Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Τεράστια Πορτοκαλόχρωμη Σφαίρα Προκαλεί Πανικό στο Πέρασμά της (video)



Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Τεράστια Πορτοκαλόχρωμη Σφαίρα Προκαλεί Πανικό στο Πέρασμά της
Ένα άγνωστο πορτοκαλί αντικείμενο «πιάστηκε» στην κάμερα να «βουτάει» μέσα στην ατμόσφαιρα της Γης. 

Πέρα από τον πανικό που προκάλεσε, οι πρώτες σκέψεις ήταν ότι πρόκειται για
κάποια έκρηξη στον αέρα, αλλά και για έναν πλανήτη που πέφτει. Για τον Νιμπίρου, ή Νέμεσις όπως πολλοί τον ονομάζουν.


Το συγκεκριμένο συμβάν, όπως αναφέρει η dailystar.co.uk προκάλεσε φρενίτιδα στο διαδίκτυο και ποικίλα σχόλια, καθώς η πιο εύκολη εξήγηση θα μπορούσε να είναι ότι πρόκειται για τον Ήλιο, αλλά αυτό δεν μπορούσε να στέκει με κανέναν τρόπο. Γιατί; Πολύ απλά διότι όταν αυτός που καταγράφει το περίεργο περιστατικό, στρέφει την κάμερα προς τα δεξιά, βλέπουμε ξεκάθαρα το ηλιοβασίλεμα και άρα αυτό το πορτοκαλί φωτεινό αντικείμενο στον ουρανό, δεν μπορεί να ήταν ο Ήλιος.

Η Τουρκία ανέλαβε την Εθνική μας Αφύπνιση.


Άρθρο Γνώμης του Ευάγγ. Αθανασιάδη.(*)
Η Τουρκία του Ερντογάν ανέλαβε την εθνική μας αφύπνιση και μάλιστα την εκτελεί επιτυχώς.
Μας υπενθύμισε ότι ο βυθός του Αιγαίου είναι διάσπαρτος με τους προγόνους μας.
Πράγματι. Όλο το Αιγαίο και πολύ περισσότερο οι Μικρασιατικές ακτές είναι διάσπαρτες από τους προαιώνιους ταξιδευτές του Ελληνικού Αρχιπελάγους, της Ελληνικότατης Αιγιακής Λίμνης, από την εποχή του «χρυσόμαλλου δέρατος», προ 5.000 χρόνια. Και μαζί τους δείγματα άφθαστου μεγαλείου Ελληνικού πολιτισμού, επιστημών, τέχνης και Ελληνικού πνεύματος. Ο μηχανισμός των Κυθήρων, η Αφροδίτη της Μύλου και και …
Αλλά και στην Μικρασιατική γη και στην Ποντιακή γη, αναπαύονται αλησμόνητοι, φίλτατοι πρόγονοί μας, προπάτορες, πιστοί και ακοίμητοι φρουροί και φάροι στα κοιμητήρια των Ελληνικότατων χωριών μας.
Αυτοί είναι και αυτοί ορίζουν, τα σύνορα της Ψυχής και της Καρδιάς μας, τα σύνορα της ζωής μας. Η Πατρώα μας Γή. Η Γη των προπατόρων μας.
Όπου και να σκάψεις, σε όποια νεροφαγιά, βγαίνει αιώνες τώρα Ελλάδα και κόκαλα και πέτρες Ελλάδας, που θα σε κατατρέχουν Ερντογάν και θα σε καταδιώκουν και θα σε φωνάζουν: «φύγε είσαι Ξένος, σε ξένο τόπο»
Οι δικοί σου πρόγονοι, είναι άταφοι σε σπηλιές της Μογγολίας, την Μόνη πραγματική περιοχή της καρδιάς σου, μαζί με κέρατα και ξυλοκέρατα, τα μόνα πολιτισμικά υπολείμματα της φυλής σου.

Dennis Klatt η “φωνή” πίσω από τον Stephen Hawking



Η φωνή που παράγεται από τον υπολογιστή του Stephen Hawking είναι τόσο εικονική που έχει εμπορικό σήμα. Οι δημιουργοί πίσω από την Θεωρία των Πάντων έπρεπε να πάρουν την προσωπική άδεια του Hawking να χρησιμοποιήσουν τη φωνή στην βιογραφική ταινία του.
Αλλά αυτή η φωνή έχει την δική της ενδιαφέρουσα ιστορία. Στη δεκαετία του ’80, όταν ο Hawking εξερευνούσε για πρώτη φορά τις επιλογές επικοινωνίας κειμένου-ομιλίας μετά την απώλεια της ομιλίας του, ένας πρωτοπόρος στον αλγόριθμο ομιλίας που παράγεται από υπολογιστή και δούλευε στο MIT για αυτό ακριβώς το πράγμα. Το όνομά του ήταν Dennis Klatt.
Dennis H. Klatt 31 Μαρτίου 1938 – 30 Δεκεμβρίου 1988

Όπως αποκάλυψε το WIRED, το έργο του Klatt ενσωματώθηκε σε μία από τις πρώτες συσκευές που μεταφράστηκαν σε κείμενο: DECtalk. Η εταιρεία που έφτιαξε τον συνθέτη ομιλίας για τον πρώτο υπολογιστή του Hawking χρησιμοποίησε τη φωνή που είχε ο Klatt για τη σύνθεση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η φωνή ονομάστηκε «Perfect Paul», και βασίστηκε σε ηχογραφήσεις του ίδιου του Klatt.

Φορωνέας: ο πρώτος άνθρωπος, πατέρας όλων των θνητών



Ο Φορωνέας θεωρείται ο πρώτος άνθρωπος για πολλά επιτεύγματα. Ο πρώτος που ίδρυσε και αποίκισε πόλη με παζάρι. 

Ο επινοητής της ιερής φωτιάς. Ο πρώτος που ίδρυσε την  πρώτη πόλη του κόσμου, το «Φορωνικό Άστυ», το σημερινό Άργος. 

Ο πρώτος που θυσίασε στους θεούς, ο ιδρυτής της θρησκείας, του δικαίου και του πολιτισμού μεταξύ των ανθρώπων. 

Όμως μέσα στις μνήμες των ανθρώπων παραμένει ασαφής, αν όχι άγνωστη η προσφορά του στο γένος των ανθρώπων. 

Σύμφωνα με τον Ελλάνικο, ο Φορωνέας θεωρείται «ο πατήρ των θνητών ανθρώπων και ο πρώτος άνθρωπος». Ας πάμε να δούμε τον μύθο και να ξετυλίξουμε το κουβάρι.

Οι πληροφορίες που μας έχουν διασωθεί σχετικά με τον Φορωνέα προέρχονται από το Μυκηναϊκό Έπος "Φορωνίς" -το αρχαιότερο Ελληνικό Έπος- το οποίο δυστυχώς, δεν διεσώθει, παρά μόνο  μέσω αφηγήσεων του  Ακουσίλαου του Ελλάνικου και άλλων ιστορικών. 


Ο Φορωνέας λοιπόν, ήταν ήρωας και ο γενάρχης των Πελασγών της Πελοποννήσου, και βασιλιάς του Άργους. Μητέρα του ήταν η Μελία νύμφη και πατέρας του ο ποτάμιος θεός Ίναχος. 

Αδέρφια του υπήρξαν ο Αιγιαλέας και η Ιώ η οποία θεωρείται ως κόρη του Ίναχου, αλλά η καταγωγή της είναι αβέβαιη και η καλλιστέφανη Μυκήνη γυναίκα του Αρέστορα. Θεωρείται πως ο Φορωνέας δημιούργησε την πόλη του Άργους, το «Φορωνικό άστυ», το οποίο θεωρείται η πρώτη πόλη του κόσμου.

Ο Φορωνεύς που διαδέχτηκε τον πατέρα του Ίναχο, λέγεται πως η βασιλεία του συνέπεσε με τον μεγάλο κατακλυσμό του Ωγύγου:

«Πρώτος παρ’ Αθηναίοις μνημονεύεται Ώγυγος καθ’ όν Έλλησιν ο μέγας και παλαιός ιστορείται κατακλυσμός. Τούτο λέγεται συγχρονίσαι Φορωνεύς ο Ινάχου, Αργείων βασιλεύς». {Ευσέβιος Καισαρείας, Χρονικών Α.} Ο Ύγινος λέει για τον Φορωνέα ότι ήταν ο αρχαιότερος βασιλιάς του κόσμου. 

Σύμφωνα με τον ίδιο συγγραφέα, οι άνθρωποι παλαιότερα μιλούσαν διαφορετικές γλώσσες και ήταν διαιρεμένοι. Ο Φορωνέας ένωσε τις γλώσσες και μόνοιασε τους ανθρώπους. 

Ο Φόβος μέσα από τις “Ποινές”

Του Θεόδωρου Αγγελάκογλου, Συμβούλου Ψυχικής Υγείας με Εκπαίδευση στη Συμβουλευτική Ψυχολογία μέσω του διπλώματος HND (Higher National Diploma).
Το συναίσθημα τού φόβου είναι γνωστό σε όλους τούς ανθρώπους, ωστόσο η ερμηνεία σε καθένα διαφέρει. Όταν κάποιος αναφέρετε στον φόβο απέναντι σε έναν άνθρωπο, σε ένα αντικείμενο, σε μια κατάσταση ή σε οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει φόβο, ουσιαστικά κοιτάζει κάτι διαφορετικό σε αυτόν. Στην ίδια εικόνα, στην ίδια απειλή, οι άνθρωποι φοβούνται διαφορετικά πράγματα. Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό;
Ας δούμε το αίτιο τού φόβου και ας σκεφτούμε τις ποινές:
• Όταν ένα άτομο φοβάται το σκοτάδι, στη πραγματικότητα δε φοβάται εκείνο, αλλά τις ποινές που θα φέρει, δηλαδή εκείνο ή εκείνα που το σκοτάδι μπορεί να κρύβει και να τού προκαλέσουν οποιουδήποτε είδους βλάβη.
• Όταν ένας άνθρωπος λέει πως φοβάται να κλέψει, εκείνο που φοβάται είναι οι ποινές που επέρχονται όταν τον ανακαλύψουν.
• Όταν ένας άνδρας φοβάται να προσεγγίσει μια γυναίκα, δε φοβάται ουσιαστικά ούτε να τη πλησιάσει, ούτε να της μιλήσει, εκείνο που φοβάται είναι οι ποινές της απόρριψης και τις συνέπειες που θα φέρει.
• Όταν κάποιος φοβάται να αμυνθεί και να δράσει ενάντια στην επιθετική κίνηση ενός ατόμου με εμφανή μυϊκή δύναμη, δε φοβάται το άτομο, αλλά τις ποινές που θα φέρει η αντίδρασή του αν δεν είναι αποτελεσματική ώστε να το νικήσει.
• Όταν κάποιος λέει ότι φοβάται τον θάνατο, στην ουσία φοβάται τις ποινές που θα φέρει ο θάνατος, όλα εκείνα που θα τού στερήσει εκείνος και δε θα μπορέσει να απολαύσει στη ζωή.

Με τα παραπάνω παραδείγματα μπορούμε να αντιληφθούμε ότι όταν κοιτάζουμε τις ποινές που συνοδεύουν τον φόβο, καταλαβαίνουμε γιατί ένα άτομο λέει ότι φοβάται. Και μπορούμε να τα δούμε και αντίστροφα:

Το Φως, ο Λόγος, η Ζωή, και το τίποτα.



Λοιπόν μάγκες..μόλις κατανόησα τι είναι το Φως, και τι είναι ο Αδιαίρετος Φωτεινός Λόγος. γελάτε; εγώ να δείτε!

Πάρτε τα βασικά έτσι για να σας ζαλίσω εντελώς στην μέθη του έρωτα για την Αλήθεια του Φωτός..

Τι είναι ο Αγέννητος και Προϋπάρχων Πανάγαθος Νους Θεός; Και τι είναι ο Αδιαίρετος Φωτεινός του Λόγος; Τι είναι η ζωή;

Τι να πρωτοπώ και πως να το πω..
Ο Αδιαίρετος Λόγος είναι η ζωή, και η ζωή έχει ατελείωτες βαθμίδες, ξεκινά από την πιο διαιρεμένη και ξεφτιλισμένη μονάδα στον κτιστό κόσμο, και φτάνει ως την ολότητα του κτιστού κόσμου και όλα αυτά με τις ψυχές, συνεχίζει, δηλαδή  να ζει την Αλήθεια της Ζωής η οποία δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος, και όλα αυτά με τις Δυνάμεις..τώρα τι είναι η αλήθεια της ζωής, τι να σας πω, εδώ εμείς θεωρούμε ως ζωή το τίποτα στην Γη. 

Για να καταλάβετε το χάλι που βρισκόμαστε εδώ στην Γη, φανταστείτε πως αυτή τη στιγμή είμαστε ένα ανεγκέφαλο ηλεκτρόνιο, ενός ατόμου, που εμπεριέχει μέσα του και άλλα ανεγκέφαλα ηλεκτρόνια, όπως και άλλα ανεγκέφαλα πρωτόνια, όπως και άλλα ανεγκέφαλα νετρόνια, που όλη τους την ζωή κάνουν κύκλους γύρω από τον πυρήνα ενός ατόμου, και ενώ δεν υπάρχει τίποτα υλικό σε ένα ηλεκτρόνιο, σε ένα πρωτόνιο, σε ένα νετρόνιο, και κινούνται γύρω από τον πυρήνα του ατόμου, κάνοντας συνεχώς κύκλους, πιστεύοντας ότι αυτό είναι η ζωή, δηλαδή ο πυρήνας του ατόμου! αλλά και που αυτός ο πυρήνας δεν υπάρχει στ'αλήθεια, αφού δεν είναι υλικός! αλλά νοητός!~

4 λέξεις που καταστρέφουν τη ζωή σου

Ως συνήθως, οι μεγαλύτεροι εχθροί του εαυτού μας είμαστε εμείς οι ίδιοι. Οι ίδιοι σαμποτάρουμε διαρκώς τον εαυτό μας, οι ίδιοι τον υποβαθμίζουμε και τελικά οι ίδιοι τον οδηγούμε σε παράλυση και αδράνεια. Δεν αμφιβάλλω ότι και οι εξωτερικές επιρροές κάνουν κι αυτές τη δουλειά τους, αλλά μην ξεχνάς ότι είναι στο δικό σου χέρι μέχρι που θα τις επιτρέψεις να σε αγγίζουν.

Ακολουθούν λοιπόν 4 κοινές λέξεις τις οποίες οι άνθρωποι χρησιμοποιούν συνέχεια. Είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα, αυτές οι λέξεις κλειδιά στέλνουν συγκεκριμένα, ανεπιθύμητα μηνύματα στο υποσυνείδητό σου.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ

Υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις και πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις. Όταν πραγματικά πιστεύεις ότι κάτι δεν το μπορείς, δηλαδή δεν έχεις την ικανότητα ή την δυνατότητα να το κάνεις, τότε καλώς κάνεις και λες «δεν μπορώ». Το να χρησιμοποιείς όμως τη φράση «δεν μπορώ» για να μην πεις «δεν θέλω» είναι ένα μεγάλο λάθος. 

Οι άνθρωποι, από υποτιθέμενη ευγένεια, δεν λένε πια «δεν θέλω να έρθω» ή «δεν θέλω να το κάνω» αλλά λένε διαρκώς δεν μπορώ το ένα και δεν μπορώ το άλλο. Κάθε φορά που λες λοιπόν για παράδειγμα οτι δεν μπορείς να παρευρεθείς κάπου, δηλώνεις στο υποσυνείδητό σου ότι έχεις κάποια ανικανότητα η οποία σε εμποδίζει από το να πας. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Φυσικά και μπορείς να πας! Απλώς επιλέγεις για τον οποιονδήποτε λόγο να μην πας, είτε γιατί προτιμάς να κάνεις κάτι άλλο, είτε γιατί απλά βαριέσαι. 

Γιατί λοιπόν να κάνεις μια ψευδή δήλωση; 

Shoefie: Κι όμως αυτή είναι η νέα μόδα στις selfies!

Shoefie: Κι όμως αυτή είναι η νέα μόδα στις selfies!

Aυτό το trend δύσκολα θα χάσει την αξία του! Το trend που άρχισε φέτος να λυκλοφορεί από όλα τα it girls στο Instagram, είναι η shoefie: η selfie των παπουτσιών!
Σύμφωνα με την shoefie expert, Eva Chen, η οποία ξεκίνησε τη μανία αυτή με τις φωτογραφίες των παπουτσιών, με το hashtag #evachenpose, όλες αυτές οι φωτογραφίες με τα παπούτσια σε ένα background παίρνουν πάρα πολλά likes!
Φέτος αυτό το trend έκανε δυναμικό comeback και είναι πολύ πιο καλλιτεχνικό! Αυτό που κυριαρχεί στις φωτογραφίες είναι οι μυτερές γόβες και γενικά τα pointed shoes! Φαίνεται βγαίνουν πιο ωραία στις φωτογραφίες!

Είμαστε οι ιστορίες που λέμε και οι ιστορίες που δεν λέμε

αφηγηματική ψυχοθεραπεία
Η αφηγηματική οπτική στη ψυχοθεραπεία, ένα νέο εξελικτικό εργαλείο από τη συστημική θεραπεία, ήρθε να αναιρέσει τις κατηγορίες προσωπικότητας και τις διαγνωστικές ταμπέλες και να ρίξει φως στον τρόπο με τον οποίο το άτομο αφηγείται τη ζωή του ως μια ιστορία, της οποίας τόσο η δομή όσο και το περιεχόμενό έχουν σημασία.
Πρόκειται για θεραπεία βασισμένη στις αρχές του κοινωνικού κονστρουξιονισμού, όπου η πραγματικότητα κατασκευάζεται σχεσιακά. Ως εκ τούτου είναι μια πιο εμπλουτισμένη και πολυδιάστατη προσέγγιση της ομιλούμενης θεραπείας που θέτει το έδαφος για μία εκ νέου αφήγηση της ιστορίας του θεραπευόμενου αναδεικνύοντας περιοριστικές φωνές του παρελθόντος και απελευθερωτικά για το μέλλον μηνύματα. 
Στο σώμα μάς δίνει πρόσβαση ο λόγος. Άρα και η ψυχή, η οποία ενυπάρχει στο σώμα, αποκαλύπτεται μέσω των αναπαραστάσεων της γλώσσας, των συμβολισμών, των παραδρομών, των αφηγήσεων, ακόμα και της σιωπής. Στην σημερινή εποχή της νεωτερικότητας παρατηρείται έντονα η γλωσσική τυρρανία της αφήγησης. Μέσα στο πλαίσιο της «οικονομίας» παγιώνονται γλωσσικοί μανιερισμοί αλλά και προβληματικές δομές αφήγησης, που εν τέλει μπορούν να διαμορφώσουν και ρόλους για τον ίδιο τον αφηγούμενο. Η ικανότητα για συμβολοποίηση ολοένα και καταρρέει, το συναισθηματικό λεξιλόγιο αποτελεί ένα είδος πολυτέλειας και οι διάλογοι γίνονται επαναλαμβανόμενοι, στημένοι και σύντομοι.
Ένα από τα χαρακτηριστικά των σύγχρονων κοινωνιών είναι ότι τα συναισθήματα και δη τα δυσφορικά ή «δύσκολα» συναισθήματα έχουν χάσει τον κοινωνικό τους χαρακτήρα και η έκφρασή τους έχει γίνει μια ατομική ψυχική διεργασία. Έτσι, αυτό που κυριαρχεί στο λόγο είναι η απουσία συναισθηματικών αποχρώσεων, πιθανότατα λόγω της απώθησής τους ή της εσωτερικής λογοκρισίας τους μέσα σε ένα κλίμα στενής εξατομίκευσης.

Γιατί Νιώθουμε Τόσο Καλά Όταν... Ακυρώνουμε τα Πλάνα μας;

Γιατί Νιώθουμε Τόσο Καλά Όταν... Ακυρώνουμε τα Πλάνα μας;
Μπορεί το σύνδρομο της σύγχρονης εποχής να είναι ο φόβος της κοινωνικής απομόνωσης (που επίσημα ονομάζεται FOMO και τα αρχικά του σημαίνουν «ο φόβος μην χάσεις κάτι») αλλά η απόλαυση που βιώνει κάποιος όταν ακυρώνει τα σχέδιά του είναι επίσης υπαρκτή.
Έχετε παρατηρήσει ίσως πως όταν στέλνετε ένα μήνυμα γράφοντας «Δεν θα τα καταφέρω να βρεθούμε το βράδυ» ή όταν ακυρώνεται κάποιο πάρτι την τελευταία στιγμή νιώθετε ανακούφιση. Μάλιστα σας ενθουσιάζει η ιδέα να περάσετε ένα χαλαρό βράδυ στο σπίτι. Φυσικά όλα έχουν την εξήγησή τους.
Δεν ήσασταν και τόσο ενθουσιασμένοι με το αρχικό πλάνο
Μπορεί να πούμε «ναι» σε κάτι μόνο και μόνο επειδή δεν βρίσκουμε μια καλή δικαιολογία για να πούμε «όχι», η αλήθεια είναι όμως πως δεν μας ενδιέφερε και πολύ. Ακόμα και οι απλές και συνηθισμένες έξοδοι για ένα ποτό συχνά συμβαίνουν επειδή ο άλλος σας έπιασε εξαπίνης και απλώς δεν βρήκατε τον τρόπο να αρνηθείτε.

Ο υπέροχος μύθος της Αμυγδαλιάς που εξηγεί γιατί η αγάπη δεν μπορεί να νικηθεί ποτέ από τον θάνατο

Ήταν κάποτε στη Θράκη, μια πανέμορφη πριγκίπισσα, η Φυλλίς, η οποία ερωτεύτηκε το γιο του Θησέα, τον Δημοφώντα. Οι δύο νέοι γνωρίστηκαν όταν το καράβι του νεαρού Αθηναίου Δημοφώντα επέστρεφε από την Τροία.

Ο υπέροχος μύθος της Αμυγδαλιάς που φέρνει την Άνοιξη
Παντρεύτηκαν αλλά μετά από λίγο καιρό ο νεαρός Αθηναίος νοστάλγησε την πατρίδα του και η ερωτευμένη πριγκίπισσα μην αντέχοντας να τον βλέπει στεναχωρημένο, τον άφησε να γυρίσει πίσω και αν την αγαπούσε πραγματικά θα ξαναγύριζε και τότε θα ήταν πραγματικά και ειλικρινά δικός της. Έτσι κι έγινε, και η ερωτευμένη Φυλλίς έμεινε μόνη να περιμένει τον εκλεκτό της για χρόνια ώσπου μαράζωσε και πέθανε από τη θλίψη της. 

Όμως οι θεοί που ήξεραν την ιστορία της την μεταμόρφωσαν σε δέντρο για να μπορεί να περιμένει για περισσότερα χρόνια τον αγαπημένο της. Έτσι η ερωτευμένη γυναίκα δεν πέθανε αλλά έγινε το δέντρο, που έμελλε να γίνει σύμβολο της ελπίδας : η Αμυγδαλιά.

Έλεγαν λοιπόν ότι μετά από χρόνια και όταν ο Δημοφώντας επέστρεψε στη Θράκη βρήκε την αγαπημένη του και πιστή γυναίκα, όχι περιστοιχισμένη από μνηστήρες αλλά ένα ξερό δέντρο δίχως φύλλα στη μέση του παγωμένου τοπίου. Aπελπισμένος και γεμάτος τύψεις αγκάλιασε τον κορμό της και τότε εκείνη πλημμύρισε ανθούς στη μέση του χειμώνα νικώντας το θάνατο.

Μια άλλη εκδοχή του μύθου για την αμυγδαλιά αναφέρει ότι η Φυλλίς έμεινε πίσω περιμένοντας τον, στον τόπο της τελετής του γάμου της. Τα χρόνια περνούσαν και ο Δημοφώντας δεν επέστρεφε. Απελπισμένη η βασιλοπούλα που τον έχασε για πάντα πήγε και κρεμάστηκε σ΄ ένα δέντρο. Το δέντρο κράτησε την ψυχή της κι από τότε δεν ξανά έβγαλε φύλλα ούτε άνθισε.

ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ

Η ωραιότερη μέρα ξημερώνει τώρα κοντά.  Και είμαστε και τυχεροί γιατί πέφτει Κυριακή. Οι περισσότεροι Έλληνες λοιπόν, δεν θα δουλεύουν και θα μπορούν απερίσπαστοι να απολαύσουν την ημέρα τους.
Οι πολιτικοί θα ενδιαφερθούν για όλους τους πολίτες . Οι δημοτικοί  άρχοντες θα σκεφτούν τα έργα και την τοπική ευημερία. Οι αστυνομικοί θα ξαναδείξουν το ανθρώπινο πρόσωπό τους και θα νουθετούν στους δρόμους τους άτακτους και απρόσεκτους οδηγούς.  Καμία κλήση δεν θα κοπεί και κανένα φοροεισπρακτικό  μέτρο με αντίστοιχα οφέλη για το όργανο δεν υφίσταται.
Οι εφημερίδες με τις τσόντες , θα κάνουν δίκαια και γενναία κριτική προς πάσα κατεύθυνση και βεβαίως κύρια για την ενημέρωση του πολίτη. Και τα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά κανάλια, ενωμένα με μια πανεθνική φωνή, θα φωτίσουν κάθε σκοτεινή πτυχή της αδικίας που υφίσταται η ελληνική επικράτεια. Ενδέχεται μάλιστα  οι ιδιοκτήτες των καναλιών να πληρώσουν και τα χρέη προς το ΙΚΑ ή ακόμα και το Φ.Π.Α. Η Κυριασκή είναι μέρα πληρωμής και ας μη δουλεύουν τα δημόσια ταμεία.
Οι πολίτες αγκαλιασμένοι στις ταβέρνες με κοψίδια στα χέρια και χοληστερίνη στους ώμους, θα κοιτούν με καρτερικότητα και γνήσια αγάπη ,τα διπλανά τραπέζια  που πρόφθασαν και σερβιρήσθηκαν  πρώτα.  Οι δε ταβέρνες θα έχουν κάνει υψηλοτάτου επιπέδου ποιοτικό έλεγχο τροφίμων και θα σερβίρουν μισοτιμής τα γνήσια μπαχαρισμένα καθαρότατα εδέσματα προς τους πελάτες τους. Καμιά ανησυχία και κανένα σύννεφο όσον αναφορά την καθαρότητα της τροφής. Κυρίως προέχει η υγεία των πελατών .

Οι φοβερές προφητείες του Νοστράδαμου για το 2018

Από τον Αντώνη Κυριαζή

Οι προφητείες του Νοστράδαμου για το 2018 μιλούν για πόλεμο, 40 χρόνια ξηρασίας, καταστροφικές πλημμύρες και εκρήξεις ηφαιστείων.

Φυσικές καταστροφές και πόλεμοι περιλαμβάνονται ανάμεσα στις φοβερές προβλέψεις του Γάλλου αστρολόγου. Image: Supplied

Ο ΓΑΛΛΟΣ φαρμακοποιός, γιατρός και αστρολόγος Μισέλ ντε Νοστρεντάμ ή Νοστράδαμος (1503-1566) είναι γνωστός για το βιβλίο του Les Propheties (Οι Προφητείες), η πρώτη έκδοση του οποίου εμφανίστηκε το 1555. Έκτοτε πολλοί του αποδίδουν την πρόβλεψη πολλών μεγάλων ιστορικών γεγονότων, όπως η Γαλλική Επανάσταση, ο Χίτλερ και η δολοφονία του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι.
Οι προφητείες του Νοστράδαμου ξεκινούν από την εποχή του και φτάνουν μέχρι το 3797. Μερικοί πιστεύουν ότι μέσα στους Αιώνες, όπως ονομάζονται τα προφητικά του τετράστιχα, μπορεί κανείς να «δει» την τρομοκρατική επίθεση που έγινε στις ΗΠΑ το 2001 αλλά και τη ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα.


Το ίδιο φοβερές είναι και οι προφητείες του για το 2018. Σε αυτές προβλέπει ασυνήθιστα καιρικά φαινόμενα, τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, περιβαλλοντικές τραγωδίες, εκρήξεις ηφαιστείων, καθώς και μια πανδημία που θα εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη.

Ποιος είναι ο περισσότερο ψεύτης σε μια σχέση;

Πολλοί είναι μύθοι και τα κλισέ τα οποία κυκλοφορούν αναφορικά με τον παράγοντα ψεύδους σε μια σχέση. Μια άποψη η οποία κυκλοφορεί ευρέως είναι ότι οι γυναίκες έχουν αποδειχθεί περισσότερο επιρρεπείς στο ψέμα. Η άποψη αυτή καταρρίπτεται από έρευνα Βρετανών επιστημόνων οι οποίοι ανακάλυψαν ότιαυτοί που λένε περισσότερα ψέματα κατά τη διάρκεια ενός έτους είναι οι άντρες, οι οποίοι ψεύδονται 650 φορές το χρόνο, συγκριτικά με τις γυναίκες που λένε ψέματα 537 φορές. Βέβαια, τα δυο φύλα λένε ψέμματα για διαφορετικούς λόγους.
Τα περισσότερα ψέμματα των ανδρών αφορούν τις δικαιολογίες που χρησιμοποιούν όταν αργούν ή όταν προσποιούνται ότι θα γυρίσουν στο σπίτι νωρίτερα. Το 20% των αντρών παραδέχτηκε ότι έχει πει ψέματα για την ποσότητα αλκοόλ που έχει καταναλώσει σε μια βραδιά.
Μία στις δέκα γυναίκες από την άλλη λέει ψέματα για τον αριθμό των σεξουαλικών της συντρόφων. Μάλιστα, σύμφωνα με τη μελέτη, όσο πιο μικρή είναι μια γυναίκα οι πιθανότητες να μη λέει την αλήθεια στο ερώτημα «με πόσους άντρες έχεις κοιμηθεί;» είναι διπλάσιες.
Βέβαια, το μεγαλύτερο ψέμα που λένε οι γυναίκες έχει να κάνει με το ποσό των χρημάτων που ξοδεύουν για αγορές ρούχων, με το 26% αυτών να μη λέει πάντα την αλήθεια για το ποσό που έχει ξοδέψει.
Το 20% των γυναικών λέει ψέματα για το βάρος του ενώ το 6% αυτών δεν λένε την πραγματική τους ηλικία.

Οκτώ πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις αν δεν θές να χωρίσεις
Είναι εύκολο να αναγνωρίσει κανείς τα σημάδια που οδηγούν μια σχέση προς την … λήξη – αν τουλάχιστον πιστέψουμε τα συμπεράσματα του ιστότοπου World of Psychology, οι υπεύθυνοι του οποίου μελετούν διάφορα ζητήματα κοινωνικής ψυχολογίας. Πολλοί έχουν βαδίσει τον πικρό δρόμο του χωρισμού , αλλά οι περισσότεροι ειδικοί της ανθρώπινης συμπεριφοράς συμφωνούν ότι υπάρχουν οκτώ βασικά ζητήματα που οφείλουν να αποφεύγουν τα ζευγάρια, προκειμένου να μην βρεθούν σύντομα στο «κλαμπ των χωρισμένων». Συμφωνούν, επίσης, ότι η λύση στο πρόβλημα δεν είναι οι «συνεδρίες» με φίλες και φίλους ή με ακριβοπληρωμένου ψυχολόγους, αλλά η προσπάθεια να βελτιώσετε τον εαυτό σας, ώστε να μην οδηγηθείτε στον χωρισμό.

Πιλότοι ισχυρίζονται οτι είδαν UFO στην Αριζόνα – «Δεν ήταν αεροπλάνο»



Σοκαρισμένοι δύο πιλότοι ξεχωριστών αεροπλάνων από το «UFO» που είδαν να πετά από πάνω τους.

Οι ηχογραφήσεις από το cockpit αποκαλύπτουν τον προβληματισμό των πιλότων δύο αεροπλάνων στη θέα UFO ενώ πετούσαν πάνω από τη νοτιοανατολική Αριζόνα.
Ήταν στις 24 Φεβρουαρίου που ο πιλότος ενός Learjet έκανε αναφορά στο μυστηριώδες ιπτάμενο αντικείμενο.
«Δεν ξέρω τι ήταν. Δεν ήταν αεροπλάνο. Μας πέρασε από την αντίθετη κατεύθυνση».
Η παρατήρηση οδήγησε τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να ζητήσουν από πιλότο που πετούσε κοντά αν παρατήρησε να πετά κάτι από πάνω του.
Η επιβεβαίωση για UFO
Ο δεύτερος πιλότος ενός επιβατικού της American Airlines επιβεβαίωσε ότι το UFO πετούσε πάνω από το αεροπλάνο στα 40.000 πόδια.

Το άγνωστο περιστατικό με Τούρκους στο Αιγαίο



Ένα άγνωστο περιστατικό με ένοπλη εμπλοκή σκάφους του Λιμενικού και τουρκικού πλοίου ανοικτά της Ρόδου, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων φέρεται να έγινε στο Αιγαίο όπως γράφει «Το Βήμα».
Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει πως λίγα μόλις 24ωρα πριν από τον εμβολισμό του σκάφους «Γαύδος» του Λιμενικού Σώματος από τουρκική ακταιωρό, ένα άλλο σκάφος του Λιμενικού εντόπισε νύχτα να πλέει παρανόμως εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων τουρκικό σκάφος. Το κάλεσε να σταματήσει για έλεγχο πλην όμως ο Τούρκος καπετάνιος αρνήθηκε βάζοντας πλώρη προς τα τουρκικά παράλια. Οι άνδρες του Λιμενικού το κυνήγησαν και σε κάποια στιγμή φέρεται να υπήρξε καταιγισμός προειδοποιητικών πυρών από το ελληνικό σκάφος εναντίον του τουρκικού.

"Κανένας δεν μπόρεσε να λυτρωθεί από τις παγίδες του κόσμου (πόθοι και επιθυμίες) χωρίς να υποστεί πόνους

Φωτογραφία του χρήστη Τζελαλεντιν ΡΟΥΜΙ.

"Κανένας δεν μπόρεσε να λυτρωθεί από τις παγίδες του κόσμου (πόθοι και επιθυμίες) χωρίς να υποστεί πόνους, χωρίς να κάνει υπομονή, χωρίς να προφυλαχτεί, χωρίς να συμπεριφερθεί με φρόνηση. 
Γιατί η υπομονή μοιάζει με τα χέρια, με τα πόδια της προσοχής.
Να ελέγχεις εμπρός - πίσω και να αποφεύγεις να φας το χόρτο των επιθυμιών του ναφς (εγωισμού), γιατί είναι δηλητηριώδες. 

Η ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ… ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Φωτογραφία του Ioannis Stogiannos.

Εάν δεις τα «πράγματα» της ζωής σου… με μια πιο διακριτική ματιά… θα διαπιστώσεις ότι στον Πλανήτη Γαία επικρατεί πάντα μία «ταλάντωση» σε δυαδική σχέση–κατάσταση, που από τη μία είναι (θερμή) και από την άλλη (ψυχρή). Φαινομενικά νομίζουμε ότι λόγω της δυαδικότητας… υπάρχει καλό (θερμό) ή κακό (ψυχρό), αλλά στην ουσία είναι μόνον η δική μας εναλλασσόμενη αντίληψη… ανάλογα με το σημείο του «τροχού» της ζωής που βιώνουμε στο υλικό πεδίο, στη κάθε διαφορετική περίσταση που αντιμετωπίζουμε στιγμιαία, μέσα σε αυτή την «εικονική πραγματικότητα» που ζούμε. 
Έτσι παρατηρούμε τα «γεγονότα» και άλλες φορές μας φαίνονται (καλά)-θερμά και άλλοτε (κακά) ψυχρά. Εάν π.χ. μετακινηθούμε στο αντίθετο σημείο απ’ όπου αρχικά βρισκόμασταν… θα δούμε τα ίδια «γεγονότα»… αλλά από άλλη σκοπιά και θα τα χαρακτηρίσουμε τελείως διαφορετικά από πριν. 
Όσοι εκπαιδεύονται με τη θετική πλευρά και δημιουργούν ομάδες ή βρίσκονται σε ομάδες, όπως αυτής της (ενόρασης, θεραπειών, μελλοντολογίας) κλπ νιώθουν ότι έχουν ένα θετικό στόχο και εμφανίζουν την εικονική τους πραγματικότητα πιο όμορφη και δελεαστική. 
Όσοι πάλι δημιουργούν αρνητικές ομάδες ή βρίσκονται μέσα σε αυτές… υπηρετούν το «ψυχρό», τις σκοτεινές δυνάμεις (μαγεία κλπ), ελπίζοντας πως αυτές θ’ ανοίξουν τη μεγάλη πύλη εξόδου… αλλά όμως η αρνητικότητα βραχυκυκλώνει την ίδια τους την υπόσταση. Άρα καλό ή κακό είναι δύο εκφάνσεις του ίδιου νομίσματος κι ενώ είναι αντίθετες, υπηρετούν στην ουσία και οι δύο… την εικονική πραγματικότητα, το «μάτριξ».

Ο ΣΕΠΤΟΣ (ΙΕΡΟΣ) ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΤΑ (7).




Αποτέλεσμα εικόνας για Ο ΣΕΠΤΟΣ (ΙΕΡΟΣ) ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΤΑ (7).

Πολλές φορές σας έχω αναφέρει για τον ιερό αυτό αριθμό που κυριαρχεί στη ζωή μας. 
Η Ιερότητά του έχει να κάμει με την εν γένει λειτουργία της ίδιας μας της ζωής… σε σχέση με τη παρουσίαση της στο ίδιο το Νοητικό Σχέδιο της Αρμονίας των Ουράνιων Σφαιρών-Συμπάντων. Δηλαδή ο αριθμός επτά (7) λαμβάνει χώρα τόσο στα Κοσμικά-Ουράνια φαινόμενα… όσο και στα γήινα, φυτά και ζώα κλπ. 

Το ίδιο το ΕΜΒΡΥΟΝ υπόκειται στην επταήμερο βασική μεταβολή του κάθε εμβρύου ζωής … όπου κατά την γονιμοποίηση το σπέρμα του εμβρύου παραμένει το χρονικό αυτό διάστημα των 7 ημερών ανεξάρτητο από τη μητέρα… στη συνέχεια στο δεύτερο επταήμερο διακρίνονται οι σταγόνες αίματος που υπάρχουν μέσα στον υμένα… κατόπιν στο τρίτο επταήμερο οι παραπάνω σταγόνες αίματος διεισδύουν μέχρι τα υγρά και στο τέταρτο επταήμερο καθίσταται φανερή η γονιμοποίηση με τον σχηματισμό κάποιου σπειρώματος με σάρκα και οστά… μετά στο πέμπτο επταήμερο διαμορφώνεται το βρέφος με τα μέλη του… δηλαδή κεφάλι, αυχένας, θώρακας και άλλα όργανα. 
Στη συνέχεια το αρσενικό είδος καθορίζεται κατά την έβδομη εβδομάδα… γι’ αυτό και λέμε ότι τα έμβρυα των 7 μηνών επιζούν… διότι έτσι έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό το έμβρυο. Αλλά όμως και η ανάπτυξη του κάθε βρέφους μετά τη κύηση κι αυτό ακολουθεί το σεπτό νόμο του ιερού αριθμού επτά (7) αφού τον έβδομο μήνα αρχίζει η οδοντοφυία… μετά από 2Χ7 μήνες κάθεται… μετά από 3Χ7 μήνες αρχίζει καθαρά να προφέρει τις λέξεις… μετά από 4Χ7 μήνες το βρέφος επιχειρεί να βαδίσει … μετά από 5Χ7 μήνες σταματάει να τρέφεται με το γάλα της μάνας. 

Σχέσεις με ουσία χωρίς ταμπέλες

ουσία όνομα ταμπέλες


Το επίκεντρο μας αυτή τη φορά όπως και κάθε φορά, είναι ο άνθρωπος και οι σχέσεις που δημιουργεί. Να επισημάνω πως αναφερόμαστε σε όλων των λογιών σχέσεις οι οποίες όμως κρύβουν ένα κοινό παρανομαστή.Ήρθε η ώρα λοιπόν να μιλήσουμε  για σχέσεις με ουσία χωρίς ταμπέλες.
Θα σου εκμυστηρευτώ πως είναι δύσκολο για ένα τέτοιο άτομο και υποθέτω υπάρχουν πολλά εκεί έξω, να κάνει στροφή κάποια στιγμή στη ζωή του και να μη γνωρίζει τι είναι αυτό που τελικά τον ενώνει με έναν άνθρωπο. Περίεργο συναίσθημα, σε βγάζει από τα τετριμμένα της μέχρι τώρα ζωής σου και σου αποδεικνύει πως η ουσία μπορεί να αντικαταστήσει οποιαδήποτε ταμπέλα, οποιοδήποτε τίτλο.
Γιατί αν το καλοσκεφτείς τι είναι οι ταμπέλες στις σχέσεις; Μια ακόμη επιβεβαίωση του τι υπάρχει και τι δένει αυτό που δημιουργείται ή ένα καλοφτιαγμένο ”όνομα” για να το πουλήσετε γύρω σας; Βρισκόμαστε στην εποχή που τα social media κατακλύζονται από τέτοιου είδους φιλίες και σχέσεις. Πολύ αγάπη βρε παιδί μου γύρω μου αλλά εγώ δεν τη βλέπω. Ίσως γιατί φτάνει μόνο μέχρι το πρώτο κλικ της κάμερας και μετά χάνεται σαν πυροτέχνημα. Πυροτεχνήματα είναι πια οι σημερινές σχέσεις. Πυροτεχνήματα που σβήνουν μόλις κλείσουν τα φώτα και εμείς προσπαθούμε μανιωδώς να ανάψουμε όσο το δυνατόν και περισσότερα μήπως και κρατήσουμε τη μαγεία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα