Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Η απάντηση των επιστημόνων για τον «εξωγήινο» που ανακαλύφθηκε το 2003 στην έρημο Ατακάμα της Χιλής. Τι έδειξε η μελέτη του DNA


Ήταν μία πραγματικά ασυνήθιστη ανακάλυψη ο ανθρωποειδής σκελετός με μήκος μόλις 15 εκατοστών, με μόνο δέκα ζεύγη πλευρών αντί για τα συνήθη 12 και κυρίως με ένα «εξωγήινο» κωνικό κεφάλι, που είχε ανακαλυφθεί το 2003 στην έρημο Ατακάμα της Χιλής, μέσα σε ένα δερμάτινο σάκο πίσω από μια ερειπωμένη εκκλησία.
Πήρε το παρατσούκλι «Άτα» και μέσω της μαύρης αγοράς αρχαιολογικών ευρημάτων κατέληξε στα χέρια ενός Ισπανού συλλέκτη, ο οποίος πίστεψε ότι απέκτησε τον πρώτο σκελετό εξωγήινου. Το ίδιο πίστεψαν πολλοί άνθρωποι.

Τώρα, με αρκετή καθυστέρηση, επιστήμονες στις ΗΠΑ πραγματοποίησαν μια πλήρη γενετική ανάλυση του σκελετού και αποφάνθηκαν ότι αναμφίβολα το DNA του είναι ανθρώπινο. Ο «Άτα» είναι θηλυκού γένους και αποτελεί ένα μίγμα ευρωπαϊκών και νοτιοαμερικανικών ινδιάνικων γονιδίων, όπως θα περίμενε κανείς από μία κάτοικο της Χιλής.

Η ασυνήθιστη εμφάνισή της αποδίδεται κατά πάσα πιθανότητα σε μια σειρά από σπάνιες γενετικές μεταλλάξεις, μερικές από τις οποίες ανακαλύπτονται για πρώτη φορά. Οι μεταλλάξεις αυτές συνδέονται με νανισμό, σκολίωση και άλλες αναπτυξιακές και μυοσκελετικές διαταραχές.

Σύμπαν, Φωτόνια, Ανέλιξη

Αποτέλεσμα εικόνας για Σύμπαν, Φωτόνια, Ανέλιξη

Σύμπαν, Φωτόνια, Ανέλιξη

Ποια είναι τα κρυφά μηνύματα που στέλνει η ψυχή στο σώμα;


Τι γίνονται τα συναισθήματα που καταπνίγουμε; 

Πού πηγαίνουν οι ανάγκες μας που καταπιέζουμε; 

Τι συμβαίνει στα θέλω μας που δεν τολμάμε να εκφράσουμε; 

Η απάντηση είναι κοινή: βυθίζονται στις αποθήκες του ψυχισμού μας

Όταν αυτές οι αποθήκες γεμίσουν ασφυκτικά τότε τα καταπιεσμένα συναισθήματα, ανάγκες και επιθυμίες μας σπάνε τις πόρτες αυτών των αποθηκών και ξεχύνονται είτε στην ψυχολογική μας κατάσταση είτε στο σώμα μας περιέχοντας ένα κρυφό μήνυμα.

Θυμάστε τότε που σας είχαν πιάσει νευρικά γέλια και που με κόπο καταφέρατε να τα καταπνίξετε πριν σας αντιληφθεί εκείνος που δεν έπρεπε; Μπορείτε να ανακαλέσετε στη μνήμη σας τις φορές που είχατε κατακλυστεί από πανικό και που μόλις μπορέσατε να κρατήσετε την ψυχραιμία σας και να συγκρατήσετε τις κραυγές σας; Κι εκείνες τις στιγμές που το κλάμα σας ανέβηκε σαν κόμπος στο λαιμό αλλά καταφέρατε να καταπιείτε τα δάκρυά σας ή τις διαμαρτυρίες σας;


Όλοι έχουμε παρόμοιες στιγμές να θυμηθούμε. Τι έγιναν όμως τα ξεσπάσματα γέλιου που συγκρατήθηκαν, τα δάκρυα που δεν κύλησαν, οι κραυγές που δεν ακούστηκαν; Κι αν το προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο, τι να έγιναν άραγε οι βρισιές που δεν ξεστομίστηκαν, οι πόθοι που δεν εκφράστηκαν , τα παράπονα που δεν ειπώθηκαν; Χάθηκαν;


Για την ψυχολογία η απάντηση είναι ένα στρογγυλό όχι. Η φυσική σπεύδει να συνηγορήσει επισημαίνοντας πως τίποτα μα τίποτα δεν χάνεται στη φύση κι άσχετα αν εμείς το ονομάζουμε δάκρυ, γέλιο, σκέψη ή επιθυμία , φως, θερμότητα ή ηλεκτρομαγνητισμό όλα μπορούν να θεωρηθούν ενέργεια. Και η ενέργεια ποτέ δεν χάνεται. Μπορεί όμως να μεταλλαχθεί.


Κάπως έτσι ξεκίνησαν οι μεγάλες ανακαλύψεις της ψυχοσωματικής ιατρικής που επιβεβαιώνει πως συναισθήματα, ανάγκες και επιθυμίες που συγκρούονται μέσα μας ή δεν βρίσκουν τρόπο να ικανοποιηθούν γίνονται τελικά οι μυστικοί συνωμότες που μαζί με τους διάφορους νοσογόνους παράγοντες καταβάλουν το αμυντικό μας σύστημα.


Αν και για μακρύ διάστημα η συντηρητική και υλιστική πτέρυγα των επιστημόνων αρνούνταν να δεχθεί την άμεση σχέση όλων των ασθενειών με την ψυχική μας κατάσταση , η πανάρχαια εμπειρική γνώση των λαών δεν έτρεφε καμιά αμφιβολία για τη σχέση της λύπης με την ασθένεια.


Το θυμωμένο στομάχι


Υπάρχουν σκέψεις που μπορούν να προκαλέσουν πραγματική ηλεκτροχημική θύελλα στον οργανισμό μας. Το βέβαιο είναι πως όσο πιο έντονα τα συναισθήματα, οι ανάγκες και οι επιθυμίες , ιδίως όταν παραμείνουν ανέκφραστες, τόσο βαθύτερα τα αχνάρια που αφήνουν μέσα μας. Κι αν αυτό κρατήσει καιρό αργά ή γρήγορα θα βρουν μια χαραμάδα να ξεγλιστρήσουν, να βγουν στο φως.

«Εκρήξεις» πάνω από τη Χίο: Ελληνικά F-16 αναχαίτισαν τουρκικά μαχητικά «σπάζοντας» το φράγμα του ήχου!



Tο πρωί της Τρίτης, οι κάτοικοι της Χίου άκουσαν δυο, απανωτές, δυνατές εκρήξεις στον ουρανό και είδαν στην περιοχή δυο μαχητικά F16.
Η παρουσία των μαχητικών F16 πάνω από τη Χίο είχε άμεση σχέση με τις εκρήξεις, μαλλά η εξήγηση είναι μάλλον απλή.
Τα ελληνικά μαχητικά βρέθηκαν στην περιοχή για μια αναχαίτιση, καθώς ένα ζευγάρι τουρκικών αεροσκαφών είχε προβεί σε μια από τις… συνηθισμένες παραβιάσεις.

Αν δε χάσεις τον εαυτό σου δε θα μάθεις ποτέ ποιος είσαι


Της Αλεξάνδρας Γεώργα

Έρχονται κάποιες στιγμές στη ζωή όλων μας που νιώθουμε τις καταστάσεις γύρω μας να μας ξεπερνούν και να μας καταβάλλουν. Είναι εκείνες οι στιγμές που νιώθουμε αδύναμοι, ανίσχυροι να αντιδράσουμε, αφού όλα μας φαίνονται δύσκολα, πολλές φορές κι ανούσια.

Η αλήθεια είναι πως η ζωή είναι απρόβλεπτη κι όχι πάντα με θετικό τρόπο, γιατί δεν επιλέγεις εσύ ούτε τα ευχάριστα που θα συμβούν, αλλά ούτε και τα δυσάρεστα. Αναμφισβήτητα, υπάρχει περίπτωση να βιώσουμε μία ή περισσότερες φορές κάποια γεγονότα που θα επηρεάσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την ψυχολογίας μας.

Η απώλεια ενός αγαπημένου μας προσώπου, η ύπαρξη κάποιας σοβαρής ασθένειας σε κοντινά μας πρόσωπα ή και φίλους, η οποιαδήποτε μορφή ψυχολογικής βίας που μπορεί να έχουμε υποστεί, ένας μεγάλος ανεκπλήρωτος έρωτας, μια αγάπη που έφτασε στο τέλος της διαδρομής της και νιώθουμε ότι μας στέγνωσε τόσο από ενέργεια όσο και συναισθήματα, η δυσκολία του να βρούμε μια δουλειά και να αντεπεξέλθουμε οικονομικά μέχρι το τέλος του μήνα κι άλλα πολλά, μπορεί σταδιακά να μας οδηγήσουν στην πλήρη ματαίωση και απογοήτευση.

Όλα αυτά τα περιστατικά, βέβαια, δεν είναι τίποτα άλλο από μικρές αφορμές που απλά ξεχειλίζουν το ποτήρι της υπομονής και της ψυχικής αντοχής μας. Εμείς οι άνθρωποι έχουμε την κακή συνήθεια να συσσωρεύουμε μέσα μας αρνητικά συναισθήματα για καιρό, να πνίγουμε τη θλίψη, το φόβο, τη μοναξιά  και τον θυμό που μας κατακλύζουν, να μη μιλάμε γι’ αυτά που μας πονάνε και να προβάλλουμε προς τα έξω ένα ψεύτικο προσωπείο ηρεμίας και γαλήνης. Κι ακόμα και στην απλή, αλλά τόσο ουσιαστική ερώτηση του αν είσαι καλά, συχνά απαντάμε μηχανικά «ναι» κι ας μην το νιώθουμε -μέχρι εκείνη τη στιγμή. Εκείνη τη στιγμή που ο κόμπος θα φτάσει στο χτένι κι ό,τι μάζευες μέσα σου θα βγει επιτέλους στην επιφάνεια.

Ο ΗΛΙΟΣ ΩΦΕΛΕΙ, ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΒΛΑΠΤΕΙ



Οι επιστήμονες δουλεύουν με τις ερευνες. 

Δεν ξυπνάνε ένα πρωινό και σου λένε αυτό κι΄αυτό. Με ποιά στάση καλύτερα φτάνει στον οργασμό μια γυναίκα. Κάνουν την έρευνά τους και καταλήγουν σε κάποια συμπεράσματα. 

Αν είσαι απο κάτω οι πιθανότητες να φτάσεις σε οργασμό ειναι α, αν είσαι απο πάνω β, αν είσαι στο παλγιαστό γ, αν είσαι στο καρεκλάτο δ, αν είσαι στο βιδωτό χτυπητό και κόντρα παξιμάδι ε και πάει λέγοντας η δουλειά. 

Παράδειγμα αυτό γιατί αλλλού θα σε πάει ο αποδυτηριάκιας. 

Οι έρευνες  των επιστημόνων ξεκινάνε με στόχο κάτι συγκεκριμένο και όχι πάμε, αέρα πατέρα και όπου μας βγάλει. Μπορεί όμως να ξεκινήσουν για ένα συγκεκριμένο θέμα και στην πορεία να καταλήξουν αλλού εντελώς τυχαία.

  Κοίταξε τώρα να δείς τι έγινε σε παναεπιστήμιο της Σουηδίας. Ερευνητές εξέταζαν για 20 ολόκληρα χρόνια συνολικά 29.518 γυναίκες από τη Σουηδία. 

Αρχικός τους στόχος ήταν να εξετάσουν τους κινδύνους γύρω από τα μελανώματα, ωστόσο, έμειναν έκπληκτοι από τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν. 

Μεταξύ άλλων βρήκαν ότι η ηλιοθεραπεία μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για εμφάνιση καρδιακών παθήσεων και άλλων ασθενειών, ενώ ο καθηγητής ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας υποστήριξε ότι το να αποφεύγει κανείς τον ήλιο, έχει τόσο άσχημη επίδραση στην υγεία, όσο το κάπνισμα. 

Οι γυναίκες που συνηθίζουν να εκτίθενται ενεργά στην ηλιακή ακτινοβολία αντιμετώπιζαν μικρούς κινδύνους να εμφανίσουν καρδιακές παθήσεις και άλλες παθήσεις οι οποίες δεν σχετίζονται με τον καρκίνο σε σχέση με όσες αποφεύγουν τον ήλιο. 

Οι γυναίκες που δεν κάπνιζαν και απέφευγαν την ηλιακή ακτινοβολία είχαν προσδόκιμο ζωής ίδιο με τις γυναίκες που κάπνιζαν και οι οποίες έμεναν περισσότερο από όλες κάτω από τον ήλιο, γεγονός που δείχνει ότι η αποφυγή του ήλιου είναι αιτία θανάτου και έχει ίδια βαρύτητα με το κακό που προκαλεί το κάπνισμα στον οργανισμό. 

Με βάση την έρευνα, λοιπόν, οι πολύ αυστηροί περιορισμοί όσον αφορά την έκθεση στον ήλιο, μπορεί τελικά να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό για την υγεία των γυναικών. 

Απο κει και πέρα λένε τα γνωστά να αποφεύγουμε τον ήλιο απο τις 11 μέχρις τις 3 μ.μ και να πασαλίβεστε με αντηλιακό πρίν καθήσετε στον ήλιο και ότι η υπέρ-έκθεση μπορεί να έχει κακές επιδράσεις στην υγεία όπως εμφάνιση καρκίνου του δέρματος. 

Οπότε μάγκισες απλωθείτε στον ήλιο πασαλιφτείτε μπροστά και πίσω κι΄αν για κάποιους λόγους δυσκολεύεστε στη πλάτη μη διστάζετε να ζητήσετε ένα χέρι βοήθειας απο κάποιον εκεί κοντά που με χαρά θα δεχθεί να σας προσφέρει.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Πότε να αναζητήσουμε την βοήθεια ενός ψυχολόγου;


βοήθεια ψυχολόγου
Όλοι μας βιώνουμε δύσκολες καταστάσεις και υπάρχουν στιγμές στην ζωή μας που νιώθουμε άσχημα ψυχολογικά. Πώς ξέρουμε όμως πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να επισκεφτεί ο καθένας μας έναν ειδικό ψυχικής υγείας; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο να δοθεί, καθώς είναι κάτι αρκετά πολύπλοκο που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.
Υπάρχουν όμως κάποια σημάδια που μας δείχνουν αν χρειαζόμαστε την βοήθεια ενός ειδικού για να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.

Ποια είναι τα σημάδια που δείχνουν πώς ήρθε η ώρα να επισκεφτούμε έναν ψυχολόγο;

Όταν νιώθουμε έντονα αισθήματα δυσφορίας.
Είναι λογικό ότι ένα πρόβλημα ή μια δυσάρεστη κατάσταση είτε σε επαγγελματικό επίπεδο είτε σε προσωπικό μπορεί να μας προκαλέσει δυσάρεστα συναισθήματα και δυσλειτουργίες στην καθημερινότητά μας. Πολλές φορές μπορεί να σταματήσουμε να νιώθουμε ενθουσιασμό για καθημερινές δραστηριότητες, να μην έχουμε διάθεση για κοινωνικές συναναστροφές, να νιώθουμε έντονο αίσθημα θλίψης και άγχους, να μην αντλούμε ευχαρίστηση από τα πράγματα που μέχρι πρότινος μας διασκέδαζαν. Αν συνεχίζουμε να νιώθουμε έτσι για μεγάλο χρονικό και τα παραπάνω αισθήματα δυσφορίας να είναι παρόντα σε κάθε στιγμή της καθημερινότητας μας, τότε θα ήταν ωφέλιμο να απευθυνθούμε σε έναν ψυχολόγο.  

Όταν νιώθουμε ότι κάθε προσπάθεια μας δεν αποδίδει.
Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πριν αναζητήσουν την βοήθεια ενός ψυχολόγου έχουν προσπαθήσει για μεγάλο διάστημα να διαχειριστούν τα δυσάρεστα συναισθήματα είτε μόνοι τους είτε με την βοήθεια συγγενών και φίλων.  Μια σημαντική ένδειξη λοιπόν για το πότε πρέπει κανείς να αναζητήσει βοήθεια από έναν ψυχολόγο είναι όταν νιώθει ότι δεν τα βγάζει πέρα πλέον και ότι δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση της καθημερινότητας του.
Όταν νιώθει ότι τίποτα από όσα επιχειρεί δεν του προσφέρει κάποια ανακούφιση, όταν νιώθει ότι δεν μπορεί να αλλάξει μόνος του τη ροή των πραγμάτων και να απαλλαχθεί από το βάρος και τα δυσάρεστα συναισθήματα, την αίσθηση αδιεξόδου που βιώνει καθημερινά.

Όταν οι δικοί μας άνθρωποι παρατηρούν μεγάλες αλλαγές στην συμπεριφορά, στην διάθεση και στην λειτουργικότητα μας.

Πρωταπριλιά μπορεί να πέσει στη Γη ο κινεζικός διαστημικός σταθμός

Πρωταπριλιά μπορεί να πέσει στη Γη ο κινεζικός διαστημικός σταθμός

Είναι αρκετά πιθανό ότι ο πρώτος - και εκτός ελέγχου πλέον - κινεζικός διαστημικός σταθμός «Τιανγκόνγκ-1» (Ουράνιο Παλάτι-1) θα πέσει στη Γη την Πρωταπριλιά (στ' αλήθεια όχι στα ψέματα!). Σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), ο σταθμός θα πέσει στη Γη μεταξύ της Παρασκευής 30 Μαρτίου και της Δευτέρας 2 Απριλίου.
Αλλά και η εταιρεία Aerospace Corporation, που πραγματοποιεί αναλύσεις για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», θεωρεί ως πιθανότερη ημερομηνία πτώσης την Πρωταπριλιά συν/πλην μια-δυό μέρες.
Ακριβής πρόβλεψη είναι αδύνατο να γίνει για το πότε και πού ακριβώς θα πέσει ο μήκους 10,4 μέτρων και βάρους 8,5 τόνων σταθμός, ο οποίος σήμερα κάνει 16 περιφορές γύρω από τη Γη κάθε μέρα. Ο σταθμός, που βρίσκεται τώρα σε ύψος περίπου 200 χιλιομέτρων από τη Γη και κινείται με ταχύτητα 27.000 χιλιομέτρων την ώρα, χάνει σταδιακά ύψος, με ρυθμό περίπου δύο χιλιομέτρων καθημερινά.
Η ζώνη της πτώσης εκτείνεται σε μια τεράστια έκταση, που περιλαμβάνει και την Ελλάδα, σύμφωνα με το Γραφείο Διαστημικών Θραυσμάτων (Space Debris Office) του Ευρωπαϊκού Κέντρου Διαστημικών Επιχειρήσεων (ESOC) της ESA στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας. Μόνο λίγες ώρες πριν την πτώση θα υπάρξει πιο σαφής εικόνα.

Όταν ο Χαρίλαος Βασιλάκος διοργάνωνε στον Πειραιά αγώνα προς τιμή του φίλου του Σπύρου Λούη


Ο χάρτης της διαδρομής του αγώνα δρόμου δέκα χιλιομέτρων με τίτλο
"Γύρος Πειραιά Σπύρος Λούης" έμπνευση του Χαρίλαου Βασιλάκου
διοργανωμένος από τον Ολυμπιακό και τον Δήμο Πειραιώς

του Στέφανου Μίλεση

Στις 26 Μαρτίου του 1940 πεθαίνει ο μεγάλος Μαραθωνοδρόμος της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας ο Σπύρος Λούης, ο νικητής του πρώτου αγωνίσματος του Μαραθώνιου του 1896. Το όνομα του Σπύρου Λούη, αγαπήθηκε πολύ από τον ελληνικό λαό και συνδέθηκε όσο κανένα άλλο με τον γενέθλιο τόπο του, το Μαρούσι.

Ένας άλλος μαραθωνοδρόμος ο Χαρίλαος Βασιλάκος που ήταν ο δεύτερος ολυμπιονίκης του ίδιου Μαραθώνιου, διατηρούσε μια στενή, αδελφική φιλία με τον Σπύρο Λούη σε όλη του τη ζωή. 
Το σπίτι του Χαρίλαου Βασιλάκου ήταν στον Πειραιά, στο Πασαλιμάνι όπου έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του. Ο ίδιος ήταν γεννημένος στην Τρίπολη το 1877, με οικογενειακή καταγωγή από την Λακωνία.  Όταν ανακοινώθηκε ο θάνατος του Σπύρου Λούη, στον πρώτο άνθρωπο που απευθύνθηκαν πολλοί από τους συντάκτες του ημερήσιου τύπου για να λάβουν συνέντευξη, ήταν στον αδελφικό και παλαιό συναθλητή του, τον Χαρίλαο Βασιλάκο.

Η εφημερίδα «Ελληνικόν Μέλλον» δημοσίευσε στις 30 Μαρτίου του 1940, τέσσερις μέρες δηλαδή μετά τον θάνατο του Λούη, συνέντευξη του Χ. Βασιλάκου. 
Διαβάζοντάς την κάποιος καταλαβαίνει την αγάπη και το σεβασμό που έτρεφε ο Βασιλάκος για τον Λούη. Με δάκρυα στα μάτια σχεδόν ο Βασιλάκος αφηγήθηκε τα εξής: 

«Στο Μαρούσι ανταμώσαμε όλοι οι δρομείς Έλληνες και ξένοι. Κάθε ένας προσπαθούσε να ψυχολογήσει τον αντίπαλό του. Εγώ από τους Έλληνες δεν φοβόμουνα κανένα γιατί τους είχα νικήσει εις τους προκριματικούς. Μόνον οι ξένοι αποτελούσαν για μένα πρόβλημα. Αλλά μέσα στους δικούς μας προσπαθούσα να ανακαλύψω τον σύντροφό μου που θα με ξεκούραζε στον δρόμο. Ήθελα την αβάντα του. Τον Λούη αλήθεια δεν τον πρόσεξα. Ήταν άγνωστος. 

Όταν άρχισε ο δρόμος εγώ έτρεχα με την γνωστή τακτική μου. Αργά δια να έχω δυνάμεις εις το τέλος. Όταν με ξεπέρασε ο Λούης αισθάνθηκα μεγάλη χαρά γιατί είχα και έναν άλλο Έλληνα δυναμικό στο αγώνισμα. Από τους Αμπελοκήπους είχαμε αφήσει πίσω μας τον μοναδικό ξένο μαραθωνοδρόμο τον Κέλενερ. 

Να γιατί κανείς δεν πρέπει να ονομάσει ποτέ το παιδί του…. Donald Trump

Να γιατί κανείς δεν πρέπει να ονομάσει ποτέ το παιδί του…. Donald Trump

Τον Αύγουστο του 2016, ο τότε 28χρονος δάσκαλος Sayed Asadullah Poya, από το Αφγανιστάν, έγινε πατέρας ενός υγιέστατου αγοριού, για το οποίο φυσικά – όπως κάθε γονιός – ευχήθηκε τα καλύτερα.
Ο λόγος αυτός όμως, τον οδήγησε στο να κάνει ένα μεγάλο λάθος, που αντί για καλύτερη, μέχρι στιγμής έχει κάνει χειρότερη τη ζωή του σχεδόν δυο ετών παιδιού του, σήμερα. Ο νεαρός πατέρας, ονόμασε το αγόρι του Donald Trump, οπότε όπως αντιλαμβάνεστε, τίποτα δε μπορεί να πάει καλά δίπλα σε αυτό το όνομα.
Ο ίδιος όμως, δεν παρακινήθηκε από την πολιτική καριέρα του Αμερικανού προέδρου, αλλά από την επαγγελματική του, ως επιχειρηματία, καθώς και από τον έξυπνο τρόπο που ο ίδιος κινούνταν, ώστε να αυξήσει την περιουσία του.
Όλα ξεκίνησαν το 2004, όταν ο Poya διάβασε το βιβλίο του Trump με τίτλο, Trump: How to Get Rich και εντυπωσιάστηκε τόσο, που θεώρησε ότι αυτό έπρεπε να είναι το όνομα του γιού του, ο οποίος γεννήθηκε με μια παράξενη ξανθιά τούφα μαλλιών. Μάλιστα, όπως πρόσφατα εξομολογήθηκε ο 30χρονος, έκανε πολύ εκτενή έρευνα πριν δώσει ττην ονομασία και διαβάζοντας για το βίο και την πολιτεία του Trump, σκεφτόταν ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικά προικισμένο άντρα, πολύ καλό με τα οικονομικά, τις επιχειρήσεις και την πολίτικη. Πιο πολύ όμως του άρεσε ο δυναμικός χαρακτήρας του και το γεγονός ότι κατάφερνε να κατακτήσει ό,τι εκείνος έβαζε στο νου του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ!! ΚΑΝΕΝΑ ΥΛΙΚΟ ΣΩΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ!! ΚΑΝΕΝΑ ΥΛΙΚΟ ΣΩΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗANTEXETE THN AΛHΘEIA;AΠΟΔΕΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ NASA ΠΩΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΜΑΘΑΝ ΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ!!


ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

Σε συνθήκες μη βαρύτητας η έλξη του νερού προς της ύλη δεν συμβαίνει από την βαρύτητα!!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΑΡΥΤΗΤΑ!!

ΑΛΛΑ Η ΕΛΞΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΩΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ MATRIX !!

Δηλαδή ξέρετε τι μας αποδεικνύει αυτό το πείραμα;
Ότι κανένα οικοσύστημα δεν μπορεί να χαθεί ή να εκλείψει η ατμόσφαιρα ενός πλανήτη, δηλαδή όπως υποτίθεται χάθηκε η ατμόσφαιρα στον πλανήτη Άρη, και ταυτόχρονα διέφυγε στο διάστημα το νερό!!!!

Το πείραμα όμως μας λέει το..αντίθετο!!!!
Το νερό έλκεται από την ύλη και μένει πάντα προσκολλημένο σε αυτή.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ MATRIX

Krasue: To Ιπτάμενο Κεφάλι με τα Κρεμάμενα Έντερα από την Ταϊλάνδη

Αποτέλεσμα εικόνας για Krasue: To Ιπτάμενο Κεφάλι με τα Κρεμάμενα Έντερα από την Ταϊλάνδη
Στη Νότια Ασία το υπερφυσικό στοιχείο κυριαρχεί και οι κάτοικοι πιστεύουν έντονα στα πνεύματα και στα φαντάσματα. Μία από τις πιο συνηθισμένες πρακτικές είναι η προσφυγή σε μάντεις και μέντιουμ από τους απλούς πολίτες μέχρι τους στρατηγούς στα ανώτερα κλιμάκια πριν να πάρουν σημαντικές αποφάσεις. Εικάζεται ότι υπάρχουν πάνω από 100 διαφορετικά τέρατα και φανταστικά όντα και ένα που ξεχωρίζει είναι το περίφημο Krause.
Ο αστικός μύθος με το αποκρουστικό Krause προέρχεται από το Βασίλειο της Καμπότζης στην Νοτιοανατολική Ασία. Η ιστορία με το ιπτάμενο κεφάλι μιας όμορφης γυναίκας χωρίς κορμό, όπου τα έντερα της και άλλα εσωτερικά όργανα κρέμονται κάτω από τον λαιμό  της είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην περιοχή και παρουσιάζεται σε πολλές ταινίες τρόμου, τηλεοπτικές σειρές και βιβλία comic. Στην Ταϊλάνδη ονομάζεται Krasue  ενώ στην Καμπότζη Ahp. Το όνομα της προκαλεί τον φόβο και τον τρόμο στους κάτοικους και όταν μια μυστηριώδης κόκκινη λάμψη εμφανίζεται ξαφνικά μέσα στην νύχτα τρέξτε να κρυφτείτε.
Το Krasue είναι αιμοδιψές και έχει μια ακόρεστη πείνα για ωμή σάρκα. Αιωρείται στο σκοτάδι και κυνηγάει τα θύματα της για να τα καταβροχθίσει.Στοχεύει γυναίκες που κυοφορούν για να τους αρπάξει το νεογέννητο και να ρουφήξει την ζωή από το έμβρυο μέσα από την κοιλιά τους με την μακριά γλώσσα της και τα αιχμηρά δόντια της επειδή έχει μια διαστροφική προτίμηση για τον πλακούντα. Τρέφεται επίσης με πουλερικά και άλλα βοοειδή.

6 σημάδια ότι έχετε μεγαλώσει με τοξικούς γονείς



Χρόνια ψυχοθεραπείας και ενοχών πολλές φορές δεν είναι αρκετά για να αποδεχθεί και να αντιμετωπίσει κάποιος κάτι απλό στην ουσία του, δύσκολο στην παραδοχή του: ότι μεγάλωσε με γονείς που ενδεχομένως να μην έχει κανένα κοινό. Ότι ανατράφηκε από ανθρώπους που ακριβώς αν δεν ήταν γονείς του, δεν θα ήθελε ούτε για γείτονες. Ακόμη και στις μέρες μας, όπου όλα συζητιούνται, το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί ακόμη ταμπού.
Όπως αναφέρει το Consistent-parenting-advice.com, μία από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες συμβουλευτικής για γονείς, όσο κι αν φαίνεται υπερβολικό είναι χειρότερο το να μεγαλώνει ένα παιδί με ανθρώπους γεμάτους από αρνητικά συναισθήματα, παρά με γονείς που παραμελούν τα παιδιά τους. Η συγκεκριμένη θέση δεν αναπτύσσεται απλώς ως άρθρο, αλλά έχει εμπνεύσει βιβλία και συγκεκριμένες μεθόδους συμβουλευτικής, προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματική διαχείριση των συνεπειών που μία τοξική οικογένεια μπορεί να προκαλέσει στον κοινωνικό ιστό.   Πώς γνωρίζει, όμως, κανείς ότι έχει μεγαλώσει με τοξικούς γονείς; Βάσει της αρθρογραφίας που έχει προκαλέσει η ιδέα του «τοξικού γονιού», αναφέρονται 6 σημάδια, μέσω των οποίων μπορεί να κατανοήσει κανείς το οικογενειακό υπόβαθρο του, να ερμηνεύει καταστάσεις και συναισθήματα στην ενήλικη ζωή του και να πάψει να κατηγορεί τον εαυτό του για φοβίες, συναισθηματικές και κοινωνικές αγκυλώσεις.
1. Είναι δύσκολο να μοιραστείς το οτιδήποτε με έναν «τοξικό γονιό», κυρίως γιατί διακόπτει συνεχώς. Αυτού του είδους οι γονείς δεν δίνουν ποτέ περιθώριο στα παιδιά τους να εκφραστούν και να μιλήσουν ανοιχτά και με ειλικρίνεια για οτιδήποτε τα απασχολεί. Σύμφωνα με τον ψυχολόγο, Greg Kushnick είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό των γονιών που επί της ουσίας αδιαφορούν για τις ανάγκες των παιδιών τους.

Πώς θα ήταν αρχαία μνημεία χωρίς καταστροφές!



Μια εντυπωσιακή καλλιτεχνική δημιουργία.

Με αρχιτεκτονικά GIF, οι καλλιτέχνες Μάγια Βρόνσκα (Maja Wrońska) και ο σύζυγός της Πρεζμέκ Σομπιέσκι (Przemek Sobiecki), που εργάζονται με την ομάδα This Is Render, αποκαλύπτουν πώς θα ήταν σήμερα επτά αρχιτεκτονικά θαύματα της ανθρωπότητας.
Από τον δικό μας Παρθενώνα έως την Πυραμίδα του Ήλιου και τον Ναό του Λούξορ, τα GIF δείχνουν τη σταδιακή μεταμόρφωση των ερειπίων, μέχρι να φτάσουν στην μορφή που είχαν, όταν κατασκευάστηκαν.
Η παραγωγή έγινε από το στούντιο NeoMam, για λογαριασμό της ταξιδιωτικής εταιρείας Expedia. Όπως λένε οι δημιουργοί των GIF, στόχος του έργου τους είναι να κάνουν οπτική απεικόνιση των σκέψεων που έχει όποιος όταν βλέπει τα αρχαία αριστουργήματα. Δηλαδή, πώς ήταν όταν φτιάχτηκαν.
Τα 7 αρχαία μνημεία με το συναρπαστικό τους παρελθόν είναι:

Ο Παρθενώνας

Σνόουντεν: Το Facebook είναι «εταιρεία παρακολουθήσεων»



Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε εναντίον του Facebook
ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο πρώην εργαζόμενος της NSA από τον οποίο προήλθαν οι διαρροές για τα μαζικά προγράμματα ηλεκτρονικής παρακολούθησης των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.
Ο Σνόουντεν, ο οποίος έχει καταφύγει στη Ρωσία, έγραψε το Σαββατοκύριακο στο Twitter πως το Facebook είναι μια «εταιρεία παρακολουθήσεων» που πουλάει τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών της.
«Οι επιχειρήσεις που βγάζουν χρήματα συλλέγοντας και πουλώντας λεπτομερή αρχεία ιδιωτικών ζωών κάποτε χαρακτηρίζονταν απλά “εταιρείες παρακολουθήσεων”. Το rebranding τους ως “social media” είναι η πιο επιτυχημένη παραπλάνηση από τότε που το υπουργείο Πολέμου έγινε υπουργείο Άμυνας» έγραψε ο Σνόουντεν σε tweet του, το οποίο έλαβε μεγάλο αριθμό από retweets, λίγο καιρό μετά τις αποκαλύψεις ότι η Cambridge Analytica (εταιρεία που συνεργάστηκε με την προεκλογική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ) είχε συλλέξει προσωπικά δεδομένα από πάνω από 50 εκατομμύρια χρήστες του Facebook χωρίς τη συναίνεσή τους.

Θετική Ψυχολογία και το κυνήγι της ευτυχίας

Θετική Ψυχολογία

Ευτυχία: Το άπιαστο όνειρο ! Ή μήπως όχι;
Θετική Ψυχολογία είναι ο κλάδος της ψυχολογίας ο οποίος ασχολείται με την προαγωγή της ευημερίας και ερευνά τι κάνει τη ζωή άξια βίου. Επηρεασμένη από τους εκπροσώπους της ανθρωπιστικής ψυχολογίας (RogersMaslowFromm κλπ), η θετική ψυχολογία αναζητά τα δυνατά σημεία των ανθρώπων.

Κλασσική Ψυχολογία vs Θετική Ψυχολογία

Αντίθετα με την κλασική ψυχολογία η οποία εστιάζει στην ψυχική ασθένεια και το σύμπτωμα, η θετική ψυχολογία εστιάζει στη μελέτη των θετικών συναισθημάτων και των χαρακτηριστικών των ευτυχισμένων ανθρώπων.
Ιδρυτής της θετικής ψυχολογίας θεωρείται ο Martin Seligman. Ο Seligman στα πειράματα του για την κατάθλιψη και τα εξαρτημένα αντανακλαστικά, παρατήρησε την έννοια της επίκτητης αδυναμίας. Έτσι σχημάτισε την υπόθεση ότι η ψυχική ασθένεια μπορεί να οφείλεται εν μέρη στην εκλαμβανόμενη αδυναμία ελέγχου μιας κατάστασης.
Αυτό τον οδήγησε στην έρευνα σχετικά με το τι κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους. Ερευνώντας διαχρονικά και διαπολιτισμικά τις αξίες και τις αρετές, τις οποίες θεωρούν οι άνθρωποι σημαντικές, κατέληξε σε πέντε βασικούς πυλώνες από τους οποίους αποτελείται η ευτυχία.

Οι 5 πυλώνες της ευτυχίας

1. Θετικό συναίσθημα (positive emotion). Εδώ περιλαμβάνεται όχι μόνο η ευτυχία και η χαρά, αλλά και αλλά θετικά συναισθήματα όπως η ανακούφιση, η περηφάνια, η ικανοποίηση. Είναι η ικανότητα του ανθρώπου να βλέπει το παρελθόν με αγαλλίαση, το παρόν με ευχαρίστηση και να ατενίζει το μέλλον με ελπίδα.

Γυναίκες και Σελήνη: Κατανοώντας τον Γυναικείο Κύκλο


Το σώμα της γυναίκας και ο γυναικείος κύκλος συνδέονται με το Φεγγάρι και την Γη.

Μια γυναίκα, κατά τη διάρκεια του εμμηνορυσιακού κύκλου της, περνάει από τις διαφορετικές σεληνιακές ενέργειες ( νέα σελήνη, πρώτο τέταρτο, πανσέληνος τρίτο τέταρτο). Αυτά με τη σειρά τους είναι συνδεδεμένα με τις διαφορετικές εποχές (άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας).
Παλαιότερα, αυτός ο δεσμός μεταξύ των γυναικών και της φύσης ήταν μέρος του πολιτισμού και των εθίμων. Εκτελούνταν ιεροτελεστίες και λέγονταν ιστορίες για να εξηγήσουν αυτή τη σχέση. Οπότε, τα κορίτσια είχαν αυτή την αντίληψη για τον εαυτό τους, για το σώμα και την εμμηνόρροια τους. Την αντιλαμβάνονταν ως «ιερή» και όχι ως κάτι βρώμικο, ενοχλητικό ή ντροπιαστικό.
Σήμερα, στις δυτικές κοινωνίες οι γυναίκες τείνουν να μη δίνουν προσοχή στις αλλαγές των συναισθημάτων και της ενέργειας που βιώνουν κατά τη διάρκεια του κύκλου τους. Συνήθως προσπαθούν να ζουν σαν να μην επηρεάζονται από τις φάσεις τους και έτσι συνεπάγεται η απώλεια ευημερίας και όλων των δυνατοτήτων που έχουν σε αυτές τις φάσεις.

Η σελήνη και η επιρροή της

Οι φάσεις της σελήνης συμπίπτουν με τις φάσεις του εμμηνορυσιακού κύκλου. Η ψυχική και ορμονική κατάσταση βρίσκεται υπό την επήρεια του φεγγαριού. Όπως η σελήνη χρειάζεται περίπου 28 μέρες για να κάνει κύκλο γύρω από την Γη, ο εμμηνορυσιακός κύκλος διαρκεί κατά προσέγγιση 28 μέρες. Έτσι συνδέονται οι κύκλοι μας, καθώς και με τις τέσσερις σεληνιακές φάσεις: νέα σελήνη, μισοφέγγαρο, πανσέληνος και το τρίτο τέταρτο.
Στα αρχαία χρόνια, ο φυσιολογικός ρυθμός κάθε γυναίκας ήταν να έχει περίοδο τη νέα σελήνη και ωορρηξία την πανσέληνο. Το ξέρουμε αυτό χάρη στους προγόνους μας, που μπορούσαν να σημειώνουν τον χρόνο μόνο παρατηρώντας τις φάσεις του φεγγαριού.
Στη σημερινή εποχή, με τόσο τεχνητό φως, με τη σταθερή χρήση του υπολογιστή και με τα φώτα του δρόμου είναι σχεδόν αδύνατο να ζήσουμε με το φυσικό φως. Το τεχνητό φως επηρεάζει τον γυναικείο κύκλο και μπερδεύει την ευαισθησία και τον βιολογικό ρυθμό. Με άλλα λόγια, υπάρχουν ακανόνιστοι κύκλοι και αίμα στην πανσέληνο και σε άλλες φάσεις εκτός από την νέα σελήνη.

Πώς να αφαιρέσετε τα σπυράκια με σπιτικές θεραπείες



Τα σπυράκια είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά και συνήθως εμφανίζονται όταν δεν πρέπει σε σημεία που δεν μπορούν να κρυφτούν, κυρίως στο πρόσωπο και στη μύτη, κάνοντάς μας να νοιώθουμε δυσάρεστα.

Σχηματίζονται όταν το φυσικό λάδι («σμήγμα») παγιδεύεται στους μεγάλους πόρους του δέρματος. Αυτό σκληραίνει και εξελίσσεται αναπτύσσοντας ένα μαύρο ή λευκό κεφάλι.
Δείτε παρακάτω μερικές θεραπείες που  μπορείτε να ακολουθήσετε στο σπίτι για να απαλλαγείτε από τα σπυράκια.
Ατμός. Χρησιμοποιήστε ατμό μία φορά την εβδομάδα. Αυτό θα βοηθήσει τους πόρους να ανοίξουν. Μετά τον ατμό, ταμπονάρετε ελαφρά το πρόσωπό σας με ένα στεγνό βαμβακερό πανί. Και εφαρμόστε στη συνέχεια μια ενυδατική κρέμα.
Μάσκα από βρώμη. Ενα φλιτζάνι βρώμη σε σκόνη, μία κουταλιά της σούπας πηγμένο γάλα και 3 κουταλάκια του γλυκού aloe vera. Αναμείξτε τα για να σχηματίσετε μια πάστα. Εφαρμόστε τα πάνω στο πρόσωπο και αφήστε να στεγνώσουν φυσικά. Μόλις στεγνώσουν τελείως, πλύνετε με χλιαρό νερό.
Multani Mitti (ορυκτή λάσπη). Εκτός του ότι βοηθά το δέρμα να είναι πιο απαλό, η ορυκτή λάσπη βοηθά επίσης στην αφαίρεση της κεφαλής των μπιμπικιών. Ανακατέψετε multani mitti με ροδόνερο και εφαρμόστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας. Η μάσκα θα αρχίσει να σφίγγει το δέρμα σας. Ξεπλύνετε αμέσως μόλις στεγνώσει τελείως.

Να αποφεύγεις τη μανία της απόλαυσης, όχι γιατί οι απολαύσεις των αισθήσεων είναι κακές, αλλά λόγω της κακοδιαθεσίας που ακολουθεί την υπερκατανάλωσή τους. (ALEXANDER VON SCHΟNBURG)



Εξελίχτηκα σε επιδέξιο ακροβάτη ανάμεσα στον κόσμο της επαίσχυντης φτώχειας και του αναίσχυντου πλούτου, επειδή ο μακαρίτης πλέον άντρας της αδελφής μου, ο αρχιδούκας Γιοχάνες φον Τουρν ουντ Τάξις, ήθελε να με έχει στην ακολουθία του. Έτσι ήμουν υποχρεωμένος να προσαρμοστώ ώστε τη μια μέρα να κάθομαι δίπλα σε πρίγκιπες και μαχαραγιάδες και την επομένη να πηγαίνω στο σχολείο, να μελετάω ή να τα βγάζω πέρα ως ελεύθερος ρεπόρτερ. Σε όλη μου τη ζωή είχα να αναμετρηθώ με το σύνδρομο «του σερβιτόρου στο Χίλτον», μ’ αυτό το μικρόβιο που συνήθως κατασπαράζει σερβιτόρους ξενοδοχείων υπερπολυτέλειας και δεν μπορούν να συμβιβαστούν με το γεγονός ότι ενώ περιβάλλονται μονίμως από τη χλιδή και τα λούσα, μόλις σχολάσουν επιστρέφουν στο δυάρι με τη βρύση που στάζει.
Αντιδρώντας στη φειδώ των γονιών μου και για να γευτώ την ποθητή πολυτέλεια, ανέπτυξα, για παράδειγμα, την αδυναμία να ταξιδεύω στην Α’ θέση. Όταν η μητέρα μου με έφερνε στην αποβάθρα του τρένου στο Μόναχο, ανέβαινα μπροστά της στο βαγόνι της Β’ θέσης, περίμενα ώσπου να βρεθώ έξω από το οπτικό της πεδίο και στη συνέχεια πήγαινα στην Α’ θέση. Ήμουν αναγκασμένος να κρατώ κρυφή την προτίμησή μου, αφού διαφορετικά θα γινόμουν ο περίγελος της οικογένειάς μου. Όταν κάποτε η μητέρα μου ανακάλυψε ένα τιμολόγιο από το οποίο προέκυπτε ότι είχα τυπώσει στον Πραντλ ακριβό επιστολόχαρτο, πίστεψε ότι επρόκειτο για παρανόηση. Κι όταν κάποτε μια ξαδέλφη μου που δούλευε στο ξενοδοχείο «Μπρένερ Παρκ» στο Μπάντεν-Μπάντεν την πληροφόρησε ότι διανυκτέρευσα μια φορά εκεί, η μητέρα μου ήταν σίγουρη ότι με είχε μπερδέψει με κάποιον άλλο.
Όταν έκοψα τον ομφάλιο λώρο με το σπίτι των γονιών μου και συγκατοικούσα με φίλους στο Λονδίνο, αμειβόμουν μεν πολύ καλά ξόδευα όμως κατά βάση τα χρήματα πριν καν τα εισπράξω. Σαν από θαύμα ωστόσο, έρρεαν με κάποιον τρόπο πάντα από το ΑΤΜ όπως το ρεύμα από τα καλώδια και το νερό από τη βρύση. Χρειάστηκε πρώτα να συνειδητοποιήσω ότι δεν έφευγα ποτέ από βενζινάδικο ή κιόσκι σιδηροδρομικού σταθμού χωρίς γεμάτα χέρια, ότι βουρτσίζοντας τα δόντια άφηνα το νερό να τρέχει επειδή απλά ο ήχος ήταν μέρος της διαδικασίας, ότι δεν έσκυβα πια να σηκώσω νομίσματα που μου έπεφταν απ’ την τσέπη στη θέση του συνοδηγού, για να αρχίσω να καταλαβαίνω ότι η καταναλωτική μου μανία ήταν μια γελοία αντίδραση στην υστερία φειδούς των γονιών μου. Σταδιακά ανακάλυψα ότι η τέχνη της εγκράτειας που είχαν τελειοποιήσει οι γονείς μου, όχι μόνο υπερείχε κάθε καταναλωτικής μανίας για λόγους αισθητικής, αλλά εξυπηρετούσε πάνω απ’ όλα κι έναν πολύ πρακτικό σκοπό: το μάξιμουμ της απόλαυσης.

Ανατροπή στο νομοσχέδιο για τα κατοικίδια και τα αδέσποτα ζώα

Αποσύρεται για να επανεξεταστεί σχεδόν στο σύνολό του


Ανατροπή στο νομοσχέδιο για τα κατοικίδια και τα αδέσποτα ζώα
Αποσύρεται προς το παρόν από τη διαβούλευση, το Νομοσχέδιο για τα Δεσποζόμενα και Αδέσποτα Ζώα Συντροφιάς, προκειμένου να επανεξεταστούν ζητήματα που αναδείχθηκαν από την ως τώρα διαδικασία.
Αυτό δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, συμπληρώνοντας ότι το σχέδιο νόμου θα επανέλθει όταν επαναδιαμορφωθούν οι σχετικές διατάξεις.
Το νομοσχέδιο είχε συναντήσει σφοδρές αντιδράσεις.
Σύμφωνα με την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία δεκάδες διατάξεις του επίμαχου νομοσχεδίου αποτελούν «μαύρες σελίδες» που αντί να δίνουν λύση στο υπαρκτό πρόβλημα του περιορισμού των αδεσπότων, το επιτείνουν με νομοθετικές ρυθμίσεις που γυρίζουν χρόνια πίσω την αντιμετώπιση των ζώων συντροφιάς, δεσποζόμενων και αδέσποτων και παραπέμπουν σε μεθόδους μαζικής εξόντωσης.

Η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, έχει επισημάνει ορισμένα μόνον από τα πιο κραυγαλέα, όπως αναφέρει, σημεία του νομοσχεδίου:

  • Απαγορεύει διά ρητών διατάξεων, τη φιλοζωική δράση των πολιτών και των σωματείων. Και συγκεκριμένα τη διάσωση, στείρωση, φιλοξενία αδέσποτων ζώων καθώς και κάθε προσπάθεια από πολίτες η σωματεία να δοθούν τα αδέσποτα για υιοθεσία.
  • Ουσιαστικά, έτσι, απαγορεύει τη δράση των φιλοζωικών σωματείων, καθώς περιορίζει μέχρι εξαφανίσεως τους σκοπούς που υπηρετούν.
  • Όποιος πολίτης η σωματείο παραβιάσει το νόμο και περιθάλπτει η φιλοξενεί η διασώζει και βρίσκει οικογένεια στα αδέσποτα, τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο από 5.000 ως 15.000 ευρώ και με ποινή φυλάκισης ενός έτους. Θεωρείται παράνομος έμπορος.
  • Περιορίζει το ρόλο των φιλοζωικών σωματείων σε επικουρικό του (ανύπαρκτου) έργου των δήμων -και μόνον εφόσον οι Δήμοι το επιτρέπουν - θέτοντας παράλληλα ανέφικτες προδιαγραφές για μια συμμετοχή εν τελει παθητική.

Γιατί δεν καταργούν –αύριο το πρωί– τα Capital Controls;

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιατί δεν καταργούν –αύριο το πρωί– τα Capital Controls;
Του ΧΡΗΣΤΟΥ Ν. ΚΩΝΣΤΑ
Έχουν περάσει πλέον σχεδόν 3 χρόνια. Οι Έλληνες τιμωρήθηκαν αρκετά για τις επιλογές του 2015.
Όσοι είχαν κρύψει κάποιες αποταμιεύσεις σ’ ένα συρτάρι ή σε κάποιο στρώμα, υποχρεώθηκαν, υπό συνθήκες βαριάς υπερ-φορολόγησης, να τα χρησιμοποιήσουν για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της καθημερινότητας, εν μέσω κρίσης, ύφεσης, ανεργίας και απλήρωτης εργασίας.
Τα τελευταία θαμμένα ροζ χαρτονομίσματα των 500 €, τα βλέπουμε να κυκλοφορούν όχι μόνο στα ξενυχτάδικα πολυτελείας αλλά και στο σούπερ μάρκετ, στο κρεοπωλείο φυσικά και στις Εφορίες…
Οι πλουσιότεροι Έλληνες είχαν τη δυνατότητα, αυτούς τους τελευταίους 33 μήνες, να ανασύρουν σταδιακά τις καταθέσεις τους και να τις μεταφέρουν εκεί όπου θεωρούν ασφαλέστερο αποταμιευτικό καταφύγιο.
Οι μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις που δεν εμπιστεύονται  ακόμη και σήμερα την Ελληνική Κυβέρνηση, κάθε Παρασκευή μεσημέρι στέλνουν τα χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς της μητρικής εταιρείας και την Δευτέρα τα επαναπατρίζουν για να συνεχίσουν να λειτουργούν.

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες: Διάγγελμα του Σέρβου πρωθυπουργού – Πιέζουν για ανάληψη δράσης οι Σέρβοι – Στο πλευρό του ΝΑΤΟ τα Σκόπια


Εσπευσαν να απελευθερώσουν οι Αλβανοί του Κοσόβου τον υψηλόβαθμο Σέρβο αξιωματούχο καθώς υπήρξε απειλή χρήσης βίας από την μεριά των Σέρβων αλλά τα δύκοσκολα τώρα ξεκινούν.» Ημασταν έτοιμοι να στείλουμε στρατό και ειδικές δυνάμεις» είπε ο Σέρβος πρωθυπουργός.
Η παράνομη είσοδος αλβανικών ειδικών δυνάμεων στο βόρειο τομέρα όπου κατοικούν οι Σέρβοι κατά παράβαση της απόφασης 1244 του ΟΗΕ φέρνει αλυσιδωτές αντιδράσεις. Ηδη ο πρωθυπουργός της Σερβία το έθιξε στο διάγγελμα του προς τον σερβικό λαό
«Δύσκολη νύκτα» στην Μιτρόβιτσα από τις κυοφορούμενες αντιδράσεις των Σέρβων στην πόλη κατά των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας που κατά παράβαση συμφωνίας προέβηκαν σε αυτήν την κίνηση αιχμαλωτίζοντας Σέρβο υψηλόβαθμο αξιωματούχο.
Οι επόμενες 24 ώρες θεωρούνται πολύ κρίσιμες και θα δείξουν αν θα υπάρξει αποκλιμάκωση ή θα οδηγηθούμε σε «κάτι άλλο».
Tα κύρια σημεία του διαγγέλματος Α.Βούτσιτς.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα