Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Πας! Χα!

Αυτη ειναι η σωστη ετυμολογια της λεξης «Πασχα» και οχι «περασμα». Ακου » περασμα». Σιγα να μην ειναι και οι Θερμοπυλες.
Και ως γνωστον ο μαλακανθρωπος ψαχνει για Το θυμα,ωστε να εξανγισει τις πουστιες του.
Ενας να φταιει για ολα. Απανω του παιδια να ισοφαρισουμε. Εναν Τσοχατζοπουλο θελει ο καθενας για παρτι του,αλλα αυτο ειναι αδυνατον. Βολεψου με το κακουργο το αρνι.
Εκτος και αν εννοουν ως «περασμα» την  αδιαβλητη εξεταση του υποψηφιου οδηγου-χαρου,η το περασμα μεσο μεσω ασεπ η το μεταμεσονυχτιο περασμα καποιου νομοσχεδιου φωτογραφια.
Οταν τα «τιναζεις», λεει χαρουμενος ο θεος,δηλαδη ο εαυτος σου που δεν θελεις να πεθανει:» πας. Χα»! Πηγες ακλαυτος. Και καθως πας να τον συναντησεις,μενεις στηλη αλατος,διαπιστωνοντας πως εχεις απεναντι σου ενα ειδωλο. Ο εαυτος σου,με τον οποιο πορευτηκες πανω στη γη,αυτος σου απλωνει το χερι πισω απο δυο μετρα φρεσκοσκαμενο χωμα.
Αυτη ειναι η τεραστια αποσταση αναμεσα στο «εδω» και στο «εκει». Σε περιμενει ο μαλακας με τον οποιο εκανες παρεα στην εδω ζωη,μολις δυο μετρα πιο κατω. Και δεν ειναι μονο αυτο. Σε περιμενουν και ολοι οι αλλοι. Απο τον πρωτανθρωπο των σπηλαιων ως τον μαλακανθρωπο των πολυκατοικιων. Επιλεγεις εποχη απο ενα καλενταρι εκει και επιστρεφεις πισω. Ως ανθρωπος παντα,ναι.

Σε ποια ηλικία σταματάει ο νονός να φέρνει λαμπάδα στο βαφτιστήρι!


Μεγάλη Δευτέρα και έχεις μόλις τελειώσει από τη δουλειά. Έχεις ακριβώς δύο ώρες (καθαρές) για να επιλέξεις τρία διαφορετικά δώρα, λαμπάδες, ρούχα, παπούτσια και πασχαλινά αυγά, για τα τρία βαφτιστήρια σου. Καλωσήρθες σε έναν παραλογισμό…

Σε αυτό το άρθρο δεν θα μιλήσουμε για τα ηθικά και πνευματικά καθήκοντα των νονών, τα οποία θα πρέπει να είναι δια βίου, αλλά για τα υπόλοιπα, τα υλικά καθήκοντα και πώς αυτά έχουν εξελιχθεί μέσα στο πέρασμα του χρόνου.

Ας μην γελιόμαστε, όσοι και όσες από εμάς είμαστε νονοί, μάλλον δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τον χρόνο που διαθέτουμε στα βαφτιστήρια μας.
Τόσο η δουλειά, όσο και ρυθμοί της καθημερινότητας δεν μας επιτρέπουν να βλέπουμε όσο θέλουμε τους αγαπημένους μας μπόμπιρες (κάποιοι ζούμε και σε άλλες πόλεις, κάτι που κάνει την επαφή ακόμη δυσκολότερη). Αλλά αυτό το ζήτημα χρήζει ανάλυσης σε νέο άρθρο.

Η βασική ερώτηση που πρόκειται να απαντήσουμε σήμερα είναι η εξής: Μέχρι πότε έχω υποχρέωση να αγοράζω δώρα στο βαφτιστήρι μου;

Η ερώτηση αυτή που έχει απασχολήσει γενιές και γενιές νονών, ενώ έχουν γραφτεί ακραίες γνώμες κατά καιρούς σε forum και διαδικτυακές σελίδες.

Λ. Τολστόι, «Η Ανάσταση»


Λ. Τολστόι, «Η Ανάσταση»
«Όσο κι αν πάσχιζαν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές, στοιβαγμένες σ' εκείνο τον στενάχωρο τόπο, να τον παραμορφώσουν, όσο κι αν τον είχαν βουλιάξει στην πέτρα για να μη φυτρώνει τίποτε πάνω στη γη συνθλίβοντας και το παραμικρό χορταράκι που ξεμυτούσε, όσο κι αν έπνιγαν τον αέρα στην αιθαλομίχλη του κάρβουνου και του πετρελαίου, όσο κι αν καταστρέφανε τα δέντρα και αποδιώχνανε όλα τα ζώα και τα πουλιά, τόσο περισσότερο η άνοιξη φανέρωνε το αιώνιο μεγαλείο της, ακόμα και μέσα στην πόλη.
Ο ήλιος ζέσταινε τη φύση, η χλόη ζωντανεμένη φύτρωνε και καταπρασίνιζε το χώμα, όπου είχε ακόμη απομείνει, όχι μονάχα στα παρτέρια, μα κι ανάμεσα στις πλάκες των λιθόστρωτων λεωφόρων.
Οι σημύδες, οι λεύκες, οι αγριοκερασιές ξετύλιγαν τα γυαλιστερά και μυρωδάτα φύλλα τους, στις φλαμουριές τα φουσκωμένα μπουμπούκια βιάζονταν να σκάσουν, οι κουρούνες, τα σπουργίτια και τα περιστέρια ετοιμάζονταν γοργόφτερα μέσα σ' αυτό τ' ανοιξιάτικο γιορτάσι για τις καινούργιες τους φωλιές κι οι μύγες κάτω απ' το ζεστό ήλιο ζουζούνιζαν νωχελικά πάνω στους τοίχους.

Αυτά Είναι τα Ζώδια που Τραβούν σαν Μαγνήτης τα Χρήματα

Αυτά Είναι τα Ζώδια που Τραβούν σαν Μαγνήτης τα Χρήματα

Μήπως είστε προορισμένοι για να είστε πλούσιοι, επιτυχείς και να βγάζετε πολλά λεφτά; Εάν δεν γνωρίζετε την απάντηση σε αυτή την ερώτηση, ίσως θα ήταν καλό να κοιτάξετε το ζώδιό σας.
Στην αστρολογία, μερικά ζώδια είναι προορισμένα για να βγάλουν λεφτά. Τώρα το εάν έχουν το νου τους στο να κάνουν κάτι τέτοιο, είναι άλλο πράγμα, αλλά τα αστρολογικά χαρακτηριστικά είναι εκεί και περιμένουν για να χρησιμοποιηθούν.
Μερικοί άνθρωποι είναι γεννημένοι επαγγελματίες. Άλλοι είναι περισσότερο δημιουργικοί. Άλλοι βγάζουν χρήματα χρησιμοποιώντας την αθλητική τους ανδρεία. Κανένας από αυτούς τους τρόπους δεν είναι λάθος. Αλλά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ζώδιό σας.
Κι αυτό γιατί το ζώδιο όχι μόνο επηρεάζει τις έμφυτα ταλέντα, αλλά είναι επίσης ένας καλός δείκτης για το αν το άτομο επιθυμεί ή όχι τον πλούτο.
Δείτε ποια ζώδια «μαγνητίζουν» τα χρήματα, από το περισσότερο στο λιγότερο.
1. Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου) 
Ο Αιγόκερως δεν είναι μόνο το ζώδιο όλων των γήινων υλικών αγαθών(σκεφτείτε: χρήματα), είναι επίσης και αυτο-εκκινητές. Δεν χρειάζονται κανέναν για να τους δώσει ώθηση όσον αφορά στα έργα τους.
Αν δεν συμμορφωθείτε, μπορεί να σας απειλήσουν ακόμη και με τα κέρατά τους, αν και σε εξαιρετικά τοξικές περιπτώσεις. Είναι οργανωμένοι και σας κρατούν υπό έλεγχο, καθώς εσείς κατευθύνεστε προς το στόχο σας. Έχουν πολλές εγγενείς ιδιότητες, κάτι που τους κάνει γεννημένους επιχειρηματίες.
2. Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)
Είναι ένα ζώδιο του νερού και θα έκανε τα πάντα για να θέλουν βροχή οι άνθρωποι. Οι Σκορπιοί είναι γεννημένοι ηγέτες. Είναι γνωστό πως είναι απαιτητικοί και πιεστικοί όταν παθιάζονται με κάτι.
Βυθίζονται επίσης, στα βάθη των πραγμάτων. Η δέσμευσή τους για ένα έργο και τα υψηλά πρότυπα είναι αυτά που κάνουν το συγκεκριμένο ζώδιο να προσελκύει τον πλούτο.
3. Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)
Οι Παρθένοι δεν ενδιαφέρονται τόσο για την οικονομική επιτυχία όσο οι Αιγόκεροι και οι Σκορπιοί. Ωστόσο, όπως και τα παραπάνω ζώδια, έχουν μια σειρά από έμφυτες ιδιότητες που τους οδηγούν σε απροσδόκητο πλούτο.
Έχουν την ικανότητα της κρίσης και θέλουν να διορθώσουν ότι θεωρούν ελαττωματικό. Συμεπώς, βελτιώνονται συνεχώς και αυτή η ανάπτυξη οδηγεί στην επιτυχία τους. Προσπαθούν επίσης, να παραμένουν ηθικοί και καθαροί για τις προθέσεις τους όσο οδεύουν προς την επιτυχία.

Frenemy: Όταν ο φίλος τελικά αποδεικνύεται εχθρός



Οι φίλοι που σε κάνουν να αισθάνεσαι άσχημα, υπονομεύουν τις ιδέες σου, σε χειραγωγούν και δολοπλοκούν εναντίον σου, δεν είναι φίλοι! Τελικά αποδεικνύεται ότι είναι εχθροί.  O “frenemy”,  όπως λέγεται εν συντομία, δεν εντοπίζεται πάντα εύκολα, καθώς μπορεί να είναι καλός σου φίλος και να περνάς ωραία μαζί του. Παρόλα αυτά, μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την αυτοπεποίθησή σου  και να σε κάνει να χάσεις τη δύναμή σου γιατί λειτουργεί σιγά-σιγά και υπογείως κάνοντάς σε να αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου: συνήθως χρησιμοποιεί όλες τις αδυναμίες σου προς όφελός του προκειμένου να νιώσει εκείνος καλύτερα.
Οι λόγοι πίσω από αυτή τη συμπεριφορά διαφέρουν, αλλά όλοι καταλήγουν στις εξής αιτίες: ζήλεια, χαμηλή αυτοπεποίθηση και απλά άσχημη συμπεριφορά.
Πώς μπορείς να αναγνωρίσεις έναν frenemy:
  • Χρησιμοποιεί κάτι που έχεις πει εμπιστευτικά εναντίον σου.
  • Σου λέει λόγια που σε πληγώνουν για το «καλό» σου.
  • Σου επισημαίνει πώς είναι ο μοναδικός αληθινός φίλος που έχεις και θα έπρεπε να είσαι ευγνώμων.
  • Διαδίδει κουτσομπολιά και ψέματα πίσω από την πλάτη σου αλλά δεν το παραδέχεται.
  • Σε κάνει να νιώθεις άσχημα όταν είστε μαζί.
  • Σε κάνει να νιώθεις ασήμαντη.

Ντοστογιέφσκι: «Το κυριότερο είναι να μη λέτε ψέματα στον ίδιο σας τον εαυτό»

Αποτέλεσμα εικόνας για Ντοστογιέφσκι: «Το κυριότερο είναι να μη λέτε ψέματα στον ίδιο σας τον εαυτό»

Το κυριότερο είναι να μην λέτε ψέμματα στον ίδιο σας τον εαυτό.

Αυτός που λέει ψέμματα στον εαυτό του και πιστεύει στο ίδιο του το ψέμμα, φτάνει στο σημείο να μη βλέπει καμμιά αλήθεια ούτε μέσα του ούτε και στους άλλους.

Κι έτσι χάνει εκτίμηση για τους άλλους και κάθε αυτοεκτίμηση.

Μην εκτιμώντας κανέναν, παύει να αγαπάει.

Και μην έχοντας την αγάπη, αρχίζει να παρασέρνεται από τα πάθη και την ακολασία για να απασχοληθεί και να διασκεδάσει.

Έτσι φτάνει στην απόλυτη κτηνωδία, και όλα αυτά επειδή λέει συνεχώς ψέματα στους άλλους και στον εαυτό του.

Αυτός που λέει ψέματα στον εαυτό του είναι αυτός που προσβάλλεται πρώτος.

Γιατί καμιά φορά είναι πολύ ευχάριστο να νιώθει κανείς προσβλημένος. Ετσι δεν είναι;

Νόμος της έλξης – Προσελκύστε το Καλό αντί για το Κακό


Ιδού το πρόβλημα. Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται αυτό που δεν θέλουν, και μετά αναρωτιούνται γιατι τους προκύπτει διαρκώς.  – Τζόν Άσαραφ

Ο μόνος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι δεν έχουν αυτό που επιθυμούν είναι οτι σκέφτονται περισσότερο αυτό που δε θέλουν παρά αυτό που θέλουν. Αφουγκραστείτε τις σκέψεις σας και ακούστε τα λόγια που αρθρώνετε. Ο νόμος είναι απόλυτος και δεν αφήνει περιθώρια λάθους.

Μια επιδημία χειρότερη απ’ όλες τις συμφορές που έπληξαν κατά καιρούς την ανθρωπότητα μαίνεται εδώ και αιώνες. Είναι η επιδημία του « Δε Θέλω». Οι άνθρωποι διατηρούν την επιδημία ζωντανή όταν σκέφτονται, μιλούν και συμπεριφέρονται αρνητικά, εστιάζοντας σε αυτά που «δε θέλουν». Τούτη όμως είναι η γενιά που θα αλλάξει την Ιστορία, γιατί εμείς λαμβάνουμε τη γνώση που θα μας απελευθερώσει και θα μας απαλλάξει από την επιδημία! Η αρχή θα γίνει με Εσάς. Εσείς θα είστε οι πρωτοπόροι σ’ αυτό το κίνημα της νέας σκέψης με το να σκέφτεστε και να μιλάτε γι’ αυτά που θέλετε. Τόσο απλά.

Ο νόμος της έλξης αδιαφορεί για το αν εσείς εκλαμβάνετε κάτι ως καλό ή κακό, για το αν το θέλετε ή δεν το θέλετε. Το μόνο που κάνει είναι να ανταποκρίνεται στις σκέψεις σας. Έτσι, λοιπόν, αν εσείς βλέπετε μπροστά σας ένα βουνό από χρέη και νιώθετε απαίσια, αυτό είναι το σήμα που εκπέμπετε στο Σύμπαν: «Νιώθω πραγματικά πολύ άσχημα για τα χρέη μου». Λέγοντας αυτό απλά το επιβεβαιώνετε στον εαυτό σας. Το αισθάνεστε σε κάθε επίπεδο της ύπαρξής σας. Και αυτό θα εξακολουθήσετε να λαμβάνετε, επαυξημένο και ενισχυμένο.  – Μπόμπ Ντόιλ

Ο νόμος της έλξης είναι ένας φυσικός νόμος. Είναι απρόσωπος και δε διακρίνει καλά ή κακά πράγματα. Λαμβάνει τις σκέψεις σας και τις αντανακλά πάνω σας ως εμπειρία ζωής – της δικής σας ζωής. Πολύ απλά, ο νόμος της έλξης σας επιστρέφει αυτό που σκέφτεστε, ό,τι κι αν είναι.

Για να σε ζηλεύουν, κάτι έχεις κάνει καλά

Κάνεις κάτι που σου αρέσει… Αυτό πάει καλά. Ξαφνικά βγαίνεις απ’ το συνηθισμένο και ξεχωρίζεις.



Κάκιστο! Ρώτησες τους υπόλοιπους; Κυρίως συγγενείς που σε ξέρουν σαν κάτι ίδιο πάνω κάτω με εκείνους; Που σε δέχονται επειδή προσέχουν τ’ αρνητικά σου και τα τονίζουν και ιδίως τις ατυχίες σου. Έτσι, άλλωστε, νιώθουν καλύτεροι. Γεμίζουν αγαλλίαση κι ευφροσύνη ψυχής επειδή εκείνοι γλίτωσαν.
Λοιπόν; Αυτούς τους ρώτησες;
Έκανες ευτυχισμένο τον εαυτό σου κι αυτόματα προξένησες δυστυχία σ’ εκείνους. Τους έκανες να σε φθονούν.
Μην χαλιέσαι. Ο φθόνος είναι μια κινητήριος δύναμη.
Προχώρα περισσότερο. Καν’ τους  να ζηλέψουν κι άλλο.

Γιατί τσουγκρίζουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα;



Τι συμβολίζουν τα κόκκινα αυγά
Στο Χριστιανισμό το βάψιμο των αυγών γίνεται πάντα τη Μεγάλη Πέμπτη και για αυτό το λόγο πολλοί την ονομάζουν Κόκκινη Πέφτη ή Κοκκινοπέφτη. Τη Μεγάλη Πέμπτη ψάλλεται και στις εκκλησίες ο Μυστικός Δείπνος, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Χριστός προσέφερε άρτο και οίνο στους μαθητές του, συμβολίζοντας το σώμα και το αίμα Του.
Για το λόγο αυτό, έχει επιλεγεί το κόκκινο χρώμα για την βαφή των αυγών, συμβολίζοντας την κίνηση του Χριστού κατά το μυστικό Δείπνο αλλά και το αίμα Του, όταν τον λόγχισε ο Ρωμαίος στρατιώτης πάνω στον Σταυρό. Λέγεται, μάλιστα, ότι όταν οι γυναίκες διαπίστωσαν ότι ο Χριστός είχε αναστηθεί, η Μαρία Μαγδαληνή προσπάθησε να πείσει έναν Ρωμαίο στρατιώτη που δεν πειθόταν για την Ανάσταση του Κυρίου, λέγοντας: "Μπορεί από άσπρα να γίνουν κόκκινα αυτά τα αβγά; Και πράγματι έγιναν!».
Το αυγό συμβολίζει από την αρχαιότητα την ανανέωση της ζωής και το κόκκινο χρώμα το αίμα του Χριστού. Σε κάποια μέρη συνηθίζουν να τοποθετούν το πρώτο κόκκινο αυγό στο εικονοστάσιο του σπιτιού για να ξορκίσουν το κακό.
Ο συμβολισμός του αυγού στο Χριστιανισμό φέρει και μία επιπλέον σημασία, αφού θυμίζει στους πιστούς τον τάφο από τον οποίο εξήλθε ο Χριστός κατά την Ανάστασή Του. Σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας συνηθίζουν, μάλιστα, να φυλάνε το πρώτο κόκκινο αυγό του σπιτιού δίπλα στο εικονοστάσι για να εξορκίσουν το κακό. Ακόμη, το κόκκινο χρώμα θεωρείται σύμβολο χαράς και αντίδοτο κατά του κακού.

Γιατί τσουγκρίζουμε αυγά το Πάσχα;

Ο σπόρος

Φωτογραφία του χρήστη Krishnamurti Library of Athens.


Στον κήπο μου υπάρχει ζωή και θάνατος, το γέλιο πολλών λουλουδιών και το κλάμα απ’ τα πεσμένα πέταλα.

Ένα νεκρό δέντρο κι ένα ολοζώντανο δέντρο κοιτούν το ένα το άλλο.

Είναι μεσοκαλόκαιρο και οι σκιές χορεύουν παντού,εκτός γύρω από το νεκρό δέντρο.

Το τραγούδι των νερών δεν το κάνει να χορεύει,ούτε η βροχή θα κάνει να εμφανιστούν κρυμμένα φύλλα.

Α,είναι τόσο γυμνό,τόσο άδειο!

Ποιος θα το θρέψει,ποιος θα του δώσει το χάδι της ζωής;

Οι μακρινοί ουρανοί κοιτούν από ψηλά και το νεκρό δέντρο και το ζωντανό.

Σ’ ‘ολη τη διάρκεια του μακριού και άγριου χειμώνα,κρύβεται ο σπόρος μιας υπέροχης υπόσχεσης.Παγωμένοι άνεμοι,καταστροφικές θύελες,άγριες καταιγίδες,καθυστερούν την εμφάνιση της ομορφιάς που κρύβει ο σπόρος.Σκοτεινές ημέρες και ανήλιαγες ώρες αρνιούνται στο σπόρο το μεγαλείο του,που μένει κρυμμένος στο σκονισμένο πεζοδρόμιο.

Πες ευχαριστώ!

Να είσαι ευγνώμων γι’ αυτό που έχεις. Θα καταλήξεις να έχεις περισσότερα. Αν επικεντρώνεσαι σε ό,τι δεν έχεις, ποτέ δεν θα έχεις αρκετά. - OprahWinfrey.
Η ευγνωμοσύνη είναι το κλειδί της αφθονίας. Τίποτα δεν είναι δεδομένο και πολλοί δεν έχουν αυτά που εμείς μπορούμε να απολαύσουμε καθημερινά.
Βρες ένα λεπτό κάθε μέρα να πεις ευχαριστώ για όλα τα πολύτιμα αγαθά που υπάρχουν στη ζωή σου ∙ για όλα αυτά που σου προσφέρουν χαρά, ηρεμία, ευτυχία, γέλιο, θετική διάθεση και ομορφιά.
Πες ευχαριστώ για τα μάτια σου με τα οποία βλέπεις τα μαγική ομορφιά της φύσης και τα θαύματα που συμβαίνουν καθημερινά…
Πες ευχαριστώ για τα αυτιά σου με τα οποία ακούς το κελάηδημα των πουλιών, τα κύματα της θάλασσας, το θρόισμα των φύλλων, τις μαγευτικές μελωδίες…
Πες ευχαριστώ για τη μύτη σου με την οποία μυρίζεις τα δροσερά λουλούδια, το άρωμα της θάλασσας, το σπιτικό φαγητό…
Πες ευχαριστώ για τα χέρια σου με τα οποία μπορείς να δημιουργείς αυτό που αγαπάς και σε εμπνέει, να κρατήσεις ένα παιδί αγκαλιά…
Πες ευχαριστώ για τα πόδια σου με τα οποία μπορείς να περπατάς τα χιλιόμετρα του δρόμου της ζωής…
Πες ευχαριστώ για τους ανθρώπους που σε περιτριγυρίζουν, για ό,τι έχουν να σου πουν, για ό,τι έχουν να σου προσφέρουν, για ό,τι έχεις να τους δώσεις…

Ο συμβολισμός της Ανάστασης


Ο συμβολισμός της Ανάστασης
Βρισκόμαστε στη Μεγάλη Εβδομάδα και όλες αυτές τις ημέρες μέχρι την Ανάσταση τα συναισθήματά μας είναι διαφορετικά και γεμάτα αντιφάσεις. Ήθη, έθιμα και μια οικογενειακή ατμόσφαιρα είναι τα βασικά στοιχεία των ημερών.
Η εβδομάδα της πορείας του Χριστού προς το Γολγοθά και στη συνέχεια προς την Ανάσταση... Όλη αυτή η διαδρομή ταυτίζεται και με την πορεία του ανθρώπου. Έχει αναρωτηθεί ποτέ κανείς ποια η αντιστοιχία της Μ. Εβδομάδας με τον άνθρωπο σήμερα; Έχει σκεφτεί κανείς ποιος μπορεί να είναι ο συμβολισμός;
Όσα μας βοηθήσαν να επιβιώσουμε, δεν μας βοηθούν να ζήσουμε. Ο άνθρωπος γεννιέται με στόχο να έχει μια όμορφη και υγιή ζωή. Αυτό δεν είναι πάντα εφικτό ή τουλάχιστον δεν είναι πάντα τόσο εύκολο. Όπως ο Χριστός, έτσι κι ο άνθρωπος περνάει λοιπόν την εβδομάδα των Παθών. Για το άτομο όμως τα πάθη έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Ίσως κρατούν μήνες, ίσως και χρόνια;
Ποια θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως πάθη; Ένα άσχημο διαζύγιο σε μια κρίσιμη παιδική ηλικία, πένθος, απώλειες, απομόνωση, bullying, άσχημες οικογενειακές σχέσεις, βία, λεκτική ή σωματική κακοποίηση καθώς και σεξουαλική κακοποίηση. Όλα αυτά είναι πιθανά τραύματα που ο άνθρωπος που κουβαλάει με τα χρόνια και μοιάζουν ασήκωτα βάρη, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνουν το στόχο και την ελπίδα μιας υγιούς και χαρούμενης ζωής. 
Το κάθε άτομο κουβαλάει το δικό του σταυρό, τη δική του πονετική ιστορία και ο βαθμός δυσφορίας αλλάζει στον καθένα. Το πως βιώνει κανείς το τραύμα του διαφέρει από άτομο σε άτομο. Το άτομο είναι ψυχικά και ψυχολογικά παραιτημένο από τη ζωή (ο συμβολικός θάνατος).

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Φωτογραφία της Kate Minogianni.


Στο φενγκ σούι, η συσκευή της κουζίνας είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της κουζίνας. Εφ’ όσον το φαγητό μαγειρεύεται εκεί, αυτή αντιπροσωπεύει την δύναμη της ζωής και την θρέψη, αλλά επίσης είναι μια γεννήτρια ενέργειας. 
Στο παραδοσιακό Κινέζικο φενγκ σούι, και η συσκευή της κουζίνας και το φαγητό που μαγειρεύεται πάνω σε αυτήν συνδέονται με τα οικονομικά και την αφθονία.
 Στην πραγματικότητα, η συσκευή της κουζίνας θεωρείται ότι έχει μεγαλύτερη επιρροή στον πλούτο από οποιοδήποτε άλλο κομμάτι του σπιτιού. 
Επί πλέον, η συσκευή της κουζίνας θεωρείται ότι επηρεάζει την ζωτικότητα σας, την σωματική υγεία, τον γάμο, την οικογενειακή αρμονία, την προσωπική προστασία από νομικές εμπλοκές, και πολλούς άλλους τομείς της ζωής. 
Δώστε λοιπόν πολύ μεγάλη προσοχή στην συσκευή σας.
• Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας είναι καθαρή και δεν περιτριγυρίζεται από περιττά πράγματα. Οι αρχές του φενγκ σούι δηλώνουν ότι μια βρώμικη συσκευή εξαντλεί την ενέργεια και μπλοκάρει τα οικονομικά. Τα μάτια είναι τα πλέον σημαντικά, και συνιστάται να καθαρίζετε περιοδικά τον φούρνο και την σχάρα.

• Χρησιμοποιείτε όλα τα μάτια. Το να χρησιμοποιείτε μόνον ένα ή δύο μάτια μπορεί να υποδηλώνει ότι δεν κάνετε πλήρη χρήση της αφθονίας που είναι διαθέσιμη σε σας.

• Τα μάτια αντιπροσωπεύουν την ευμάρεια, έτσι για να διπλασιάσετε συμβολικά τα μάτια, σκεφτείτε ότι θα ήταν καλή ιδέα να τοποθετούσατε έναν καθρέπτη πίσω από την κουζίνα για να φαίνεται ότι υπάρχουν περισσότερα.

• Αν κάποια μάτια δεν λειτουργούν, επισκευάστε τα. Επί πλέον, επισκευάστε οτιδήποτε δεν λειτουργεί στην συσκευή, όπως το φως του φούρνου, τον αέρα, το ρολόι, την πόρτα του φούρνου, ή ελαττωματικά κουμπιά.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΨΥΧΩΝ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΨΥΧΩΝ

Κάποιες ανώτερες ψυχές εισήλθαν στο δικό μας σύμπαν κατόπιν δικής τους συνειδητής απόφασης για να βοηθήσουν στην απελευθέρωση του πλανήτη και κάποιες άλλες κατώτερες ψυχές, χωρίς να έχουν επίγνωση του κινδύνου που επικρατεί σ' αυτό το σημείο του Γαλαξία, πιάστηκαν στο δίχτυ των "Αρχόντων" που περιβάλλει τον πλανήτη και εξαναγκάστηκαν σε κύκλο ενσαρκώσεων εδώ στην Γη..
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΨΥΧΩΝ
Ξεκινώντας την προετοιμασία της κοινωνίας για το επερχόμενο Γεγονός, οι Πλειάδιοι μου ζήτησαν να απελευθερώσω πληροφορίες για τις Οικογένειες Ψυχών.
Οι Οικογένειες Ψυχών δημιουργούνται όταν μια ομάδα ψυχών αναδύεται από μια αδιαφοροποίητη μοναδική ουσία και εισέρχεται σε αυτό το σύμπαν μέσω της έβδομης διάστασης πύλης του Κεντρικού Γαλαξιακού Ήλιου, είτε σε αυτόν τον Γαλαξία είτε σε οποιοδήποτε άλλο Γαλαξία του σύμπαντος.
Εκατομμύρια εξελισσόμενων ψυχών που τώρα είναι ενσαρκωμένες στην επιφάνεια αυτού του πλανήτη εισήλθαν σε αυτό το σύμπαν μέσω του Κεντρικού Γαλαξιακού Ήλιου, σε αυτόν τον Γαλαξία.
Στη συνέχεια, απέκτησαν την εμπειρία τους ταξιδεύοντας σε όλο τον Γαλαξία μέσω των υψηλότερων διαστάσεων ελαφρών νημάτων που τον διασχίζουν και στη συνέχεια εστιάστηκαν στη συνείδησή τους, αποκτώντας φυσικές εμπειρίες στα αστρικά συστήματα των Πλειάδων, του Αλτεμπαράν, του Σειρίου, του Αρκτούρου, του Βέγα, της Λύρας κ.ά.
Σε κάποιο σημείο της πορείας εξέλιξής τους, ενεπλάκησαν σε Γαλαξιακούς πολέμους και αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο βρέθηκαν στη Γη.
Είτε βρέθηκαν στη Γη κατόπιν δικής τους συνειδητής απόφασης για να βοηθήσουν τις δυνάμεις του Φωτός να απελευθερώσουν τον πλανήτη, είτε απλά μπήκαν σε μια επικίνδυνη ζώνη του Γαλαξία χωρίς να έχουν πλήρη επίγνωση του κινδύνου και πιάστηκαν από τους "Άρχοντες" στο πολυδιάστατο κλιμακωτό δίχτυ που περιβάλλει τον πλανήτη, με αποτέλεσμα να συρθούν σε κύκλους μετενσαρκώσεων εδώ στη Γη..
Είναι ύψιστης σημασίας, όλα τα ανώτερα διαστατικά όντα που ενσαρκώνονται στην επιφάνεια του πλανήτη, να αφυπνίζονται αυτή την εποχή, να θυμούνται την αποστολή τους και να αναλαμβάνουν δράση..
Είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό, τα μέλη των Οικογενειών Ψυχών να αρχίσουν να συνδέονται μεταξύ τους από την υψηλή προοπτική από την οποία προέρχονται και όχι όπως συμβαίνει με τα ανθρώπινα όντα που αιχμαλωτίζονται στο δίχτυ που περιβάλλει τη Γη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα