόγο – διατροφολόγο, ΜSc, MBA, SRD
Υπάρχουν εύκολοι τρόποι για να μειώσετε τις θερμίδες των συνταγών σας και οι βασικότεροι είναι να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με κάποιο γλυκαντικό χωρίς θερμίδες και να ελαττώσετε το λίπος. Για κάθε γραμμάριο λίπους που προστίθεται σε μια συνταγή (και υπάρχουν περίπου 13 γραμμάρια σε μια κουταλιά σούπας λάδι ή βούτυρο), λαμβάνετε 9 θερμίδες ενώ από τους υδατάνθρακες  και τις πρωτεΐνες λαμβάνετε 4 θερμίδες. Ένας άλλος τρόπος είναι να αυξήσετε τις φυτικές ίνες στις συνταγές σας χρησιμοποιώντας αλεύρι ολικής αλέσεως.
Ακολουθούν παρακάτω εννιά δοκιμασμένοι τρόποι για να μειώσετε θερμίδες των συνταγών σας.
1. Αλεύρι ολικής άλεσης. Στις περισσότερες συνταγές τύπου αρτοποιίας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι ολικής άλεσης. Σε σύγκριση με το 1/4 φλιτζάνι λευκό αλεύρι, κάθε 1/4 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης προσθέτει 3,5 γραμμάρια φυτικών ινών και διπλάσια ποσότητα μαγνησίου και σεληνίου. Οι πρόσθετες φυτικές ίνες βοηθούν στην επιβράδυνση της πέψης και την αύξηση της πληρότητας. Επίσης σας δίνουν λιγότερες θερμίδες και τρέφουν τα καλά βακτήρια του εντέρου.
2. Μειώστε τη ζάχαρη. Στις περισσότερες συνταγές που περιλαμβάνουν ψήσιμο, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μισή ζάχαρη. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα γλυκαντικό στη θέση της ζάχαρης, μπορείτε να μειώσετε τη ζάχαρη κατά 1/4 και η συνταγή σας θα συνεχίσει να λειτουργεί. Για κάθε κουταλιά ζάχαρης που κόβετε, θα εξοικονομήσετε 48 θερμίδες. Έτσι η κοπή 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη θα σας εξοικονομήσει συνολικά 192 θερμίδες.
3. Χρησιμοποιήστε υποκατάστατο αυγών. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα μισά αυγά στις συνταγές αρτοποιίας με υποκατάστατα αυγών. Ορισμένες συνταγές κέικ απαιτούν τρία ή τέσσερα αυγά. Για κάθε μεγάλο αυγό που αντικαθιστάτε με 1/4 φλιτζάνι υποκατάστατο αυγού, θα εξοικονομήσετε 45 θερμίδες, 5 γραμμάρια λίπους, 1,6 γραμμάρια κορεσμένου λίπους και 213 mg χοληστερόλης.

Καταπολεμώντας τον παρορμητισμό μας

O έλεγχος στην παρόρμησης του εαυτού μας μπορεί να αποτελέσει μια εστιασμένη θεραπεία στο πως μπορούμε να διαχειριστούμε τα κύματα της σκέψης μας που μας ωθούν σε διάφορες πράξεις για τις οποίες μετά μετανιώνουμε. Η παρόρμηση η οποία ελέγχει τη σκέψη και τις πράξεις μας μπορεί να διαρκέσει μερικά μόνο λεπτά, άσχετα αν εμείς νιώθουμε ότι διαρκεί για μια ζωή. Συνήθως η διάρκεια της παρόρμησης είναι γύρω στα 15 λεπτά. Αν είμαστε προσεκτικοί αυτά τα 15 λεπτά και δεν ενδώσουμε στην παρόρμηση που προσπαθεί να μας ελέγξει τότε μπορούμε να την αποφύγουμε με επιτυχία.
Η πιο αποτελεσματική θεραπεία αναφορικά με τη αντιμετώπιση της παρόρμησης είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη γνώση του εαυτού μας και η προσπάθεια να διατηρήσουμε τη ψυχραιμία μας αλλά και την υπομονή μας. Οι ασκήσεις υπομονής ίσως είναι και το “κλειδί” που θα μας οδηγήσει σε ουσιαστικά αποτελέσματα. Η διατήρηση της υπομονής κατά τη χρονική στιγμή που η παρόρμηση κυριαρχεί στη σκέψη μας έχει χαρακτηριστεί ως ο “κυματοθραύστης” των παρορμητικών σκέψεων μας.
Η παρόρμηση δεν λειτουργεί όπως ο εθισμός. Αντίθετα εκδηλώνεται όπως όπως οι πνευματικές συνήθειες αλλά και ο τρόπος με τον οποίο αντιδράμε. Όταν είμαστε παρορμητικοί τις περισσότερες φορές σημαίνει ότι δεν μαθαίνουμε από τα λάθη του παρελθόντος και συνδέεται άμεσα με τα παιδαριώδη στοιχεία του εαυτού μας και όχι με την ωριμότητα του χαρακτήρα μας.
Ακολουθούν πέντε τρόποι με τους οποίους μπορούμε να διαχειριστούμε αποτελεσμάτικα τον παρορμητικό εαυτό μας:

Να εκτιμάτε εκείνους που σας δίνουν το χρόνο τους

Είναι σημαντικό να περνάμε χρόνο με εκείνους που αγαπάμε και μας αγαπούν. Ο χρόνος είναι το πιο υπέροχο και μαγικό δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε.



Αν το σκεφτούμε, συνειδητοποιούμε ότι ο χρόνος που οι άλλοι αφιερώνουν σε μας είναι κάτι που δεν θα πάρουν ποτέ πίσω. Έτσι η πράξη τους αυτή είναι ξεχωριστή και μοναδική. Είναι ένας τρόπος να μας πουν ότι μας εκτιμούν και ότι απολαμβάνουν τη συντροφιά μας.
Συχνά ξεχνάμε πολύ εύκολα πόσο σημαντικό είναι το να περνάμε χρόνο με άλλους ανθρώπους. Το γεγονός ότι το ξεχνάμε μπορεί να αποτελέσει την έναρξη συγκρούσεων. Οι άνθρωποι αρχίζουν να απομακρύνονται επειδή δεν αισθάνονται ότι τους εκτιμούν. Η εύρεση μιας καλής ισορροπίας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ο κόσμος στον οποίο ζούμε ευνοεί την ταχύτητα και την παραγωγικότητα. Λόγω αυτού, μπορεί να αγχωνόμαστε όταν περνάμε χρόνο με φίλους αντί να δουλεύουμε. Ωστόσο είναι σημαντικό να σταματήσουμε και να σκεφτούμε την αξία που δίνουμε στο χρόνο.
Μερικές φορές οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους για να μας συναντήσουν. Άλλες φορές «βρίσκουν» χρόνο για να μας συναντήσουν. Όταν κάνουν κάτι τέτοιο, ξέρετε ότι σας προσφέρουν το καλύτερο δώρο. Οι στιγμές αυτές έχουν αξία. Μας επιτρέπουν να δημιουργήσουμε αναμνήσεις που μας είναι πολύτιμες. Μας βοηθούν επίσης να δημιουργήσουμε συναισθηματικές συνδέσεις με τους άλλους.
Αυτή είναι η μπογιά που χρησιμοποιούμε για να δώσουμε χρώμα στη ζωή μας. Πόσο αξίζει μία ώρα από το χρόνο σας;

Πτώση αεροσκάφους: Νεκρός ο πιλότος του Mirage 2000-5 που συνετρίβη στη Σκύρο

Πτώση αεροσκάφους: Νεκρός ο πιλότος του Mirage 2000-5 που συνετρίβη στη Σκύρο

Νεκρός εντοπίστηκε ο πιλότος του μαχητικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου Mirage 2000-5 που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 9 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.
Την τραγική εξέλιξη ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μέσω δήλωσής του στο Twitter.


Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ

Πτώση Mirage 2000-5 στη Σκύρο: Ποιος έριξε το ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος;

Πτώση Mirage 2000-5 στη Σκύρο: Ποιος έριξε το ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος;

 Η αγωνία όλων των Ελλήνων βρίσκεται στο «κόκκινο». 
Οι στιγμές είναι κρίσιμες και ευχή όλων μας αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες είναι να βρεθεί ζωντανός ο πιλότος μας που αγνοείται μετά τη  συντριβή του Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου στις 12:15 το μεσημέρι της Πέμπτης (12/04/2018).
Πριν λίγο έγινε γνωστή η πρώτη αντίδραση από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία έσπευσε να απομακρύνει τις όποιες υπόνοιες εμπλοκής της στην υπόθεση της πτώσης του αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας.
Συγκεκριμένα, οι τουρκικές Αρχές «ξεκαθάρισαν» ότι κανένα αεροσκάφος της Τουρκίας δεν πετούσε στην περιοχή την ώρα της πτώσης.
Νωρίτερα, ωστόσο, τι είχε συμβεί;

Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ- ΠΕΘΑΝΕ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ.


Ο Διόνυσος Ζαγρέας (κυνηγός) ή Βάκχος (βλαστάρι) ήταν ο νεότερος θεός του Ελληνικού πανθέου και Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ- ΠΕΘΑΝΕ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ. 

Οι ιερές τελετές του Διόνυσου γινόταν κάθε δυο χρόνια στις αρχές του Δεκέμβρη στον Παρνασσό.


Οι Ορφικοί τροποποίησαν τις Διονυσιακές τελετές, στις οποίες γινόταν αναπαράσταση των παθών του Διόνυσου. Οι μυστηριακές τελετές του Ορφισμού με τιμώμενο θεό τον Διόνυσο, τον λυτρωτή της ανθρώπινης ψυχής, περιλάμβαναν τον εξαγνισμό και τη μύηση, με την οποία αποκαλύπτονταν στον μύστη οι αρχέτυπες αλήθειες. 


Στην Ορφική αφήγηση του Διόνυσου, Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΖΑΓΡΕΑΣ ΗΤΑΝ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΙΤΑΝΕΣ ΜΕ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΗΡΑΣ. 


Ο Δίας όταν το αντιλήφθηκε κατακεραύνωσε τους Τιτάνες, και τους έριξε στον Τάρταρο. 

Project SIGMA και η μυστική συμφωνία Ανθρώπων και Εξωγήινων που λίγοι γνωρίζουν


Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Στη δεκαετία του 1950, η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε ότι δεν υπήρχε τίποτα κακό να αφήσουμε τους Γρίζους Εξωγήινους να απαγάγουν μερικούς ανθρώπους, αν η τιμή ήταν σωστή.

Μετά την κατάρριψη αρκετών εξωγήινων ιπτάμενων οχημάτων και την απόκτηση της προηγμένης τεχνολογίας που «έπεφτε στα πόδια τους», λέγεται πως η κυβέρνηση έκρινε ότι είναι πολύ κερδοφόρο να δημιουργήσει κανάλια επικοινωνίας με ξένες οντότητες.

Άλλωστε, η συγκέντρωση εξωγήινης τεχνολογίας θα παρείχε την τεχνολογική υπεροχή των ΗΠΑ τόσο σε στρατιωτικές όσο και σε πληροφοριακές σκοπιμότητες.

Ένα από τα πρώτα έργα για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης ήταν το project SIGMA. Μια κοινή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1952 από την κοινοπραξία NSA / CIA. Οι συνωμοσιολογικοί κύκλοι αναφέρονται σε αυτό το εγχείρημα χρησιμοποιώντας πολλούς μνηστήρες, και συμπεριλαμβάνουν τη συνθήκη ΤΑΥ IX για τη διατήρηση της ανθρωπότητας (όπως την ονομάζει ο δρ. Dan Burisch), τη Συνθήκη Greada ή τη Συμφωνία Edwards, που ονομάστηκε από τη βάση των αεροπορικών δυνάμεων όπου έγινε η μνημειακή συνάντηση.

Ο κύριος στόχος ήταν να ανοίξει ο δρόμος για ουσιαστικές και παραγωγικές επικοινωνίες μεταξύ ανθρώπων και εξωγήινων.

Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις: Δεν πετούσε κανένα τουρκικό αεροσκάφος στην περιοχή




Με μία ομολογουμένως ταχεία αντίδραση από την τουρκική πλευρά, οι Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μέσω της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας HABERTURK, αναφέρουν πως δεν ευθύνονται για την πτώση του ελληνικού MIRAGE 2000 που σημειώθηκε πριν από λίγο στη Σκύρο κάτω από άγνωστες συνθήκες. Δηλώνουν κατηγορηματικά πως δεν υπήρξε Τουρκικό αεροσκάφος στην περιοχή κατά τη στιγμή του ατυχήματος!
{Ο ανταποκριτής της εφημερίδας Haberturk TV στην Αθήνα, Τάκης Μπερμπεράκης μας ενημέρωσε πως το αεροσκάφος, ήταν ένα από τα 2 τα οποία συμμετείχαν σε επιχείρηση αναχαίτισης τούρκικων αεροσκαφών στο Αιγαίο και κατέπεσε κατά την επιστροφή του.} γράφει το δημοσίευμα.
{Σύμφωνα με την ενημέρωση που δόθηκε στην Haberturk από τις Τούρκικες ένοπλες δυνάμεις, καταγράφεται πως κανένα τουρκικό αεροσκάφος δεν βρισκόταν στην περιοχή τη στιγμή του ατυχήματος}, προσθέτει.

Gary Weber: Μην προσπαθείς να ελέγξεις τα παιδιά σου

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για Gary Weber: Μην προσπαθείς να ελέγξεις τα παιδιά σου

Μην προσπαθείς να ελέγξεις τα παιδιά σου. 

Αγάπησέ τα, στήριξέ τα, να είσαι δίπλα τους όταν σε χρειάζονται, αλλά να θυμάσαι ότι είναι διαφορετικοί άνθρωποι. 

Δεν είναι σαν εσένα και μην προσπαθείς να τα κάνεις να σου μοιάσουν.

Εκτιμώ να με σέβομαι… για να με σέβονται!



της Μαρίας Στυλιανού
Επαναστάτρια ως το κόκαλο, αλλά με αιτία! Αυτό δήλωνα από τα γεννοφάσκια μου κι αυτό θα δηλώνω μέχρι να πεθάνω. Συμπαθούσα κυρίως τους ανθρώπους με ποιότητα, με θάρρος, με τσαγανό, εκείνους που δεν τους αφορά τόσο πολύ η εικόνα τους, μην τσαλακωθεί, μη χαλάσει το μπότοξ. Τα άτομα εκείνα, που ήξεραν και ήθελαν να βοηθούν τον αδύναμο συνάνθρωπό τους… Εξού και συμπαθούσα μόνον τους καθηγητές που εμψύχωναν τους αδύνατους μαθητές, τα αουτσάιντερ εκείνα που κάποιοι υποτιμούσαν, τα παιδιά που στη συνέχεια έβαζαν τα γυαλιά στους άριστους και σπουδαίους μαθητές. Γούσταρα να βλέπω δασκάλους, να έχουν γραμμένο στα παλιά τους τα παπούτσια το σύστημα διδασκαλίας και το χρονοδιάγραμμα που δήθεν τους έδινε το εκάστοτε υπουργείο παιδείας και που αφιέρωναν περισσότερο χρόνο στους μαθητές που δεν εμπέδωσαν το μάθημα, χωρίς να τους νοιάζει αν οι προχωρημένοι και οι έξυπνοι, τα έπιαναν με τη μία. Ε δεν τα πιάνουν φίλε μου όλοι με τη μία, είναι παιδιά που τα πιάνουν με τη δεύτερη ή την τρίτη, αλλά άμα τα καταλάβουν, τα εμπεδώνουν επί της ουσίας κι όχι παπαγαλίζοντας όπως οι προαναφερόμενοι.
Συμπαθούσα επίσης, τους ανθρώπους εκείνους που σε πλησιάζουν γιατί σε αγαπούν πραγματικά, σε νοιάζονται σε πονάνε. Που σε ξέρουν και σε θέλουν στην παρέα τους ολόχρονα. Εκείνους, που δεν έρχονται κοντά σου, μέχρι να αποσπάσουν αυτό που τους βολεύει, που δεν κοιτάνε να σε εκμεταλλευτούν και στη συνέχεια να σε εγκαταλείψουν, επειδή κατάφεραν να πάρουν αυτό που χρειαζόντουσαν.
Είχα πάντα γύρω μου πολλούς γνωστούς του τύπου «πότε θα κανονίσουμε καφέ» ή του «χαίρω πολύ»…και μετά μην τον είδατε τον Παναή. Οι φίλοι ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα. Δεν με χαλούσε ποτέ ο μικρός αριθμός, ίσα-ίσα που ένιωθα περήφανη γιατί μπορεί να αριθμητικά να ήταν λίγοι, αλλά η αξία τους ήταν ισοδύναμη με διαμάντια 18 καρατίων.
Οι πραγματικοί φίλοι, είναι οι φύλακες άγγελοι που μας προστατεύουν και μας νοιάζονται χωρίς ποτέ να αποσκοπούν σε συμφέρουσες συμφωνίες και ανταλλάγματα. Είναι άνθρωποι γεμάτοι ουσία και περιεχόμενο, δοτικοί, γεμάτοι αγάπη. Δεν περιμένουν το λάθος για να σε στήσουν στον τοίχο και να σε λιθοβολήσουν, επιδεικνύοντας πανηγυρικά τη θέση ισχύος που ίσως κατέχουν, ή τον βαθμό νοημοσύνης τους, συγκρίνοντάς τον με τον δικό σου…Οι καλοί φίλοι, δεν ξέρουν τι πάει να πει αχαριστία, διπλοπροσωπία, υπουλότητα και συμφέρον. Είναι παντός καιρού και αγαπάνε το ίδιο, είτε αλλάξουν οι εποχές, οι ώρες και οι τοποθεσίες.

Γιατί η Γερμανία εξακολουθεί να "μαζεύει"... χρυσό

http://www.capital.gr/Content/ImagesDatabase/87/8728a685b028498f94a477edc150d9cb.jpg
Του Γιάννη Αγγέλη
Η Bundesbank είναι, μετά τη Fed, την κεντρική ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ, η πλουσιότερη κεντρική τράπεζα σε αποθέματα χρυσού, στον πλανήτη (!). Και τα οποία συνεχίζει να αυξάνει.
Τα αποθέματά της ξεπερνούν τους 3.374 τόνους χρυσού, την ίδια στιγμή που τα αποθέματα της Fed κινούνται στα επίπεδα των 8.000 περίπου τόνων χρυσού. Και σταδιακά μειώνονται...
Το εντυπωσιακό όμως με τη Γερμανία και την "αγάπη” της για τον χρυσό δεν φαίνεται μόνο στο στοιχείο του όγκου των αποθεματικών της, αλλά στην "ταχύτητα” με την οποία τα μάζεψε και συνεχίζει και σήμερα. 
Τα υψηλά αυτά αποθέματα ξεκίνησαν να συσσωρεύονται τη δεκαετία του '50, καθώς με τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο η Bundesbank έχασε και την τελευταία ουγγιά χρυσού αφού ό,τι αποθέματα βρέθηκαν στο Βερολίνο είτε επιστράφηκαν στις χώρες από τις οποίες είχαν κλαπεί από τους ναζί, είτε κατασχέθηκαν. 
Τη δεκαετία του ‘50 η Γερμανία άρχισε να μετατρέπει τα ετήσια πλεονάσματά της σε χρυσό. Και στη συνέχεια, καθώς το "γερμανικό θαύμα” συνεχιζόταν, "πουλούσε” μάρκα για να αποφύγει τη μεγάλη ανατίμηση του νομίσματος, αλλά με τα έσοδα αγόραζε χρυσό...

Καθημερινό περπάτημα για μισή ώρα: Οι 7 θετικές αλλαγές που θα συμβούν στη ζωή σας

Ακούτε συχνά από μη ειδικούς και μη, να λένε ότι το περπάτημα είναι η καλύτερη άσκηση για την υγεία.

Σας βοηθά να χάσετε βάρος και να απαλλαγείτε από το στρες, συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και απομακρύνει τον κίνδυνο πολλών χρόνιων παθήσεων.
Είναι επίσης σημαντικό ότι πρόκειται για την πιο απλή μορφή άσκησης και δεν απαιτεί τίποτα παραπάνω από ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια.

Καθημερινό περπάτημα για μισή ώρα: Οι 7 θετικές αλλαγές που θα συμβούν στη ζωή σας

Δείτε ποιες είναι οι αλλαγές που μπορείτε να περιμένετε αν περπατάτε για μισή ώρα τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας:

Βελτιώνει τη διάθεση

Αν νομίζετε ότι το μόνο που χρειάζεστε στο τέλος μια κουραστικής μέρας είναι ένα ποτήρι κρασί ή μερικά κομμάτια σοκολάτας, μάλλον δεν έχετε δοκιμάσει το περπάτημα. Έρευνες δείχνουν ότι το περπάτημα έχει ευεργετική επίδραση στο νευρικό σύστημα και συμβάλλει στη μείωση του θυμού και της εχθρότητας. Γίνεται μάλιστα ακόμη πιο αποδοτικό και ωφέλιμο για την ψυχική σας υγεία, αν έχετε παρέα. Το περπάτημα σε εξωτερικούς χώρους, σας εκθέτει επίσης στο φυσικό φως του ήλιου και απομακρύνει τον κίνδυνο της εποχικής κατάθλιψης, η οποία εμφανίζεται συνήθως φθινόπωρο και χειμώνα.

Ενισχύει τη δημιουργικότητα

Αν νιώθετε ότι έχετε «βαλτώσει» στη δουλειά ή αναζητάτε μια λύση σε κάποιο δύσκολο πρόβλημα, πηγαίνετε για περπάτημα. Σύμφωνα με μελέτη του 2014 μια βόλτα με τα πόδια ενισχύει τη δημιουργικότητα. Τεστ που έγιναν σε ανθρώπους ενώ κάθονταν και ενώ περπατούσαν, έδειξαν ότι οι τελευταίοι σκέφτονται πιο δημιουργικά.

Τα ψέματα είναι σαν την άμμο… ό,τι κι αν στηρίξεις πάνω τους κινδυνεύει να γκρεμιστεί


…Έβλεπε τους άλλους να καπνίζουν και θεωρούσε ότι τα δαχτυλίδια καπνού που εκτοξεύονταν από το στόμα ήταν απίστευτα γοητευτικά. Στην αρχή κάπνιζε τις γόπες που έβρισκε πεταμένες. Ύστερα θέλησε να αγοράσει αληθινά ινδικά τσιγάρα και άρχισε να μαζεύει παραπεταμένα κέρματα στο σπίτι για να τα καταφέρει. Ωστόσο, η έλξη για το τσιγάρο πέρασε γρήγορα. Πολύ πριν ο κόσμος μάθει πόσο κακό κάνει το τσιγάρο στην υγεία, εκείνος το περιέγραφε ως κάτι «βάρβαρο, βρόμικο και βλαβερό».

Δεν του άρεσε να ταξιδεύει σε τρένα όπου ο κόσμος κάπνιζε∙ έλεγε ότι ο καπνός τον έκανε να πνίγεται. Και στην κρεατοφαγία ενέδωσε κάποια στιγμή, αλλά για καλό σκοπό. Όντας κοκαλιάρικο παιδί με εμμονή στην ελευθερία της Ινδίας, ο Μπάπου αναρωτιόταν πώς θα μπορούσε να ορθώσει το ανάστημά του στους Βρετανούς, που έδειχναν τόσο πιο μεγαλόσωμοι και γενναίοι από εκείνον. Ένα χλευαστικό νανούρισμα της εποχής έλεγε ότι οι Βρετανοί ήταν δυνατοί επειδή έτρωγαν κρέας και ότι οι χορτοφάγοι ινδουιστές δεν θα μπορούσαν ποτέ να τους ανταγωνιστούν.

Ο καλύτερος φίλος του Μπάπου ήταν μουσουλμάνος και συμμεριζόταν αυτή την άποψη. «Αν θες να είσαι μεγαλόσωμος και δυνατός σαν τους Βρετανούς και να μπορέσεις να τους διώξεις από την Ινδία, πρέπει να τρως κρέας», είπε το αγόρι στον παππού μου. Έτσι, ο Μπάπου αποφάσισε να τρώει στα κρυφά κρέας για να αποκτήσει μυϊκό όγκο. Το να εξαπατά τους γονείς του απαιτούσε πολύπλοκα τεχνάσματα. Μαζί με τον φίλο του πήγαν στα κρυφά σε ένα ερημικό σημείο κοντά στο ποτάμι ώστε ο Μπάπου να δοκιμάσει κρέας για πρώτη φορά. Δεν του άρεσε και μάλιστα είχε και φρικτούς εφιάλτες μετά από αυτό. Αποφάσισε όμως
να μην τα παρατήσει.

Για σχεδόν έναν χρόνο ο μουσουλμάνος φίλος του έφερνε κατσίκι κι άλλα κρέατα, τα οποία ο Μπάπου έτρωγε κρυφά. Το ένα ψέμα έφερε το άλλο. Όταν γύρισε σπίτι μετά από ένα από αυτά τα μυστικά γεύματα και δεν πεινούσε ώστε να φάει αυτό που είχε μαγειρέψει η μαμά του, καμώθηκε πως είχε πονόκοιλο. Έκλεψε ακόμα κι ένα κομμάτι χρυσό από τον αδελφό του για να αγοράσει κι άλλο κρέας. Όλο αυτό το κρυφτό έκανε τον Μπάπου να νιώθει άσχημα. Και παρά τις ποσότητες κρέατος που έτρωγε, δεν αποκτούσε τον όγκο που ήθελε. Απ’ ό,τι φαίνεται το κρέας δεν σε κάνει δυνατότερο από ένα εξισορροπημένο γεύμα λαχανικών! Έτσι, αποφάσισε να μην ξαναφάει κρέας και να μην ξαναπεί ψέματα στους γονείς του.

Αποτύχατε , μας ξεφτιλίζεται, αναλαμβάνουμε την ελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τον δικό μας τρόπο.



Διαπιστώσατε ότι μετά την σύλληψη των δύο στρατιωτικών μας η Τουρκία σταμάτησε να υποβάλλει αιτήματα για έκδοση των 8 Τούρκων πραξικοπηματιών κατ αυτήν, που κρατούνται διοικητικά στην Ελλάδα ;
Αναρωτηθήκατε γιατί – σε εποχή κλιμακούμενης προκλητικότητας της Τουρκίας – δεν απέτρεψε η ΕΥΠ την σύλληψη των δυο στρατιωτικών μας θέτοντας σε λειτουργία ( είχε τον χρόνο ) το γεωγραφικό σύστημα δορυφορικού ελέγχου των θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων , το οποίο παρέχει εικόνα σε πραγματικό χρόνο για το τι συμβαίνει στα σύνορα ;
Τον Απρίλιο πάντως συμπληρώνεται το 18μηνο της προφυλάκισης των 8 Τούρκων αξιωματικών και κανονικά θα έπρεπε να αφεθούν ελεύθεροι ( στα χέρια του Αστυνομικού Διευθυντή όλη η υπόθεση αφού κρατούνται διοικητικά ) , όμως ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έφερε στη Βουλή ρύθμιση βάσει της οποίας κρατούμενοι ή καταζητούμενοι που εκκρεμεί αίτημα έκδοσής τους σε τρίτη χώρα (ανάμεσά τους και η Τουρκία) δεν θα αφήνονται ελεύθεροι μετά το 18μηνο. Το θέμα όμως αυτό , σίγησε απότομα και στη θέση του δημοσιεύματα ότι συνεχίζει τις απαγωγές Γκιουλενιστών στο εξωτερικό η τουρκική ΜΙΤ
Βλέπετε λοιπόν τι ¨ψήνεται¨
Η Σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών μετά το «όχι» του Άρειου Πάγου στην έκδοση των 8 στρατιωτικών, έδωσε το σύνθημα για την σύλληψη των ελλήνων στρατιωτικών καλοδεχούμενα αντίποινα . Οι Τούρκοι έκαναν λόγο για «παράνομη απόφαση» και τόνιζαν ότι «θα επανεξεταστούν πλέον οι διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα» παράλληλα , κλιμάκωσαν τις παραβιάσεις .
Δυστυχώς από τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει , φαίνεται εμπλοκή και δύο υπαλλήλων της ΕΥΠ με την μορφή , μη οφειλόμενης ενέργειας … το εξετάζουμε.
Το εξετάζουμε σε σχέση με το ότι η Ελλάδα κατηγορείται ότι απώθησε παράνομα πίσω στην Τουρκία γύρω στους 4.000 παράτυπους πρόσφυγες το 2017 μια τακτική που – κατά την Τουρκία πάντα – παραβιάζει την προσφυγική συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία.
Εδώ τα πράγματα περιπλέκονται σε βάθος
Καταλάβατε …

Πόλεμος Συρία: Δείτε τους στόχους που θα χτυπηθούν - Οι δυνάμεις ΗΠΑ, Ρωσίας, Βρετανίας και Γαλλίας

Πόλεμος Συρία: Δείτε τους στόχους που θα χτυπηθούν - Οι δυνάμεις ΗΠΑ, Ρωσίας, Βρετανίας και Γαλλίας


ΜΥΡΙΖΕΙ… ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ – ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΤΑ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Πόλεμος Συρία | Ειδήσεις: Τη στιγμή που η παγκόσμια ειρήνη μοιάζει πιο εύθραυστη από ποτέ, οι πολεμικές στρατιές των Μεγάλων Δυνάμεων έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται περιμετρικά της Συρίας, συμμετέχοντας σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι επίδειξης πυγμής, υπεροχής αλλά και εντυπώσεων.
Το Newsbomb.gr σας παρουσιάζει αναλυτικά και σε αριθμούς τα οπλοστάσια των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Μ. Βρετανίας και της Γαλλίας καθώς και τις δυνάμεις του Σύρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Οι δυνάμεις των ΗΠΑ
Ξεκινώντας με τις ΗΠΑ, το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό διαθέτει συστοιχίες πυραύλων (θαλάσσης - αέρος) Tomahawk, καθένας από τους οποίους:
  • Έχει 1.000 λίβρες (περίπου 454 κιλά) ισχυρής εκρητικής ύλης
  • Έχει μήκος σώματος: 6 μέτρα
  • Μήκος πτέρυγας: 9 μέτρα
  • Βεληνεκές: 1.000 μίλια (περίπου 1.609 χλμ.)
  • Κοστίζει: 1 εκατ. στερλίνες
Η Δύναμη Κρούσης των ΗΠΑ συμπληρώνεται από: 

Πτώση Mirage 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας ανοιχτά της Σκύρου - Αγνοείται ο πιλότος

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πτώση Mirage 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας ανοιχτά της Σκύρου - Αγνοείται ο πιλότος


Mirage 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας ανοιχτά της Σκύρου 


Μιράζ 2000 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας κατέπεσε πριν λίγο βορειανατολικά της Σκύρου.
Ο χειριστής του αγνοείται και αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Ανάδυση ...


Οι μέρες και οι νύχτες
της Μεγάλης Μεταμόρφωσης
έφτασαν.
Η περίοδος
που ξεκίνησε από τις 10/4
και θα διαρκέσει
μέχρι την επόμενη Πανσέληνο
θα απελευθερώσει
το Φως της Ψυχής
και θα προσφέρει
σαφέστατη αντίληψη
της αυθεντικής μας ταυτότητας
και του σκοπού μας.


Τώρα
θα πέσουν
και τα τελευταία κομμάτια
του παλιού προσωπείου,
καμία τώρα δύναμη
δεν είναι ικανή
ν`αναχαιτίσει
την Ψυχή
που ξεπροβάλλει
στο Φως της.

Πονάει επειδή όταν βλέπεις τη βλακεία της συμπεριφοράς σου, ότι η δυστυχία σου δημιουργείται από τον εαυτό σου, πονάει… (OSHO)



Μαλαμάτι σημαίνει “φταίχτης”.
Η βάση του τάγματος των Μαλαμάτι είναι: Ποτέ μη ρίχνεις το φταίξιμο στους άλλους.
Πάντοτε να κατακρίνεις τον εαυτό σου.
Αυτό θα φέρει τη μεταμόρφωση.
Η γενική τάση του ανθρώπινου νου είναι να ρίξει το φταίξιμο σε κάποιον άλλο. Αυτός είναι ένας τρόπος για να προστατέψεις τον εαυτό σου, τότε όμως παραμένεις ο ίδιος.
Παρατήρησέ το!
Γνωρίζουμε, από την ιστορία τουλάχιστον πέντε χιλιάδων χρόνων, ότι αυτό επαναλαμβάνεται συνεχώς. Παίρνει διαφορετικά ονόματα, αλλά συνεχίζεται το ίδιο πράγμα.
Στην αρχή, οι άνθρωποι έλεγαν: “Τί να κάνουμε εμείς; Στην πραγματικότητα ο Θεός τα κάνει όλα. Οτιδήποτε συμβαίνει, το κάνει εκείνος. Εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να το αλλάξουμε.”
Αυτό είναι ένα κόλπο, για να ρίξεις όλη την ευθύνη στους ώμους του Θεού.
Τότε, εσύ ελευθερώνεσαι.
Τότε, αν είσαι κλέφτης, τί μπορείς να κάνεις εσύ;
Και αν είσαι δολοφόνος, τί μπορείς να κάνεις εσύ;
Είναι ο θεός εκείνος που αποφασίζει.
Στην Ινδία λένε – και το λένε επί πέντε χιλιάδες χρόνια – ότι ούτε ένα φύλλο δεν κουνιέται, χωρίς την εντολή του Θεού.
Αυτή η ιδέα κράτησε την Ινδία φτωχή, πεινασμένη, άσχημη, βρώμικη.
Αυτή η ίδια η ιδέα: “τί να κάνουμε εμείς, αφού ο Θεός τα κάνει όλα;” έχει δημιουργήσει πνευματική τεμπελιά, έναν πολύ βαθύ ύπνο.
Η Ανατολή έχει ζήσει σε βαθύ ύπνο, με έναν εντελώς αβοήθητο τρόπο.
Αυτό όμως έχει συμβεί και σε άλλες χώρες επίσης, με διαφορετικά ονόματα.
Στην αρχή ήταν πάντοτε ο Θεός.
Ύστερα, σιγά – σιγά, οι άνθρωποι άρχισαν ν’ αναρωτιούνται αν υπάρχει Θεός ή όχι.

«Πανικός» από την Toyota: «Μαθαίνει» σε ρομπότ να κάνουν τα δικά τους πειράματα!


Οι επιστήμονες της Toyota χρησιμοποιούν ήδη τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης για να επιταχύνουν την ανακάλυψη του ιδανικού χημικού μείγματος για ακόμα καλύτερες μπαταρίες σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Μηχανικοί βραχίονες με τη δική τους νοημοσύνη δοκιμάζουν σε χημικούς αντιδραστήρες ουσίες εκτελώντας ουσιαστικά τα δικά τους πειράματα και αφήνοντας τον άνθρωπο σε δεύτερη μοίρα παρατηρητή.

Στους επόμενους μήνες αναμένεται μάλιστα ο αλγόριθμος να αναλάβει εντελώς τα ηνία, σχεδιάζοντας ακόμα και τα επόμενα πειράματα ολότελα μόνος, όπως μας λέει η Toyota! Διά στόματος ερευνητών, ο «ρομποτικός προπτυχιακός φοιτητής» θα αποφασίζει για την τροποποίηση των ουσιών και των αντιδράσεων χωρίς την ανάγκη της ανθρώπινης παρέμβασης.

«Είναι αυτοματοποιημένη όχι μόνο η μηχανική εργασία της εκτέλεσης του πειράματος, αλλά επίσης και το προγραμματιστικό της σκέλος», λέει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Toyota Research Institute, Brian Storey, στο «Bloomberg».

Η δοξασία του ανάποδου σταυροκοπήματος


Υπάρχει, δεν ξέρω από πότε, αυτή η δοξασία στη Θάλαττα.
Ίσως να είναι απομεινάρι παγανιστικό, απ’ τους Πελασγούς που ζούσανε εκεί πολύ πριν εμφανιστεί ο Δίας κι ο Ναζωραίος.
Ή μπορεί να ‘ναι πυθαγόρεια επιρροή, αφού ο σοφός πίστευε στη μετεμψύχωση.
Ίσως κάποιος απ’ τους στρατιώτες του Αλεξάνδρου, που έφτασε ως τις Ινδίες, να ‘χε ακούσει τις βουδιστικές θεωρίες και να τις έφερε πίσω μπερδεμένες.
Είναι δύσκολο να καταλάβεις από πού προήλθε η δοξασία του ανάποδου σταυροκοπήματος. Άλλωστε όλες οι θρησκείες ανάκατες είναι σ’ αυτούς τους αρχαίους τόπους. Ο Πάνας κι ο διάβολος χορεύουν καλαματιανό στην Αρκαδία, οι Κένταυροι πίνουν νερό απ’ τη χούφτα των αγίων στο Πήλιο.
Η δοξασία, έτσι όπως την άκουσα απ’ τους γέρους του χωριού, είναι η εξής:
Αν κάποιος στην Ανάσταση, καθώς χτυπάνε οι καμπάνες, σταυροκοπηθεί ανάποδα τρεις φορές, αριστερός ώμος, δεξιός, κοιλιά και μέτωπο, τότε δεν ανασταίνεται σαν άνθρωπος -όταν πεθάνει κι όταν έρθει η ώρα της ανάστασης.
Μπορεί να γίνει όποιο ζώο θέλει, αρκεί όταν πεθαίνει, τελευταία λέξη να είναι το όνομα του ζώου.
Κι ίσως πολλοί να το δοκίμαζαν, αλλά υπάρχει κι ένας κίνδυνος. Αν πεθάνεις στον ύπνο σου ή ξαφνικά ή ξεχαστείς και δεν μιλήσεις, τότε χάνεται για πάντα η ψυχή σου.
Ούτε άνθρωπος ανασταίνεσαι ούτε ζώο γίνεσαι ούτε καν πέτρα ή κουκί. Η ψυχή σου σβήνει σαν να μην είχε ποτέ υπάρξει.
~~
Παιδιά που πηγαίναμε στο χωριό είχαμε ακούσει για πολλούς, στα παλιά χρόνια, που σταυροκοπήθηκαν ανάποδα κι έγιναν ζώα.
Υπήρχε μια γριά που σαν πέθανε έγινε κατσίκα και ζούσε στο σπίτι της κόρης της. Ξάπλωνε μπρος στο τζάκι, κοιμότανε στο ντιβάνι κι έτρωγε από πιάτο. Δεν μιλούσε ανθρώπινα ούτε έκανε κάτι άλλο ανθρώπινο. Αλλά έμενε στο σπίτι, κι αυτό είναι κάτι που δεν κάνουν οι κατσίκες.
Ένα παπαδοπαίδι, ο Στυλιανός, που πέθανε μικρό από τύφο είχε γίνει φίδι. Σερνόταν ανάμεσα στις εικόνες και στα στασίδια και δεν πείραζε ούτε φοβόταν κανέναν. Ο παπάς του βαζε να πίνει νάμα και να τρώει λειτουργιά ή κόλλυβα. Το φιδόπαιδο κοιμόταν απ’ τις 26 Νοεμβρίου, που ήταν η γιορτή του, και ξυπνούσε μόνο την Ανάσταση, όσο νωρίς ή αργά κι αν τύχαινε αυτή.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα