Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Η δεκαετία του 1930 και του 1940 και ο Ουρανός στον Ταύρο ( είσοδος κ πάλι στον Ταύρο 16/5/2018 )

Αποτέλεσμα εικόνας για ο Ουρανός στον Ταύρο


Έχουν περάσει περίπου 80 χρόνια από τότε που ήταν ο Ουρανός στο ζώδιο του Ταύρου. 

Πώς προβλέπει η αστρολογία το μέλλον; Αξιοποιώντας το παρελθόν. 

Σε αντίθεση με τον χρόνο που είναι γραμμικός, ο χρόνοςτης αστρολογίας είναι κυκλικός. 

Οι αστρολόγοι ξέρουν ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Στις 6 Ιουνίου του 1934 ο Ουρανός εισήλθε στον Ταύρο (το σύμβολο που διέπει το νόμισμα, την οικονομία και τις τραπεζικές υπηρεσίες), παραμένοντας εκεί μέχρι τις 9 Οκτωβρίου. Αυτό μας δίνει μια ιδέα για το τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτόν τον νέο κύκλο.

Στη συνέχεια, ο Ουρανός επανήλθε στον Ταύρο στις 27 Μαρτίου του 1935 και παρέμεινε εκεί μέχρι τις 7 Αυγούστου του 1941 (Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος). 

ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΔΙΑΣ 9/3/2018-11/7/2018

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΔΙΑΣ

Κριός

Γραμμάτια, λογαριασμοί, λογαριασμοί ...
Για τον Κριό, ο Δίας στον Σκορπιό έχει να κάνει με την εξουσία, τους πόρους, τον χώρο και τα χρήματα που προέρχονται από εξωτερικές ροές εισοδήματος (παθητικό εισόδημα, κληρονομιά, σύντροφο ή οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων των χρημάτων κληρονομιάς).
Θα μπορούσατε να μάθετε πώς να πληρώνετε τους φόρους σας ή να αντιμετωπίζετε τα χρέη που μέχρι τώρα δεν σας απασχολουσαν και τόσο.. . Τα θέματα ιδιοκτησίας μπορεί να είναι περισσότερο έντονα, ομοίως μπορεί να κληθείτε να επενδύσετε με έναν συνεργάτη ...

Ταύρος


Τα πράγματα λειτουργούν καλύτερα με συνεργασία...
Για τον Ταύρο, ο Δίας στον Σκορπιό σας βοηθά να κατανοήσετε τη σημασία των συνεργασιών - την αγάπη, τις επιχειρήσεις και όλες τις σημαντικές αλληλεπιδράσεις.

Δίδυμοι


Ένα μήλο την ημέρα ...
Για τον Δίδυμο, ο Δίας στον Σκορπιό φέρνει την προσοχή σας στην υγεία και την ευημερία σας, στις καθημερινές σας τελετουργίες και σε ένα πολυάσχολο πρόγραμμα.
Καρκίνος
Γεια σας νέοι εραστές ...
Για τον καρκίνο, ο Δίας στον Σκορπιό είναι δημιουργικός για τα πάθη και τον ρομαντισμό. Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος θα μπορούσατε να είστε αποφασισμένοι να δημιουργήσετε κάτι (συμπεριλαμβανομένου ενός μωρού) και να το δείτε να υλοποιείται...
Πλούσιος Δίας που χαρίζει ρομαντικά δώρα, έτσι θα μπορούσατε να είστε τυχεροί-τυχεροί-τυχεροί στην ΑΓΑΠΗ! Το σεξ, το πάθος, τα παιδιά, η δημιουργικότητα είναι στα φόρτε τους..απλά με τον ανάδρομο λίγο καθυστερούν όλα..

“ΑΓΑΠΑΤΕ ΜΕ” Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΝΤΑ



Ο Λεοπόλδος φον Ζάχερ Μαζόχ γεννήθηκε στο Λέμπεργκ της Γαλικίας στις 27 Ιανουαρίου το 1836 και πέθανε σαν σήμερα 9 Μαρτίου το 1895 σε άσυλο καθώς  έπασχε από ψυχικά προβλήματα. 

Αυστριακός συγγραφέας και δημοσιογράφος ο Μαζόχ και  το συγγραφικό του έργο υπήρξε άμεσα επηρεασμένο από την ερωτική του ζωή, εξυμνώντας ο ίδιος στα έργα του τον έρωτα με την μορφή της υποταγής. Από εκείνον προέρχεται και ο όρος «μαζοχισμός». 

Σε νεαρή ηλικία διδάσκει ιστορία στο Γράτς κι αρχίζει από τότε την λογοτεχνική του καριέρα. Ο Μαζόχ έγραφε συχνά στα έργα του για τις ερωτικές προτιμήσεις του και τους ρόλους που έπαιζε στη σεξουαλική του ζωή. 

Τον όρο «μαζοχισμός» εμπνεύστηκε ο αυστριακός ψυχίατρος Ρίχαρντ φον Κραφτ- Έμπινγκ, τον οποίο και θεώρησε ανωμαλία.

Ο Μαζόχ δυσαρεστήθηκε ιδιαίτερα με την ανάλυση του ψυχιάτρου. Μπορεί ο ίδιος να έγραφε για ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις αλλά ποτέ δεν είχε αναφέρει ξεκάθαρα ότι ήταν οι δικές του. 

Κάθε άνθρωπος που συναντάς κάτι φοβάται, κάτι αγαπά, κάτι έχει χάσει.


Γράφει η Γεωργία Ανδριώτου

Κάθε άνθρωπος που συναντάς κάτι φοβάται, κάτι αγαπά, κάτι έχει χάσει.
Όπως εσύ, όπως εγώ, όπως όλοι μας…

Να το θυμάσαι αυτό κάθε φορά που ο εγωισμός σου, οι φόβοι και τα απωθημένα σου ακουμπούν πάνω του σκληρά. Κάθε φορά που το βλέμμα σου τον ξεγυμνώνει επικριτικά, με κακεντρέχεια ή με συναισθηματική αδιαφορία.

Κάθε άνθρωπος που συναντάς, κουβαλά στους ώμους του τη ζωή του. Μια ζωή που μέσα της έχει παλέψει, έχει νικήσει κι έχει χάσει. Μετρά ήττες και νίκες, κι ας μην ξέρεις πόσο πολύτιμα του είναι αυτά που έχει κερδίσει κι αυτά που έχει χάσει. Οφείλεις, όμως, να σεβαστείς τις μάχες που έχει δώσει. Τα δάκρυα που έχει χύσει. Τα γόνατά του που έχουν ματώσει για να μπορέσει να σταθεί όρθιος.
Κάθε άνθρωπος που συναντάς, κουβαλά μέσα του τη δική του πληγή. Μια πληγή που τον πονά τις μέρες που η ζωή του βρέχει δυσκολίες και προβλήματα. Μια πληγή που αιμορραγεί κάθε φορά που οι μνήμη του χτυπά απρόσκλητη την πόρτα. Κι αν δεν μπορείς αυτήν του την πληγή να τη γιατρέψεις με δυο λόγια όμορφα, με ένα χάδι απαλό, μην τη σκαλίζεις απρόσεκτα και βιαστικά με τα λόγια ή τις πράξεις σου.

Κάθε άνθρωπος που συναντάς έχει κρυμμένη μια μικρή ελπίδα στο μανίκι του. Μαζί μ’ ένα χαμόγελο για να τη συντροφεύει. Μην του τσαλαπατάς την ελπίδα που σου φανερώνει, αν δεν είναι αυτή που σου ταιριάζει. Μην του στερείς το χαμόγελο που έχει για προσάναμμα στη μέρα του. Απόθεσέ τα πίσω στο χέρι του ευγενικά και τράβηξε τον δρόμο σου.

Σιβηρία: Βρέθηκε τσάντα με 54 κομμένα χέρια

 Μυστήριο περιβάλλει το φρικτό εύρημα των 27 ζευγών χεριών που κόπηκαν από ισάριθμους ανθρώπους και πετάχτηκαν σε νησί της Σιβηρίας.

• ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΚΛΗΡΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ.

Σε ένα χιονισμένο νησί του ποταμού Αμούρ στη Σιβηρία βρέθηκε τσάντα που περιείχε 54 κομμένα χέρια. Photo: The Siberian Times. Πηγή: Supplied

ΜΙΑ ΤΣΑΝΤΑ που περιέχει 27 ζεύγη τεμαχισμένων ανθρώπινων χεριών βρέθηκε σε ένα νησί στη Σιβηρία. Το νησί, που την εποχή αυτή είναι χιονισμένο, βρίσκεται στον ποταμό Αμούρ, λίγο έξω από την πόλη Χαμπάροφσκ, στην ανατολική Σιβηρία.
Ένα ντόπιος βρήκε αρχικά ένα χέρι που ξεπρόβαλλε από το χιόνι, για να διαπιστώσει ότι μέσα σε μια τσάντα εκεί κοντά υπήρχαν άλλα 53 κομμένα χέρια – όλα ανδρικά.
Το μέρος, όπου βρέθηκε η τσάντα με το μακάβριο περιεχόμενο, είναι ένας δημοφιλής ψαρότοπος, περίπου 30 χλμ. από τα ρωσικά σύνορα με την Κίνα, σύμφωνα με το The Siberian Times.

Συνελήφθησαν δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη στον Έβρο

Συνελήφθησαν δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη στον Έβρο

Για παραβίαση απαγορευμένης στρατιωτικής ζώνης συνελήφθησαν δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι το απόγευμα της Παρασκευής στον Έβρο

.Η τοπική ιστοσελίδα Evros-news.gr μεταδίδει ότι οι δύο δημοσιογράφοι εντοπίστηκαν να κινούνται σε περιοχή που απαιτείται ειδική άδεια από τη XVI Μεραρχία Πεζικού.

Όπως αναφέρει η ίδια ιστοσελίδα, οι δύο δημοσιογράφοι προσήχθησαν στο ΑΤ Διδυμότειχου όπου είπαν ότι

Μας Ψήνουν Κανονικά! - Από την Κυριακή ασταμάτητα και χωρίς έλεος!

Picture
Μέχρι τώρα, τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα -συνήθως Κυριακή και μια ακόμα μέσα στη βδομάδα- παρατηρούσαμε έντονη ηλεκτρομαγνητική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να νιώθουμε έντονη κακουχία. Αυτή τη φορά, το Κυριακάτικο "σύνδρομο" δεν λέει να σταματήσει μέχρι και σήμερα Πέμπτη!
Ο περισσότερος κόσμος παραπονιέται για ασταμάτητο πονοκέφαλο, μόνιμη κόπωση και ανορεξιά για οτιδήποτε, ίλιγγο, υπνηλία αλλά ταυτόχρονα και αδυναμία για καλό και αρκετό ύπνο που έτσι κι αλλιώς είναι κακής ποιότητας, πόνους στους μύες, κόκκαλα, αρθρώσεις, ακόμα και οδοντοστοιχίες.

Η κακουχία είναι συλλογική και αφορά σε άτομα απ' όλη την επικράτεια της χώρας μας, σύμφωνα με σχόλια και δηλώσεις φίλων στο facebook, αλλά και συμπολιτών μας - γείτονες, συνάδελφοι, φίλοι κλπ

Δεν είναι να απορεί κανείς γιατί συμβαίνει αυτό. Μια βόλτα στις εικόνες της NASA θα καταλάβετε ότι η Ευρώπη ολόκληρη και ειδικά ο ευρωπαϊκός Νότος είναι κυριολεκτικά στην πρίζα!

Σε κάποιες μάλιστα εικόνες, τα σχήματα στις νεφώσεις είναι εξαιρετικά ξεκάθαρες ότι δεν κάθε άλλο από "νορμάλ" της λες, μοιάζουν εντελώς κατασκευασμένες - κάντε κλικ στη gallery 

Η βύθιση του τουρκικού πολεμικού πλοίου "Τραπεζούντα" στο Αϊβαλί κατά τον Α΄ Βαλκανικό πόλεμο

τορπιλοβόλο 11
γράφει ο  Στυλιανός Πολίτης (αντιναύαρχος ε.α.)

Νοέμβριος 1912, και ο Α’ Βαλκανικός πόλεμος βρισκόταν σε εξέλιξη. Οι στρατιώτες μας με πρώτο το γενναίο Στρατηλάτη Διάδοχο Κωνσταντίνο, σκορπούσαν τη λευτεριά. Αρχίζοντας με την εξόρμηση τους στις 5 Οκτωβρίου προς την Ελασσόνα είχαν προχωρήσει μαχόμενοι ηρωικά στις διαβάσεις Ολύμπου - Καμβουνίων και στις 9 Οκτωβρίου είχαν κατανικήσει την Τουρκική Στρατιά στο Σαραντάπορο. Στις 17 Οκτωβρίου ο Στρατός μας είχε προελάσει μέχρι τα Γιαννιτσά όπου σε μια επική μάχη η δόξα τον είχε στεφανώσει και πάλι νικητή. Στις 26 Οκτωβρίου είχε ελευθερωθεί η Θεσσαλονίκη. Μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, οι Ελληνικές Δυνάμεις είχαν επεκτείνει την κυριαρχία τους από τη λίμνη Δοϊράνη μέχρι τον ποταμό Στρυμόνα. Το ίδιο επιτυχείς ήταν και οι επιχειρήσεις στο Δυτικό Θέατρο, όπου οι ηρωικοί μαχητές της ξηράς είχαν προελάσει παράλληλα προς τον Άραχθο και είχαν απελευθερώσει μέσα στον Οκτώβριο το Γρίμποβο, τη Φιλιππιάδα και τη Πρέβεζα. Η πολύνεκρη μάχη που είχε κρατήσει από 23 έως 26 Οκτωβρίου στα Πέντε Πηγάδια είχε αναγκάσει τους Τούρκους να συμπτυχθούν νικημένοι στα Γιάννενα. Σε αυτή τη φάση, και αφού είχε ελευθερωθεί πια η Θεσσαλονίκη, ο Διάδοχος βρισκόταν πάλι στην πρώτη γραμμή πολιορκώντας το οχυρό Μπιζάνι που αντιστεκόταν σθεναρά εμποδίζοντας την προέλαση για τα Γιάννενα.    

Ο Στόλος μας με Ναύαρχο τον Παύλο Κουντουριώτη έπλεε «μεθ’ ορμής ακαθέκτου» στο Αιγαίο σπέρνοντας τον τρόμο στον εχθρό. Παράλληλα, τα ναυτικά μας αγήματα απελευθέρωναν ένα – ένα τα σκλαβωμένα νησιά μας. Δεν ήταν όμως μόνο αυτά τα κατορθώματα! Στις 18 Οκτωβρίου το Τορπιλοβόλο 11 με Κυβερνήτη τον Υποπλοίαρχο Νικόλαο Βότση είχε καταφέρει να εισχωρήσει στον Τουρκοκρατούμενο Λιμένα Θεσσαλονίκης, να τορπιλίσει και να βυθίσει ένα από τα μεγαλύτερα Τουρκικά πολεμικά, τη Θωρακοβαρίδα FETIHY BOULEND. Στη συνέχεια το μικρό αυτό πλοίο τόλμησε να βομβαρδίσει το Τουρκικό φρούριο του Καραμπουρνού στην είσοδο του Θερμαϊκού, προκαλώντας του σημαντικές καταστροφές.

Δεν είναι εγωισμός, είναι ανάγκη



της Τζούλιας Παπά
Πατημασιές στην άμμο…
Σημάδι ότι κάποιος πέρασε από εκεί.
Αποτυπώματα που θα σβήσουν με το πρώτο κύμα της θάλασσας και κανείς δε θα θυμάται την ύπαρξη τους.
Τι γίνεται όμως με τα σημάδια της ψυχής;
Αυτές τις βαθιές χαρακιές που δε θα σβήσουν ποτέ;
Αυτές τις πληγές που αιμορραγούν όταν κάποιος ή κάτι τις αγγίξει; 
Και με τα σημάδια στο σώμα;
Τι γίνεται με αυτά; 
Κάθε φορά που τα βλέπεις σου θυμίζουν όλα όσα θέλεις να ξεχάσεις. 
Ανεξίτηλα σημάδια αυτά και στην ψυχή και στο σώμα! Παρ’ το απόφαση.
Θα τα κουβαλάς μαζί σου ως το τέλος της ζωής σου.

Είναι επιλογή να βλέπεις το φως μέσα στο σκοτάδι

Αποτέλεσμα εικόνας για Είναι επιλογή να βλέπεις το φως μέσα στο σκοτάδι

Γράφει η Γεωργία Μαυρίδου

Ψάχνεις να βρεις ότι σου λείπει σε κομμάτια ξεχασμένα.

Σε κομμάτια ξένα.

Προσπαθείς να τραγουδήσεις μελωδίες που πλέον δεν ηχούνε, από κιθάρες ξεκούρδιστες.

Χαμόγελα που σβήσανε σε μια φωτογραφία ξεθωριασμένη.

Μα πουθενά η ψυχή σου.

Την πνιγείς στο καπνό και ψάχνεις απαντήσεις που ποτέ δε σου της δίνει.

Σε πνίγει και πνίγονται μαζί τους τα γιατί.

Γιατί τέτοια μαυρίλα ξαφνικά.

Γιατί ο ήλιος που έδυσε προχθές δε ξαναβγήκε στο παραθύρι σου.

Πολλά γιατί μαζεμένα μα οι απαντήσεις μπροστά σου και εσύ δεν θέλεις να τις δεις.

Αρνείσαι να ζεις όμως πάλι με το κεφάλι κάτω.

Δεν θες αυτή τη συννεφιά που σε έχει περιβάλει.

Και ψάχνεις να βρεις διέξοδο.

Ψάχνεις την υπομονή να βρεις την πόρτα που θα σε βγάλει έξω πάλι στη ζωή.
Η λιακάδα είναι εκεί έξω και σε περιμένει.

Βαρέθηκα τα σύννεφα.

5 Κακές Συνήθειες στο Νοικοκυριό που Πρέπει Οπωσδήποτε να Κόψετε

5 Κακές Συνήθειες στο Νοικοκυριό που Πρέπει Οπωσδήποτε να Κόψετε

Η ακαταστασία είναι κάτι με το οποίο όλοι κάποια στιγμή ερχόμαστε αντιμέτωποι. Στοίβες ρούχων, άπλυτα πιάτα, λεκέδες κλπ είναι λίγα μόνο από τα πράγματα που πρέπει να κάνετε αν θέλετε το σπίτι σας να διατηρείται τακτοποιημένο.
Υπάρχουν, ωστόσο, αρκετοί τρόποι για να την μειώσετε. Ο καλύτερος από αυτούς είναι να αλλάξετε τη συμπεριφορά σας και τις συνήθειές σας. Παρακάτω θα βρείτε 5 κακές συνήθειες που αν τις κόψετε θα δείτε τον χώρο σας να αλλάζει.
Πετάτε διάφορα πράγματα μέσα σε ένα «συρτάρι-αποθήκη»
Μήπως έχετε ένα συρτάρι για «διάφορα» πράγματα και βάζετε μέσα οτιδήποτε δεν χωράει αλλού; Μήπως έχει γεμίσει σε σημείο που δεν χωράει τίποτα άλλο; Δεν είναι κακό να έχετε ένα τέτοιο συρτάρι, αλλά πρέπει να το κάνετε με στρατηγική. Βάλτε μικρά πράγματα όπως κουμπιά και βίδες σε σακουλάκια ή διατηρήστε μικρά κουτάκια για να μπορείτε να χωρίσετε τα πράγματα σε κατηγορίες. Αυτό που πρέπει Πάση θυσία να αποφύγετε είναι να το παραγεμίζετε.

Έχεις ιδέα πόσο υποφέρω όταν με αγνοείς;

Οι περισσότεροι άνθρωποι που υφίστανται αποκλεισμό εξομολογούνται ότι ακόμα κι ο ξυλοδαρμός, θα ήταν προτιμότερος από αυτό το σιωπηρό βασανιστήριο. Μπροστά στην αίσθηση ανυπαρξίας που βιώνουν, το ξύλο αν και επώδυνο, θα ήταν, τουλάχιστον, μια έμμεση αναγνώριση ότι υπάρχουν, ότι δεν είναι εντελώς ανάξιοι προσοχής.
200_s
Εξωφρενικό ακούγεται, αλλά η σχέση τα έχει αυτά. Τη μία στιγμή μας ανεβάζει στους ουρανούς και την αμέσως επόμενη μας κατεβάζει στα τάρταρα. Αυτή είναι η δύναμή της και αυτό είναι το ρίσκο που παίρνουμε κάθε φορά που αγαπάμε: δεν ξέρουμε σε ποιο άκρο θα καταλήξουμε.
Καταλήγουμε πολύ χαμηλά, όταν εκείνος, στον οποίο εμείς νιώθουμε τη μεγαλύτερη ανάγκη να μιλάμε, μας φέρεται σαν να μην αξίζουμε να είμαστε συνομιλητές.
Δεν ξέρω αν είναι μια μορφή κοινωνικού θανάτου, όπως λένε κάποιοι, αλλά σίγουρα είναι μια ύπουλη μορφή απόρριψης που, όπως κάθε απόρριψη, πλήττει τη βασική ανάγκη που μας κάνει ανθρώπους και μας κινητοποιεί: την ανάγκη να είμαστε αποδεκτοί.
communicationΌταν με αγνοείς είναι σαν να μην υπάρχω
Δεν έχει σημασία ο λόγος για τον οποίο ο άλλος μας αγνοεί. Είτε έχει διάθεση χειρισμού και τιμωρίας, είτε το κάνει από ανωριμότητα ή επειδή δεν ξέρει άλλο τρόπο, οι συνέπειες είναι ίδιες: αποσταθεροποίηση σε όλα τα επίπεδα, που εκδηλώνεται σε τρία στάδια
Στάδιο πρώτο: Γενικός συναγερμός

Πώς τα μαγνητικά κύματα θερμαίνουν τον Ήλιο; Επιστήμονες λύνουν ένα μυστήριο 70 ετών

Ο Ήλιος είναι η πηγή ενέργειας που υποστηρίζει όλη της ζωής στη Γη, όμως πολλά παραμένουν άγνωστα σχετικά με αυτόν. Μολαταύτα, μια ομάδα στο Queen’s University του Belfast ξεκλείδωσε πρόσφατα ορισμένα μυστήρια και η μελέτη της δημοσιεύεται στο Nature Physics.
Το 1942, ο Σουηδός φυσικός και μηχανικός Hannes Alfvén προέβλεψε την ύπαρξη ενός νέου τύπου κύματος λόγω της δράσης του μαγνητισμού στο πλάσμα, γεγονός που τον οδήγησε στο βραβείο Nobel για τη φυσική το 1970. Τα κύματα Alfvén συνδέθηκαν με μια ποικιλία πηγών, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι πυρηνικοί αντιδραστήρες, το νέφος αερίου που περικλείει τους κομήτες, εργαστηριακά πειράματα, η ιατρική απεικόνιση MRI και η ατμόσφαιρα του πλησιέστερου σε μας άστρου – του Ήλιου. Οι επιστήμονες υποστήριζαν για πολλά χρόνια ότι τα κύματα αυτά μπορεί να παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών του Ήλιου, όμως μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να το αποδείξουν.
Ο Dr David Jess, από τη Σχολή Μαθηματικών και Φυσικής του Queen’s University του Belfast εξηγεί: «Για μακρύ χρονικό διάστημα οι επιστήμονες σε όλο τον πλανήτη προέβλεπαν ότι τα κύματα Alfvén εκτοξεύονταν προς τα πάνω από την ηλιακή επιφάνεια για να διαλυθούν στα ψηλότερα στρώματα, απελευθερώνοντας τεράστια ποσά ενέργειας με μορφή θερμότητας. Κατά την τελευταία δεκαετία οι επιστήμονες μπόρεσαν να αποδείξουν ότι τα κύματα υπάρχουν, αλλά μέχρι τώρα δεν υπήρχαν άμεσες αποδείξεις ότι είχαν την δυνατότητα να μετατρέπουν την κίνησή τους σε θερμότητα. Στο Πανεπιστήμιο, έχουμε ηγηθεί μιας ομάδας για να ερευνήσουμε και εντοπίσουμε τη θερμότητα που παράγεται από τα κύματα Alfvén σε μια ηλιακή κηλίδα. Η θεωρία αυτή είχε προβλεφθεί κάπου 75 χρόνια πριν, όμως τώρα έχουμε την απόδειξη για πρώτη φορά. Η έρευνά μας ανοίγει ένα νέο παράθυρο για την κατανόηση του πώς αυτό το φαινόμενο θα μπορούσε δυνητικά να λειτουργήσει σε άλλες περιοχές όπως ενεργειακοί οι αντιδραστήρες και οι ιατρικές συσκευές».

Γιατί βλέπω πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι μ’ όλο που διαθέτουν πάρα πολλά χρήματα, θεωρούν τον εαυτό τους τόσο φτωχό… (ΞΕΝΟΦΩΝ)



ΞΕΝΟΦΩΝ, Συμπόσιον ΙΙΙ 8
Τί γάρ σύ, εἶπεν [ὁ Καλλίας], ἐπί τίνι μέγα φρονεῖς, ὦ Ἀντίσθενες; Ἐπί πλούτω, ἔφη.Ὁ μέν δή Ἑρμογένης ἀνήρετο εἰ πολύ εἴη αὐτῶ ἀργύριον. Ὁ δέ ἀπώμοσε μηδέ ὀβολόν. Ἀλλά γῆν πολλήν κέκτησαι; Ἴσως ἄν, ἔφη, Αὐτολύκῳ τούτῳ ἱκανή γένοιτο ἐγκονίσασθαι.
Και συ λοιπόν, Αντισθένη, είπε ο Καλλίας, για ποιο πράγμα καυχιέσαι; “Για τον πλούτο μου”, είπε αυτός. Τότε ο Ερμογένης τον ρώτησε αν είχε πολλά χρήματα, κι εκείνος πήρε όρκο πως δεν είχε ούτε δεκάρα. “Μήπως έχεις πολύ καλλιεργήσιμη γη;” “Όση θα ήταν αρκετή για να κυλιστεί [πριν από την πάλη] τούτος εδώ ο Αυτόλυκος”, είπε ο Αντισθένης.
ΞΕΝΟΦΩΝ, Συμπόσιο IV 34 – 44.
Έλα λοιπόν, είπε ο Σωκράτης, λέγε μας πάλι πώς συμβαίνει, Αντισθένη, ενώ έχεις τόσο μικρή περιουσία, να καυχιέσαι για πλούτο.

“Διότι είμαι της γνώμης, φίλοι, ότι τον πλούτο και την φτώχεια οι άνθρωποι δεν τα έχουν στο σπίτι αλλά στην ψυχή τους. Γιατί βλέπω πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι μ’ όλο που διαθέτουν πάρα πολλά χρήματα, θεωρούν τον εαυτό τους τόσο φτωχό, ώστε καταβάλλουν κάθε προσπάθεια και διακινδυνεύουν τα πάντα προκειμένου να αποκτήσουν περισσότερα· και ξέρω και αδέλφια που αν και κληρονόμησαν ίσα μερίδια ωστόσο ο ένας από αυτούς έχει όσα του χρειάζονται για να ζει και επιπλέον κάποιο περίσσευμα, ενώ ο άλλος στερείται τα πάντα.
Ακούω επίσης για κάποιους τυράννους πως έχουν τέτοια δίψα για λεφτά, ώστε κάνουν πράγματα πολύ χειρότερα κι από τους πιο απένταρους. Γιατί, φυσικά, είναι η ανέχεια που κάνει άλλους να κλέβουν, άλλους να γίνονται διαρρήκτες, άλλους να γίνονται σωματέμποροι· ενώ υπάρχουν κι ορισμένοι τύραννοι που καταστρέφουν ολόκληρες οικογένειες, σκοτώνουν αμέτρητους ανθρώπους, συχνά μάλιστα υποδουλώνουν κι ολόκληρες πολιτείες για τα λεφτά. Αυτούς εγώ τους οικτείρω, και πάρα πολύ, για την πολύ βαριά τους αρρώστια. Μου δίνουν την εντύπωση πως έχουν πάθει ότι κι ένας άνθρωπος με μεγάλη περιουσία, ο οποίος αν και τρώει πολύ, δεν χορταίνει ποτέ.

Λύθηκε το μυστήριο του Στόουνχεντζ. Ποιοι και γιατί έφτασαν πρώτοι στο σημείο που βρίσκεται. Αποκαλυπτικά ευρήματα



Στον τρόπο ανέγερσης του επιβλητικού Στόουνχεντζ με τα πρωτόγονα νεολιθικά μέσα της εποχής εστιάζουν τις έρευνες τους Βρετανοί αρχαιολόγοι. Το εν λόγω μνημείο είναι ως γνωστόν ένα από τα  πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της Μεγάλης Βρετανίας.
Μέχρι σήμερα παραμένει ένα από τα πιο αινιγματικά αρχαία παγκόσμια μνημεία.Ο ειδικοί θεωρούν πως η επιλογή των ογκόλιθων και η μετακίνησή τους έως το κεντρικό σημείο της κοιλάδας του Σάλισμπουρι, λειτουργούσε ως αφορμή κοινωνικοποίησης και επετειακών εορτασμών.

Οι κάτοικοι της περιοχής και τα ανήλικα παιδιά τους σε πείραμα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, κλήθηκαν να μεταφέρουν έναν ογκόλιθο βάρους τεσσάρων τόνων, παρόμοιο σε μέγεθος και σχήμα με αυτούς από τους οποίους αποτελείται το χαρακτηριστικό μνημείο.

Οι επιστήμονες ήθελαν κυρίως να εξετάσουν την κοινωνική διάσταση της διαδικασίας, κάνοντας ανθρώπους να έρθουν κοντά ο ένας στον άλλον και να συνεργαστούν.

Η ιστορικός Σούζαν Γκρίνι
 παρατηρεί πως στη σύγχρονη δυτική κουλτούρα, οι άνθρωποι επιδιώκουν να «τελειώνουν με ό,τι ξεκινούν πιο γρήγορα», ωστόσο οι μηχανικοί του Στόουνχετζ ακολούθησαν έναν διαφορετικό δρόμο.

Για Όλες τις Γυναίκες του Κόσμου*










 8. 3. 2018


Για Όλες τις Γυναίκες του Κόσμου*



Μου είπαν για έναν Ήρωα

να γράψω,

για μία Πράξη Ηρωική

στο Εδώ και Τώρα,

κι έχουν περάσει μέρες,

και τίποτα δεν μ’ έχει εμπνεύσει,

καμία πράξη Ηρωική δεν βρίσκω,

σκέφτηκα και το παίδεψα πολύ

μες στο μυαλό μου,

εκείνους που πολέμησαν

για την πατρίδα,

εκείνους στο Αντάρτικο,

που ανέβηκαν να μην αφήσουν

τον Τόπο σε άλλα χεριά

να δεθεί,

και τους Ινδιάνους σκέφτηκα,

και τον Παππού μου

που πολέμησε,

κι όχι δεν είπε, 

και απ’ τους πρώτους

έτρεξε,

μα πάλι, Ήρωας,

Ήρωας για να σαι, 

θέλει η πράξη σου,

κανένα όφελος για σένα να μην έχει,

και η Ελευθερία σου,

όσο να πεις

όφελος είναι…

Επιλέξτε ένα από αυτά τα σύμβολα & θα σας αποκαλύψουμε τον μεγαλύτερο φόβο σας



Όλοι έχουμε παρόμοιους φόβους, αλλά ορισμένοι από αυτούς διαδραματίζουν μεγαλύτερο ρόλο στη ζωή μας.

Παρόλο που ίσως έχετε μια ιδέα ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας, οι σαμάνοι πιστεύουν ότι τα σύμβολα έχουν τη δύναμη να αποκαλύψουν τι σκέφτεται το υποσυνείδητό σας.

Εξετάζοντας την παραπάνω εικόνα, ποιό είναι το σύμβολο που ξεχωρίσατε; Ήταν το μάτι στο πάνω αριστερό άκρο; Ο τροχός στο πάνω δεξιά μέρος; Το λουλούδι λωτού στο κάτω μέρος αριστερά; Ή τα κλαδιά δέντρων στο κάτω μέρος δεξιά;

Ακολουθείστε το ένστικτό σας και στη συνέχεια μάθετε τον μεγαλύτερο φόβο σας και πώς να τον αντιμετωπίσετε.

Το Μάτι

Ο τρόπος που οι άλλοι σας βλέπουν, επηρεάζει τον τρόπο ζωής σας. Παρόλο που έχετε την ικανότητα να συνδέεστε εύκολα με τους ανθρώπους, ανησυχείτε συνεχώς για το πώς σας κρίνουν και σας αντιλαμβάνονται. Φοβάστε τους ανθρώπους που αμφισβητούν αυτά που κάνετε στη ζωή σας, κάτι που σας αποτρέπει να εκμεταλλεύεστε στο μέγιστο τις δυνατότητές σας.
Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να δουλέψετε την αυτοπεποίθησή σας. Ως μέλη της κοινωνίας, είναι εύκολο να ανησυχούμε για την εμφάνισή σας, αλλά πρέπει να παραμένουμε αληθινοί στον εαυτό μας.

Εφαρμογή από ελληνικά χέρια για να μην σας «κλέβουν» τις φωτογραφίες

Εφαρμογή από ελληνικά χέρια για να μην σας «κλέβουν» τις φωτογραφίες

Τη δυνατότητα στους χρήστες να «ασφαλίζουν» τις φωτογραφίες που τραβούν, έτσι ώστε να μπορούν να αποδείξουν ότι είναι δικές τους σε περίπτωση που τις δουν να κυκλοφορούν κάπου στο Διαδίκτυο δίνει το infoStain: Μια ιδιαίτερα χρήσιμη -ειδικά τη σημερινή εποχή των «fake news» και της ταχύτατης διασποράς και «κλοπής» αμφίβολης ποιότητας και εγκυρότητας περιεχομένου- εφαρμογή φτιαγμένη από ελληνικά χέρια (δημιουργός είναι ο Μιχάλη Θεοδωρίδης) που βρίσκεται πλέον στο Google Play, και σύντομα θα βρεθεί και στο App Store της Apple.
Βγάζοντας μία φωτογραφία μέσω της εφαρμογής infoStain (αντί μέσω της προεγκατεστημένης εφαρμογής του κινητού σας) και έπειτα από σύνδεση της εφαρμογής με τον εξυπηρετητή (server) της πλατφόρμας, ενσωματώνεται αυτόματα στην φωτογραφία σας ένας εμφανής κωδικός, ο οποίος συνδέεται με τις συνθήκες λήψης της φωτογραφίας (ημερομηνία, ιδιοκτησία, γεωγραφική τοποθεσία κτλ).

infostain2
Βλέποντας κανείς τη φωτογραφία σας σε μία ιστοσελίδα, στην τηλεόραση, σε περιοδικό, μπορεί μέσω της εφαρμογής infoStain ή της ιστοσελίδας www.infostain.com να αναζητήσει τον κωδικό της φωτογραφίας στη βάση δεδομένων infoStain και να μάθει όλες τις σχετικές πληροφορίες για αυτή.

Ίρβιν Γιάλομ - «Να μετατρέψεις το ‘‘έτσι συνέβη’’ σε ‘‘έτσι το θέλησα’’ – αυτό και μόνο ονομάζω λύτρωση».


Ίρβιν Γιάλομ - «Να μετατρέψεις το ‘‘έτσι συνέβη’’ σε ‘‘έτσι το θέλησα’’ – αυτό και μόνο ονομάζω λύτρωση».
[…]Τι μεγάλο ξάφνιασμα, να συνειδητοποιεί ξαφνικά πως δεν αποτελούσε πια την ανώτερη μορφή ζωής. Παράτησε το διάβασμα. Είχε περάσει πάνω από μια βδομάδα, κι είχε έρθει η ώρα να προχωρήσει πέρα απ’ τον αντιπερισπασμό. Είχε έρθει η στιγμή να δει κατάματα τι ακριβώς του συνέβαινε. Κάτσε κάτω, Τζούλιους, είπε στον εαυτό του. Κάτσε κάτω κι αναλογίσου ότι πεθαίνεις. Έκλεισα τα μάτια.
Έτσι λοιπόν, σκέφτηκε, ο θάνατος είχε τελικά κάνει την εμφάνισή του στη σκηνή. Και τι μπανάλ εμφάνιση – ν’ ανοίγει απότομα η αυλαία μ’ έναν μπουλούκο δερματολόγο που έχει μια μύτη σαν αγγούρι, που κρατάει μεγεθυντικό φακό στο χέρι και φοράει λευκή ιατρική μπλούζα με τ’ όνομα του γραμμένο με μπλε γράμματα στη δεξιά πάνω τσέπη.
Του ήρθε στον νου μία σκηνή που είχε δει πριν από λίγους μήνες στις διακοπές του στη Χαβάη. Κάνοντας έναν περίπατο έφτασε τυχαία σε ένα μεγάλο βουδιστικό κέντρο διαλογισμού, κι είδε μία νέα γυναίκα να περπατάει σ’ έναν κυκλικό λαβύρινθο, φτιαγμένο από μικρές πέτρες λάβας. Όταν έφτασε στο κέντρο του λαβύρινθου σταμάτησε και έμεινε ακίνητη σ’ έναν όρθιο μακρύ διαλογισμό. Η αντανακλαστική αντίδραση του Τζούλιους σε κάτι τέτοιες θρησκευτικές τελετουργίες ήταν πολύ αρνητική, κυμαινόταν συνήθως ανάμεσα στην αίσθηση του γέλιου και τον αποτροπιασμό.
Τώρα όμως τα συναισθήματά του για ‘κείνη τη νέα γυναίκα ήταν πιο ήπια - τον πλημμύριζε η συμπόνια, όχι μόνο γι’ αυτήν αλλά και για όλους τους συνανθρώπους του, τα θύματα αυτής της παράξενης εξελικτικής διαστροφής που, ενώ σου χαρίζει τη συνειδητότητα, δε σου δίνει τον απαραίτητο ψυχολογικό εξοπλισμό, για ν’ αντιμετωπίσεις την οδύνη για το εφήμερο της ύπαρξης. Κι έτσι μέσα στα χρόνια, στους αιώνες, στις χιλιετίες κατασκευάζουμε ακούραστα πρόχειρες αρνήσεις της θνητότητάς μας. Θα πάψουμε ποτέ, θα πάψει κανένας από μας ν’ αναζητάει μία ανώτερη δύναμη, με την οποία να μπορεί να συγχωνευτεί, ώστε να υπάρχει για πάντα, ή κάποιο θεόσταλτο εγχειρίδιο οδηγιών, ή ένα ίχνος ότι είμαστε μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου, ή την ιεροτελεστία και την τελετουργία;
Κι όμως, καθώς αναλογιζόταν τ’ όνομά του στον κατάλογο του θανάτου, ο Τζούλιους αναρωτήθηκε μήπως λίγη τελετουργία δεν είναι τελικά τόσο κακό πράγμα. Εγκατέλειψε αμέσως την ίδια του τη σκέψη, σαν να τον έκαψε - τέτοια ήταν η παραφωνία της με τον αγώνα που έκανε σ’ όλη του τη ζωή ενάντια στην ιεροτελεστία. Περιφρονούσε πάντα τα εργαλεία με τα οποία οι θρησκείες απογυμνώνουν τους οπαδούς τους από κάθε λογική κι ελευθερία: τα τελετουργικά κοστούμια, τα λιβάνια, τα ιερά βιβλία, τους υπνωτιστικούς ψαλμούς, τα κομποσκοίνια, τα χαλιά της προσευχής, τις εσάρπες και τα καλπάκια, τις μίτρες και τις ράβδους των επισκόπων, τις όστιες και τα ιερά κρασιά, την τελευταία κοινωνία, τα κεφάλια που χαμηλώνουν και τα κορμιά που λικνίζονται στον ρυθμό αρχαίων ψαλμών, - όλα εξαρτήματα αυτού που θεωρούσε το ισχυρότερο και μακροβιότερο παιχνίδι εξαπάτησης στην ιστορία, ένα παιχνίδι που δίνει ακόμη περισσότερη ισχύ στους ηγέτες και ικανοποιεί τη δίψα των εκκλησιασμάτων για υποταγή.

Η επιβίωση ενός γάμου

Σκεφτόμουν καιρό τώρα να γράψω μια ανάρτηση σχετικά με το γάμο, τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν δύο άνθρωποι που ζουν μαζί, και δη δύο άνθρωποι που έχουν παιδιά. Τις λεπτές ισορροπίες που δοκιμάζονται από την κούραση, το άγχος της καθημερινότητας, και το γεγονός ότι και τα παιδιά συχνά δοκιμάζουν την υπομονή των γονιών.


Η επιβίωση ενός γάμου, μέρος 1ον: ίσος καλεί ίσο.
Έχω παρατηρήσει συχνά γύρω μου σχέσεις να παραπαίουν, γάμους να είναι στο χείλος της καταστροφής. Και νομίζω πως διακρίνω ένα κοινό στοιχείο σε πολλές από αυτές τις σχέσεις: κάποιος μέσα στο ζευγάρι θεωρεί τον εαυτόν του «ανώτερο» από τον άλλο. Δεν έχει σημασία με ποιον τρόπο: μπορεί να θεωρεί ότι είναι εξυπνότερος, ομορφότερος, πιο ταλαντούχος, ή ότι «έχει το πάνω χέρι». Κάποιες φορές μπορεί – παραδόξως – να έχουν και οι δύο αυτήν την ιδέα! Δε συμφωνείτε ότι αυτό είναι μια καλή συνταγή για ένα καταστροφικό αποτέλεσμα;
Δεν υπάρχει στέρεος, αρμονικός γάμος χωρίς αλληλοσεβασμό και αλληλοθαυμασμό. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα αναγνωρίζεις τα ελαττώματα του άλλου. Σημαίνει ότι δεν θα αφήνεις τα ελαττώματα να θολώνουν το τοπίο, δε θα τους επιτρέπεις να σε σταματούν από το να δεις καθαρά τη συνολική αξία του άλλου! Στην ιδανική περίπτωση δε θα αισθάνεσαι ανώτερος αν υπερτερείς σε κάποια θέματα στα οποία ο σύντροφός σου υστερεί: θα αισθάνεσαι ότι τον συμπληρώνεις και σε συμπληρώνει, γιατί σίγουρα – μα εντελώς σίγουρα – ο σύντροφός σου υπερέχει σε κάποιους άλλους τομείς, που δεν είναι οι δυνατοί σου.
Αλλά σήμερα δε μιλάμε για ελαττώματα. Μιλάμε για την αίσθηση της ισότητας στο ζευγάρι. Για την ιδέα ότι είμαστε μαζί και πορευόμαστε πλάι-πλάι. Δεν ακολουθεί ο ένας τον άλλον, δεν υπάρχει ο ένας για την ευχαρίστηση του άλλου. Δεν αποσκοπεί ο ένας στην εκμετάλλευση του άλλου, σωματική, ψυχική, συναισθηματική, οικονομική.

Φάντασμα κάνει ωτοστόπ σε αγροτικό φορτηγάκι (vid)

Οδηγός αγροτικού παρέλαβε έναν άνδρα που έκανε ωτοστόπ. Λίγα λεπτά αργότερα, ο άνδρας που καθόταν στο κάθισμα του συνεπιβάτη εξαφανίστηκε.

Ένας οδηγός ισχυρίζεται ότι ο άνθρωπος που πήρε στο φορτηγάκι του ξαφνικά εξαφανίστηκε, χωρίς να αφήσει ίχνη, πέρα από δύο πυρωμένα αποτυπώματα. Image: Supplied
Ο ΠΕΔΡΟ Πεϊρόνε οδηγούσε το αγροτικό του στην εθνική οδό, όταν είδε από μακριά έναν νεαρό άνδρα στην άκρη του δρόμου να του κάνει το σήμα του ωτοστόπ.
Έκοψε ταχύτητα και σταμάτησε δίπλα στον νεαρό κάνοντάς του νόημα να μπει μέσα.
Τον ρώτησε πού πηγαίνει. Ο νεαρός ήταν επιφυλακτικός και ο Πεϊρόνε το απέδωσε στην ντροπαλοσύνη της νεαρής του ηλικίας. Ταξιδεύοντας συχνά στην επαρχία, ήταν συνηθισμένος να εξυπηρετεί άγνωστους ανθρώπους που του ζητούσαν να τους μεταφέρει πιο κάτω, οι οποίοι ήταν συνήθως λιγομίλητοι.
Ωστόσο, αυτός ο επιβάτης είχε πάνω του κάτι διαφορετικό. Ο Πεϊρόνε τον κοίταξε και, όπως λέει, ενώ δεν μπορεί να θυμηθεί όσους έχει μεταφέρει κατά καιρούς, το πρόσωπο του συγκεκριμένου επιβάτη θα το θυμάται για το υπόλοιπο της ζωής του.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα