Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Χασμουρητό, πραναγιάμα, τσι, μικροσκοπική τροχιά




Από το Ζάχο Σκαφίδα

Χασμουρηθείτε

Πριν μερικά χρόνια ένα καλοκαιρινό βράδυ, στο μπαλκόνι, λίγο πριν πάμε για ύπνο είδα την γάτα μου να τεντώνεται και να χασμουριέται, ασυναίσθητα χασμουρήθηκα και εγώ. Η γυναίκα μου γυρισμένη από την άλλη μεριά, χωρίς να μας δει και να ακούσει κάτι, πριν τελειώσει το δικό μου χασμουρητό, άρχισε να χασμουριέται κι’ αυτή. Τότε δημιουργήθηκε το ερώτημα γιατί χασμουριόνται ερπετά, πουλιά, όλα θηλαστικά και συνεπώς και εμείς. Γιατί είναι τόσο μεταδοτικό και γιατί άνθρωποι που είναι γύρω μας χασμουριόνται μερικές φορές χωρίς καν να έχουν δει τον άλλο.

Ας ξεκινήσουμε με ένα χασμουρητό να το παρακολουθήσουμε να το αναλύσουμε και να μάθουμε τα μυστικά του.

Βρείτε ένα ήσυχο μέρος. Πάρτε μια στάση καθιστή ή όρθια που να μπορείτε να τεντώνετε το σώμα σας, να κινείτε το χέρια σας, να αναπνέετε βαθιά.

Σκεφτείτε ότι δεν έχετε να κάνετε τίποτα τώρα, δεν σας απασχολεί τίποτα και τώρα ξεκουράζεστε, χαλαρώνετε. Μείνετε λίγο σε αυτήν την σκέψη ώσπου να νιώσετε έτσι παίρνοντας βαθιές ανάσες.

Παρατηρήστε τις παρακάτω εικόνες. Επιλέξτε και επικεντρωθείτε μόνο σε μια, σε εκείνη που σας χαλαρώνει και σας κάνει να θέλετε να χασμουρηθείτε. Πάρτε μια βαθιά εισπνοή, ανοίξτε το στόμα σας όπως όταν χασμουριέστε, παραμείνετε με το στόμα ανοιχτό ως ότου να χασμουρηθείτε. Βάλτε το χέρι μπροστά από το στόμα αν θέλετε, κουνήστε τα σαγόνια όπως όταν χασμουριέστε, τεντώστε το σώμα σας σαν να θέλετε και χασμουρηθείτε.

Αν το πετύχατε μπράβο σας, αν όχι επιμείνετε εφαρμόζοντας τους παραπάνω κανόνες, κάνοντας μια μικρή παύση ενδιάμεσα. Την έκτη ή έβδομη φορά θα νιώσετε μια πραγματική επιθυμία να χασμουρηθείτε.

Πώς να μάθω στο παιδί μου να μοιράζεται;

Της Κωνσταντίνας  Κένου, Ψυχολόγου, M.Sc. Κλινικής Ψυχολογίας
«Δικό μου είναι» «Όχι, φέρε το μου πίσω» «Μην πειράζεις την κούκλα μου», ακούς πολύ συχνά το μικρό παιδί σου να λέει όταν παίζει μαζί με άλλα παιδιά. Σε κάτι τέτοιες στιγμές μπορεί να σκέφτεσαι ότι φέρεται εγωιστικά και ότι σίγουρα θα χάσει τις φιλίες του. Στην πραγματικότητα, όμως, ένα παιδί μπορεί να δεθεί τόσο πολύ με ένα παιχνίδι, που να το θεωρήσει μέρος του εαυτού του, με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολο να το αποχωριστεί. Ιδιαίτερα στην ηλικία των 2 ετών, αρχίζει να μαθαίνει τι είναι η κτητικότατη, και αναπτύσσει μια ισχυρή αίσθηση για τον εαυτό του, όπου η λέξη «δικό μου» γίνεται η αγαπημένη του. Φυσικά, υπάρχουν και παιδιά που από τη φύση τους είναι πιο πρόθυμα να μοιραστούν.  Ωστόσο, η πλειοψηφία συνήθως δυσκολεύεται να αποδεχτεί τη σημασία του «δίνω και παίρνω». Το μοίρασμα είναι μια συμπεριφορά που μαθαίνεται, και αποκτάει μια σταθερά με τη πάροδο του χρόνο.
Τι μπορείς, λοιπόν, να κάνεις ώστε να μάθεις στο παιδί σου να μοιράζεται;
Μην εφαρμόζεις την τιμωρία
Αν πεις στο παιδί σου ότι φέρεται εγωιστικά και το αναγκάσεις να δώσει ένα πολύτιμο- για το ίδιο- αντικείμενο, είναι πιο πιθανό να συνδέσει τη διαδικασία με ένα αρνητικό συναίσθημα όπως η θλίψη, παρά με ένα θετικό, όπως η γενναιοδωρία. Προτίμησε να χρησιμοποιείς προτάσεις που να δημιουργούν μια θετική ενίσχυση. Ακόμη και αν στην αρχή αντισταθεί, στην πορεία θα καταλάβει ότι είναι πιο ευχάριστο να μοιράζεται τα παιχνίδια του.
Μίλησε για τα συναισθήματά του
Βοήθησε το μικρό σου να κατανοήσει τα συναισθήματα που συνδέονται με το μοίρασμα και δείξε ότι καταλαβαίνεις  πώς αισθάνεται.  Για παράδειγμα όταν ένας φίλος κρατάει ένα παιχνίδι μπορείς να πεις « Το αγαπάει πολύ αυτό το παιχνίδι και θέλει να το κρατήσει αυτή τη στιγμή. Ξέρω ότι αυτό σε στεναχωρεί και ότι το θέλεις, όμως κάνε λίγο υπομονή και σε λίγο θα μπορείς να παίξεις και εσύ με αυτό». Είναι καλό να τονίζεις πόσο όμορφο είναι που παίζουν μαζί και πόσο πλάκα έχει να μοιράζεσαι με ένα φίλο.

8 ερωτήσεις για το σεξ που ντρέπεστε να κάνετε στο γιατρό σας

Υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις που αφορούν το σεξ για τις οποίες προτιμάτε να ρωτήσετε τη… Google παρά τον γιατρό σας. Οσο τολμηρός κι αν είναι κανείς στο σεξ, διστάζει όταν πρόκειται να ρωτήσει γι’ αυτό έναν επαγγελματία υγείας.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε 8 ερωτήσεις που ντρέπεστε να ρωτήσετε το γιατρό σας:
1. Είναι φυσιολογικό μια μη ομοφυλόφιλη γυναίκα να διεγείρεται παρακολουθώντας άλλες γυναίκες σε πορνοταινίες;
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το να διεγείρεται μια γυναίκα παρακολουθώντας γυναίκες να κάνουν σεξ σημαίνει απλά πως είναι ενεργοποιημένη σεξουαλικά. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ούτε σημαίνει πως θέλει απαραίτητα να κάνει σεξ με μια γυναίκα ακριβώς όπως το να φαντασιώνεται πως κάνει σεξ με έναν άγνωστο δεν σημαίνει πως έχει πρόθεση να κάνει οπωσδήποτε one night stand.
2. Μπορεί να υποστεί κάταγμα το πέος;
Δεν είναι βέβαια οστό, παρόλα αυτά μπορεί να τραυματιστεί. Κατά τη διάρκεια έντονου σεξ ή αυνανισμού μπορεί ένα πέος να υποστεί κάταγμα. Οταν είναι σε στύση διογκώνεται με αίμα. Η βίαιη κάμψη του κατά τη διάρκεια ενός επιθετικού σεξουαλικού παιχνιδιού μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό τραυματισμό. Στην περίπτωση αυτή συνιστάται επείγουσα  ιατρική βοήθεια και κατά πάσα πιθανότητα χειρουργική επέμβαση.
3. Τι γίνεται αν βγει το προφυλακτικό;
Κατ’ αρχήν δεν υπάρχει λόγος πανικού. Συμβαίνει και θα συμβαίνει. Το πρώτο βήμα είναι να το βγάλετε και να το πετάξετε. Στη συνέχεια, αν ανησυχείτε για πιθανή εγκυμοσύνη, θα πρέπει να προχωρήσετε σε επείγουσα αντισύλληψη (χάπι ή σπιράλ). Αν βέβαια υπάρχει και κάποια υποψία για σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, θα πρέπει να προχωρήσετε στις ανάλογες εξετάσεις.

Φιλία. Υπάρχει;

Αποτέλεσμα εικόνας για Φιλία. Υπάρχει;
Φίλος είναι ένας άλλος εαυτός, έλεγε ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Επίκουρος. Φιλία είναι η άδολη εκείνη σχέση μεταξύ ανθρώπων, ο δεσμός εκείνος που συμπεριλαμβάνει στα δομικά του στοιχεία την αγάπη, την αφοσίωση και την κατανόηση. Η ιστορία έχει να επιδείξει αρκετές περιπτώσεις φιλίας που είναι τόσο διαχρονικές και τόσο χαρακτηριστικές που απέκτησαν ιδανική οντότητα, τρανό παράδειγμα ο Αχιλλέας και ο Πάτροκλος.
Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι, λέει η λαϊκή θυμοσοφία. Πίσω από τη ρήση αυτή κρύβεται ένα μεγάλο νόημα, το οποίο συνήθως το προσπερνάμε χωρίς να του δίνουμε ιδιαίτερη σημασία. Εκτός λοιπόν από το γεγονός ότι κάποιος επιλέγει το φίλο του  με κριτήρια ομοιότητας και παραπλήσιων ιδιοτήτων στο χαρακτήρα του, οπότε οι φίλοι ομοιάζουν, υπάρχει και κάτι άλλο, βαθύτερο κατά τη γνώμη μου. “Δείξε μου το φίλο σου” λέει και όχι “Δείξε μου τους φίλους σου”, που θα πει ότι ο φίλος είναι αφενός κάτι πολύτιμο και ως εκ τούτου δεν υπάρχει σε μεγάλη επάρκεια κι αφετέρου ο αληθινός φίλος είναι ένας ή εν πάση περιπτώσει λίγοι. Δεν μπορεί κάποιος να έχει πολλούς φίλους, με τη στενή έννοια του όρου, πολλούς μπορεί να έχει γνωστούς.
Σήμερα όμως, υπάρχει πραγματική φιλία, υπάρχει αυτό το ιδανικό που έχει περιγραφεί από τους ποιητές και τους φιλοσόφους; 

Οπλαρχηγοί και Κουτσαβάκηδες




του Στέφανου Μίλεση

Τα πρώτα χρόνια της ανεξαρτησίας της Ελλάδας, ξεκίνησε βαθμιαία η δημιουργία πόλεων και η αστικοποίηση του πληθυσμού. Στους δρόμους των πόλεων, βρέθηκαν να ζουν και οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του αγώνα της εθνικής μας παλιγγενεσίας, οι πρώην αρματολοί και κλέφτες, στους οποίους η χώρα μας οφείλει στο μέγιστο βαθμό την ανεξαρτησία της. 

Αν και οι άνθρωποι αυτοί ανέμεναν από το ελεύθερο ελληνικό βασίλειο κάποια εξασφάλιση ως ανταμοιβή της θυσίας τους, η αλήθεια είναι ότι περιθωριοποιήθηκαν από τους Βαυαρούς και τον Όθωνα. Κρίθηκαν ακατάλληλοι να επανδρώσουν τον πρώτο εθνικό μας στρατό. Τα χρόνια περνούσαν, με τα παλληκάρια του αγώνα να κάθονται ξεχασμένοι, άποροι και άεργοι στο περιθώριο, συγκεντρωμένοι κύρια στα καφενεία του Ψυρρή, πέριξ μιας πλατείας, που λόγω αυτής της ιδιόμορφης σύναξής τους, έλαβε το όνομα Πλατεία Ηρώων. 

Αυτοί οι ήρωες ρέμβαζαν με τις ώρες, αναπολώντας τις ηρωικές εκείνες εποχές της δράσης, που βρίσκονταν στο κέντρο των γεγονότων και όχι στο περιθώριο, χτυπώντας ολομερής το κομπολόγι τους και καπνίζοντας. Η αεργία των επαναστατών του αγώνα, τους κατέστησε ευάλωτους στο να δέχονται δουλειές του ποδαριού, που συνήθως ήταν δουλειές ιδιαίτερης βίας και σκληρότητας, αφού όντας για χρόνια πολεμιστές δεν γνώριζαν να κάνουν κάτι άλλο. Σταδιακά οι άνθρωποι που αναλάμβαναν δουλειές του πεζοδρομίου, ταυτίστηκαν με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που οι απόμαχοι επαναστάτες είχαν αποκτήσει από την εποχή που ακόμα μάχονταν στα πεδία του πολέμου. 

Ζωγραφικός πίνακας φιλοτεχνημένος από Γιουγκοσλάβο ζωγράφο Pavle Paja Jovanovik

Η μίμηση της συμπεριφοράς των αγωνιστών, γέννησε μεταγενέστερα τους κουτσαβάκηδες, τους μάγκες δηλαδή μέσα από τους οποίους εκπροσωπείτο η κοινωνία του περιθωρίου. Οι βετεράνοι της επανάστασης ήταν άνθρωποι σπουδαίοι που έγιναν ήρωες για έναν υψηλό σκοπό και αντί να εξυψωθούν, υποβιβάστηκαν και περιθωριοποιήθηκαν διότι το σύστημα διακυβέρνησης τους άφησε στο περιθώριο. Για αυτό και εκείνοι το περιφρονούσαν. Αυτό το σενάριο γοήτευσε γενιές και γενιές ανθρώπων, κυρίως των λαϊκών τάξεων που καθώς βρίσκονταν όμοια εκτός της κοινωνικής σκηνής, ταύτιζαν τους εαυτούς τους με τους άεργους ήρωες του Ψυρρή. 

Αυτή η γοητεία σύντομα μετατράπηκε σε απόλυτη μίμηση! Για παράδειγμα επειδή πολλοί από τους οπλαρχηγούς και τους βετεράνους της επανάστασης κούτσαιναν γιατί είχαν τραυματιστεί στο πόδιΚατά τον ίδιο τρόπο κούτσαιναν και εκείνοι που δεν είχαν τραυματιστεί γιατί απλά δεν είχαν πολεμήσει ποτέ τους! 

Ο μυστηριώδης άγνωστος υποβρύχιος κόσμος της Καλιφόρνια και οι υπεραπόρρητες έρευνες


Το Μάρτιο του 1980, ο Τζων Γουίλιαµς, ένας «Πατριώτης» του Νιου Μέξικο που εξέδιδε το
αντικοµουνιστικά προσανατολισµένο περιοδικό Rebel Magazine, αποκάλυψε την ύπαρξη
ενός υπόγειου συστήµατος στοών που ερευνούσε το Πολεµικό Ναυτικό κάτω από τις δυτικές
πολιτείες των Ηνωµένων Πολιτειών.
Το άρθρο του µε τίτλο Η Καλιφόρνια Επιπλέει Πάνω
στον Ωκεανό, είχε ως εξής:
Πριν από µερικό καιρό, άκουσα έναν άνθρωπο σε ένα τηλεοπτικό σόου να αναφέρει σε
συντοµία ότι ορισµένα µέρη της Καλιφόρνια και των γειτονικών πολιτειών επιπλέουν πάνω
στον Ειρηνικό Ωκεανό! Αυτός ήταν ένας υψηλόβαθµος αξιωµατικός του Ναυτικού σε ένα
άκρως απόρρητο πυρηνικό υποβρύχιο το οποίο εξερευνούσε και εξερευνά ακόµα και
χαρτογραφεί τις τεράστιες αυτές κοιλότητες και διαβάσεις κάτω από τη ∆ύση για πάνω από 10
χρόνια.
Ένας φίλος µου τελικά τον εντόπισε. Αυτός ζει τώρα ήσυχα σα συνταξιούχος και µου ζήτησε να
µην αποκαλυφθούν οι λεπτοµέρειες της ταυτότητάς του, γιατί δεν ήθελε τη δηµοσιότητα και την
προσοχή της κυβέρνησης. Έτσι µετά τη συγγραφή αυτού του άρθρου κατέστρεψα όλα τα αρχεία
µου γι’ αυτόν.
Ο Γουίλιαµς εξηγεί στη συνέχεια ότι δεν «ακουµπούν» ή «επιπλέουν» «όλες» οι εν λόγω
περιοχές πάνω στον ωκεανό. Υπάρχουν όµως πολλές υπόγειες κοιλότητες κάτω από τις
δυτικές Ηνωµένες Πολιτείες, όχι µόνο στη Καλιφόρνια, πολλές από τις οποίες αποτελούνται
από πολύ µεγάλα, πλήρη υδατικά συστήµατα. Αυτές έχουν εξερευνηθεί εσωτερικά µε
πυρηνικά υποβρύχια κατά εκατοντάδες χιλιόµετρα, ιδιαίτερα στη περιοχή της νότιας
Καλιφόρνιας και του Νότιου Όρεγκον - Βόρειας Καλιφόρνιας. Και ο Γουίλιαµς συνεχίζει: 

ΜΗΝ ΕΡΩΤΕΥΤΕΙΣ ΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ !!!


Γράφει η F.P

Να μην ερωτευτείς ποτέ γυναίκα που διαβάζει, γυναίκα που αισθάνεται υπερβολικά ή γράφει.

Να μην ερωτευτείς ποτέ γυναίκα πνευματώδη, πλανεύτρα, τρελή και παλαβή. 

Να μην ερωτευτείς ποτέ γυναίκα που σκέφτεται, που γνωρίζει αυτά που ξέρει κι επιπλέον μπορεί και να πετά · γυναίκα σίγουρη για τον εαυτό της.

Να μην ερωτευτείς ποτέ γυναίκα που γελά ή κλαίει στον έρωτα, που ξέρει να μετουσιώνει το κορμί σε πνεύμα · πόσω μάλλον μία που αγαπά την ποίηση ή που στέκεται να θαυμάσει για ώρες κάποιο πίνακα και που δεν ξέρει πώς να ζει δίχως τη μουσική.

Να μην ερωτευτείς ποτέ γυναίκα που ενδιαφέρεται για την πολιτική, που είναι επαναστάτρια και νιώθει φρίκη απέραντη μπροστά στην αδικία. 

Μακεδονικό: Ο βιασμός της επιστήμης



 


Τοιχογραφία στους τάφους των Αιγών: «Η αρπαγή της Περσεφόνης»



 «Καί βασιλέϊ τω πέμψαντι άπαγγείλητε ως ανήρ «Ελλην, Μακεδόνων ύπαρχος, εύ ύμέας έδεξατο»

 (Μετάφρ. Νά αναγγείλετε, λέει ο Αλέξανδρος στους πρέσβεις των Περσών που φιλοξένησε, να αναγγείλετε στο βασιλιά σας ότι ένας ‘Έλληνας, βασιλιάς των Μακεδόνων, σάς υποδέχτηκε φιλικά). Αυτό αναφέρει ο Ηρόδοτος (5,20) για την σχέση Μακεδόνων και Ελλήνων.


του Πάρη Μπίνου*


 Το ίδιο αναφέρει ο ίδιος συγγραφέας και για την συμμετοχή του προγόνου του Μεγ. Αλεξάνδρου, Αλέξανδρου του Α΄ στους Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονταν στην Νότια Ελλάδα και συμμετείχαν μόνο Έλληνες.


Ο Ηρόδοτος μάλιστα αναφέρει για την συμμετοχή του Αλεξάνδρου Α΄, πως οι Μακεδόνες δικαιούνται συμμετοχή ως άμεσα σχετιζόμενοι με τους Δωριείς.

Πώς θα μπορούσε να μετέχει ο βασιλιάς των Μακεδόνων αν δεν τον είχαν θεωρήσει οι υπόλοιποι Έλληνες, ως συν-Έλληνα;

Ποιος ο λόγος αν δεν ένιωθαν οι Μακεδόνες κομμάτι του ελληνιστικού κόσμου, να προστρέξουν οι Τροιζήνιοι που ήταν Μακεδονικό έθνος, στον πόλεμο της Σαλαμίνας;

 Γιατί ο Μεγ. Αλέξανδρος, κατά τον Ηρόδοτο, απευθύνεται στους Αθηναίους λέγοντας «ο ίδιος είμαι Έλληνας το γένος ανέκαθεν και δε θαθελα να δω την Ελλάδα από ελεύθερη να γίνη σκλάβα»;


Αυτά μαρτυρά η Ιστορία.

ΟΙ ΘΛΙΜΕΝΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΤΟΥ



Με το ζώ για να την διηγούμαι όλοι πίστεψαν ότι Γακμπριέλ Γκαρσία Μάρκες είχε κλείσει τον κύκλο του, σα συγγραφέας. 

Ο μέγας όμως παραμυθάς με βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1982 δεν είχε πεί ακόμα την τελευταία του λέξη. 

Χτύπησε ακόμα μια φορά πριν το φινάλε της ζωής του με το, οι θλιμένες πουτάνες της ζωής μου. 

Ένας γέρος, άσχημος, συντηρητικός και ακόμη μάχιμος δημοσιογράφος, ο οποίος δεν παντρεύτηκε ποτέ και πάντοτε έκανε σεξ επί πληρωμή, αποφασίζει να κάνει στον εαυτό του ένα δώρο για το 90 του χρόνια. 

Τι ήθελε για δώρο ο 90ντάρης; Nα κάνει σεξ με μια παρθένα. 

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΞ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΟ 36+ΠΑΝΩ



Οι γυναίκες που έχουν σβήσει 36 κεράκια, φαίνεται ότι γνωρίζουν πολύ καλά τι θέλουν στο κρεβάτι τους: ποια, δηλαδή, είναι τα…χούγια τους στο σεξ και πώς να τα ευχαριστηθούν. Έρευνα που δημοσιεύεται στη γερμανική εφημερίδα Bild και πραγματοποιήθηκε από την εφαρμογή για την αντισύλληψη «Natural cicrle» έδειξε ότι, οι εκπρόσωποι του ωραίου φύλου έχουν τον καλύτερο οργασμό και ευχαριστιούνται το σεξ όσο μεγαλώνουν. Αυτό, τουλάχιστον,  είναι το αποτέλεσμα έρευνας που διεξήχθη με τη βοήθεια ερωτηματολογίου σε δείγμα 2.600 γυναικών στη Γερμανία σχετικά με τη σεξουαλική τους ζωή.

Η έρευνα επικεντρώθηκε σε τρεις ηλικιακές ομάδες: κάτω των 23 ετών, 23 έως 36 ετών και 36 ετών και άνω. Οι γυναίκες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήματα όπως, πόσο συχνά κάνουν σεξ, πόσο απολαμβάνουν την ερωτική τους ζωή, πόσο συχνά έρχονται σε οργασμό και πόσο ελκυστικές θεωρούν τον εαυτό τους.

Το αποτέλεσμα: το καλύτερο σεξ έκαναν οι γυναίκες 36 ετών και άνω!

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Bullying | Τρεις περιπτώσεις νέων που συγκλόνισαν την Ελλάδα!



Το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού αποτελεί αυτή τη στιγμή ένα από τα σοβαρότερα κοινωνικά προβλήματα. Μαθητές μικρής ηλικίας γίνονται θύματα σωματικής ή λεκτικής βίας από συνομήλικούς με τα κρούσματα να χαρακτηρίζονται πια ως πολυπληθή. Στην Ελλάδα ένας στους τρεις μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έχει πέσει θύμα εκφοβισμού.
Τα περαστικά δεν αφορούν μόνο όμως την δευτερόβαθμια εκπαίδευση, αλλά και την τριτοβάθμια. Χαρακτηριστικά είναι άλλωστε τα παραδείγματα των φοιτητών που έβαλαν τέλος στη ζωή τους μετά από bullying. 
Με αφορμή λοιπόν την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Bullying, θυμηθήκαμε εκείνα τα περιστατικά που συγκλόνισαν το πανελλήνιο και που θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη και στην ιστορία.

Η 22χρονη Λίνα Κοεμτζή πήδηξε από τον 9ο όροφο της εστίας του ΑΠΘ μετά από απειλές διαρροής «ρόζ» βίντεο.

Τον Νοέμβριο του 2016, η 22χρονη φοιτήτρια, «η χαρά της ζωής» όπως την περιέγραψαν συγγενείς και φίλοι,  δίνει τέλος στη ζωή της συγκλονίζοντας την κοινωνία, αλλά κυρίως την οικογένεια της. Η Λίνα Κοεμτζή πηδάει από τον 9ο όροφο της εστίας του ΑΠΘ μετά από αλλεπάλληλο εκβιασμό που ξεκίνησε πρώτα από γνωστό της στα Γιαννιτσά και συνεχίστηκε από έναν άνδρα στην Καλαμαριά.
Τα πρώτα χρόνια των σπουδών της στη Θεσσαλονίκη δεν προμήνυαν την τραγική κατάληξη των γεγονότων. Όλα αυτά βέβαια μέχρι την ημέρα που ο γνωστός της από τα Γιαννιτσά, την πείθει να ποζάρει ημίγυμνη ή και γυμνή μπροστά από τον φωτογραφικό φακό του, προκειμένου όπως της είχε πει να την βοηθήσει να γίνει μοντέλο. «Είσαι πολύ όμορφη και είναι κρίμα να μην εκμεταλλευτείς το θείο δώρο της εμφάνισης σου», της έλεγε.

Ένα Μοναδικό Κόλπο για να Μειώσετε την Υγρασία σε Κάθε Χώρο σας

Ένα Μοναδικό Κόλπο για να Μειώσετε την Υγρασία σε Κάθε Χώρο σας


Το μπάνιο, το εσωτερικό από τις ντουλάπες σας αλλά και η κουζίνα είναι από τους χώρους του σπιτιού που συγκεντρώνουν την περισσότερη υγρασία. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει λύση και απλοί τρόποι για να την περιορίσετε χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Τη λύση στο πρόβλημα της υγρασίας μπορεί να δώσει το ρύζι!

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε ένα μπολάκι και να το γεμίσετε με ρύζι. Βάλτε το μπολάκι με το ρύζι στο μπάνιο σας στα σημεία που εμφανίζουν περισσότερο υγρασία αλλά και σε όλους τους χώρους σας που έχουν θέμα.

Η Ελευσίνια δοκιμασία..



«Στα δε Ελευσίνια Μυστήρια, ο μεν Ιεροφάντης υποδύεται την εικόνα του Δημιουργού, ο δε Δαδούχος αυτήν του Ηλίου, ο Επιβώμιος Ιερεύς υποδύεται την εικόνα της Σελήνης, ο δε Ιεροκήρυκας αυτή του Ερμού».

Πορφύριος – Περί Αγαλμάτων 18


(φωτό. από  Σωκράτης Μαυρομμάτης ).


«Κάποτε βιώσατε ζωή αληθινή, έπειτα κάτι σας μάγεψε, κάτι σας τράβηξε, και πέσατε στης γης το μαύρο βάραθρο, και υποδουλωθήκατε στο σώμα. Όνειρο είναι η ζωή που τώρα ζείτε. Μόνο το παρελθόν, μόνο το μέλλον υπάρχουν πραγματικά. Γυμνάστε την μνήμη σας, να θυμηθεί, γυμνάστε τον νου σας, να προβλέψει...[..]…

...Ω εσείς, οι οποίοι το θείο φως ποθήσατε, στης Περσεφόνης είστε το κατώφλι για εσάς οι κόσμοι αλλάζουν την όψη τους, σπάει το θαμπό που τους σκεπάζει κάλυμμα. Τα απατηλά χαράς ή λύπης όνειρα, που τον αχνό της ζωής πέπλο υφαίνουν, μέσα στου ύπνου τα σκοτάδια αργοσβήνονται, και γύρω τα άδεια Τάρταρα απομένουν. Μα όποιος ξυπνήσει από τον βαθύ του ύπνο, πέρα από τα σκότη φως αιώνιο βλέπει...Και η Περσεφόνη τείνει το χέρι της, και η Δήμητρα την νέα ζωή του σκεπάζει..[..]…

Τι θα σου συμβεί αν φας τρόφιμα που έχουν πιάσει μούχλα;

Τι θα σου συμβεί αν φας τρόφιμα που έχουν πιάσει μούχλα;

Οι επιστήμονες σε προειδοποιούν πάντως να μην το κάνεις!

Θα σου έχει τύχει να ξεχάσει κάποια φορά τροφές ή φαγητά για καιρό και αυτά να μουχλιάσουν σε κάποιο σημείο τους. Αν είσαι από εκείνους που δεν τους νοιάζει και πολύ, πιθανότατα να έχεις αφαιρέσει το σημείο της μούχλας και να έχεις φάει κανονικά το υπόλοιπο μέρος.
Πόσο ασφαλή είναι όμως αυτή η συνήθεια; Τι έχει να πει η επιστήμη πάνω στο θέμα;
Δυστυχώς τα νέα δεν είναι ευχάριστα, μιας και σύμφωνα με τους ειδικούς είναι ελάχιστες οι φορές που επιτρέπεται να καταναλώσεις φαγητό που έχει πιάσει μούχλα, ακόμα και αν οπτικά, σου φαίνεται εντάξει. Όπως λένε, όταν το τρόφιμο ή το φαγητό μουχλιάσει σε μια περιοχή, δε σημαίνει ό,τι έχει χαλάσει μόνο εκεί, αλλά ό,τι η μούχλα έχει προχωρήσει πιο βαθιά και ας μη διακρίνεται αλλοίωση στο υπόλοιπο τμήμα.

5 τρόποι για να σταματήσεις να είσαι σκληρή με τον εαυτό σου



Όλοι κάνουμε λάθη. Όλοι έχουμε πάρει λάθος αποφάσεις σε κάποια φάση της ζωή μας. Είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης, αλλά το πώς χειρίζεσαι τις λάθος επιλογές παίζει σημαντικό ρόλο για το μέλλον σου. Δεν μπορείς να «μαστιγώνεις» συνεχώς τον εαυτό σου για τα λάθη που έκανες ή να μένεις κολλημένη στο παρελθόν. Πώς μπορείς λοιπόν να σταματήσεις να είσαι σκληρή με τον εαυτό σου;
Αξιολόγησε την κατάσταση
Γιατί πήρες τη συγκεκριμένη απόφαση; Σκέψου γιατί το έκανες εξαρχής και τι μπορείς να μάθεις από αυτή την εμπειρία. Αν πρέπει να καταπιείς τον εγωισμό σου και να ζητήσεις συγνώμη για τις πράξεις σου, τότε κάντο. Αν χρειάζεται κάτι περισσότερο από αυτό, τότε δεσμεύσου στο να προσπαθήσεις να αντιστρέψεις την κατάσταση. Αν όμως δεν μπορεί να διορθωθεί, προχώρα στο επόμενο βήμα.
Δες τα πράγματα σε βάθος
Για να σταματήσεις να είσαι σκληρή με τον εαυτό σου, θα πρέπει να εμβαθύνεις σε μία κατάσταση. Εάν δεν μπορείς να δεις καθαρά, ζήτα από κάποιον να σε βοηθήσει να βάλεις τα πράγματα στη σωστή προοπτική, ώστε να μπορέσεις να προχωρήσεις. 
Οι παρακάτω ερωτήσεις θα σε βοηθούν να δεις τα πράγματα από μία καλύτερη οπτική γωνία:

Σ’ όποιον αρέσουμε για τους άλλους δε θα μπορέσουμε!

της Μαρίας Στυλιανού
Αν νομίζεις ότι μπορώ να προσποιηθώ ή να κάνω κάτι που δεν θέλω και δεν μου αρέσει για να είμαι αρεστή σε σένα, την πάτησες! Γιατί πολύ απλά, αυτό θα το δεις μόνο στον ύπνο σου. Στον ξύπνιο σου, θα πρέπει να με αποδεχτείς έτσι όπως είμαι! Με τα ελαττώματα και τα προτερήματά μου!

Μου φαίνεται τρελό και λίγο αλλοπαρμένο, να γνωρίζω ανθρώπους που δηλώνουν έτοιμοι να πάνε κόντρα στα πιστεύω και στις συνήθειες τους, κόντρα στα θέλω και στα συναισθήματά τους, μόνο και μόνο επειδή θέλουν να αρέσουν στον/στην σύντροφό τους, στους φίλους ή τους συνεργάτες τους. 
Μα πώς είναι δυνατόν να μπορούν να χτίζουν τη ζωή τους επάνω σ’ ένα ψέμα, απλά για να νιώσουν ότι μπορούν να ανήκουν σ’ ένα κοινωνικό σύνολο, που στην πραγματικότητα δεν έχει τίποτα κοινό με το δικό τους στάτους αλλά και τη δική τους προσωπικότητα. Δεν παίζουν μ’ αυτά τα πράγματα. Γιατί στην ουσία, όλο αυτό το one night stand show είναι ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια του μυαλού που μπορεί να σε φτάσει μέχρι την τρέλα αν δεν το προσέξεις. Είναι απ’ αυτά, που ανεβάζουν στιγμιαία την αδρεναλίνη και που σε προσγειώνουν με το αλεξίπτωτο κλειστό.
Αν κάποιος θέλει να είναι φίλος σου, αν θέλει να σε κάνει παρέα, ή να δουλέψει μαζί σου, θα σ’ αγαπήσει γι’ αυτό που είσαι, γι’ αυτό που εκπέμπεις, γι’ αυτό που έχεις μέσα βαθιά στην ψυχή σου. Θα σε σεβαστεί απόλυτα και δεν θα τολμήσει ποτέ να σου ζητήσει να αλλάξεις για κανέναν μα κανέναν λόγο. Αλλαγές ζητάνε συνήθως τα άτομα που έχουν ένα θέμα με τις ισορροπίες, με τον ίδιο τους τον εαυτό θα έλεγα, με το μέσα τους που τις πλείστες φορές, είναι λοροδεμένο. 
Αυτές τις παράλογες κατ’ εμέ απαιτήσεις, τις έχουν οι δυστυχισμένοι άνθρωποι, εκείνοι που δεν μπόρεσαν να βάλουν την ίδια τους τη ζωή σε μια σειρά, που δεν υλοποίησαν όσα ονειρεύτηκαν, όσα πόθησαν. Αναλαμβάνουν λοιπόν από ένα σημείο και μετά τον ρόλο του τιμωρού ή του δικαστή, βγάζοντας προς τα έξω όλα τους τα απωθημένα, όλα τους τα κόμπλεξ. 

Τι μπορούν να σας διδάξουν τα δέντρα για την εύρεση της ευτυχίας



Τα δέντρα εγείρονται από το έδαφος βασιλικά και όμορφα, τρεφόμενα από δυνατές ρίζες που τα συνδέουν με την γη. Δεν φοβούνται τις καταιγίδες. Αντί να αντισταθούν στις αλλαγές αφήνονται στους κύκλους της φύσης, ήρεμα και ευτυχισμένα.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να παρατηρήσετε την μεγαλοπρεπή σιωπή τους για να αρχίσετε να καταλαβαίνετε την μαγική σοφία που περιέχουν.
Στο αξέχαστο βιβλίο, «Η λευκή θεά», ο Ρόμπερτ Γκρέιβς είπε πως τα δέντρα έχουν πολλές ομοιότητες με τους ανθρώπους.
Ωστόσο, υπάρχει κάτι πιο μυστικιστικό, ισορροπημένο, γαλήνιο ακόμα και ευγενικό σχετικά με αυτά. Βασικά, ένα συναρπαστικό φαινόμενο σχετικά με τα δέντρα πρόσφατα έγινε γνωστό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Ο άνεμος δεν σπάει ένα κυρτό δέντρο». -Αφρικανική παροιμία
Πρόσφατα, η έννοια του «crown shyness» αμέσως απέσπασε την προσοχή εκατομμυρίων χρηστών του Twitter. Σύντομα, οι βιολόγοι και φυσιολάτρες έψαχναν λεπτομερώς για το φαινόμενο «crown shyness», ένας όρος που εφευρέθηκε τη δεκαετία του ΄50 για να περιγράψει ένα ασυνήθιστο, μαγευτικό φυσικό φαινόμενο.
Σε τροπικά δάση, με το εκτεταμένο φύλλωμα τους, τα δέντρα τείνουν να μεγαλώνουν πολύ κοντά μεταξύ τους. Αλλά υπάρχουν συγκεκριμένα είδη που ποτέ δεν αγγίζουν το ένα το άλλο, αφήνοντας ένα χώρο και δημιουργώντας γοητευτικά κενά, όμορφα μοτίβα που μοιάζουν με φλέβες. Αυτά αφήνουν το φως του ήλιου να λάμπει στο δάσος κάτι που δημιουργεί μια εκπληκτική εικόνα.
Αυτά τα δέντρα συνυπάρχουν με μια τέλεια αρμονία, ίσως επικοινωνούν με κάποια αρχαία γλώσσα. Δείχνουν, πως μερικές φορές στη φύση δεν είναι ο πιο δυνατός που επιβιώνει. Μερικές φορές, ο αμοιβαίος σεβασμός δημιουργεί ομορφιά.

Τα δέντρα έχουν ρίζες που κινούνται για να ψάξουν θρεπτικές ουσίες

Τα δέντρα δεν είναι άτολμα και δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Βασικά, είναι απίστευτα σοφά και αξίζει να τα δείτε με μια πιο οικεία, στοχαστική ματιά έτσι ώστε να μπορέσετε να μάθετε κάτι από αυτά.
Ξέρουμε για παράδειγμα πως η «θεραπεία των δέντρων» και το «μπάνιο στο δάσος» αποκτούν δημοτικότητα. Εκτός από το να περπατήσετε στο δάσος και να αγκαλιάστε ένα δέντρο χρειάζεται να καταλάβετε πως είναι έτσι ώστε να μπορέσετε να τους μοιάσετε.

"Να γελάς.."

Να γελάς.. το μικρό, όμορφο κείμενο που θα σου φτιάξει τη μέρα

Να βρίσκεις ομορφιά σε κάθε τι και σε οποιοδήποτε.
Να κάνεις πράγματα που αγαπάς.
Να φαντάζεσαι ότι εισπνέεις χρυσό φως.
Πήγαινε μια βόλτα στην εξοχή.
Πραγματικά συγχώρεσε κάποιον και τον εαυτό σου.
Άκου μουσική.
Χόρεψε σαν να μην σε παρακολουθεί κανείς.
Παίξε και διασκέδασε σαν μικρό παιδί.
Άκου τα πουλιά.
Νιώσε τον αέρα να χαϊδεύει το σώμα σου.
Μέθυσε με την μυρωδιά των δέντρων , των λουλουδιών , ενός νεογένητου μωρού …. με ο,τιδήποτε.

Να δίνεις χωρίς να περιμένεις να πάρεις.
Να εκφράζεις τα δώρα σου και να υπηρετείς τους άλλους με τα ταλέντα σου.
Να χαιρετάς νοητικά άγνωστους στο δρόμο. Επίσης νοητικά πες τους ότι τους αγαπάς.
Να ψέλνεις , να τραγουδάς.
Να ευγνωμωνείς ειδικά για αυτά που δεν απόκτησες ακόμα και για τα γεγονότα που σε ζόρισαν επειδή ήταν ευκαιρίες για την εξέλιξη σου.
Ατένισε τα σύννεφα στον ουρανό και αποκωδικοποίησε τα σχήματα τους προσπαθώντας να καταλάβεις αν έχουν κάποιο μήνυμα να σου δώσουν.

Γενί Σαφάκ: «Οι ελληνοκυπριακές γεωτρήσεις θα προστατεύονται από τον 6ο στόλο»



Ο τίτλος από το δημοσίευμα


Μάρτιος 6, 2018. 17:44

Για την αναζήτηση φυσικού αερίου στη ανατολική Μεσόγειο,  στο  10ο κυπριακό οικόπεδο, τα πλοία που θα πραγματοποιήσουν εργασίες γεώτρησης θα προστατεύονται από το αμερικανικό ναυτικό, σύμφωνα με δημοσιεύματα, γράφει η τουρκική Γενί Σαφάκ.


Συγκεκριμένα, τα ερευνητικά σκάφη που ανήκουν στην αμερικανική εταιρεία ExxonMobile, αναμένεται να φθάσουν στη ανατολική Μεσόγειο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.


Κατά τη διάρκεια των ερευνητικών εργασιών στο 10ο οικόπεδο, υποστηρίχθηκε ότι ο 6ος Στόλος, που ανήκει στο αμερικανικό ναυτικό, θα προστατεύσει τα εν λόγω πλοία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα