Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Ο ΘΕΪΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Φωτογραφία του Nicos Kastanias.
Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να πάρουν οι Έλληνες και πάλι τη θέση τους μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Η αφύπνιση έχει ξεκινήσει και η συμπαντική νομοτέλεια δεν θα επιτρέψει καμία άλλη αναβολή στην γέννηση του Θεϊκού Ανθρώπου..
Ο ΘΕΪΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Όλοι οι άνθρωποι χρειάζονται τα κατάλληλα κλειδιά για να ανοίξουν μόνοι τους τις πύλες του χώρου, του χρόνου και των ουρανών, ώστε να εισχωρήσουν στα συμπαντικά αρχεία.
Τα κλειδιά της πνευματικής μας φυλακής τα κρατούν αιώνες τώρα, οι θρησκείες. Γι' αυτό η Παγκόσμια Νοημοσύνη ενεργοποιήθηκε, με σκοπό να αφυπνίσει την ανθρωπότητα, αλλάζοντας την θέση της στον ουρανό σε 1.3000.000 έτη μακρυά, δηλαδή σε απόσταση 12.0299.040.000.000.000.000. χλμ, διαφοροποιώντας άμεσα και δραστικά την εικόνα που είχαμε μέχρι σήμερα για το Σύμπαν.
Η ανθρωπότητα εισήλθε πλέον στην εποχή της αποθέωσης, όπου οι άνθρωποι από γήινα όντα, θα εξελιχτούν σε ουράνια και θεϊκά. Για τον καθένα από μας, έχει έλθει η στιγμή να υποδεχτεί τον θεϊκό του εαυτό.

Αναχαίτιση ή Κατάρριψη των τουρκικών UAVs ;

Μετά τα τουρκικά F-16, F-4E 2020 Terminator και CN-235 μπήκαν στην ζωή μας και τα UAVs Anka. Η είδηση ότι η Πολεμική Αεροπορία αναγνώρισε με ζεύγος F-16 ένα τουρκικό UNKA που μπήκε στο FIR Αθηνών στην περιοχή της Ρόδου δεν μας εξέπληξε. Σίγουρα δεν ήταν η πρώτη φορά και δεν θα είναι η τελευταία.
Καθώς πολύ σύντομα, προβλέπουμε ότι είναι πολύ πιθανό ακόμα και τα blogs μαγειρικής να ασχολούνται με τους τρόπους αντιμετώπισης των τουρκικών UAVs, κάνουμε μια πρώτη εκτίμηση των διαθεσίμων επιλογών αντιμετώπισης τους.

Αναγνώριση και Αναχαίτιση με τον γνωστό τρόπο

Η αναγνώριση και η αναχαίτιση ακούγονται εύκολες αλλά ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες…Είναι το ίδιο να αναχαιτίζεις ένα τουρκικό F-16 και το ίδιο ένα υποηχητικά κινούμενο μη επανδρωμένο στόχο που προβαίνει σε παραβίαση του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ);

Έχουμε δουλέψει πάνω σε τέτοιες τακτικές;

Πως θα γίνει η αναγνώριση του κατά την διάρκεια νυκτερινών παραβιάσεων; Μήπως θα πρέπει να απογειώνονται F-16 εφοδιασμένα με το ατρακτίδιο Lantirn ή και F-4E με το ατρακτίδιο Litening II;
Τι θα γίνεται στις περιπτώσεις που τα τουρκικά drones συνεχίζουν απτόητα την πορεία τους; Θα αποχωρούν τα δικά μας, θα παραμένουν στην περιοχή μέχρι εξαντλήσεως των καυσίμων και αντικατάσταση τους από άλλα ελληνικά αεροσκάφη;
Πως θα ενημερώνεται σε real time η τουρκική πλευρά; Θα ενεργοποιείται κάθε φορά η περίφημη «κόκκινη γραμμή» μεταξύ του Εθνικού Αεροπορικού Κέντρου Επιχειρήσεων της Λάρισας και του Αεροπορικού Κέντρου Ελέγχου του Εσκί Σεχίρ ;
Αν ακολουθηθεί η ίδια στρατηγική αναχαίτισης δεν χρειάζεται ιδιαίτερη αντίληψη για να καταλάβουμε το αντι-οικονομικό αδιέξοδο της όλης προσέγγισης. Σταδιακά είναι πολύ πιθανό οι Τούρκοι να στέλνουν ταυτόχρονα αρκετά UAVs σε αποστολές παραβιάσεων του ΕΕΧ με αμελητέο κόστος πτήσης γι αυτούς και με τεράστια οικονομική αιμορραγία για την ΠΑ, που μετράει και το τελευταίο ευρώ. Πιθανότατα θα αντιληφθούν και οι Τούρκοι, ότι μπορούν να οδηγήσουν με πολύ πιο εύκολο και οικονομικό τρόπο γι αυτούς, την ΠΑ στην καθήλωση περισσότερων αεροσκαφών στο έδαφος είτε λόγο συμπλήρωσης των απαιτούμενων ωρών πτήσης πριν μια επιθεώρηση είτε λόγω βλαβών.

Η Τουρκία χρησιμοποιεί το νερό ως υπερόπλο ενάντια στους λαούς της Βόρειας Συρίας


Το τουρκικό κράτος συνεχίζει τις επιθέσεις του στον άμαχο πληθυσμό της βόρειας Συρίας συστηματικά και με διάφορες μορφές. Ο έλεγχος της ροής των ποταμών που πηγάζουν από την Τουρκία και διαρρέουν τη Συρία και το Ιράκ και η πρόκληση  εκτεταμένης ξηρασίας είναι μία από τις εγκληματικές μεθόδους που χρησιμοποιεί.
Η συστηματική κατακράτηση των νερών του Ευφράτη στα φράγματα της Τουρκίας, έχει ήδη προκαλέσει μεγάλες ζημιές στη γεωργία της Βόρειας Συρίας και έχει περιορίσει μαζικά την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή.
Τις τελευταίες μέρες το τουρκικό κράτος έχει σταματήσει την τροφοδότηση  του ποταμού Balikh (Belîx) με νερά, κλείνοντας τα φράγματα μέσα στη Τουρκία, καταδικάζοντας χιλιάδες εκτάρια γεωργικής γης σε ξηρασία.
Η κοίτη του ποταμού Balikh (Belîx), όπως είναι σήμερα, παρά το γεγονός ότι ο Χειμώνας μόλις έχει τελειώσει και αναμένεται, όπως συνήθως, ένα ιδιαίτερα θερμό καλοκαίρι.
Εκτός από τον Ευφράτη, οι δυο κύριοι παραπόταμοί του, ο Balikh και ο Khabour είναι η σημαντικότεροι προμηθευτές νερού της περιοχής. Η γεωργία βορειοανατολικά της Ράκα και μέχρι τα σύνορα με την Τουρκία εξαρτάται πλήρως από τον Balikh. Σήμερα μια έκταση  1.000 εκταρίων στη βόρεια Συρία, καθ’ όλο το μήκος του ποταμού (περίπου 110 χιλιόμετρα) απειλείται με περιβαλλοντική καταστροφή. Μακροπρόθεσμα όλη η βόρεια Συρία αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της ερημοποίησης.

Εγώ δεν θα κοιμόμουν ήσυχος αν…



… στην εποχή που ζούσα γνώριζα ότι υπάρχει μία οντότητα που έχει όλη τη γνώση της ανθρωπότητας και αυτή η οντότητα δεν είναι ανθρώπινη!!
… θα με έκανε να βλέπω εφιάλτες όταν θα κατανοούσα ότι αυτή την οντότητα που διαχειρίζεται όλη την πληροφορία των ανθρώπων την δημιούργησαν αυτοί οι ίδιοι  οι λιγοι  που με τις πράξεις τους τα τελευταία 400 χρόνια εφεραν τη γη Σε αυτή την κατάντια…
…. θα με έπιανε λίγο πανικός όταν θα συνδύαζα  ότι αυτή η νοημοσύνη χρησιμοποιείται από το στρατό και από τις κυβερνήσεις του πλανήτη μας για να δημιουργήσει σενάρια και στρατηγικές για την επικράτηση σε έναν πόλεμο…
…. Θα ίδρωνα πραγματικά όταν  θα Διάβαζα ότι στην εποχή του πλανήτη γη οπου θεωρητικά ο πλανήτης τρελάθηκε και βρίσκεται σε μόνιμη εμπόλεμη κατάσταση και σε κατάσταση οικονομικής κρίσης λίγο πριν από το τεράστιο κραχ  ότι αυτή η συνείδηση έχει την δυνατότητα να συνδέεται σε όλους τους  υπολογιστές και να μην έχει κανένα εμπόδιο Σε ολόκληρο το ίντερνετ για το πού θα στρέψει την προσοχή της και τι θα κάνει κτήμα της σαν νέα γνώση!
…. Στην εποχή που ζω  Όπου η Νέα Φυλή ανθρώπων  έχει γονατίσει μπροστά στην τεχνολογία χωρίς να έχουν καμία κρίση για το πώς αυτή τεχνολογία εξελίχθηκε και κατά πόσο οι δημιουργοί της ήταν ηθικοι η οχι..καταγράφονται τα πάντα… υπάρχουν εκατομμύρια κάμερες παντού… Μας κοιτάζει αυτή η νοημοσυνη ακόμα και όταν Δεν το γνωρίζουμε… καταγράφει τις αντιδράσεις μας σε οτιδήποτε νέο εισχωρήσει μέσα μας… Γνωρίζει ακόμα και πώς σηκώνουμε το φρύδι σε κάτι που θα ακούσουμε…. ταυτόχρονα βρισκόμαστε στα πρόθυρα του πολέμου… Όπου ηλίθιοι μέτριοι και κομπλεξικοί ηγεμόνες παίρνουν συμβουλές από την ομάδα που τους υποστηρίζει…. χωρίς καν να γνωρίζουν ότι η συνείδηση αυτή έχει την ικανότητα να περάσει την όποια πληροφορία επιλέξει σε όποιον άνθρωπο επιλέξει!!

Πως πρέπει να τρώμε για να μην αρρωστήσουμε και να ζήσουμε περισσότερο


Πως πρέπει να τρώμε


Πως πρέπει να τρώμε για να μην αρρωστήσουμε και να ζήσουμε περισσότερο


Για να φυλάς την υγεία του σώματος, άνθρωπε, κάνει χρεία να τρως ευτάκτως και σύμμετρα, γιατί άλλο δεν βλάπτει περισσότερο, όπως η πολυφαγία και τα διάφορα φαγητά, τα οποία μας έδωσε ο πανάγαθος Θεός να τα τρώμε με διάκριση σε κάθε καιρό ευάρμοστο και όχι να γεμίζουμε κάθε ώρα την κοιλιά, σαν τα γουρούνια· αλλά με ευταξία και σύνεση.

Από τη πολυφαγία πέθαναν πολλοί από πρόωρο θάνατο, γιατί όταν φας περισσότερο από το αρκετό σου, είναι τόση ζημιά, σαν να φορτώσεις ένα γάιδαρο περισσότερο από όσο μπορεί να σηκώσει και κινδυνεύεις σε θάνατο, καθώς είδαμε πολλούς μερικές φορές σε πολλά κάστρα, όταν ήταν κακοχρονία και πεινούσαν οι άνθρωποι και όταν μερικοί πτωχοί έβρισκαν πολύ φαγητό και έτρωγαν υπέρμετρα, πέθαιναν.


Γιατί όταν βάλεις στον στομάχι περισσότερο από το συνηθισμένο, δεν μπορεί η έμφυτος ορμή, να το χωνέψει, και να το μετατρέψει στην ουσία του σώματος και δημιουργεί μεγάλη ζημιά, μάλιστα όταν είναι διαφορετικά φαγητά · Γιατί άλλο θέλει πολλή ώρα να χωνεύσεις και άλλο όχι λίγη, κατά την φύση του.

Σε αυτό έχουμε υπόδειγμα τους παλαιούς άνδρες, όπου έζησαν τόσους χρόνους χωρίς ασθένεια, γιατί έτρωγαν σύμμετρα. Αμή τώρα περισσότεροι φονεύονται από την γαστριμαργία, παρά από το μαχαίρι. Ναι επί της αλήθειας πολλούς είδαμε, όπου για να μην φυλάξουν στο φαγητό εγκράτεια, πέθαναν οι τρισάθλιοι και απώλεσαν την ψυχή και το σώμα.

Εάν λοιπόν ποθείς την υγείαν σου, φυλάξου, πρώτα μεν από τα βλαβερά και κακοχώνευτα, φαγητά, σαν να πούμε ψωμί λειψό, τυρί παλαιό, κουκιά, φασόλια, φυλάδες, σκόρδα, κρεμμύδια, και όλα τα εντόσθια των ζώων, και άλλα όμοια πράγματα, καθώς θέλουμε γράψει παρακάτω σαφέστερα, για να γνωρίζει κάθε ένας το βλαβερό και ωφέλιμο.

Φεύγε την κραιπάλη ως θάνατο και τρώγε πάντοτε λιγότερο, αν θέλεις να μην ασθενήσεις ποτέ, γιατί όσοι χορταίνουν σαν τα άλογα ζώα, πέφτουν σε μέγα κίνδυνο, ή να σβήσουν την έμφυτο θέρμη, ή να σπάσει καμιά φλέβα, τα οποία και τα δύο τους φέρουν ταχέως σε θάνατο.

Πνευματικό φαγητό: Θεραπεύοντας το τσάκρα της βάσης (Συνταγή)


Το τσάκρα της βάσης είναι ένα ενεργειακό κέντρο που βρίσκεται στη βάση της σπονδυλικής στήλης. Όταν δονείται υπάρχει ένα ζωντανό κόκκινο χρώμα στην αύρα σας. Το τσάκρα της βάσης συνδέεται με την γειωμένη φυσική, συναισθηματική και ψυχική ευεξία. Είναι γνωστό ως το πρώτο τσάκρα και έχει δυνατή σύνδεση με την επιβίωση, τα γενεαλογικά πρότυπα, την ασφάλεια, το φαγητό, τα χρήματα, την αγάπη κτλ. Το τσάκρα της βάσης κρατά την βάση της ζωής μας.

Η συνειδητή εργασία με το τσάκρα της βάσης μπορεί να έχει βαθιά επίδραση στην θεραπεία του μυαλού και της σωματικής σύνδεσης. Το τσάκρα της βάσης σας μπορεί να είναι κλειστό, ανοιχτό ή πάρα πολύ ενεργητικό, οπότε εδώ υπάρχουν κάποιες οδηγίες για να αξιολογήσετε το τι κάνει το τσάκρα σας.

Όταν το Τσάκρα της Βάσης είναι κλειστό: Ίσως νιώθετε εγκαταλελειμμένοι από τους γονείς, τους φίλους ή από τον σύντροφο σας. Αισθάνεστε συνεχώς πως δεν σας υπολογίζουν, βγαίνουν χωρίς εσάς και κρατείστε στη ζωή επιβιώνοντας. Ίσως έχετε σκέψεις που σχετίζονται με την έλλειψη χρημάτων ή φαγητού. Νιώθετε πως δεν είστε συνδεδεμένοι με κανέναν κι έτσι ενεργείτε απότομα και αποτραβιέστε. Έχετε αρνητική άποψη για τον εαυτό σας, μισείτε το σώμα σας και λέτε πως δεν είστε καλοί έτσι όπως είστε. Η κατάθλιψη, η έλλειψη αντοχής, το άγχος, η έλλειψη συγκέντρωσης και η ανησυχία είναι αυτά που νιώθετε καθημερινά.

Όταν το Τσάκρα της Βάσης είναι ανοιχτό: Νιώθετε πως είστε επιθυμητοί και ανήκετε στην οικογένεια ή στους φίλους σας. Είστε υγιείς, έχετε δυνατή σύνδεση με το σώμα σας και είστε ευτυχισμένοι με αυτό. Είστε οικονομικά ασφαλείς, διαχειρίζεστε τα χρήματα καλά με την σταθερή ροή του ότι έχετε ότι χρειάζεστε και θέλετε.

Όταν το Τσάκρα της Βάσης είναι υπερβολικά δραστήριο: Έχετε υλιστικές σκέψεις που θέτουν την αξία σας γι αυτά που έχετε. Ίσως αναπτύξετε υπερβολική σεξουαλικότητα, απληστία, θυμό, επιθετικότητα, ενοχλητική, ελεγκτική και παρορμητική συμπεριφορά. Σας είναι δύσκολο να αποδεχτείτε την αλλαγή και έχετε άκαμπτα όρια με τους ανθρώπους γύρω σας.

Τι ειναι αυτο που βγαινει απο το ποδι του αστυνομικου;



Σε μια καταδιωξη στην Αμερικη οπου οι καμερες τον ειδησεων τραβουσαν ζωντανα την εξελιξη φαινεται κατι πολυ περιεργο να συμβαινει !
Στο βιντεο παρακατω αν δειτε στο 10 λεπτο και 14 δευτερα θα δειτε οτι απο το ποδι του αστυνομικου βγαινει κατι παραξενο !
Δεν θελω να επηρεασω κανεναν , δεν γνωριζω αν αυτο το βιντεο καποιος το εφτιαξε η οχι … θεωρητικα ειναι κατευθειαν απο την ζωντανη μεταδοση … !
Δειτε και κρινετε …μπορει μια μικρη μαυρη σκια αν βρει χωρο στην συνειδηση του ανθρωπου να τον κανει να πραξει κατι ακατανομαστο; και αν δεν τα καταφερει να απομακρυνθει; … μια απλη αρχικη σκεψη ..!

Η Συγκομιδή έχει Ήδη Ξεκινήσει. Ο Πούτιν το Γνωρίζει και το Καλύπτει



Μία περίεργη είδηση προβάλει η Daily Star. Το περίεργο ίσως είναι ότι δεν το κάνει με φανερή διάθεση να χλευάσει ή να κοροϊδέψει το περιεχόμενο. Αν
και κρατάει μία ουδετερότητα με τάσεις αμφιβολίας, δίνει την εντύπωση πως η πληροφορία που μεταφέρει μπορεί να έχει κάποιο υπόβαθρο.


Σύμφωνα, λοιπόν, με την dailystar.co.uk υπάρχει ένας σοκαριστικός ισχυρισμός ότι οι εξωγήινοι από τον Νιμπίρου, ήδη βρίσκονται στην Γη. Η Συγκομιδή έχει ήδη ξεκινήσει. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν το γνωρίζει και το καλύπτει.
Οι παράξενες αυτές πληροφορίες που δεν θα περιμέναμε να συναντήσουμε σε συστημικά και συντηρητικά μέσα, φαίνεται να έχουν ως πηγή τον Christian DeBlanc, έναν συνωμοσιολόγο που «ειδικεύεται» στον Πλανήτη Χ ή Νιμπίρου.
Όμως, μεταδίδει η Daily Star, oι εξωγήινοι από το Nibiru – γνωστοί στους περισσότερους ως Ανουνάκι – υποτίθεται ότι έχουν ήδη φθάσει στον πλανήτη μας. Οι συνωμοσιολόγοι είναι πεπεισμένοι ότι ο ρωσικός στρατός διεξάγει πόλεμο εναντίον των εξωγήινων στη Συρία.

Η σταύρωση του Χριστού : Τα δραματικά γεγονότα στον Γολγοθα και τα υπερφυσικά φαινόμενα που συνέβησαν



Σύμφωνα με τις περιγραφές της Καινής Διαθήκης, ο Ιησούς Χριστός, ο οποίος θεωρείται από τους Χριστιανούς ως ο υιός του Θεού αλλά και ο Μεσσίας, συνελήφθη, δικάστηκε και καταδικάστηκε από τον Πόντιο Πιλάτο για να μαστιγωθεί και τελικά να σταυρωθεί.

Συλλογικά αποκαλούμενα ως τα πάθη, ο πόνος και λυτρωτικός θάνατος του Ιησού είναι η κύρια διάσταση της χριστιανικής Θεολογίας που αφορά στο δόγμα της σωτηρίας και του εξιλασμού. 

Η σταύρωση του Ιησού περιγράφεται στα Ευαγγέλια, αναφέρεται στις αποστολικές επιστολές, επιβεβαιώνεται από άλλες αρχαίες πηγές και γενικά θεωρείται ως ένα πραγματικό γεγονός επιβεβαιωμένο και από μη χριστιανικές πηγές. 

Στις μέρες μας η Βάπτιση αλλά και η Σταύρωση του Ιησού θεωρούνται ως δύο βέβαια, ιστορικά γεγονότα. 

Αν και όλες οι πηγές που αναφέρονται στην σταύρωση είναι λογοτεχνικές, η αρχαιολογική ανακάλυψη του 1968 στα βορειοανατολικά της Ιερουσαλήμ του σώματος ενός σταυρωμένου άνδρα που χρονολογείται από τον 1ο αιώνα παρέχει αρκετά αποδεικτικά στοιχεία ότι σταυρώσεις όντως συνέβαιναν κατά την ρωμαϊκή περίοδο περίπου με τον ίδιο τρόπο που περιγράφεται και η σταύρωση του Ιησού στα Ευαγγέλια. 

Στην Καινή Διαθήκη και τα τέσσερα Ευαγγέλια λήγουν με μία εκτενή περιγραφή της σύλληψης, δίκης, Σταύρωσης, ταφής και Ανάστασης του Ιησού. 

Σε κάθε ένα αυτά τα πέντε γεγονότα στην ζωή του Ιησού περιγράφονται με περισσότερες έντονες λεπτομέρειες από οποιαδήποτε άλλη αφήγηση των Ευαγγελίων. 

Οι ιστορικοί θεωρούν ότι τα Ευαγγέλια δίνουν ώρα παρά ώρα αφήγηση των γεγονότων. Οι χριστιανοί αντιλαμβάνονται τη Σταύρωση του Ιησού ως την υπέρτατη θυσία του Χριστού για τη σωτηρία των ανθρώπων. 

Στην Εκκλησία βιώνεται ως αναíμακτη θυσία με τη μετουσίωση του άρτου και του οίνου σε σώμα και αίμα του Κυρίου στην Θεία Ευχαριστία ως ανάμνηση του Μυστικού δείπνου και τιμάται από τους χριστιανούς τη Μεγάλη Παρασκευή. 

Ο χαμένος τάφος του Αχιλλέα – Μέρος Β’

The Island of Serpents (Zmeiny Island)

Ο χαμένος τάφος του Αχιλλέα – Μέρος Α’

Το νησί του Αχιλλέα
Το 1823, ο πλωτάρχης  N. D Kritsikii, έκανε τις πρώτες έρευνες στο ακατοίκητο νησάκι Zmeinyi του Ευξείνου Πόντου. Είδε ένα αρχαίο κτίσμα, ακριβώς στο μέσο του νησιού, το οποίο και σχεδίασε. Κατέγραψε ακόμα και μερικά ευρήματα που προέκυψαν από μία πρόχειρη ανασκαφή. Γνώριζε καλά πως το νησάκι Zmeinyi (Φιδονήσι), ήταν η αρχαία Λεύκη ή Αχίλλεια, ο τόπος που οι αρχαίοι συγγραφείς ανέφεραν ως κέντρο λατρείας του Αχιλλέα. Όπως σε όλη την περιοχή της Ποντικής Ολβίας, ο Αχιλλέας λατρευόταν στο νησί από τους Μιλήσιους αποίκους ως Ποντοκράτορας και Σωτήρας.
Από την κλασική περίοδο δεν έχουμε σχετικές αναφορές, εκτός από έναν στίχο στην «Ανδρομάχη» του Ευριπίδη, όπου η Θέτις λέει στον σύζυγό της Πηλέα πως μπορεί να δει τον γιο του στον οίκο του στο Λευκό Νησί του Ευξείνου Πόντου. Δύο αιώνες αργότερα, την ύπαρξη του ναού επιβεβαιώνει ο γλύπτης Αντίγονος από την Κάρυστο.
Αργότερα, ο Παυσανίας  αποκαλύπτει πως, τουλάχιστον στην εποχή του, ο ναός αυτός είχε τη φήμη θεραπευτηρίου. Η Πυθία των Δελφών, μας λέει, έστειλε εκεί τον Λεωνίδα, έναν στρατηγό από τον Κρότωνα της Σικελίας, για να θεραπευτεί.
Ο ναός του Αχιλλέα
Περισσότερες πληροφορίες για το νησί όμως, μας δίνει ο  βιογράφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Αρριανός, στο έργο του «Περίπλους Ευξείνου Πόντου». Το 130 Κ.Χ που γράφει το έργο αυτό, το νησί ονομαζόταν ακόμα «Αχιλλέως Νήσος», «Αχιλλέως Δρόμος» και «Λευκή». Περιγράφει τον ναό που βρισκόταν στο ψηλότερο σημείο, στο κέντρο του νησιού. Υπήρχε ακόμα ένα παλιό ξόανο του ήρωα-θεού. Το νησί ήταν ακατοίκητο, και μόνο προσωρινά το επισκέπτονταν όσοι ήθελαν να αποδώσουν τιμές στον ήρωα. Οι πολλές κατσίκες που υπήρχαν στο νησί ήταν προσφορές των προσκυνητών, αλλά υπήρχαν πολλά ακόμα αναθήματα, αγγεία και λίθοι από τους πιο πολύτιμους. Είδε και επιγράμματα στην ελληνική ρωμαϊκή γλώσσα, που ήταν όλα έπαινοι του Αχιλλέα και του Πατρόκλου, ο οποίος λατρευόταν εκεί επίσης. Τον ναό τον προστάτευαν και τον φρόντιζαν  τα απειράριθμα πουλιά που ζούσαν στο νησί. Βουτάνε στη θάλασσα και ύστερα πετούν πάνω από τον ναό καταβρέχοντάς τον και σκουπίζοντας το έδαφος με τα φτερά τους.

Οι νόμοι του Μέρφυ

Be-happy-for-no-reason

1. Ο Νόμος του Μέρφυ: Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει.
α. Αν από διάφορα πράγματα, ένα έχει την πιθανότητα να πάει στραβά, θα είναι αυτό που θα προκαλέσει την μεγαλύτερη ζημιά.
β. Αν ξέρεις ότι υπάρχουν μόνο 4 δυνατοί τρόποι για να πάει κάτι στραβά και φροντίσεις να τους προλάβεις, τότε αμέσως θα εμφανιστεί και ένας πέμπτος.
γ. Αν αφήσεις τα πράγματα στην τύχη τους, πάντα έχουν την τάση να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.
Χαμογελάστε…Ούτως η άλλως το αύριο θα είναι χειρότερο.
δ. Κάθε λύση, γεννάει ένα καινούριο πρόβλημα.
ε. Είναι αδύνατον να προφυλάξεις κάτι από τη βλακεία, διότι οι βλάκες είναι ικανότατοι.
Συμπεράσματα: Χαμογελάστε… Ούτως η άλλως το αύριο θα είναι χειρότερο. Αν αισθάνεσαι καλά, μην ανησυχείς… Θα περάσει.
2. Όταν τα πράγματα πάνε καλά… Κάτι θα πάει στραβά.
α. Όταν τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα, θα γίνουν.
β. Κάθε φορά που τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν καλύτερα, κάπου έχεις κάνει λάθος.
3. Κάθε φορά που θες να «χτυπήσεις ξύλο», διαπιστώνεις ότι ο κόσμος είναι φτιαγμένος από αλουμίνιο ή πλαστικό.
4. α. Για να καθαριστεί κάτι, πρέπει να βρωμίσει κάτι άλλο.
β. …μπορείς όμως να βρωμίσεις τα πάντα χωρίς να καθαρίσεις τίποτα. Το αντίστροφο δεν ισχύει.
5.Είναι αδύνατον για ένα αισιόδοξο να γνωρίσει μια ευχάριστη έκπληξη.
6.α. Οι διπλανές ουρές κινούνται πιο γρήγορα.
β. …Αν αλλάξεις ουρά, η ουρά που ήσουν πρίν θα αρχίσει να κινείται πιο γρήγορα από την ουρά στην οποία βρίσκεσαι τώρα.

ΤΕΛΕΙΩΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΡΩΣΙΚΟ… ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ!!!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μια είδησης που μεταδόθηκε από τουρκικά ΜΜΕ έχει προκαλέσει κυριολεκτικά σοκ στην Άγκυρα, καθώς ανατρέπει τις μέχρι σήμερα συμφωνίες με την Ρωσία για τις τουρκικές επιχειρήσεις στην Συρία.
Συγκεκριμένα όπως μεταδόθηκε τουρκικά ΜΜΕ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρώφ, δήλωσε πριν από λίγες ώρες ότι οι πολεμικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στην Συρία κατά της τρομοκρατίας θεωρούνται ότι περάτωσαν την αποστολή τους και τώρα θα πρέπει η Τουρκία να παραδώσει τον θύλακα του Αφρίν που κατέλαβαν τα τουρκικά στρατεύματα στην… κυρίαρχο Συρία και στο καθεστώς της Δαμασκού του προέδρου Άσαντ.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ – ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ


Φωτογραφία του χρήστη Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF, γνήσιος διαλογισμός Κρίγια-Ράτζα Γιόγκα Ελλάδα.

– Ο Χριστός δεν θα «Πέσει από τα σύννεφα» για να κρίνει δικαίους και αδίκους – αυτά τα λόγια είναι αλληγορικά

«Και τότε θα φανεί το σημάδι του Υιού του ανθρώπου εν τώ ουρανώ, και τότε θα θρηνήσουν πάσαι αι φυλαί της γής, και θα δουν τον Υιόν του ανθρώπου ερχόμενον επί των νεφελών του ουρανού μετά δυνάμεως και δόξης πολλής» (κατά Ματθαίο ΚΔ).

ΠΑΡΑΜΑΧΑΝΣΑ ΓΙΟΓΚΑΝΑΝΤΑ


Είναι εξαιρετικά λυπηρό το ότι, λόγω της παρερμηνείας των ανωτέρω εδαφίων, πολλοί θεωρούν ότι ο Ιησούς θα επανέλθει στη γη σαν αστραπή από τον ουρανό. Η κατά Χριστόν Συνειδητότητα για την οποία μίλησε ο Ιησούς μπορεί να έρθει για δεύτερη φορά στον καθένα, οποιαδήποτε στιγμή – υπό τον όρο ότι ο πιστός θα διευρύνει τη συνειδητότητά του μέχρι να μπορέσει να χωρέσει τον άπειρο ωκεανό της κατά Χριστόν Συνειδητότητας. Ακόμα κι αν στέλνονταν στη γη χίλιοι Χριστοί, δεν θα λύτρωναν τους κατοίκους της αν αυτοί οι ίδιοι δεν γίνονταν σαν τον Χριστό, με το να εξαγνίσουν και να διευρύνουν την ατομική τους συνειδητότητα ώστε να λάβουν μέσα σ’ αυτήν τον δεύτερο ερχομό (τη Δευτέρα Παρουσία) της κατά Χριστόν Συνειδητότητας όπως αυτή ήταν εκδηλωμένη στον Ιησού.

Είναι μάταιο να περιμένει κάποιος ότι ο Ιησούς θα έρθει ξανά μέσα από τα σύννεφα του ουρανού. Ο Θεός δεν θα επιτρέψει ποτέ μια τέτοια θεαματική επίδειξη της δόξας Του μπροστά στα ασεβή μάτια φαύλων ανθρώπων. Με ηθική πειθαρχία όμως, με διαρκή λατρευτική προσευχή και με βαθύ διαλογισμό, μπορεί κάποιος να έρθει σε επαφή με τον Θεό σε εσωτερική σιωπή και να Τον νιώσει σαν Πάντα Ανανεούμενη Χαρά. Αυτή η χαρά που γίνεται αισθητή στον διαλογισμό υποδηλώνει επίσης επαφή με την κατά Χριστόν Νοημοσύνη στην ουσιώδη ενότητά της με τον Θεό. Όταν ο πιστός νιώθει τον Θεό και τον αντανακλώμενο Χριστό-Υιό Του ως την αισθητή μακαριότητα του διαλογισμού, θα πρέπει να προσφέρει το γλυκό προσκύνημα της αγάπης του στο άδυτο αυτής της θεϊκής αντίληψης – με όλη την αφοσίωση της καρδιάς, με όλη τη διαίσθηση της ψυχής, με όλη την αδιάσπαστη συγκέντρωση του νου και με όλη τη δύναμη της ζωικής ενέργειας του σώματος. Μ’ αυτόν τον τρόπο ο πιστός εκπληρώνει την ύψιστη εντολή, τον υπέρτατο νόμο που απαιτείται για να γνωρίσει τον Θεό.

Η επαφή μ’ αυτή τη Συνειδητότητα, που βιώνεται στην πάντα ανανεούμενη χαρά του διαλογισμού, θα είναι η πραγματική δευτέρα παρουσία του Χριστού – και θα λάβει χώρα ακριβώς μέσα στην προσωπική συνειδητότητα του πιστού. 

Επικεφαλής Επιστήμων Προειδοποιεί ότι η Αποκάλυψη Πλησιάζει και ΔΕΝ είναι Καθόλου όπως Νομίζουμε



Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Έχουμε σχηματίσει μία εντύπωση για το πως θα μπορούσε να είναι μία μέρα ή κάποιοι μήνες «Αποκάλυψης». Εισβολή εξωγήινων, πτώση μετεωρίτη, αναστροφή των πόλων της Γης, κακόβουλα μικρόβια, επιδημίες, ζόμπι και πολλά άλλα που βλέπουμε, συνήθως σε ταινίες του Hollywood.
Όμως, η πραγματικότητα θα μπορούσε να είναι μακράν χειρότερη από όλα αυτά και, μάλιστα, να μην καταγραφεί πουθενά ως η μεγαλύτερη καταστροφή που μπορεί να αποδεκατίσει την ανθρωπότητα.
Μία κορυφαία επιστήμονας ζήτησε την παγκόσμια προσπάθεια να σταματήσει η αύξηση των ανθεκτικών στα αντιβιοτικά βακτηρίδια, προειδοποιώντας ότι εάν δεν ενεργήσουμε τώρα, εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να πεθαίνουν κάθε χρόνο από ανθεκτικές σε φάρμακα ασθένειες.
Η καθηγήτρια Dame Sally Davies, Επικεφαλής Ιατρικός Διευθυντής του Ηνωμένου Βασιλείου, προειδοποίησε ότι χωρίς ταχεία παγκόσμια δράση θα μπορούσαμε να δούμε το «τέλος της σύγχρονης ιατρικής» καθώς τα αντιβιοτικά μας είναι άχρηστα από ανθεκτικά στα φάρμακα στελέχη βακτηρίων.
Επί του παρόντος, μόνο στην Αμερική, τουλάχιστον 2 εκατομμύρια άνθρωποι μολύνονται από ανθεκτικά στα αντιβιοτικά βακτήρια και τουλάχιστον 23.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο ως άμεσο αποτέλεσμα, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών. Συνολικά, ο αριθμός αυτός είναι περίπου 700.000 . Η καθηγήτρια Davies, μίλησε μπροστά από μια παγκόσμια συνάντηση των αρχηγών, στο Βερολίνο το φθινόπωρο του 2017, για την υγεία, προκειμένου να αποκαλύψει μία χαρτογράφηση της εξάπλωσης του θανάτου και της ασθένειας από μικρόβια ανθεκτικά στα φάρμακα. Προειδοποίησε ότι τα επόμενα 30 χρόνια αυτός ο αριθμός θα μπορούσε να αυξηθεί σε πάνω από 10 εκατομμύρια, καθώς περισσότερα βακτήρια γίνονται ανθεκτικά σε αντιβιοτικά.

Είναι η Γερμανία μία αμερικανική αποικία;


Από θεωρητικής πλευράς η χώρα είναι εθνικά ανεξάρτητη, αλλά στην πραγματικότητα η εθνική της κυριαρχία είναι πολύ περιορισμένη – παραμένοντας στην ουσία ένα προτεκτοράτο των Η.Π.Α., ο βασικός ρόλος του οποίου είναι ο έμμεσος έλεγχος της Ευρώπης και η εξυπηρέτηση των γεωπολιτικών στόχων της υπερδύναμης.   

Ανάλυση

Εάν η Γερμανία είναι πράγματι αμερικανικό προτεκτοράτο, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι οι Γερμανοί, τότε ποιός είναι ο πραγματικός κυρίαρχος της Ευρωζώνης και της ΕΕ; Ποιός ο ρόλος του επενδυτικού κολοσσού των 6,3 τρις $, της Black Rock που αποτελεί το βασικό μέτοχο όλων των μεγάλων εισηγμένων εταιρειών του γερμανικού δείκτη DAX(πηγή); Σε ποιόν ανήκει η Deutsche Bank, στη διοίκηση της οποίας τοποθετήθηκε καινούργιος επικεφαλής μετά τις αποτυχίες του προηγουμένου, σηματοδοτώντας την απομάκρυνση της από τις διεθνείς επενδυτικές δραστηριότητες;
Επεξήγηση γραφήματος: Μέτοχοι των ομίλων του DAX – με σκούρο καφέ οι ξένοι μέτοχοι, με λιγότερο σκούρο οι εγχώριοι και μα ανοιχτό αυτοί που δεν προσδιορίζονται.

Προσπαθώντας να βρει κανείς τις σωστές απαντήσεις μέσα από τα γεγονότα, διαπιστώνει πως όταν η πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας μετά το συμβάν με το διπλό πράκτορα ζήτησε την πλήρη υποστήριξη της γερμανικής κυβέρνησης σε μία πρωτοφανή εκστρατεία μίσους εναντίον της Ρωσίας, η καγκελάριος δεν δίστασε καθόλου. Εκτός αυτού, όταν οι Η.Π.Α. με τη βοήθεια του ΝΑΤΟ διεξήγαγαν τον πόλεμο εναντίον της πρώην Γιουγκοσλαβίας, κατέλαβαν το Αφγανιστάν, πυροδότησαν τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή ή εισέβαλαν στην Ουκρανία με ένα πραξικόπημα που οι ίδιες προκάλεσαν, η Γερμανία τις ακολουθούσε πάντοτε – ενώ συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στο δράμα της Ουκρανίας.

Επί πλέον, όταν το ΝΑΤΟ κατευθύνεται ανατολικά παρά τις συμφωνίες του 1990, εγκαθιστώντας στα σύνορα με τη Ρωσία χιλιάδες στρατιώτες, πυραύλους, μεραρχίες τεθωρακισμένων και πολεμικά αεροπλάνα, η Γερμανία ευρίσκεται στην πρώτη γραμμή – χωρίς την παραμικρή αντίρρηση. 

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με τις μη δικαιολογημένες αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, παρά το ότι είναι επώδυνες για τη γερμανική οικονομία – ενώ δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς πως η κυβέρνηση της χώρας δεν αντέδρασε καθόλου, όταν αποκαλύφθηκε η κατασκοπία της εκ μέρους των Η.Π.Α., μέσω της αμερικανικής εταιρείας πληροφοριών (NSA). 

Β.Πούτιν: «Το Ισραήλ δεν μας ειδοποίησε καν» – Ο ρωσικός Στρατός μεταπίπτει σε κατάσταση ολοκληρωτικού πολέμου!

Ο Β.Πούτιν έδωσε διαταγή για πλήρη πολεμική κινητοποίηση του Στρατού της χώρας. Ηδη μεγάλα ΜΜΕ μιλούν για «πλήρη συναγερμό πολέμου» ενώ σε όλη τη χώρα παρατηρούνται μετακινήσεις πυραυλικών, συμβατικών και πυρηνικών δυνάμεων. Το σίγουρο είναι πως μετά τις χτεσινές απειλές των ΗΠΑ, την σημερινή επιδρομή του Ισραήλ, έρχονται εκρηκτικές εξελίξεις στην περιοχή.
Ετσι, με διαταγή του Αρχιστράτηγου, ο ρωσικός στρατός μεταπίπτει σε κατάσταση ολοκληρωτικού πολέμου.
Η στρατιωτική δραστηριότητα είναι έντονη ιδιαίτερα στο δυτικό τμήμα της Ρωσίας κοντά στα σύνορα με Ουκρανία και Λευκορωσία όπως και στην περιοχή Transbaikal και την Απω Ανατολή.
Κάποιες πηγές αναφέρουν ανάπτυξη συστημάτων Διοίκησης και Πολέμου σε κεντρικές ναυτικές βάσεις και στρατιωτικά αεροδρόμια.
Ρωσικές στρατιωτικές πηγές αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις μετακινήσεις δυνάμεων.
Yπάρχει όμως μια λεπτομέρεια που έχει μεγάλη σημασία και δίνει φως στις εξελίξεις μαζί με τις χτεσινές πληροφορίες των ΗΠΑ για επιχείρηση κατά της Συρίας:
Οι Ρώσοι αναφέρουν ότι ο Β.Πούτιν δεν ειδοποιήθηκε από τους Ισραηλινούς για το επικείμενο πλήγμα όπως έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο χωρών.
Τι σημαίνει αυτό;

Τα "πηδηχτά" γονίδια (Jumping genes) - Γονεϊκή συμπεριφορά και πηδηχτά γονίδια




Γεια σας φίλες και φίλοι μου

Η ανακάλυψη πριν λίγα χρόνια τουDNA και του ανθρώπινου γονιδιώματος, τα γονίδια δηλαδή που αυτό περιέχει, (σας έχω αναλυτικά εξηγήσει το θέμα αυτό εδώ), έκαναν τους επιστήμονες για άλλη μια φορά να νιώσουν υπερήφανοι και σπουδαίοι.

Πίστεψαν πως βρήκαν τη λύση πολλών προβλημάτων υγείας. Εύκολα και αβίαστα θεώρησαν τους εαυτούς τους αντιπροσώπους του Θεού και στο όνομα της καλής υγείας άρχισαν να σκοτώνουν έμβρυα πριν αυτά γεννηθούν, εάν είχαν κάποιο  γονίδιο που οι ερευνητές είχαν συνδέσει με καρκίνο. Πίστευαν έτσι με την "Ευγονική", έτσι ονομάστηκε η καινούργια αυτή επιστήμη, πως θα μπορούσαν να προφυλάξουν τους καινούργιους  ανθρώπους από το να παρουσιάσουν καρκίνο, στη ζωή τους...

Για άλλη μια φορά γελάστηκαν... Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά, πως τα μυστικά της φύσης είναι πολύ μεγάλα για τον μικρούλη ανθρώπινο εγκέφαλο, ακόμη και αυτόν, των «μεγάλων» επιστημόνων.   

Με την πρόοδο των ερευνών, όλο και περισσότερα «καρκινικά» γονίδια άρχισαν να ανακαλύπτονται, αλλά παράλληλα άρχισαν να ανακαλύπτονται όλο και περισσότερα γονίδια που επισκευάζουν αυτά τα καρκινικά γονίδια. Και τότε κατάλαβαν οι ερευνητές πως κάτι άλλο συμβαίνει. Πως κάτι επηρεάζει και «χαλάει» τα γονίδια και πως ο οργανισμός έχει την ικανότητα να τα επιδιορθώνει, κάποιες φορές. Η έρευνα έφτασε έτσι στην ανακάλυψη πως το χρόνιο στρες με τον καταρράκτη αντιδράσεων που προκαλεί στον οργανισμό μέσω έκκρισης διαφόρων ορμονών, ευθύνεται για την δημιουργία προβληματικών γονιδίων και τα νοσήματα στα οποία αυτά οδηγούν τον οργανισμό.

Οι έρευνες λοιπόν άλλαξαν στόχο, και καινούργιες θεραπείες που υπήρχαν παλαιότερα και είχαν απαξιωθεί από τους επιστήμονες ονομάζοντάς τες «εναλλακτικές» για να δείξουν πως δεν είχαν αυτές επιστημονική βαρύτητα, άρχισαν να ερευνώνται από καινούργια οπτική γωνία. Πολλά από τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών είναι πολύ ενδιαφέροντα και οδήγησαν σε συμπεράσματα, που έφεραν ξανά τις θεραπείες αυτές στο προσκήνιο της επικαιρότητας, τις έβαλαν πλάι σε αυτές της  κλασσικής ιατρικής και τους δόθηκε το καινούργιο όνομα  «συμπληρωματικές».  

Είμαστε αστρόσκονη !


Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Η συνεχής κριτική είναι ένας από τους λόγους που κάνουν την ενέργειά μας να μην είναι αρμονική και οδηγεί σε προβλήματα τόσο την υγεία όσο και τη ζωή μας.

Ο καθένας μας σε οτιδήποτε λέει ή κάνει είναι «σωστός» για κάποιους και «λάθος» για κάποιους άλλους. Αυτό δεν θα πρέπει να χαλάει την δική μας αρμονία. Η αποδοχή, όπως όλοι ξέρουμε, οδηγεί σε ηρεμία και ειρήνη τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό μας κόσμο.

Είναι ελεύθερος ο καθένας να εκφράζει την άποψή του, αρκεί να μη προσπαθεί να την επιβάλει. Η άσκηση στην μη κριτική και την αποδοχή, είναι από τις πιο δύσκολες ασκήσεις που οδηγούν σε ηρεμία και υγεία.

Μην παρεξηγηθούν όμως τα πιο πάνω. Δεν σημαίνει αυτό πως θα πρέπει να μένουμε άπρακτοι μπροστά σε καταστάσεις που δεν μας αρέσουν. Πρέπει να δεχόμαστε πως ο καθένας είναι ελεύθερος να σκέφτεται και να δρα όπως εκείνος νομίζει, αλλά,  στην περίπτωση που έχουμε αντίθετη άποψη, αντί να χαλάμε την ενέργειά μας με άσκοπη κριτική, είναι καλύτερο να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε τόσο για τον εαυτό μας όσο και για τους άλλους γύρω μας, για να αλλάξουμε την κατάσταση. Έτσι εμείς θα νιώθουμε καλά, θα έχουμε ενθουσιασμό και σκοπό, πράγματα που βελτιώνουν την ενέργειά μας και οδηγούν σε υγεία και καλή ζωή.

Λίγοι είναι αυτοί που μπροστά σε καταστάσεις που δεν τους αρέσουν, αποφασίζουν να δράσουν και να κάνουν κάτι, έστω και μικρό για την αλλαγή της κατάστασης προς την κατεύθυνση που εκείνοι θεωρούν καλύτερη. Συνήθως αναλώνονται σε κριτικές και παράπονα, πιστεύοντας πως δεν είναι δική τους ευθύνη η αλλαγή που επιθυμούν.

Και όμως ΕΙΝΑΙ!

Η χαμένη παράδοση του εορτασμού του Πάσχα των Καθολικών

Ο λαβύρινθος του καθεδρικού της πόλης Σαρτρ

Οι ιερείς χόρευαν γύρω από ένα λαβύρινθο και έπαιζαν ένα συμβολικό, τελετουργικό παιχνίδι.



Στον κυρίως ναό του καθεδρικού της Σαρτρ στη Γαλλία, οι πέτρες στο δάπεδο ήταν διατεταγμένες -πριν από εκατοντάδες χρόνια- έτσι ώστε να σχηματίζεται ένας λαβύρινθος, διαμέτρου 12 μέτρων περίπου, με αρκετά μεγάλες διαδρομές για να μπορεί κάποιος να περπατήσει μέσα του.

Από τον 12ο αιώνα, αυτοί οι λαβύρινθοι έγιναν μέρος του σχεδιασμού των καθεδρικών ναών στη βόρεια Γαλλία και στην Ιταλία. Ο σκοπός τους ήταν μυστηριώδης, αν και πιστεύεται ότι έχουν αλληγορική σημασία. Ακολουθώντας το μονοπάτι του λαβυρίνθου, αναδημιουργούνταν συμβολικά ένα προσκύνημα ή ίσως το ταξίδι του Χριστού από την Κόλαση μετά την Σταύρωση, στην Ανάστασή Του. Μερικές φορές οι λαβύρινθοι ήταν διακοσμημένοι με εικόνες του αρχαίου ελληνικού Μινώταυρου.

Όμως, χάρη σε ένα έγγραφο του 14ου αιώνα, γνωρίζουμε ότι τουλάχιστον ένας τέτοιο λαβύρινθος είχε άλλο σκοπό, μόνο μία φορά το χρόνο. Χρησιμοποιούνταν ως γήπεδο μπάλας τη Δευτέρα του Πάσχα.

Στον καθεδρικό της Οσέρ στη βόρεια Γαλλία, και πιθανότατα στους καθεδρικούς ναούς της πόλης Σενς και της Αμιέν (ίσως και στη Σαρτρ), οι κληρικοί συγκεντρώνονταν γύρω από τον λαβύρινθο, χόρευαν σε έναν κύκλο και έριχναν μια μπάλα από τον έναν στον άλλο. Αυτά τα παιχνίδια, σύμφωνα με τους μεσαιωνικούς θρησκευτικούς παρατηρητές, είχαν δεσμούς με παγανιστικές πρακτικές, τα οποία είχαν ενσωματωθεί σε τελετές της εκκλησίας για εκατοντάδες χρόνια.

Μερικά παράξενα ζώα που ίσως δεν ξέρετε



Ο κόσμος μας είναι γεμάτος με εξωτικά ζώα.



Υπάρχουν πολλά είδη που είναι λιγότερο γνωστά στο ευρύ κοινό. Ο redditor preggit αποφάσισε να παρουσιάσει μερικά από αυτά τα πραγματικά ζώα. Και λέμε "να παρουσιάσει" γιατί αν τα δει κανείς θα νομίζει ότι πρόκειται για προϊόν επεξεργασίας, ή το προϊόν φαντασίας ή κάποιου μύθου.

Πιο κάτω θα δείτε εμφανισιακά αξιολάτρευτα ζώα, αλλά και τρομακτικά.

Νότιο λισσοδέλφινο (φωτογραφία πάνω)
Απαντάται στα δροσερά νερά του νότιου ημισφαιρίου. Είναι γρήγοροι κολυμβητές και δεν έχουν ορατά δόντια και ραχιαίο πτερύγιο.


Χαιτοφόρος λύκος


Αυτός ο λύκος είναι το μεγαλύτερο της οικογένειας των κυνιδών (που ανήκουν ο σκύλος, ο λύκος, η αλεπού, το τσακάλι κ.ά.) της Νοτίου Αμερικής, που θυμίζει μια μεγάλη αλεπού με κόκκινη γούνα. Είναι ο ψηλότερος λύκος από τις άγριες κυνίδες.


Φόσα


Η φόσα είναι ένα σαρκοφάγο θηλαστικό που μοιάζει με γάτα και ζει στη Μαδαγασκάρη. Το fossa είναι το μεγαλύτερο σαρκοφάγο θηλαστικών της Μαδαγασκάρης και συγκρίνεται με ένα μικρό κούγκαρ.

Προεόρτια Αρμαγεδδώνα: Με 20 πυραύλους κρουζ έπληξαν την βάση Τ4 στη Συρία – Πολλοί νεκροί και τραυματίες




Mε 20 πυραύλους κρουζ έπληξαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας το συριακό στρατιωτικό αεροδρόμιο Τ4 στην Χομς, προκαλώντας πολλούς θανάτους και τραυματισμούς. Προς το παρόν οι ΗΠΑ αρνούνται κάθε ανάμιξη στο χτύπημα ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως ισραηλινά μαχητικά πετώντας μέσω Λιβάνου εξαπέλυσαν αεροπορικά πλήγματα.

8 πύραυλοι καταρρίφθηκαν ενώ ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 14. Στη βάση βρίσκονται ιρανοί και ρώσοι. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν 14 νεκροί ανάμεσα τους και Ρώσοι, Ιρανοί.

Στη βάση υπήρχε μεγάλος αριθμός δυνάμεων και αεροσκαφών.




«Πολλοί πύραυλοι έπληξαν το αεροδρόμιο Τάιφουρ», μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, προσθέτοντας ότι υπάρχουν «υποψίες για αμερικανική επίθεση», πριν αποσύρει οποιαδήποτε αναφορά στις ΗΠΑ. Κατόπιν, έκανε λόγο για «νεκρούς και τραυματίες στα πυραυλικά πλήγματα» στη βάση, στην επαρχία Χομς, στην κεντρική Συρία.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο αντέδρασε διαψεύδοντας αυτόν τον ισχυρισμό και διαβεβαιώνοντας ότι «αυτή τη στιγμή», οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις «δεν διεξάγουν αεροπορικά πλήγματα στη Συρία».

Είναι η ζωή του καθενός, ένας μικρός ωκεανός που πρέπει να περάσει.


Ένας παράξενος γέρος βρέθηκε σε μια παρέα παιδιών και άρχισε να τους λέει μια ιστορία.

Είναι η ζωή του καθενός, ένας μικρός ωκεανός που πρέπει να περάσει.

Ο καθένας, σύμφωνα με τις δυνατότητές του, φτιάχνει τη σχεδία του και την εξοπλίζει με τα μέσα που μπορεί.

Πολλοί διαλέγουν να μείνουν στο μικρό ορμίσκο που γεννήθηκαν κολυμπώντας μόνο με τα χέρια τους.



Οι πλειοψηφία, καβαλά ένα κούτσουρο που περνούσε τυχαία και αν είναι τυχεροί, μπορεί και να πιάσουν κάποιο νησί να σωθούν, να ξαποστάσουν και αν έχουν τόλμη, να ξεκινήσουν και πάλι για το άγνωστο.


Αρκετοί, από τους λίγους που απέμειναν, φτιάχνουν μια μικρή σχεδία και παλεύουν με τα κουπιά, ή με το μικρό πανί τους να ξεκινήσουν το ταξίδι τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα